Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ; ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ; ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Δεκέμβρης του 15, οι Άγιες Μέρες της γέννησης του Θεανθρώπου πλησιάζουν, όσοι έχουν τη δυνατότητα προγραμματίζουν ΠΩΣ θα περάσουν τις γιορτές, μόνο που στη χώρα μας, για ορισμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας ο…. «ήλιος» δε βγαίνει… Γιορτές κάνουν μέσα στην αβεβαιότητα, μέσα στην εξαθλίωση, μέσα στην ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ που απλόχερα τους προσφέρει το «κράτος πρόνοιας» για πολλά χρόνια. Έχω γράψει αμέτρητες φορές για θέματα ΑΜΕΑ, δημοσίευσα διάφορες καταγγελίες που φωτογραφίζουν τον ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ, ΤΟΝ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ στη χώρα μας….. Η επιλεκτική «ευαισθησία» τόσο πολλών συνανθρώπων μας, όσο και ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ πολιτικάντηδων, εξαντλείται σε «πρόσφυγες», μετανάστες, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί το ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ σύστημα μας, ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ (η αν δεν εγιναν κοντεύουν) ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΩΡΑ . Ας βγει κάποιος να πει πως δεν είναι έτσι τα πράγματα…..
Πάμε να δούμε το σημερινό «θέμα» (ανάθεμα), και θα τα πούμε στη συνέχεια…
«Ντροπή: Άφησαν στο έλεος του Θεού 52 παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση! Κανείς από τους υπουργούς του δεν ενδιαφέρεται
Κραυγή αγωνίας των γονέων – Το οικοτροφείο «οι Άγιοι Ανάργυροι» δεν λαμβάνει κρατική επιδότηση, όμως ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο ίδρυμα 480.000 ευρώ από νοσήλια που δεν έχει καταβάλει με αποτέλεσμα να απειλείται η λειτουργία του.
Με μια κραυγή αγωνίας οι γονείς 52 παιδιών με βαριά νοητική υστέρηση τα οποία φιλοξενούνται στο πρότυπο ειδικό οικοτροφείο «οι Άγιοι Ανάργυροι» ζητούν να καταβληθούν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να ομαλοποιηθεί η ομαλή λειτουργία του ιδρύματος.
Το οικοτροφείο που βρίσκεται στην Κάντζα δεν λαμβάνει κρατική επιδότηση, η λειτουργία του όμως στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα νοσήλια που καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ για τα 52 παιδάκια με βαριά νοητική υστέρηση. Από το 2010 ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί την καταβολή των νοσηλίων και φτάσαμε σήμερα, Δεκέμβριο του 2015, που οι οφειλές του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας προς τα παιδιά που ζουν στο ειδικό οικοτροφείο αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ!
«Τα παιδιά μας είναι αόρατοι πολίτες. Έχουν πολλαπλές αναπηρίες, αυτισμό, σύνδρομο Down…» εξήγησε η Ελευθερία Ζερβάκη πρόεδρος του ΔΣ του ειδικού οικοτροφείου μιλώντας στο Mega.
Στην ιστοσελίδα του οικοτροφείου αναφέρεται: «Σήμερα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων “Οι Αγιοι Ανάργυροι” μετέχουν 52 οικογένειες για τον αντίστοιχο αριθμό περιθαλπομένων ατόμων. Η άδεια λειτουργίας προσδιορίζει το οίκημα σαν στέγη για 52 ΑΜΕΑ, με δείκτη νοημοσύνης (IQ) χαμηλότερο του 30%».
Ο σύλλογος έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με μόνη επιδίωξη το όφελος των 52 προστατευομένων μελών του. «Η αγωνία μας είναι ποιος και πόσο θα στηρίξει τα παιδιά μας όταν δεν θα είμαστε κοντά τους» σημείωσε η κυρία Ζερβάκη και εξομολογήθηκε: «Έχουμε κουραστεί…».
Προφανώς στον ΕΟΠΥΥ και στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Υγείας, μέσα στα τόσα προβλήματά τους δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα 52 παιδιά του οικοτροφείου. Παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση, πολλά από τα οποία δεν μπορούν καν να μιλήσουν, πολύ περισσότερο να αυτοεξυπηρετηθούν… Κι αν για ορισμένους γραφειοκράτες το οφειλόμενο ποσό των 480.000 ευρώ προς το ειδικό οικοτροφείο είναι ακόμη ένα από τα ελλείμματα που είναι δύσκολο να καλυφθούν, για τα 52 παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση η οφειλή αυτή μπορεί να επηρεάσει την ίδια τους την ζωή.
Για το λόγο αυτό, απαιτείται η παρέμβαση στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο, αφού σήμερα, μέσα στην τόσο μεγάλη οικονομική κρίση που τόσο πολύ έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, είναι υποχρέωση και καθήκον όλων -πρωτ’ απ’ όλα- να φροντίζουμε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.»
ΠΗΓΗ: newsitamea
Αδέλφια, ΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ: Θα πουν κάποιοι, πως οι διάφοροι «αρμόδιοι» (που κακό χρόνο να έχουνε) λαμβάνουν μέτρα, για να λυθούν αυτού του είδους τα προβλήματα, καθώς και άλλα… Αλήθεια, ΤΙ ΜΕΤΡΑ, και ΠΟΤΕ τα λαμβάνουν; Όταν «λιγοστεύουν» τα θύματα τους; Αδέλφια, να πούμε μια αλήθεια, που δεν τη σκέφτηκε κανένας;, Στην ΙΔΙΑ κατάσταση με αυτά τα παιδιά, είμαστε ΟΛΟΙ….. Στο ΙΔΙΟ ΧΑΛΙ. Πάρετε το χαμπάρι, απλά δεν πάσχουμε από τις παθήσεις αυτών των παιδιών. Μας έχουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ…… Η χώρα πάει κατά διαόλου, άσε που και αυτός έτσι όπως μας κατάντησαν δε θέλει ούτε να ακούσει για εμάς, οι πολιτικάντηδες κάνουν τα δικά τους παιχνίδια, κοιτούν πως θα σιγουρέψουν καρέκλες και «αξιώματα», στην υγεία πάμε από το κακό στο χειρότερο του χειρότερου, ΟΛΟΙ, όσοι έφυγαν και όσοι ηρθαν κάνουν τα πειράματα τους, ΠΑΙΖΟΥΝ με τις ζωες μας, και ο Θεός να βάλει το χέρι του μπας και σωθεί αυτή η χώρα.
Θα επανέλθω……

