Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας -τριήμερο Πάσχα: Δύο αλλαγές & σαρωτικοί έλεγχοι παντού (ΦΕΚ)

Επινώτιος Πυροσβεστήρας 21L Vallfirest WATER KNAPSACK

Επινώτιος Πυροσβεστήρας 21L Vallfirest WATER KNAPSACK 
Κωδικός: WATER KNAPSACK
Brand: Vallfirest
Υλικό Κατασκευής: Cordura
Προτεινόμενη Χρήση: Εξωτερικές εργασίες,Πυρόσβεση,Διάσωση
Περιληψη
Επινώτιος Πυροσβεστήρας 21L Vallfirest WATER KNAPSACK, εργονομικός και εύκαμπτος χωρητικότητας 21l. Κατασκευασμένος από Cordura μεγάλης αντοχής και εσωτερικό πλαστικό δοχείο νερού, αντικαθιστούμενο, όσες φορές χρειαστεί, που είναι το μεγάλο πλεονέκτημά του. Η αντλία είναι διπλής φοράς.

ESR-180BB

ESR-180BB
  Το απόλυτο εργαλείο για ένα πιο αποδοτικό ψάρεμα.
Η δυνατότητα ανίχνευσης 360° και η λεπτομερής σάρωση ενός συγκεκριμένου τομέα γύρω από το σκάφος, δίνουν ασύγκριτα πλεονεκτήματα για ένα άκρως παραγωγικό ψάρεμα. Το Searchlight Sonar της KODEN ESR-180BB είναι σε διάταξη Black Box για χρήση οποιασδήποτε οθόνης.
το γρηγορότερο σόναρ σε σάρωση στην κατηγορία του
ανίχνευση από +5° μέχρι τη γωνία κλίσης 90°
μεταβλητός δείκτης μέτρησης βάθους και απόστασης
η λειτουργία σταθεροποίησης αποκαθιστά αυτόματα στην εικόνα την ταλάντωση (μπότζι) του σκάφους
απεικόνιση οριζόντιας σάρωσης (πλήρης ή μισός κύκλος), κάθετης σάρωση (βεντάλια), μετατόπιση κέντρου και βυθόμετρο
η λειτουργία κλειδώματος στόχων μπορεί να παρακολουθεί τα κοπάδια ψαριών ανεξάρτητα από την κίνηση του σκάφους
δυνατότητα σύνδεσης με GPS για παρακολούθηση του ίχνους του σκάφους
η λειτουργία βεντάλιας βοηθάει στην ανίχνευση ψαριών κάτω από τα «ρομπότ», καθώς και πληροφορίες όπως το πόσο ψηλά ή πατωμένα είναι τα ψάρια
πλήρως ελληνικό μενού
Οθόνη 15 – 19 ίντσες LCD
Τάση Λειτουργίας 20 - 30 VDC
Κατανάλωση 110 W
Ισχύς Εκπομπής 1,5 kW
Συχνότητα 180 ή 80kHz
Κλίμακα 0 - 2000m
Γωνία Ανίχνευσης 10° ή 5° (Λειτουργία Σόναρ)
5° ή 3° (Λειτουργία Βεντάλια)
Γωνία Κλίσης +5° έως -90°
Λειτουργίες Λειτουργία Σόναρ, Μετατόπιση κέντρου, Βεντάλια, Βυθόμετρο
Stabilizer Εμπεριέχεται στον σένσορα (βεντούζα)

