Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Είχαμε 24 ολόκληρες ώρες να τα πούμε. Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με κράτησαν μακριά από το blog εχθές, αλλά το κυριώτερο μακριά από όλους εσάς, τους γνωστούς και άγνωστους φίλους. Λέω γνωστούς και άγνωστους, γιατί άλλους σας γνωρίζω από κοντά, και άλλους μόνο σαν "ηλεκτρονικές διευθύνσεις". Που θα πάει! Κάποια στιγμή θα τα πούμε και "ζωντανά", είτε από τον "αέρα" κάποιου ραδιοφώνου (κάτι ετοιμάζεται εκτός του διαδικτυακού) είτε σε κάποια συνάντηση πίνοντας καφέ! Ο κόσμος είναι πολύ μικρός και όπως λέει το ρεφραίν ενός παλιού τραγουδιού, " ειναι μικρός ο κόσμος Μάρω, πόσο μικρός μην το ρωτάς! Οσπου να ανάψεις το τσιγάρο, σου καίγεται και το πετάς"! Μικρός λοιπόν ο κόσμος, αλλά απίστευτα μεγάλη η μουσική. Απόψε θα πούμε καληνύχτα με δύο πολύ όμορφα τραγούδια που τα ερμηνεύει ένας καλός φίλος. Μεγάλος τραγουδιστής, αλλά ακόμα μεγαλύτερος και ξεχωριστός άνθρωπος. Κυρίες και κύριοι, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

ΑΠΟ ΤΟ FIRE.GR Η δημιουργία του Πυροσβέστη Όταν ο Κύριος δημιουργούσε τους Πυροσβέστες, ήταν στην έκτη ημέρα των υπερωριών του όταν ένας άγγελος εμφανίστηκε και είπε... - Σαν να ασχολείσαι πολύ με αυτόν μου φαίνεται... Και ο Κύριος του απάντησε... - Έχεις διαβάσει τις προδιαγραφές σε αυτό το μοντέλο; Οι Πυροσβέστες πρέπει να μπορούν να αντιμετωπίζουν για ώρες τις φλόγες, χωρίς να σκέφτονται τον παράγοντα κούρασης ή τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν. Πρέπει να εκτελούν τις εντολές τους χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν πρέπει να φοβούνται αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσουν, ή όποιες και αν είναι οι συνέπειες. Πρέπει να είναι σε ύψιστη ψυχική και σωματική κατάσταση όλη την ώρα, άσχετα αν έχουν προλάβει να φάνε ή να κοιμηθούν και πρέπει να έχουν έξι ζευγάρια χέρια... Ο άγγελος κούνησε το κεφάλι του προβληματισμένος δεξιά & αριστερά σιγά σιγά και είπε... - Έξι ζευγάρια χέρια με τίποτα... - Δεν είναι τα έξι ζεύγη χέρια που με απασχολούν, είπε ο Κύριος, είναι τα τρία ζεύγη μάτια που πρέπει να έχει ένας πυροσβέστης... - Και αυτό είναι κάτι το σύνηθες σε αυτό το μοντέλο; ρώτησε ο άγγελος. Ο Κύριος έγνεψε καταφατικά με το κεφάλι του και είπε... - Ένα ζεύγος μάτια χρειάζεται για να βλέπει μέσα από την φωτιά και πέρα από αυτή, το άλλο ζεύγος το χρειάζεται εδώ στο πλάι του κεφαλιού του για να βλέπει τους συναδέλφους του και να τους κρατάει ασφαλής και το τελευταίο μπροστά ακριβώς για να βλέπει τα θύματα που έχουν παγιδευτεί στην φωτιά και να προσπαθεί να τα σώσει. - Κύριε, είπε ο άγγελος, αγγίζοντας απαλά στον ώμο, ξεκουράσου και τελειώνεις αύριο... - Δεν μπορώ αποκρίθηκε ο Κύριος, ήδη αυτό το μοντέλο πρέπει να έχει την δυνατότητα να σηκώνει ένα άνθρωπο 120 κιλών και να τον μεταφέρει από τις σκάλες σώζοντας τον μέσα από ένα φλεγόμενο κτίριο, και ταυτόχρονα να μπορεί να συντηρεί οικογένεια 4 ατόμων με τον βασικό μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου. Πρέπει να το βελτιώσω!