Βασίλης Τσούγκαρης

Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Βόλο, Λάρισα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ         ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ       ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο και ο Δημήτρης Μαραμής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου Ο Σακος του Αι-Βασίλη στην Θεσ/νίκη



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου Οι κούκλες και ο άνεμος Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση στον Βόλο!

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 4:30 το απόγευμα η Κέλλυ Σταμουλάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
 Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015

HELLAS MARINE ELECTRONICS

Η εταιρία μας αναγνωρίστηκε ως Εκκαθαρίστρια Αρχή Ραδιοεπικοινωνιακών Λογαριασμών Ελληνικών Πλοίων με κωδικό (AAIC) GR20. Ως Εκκαθαρίστρια εταιρία μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες , one stop shop,  για όλα τα Πιστοποιητικά Ραδιοεπικοινωνιών που ανανεώνουν ετησίως τα επαγγελματικά σκάφη.

1.    Ετήσια Πιστοποιητικό Σύμβασης Συντήρησης Ξηράς (SBM)
2.    Πιστοποιητικό Ελέγχου Συσκευής EPIRB
3.    Ετήσια Σύμβαση Ραδιοεπικοινωνιών GR20

Επωφεληθείτε από τη μοναδικά χαμηλή τιμή που προσφέρεται για το σύνολο των  προαναφερόμενων υπηρεσιών!


 McMurdo EPIRB  
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo

Ως αντιπρόσωποι στην Ελλάδα του πρωτοπόρου Βρετανικού οίκου McMurdo, διαθέτουμε πλήρη σειρά προϊόντων GMDSS (EPIRBs , SARTS, VHF κ.λ.), καθώς και όλα τα ανταλλακτικά και μπαταρίες για να μπορούμε να εξυπηρετούμε γρήγορα και αποτελεσματικά και με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ


 KODEN βυθόμετρο CVS-126
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων

Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-126 είναι το τελευταίο μοντέλο στα ‘μικρά’ βυθόμετρα της KODEN και περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες, που μέχρι τώρα είχαν μόνο τα πολύ μεγαλύτερα και ακριβότερα βυθόμετρα. Η ισχύς του είναι 600 W που το κάνει ιδανικό για ανίχνευση ψαριών στα βαθιά νερά, αλλά και στα ρηχά νερά γιατί αυτορυθμίζεται για να μην ‘μπουκώνει’ και χάνουμε τα ψάρια. Η απόδοση του είναι εντυπωσιακή και αντιστοιχεί σε συμβατικά βυθόμετρα με διπλάσια ισχύ. Αυτό γίνεται πραγματικότητα χάρις στο μοναδικό KDF™, ψηφιακό φίλτρο της KODEN, που απορρίπτει τα παράσιτα, επιτρέποντας στους στόχους (μικρά και μεγάλα ψάρια) να είναι εμφανέστερα και να ζωγραφίζει τέλεια το βυθό.

Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ


KODEN βυθόμετρο CVS-128
Η KODEN αλλάζει το μέτρο σύγκρισης στην τεχνολογία των βυθομέτρων
Το ψηφιακό βυθόμετρο CVS-128 έχει τη σαφέστερη και πιο λεπτομερή εικόνα του βυθού που γίνεται να έχουμε σε ένα βυθόμετρο 8.4΄΄. Η μοναδική ψηφιακή τεχνολογία της KODEN κάνει τη διάκριση μεταξύ των μεμονωμένων ψαριών, των κοπαδιών και του πυθμένα της θάλασσας, να γίνεται πολύ πιο εύκολη και κατανοητή. Με ισχύ 1000Watt και τη μοναδική δυνατότητα να επιλέγουμε το βάθος, τη διάμετρο αλλά και τη περιφέρεια του βυθού που ανιχνεύουμε με το βυθόμετρο, τη συγκεκριμένη στιγμή και στο συγκεκριμένο βάθος που ψαρεύουμε. 
Δείτε περιγραφή του προϊόντος και χαρακτηριστικά ΕΔΩ

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730210 9928128 /f: 210 9967847

Η πρόταση της εβδομάδας! Shadow Polmar UHF 3W - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Η πρόταση της εβδομάδας!
Shadow Polmar UHF 3W

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
ΦΟΡΗΤΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ PMR 446. 16ch 8+8 ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,ΕΥΚΟΛΗ ΧΡΗΣΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ,ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ 4 ΩΡΕΣ,ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ,ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.
ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
* MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΣΧΥΗ ΜΕΧΡΙ 2 WATT ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ( OFSET,TONE ENCODER /DECODER /WIDE,NARROW)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ. 
Ultra-small size design Easy to use
Monitor function
3,7V/1200mAh Li-ion battery
PC functions manageable:
- 50 CTCSS and 83 DCS codes
- Squelch treshold level
- TOT (Time-Out-Timer) function
- BCL (busy channel lock) function
Power Save function 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΒΑΣΗΣ, ΚΛΙΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ, ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ / ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

Η κυρα-Καλή και οι δώδεκα μήνες

Η κυρα-Καλή και οι δώδεκα μήνες
Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος:Κωνσταντίνος Χαρίτος
Ημερομηνία έκδοσης:2006
Ανατύπωση:2η Απρίλιος 2010
Σχήμα:21x29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6638-14-6
Ετικέτες Λαική παράδοση
Η κυρά-Καλή είναι μια φτωχή γυναίκα που αγωνίζεται μόνη της να μεγαλώσει τα πέντε παιδιά της και για όλους έχει πάντα μια καλή κουβέντα να πει. Αντίθετα η πλούσια κυρά-Κακή για όλους έχει να πει κάτι κακό. Όταν συναντήθηκαν με τους δώδεκα μήνες του χρόνου η κάθε μια έδειξε το χαρακτήρα της και φυσικά πήρε αυτό που της άξιζε. Ένα απ τα ωραιότερα παραμύθια της λαικής μας παράδοσης που μας διδάσκει ότι η καλοσύνη ανταμείβεται ενώ η κακία πάντα τιμωρείται. Η όμορφη και ευχάριστη εικονογράφηση του Κωνσταντίνου Χαρίτου μας δείχνει πως όσα χρόνια και να περάσουν τα παραμύθια αυτά δεν παλιώνουν ποτέ.

ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΥΛΟΣ CLUB

Δελτίο Τύπου
Η kazandb παρουσιαζει τους
ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ - ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
...Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω...
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
 ΜΥΛΟΣ CLUB
Ο Θάνος Μικρούτσικος επέλεξε αυτή τη μορφή του Trio για να μας επισκεφτεί την φετινή σεζόν, στο club του Μύλου, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου
Οι λόγοι είναι, καθαρά μουσικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Μικρούτσικος επέλεξε αυτό το Trio για να πραγματοποιήσει την επόμενη χρονιά (2015-16) περιοδεία στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο συνθέτης πιστεύει ότι η μορφή αυτή έχει υπό προϋποθέσεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Την δυνατότητα να διεισδύσεις στην ουσία του τραγουδιού απαλλαγμένος από στολίδια και ήχους που μπορεί να την συσκοτίζουν.
Ο Σεφέρης το είχε διατυπώσει προσφυώς: «Φορτώσαμε το τραγούδι μας με στολίδια, το βαρύναμε. Καιρός να ξαναβρούμε την ουσία του.»
Η βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος, είναι οι τρεις εκτελεστές να μπορούν να τα δώσουν όλα. Σ’ αυτό τον μαραθώνιο των 3 και πλέον ωρών, πρέπει να βγάλουν την ψυχή τους πάνω στη σκηνή, να «πεθάνουν» και να «ξαναγεννηθούν». Απαιτείται μεγάλη δεξιοτεχνία, αντοχή και αμεσότητα.
Ο Θάνος επέλεξε ως συμπαραστάτες του την Ρίτα και τον Θύμιο.

INFOΜύλος Club
Ανδρεου Γεβργιου 56, περιοχη Σφαγεία
Ωρα προσέλευσης: 21:30 / Ώρα έναρξης: 22:30   
Τηλ κρατήσεων: 2310510081
Εισιτήριο θεάματος: 12€, Προπώληση: 10€ (ΕΝΤΕΧΝΟΝ, ΣΑΡΩΘΡΟΝ, ΔΙΩΡΟΦΟΝ, STEREODISC)

Νέοι τίτλοι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησαν δύο νέα βιβλία ελληνικής πεζογραφίας:
Το μυθιστόρημα του  Γιάννη Γρηγοράκη με τίτλο ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΟΈνα μυθιστόρημα για τον επαναστατημένο άνθρωπο και το ταξίδι αναζήτησης της ουτοπίας.
Το μυθιστόρημα του Βλάσση Τρεχλή με τίτλο HOTEL NEW YORK. Μια μυθιστορηματική περιπλάνηση στις οδούς της μετανάστευσης, μια συναρπαστική τοιχογραφία της Ευρώπης των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ


Ανκόρ
Πέλα Σουλτάτου
ISBN: 978-960-03-5967-1
Τιμή: 12,72 €
Ο κηπουρός και η αδέσποτη γάτα, ο Αμούρ και η Σουίτι, ο καουμπόι και η Φράου, η γυναίκα με το πι και ο άντρας με το γιώτα, το ξωτικό του δάσους κι ο ασπρομάλλης με τα άφιλτρα, ο μπαρμπέρης, το τζιτζίκι και η ζωγράφος, ο ερωτευμένος κύριος καθηγητής, το νυχτοπούλι κι ο μαχαιροβγάλτης, η αδελφή με την ηπειρώτικη προφορά, το αηδονάκι με το ρουμάνικο τραγούδι και ο ηλικιωμένος με τους καταρράκτες, το χλομό πρόσωπο, ο μετανάστης από το Μπαγκλαντές. Κι ένας αόρατος βιολιστής. Μπόνους τρακ ο νεκροθάφτης Σοπενχάουερ, που συνοδεύει τον υπέργηρο ναζί στην τελευταία του κατοικία.
Ένας ανομοιογενής θίασος από αφανείς ήρωες συμβιώνει στο δυστοπικό οικοσύστημα της ασθένειας και του τραύματος, συντροφιά με αδέσποτα ζώα, χρυσόψαρα, πεταλούδες, πουλιά, γάντια που χειρονομούν, ασανσέρ μαλωμένα με κάδους, καρέκλες που θέλουν να δραπετεύσουν. Όψεις της προσωπικής ιστορίας του καθενός αποκαλύπτονται μέσα από τη σχέση με τον άλλο, σε αλλεπάλληλα ντουέτα, συνθέτοντας ένα ασπρόμαυρο μουσικό παραμύθι με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, όπου το κακό δεν μπορεί παρά να ηττηθεί.
Ένα βιβλίο για την πάλη του ανθρώπου ενάντια στο θάνατο, αλλά και στην «πολιτική» ενσάρκωση του θανάτου, το φασισμό.