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT XENON V3 AM/FM CB RADIO

CRT XENON V3 AM/FM CB RADIO
CRT XENON V3 
O ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB ΑΠΟ ΤΗΝ CRT ,ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΤAΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΑΣΙ -ΨΥΚΤΡΑ DIECAST ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ !. ΜΕΓΑΛΟ DISPLAY ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ -ΚΑΝΑΛΙΟΥ& S-METER, 7ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΟΘΟΝΗΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ:AUTO RF GAIN ,AUTO SQUELCH,ΦΙΛΤΡΑ HI CUT,NB ,ROGER BEEP,MIC GAIN.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ -5Khz ME ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΚΑΝΑΛΙΑ (EMERGENCY η HOME CHANNEL) ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΤΟΥ 9&19
ΑΝΑΒΑΘMΙΣΜΕΝΟ BY SOFTWEAR (ΜΟΝΟ ΑΠ΄ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ) ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ FM (DEVIATION) KAI AM %!
(ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ EXPO MODE ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΚΠΟΜΠΗ- ΛΗΨΗ 24.7-30.1 ΜΗΖ 20W)*
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
Norm CITIZEN BAND/(HAM BANDS*)
Mode AM / FM European Multinorms
Power 4 Watts AM / 4 Watts FM ( 10W/20W*)AM/FM
Channels 40 (600*)
S-METER Yes
SQUELCH Manual or Automatic (ASQ)
ROGER BEEP Yes : TX beep end (5 tones choices)
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Direct access to channel 9/19 + Keypad lock + Key Beep on/off
Bonus Detachable power cord with connector + plug cigarette lighter solder - External speaker jack 3.5mm
Mike Touches UP/DOWN
Display Large LCD display 7 colors available : red, green, blue, cyan, yellow, purple, white - Backlight brighless
Level display Channels and frequencies
Includ Bracket, hardware kits, fixed microphone, fuse 5A, product manual in French and English
Size 124x101x36 mm
Weight 428 g
Guaranty 2 years

Χωρίς ασπίδα

Χωρίς ασπίδα 
Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ
Σειρά: Παγκόσμια Λογοτεχνία
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Μετάφραση: Νάγια Δασκαλοπούλου
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 568
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-217-1
Θεματολογία: Πολιτικό Οικολογία Ιστορικό Κοινωνικό Υπαρξιακό
Για τη Γουίλα Νοξ τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Το περιοδικό στο οποίο αρθρογραφούσε κλείνει ξαφνικά, και ο άντρας της χάνει τη μόνιμη θέση του καθηγητή στο πανεπιστήμιο. Αναγκάζονται να μετακομίσουν από τη Βιρτζίνια σε ένα παμπάλαιο ετοιμόρροπο σπίτι που κληρονόμησαν στο Βάινλαντ του επαρχιακού Νιου Τζέρσεϊ, και ο Γιάννος προσπαθεί να τα μπαλώσει με μια προσωρινή σύμβαση με το πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφειας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Γουίλα έχει επιπλέον φορτωθεί τον άρρωστο, ξεροκέφαλο και αντιδραστικό πεθερό της, την 26χρονη επαναστάτρια κόρη της, που εμφανίζεται ξαφνικά μετά από χρόνια απουσίας, και τον νεογέννητο εγγονό της, τον οποιο ο γιος της αφήνει στη δική της φροντίδα μετά την αναπάντεχη αυτοκτονία της φίλης του.
Σε μια προσπάθεια να βρει επιχορηγήσεις από απίθανες πηγές, η Γουίλα ερευνά το ιστορικό παρελθόν του σπιτιού. Περίπου 150 χρόνια νωρίτερα ζούσε εκεί ο 30χρονος καθηγητής φυσικών επιστημών Θάτσερ Γκρίνγουντ, που αντιμετώπιζε τα δικά του προσωπικά και οικονομικά αδιέξοδα. Απογοητευμένος από μια σύζυγο που ενδιαφερόταν μόνο για τις ανέσεις και την κοινωνική άνοδο, αγωνιζόταν να υπερασπιστεί τις καινοτόμες επιστημονικές θεωρίες της εποχής ενάντια στον αυταρχισμό του συντηρητικού εργοδότη του, αλλά και του Λάντις, του τυχοδιώκτη κυβερνήτη/ιδιοκτήτη αυτής της ουτοπικής κωμόπολης. Μόνη του παρηγοριά η φιλία του με τη γειτόνισσα Μαίρη Τριτ, μια ερασιτέχνιδα φυσιοδίφη που διατηρούσε εκτενή αλληλογραφία με τον ίδιο τον Κάρολο Δαρβίνο και άλλους διαπρεπείς επιστήμονες, υπερμάχους των νέων ιδεών.
Ακολουθώντας ως την κορύφωσή τους τις δύο παράλληλες ιστορίες, που διαδραματίζονται στον ίδιο χώρο με μια χρονική απόσταση σχεδόν ενάμιση αιώνα, η Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ σκιαγραφεί με χιούμορ και ενσυναίσθηση τις συνθήκες της ζωής σε καιρούς χαλεπούς, σ’ έναν κόσμο όπου τα δεδομένα έχουν πια αλλάξει. Ένα τρυφερό και διεισδυτικό μυθιστόρημα που, μέσ’ από οικογενειακές αντιπαραθέσεις, ηθικά διλήμματα, κοινωνικές διαψεύσεις, πνευματικές προκλήσεις και περιβαλλοντικές ανησυχίες, αναδεικνύει με συναρπαστικό τρόπο την πολύτιμη ικανότητα του ανθρώπινου είδους να αντέχει, να προσαρμόζεται και, τελικά, να επιβιώνει