Ο άγγελος έκανε ένα κύκλο πολύ σιγά γύρω από το μοντέλο και είπε... - Μπορεί να σκεφτεί ; - Αν μπορεί ; είπε ο Κύριος. Μπορεί να σου πει τα στοιχεία που αποτελούν μια πυρκαγιά σε 100 διαφορετικές περιπτώσεις, μπορεί να σκεφτεί πάνω από 10 τρόπους να απεγκλωβίσει ένα τραυματία απο ένα τροχαίο, μπορεί να υπολογίσει που είναι ο εγκλωβισμένος από την φωνή του και να συρθεί μέσα από σύρματα και ηλεκτροφόρα καλώδια για να τον ανασύρει μέσα από τα ερείπια ενός γκρεμισμένου κτιρίου... άσε που έχει μια φοβερή προσωπικότητα & μπορεί να μιλάει για ώρες με κάποιον που θέλει να δώσει τέλος στην ζωή του και τελικά να τον αποτρέπει. Βλέπει φρικτές σκηνές πόνου και καταστροφής και δεν χάνει την ψυχραιμία του... και όλα αυτά χωρίς ποτέ να έχει την αναγνώριση των θυμάτων ή των παρευρισκομένων... εκτός βέβαια των συναδέλφων του. Τελικά ο άγγελος έσκυψε προσεκτικά πάνω στο μοντέλο και πέρασε το δάχτυλο του απαλά από το μάγουλο του πυροσβέστη. - Υπάρχει μια διαρροή! ανακοίνωσε ο άγγελος... - Δεν είναι διαρροή...είναι ένα δάκρυ, απάντησε ο Κύριος... - Ένα δάκρυ; για ποιο λόγο ; είπε ο άγγελος - Είναι ένα δάκρυ για κάθε καταπιεσμένο συναίσθημα που νιώθουν, ένα δάκρυ για τους συναδέλφους που έχασαν εν ώρα καθήκοντος, ένα δάκρυ για το κομμάτι υφάσματος που λέγεται Ελληνική σημαία και νιώθουν τόσο δεμένοι με αυτό. Είναι ένα δάκρυ για κάθε πόνο που έχουν υποφέρει χωρίς να μιλήσουν. Είναι ένα δάκρυ για την αφοσίωση τους στο να σώζουν ζωές και να βρίσκονται πάντα κοντά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον . - Τι υπέροχα που το σκέφτηκες Κύριε, είσαι μία ιδιοφυΐα είπε ο άγγελος... Ο Κύριος τον κοίταξε μελαγχολικά και είπε... δεν το έβαλα εγώ εκεί! Μετάφραση απόδοση κειμένου στα Ελληνικά, Ρέτσιος Σ. Ιωάννης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ FIRE.GR Δελτίο τύπου απο την ΕΕΠΑ για την 2η συνάντηση Εθ. Πυρ/στων 23/10/2008 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Εθελοντών Πυροσβεστών που διοργανώθηκε από την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008 στην αίθουσα συσκέψεων του Αρχηγείου Πυρ/κού Σώματος με την συμμετοχή εθελοντών από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η συνάντηση είχε ως κύριο στόχο να αναδείξει τα χρόνια θεσμικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθελοντικό Προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και την ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων για την αναβάθμιση και προώθηση του θεσμού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών για θέματα Δημοσιάς Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Υπεύθυνος του ΠΑ.ΣΟ.Κ για θέματα Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Σμυρλής, Ο Εκπρόσωπος του Συνασπισμού Παναγιώτης Πλούμης, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Άδωνις Γεωργιάδης, η Εκπρόσωπος της Γ.Γ.Π.Π. Παπακυριακού Άννα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Π.Σ. Φίλιππος Παντελεάκος, ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Αττικής Αντιστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, ο Γεν. Γραμ. Εκτελεστικού του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση κύριος Δημήτριος Αφεντούλης και ο Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α. Νικόλαος Διαμαντής. Αντιθέτως την συνάντηση δεν τίμησε με την παρουσία της η Φυσική Ηγεσία του Π.Σ. η οποία αρκέστηκε στην αποστολή του Προϊσταμένου Β' Κλάδου Α.Π.Σ. για να αναγνώσει για δεύτερη φορά χαιρετισμό του Αξιότιμου Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Αθανάσιου Κοντοκώστα που είχε συνταχθεί και αναγνωστεί σε εκδήλωση του Δήμου Αμαρούσιο πριν από 3 μήνες. Στα πλαίσια της εκδήλωσης επιδοθήκαν Τιμητικές Πλακέτες στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την ευγενική δωρεά 3000 στολών στο Π.Σ. για το Εθελοντικό Προσωπικό, την οποία παρέλαβε εκ μέρους του Ιδρύματος ο Γεν. Γραμματέας Εκτελεστικού του Κοινωφελούς Ιδρύματος.
