Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Για να γνωρίσουμε τον τόπο μας...

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών-Χαλκιδικιωτών Θεσσαλονίκης και η Ομάδα Διάσωσης Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, διοργανώνουν την 4η πεζοπορία στον Κάκκαβο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου 2010. Σημείο συνάντησης: Χοροστάσι Μεγάλης Παναγίας, στις 9:00 π.μ. Η πορεία θα είναι διάρκειας 2 έως 3 ώρες περίπου και στο τέλος της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί υπαίθριο γλέντι. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γραμματική Καραβασιλικού: 6944671190, Απόστολος Συνάθης: 6944418284 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΩΝ- ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ 1 (ΠΑΡΚΟ Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ) Τ. Κ. 54643, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΗΛ. 2310849143 & 2310940069, Fax 2310951261 www.megalipanagia.gr email: info@megalipanagia.gr

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕΙΣΤΡΟΝ

10DVD BOX-ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ LIMITED EDITION

10DVD BOX-ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ LIMITED EDITION Ένας παραμυθένιος κόσμος, γεμάτος σοφία και γνώση, ανοίγεται μπροστά μας με τους πιο γνωστούς και διασκεδαστικούς μύθους του Αισώπου. Ποντικάκια και λιοντάρια, αετοί και ελάφια, προβατάκια και γαϊδουράκια, αλεπούδες και πελαργοί, τζιτζίκια, κοράκια, λαγοί και χελώνες πιάνουν το παιδί από το χέρι για ένα μαγευτικό ταξίδι στους μύθους του Αισώπου. Ένα ταξίδι με ήρωες ζώα γνωστά στο παιδί, που το βοηθούν να γνωρίσει ανθρώπινους χαρακτήρες και ιδιότητες, και να δομήσει σιγά-σιγά την προσωπικότητά του. Μύθοι ανεπανάληπτοι, διδακτικοί και τόσο διασκεδαστικοί, που ψυχαγωγούν το παιδί και το συντροφεύουν. DVD 1. Ο λαγός και η χελώνα-το λιοντάρι και το ποντίκι-η αλεπού με τη κομμένη ουρά DVD 2. ο Τζίτζικας και ο μύρμηγκας-η καλιακούδα και τα πουλιά-ο βoριάς και ο ήλιος DVD 3. Η Αλεπού και το Λελέκι-Το Λιοντάρι κι ο Λαγός -Η Γάτα κι η Αφροδίτη DVD 4. Το Κατσικάκι και ο Λύκος που έπαιζε φλογέρα-Η τιμωρία του Αετού-Τα Ποντίκια κι η Νυφίτσα DVD 5. Ο Γάιδαρος, η Αλεπού και το Λιοντάρι-Η Γριά και ο Γιατρός-Ο Γεωργός και τα παιδιά του DVD 6. Ο Λύκος κι η Γριά-Ο κουτός Γάιδαρος-Ο Λαίμαργος Σκύλος DVD 7. Ο Αετός, η Καλιακούδα κι ο Βοσκός.-Το Ποντίκι και ο Βάτραχος-Το Ελάφι και τα σταφύλια DVD 8. Το Γερο-λιοντάρι και η Αλεπού - Ο Αετός και το Σκαθάρι - Ο Πατέρας και οι Γιοι του DVD 9. Ο Πίθηκος που έγινε βασιλιάς-Τα αδέρφια που μαλώνουν-Η Αλεπού κι ο Ξυλοκόπος DVD10. Η Αλεπού κι ο Τράγος-Το Πρόβατο που βγήκε κουρεμένο-Ο Μυλωνάς κι ο Γάιδαρος. Όλα αυτά σε ένα 10πλό DVD σε πολυτελή κασετίνα.
www.fmrecords.net sales@fmrecords.net Κνωσού 7, 11146 Αθήνα τηλ. 210 21 30 600 fax. 210 22 24 924

Παρουσίαση βιβλίου ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ Σε δρόμους λαϊκούς