....
«Η Κινγκσόλβερ αποδίδει έξοχα το τίμημα των ριζικών αλλαγών και το πώς μπορούν ν’ ανοίξουν τον δρόμο όχι μόνο για τις μελλοντικές γενιές, αλλά και για μια απρόσμενη, ακτινοβόλα επέκταση της καρδιάς μας».
O: The Oprah Magazine,
«15 Best Books of 2018»
«Απόλυτα σαγηνευτικό… Προσεγμένο ως τη λεπτομέρεια… Δίνει τροφή για σκέψη… Το πολυσυζητημένο ταλέντο της Κινγκσόλβερ να δημιουργεί πραγματικά πιστευτούς χαρακτήρες αξιοποιείται πλήρως σε τούτο το βιβλίο».
San Francisco Chronicle
«Το τελευταίο μυθιστόρημα της Μπάρμπαρα Κινγκσόλβερ είναι εκπληκτικό… Ο καλύτερος λόγος για να το διαβάσει κανείς είναι για να ανακαλύψει και να εκτιμήσει τις ομοιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο ιστορίες, του παρελθόντος και της εποχής μας».
Associated Press
«Ένα επιδέξιο πάντρεμα φαντασίας και πραγματικότητας, με παράλληλη αφήγηση σε εναλλασσόμενα κεφάλαια… Ένα καταπληκτικό βιβλίο από κάθε άποψη».
New York Journal of Books
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Προδημοσίευση απ' το Διάστιχο, 20/1/2020, diastixo.gr

👨‍⚕️ Μάθετε τα πάντα για το σώμα, την υγεία και τους ιούς με ένα βιβλίο






Απρίλιος 2020 #MenoumeSpiti

Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία

Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία 
Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες ανέδειξαν το έλλειμμα ιστορικής πληροφόρησης μεγάλων τμημάτων της νεολαίας για τα γεγονότα της δεκαετίας του 1940.
Με αφορμή τα πορίσματα των συγκεκριμένων ερευνών, εξετάζεται στο παρόν βιβλίο η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της σχολικής ιστορίας στα χρόνια της μεταπολίτευσης και οι ατελέσφορες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του γνωστικού και αξιακού περιεχομένου της ιστορικής εκπαίδευσης τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Ο συγγραφέας, παρουσιάζει ερευνητικές στρατηγικές, διδακτικές προτάσεις-σενάρια και κατάλληλα επιλεγμένο και αρθρωμένο ιστορικό υλικό (πρωτογενείς και δευτερογενείς ιστορικές πηγές, μαρτυρίες, αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων). Προσανατολίζει εκπαιδευτικούς και μαθητές τόσο στη Δευτεροβάθμια όσο και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε μια μαθησιακή πρακτική που αποσκοπεί στην πολυπρισματική ιστορική γνώση για τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα (1946-1949) και στη συλλογική αυτογνωσία.
Οι προτάσεις του, παρότι έχουν ως σημείο εκκίνησης τον τρόπο που παρουσιάζεται ο Εμφύλιος Πόλεμος στα σχολικά βιβλία της ΣΤ’ Δημοτικού, της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας, δεν είναι δέσμιες του κανονιστικού σχολικού πλαισίου, αλλά εξακτινώνονται στο πολύπτυχο της Δημόσιας Ιστορίας.
Για τον συγγραφέα, η αναμέτρηση με το «σκοτεινό παρελθόν» δεν καλλιεργεί μόνο την ιστορική σκέψη, δεν συγκροτεί μόνο ένα σημαντικό μορφωτικό κεφάλαιο, μια δέσμη σημαντικών δεξιοτήτων, αλλά έχει εκ των πραγμάτων πολιτικό περιεχόμενο και ηθικό νόημα. Καθιστά τον μελλοντικό πολίτη λειτουργό της δημοκρατικής κοινωνίας.
Ο Γαβρίλης Λαμπάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Είναι επίσης Διδάκτωρ της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έγραψε τα ακόλουθα βιβλία:
ΚΚΕ και εξουσία 1940-1944, Μεταίχμιο, Αθήνα 2018. Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη (1949-1957), Κούριερ Εκδοτική, Αθήνα 2001. Η αριστερή αντιπολίτευση στην Ελλάδα (σε συνεργασία με την Ελένη Αστερίου), Φιλίστωρ, Αθήνα 1995. Η ματαιωμένη ουτοπία, Γιάννης Γαβριηλίδης, Νίκος Καραγιάννης και άλλοι σύντροφοι (σε συνεργασία με τους Γιώργο Κόκκινο και Αφροδίτη Αθανασοπούλου), Ταξιδευτής, Αθήνα 2008.
Μαζί με τον Γιώργο Κόκκινο έγραψαν την εισαγωγή και είχαν την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου Σταμάτης Σκόρδος, Συμβολή στην ιστορία των Ελλήνων ναυτεργατών, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Αθήνα 2006.
Επίσης σε συνεργασία με τον Αγαθοκλή Αζέλη είχαν την επιμέλεια του βιβλίου Π. Μιχαήλ Κοσβύρας, Από το βουνό στον άμβωνα, ο μετασχηματισμός μιας ορεινής κοινότητας, Ταξιδευτής, Αθήνα 2009.
Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους (Οι Έλληνες και η διασπορά 15ος- 21ος αιώνας, Αθήνα 2006, εκδ. Βουλή των Ελλήνων, Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα 2008.
Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία 
συγγραφέας: Γιάννης Γιαννόπουλος
ΣΕΙΡΑ: ΕΚΚΕΝΤΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (αρ.10)
Επιστημονικός Υπεύθυνος Σειράς: Γιώργος Κόκκινος
Isbn: 978-960-579-101-8
Διαστάσεις: 14 X 23,5
Σελίδες: 92