Στον Περιφερειάρχη Π.Υ. Αττικής Αντιστράτηγο Απόστολο Γεροκώστα καθώς και στον Υποστράτηγο Π.Σ. ε.α. Νικόλαο Διαμαντή για την θερμή τους υποστήριξη στον θεσμό. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές εξαιτίας της διαχρονικής αδιάφορης στάσης των Πολιτικών και Φυσικών Ηγεσιών και ζήτησε την άμεση επίλυση τους, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ανεμπόδιστα το έργο τους.
Επίσης, κατήγγειλε την Ηγεσία του Π.Σ. για αδικαιολόγητη καθυστέρηση παράδοσης των στολών της δωρεάς στους εθελοντές, ενώ αυτές βρίσκονται πάνω από 3 μήνες στις αποθήκες τους Σώματος, την μη καταβολή του θεσμοθετημένου ειδικού εφάπαξ επιδόματος για την συμμετοχή συναδέλφων στις περσινές πυρκαγιές και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την απουσία της Φυσικής Ηγεσίας από την συνάντηση.
Στους χαιρετισμούς τους, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου προσπάθησε να κρύψει την άγνοιά του στον θεσμό κάνοντας γενικές αναφορές στην ιδέα του εθελοντισμού, οι Εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του Συνασπισμού αναγνώρισαν τα προβλήματα και δήλωσαν την συμπαράσταση τους προσθέτοντας ότι βρίσκονται στην διάθεση της Ένωσης για κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεωργιάδης ανέφερε επιπλέον ότι θα καταθέσει άμεσα ερώτηση στην βουλή για το θέμα των στολών. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ. αφού εξέφρασε την λύπη του για την απουσία της Φυσικής Ηγεσίας από την συνάντηση, αναγνώρισε την ύπαρξη των προβλημάτων, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού, δήλωσε την υποστήριξή του και κάλεσε τους εθελοντές να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Λάτση ευχαρίστησε την Ένωση για την πρωτοβουλία της να τιμήσει το Ίδρυμα, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος που υλοποιείται μαζί με την τραπεζα EFG EUROBANK, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την μη χορήγηση των στολών από το Σώμα, ενώ αυτές έχουν παραδοθεί προ πολλού δηλώνοντας ότι θα παρέμβει για το θέμα. Επίσης ανακοίνωσε ότι το Ίδρυμα σε συνεργασία με την ΕΕΠΑ προτίθεται να ενισχύσει περαιτέρω τους Εθελοντές Πυροσβέστες σύμφωνα με τις ανάγκες. Κατά την διάρκεια της βράβευσής του ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Αττικής συνεχάρη όλους τους Εθελοντές Πυροσβέστες για την προσφορά τους και την τιμή που του έγινε από την ΕΕΠΑ τονίζοντας ότι ο ίδιος στη μάχη δεν ξεχωρίζει Εθελοντή και Επαγγελματία ενώ ο Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α. Νικόλαος Διαμαντής αφού δήλωσε ότι η τιμή πρέπει να αποδοθεί στους Εθελοντές για τα συνεχή έτη προσφοράς, πρόσθεσε ότι θα βρίσκεται κοντά στην Ένωση σε ό,τι τον χρειαστούν. Το Δ.Σ. της ΕΕΠΑ ευχαριστεί για άλλη μια φορά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Συνάντηση και δηλώνει ότι θα γνωστοποιήσει τις κινήσεις της με νεότερο Δελτίο Τύπου.
Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Δημήτριος Ζέρβας
Ο Γεν. Γραμματέας Σεραφείμ Τσιουγκρής
Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής
Σωζοπόλεως 28,Αθήνα
ΤΚ 10446
Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Καλαμαριά γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται να εορτασθεί και φέτος στην Καλαμαριά η εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Στις 11.00 το πρωί , θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Προκόπιος. Στις 12.00 θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία Σκρά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπο Ξανθόπουλο.
Θα ακολουθήσει στις 12.30, η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο , τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τις Στρατιωτικές Αρχές, τα Πολιτικά Κόμματα και τους Συλλόγους της περιοχής. Στη συνέχεια και ώρα 12.45 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών μας, ενώ στις 12.50 θα ξεκινήσει η παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Νικολάου Πλαστήρα με την αντιπροσωπεία Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια , τα Λύκεια, οι Οργανώσεις , οι Πολιτιστικοί - Ποντιακοί και Αθλητικοί Σύλλογοι και οι Πρόσκοποι. Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ" ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ" ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ
PONTIAN ASSOCIATION EVXINOS PONTOS STOCKHOLM
Box 5064
SE-163 05 Spånga SwedenTel. +4687610335
Fax +4687610336

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εικαστική Δημιουργία 2008-09. Εγκαίνια έκθεσης Φωτεινής Μουζενίδου
Ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με τη νομαρχία Θεσσαλονίκης και το κέντρο Μαύρης Θάλασσας παρουσιάζει την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 7μμ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μ.Μερκούρη την τελετή εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής της Φωτεινής Μουζενίδου. Η Φωτεινή Μουζενίδου είναι μία ελληνίδα ομογενής που συγκαταλέγεται επάξια ανάμεσα σε πολλούς αξιόλογους παλλινοστούντες καλλιτέχνες που ήρθαν στην Ελλάδα την τελευταία δωδεκαετία.
Γεννήθηκε στη Γεωργία.
Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική από τα παιδικά της χρόνια και αυτό συνετέλεσε στο να ακολουθήσει την ίδια επαγγελματική πορεία.
Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στο εξωτερικό αλλά και σε περιφερειακές εκθέσεις στα πλαίσια υποστήριξης των ομογενών καλλιτεχνών από το κέντρο Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας.
Οι σπουδές της στην Αγία Πετρούπολη καθόρισαν το προσωπικό της ύφος στη ζωγραφική και το γλωσσοπλαστικό της ιδίωμα.
Κύριο εκφραστικό της μέσο είναι η ζωγραφική σε μουσαμά και σε πορσελάνη αλλά και οι μικρογραφίες(μινιατούρες).
Πηγές έμπνευσής της είναι η φύση, το αστικό τοπίο, μνημεία, εκκλησίες αλλά και η νεκρή φύση.
Αυτό που πρωτίστως την ενδιαφέρει είναι η ρεαλιστική αναπαράσταση της φύσης.
Τα έργα της διακρίνονται από μία ήρεμη απλότητα και γαλήνη ενώ η ίδια διακατέχεται από αγάπη για τις «γραφικές» όψεις της φύσης.
Με εμφανή τα νατουραλιστικά στοιχεία και με ιμπρεσιονιστική διάθεση χειρίζεται με λεπτότητα τις χρωματικές της διαβαθμίσεις και την πινελιά της και μ΄αυτό τον τρόπο κατορθώνει να προσδίδει στις συνθέσεις της διαύγεια και καθαρότητα.
Η Φωτεινή Μουζενίδου μένει πιστή στη δική της όραση, παρατηρεί υπομονετικά τη φύση η οποία σύμφωνα με τον Καντίνσκυ μας ανταμείβει όταν την παρατηρούμε με «εξωτερικά» και «εσωτερικά» μάτια δίνοντας μας έμπνευση.
Έτσι, κάθε έργο της Φωτεινής ,θα μπορούσε να αποτελεί έναν τόπο συνάντησης, έναν τόπο από τον οποίο έχουμε ξαναπεράσει μόνο και μόνο για να παρατηρήσουμε τις ζεστές αποχρώσεις ενός ηλιοβασιλέματος, τον συννεφιασμένο ουρανό ενός φθινοπωρινού τοπίου, τις χιονισμένες στέγες των σπιτιών. Μοναχικοί περίπατοι, συναντήσεις σε ρομαντικά ξέφωτα, ατμοσφαιρικά χειμερινά τοπία, ρομαντικά δειλινά και γοητευτικές μικρές λεπτομέρειες όλα μαζί συνθέτουν ένα πάζελ δροσερών και ανεπιτήδευτων εικόνων ενός κόσμου μυθικού.
Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 18:00-21:00, Σα 11:00-13:30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εθελοντική Οργάνωση Δήμου Καλαμαριάς δραστηριοποιείται
Η Εθελοντική Οργάνωση του Δήμου Καλαμαριάς «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» με εμβέλεια δράσης στον τομέα Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα στη συνδρομή βοήθειας για την πρόληψη ατυχημάτων και καταστροφών λόγω ακραίων φυσικών φαινομένων (χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί), ανασυγκροτήθηκε και δραστηριοποιείται. Η Οργάνωση παράλληλα αναλαμβάνει την ευθύνη για την ετοιμότητα εφόσον τα ακραία φυσικά φαινόμενα μπορούν να προβλεφθούν αλλά και για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που ενδεχομένως θα προκύψουν από μια τέτοια εξέλιξη.
Ο αριθμός των μελών της φτάνει σήμερα τα είκοσι οκτώ και αναμένεται να αυξηθεί.
Οι αρχικοί βραχυπρόθεσμοι στόχοι συμπυκνώνονται στην εκπαίδευση των νέων μελών, στη συνεχή εξάσκηση όλων των μελών και στην προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω Εθελοντική Ομάδα εντάχθηκε στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας με αριθμό Μητρώου 32/2008 και οι δράσεις τους δεν περιορίζονται μόνο στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς. Για την ιστορία, η ομάδα ιδρύθηκε το 2003 με έδρα την Καλαμαριά έχοντας είκοσι τέσσερα ιδρυτικά μέλη.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπήρξε κάποια αδρανοποίηση της εθελοντικής ομάδας, για λόγους ανεξάρτητους από το θεσμό του εθελοντισμού και την προθυμία των μελών. Σήμερα όλα τα μέλη της Οργάνωσης παρακολούθησαν μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, πρώτων βοηθειών και διάσωσης.