Το χαμένο Νόμπελ
Κώστας Αρκουδέας
ISBN: 978-960-03-5936-7
Τιμή: 19,08 €
Την άνοιξη του 1947, ενώ η Ελλάδα σπαράσσεται από τον Εμφύλιο, ο Νίκος Καζαντζάκης θέτει από κοινού υποψηφιότητα με τον Άγγελο Σικελιανό για το Νόμπελ λογοτεχνίας. Η υποψηφιότητά του συσπειρώνει το συντηρητικό κατεστημένο της εποχής, που βλέπει στο πρόσωπο του Κρητικού συγγραφέα έναν από τους μεγαλύτερούς του εχθρούς. Εναντίον του επιστρατεύονται όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, προκειμένου να αποφευχθεί η βράβευσή του. Από την άλλη, ο Καζαντζάκης προσπαθεί μόνος του για μια δεκαετία να κατακτήσει το Νόμπελ, αντιμετωπίζοντας θεούς και δαίμονες.
Προσωπικές μαρτυρίες, επιστολές, άρθρα, αποσπάσματα από βιβλία και έγγραφα-ντοκουμέντα συνθέτουν ένα πολύχρωμο παζλ, που θα μπορούσε να αποτελεί ένα ευφάνταστο μυθιστόρημα, αλλά δεν είναι παρά η ιστορική αλήθεια. Στο βιβλίο αυτό συναντάμε προσωπικότητες όπως ο Παλαμάς, ο Καβάφης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης και ο Ρίτσος, αλλά και διάσημους νομπελίστες όπως ο Έσσε, ο Ζιντ, ο Έλιοτ, ο Χέμινγουεϊ και ο Καμύ. Πάνω απ’ όλα, όμως, γινόμαστε μάρτυρες της οδύσσειας του πνευματικού και πολιτικού κόσμου της Ελλάδας στον 20ό αιώνα, που διήλθε μέσα από τις συμπληγάδες των αντιθέσεων και διαμόρφωσε τις συνθήκες των ημερών μας.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Οι περιπέτειες του Ώγκι Μαρτς
Σωλ Μπέλοου
ISBN: 978-960-03-5978-7
Τιμή: 21,20 €
«Είμαι Αμερικανός, γέννημα του Σικάγου, αυτής της σκοτεινής και μελαγχολικής πόλης· ό,τι κάνω το κάνω όπως έχω μάθει από μόνος μου, δίχως κανόνες, κι έτσι θα γράψω την ιστορία της ζωής μου».
Με τούτη τη φράση ξεκινούν οι Περιπέτειες του Ώγκι Μαρτς, και είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος, δηλαδή οι κωμικές και πνευματικές περιπέτειες ενός νεαρού Αμερικανοεβραίου από τη δεκαετία του ’20 ως τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, από το Σικάγο του μεσοπολέμου ως το Μεξικό και την Ευρώπη. Ο Ώγκι περιπλανιέται από δουλειά σε δουλειά κι από σχέση σε σχέση, φιλοσοφεί, γίνεται ένα με το περιβάλλον του σαν χαμαιλέοντας και, χωρίς να έχει ιδιαίτερες βλέψεις, παραμένει πάντοτε αισιόδοξος, παρά τις αντιξοότητες.
Όσο για τη γραφή του βιβλίου ήταν και παραμένει μοναδική· γραφή που όμοιά της δεν υπάρχει στην αμερικανική λογοτεχνία της εποχής του και στην κατοπινή. Το μυθιστόρημα αυτό χάρισε στον συγγραφέα το πρώτο του Εθνικό Βραβείο Βιβλίου (1954), εκτινάσσοντάς τον στην κορυφή του λογοτεχνικού πανθέου της γενιάς του, κι αργότερα το Βραβείο Νόμπελ (1976), την ύψιστη διάκριση για την τέχνη του λόγου.
Με κέφι και ζωντάνια ο Μπέλοου έγραψε ένα μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα του 20ού αιώνα.
Στο βιβλίο υπάρχουν προτάσεις που το κέφι και η ζωηράδα τους σου αφήνουν την αίσθηση μιας πλησμονής από συμβάντα. Η πρόζα του είναι παθιασμένη, θεατρική, ως κι επιδεικτική ακόμα· χωρά όλο τον δυναμισμό της ζωής δίχως να χάνει έτσι την πνευματικότητά της... Είναι μια φωνή συνάμα αχαλίνωτη και ευφυής, ασυγκράτητη και εντούτοις πάντα τόσο οξυδερκής, ώστε να ζυγιάζει λογικά τα πράγματα».
ΦΙΛΙΠ ΡΟΘ, «Διαβάζοντας ξανά τον Σωλ Μπέλοου», Shop Talk
«Οι Περιπέτειες του Ώγκι Μαρτς, το καλύτερο μεταπολεμικό αμερικανικό μυθιστόρημα, ανήκει στην παράδοση των Χέρμαν Μέλβιλ, Μαρκ Τουέιν, Ουόλτ Ουίτμαν, και οδηγεί με λαμπρό τρόπο στην κατάληξη και την ολοκλήρωσή της».
ΤΖΕΪΜΣ ΓΟΥΝΤ, The New Republic
«Αστείο, δηκτικό, γεμάτο καρναβαλικούς τύπους και εντούτοις εξιστορημένο με μια φωνή συνάμα απλή και μοναχική, είναι το πληθωρικό κωμικό αριστούργημα του Μπέλοου».
Observer (Ηνωμένο Βασίλειο)
«Οι Περιπέτειες του Ώγκι Μαρτς είναι το μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα... Μην ψάχνετε παραπέρα».
ΜΑΡΤΙΝ EΪΜΙΣ

ΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Ελάσσονες ποιητές του Μεσοπολέμου
Σωτήρης Τριβιζάς
ISBN: 978-960-03-5963-3
Τιμή: 14,84 €
«Η νεολαία εκείνη που θερίστηκε γύρω μου τότε, που την ήπιε σα σταγόνα νερό ένας θανάσιμος ήλιος, η επαρχία, η φτώχεια, η καταδίωξη, η εξορία, η αρρώστεια, η αστοχία, η προδοσία των άλλων, είχε ένα δράμα εσωτερικό· και το δράμα είναι το μόνο που καταξιώνει τον άνθρωπο ηθικά, τον κάνει αξιοσέβαστο. Μπορεί να έχεις τάλαντο και να πετύχεις, τύχη και να ευνοηθείς, καπατσοσύνη και να επιπλεύσεις, πλάτες και να ξεκινήσεις. Μπορεί να μπεις στη φωτεινή ζώνη μόνο και μόνον επειδή σ’ ευνόησαν οι εξωτερικές συνθήκες στην αφετηρία σου. Μα εγώ θα γράψω μια λυπητερή μπαλλάντα στους ποιητές άδοξοι που ’ναι. Άλλοι παίρνουν θέση στην ιστορία, άλλοι κάνουν την ιστορία. Αυτούς τιμώ».
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ
Σ’ αυτό τον τόμο ανθολογούνται ποιητές της εποχής του Μεσοπολέμου που έζησαν και έγραψαν στη σκιά του Καρυωτάκη, ποιητές που δεν πήραν ποτέ θέση στις σελίδες της ιστορίας: ο Γιάννης Αηδονόπουλος, ο Πέτρος Α. Δήμας, ο Μίνως Ζώτος, ο Γιώργος Καρατζάς, ο Γιώργος Κοτζιούλας, ο Γ. Μ. Μυλωνογιάννης, ο Φώτος Πασχαλινός, η Ανθούλα Σταθοπούλου-Βαφοπούλου και ο Γιάννης Χονδρογιάννης.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η θεραπευτική σχέση
Χαρά Καραμανωλάκη,
Γιάννης Μιχόπουλος,
Κάτια Χαραλαμπάκη
ISBN: 978-960-03-5962-6
Τιμή: 21,20 €
Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται να περιγραφεί η έννοια της θεραπευτικής σχέσης. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: από τη μια, περιγράφεται η θεραπευτική σχέση καθαυτή, ιδωμένη συνολικά ως αλληλεπίδραση δύο πόλων, όπως θα πρέπει να την έχει στον νου του κάθε κλινικός ή/και ψυχοθεραπευτής· από την άλλη, περιγράφονται οι «διαφορετικοί τρόποι» θεραπευτικής σχέσης, από την οπτική διαφορετικών προσεγγίσεων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ψυχαναλυτική, η γνωσιακή-συμπεριφορική και η συστημική. Αναζητούνται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θεραπευτικής σχέσης σε επίπεδο ατόμου, ζεύγους, οικογένειας, ομάδας και αναδεικνύονται οι ιδιαιτερότητές της σε συγκεκριμένες ψυχοπαθολογικές καταστάσεις.
Η θεραπευτική σχέση, όπως οτιδήποτε «θεραπευτικό», μπορεί να έχει κι αυτή «ανεπιθύμητες ενέργειες». Συζητείται ο τρόπος με τον οποίο τα προβλήματα αυτά θα γίνουν αντιληπτά στην πορεία της θεραπείας, πόσο απειλητικά μπορεί να καταστούν και πώς ο θεραπευτής θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα εμπόδια προς όφελος του θεραπευόμενου.
Με το βιβλίο αυτό ο Κλάδος Ψυχοθεραπείας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας προσπάθησε να φέρει κοντά τις απόψεις καταξιωμένων ψυχοθεραπευτών, αντιπροσώπων διαφορετικών προσεγγίσεων. Ελπίζουμε να έχει επιτευχθεί το ζητούμενο: η συνύπαρξη των διαφορετικών προσεγγίσεων σε έναν κοινό χώρο.

