Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Παρουσίαση Νέας Αντεγκληματικής Πολιτικής 2010-2014 Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Ομιλία Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια Παρουσίαση Γεωγραφικής Ανάλυσης Εγκληματικότητας μέσω Αυτοματοποιημένων Συστημάτων από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ελευθέριο ΟικονόμουΠρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής 2010-2014 (σε μορφή pdf)

Ο ΟΓΑ έβαλε πλαφόν στα συστήματα ουροσυλλογής

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες ο ΟΓΑ έχει βάλει πλαφόν στα συστήματα ουροσυλλογής και τους καθετήρες για διαλείποντες καθετηριασμούς.
Η σχετική εγκύκλιος βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=24120 και πρέπει οπωσδήποτε να τη διαβάσετε για να διαπιστώσετε πως αντί να χορηγούνται 180 καθετήρες (το λιγότερο) το μήνα για έξι διαλείποντες καθετηριασμούς ημερησίως με τα χρήματα που χορηγεί αυτή τη στιγμή ο ΟΓΑ οι άνθρωποι με αναπηρίες δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τους μισούς καθετήρες.
Στο τέλος του κειμένου για την εγκύκλιο υπάρχει χώρος για να αφήσετε το σχόλιό σας.
Θα ήταν σημαντικό να μαζέψουμε αρκετά σχόλια με την ελπίδα να ανακαλέσει ο ΟΓΑ τη συγκεκριμένη εγκύκλιο επειδή πραγματικά αυτή η εγκύκλιος δεν οδηγεί σε περικοπή δαπανών.
Είναι απλώς μια ανόητη εγκύκλιος που θα πρέπει για λόγους υγείας να ανακληθεί αμέσως.
Σχετικό κείμενο για αυτή τη νέα εγκύκλιο έγραψα πριν από λίγες μέρες και μπορείτε να το διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=23605 που ενδεχομένως να σας φανεί χρήσιμο και πληροφοριακό.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΜε επιτόκια φωτιά απειλούν οι τράπεζες Διευθυντές μέσω ΑΣΕΠ σε όλο το Δημόσιο Γ. Μόραλης: έφυγε ο τελευταίος των μεγάλων ΠΑΟ: με Σισέ πρωταθλητής χειμώνα Μας σταυρώνουν κάθε μέρα Ο σκύλος μου είναι τα μάτια μου Γαλοπούλα ή χοιρινό; Βουλιάζει η Ολυμπία Η πρώτη προκήρυξη για 3.100 νοσηλευτές

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Νέα δολιοφθορά στον αγωγό Κιρκούκ-Τσεϊχάν Διάλογος για το φορολογικό ( Η παρουσίαση του Υπουργού Οικονομικών ) TIMES : Party’s over for Greek graspers Και άλλα F-16 για αναβάθμιση… Ο τουρκικός Τύπος στο... απόσπασμα e-πόλεμος στη Θράκη Το ψήφισμα και η αποκάλυψη Τουρκία - αντιδράσεις για τη «σταύρωση» Τι είναι και τι δεν είναι «θεσμικές» αλλαγές Αποχώρησαν οι ιρανικές δυνάμεις από πετρελαιοπηγή του Ιράκ Κόμματα στο χείλος της πτώχευσης «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»! Ελλειμμα αξιοπιστίας Η ιταλική κατοχή της Κέρκυρας Ισλαμικός εξτρεμισμός με αμερικανικό διαβατήριο Ο Νετανιάχου αποφασίζει για την επίθεση στο Ιράν Η (νεο) οθωμανική αποστολή της Αγκυρας Βεβήλωσαν το Έθνος Τρεις ισχυροί κληρονόμησαν τα πετρέλαια του Ιράκ Με αδιευκρίνιστο ρόλο ο Αλεξ Ρόντος Τουρκία, μάχη εξουσίας στο Κουρδικό Τουρκία: Όπισθεν ολοταχώς για το κουρδικό... Παιχνίδια της Αγκυρας με τη FRΟΝΤΕΧ

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πολλοί μας ζήτησαν το συγκεκριμένο "ΑΣΜΑ"! ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ Μίκης Θεοδωράκης Ιάκωβος Καμπανέλης Μαρία Φαραντούρη

Βρέθηκε η κλεμμένη πινακίδα του Άουσβιτς

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΒρήκαν κομμένη σε τρία κομμάτια την πινακίδα-σύμβολο που βρισκόταν στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Η πολωνική αστυνομία ανακοίνωσε τα ξημερώματα ότι βρέθηκε η μήκους 5 μέτρων κλεμμένη επιγραφή στα γερμανικά «Η δουλειά απελευθερώνει» (Arbeit Macht Frei).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΒΟΣΤΩΝΗΣ Συγκίνηση και δάκρυα σε τελετή για τον Στάθη Λαζαρίδη ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ (ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΞΕΝΙΤΕΑΣ"

“ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ”: ΔΩΡΕΑ ΑΝΤΙ ΕΥΧΕΤΗΡΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ” νομού Κιλκίς αποφάσισε: Φέτος αντί της καθιερωμένης αποστολής ευχετήριων καρτών μέσω ΕΛΤΑ στις αρχές, στους τοπικούς φορείς, στους χορηγούς, σε συλλόγους κ.α. Οι ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος 2010, θα σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το ποσό το οποίο είχε προβλεφθεί για το σκοπό αυτό θα διατεθεί στο Γηροκομείο Κιλκίς. Ακρίτες Επταλόφου http://akrites.madblog.gr/ akriteseptalofou@yahoo.gr http://www.facebook.com/akrites

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Uglies
Οικονόμου Καίτη (μετάφραση) ΣΕΙΡΑ : ΠΑΙΔΙΚΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ: ΒΙΒΛΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ISBN : 9789604556748 ΣΕΛΙΔΕΣ : 464 ΕΚΔΟΣΗ : Νοε 09
Η αφύσικη ομορφιά και οι επιπτώσεις της σε έναν κόσμο που δε μοιάζει και τόσο μακρινός σε μια σειρά βιβλίων που θα σας αφήσει άφωνους!
Η σειρά έχει αποσπάσει 22 βραβεία και διακρίσεις και αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.
Το Uglies θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο από την 20th Century Fox. Η Τάλι ζει σε έναν κόσμο όπου τα δέκατα έκτα γενέθλια επιφέρουν την αισθητική τελειότητα. Όλοι οι δεκαεξάχρονοι υποβάλλονται σε μία εγχείρηση η οποία εξαφανίζει όλες τις ατέλειες και σε μετατρέπει από άσχημο σε όμορφο.
Παραμονές των γενεθλίων της περιμένει αυτό το σημαντικό γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή της.
Το μόνο πρόβλημά της είναι η φίλη της, η Σέι, που δε θέλει να γίνει όμορφη, δε θέλει να υπακούσει στους νόμους του κράτους, και προγραμματίζει να ενωθεί με τους επαναστάτες στο δάσος, εκεί όπου πηγαίνουν όλοι οι άσχημοι για να γλιτώσουν την εγχείρηση.
Η Τάλι δε θέλει να την ακολουθήσει και να θυσιάσει το όνειρό της.
Όμως, λίγο πριν από την εγχείρηση, οι κρατικοί υπάλληλοι την ανακρίνουν και της προσφέρουν τη χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να φανταστεί. Να βρει τη Σέι, να ανακαλύψει πού κρύβονται οι επαναστάτες, και να τους προδώσει… Έχει έρθει πια η ώρα να πάρει τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της. Μια απόφαση που θα αλλάξει για πάντα τον κόσμο της.

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΠΥΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

The "Medieval Rose" Association
Rhodes - Greece
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ
Πολιτιστικός Σύλλογος
Για τη διοργάνωση Μεσαιωνικού Φεστιβάλ
Ρόδος
Επικοινωνία - Contact: +30 2241074405 & +30 6972178603

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Γράμματα στον Σαμ
Συγγραφέας: Daniel Gottlieb
Μετάφραση: Διονύσης Γιαννάτος
ISBN: 975-960-7560-93-3,
Σελ 198
«Τι άλλο είναι ο άνθρωπος παρά ένα πανδοχείο / Κάθε πρωινό και μια άφιξη καινούργια»: με αυτούς τους στίχους του Τζελαλαντίν Ρουμί κλείνει το βιβλίο του «Γράμματα στον Σαμ» ο Ντάνιελ Γκότλιμπ, φημισμένος αμερικανός ψυχολόγος και θεραπευτής οικογένειας.
Δεν θα μπορούσε ίσως να βρεθεί πιο ταιριαστός επίλογος γι’ αυτό το θαυμαστό βιβλίο: μέσα από τα σύντομα κεφάλαιά του παρελαύνουν δεκάδες θέματα, οικεία μεν, αλλά δοσμένα με την ιδιαίτερη, διεισδυτική ματιά ενός ειδικού που παρατηρεί τον κόσμο γύρω του και θέλει να μεταδώσει με λόγια απλά τις σκέψεις του για θέματα αιώνια όπως οι σχέσεις με τους γονείς, ο έρωτας, η αρρώστια και ο θάνατος.
Ο συγγραφέας, μετά από ένα παρ’ ολίγο θανατηφόρο ατύχημα, είναι τετραπληγικός. Ο Σαμ, στον οποίο απευθύνει τα γράμματα αυτά, είναι ο εγγονός του, που όταν ήταν 14 μηνών οι γονείς του ανακάλυψαν ότι έχει μια μορφή αυτισμού (έχεις αυτισμό, δεν είσαι αυτιστικός, του γράφει ο παππούς του, κάνοντας μια λεπτή αλλά καίρια διάκριση).
Η προσωπική βίωση των θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται, κάνει το βιβλίο να διαβάζεται σαν μυθιστόρημα, γεμάτο ζωντανούς χαρακτήρες που πασχίζουν να επικοινωνήσουν, έστω κι αν δεν το καταφέρνουν πάντοτε.
Όμως είναι ακριβώς η πάλη με τις αντιξοότητες μιας βαριάς αναπηρίας και η απίστευτη θέληση με την οποία ο συγγραφέας έστησε πάλι τη ζωή του μετά το ατύχημα, που κάνει το βιβλίο αυτό τόσο φωτεινό και αισιόδοξο.
Τρυφερό, αφοπλιστικό, προσφέρει μια μοναδική και συγχρόνως πανανθρώπινη ματιά στο ερώτημα τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΟΙ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Συγγραφέας(είς) : ΒΡΕΤΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Κατηγορία(ες) : ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ - ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ Γλώσσα Πρωτοτύπου : ΕΛΛΗΝΙΚΑ Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2009 Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2009 Χρονολογία Α' έκδοσης Άγρας: 2009 Χρονολογία έκδοσης Πρωτοτύπου: 2009 Σχήμα βιβλίου : 200x230 χιλ. Τύπος βιβλιοδεσίας : ΣΚΛΗΡΗ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ Αριθμός σελίδων : 156 ISBN : 978-960-325-863-6

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Οι Έλληνες στις παραλίες του Πόντου.
Σινώπη, Αμισός, Κοτύωρα, Κερασούς, Τραπεζούς.
1300 π.Χ. μέχρι σήμερα.
Με 350 φωτογραφίες.
B΄ Έκδοση Δ/Μ
Συγγραφέας : ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Κατηγορία : ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ISBN : 978-960-467-128-1 Σελίδες : 608 Έτος : 2009 Σχήμα : 17*24

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η καθημερινή ζωή στο Βερολίνο στην εποχή του Χίτλερ Συγγραφέας: ΖΑΝ ΜΑΡΑΜΠΙΝΙ, Ιστοριογράφος - Μυθιστοριογράφος Εκδότης: Παπαδήμας Κατηγορία: ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ (ΕΚΔ.) Μετάφραση: Ελπινίκη Βανδώρου-Δημ. Βανδώρος Επιμέλεια: ISBN: 960-206-246-3 Έτος Έκδοσης: 2008 Σελίδες: 286 Πληροφορίες: Γ' έκδοση. Με χάρτη του Βερολίνου, βιβλιογραφία, ευρετήρια.
Περίληψη: Μέσα από τα εννέα κεφάλαια του βιβλίου παρακολουθεί ο αναγνώστης την καθημερινή πολιτική, κοινωνική και πολεμική ζωή των Γερμανών του Βερολίνου κάτω από το στυγνό ναζιστικό καθεστώς και τις φρικτές συνθήκες πολέμου.
Παράλληλα προς την περιγραφή της καθημερινής ζωής ο αναγνώστης μεταφέρεται και στα πολλά μέτωπα του πολέμου, στην ξηρά και στη θάλασσα, στους ανελέητους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα τάγματα εργασίας και με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθεί τις ραγδαίες τραγικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών του ερειπωμένου Βερολίνου, του Τρίτου Ράιχ και του παρανοϊκού Φύρερ του.