Ακολούθησε πρακτική εξάσκηση καθώς και ασκήσεις για την πληρέστερη κατάρτισή τους. Οσοι πολίτες ενδιαφέρονται και επιθυμούν να έχουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, Έργων Συντήρησης & Σημάνσεων, και με τον υπεύθυνο υπάλληλο Χριστόπουλο Αθανάσιο, στο 2310 402207, fax 2310 415160 κατά τις ώρες λειτουργίας του Δημοσίου (06.30 - 14.00).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη «θέση» του το Ράλλυ ΕΛΠΑ Για το τέλος Σεπτεμβρίου του 2009 και συγκεκριμένα από τις 25 έως τις 27 του μήνα, ορίστηκε η διεξαγωγή του Ράλλυ ΕΛΠΑ, το οποίο και θα προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ 2009. Τέλος στη φημολογία που ήθελε τον αγώνα να κινδυνεύει να τεθεί εκτός θεσμού –λόγω μη τέλεσής του το 2008 στο πλαίσιο του ERC- έβαλε η οριστικοποίηση της ημερομηνίας, αποτέλεσμα των κατάλληλων ενεργειών και προσπαθειών του προεδρείου της ΕΛΠΑ. Το πλήρες πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2009, θα ανακοινωθεί στα μέσα Νοεμβρίου, μετά τη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Ράλλυ. ΕΛΠΑ Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου & Περιηγήσεων Ράλλυ ΕΛΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
Παρουσίαση βιβλίου για τον Ποντιακό Ελληνισμό στη Θεσσαλονίκη Οι λαϊκές παραδόσεις των Ποντίων της Μικράς Ασίας, που ήρθαν στην Ελλάδα μετά τη μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών, καθώς και εκείνες των Ποντίων, που μετοίκησαν σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και έφτασαν στην Ελλάδα κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα, εξετάζονται διεξοδικά στο βιβλίο «Πόντος - Θέματα Λαογραφίας του Ποντιακού Ελληνισμού», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αλήθεια». «Πιστεύω ότι το σημαντικότερο και το αμεσότερο δημιούργημα του κάθε λαού, ιδίως του Ελληνισμού και ιδιαίτερα του Ποντιακού Ελληνισμού είναι η λαογραφία του.
Είναι η σφραγίδα του λαού, αυτό κληροδοτήθηκε.
Οι Πόντιοι το τίμησαν στο σύνολό του, νομίζω ότι και ο Ελληνισμός.
Από κει και ύστερα, αυτή η γνώση του παρελθόντος σηματοδοτεί το μέλλον», ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης, παρουσιάζοντας στη Θεσσαλονίκη, το βιβλίο. «Είμαστε Έλληνες», πρόσθεσε ο κ. Κιλτίδης, «με τις παρακαταθήκες των προγόνων μας.
Θα πορευτούμε με τη γενναιότητα, με το πολιτισμικό μας περιεχόμενο, με τα ανθρωπιστικά στοιχεία του οικουμενικού ελληνισμού και θα αποδώσουμε ξανά στην ανθρωπότητα αυτά που ο ελληνισμός δημιουργεί: πολιτισμό και ανθρώπινα γνωρίσματα». Επίσης, όπως επισημάνθηκε κατά την παρουσίαση, η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου είναι ο καρπός μιας συντονισμένης προσπάθειας 28 ειδικών ερευνητών, επιστημόνων και καθηγητών πανεπιστημίου, οι οποίοι συνεργάστηκαν επί τέσσερα χρόνια, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός τους στόχος.
Πηγή: Καθημερινή 13-10-2008
Φωτογραφικό υλικό: Εύξεινος Πόντος - Οκτώβριος 2008 ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΙΚΑΓΟ "ΞΕΝΙΤΕΑΣ" Ο Σύλλογος Ποντίων Σικάγο «Ξενιτέας» σας προσκαλεί στην Ετήσια Χοροεσπερίδα του το Σάββατο 1 Νοεμβρίου.6:30 Cocktails 7:30 Dinnerστο Chateau Ritz9100 N. Milwaukee Ave. Niles, IL 847-298-0700
Τα έσοδα θα διατεθούν για τον σκοπό της ίδρυσης "Κέντρου Μελετών της Ιστορίας της Μικράς Ασίας και του Πόντου.
$65.00 ενήλικοι
$30.00 παιδιά κάτω των 12
Ζωντανό Ποντιακό και Λαϊκό Πρόγραμμα
Χοροί με το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου
Για περισσότερες πληροφορίες και διάθεση εισιτηρίων: Γεώργιος Μαυρόπουλος 6303034361 ή gmavropoulos@hotmail.com
Σύλλογος Ποντίων Σικάγο «Ξενιτέας»Pontian Greek Society of Chicago
P.O. Box 6127
Bloomingdale, IL 60108-6127