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ανκόρ
Πέλα Σουλτάτου
ISBN: 978-960-03-5968-8
Τιμή: 9,90 €

Ο κηπουρός και η αδέσποτη γάτα, ο Αμούρ και η Σουίτι, ο καουμπόι και η Φράου, η γυναίκα με το πι και ο άντρας με το γιώτα, το ξωτικό του δάσους κι ο ασπρομάλλης με τα άφιλτρα, ο μπαρμπέρης, το τζιτζίκι και η ζωγράφος, ο ερωτευμένος κύριος καθηγητής, το νυχτοπούλι κι ο μαχαιροβγάλτης, η αδελφή με την ηπειρώτικη προφορά, το αηδονάκι με το ρουμάνικο τραγούδι και ο ηλικιωμένος με τους καταρράκτες, το χλομό πρόσωπο, ο μετανάστης από το Μπαγκλαντές. Κι ένας αόρατος βιολιστής. Μπόνους τρακ ο νεκροθάφτης Σοπενχάουερ, που συνοδεύει τον υπέργηρο ναζί στην τελευταία του κατοικία.
Ένας ανομοιογενής θίασος από αφανείς ήρωες συμβιώνει στο δυστοπικό οικοσύστημα της ασθένειας και του τραύματος, συντροφιά με αδέσποτα ζώα, χρυσόψαρα, πεταλούδες, πουλιά, γάντια που χειρονομούν, ασανσέρ μαλωμένα με κάδους, καρέκλες που θέλουν να δραπετεύσουν. Όψεις της προσωπικής ιστορίας του καθενός αποκαλύπτονται μέσα από τη σχέση με τον άλλο, σε αλλεπάλληλα ντουέτα, συνθέτοντας ένα ασπρόμαυρο μουσικό παραμύθι με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, όπου το κακό δεν μπορεί παρά να ηττηθεί.
Ένα βιβλίο για την πάλη του ανθρώπου ενάντια στο θάνατο, αλλά και στην «πολιτική» ενσάρκωση του θανάτου, το φασισμό.

"Εξομολόγηση ": το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Ελέν Γκρεμιγιόν από τις εκδόσεις Gema

Ελέν Γκρεμιγιόν
Eξομολόγηση

Μετάφραση: Βάσω Νικολοπούλου, Κλεονίκη Douge
Σελ.: 248, τιμή: 14,92 ευρώ(με το ΦΠΑ)
ISBN: 978-960-6893-30-8
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA
Από τις εκδόσεις GEMA, κυκλοφόρησε το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Ελέν Γκρεμιγιόν «Eξομολόγηση».
Ανάμεσα στις συλλυπητήριες επιστολές που λαβαίνει μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Καμίγη βρίσκει ένα περίεργο γράμμα σταλμένο από κάποιον άγνωστο αποστολέα. Πιστεύει πως πρόκειται για λάθος, αλλά τις επόμενες εβδομάδες έρχεται ένα νέο γράμμα και πολλά άλλα στη συνέχεια, υφαίνοντας έτσι την τραγική ιστορία ενός αδύνατου έρωτα και τις ρημαγμένες ζωές τεσσάρων ανθρώπων. Σιγά σιγά, η Καμίγη καταλαβαίνει πως τούτα τα γράμματα κρύβουν ένα τρομερό μυστικό που την αφορά.
Διαβολική μηχανορραφία με φόντο τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, αυτό το μυθιστόρημα αναμειγνύει ιστορική διήγηση και ψυχολογικό σασπένς σ’ ένα αμείλικτο σενάριο.   
Η Ελέν Γκρεμιγιόν γεννήθηκε το 1977 στο Πουατιέ. Η «Eξομολόγηση», το πρώτο της μυθιστόρημα κυκλοφόρησε το 2010 με μεγάλη επιτυχία και μεταφράστηκε σε 27 γλώσσες.  Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφορεί και το μυθιστόρημά της «Η γκαρσονιέρα».
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA
Μαρασλή 3, 106 76 Κολωνάκι, Αθήνα
τηλ.: 210- 7258350fax210- 7222072,

5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ www.aidff.com



Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας πρόκειται να διεξαχθεί από τις 17 έως τις 23 Δεκεμβρίου του 2015. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό γεγονός μεγάλης σημασίας διότι συντονίζεται με το ιστορικής σημασίας πέρασμα του κινηματογράφου στην Ψηφιακή του Εποχή –πέρασμα που συντελείται τώρα παγκοσμίως – και ως Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα που γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση από δημιουργούς όλου του κόσμου. Ταινίες από Croatia Spain,Iran,Vietnam,Canada,Estonia,Philippines,Serbia,Hungary,Unitedkingdom,Belgium,Morocco,Bangladesh,India,Portugal,Turkey,France,South AfricaDenmarkItalySouth KoreaAlgeriaPolandAustraliaRomaniaGreeceArgentinaGermany,USAIrelandEgyptMexicoHong Kong ,brazilAfghanistan θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι άνθρωποι που αγαπούν τον κινηματογράφο.
Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων πειραματικές, video art , video dance και σπουδαστικές ταινίες που δημιουργήθηκαν με την χρήση των νέων ψηφιακών μέσων .Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί 17 με 23 Δεκεμβρίου στους Ιστορικούς κινηματογράφους Αλκυονίδα και Στούντιο. Τέλος Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το διαγωνιστικό τμήμα και αρχές Δεκεμβρίου το πρόγραμμα προβολών.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας αποτέλεσε, από το ξεκίνημα του, ένα σημείο συνάντησης Τεχνών και Θεατών από όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα πέτυχε μια ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή, έτσι το Φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακό, καθώς ανέτρεψε το σύνηθες να φτάνουν στη χώρα μας οι διεθνείς εξελίξεις με αρκετά χρόνια καθυστέρηση και γι’ αυτό βρήκε αμέσως μεγάλη και απρόσμενη ανταπόκριση από τη Διεθνή Κινηματογραφική πραγματικότητα. Ο Ψηφιακός Κινηματογράφος έχει δημιουργήσει μια χωρίς προηγούμενο τεχνολογική επανάσταση στη βιομηχανία του σινεμά, της τηλεόρασης και του internet. Η εργονομία και η διαθεσιμότητα των ψηφιακών κινηματογραφικών μηχανών και οι ανεξάντλητες δυνατότητες του ψηφιακού μοντάζ, δίνουν στον σύγχρονο κινηματογραφιστή δυνατότητες παραδοσιακά απρόσιτες και δημιουργούν μια ζωντανή κοινότητα από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για τον κινηματογράφο, ο οποίος συνεχίζει να συγκεντρώνει τα βλέμματα και να επηρεάζει τις άλλες τέχνες, που δανείζονται από αυτόν εργαλεία, τεχνολογία, οπτική και δημιουργούν νέα είδη.
Επιπλέον το 5o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με το φινλανδικό φεστιβάλ Wildlife Vaasa θα παρουσιάσει και φέτος ένα ειδικό πρόγραμμα προβολών το 3ο « Πανόραμα  οικολογικών και επιστημονικών ταινιών», συνεισφέροντας στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο. Το ειδικό πρόγραμμα των προβολών θα πλαισιωθεί επίσης και με πάνελ συζήτησης με κύριο θέμα τον ρόλο των Κινηματογραφικών Φεστιβάλ σήμερα στην διάδοση και ενημέρωση του κοινού γύρω από τρέχοντα θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας κοινού ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα θα επιμεληθούν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των δύο φεστιβάλ Χρήστος Ν. Καρακάσης ( Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ) και Ηλίας Γ. Μισύρης (Wildlife Vaasa Festival Φινλανδίας)Το Φεστιβάλ διεξάγεται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και την Υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τoν Οργανισμό  KOYINTA ,και Tickets Tickets και έχει συνεργαζόμενες εταιρείες και πολιτιστικούς ανταποκριτές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορες χώρες του κόσμου. Οι δράσεις του συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους  και διοργανώνει  προβολές των βραβευμένων ταινιών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Παραγωγή-Διοργάνωση
Οργανισμός ΚΟΥΙΝΤΑ
Tickets Tickets Company

Τα πιο "νόστιμα" της εβδομάδας που μας πέρασε

Βουδαπέστη: 7 τοπικές νοστιμιές που δεν πρέπει να χάσετε.

Κάντε κλικ εδώ!!!

Πορταριά: Οι πιο φιλόξενοι ξενώνες της.

ArtTravel
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας