Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2013 Ώρα:10:40 Αθήνα: 24/10/2008 Νεκρός εντοπίστηκε o Δ. Δ. του Κ. 62 ετών, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, στις 04:45 σήμερα σε οικία, στο Δ/Δ Καθενοί του Δήμου Δυλφίων του Νομού Ευβοίας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν οκτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα..
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr - e-mail: mail@fireservice.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS "ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΕΙΑ 2008" Για μια ακόμη χρονιά η Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με το δήμο Κερατσινίου και τη ΔΕΠΑΚ διοργάνωσαν, το Σάββατο 11/10/2008 και την Κυριακή 12/10/2008, τα «ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΕΙΑ 2008», στην πλατεία Ευγένειας Κερατσινίου (οδός Προικονήσου).
Το Πρόγραμμα περιλάμβανε το Σάββατο- ομιλία από το δημοσιογράφο κ. Κ. Κούση- και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου Ποντίων Περάματος, του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου και του μικρού χορευτικού της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώναςενώ την Κυριακή 12/10/2008- παρουσίαση δρώμενου από την Ε.ΠΟ.Ν.Α. και τα παιδιά της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας- καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του 2ου Γυμνασίου Κερατσινίου, του Συλλόγου Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ – ΚΟΜΝΗΝΟΙ» και το μεγάλο χορευτικό της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί είναι από την Κυριακή 12-10-2008. Πρόταση για αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας στη Βουλή Την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την ομοσπονδιακή βουλή της Αυστραλίας ζήτησε με ομιλία του ο πρώην υπουργός και νυν σκιώδης υπουργός Τζο Χόκι.
Σε αναλυτική ομιλία του ο κ. Χόκι είπε στους συναδέλφους του:
«Η Γενοκτονία αυτή έγινε.
Δεν υποτίθεται ότι έγινε.
Και επιβάλλεται να την αναγνωρίσουμε.
Αν δεν το πράξουμε είναι σαν να ενθαρρύνουμε την επανεμφάνιση κι άλλων Χίτλερ».
Το Ελληνικό Συμβούλιο Αυστραλίας έσπευσε να συγχαρεί τον κ. Χόκι δηλώνοντας ότι η στάση του ανοίγει τον δρόμο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων (Ποντίων) και των Ασσυρίων.«Αυστραλοί αιχμάλωτοι πολέμου αλλά και Αυστραλοί στρατιώτες και εθελοντές γνώρισαν από κοντά το δράμα της γενοκτονίας και βοήθησαν πολλούς επιζώντες που διέφυγαν στην Ελλάδα και την Συρία ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν Αυστραλοί τους βοήθησαν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους» είπε ο Δρ. Παναγιώτης Διαμαντής, γραμματέας του Ελληνικού Συμβουλίου.
«Το Ελληνικό Συμβούλιο καλεί όλους τους Αυστραλούς βουλευτές να στηρίξουν την πρόταση του κ. Χόκι» είπε ο Δρ. Διαμαντής.
Πηγή: Καθημερινή 22-10-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ...259/2007.......... ΕΔΡΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΚ 63077 ΤΗΛ-FAX 23740 23880, 2310 960019 Μ.Μ.Ε Θεσσαλονίκης Μ.Μ.Ε Νομού Χαλκιδικής Κασσάνδρεια, 23 Οκτωβρίου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Χαλκιδικής με έκπληξη παρατηρεί τον τελευταίο καιρό όλα όσα συμβαίνουν και συγκεκριμένα, την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ στάση απαξίωσης προς τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος από τους αρμόδιους φορείς του νομού (Δήμους Νομαρχία). Λυπούμαστε πολύ για το ότι εξακολουθούν να αγνοούν την ύπαρξη μας, αλλά και τη μέχρι τώρα προσφορά μας στην πυροπροστασία του Νομού. Φαίνεται ότι γι αυτούς υπάρχουν ΜΟΝΟ οι ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ εθελοντές που προσφέρουν στον Νομό . Λυπούμαστε πολύ που οι «υπεύθυνοι» για ακόμα μια φορά αποδείχτηκαν εντελώς ανεύθυνοι στα πλαίσια των φανταχτερών εκδηλώσεων και των όποιων πολιτικών σκοπιμοτήτων. Για ακόμα μια φορά τους κάνουμε γνωστό, ότι οι Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, μαζί με τους Μόνιμους Πυροσβέστες και συμμετέχουν τόσο στην Πρόληψη, όσο και στην καταστολή των Πυρκαγιών, Αστικών και Δασικών, περισσότερο από κάθε άλλον. Δε μας ενδιαφέρουν οι «παράτες» αλλά δε δεχόμαστε να μας αγνοούν και να μας πετούν στο περιθώριο οι όποιοι πολιτικοί. Κάτι τέτοιο είναι το λιγότερο προσβλητικό και δεν έχει κανείς το δικαίωμα, όσο ψηλά και αν είναι να το κάνει, να αγνοεί εκείνους που θεωρούν ύψιστη τιμή τους την εθελοντική προσφορά τους στον συνάνθρωπο. Λυπούμαστε πολύ που ο Κύριος Νομάρχης Χαλκιδικής, πολύ γρήγορα ξέχασε τις δεσμεύσεις του απέναντι στην Ένωση μας και στους Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος της Χαλκιδικής, οι μόνοι που βάσει Προεδρικού Διατάγματος μπορούν να φέρουν τον τίτλο αυτό. Με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην τελευταία μας επιστολή. Τέλος λυπούμαστε και αγανακτούμε που κανείς από τους «άρχοντες» αυτού του τόπου δεν αφιέρωσε λίγο από το χρόνο του για να ΜΑΘΕΙ για τους Εθελοντές Πυροσβέστες, κάτι που θα βοηθούσε στο να μη μας προσβάλλει με αυτού του είδους τις τακτικές. για το ΔΣ της Ένωσης Ο πρόεδρος Θεόδωρος Νικολαϊδης Ο αντιπρόεδρος Βασίλης Τσούγκαρης Ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Μορφούλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445