Εικονική ξενάγηση: Τα κτίρια με την πιο μαγευτική θέα σε όλο τον κόσμο

ArtTravel

1

Εικονική ξενάγηση:

Τα κτίρια με την πιο μαγευτική θέα σε όλο τον κόσμο

2

Ευρώπη

6 ξενοδοχεία που μπορείτε να κοιμηθείτε σε βαρέλια κρασιού
3

Γκουρμέ

Σάντουιτς με κοτοσαλάτα

4

Πράγα

7 πράγματα που δεν ξέραμε για το κάστρο της

ΨΑΡΑΔΕΣ ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΟΥΛΑ ΠΡΟΤΟΝΑΡΙΟΥ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Επανεκκίνηση τώρα ως συνέχεια της μάχης κατά του κοροναϊού – Τα μαθήματα από το πρώτο κύμα

Επανεκκίνηση τώρα ως συνέχεια της μάχης κατά του κοροναϊού – Τα μαθήματα από το πρώτο κύμα
%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82-1-7-600x381.jpg

Με την πανδημία εκτοξεύθηκαν οι αναλήψεις μετρητών για το ...στρώμα

SofokleousIn
Με την πανδημία εκτοξεύθηκαν οι αναλήψεις μετρητών για το ...στρώμα
Η νέα οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία έχει ωθήσει τους Ευρωπαίους σε συμπεριφορές παρόμοιες με εκείνε...

Χριστός Ανέστη-Η οικονομία στο Γολγοθά

SofokleousIn
Χριστός Ανέστη-Η οικονομία στο Γολγοθά
Ενώ η Ελλάδα γιορτάζει το πρώτο Πάσχα σε καραντίνα, που υπονομεύει την συνήθη ψυχική ανάταση και την ευφορία τ...

Θεοδωρικάκος: Σε πλήρη κανονικότητα θα επιστρέψουμε όταν υπάρξει το εμβόλιο

Θεοδωρικάκος: Σε πλήρη κανονικότητα θα επιστρέψουμε όταν υπάρξει το εμβόλιο
Στα τέλη Απριλίου θα γίνει η αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας, προκειμένου εάν όλα πάνε καλά ...

Χ.Γώγος: Χωρίς εμβόλιο ο κοροναϊός θα μείνει ως το 2022

Δυσοίωνα θα είναι τα στοιχεία εάν δεν βρεθεί το εμβόλιο για την νόσο COVID-19 προειδοποίησε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ότι ο κοροναϊός SAR-COV-2 διαφορετικά θα παραμείνει τουλάχιστον για το 2022.