Παρουσίαση βιβλίου Δευτέρα, 10 Μαϊου ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ Σε δρόμους λαϊκούς του Βασίλη ΚαρδάσηΟι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ σας προσκαλούν στην τιµητική εκδήλωση που διοργανώνουν για τον Πάνο Γεραμάνη µε αφορµή την έκδοση της βιογραφίας του που έγραψε ο Βασίλης Καρδάσης, µε τίτλο: ΠΑΝΟΣ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ, Σε δρόμους λαϊκούς. Το βιβλίο θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσαλαπάτης. Για το βιβλίο θα µιλήσουν ο ποδοσφαιριστής Αριστείδης Καμάρας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοντογιάννης, ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο ψυχίατρος, αναπληρωτής καθηγητής της ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Πλουμπίδης και ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Ρεσβάνης. Ώρα: 12:00μ.μ. Χώρος: Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ακαδημίας 20, Αθήνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΣΚΠ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΜΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Κάποιες καινούριες έρευνες δείξανε ότι μεγάλη σημασία τόσο για την διάγνωση όσο και για την θεραπευτική αγωγή έχουνε οι μετρήσεις της θερμοκρασίας και της διαταραχής της ευαισθησίας.
Θερμομετρικές μετρήσεις καθώς επίσης εξέταση της εν τω βάθει αισθητικότητας με διάφορες φυσιολογικές μεθόδους είναι το νέο trend διάγνωσης της ΣΚΠ.
Μια χειροτέρευση της θερμικής κατάστασης και αύξηση του εν τω βάθυ πόνου η ακόμη η διαταραχή της ισορροπίας στα κάτω άκρα κατά κανόνα συμμετρικά είναι ενδεικτικά χειροτέρευση της νόσου.
Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εν τω βάθει αισθητικότητα υπάρχει μια άνιση κατανομή στα άκρα ενώ αντίθετα η νευρική διαταραχή χαρακτηρίζει ομοιόμορφα όλο το σώμα.
Βλέπουμε λοιπόν ότι στο φάσμα διάγνωσης και πιθανής κρίσης θεραπευτικής αγωγής πρέπει να μετρώνται και η θερμική κατάσταση καθώς και η εντω βάθυ αισθητικότητα στην ΣΚΠ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ» ΥΠΟΘΕΣΗ. ΑΣΘΕΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
Μια εμπεριστατωμένη έρευνα που είχε γίνει πριν 3 χρόνια σε ένα εκτεταμένο κομμάτι πληθυσμού σε Ευρώπη, Τουρκία, Αυστραλία και Ηνωμένες Πολιτείες συγκέντρωσε στοιχεία γύρω από τις κληρονομικές επιβαρύνσεις που εμφανίζονται στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Σε ένα δείγμα ασθενών γύρω στους 1100 που είχαν μεταξύ τους μια μορφή συγγένειας εξετάστηκαν οι αλληλοεπιδράσεις που υφίστανται σε περίπτωση που εμφανίζεται η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η μια ουσιαστική παρατήρηση που έχει γίνει είναι ότι κατά κύριο λόγο στους γενετικά επιβαρυμένους υπάρχει εντός της οικογένειας μια τακτική εμφάνιση της νόσου στην ίδια ηλικία άσχετα αν οι πάσχοντες είναι αδέλφια, ξαδέλφια ή γονείς.
Σε ότι αφορά την κλινική μορφή της νόσου εάν είναι δηλαδή προϊούσα με ώσεις με υφέσεις ή πρωτοπαθής προϊούσα συμβαίνει να υπάρχει μια ταύτιση σε ότι αφορά τα αδέλφια. Το ίδιο όμως δεν εμφανίζεται και σε γονείς ή στα παιδιά.Απόλυτα χαρακτηριστικό για την νόσο είναι ότι η βαρύτητα των νευρολογικών συμπτωμάτων δεν δείχνει να έχει σχέση με τα μέλη που πάσχουν μέσα στην ίδια οικογένεια.
Εδώ οι διακυμάνσεις είναι πολύ μεγάλες και εξαρτώνται προφανώς από άλλους παράγοντες.
Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πρέπει να λαμβάνονται πάντα υπόψη γιατί το δείγμα ήταν μεγάλο.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΗ άβυσσος και η ευθύνη Οταν έφευγε το πρωί για τη δουλειά... Δώστε επιτέλους χρόνο στους Ελληνες Στην Ελλάδα παίζεται το μέλλον της Ευρώπης Βυθίζονται οι αγορές και το ευρώ καθώς εντείνονται οι φόβοι για τον ευρωπαϊκό Νότο «Οι δράστες θα εντοπισθούν και θα λογοδοτήσουν» «Είναι ένα αντεργατικό Σύνταγμα» Ν.Δ.: ένα «ναι» πριν το διαζύγιο Ετοιμάζουν νέα απεργία

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Θύματα τυφλής βίας των προβοκατόρων. Νεκροί τρεις συμπολίτες μας. Η θλιβερή εικόνα της Ελλάδας κάνει το γύρο του κόσμου «Στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για βία» Θα μπορούσε να ήταν αλλιώς αν.... Βάφτηκε στο αίμα η συγκέντρωση.Τρεις νεκροί από εμπρησμό τράπεζας στη Σταδίου κατά τη διάρκεια της πορείας Να μην οδηγήσουμε τη χώρα στην ολική καταστροφή! Χάος στο κέντρο της Αθήνας Αποστολή συνοδείας ή επίδειξη δύναμης; Πρακτική Εκπαίδευση Ελληνα Μισθωτού ΣΚΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με διπλωματία "για τα μπάζα" Ο υπολοχαγός που έχασε τη ζωή την 1η Μαΐου στο Λίτζε, σκοτώθηκε από φίλια πυρά Η πρώτη μεγάλη ήττα Ερντογάν Ύβρις - Νέμεσις και Θεομπαίχτες! Πλήρης σύνδεση Κυπριακού - απευθείας εμπορίου για έγκριση στα τέλη του 2010 Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται οι αγορές ομολόγων της Ελλάδος, Πορτογαλίας και Ισπανίας – Eκτοξεύθηκαν τα CDS στις 800 μ.β. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ειρήσθω:Πέρα βρέχει στην Καραμανιά χιονίζει Το φάσμα της κοινωνικής ανάφλεξης H Θράκη ως ιστορικός στόχος ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Νομιμοποιεί τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο Ύβρις και Νέμεσις Η Τουρκία πλήρωσε τα ποσά που επιδίκασε το ΕΔΑΔ για τις υποθέσεις Παναγή και Ανδρέου Άγνωστος παραμένει ο σκοπός του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν ΝΑΤΟ: Ισχυροί οι Ταλιμπάν στην Κανταχάρ Α. Σαμαράς: Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΘΗΝΩΝ Η Παναγία Σουμελά σε πορεία ανόδου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Παραμένει η βάση των ΗΠΑ στην Οκινάβα Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κρίνονται Πρόστιμο για μπούργκα στην Ιταλία ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εισήγηση για εγκατάσταση Τούρκων στα Ελληνικά νησιά Προς «μετέωρη» Βουλή στη Βρετανία «Λάδι στη φωτιά» έριξε ο Αχμεντινετζάντ από το βήμα του ΟΗΕ Μετρούν τις ψήφους ξανά στη Βαγδάτη ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Για τρείς νεκρούς στην Αθήνα κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων