Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 2

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 2

Έχω γράψει πολλές φορές για την πάθηση ΚΑΤΑΡΑ, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας που ταλαιπωρεί χιλιάδες ασθενείς στη χώρα μας.
Μια πάθηση ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ κατά την ομολογία των επιστημόνων, για την οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Υπάρχουν ΑΓΩΓΕΣ τις οποίες κάποιοι έχουν βαφτίσει θεραπείες, οι οποίες απλά, «καθυστερούν» την εξέλιξη – επιδείνωση της νόσου, με τα όποια προβλήματα τα οποία δημιουργούν στους ασθενείς, τις όποιες παρενέργειες.
Παρόλο που μιλάμε για ΑΓΩΓΕΣ, κάποιοι επιμένουν να χαρακτηρίζουν «θεραπείες» τα όποια σκευάσματα, δίνοντας ουσιαστικά ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ στους ασθενείς οι οποίοι θέλουν να απαλλαγούν από αυτή την πάθηση, και τις όποιες φαρμακευτικές περιπέτειες της.
Το έχω ξαναγράψει, πως οι ασθενείς με ΣΚΠ είναι τα ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ, όπως επίσης έχω γράψει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές, πως πιστεύω ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ.
Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.
Όπως ανακοινώσε η «NOVARTIS» έβγαλε «Νέο φάρμακο για πολλαπλή σκλήρυνση».
Ούτε «θεραπεία», ούτε «αγωγή». Θα δούμε ΠΩΣ θα το παρουσιάσουν οι … «βαπτιστές φαρμάκων».
Ας δούμε το άρθρο…
«Νέο φάρμακο για πολλαπλή σκλήρυνση
Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis έκανε γνωστό ότι κατέθεσε αίτηση σε ΗΠΑ και Ε.Ε. για την έγκριση ενός νέου φαρμάκου για τη δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση.
Αυτή η μορφή της νόσου χαρακτηρίζεται από συνεχή επιδείνωση της νευρολογικής λειτουργίας με την πάροδο του χρόνου, ανεξάρτητα από υποτροπές. Οι περισσότεροι άνθρωποι με υποτροπιάζουσα σκλήρυνση θα προχωρήσουν τελικά στην ανάπτυξη αυτής της μορφής.
Περίπου το 85% των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση διαγιγνώσκεται αρχικά με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση. Χαρακτηρίζεται από επεισόδια υποτροπών, τα οποία ακολουθούνται από διαστήματα πλήρης ύφεσης με ή χωρίς υπόλειμμα αναπηρίας. Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων θα μεταπέσει τελικά σε δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, όπου η αναπηρία εξελίσσεται σταδιακά και μεταξύ των υποτροπών.
Το νέο φάρμακο με την ονομασία Siponimod είναι ένας εκλεκτικός τροποποιητής ειδικών τύπων του υποδοχέα της φωσφορικής σφιγγοσίνης-1 (S1P). Ο υποδοχέας αυτός εντοπίζεται συχνά στην επιφάνεια  ειδικών κυττάρων, που βρίσκονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ) και ευθύνονται για την πρόκληση της βλάβης, που οδηγεί στην απώλεια της λειτουργικότητας στη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της νόσου.
Το φάρμακο εισέρχεται στον εγκέφαλο και δεσμευόμενο σε αυτούς τους ειδικούς υποδοχείς μπορεί να αποτρέψει την ενεργοποίηση των επιβλαβών κυττάρων, βοηθώντας στη μείωση της απώλειας σωματικής και νοητικής λειτουργίας ,που σχετίζονται με τη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Οι αιτήσεις που υπέβαλλε η Novartis στις ρυθμιστικές αρχές ΗΠΑ και Ε.Ε. περιλαμβάνουν δεδομένα από τη μελέτη EXPAND, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη,τυχαιοποιημένη μελέτη στη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της νόσου μέχρι σήμερα. Το φάρμακο μείωσε:
Κατά 21% τον κίνδυνο τριμηνίας επιβεβαιωμένης εξέλιξης της αναπηρίας.
Κατά 26% τον κίνδυνο εξάμηνης επιβεβαίωσης της εξέλιξης της αναπηρίας.
κατά 55% το ετήσιο ποσοστό υποτροπής έναντι του εικονικού φαρμάκου.
«Το Siponimod είναι το πρώτο ερευνητικό φάρμακο που δείχνει σημαντική καθυστέρηση στην πρόοδο της αναπηρίας σε ασθενείς με δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση», δήλωσε ο Paul Hudson, διευθύνων σύμβουλος της Novartis Pharmaceuticals. «Εργαζόμαστε στενά με το FDA και το EMA για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι διαθέσιμο για τους ασθενείς το συντομότερο δυνατό».
Το επόμενο βήμα στην εγκριτική διαδικασία του φαρμάκου αναμένεται γύρω στο Μάρτιο του 2019 για τις ΗΠΑ, ενώ στην Ε.Ε. γύρω στα τέλη του 2019.»
ΠΗΓΗ:virus.com.gr
Άλλο ένα σκεύασμα, άλλη μια ΑΓΩΓΗ, για την καθυστέρηση, ΟΧΙ την θεραπεία της νόσου, που κατά ομολογία των ειδικών της NOVARTIS, «είναι το πρώτο ερευνητικό φάρμακο που δείχνει σημαντική καθυστέρηση στην πρόοδο της αναπηρίας σε ασθενείς με δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση».
Α, να μην το ξεχάσω, το σημείο που λέει ότι «…85% των ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση διαγιγνώσκεται αρχικά με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση. Χαρακτηρίζεται από επεισόδια υποτροπών, τα οποία ακολουθούνται από διαστήματα πλήρης ύφεσης με ή χωρίς υπόλειμμα αναπηρίας. Η πλειοψηφία αυτών των ατόμων θα μεταπέσει τελικά σε δευτεροπαθώς προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση, όπου η αναπηρία εξελίσσεται σταδιακά και μεταξύ των υποτροπών.» το διαβάσατε καλά;
Πριν κλείσω, θα πω ότι αν και ανέφεραν τα ποσοστά «επιτυχίας» του σκευάσματος, δεν είπαν ΤΙΠΟΤΑ, για τις παρενέργειες του, κάτι πολύ βασικό, αν σκεφτούμε ότι πολλοί ασθενείς, έχουν ΣΑΚΑΤΕΨΕΙ τον οργανισμό τους από τις διάφορες αγωγές που παίρνουν…..
Θα μου πουν κάποιοι, πως αυτά είναι «ψιλά γράμματα»…..
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Μάσκα Αναπνοής Πυρόσβεσης Ολόκληρου Προσώπου FPS 7000 Drager

Μάσκα Αναπνοής Πυρόσβεσης Ολόκληρου Προσώπου FPS 7000 Drager
Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα: 
Η Μάσκα Αναπνοής Πυρόσβεσης Ολόκληρου Προσώπου FPS 7000 της Drager είναι ανθεκτική σε κρούσεις και θερμοκρασίες. Προσφέρει εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο χωρίς παραμόρφωση, ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.
Διαθέτει σύστημα αερισμού που αποτρέπει το θάμπωμα της ακόμα και σε περιβάλλον εργασίας με έντονη υγρασία.
Η εφαρμογή της μάσκας γίνεται εύκολα. Το εργονομικό κούμπωμα πέντε σημείων και η διπλή γραμμή σφράγισης, εξασφαλίζουν την ασφαλή και άνετη εφαρμογή σε κάθε τύπο κεφαλιού.
Η μάσκα είναι κατάλληλα κατασκευασμένη έτσι ώστε να φορεθεί ή να αφαιρεθεί γρήγορα και εύκολα. Το σώμα της μάσκας είναι εξωτερικά κατασκευασμένο από EPDM, δερματολογικά ελεγμένο και δεν προκαλεί ερεθισμούς ακόμα και όταν χρησιμοποιείται συνεχόμενα για ώρες.
Η μάσκα είναι πιστοποιημένη με προδιαγραφές για χρήση σε πυρόσβεση EN136 Class 3 και διαθέτει κουμπωτό συνδετικό για αεροπνεύμονα αναπνευστικής συσκευής της Drager, καθώς επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με βιδωτό φίλτρο τύπου Rd40.
Προδιαγραφές – Πρότυπα:
Κατάλληλη για κουμπωτό αεροπνεύμονα αναπνευστικής συσκευής Drager
Υψηλή ανθεκτικότητα σε χημικά, θερμότητα.
Ρυθμιζόμενο κούμπωμα πέντε σημείων για γρήγορη και άνετη εφαρμογή.
Ειδικό λουράκι ασφάλισης
Συμβατότητα με το σύστημα ενδοεπικοινωνίας Drager FPS-COM
Μέγεθος : M2
Υλικό κατασκευής μάσκας : EPDM
Υλικό κατασκευής οθόνης : Polycarbonate
Τύπος συνδετικού αεροπνεύμονα : Κουμπωτό τύπου P
EN 136 CIass 3, EN 137 type 2, CE, NIOSH, AS/NZS, ATEX I M 1 / II 1 GD IIB T6

FURUNO VHF RADIO – FM8900S

FURUNO VHF RADIO – FM8900S

The Furuno FM8900S is a Semi-duplex 25-Watt VHF Radiotelephone with a built-in Class-A DSC and CH70 watch Receiver. It features an easy-to-read, high-contrast 4.3” bright color LCD, enhanced noise reduction and speaker for superb voice quality, and quick-access CH16 key.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

DIAMOND X510N BASE ANTENNA VHF/UHF

DIAMOND X510N BASE ANTENNA VHF/UHF
DIAMOND X510N ANTENNA VHF/UHF ΚΕΡΑΙΑ ΒΑΣΗΣ 
Κεραία υψηλής απολαβής,προσυντονισμένη για την ραδιοερασιτεχνική μπάντα VHF/UHF.
Μία πολύ γνωστή κεραία παγκοσμίως,ίσως η πιό πολυχρησιμοποιημένη στον ραδιοερασιτεχνικό κόσμο.
Κατασκευασμένη απο fiberglass και ανοξείδωτο ατσάλι, με μήκος/ύψος5,20μ.μήκος ράντιαλς 3Χ50εκ
Ο τύπος της κεραίας είναι Collinear με τρια στοιχεία 5/8λ στα 2μ και οκτώ 5/8λ στα 70 εκ.
Made in Japan
ΤΕΧNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
Band: 2m/70cm
Element Phasing: 3-5/8l/8-5/8l
Gain (dB): 8.3/11.7
Watts: 330 (2m) / 250 (70cm)
Connector: N TYPE
Weight: 2 Kg
Length: 5,20Μ
Max Wind Resistance: 90 MPH

Ballade des dames

Ballade des dames 
Συγγραφέας: Τούλα Τίγκα
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-163-1
Τώρα πια είχαν μεγαλώσει αρκετά οι πέντε φίλες, τα κορίτσια, ξοδεύοντας πολύ από το αίμα τους κάθε μήνα. Αίμα που είχε παρασύρει χρόνια και μυστικά, γέλια και κλάματα, κραυγές οργής, χαράς, οργασμών και αναστεναγμούς ερωτικής απογοήτευσης. Μέχρι που έφτασε ο καιρός που τα μυστικά, τα συναισθήματα, τα λάθη τους και τα σωστά τους, φόρεσαν τις πρώτες και δεύτερες ρυτίδες τους κι αυτές την άχαρη ταμπέλα της τρίτης ηλικίας. Κι εκείνο το αίμα το θαυματουργό είχε στερέψει πια. Είχε επιστρέψει πίσω στις πηγές του. Κι αυτές είχαν επιστρέψει στη μόνη αστείρευτη βεβαιότητα: ότι η φιλία τους είναι πιο δυνατή κι απ’ τον καιρό που περνάει γρήγορα και σπρώχνει όσα πέρασαν πίσω στο παρελθόν...
Πέντε φίλες που σκόρπισαν η κάθε μια και σε άλλη πόλη αφού πέρασαν μαζί όλα τα δεινά της ενηλικίωσης. Η φιλία τους και οι αγαπημένοι της ζωής τους. Γυναίκες ενός άλλου καιρού που συναντιούνται στη γενέτειρα κάθε φθινόπωρο για να θυμηθούν όσα δεν θέλουν να ξεχάσουν και επιμένουν να λένε «σ’ αγαπώ» και «ευχαριστώ», έστω κι αν είναι σίγουρες ότι θα πάνε χαμένα. Πέντε χαρακτήρες διαφορετικοί σ’ αυτή την ηλικία που τη βαφτίσαμε τρίτη, λες και πρέπει να γίνεται σαφές ότι μια πρώτη και μια δεύτερη έμειναν πίσω, στην εποχή των τακτικών αριθμητικών και των άτακτων αναζητήσεων. Πέντε γυναίκες που εξακολουθούν να νιώθουν νέες, ν’ αγαπούν και ν’ αγαπιούνται μεταξύ τους, όπως τα παιδιά όταν ξεχνούν να μεγαλώσουν.

Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Γνωριμία με τον νυχτερινό ουρανό, Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Like  Tweet  Pin  +1 
03

Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Γνωριμία με τον νυχτερινό ουρανό, Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Περάστε από το Δακτυλιοειδές νεφέλωμα της Λύρας, δίπλα στο λευκό νάνο, στρίψτε δεξιά για τον γαλαξία της Ανδρομέδας, και, αφού προσπεράσετε τον Αλντεμπαράν (ελληνιστί Λαμπαδία), πηγαίνετε στο αστρικό μαιευτήριο των Πλειάδων (Πούλια).
Θέλετε να στεφανωθείτε; Χρησιμοποιήστε το Βόρειο Στέφανο (αστερισμός).
Ο Κηφέας (αστερισμός) σας απειλεί; Αμυνθείτε με τη Σοβιετική Ασπίδα(αστερισμός).
Φοβάστε την Καμηλοπάρδαλη και τον Δράκοντα (αστερισμοί); Ο Ωρίωνας(αστερισμός) θα σας προστατέψει και θα κρατήσει μακριά σας τον Μεγάλο Σκύλο (αστερισμός).
Μάθετε τον ουρανό σαν την παλάμη του/της συντρόφου σας και οδηγήστε τον/την στα μονοπάτια τ' ουρανού. Ο Σείριος (αστέρας) θα φωτίζει το δρόμο σας.
Ξαποστάστε λίγο στο σφαιρωτό σμήνος του Ηρακλή (αστερισμός) και συνεχίστε το ταξίδι σας για τη Μαύρη Τρύπα στον Τοξότη (αστερισμός). Μη πλησιάσετε όμως πολύ εκεί, δεν εγγυόμαστε τη σωματική σας ακεραιότητα.
Μη κάνετε το γύρο του Γαλαξία με οτοστόπ. Είναι επικίνδυνο, ανούσιο και δεν έχει χάρη.
Επιβιβαστείτε λοιπόν στο Enterprise να ξεκινήσουμε.
Οδηγός μας στο ταξίδι ο σοφός, γεμάτος χιούμορ, κάπτεν Αντώνης Ίτσιος.
Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Μέχρι 16 Οκτ- προσφορά συμμετοχής

LIOOC 2019, LONDON International Olive Oil Competitions 2019
Διαγωνισμοί ΛΟΝΔΙΝΟΥ Ανώτερης Γεύσης και Συσκευασίας ελαιολάδου

Δηλώστε σήμερα την συμμετοχή σας

- Εκμεταλλευτείτε την προσφορά συμμετοχής σας σήμερα!
- Συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής και θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία παράδοσης των δειγμάτων σαs
- Δείτε πιο κάτω την διαδικασία συμμετοχής σας
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ελαιόλαδα κάθε είδους και από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Συμμετέχουν μόνο τυποποιημένα ελαιόλαδα (όχι χύμα) που κυκλοφορούν νόμιμα.
https://www.facebook.com/londonoliveoilcompetitions/
# Δηλώστε σήμερα την συμμετοχή σας #
A. Διαγωνισμός ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ελαιολάδου 2019. Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής: http://www.londonoliveoil.com/wp-content/uploads/2018/07/LONDON-IOOC_Quality.pdf
Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στείλτε την πίσω συμπληρωμένη-μαζί με το καταθετήριο της τράπεζας- στο email: info@londonoliveoil.com
- Κόστος συμμετοχής 250 Ευρώ (μέχρι 16 Οκτωβρίου κόστος 187,5 Ευρώ/συμμετοχή)
- 4 τεμ φιάλες 500ml ή 750ml
- Χημική ανάλυση προϊόντος
B. Διαγωνισμός ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ελαιολάδου 2019. Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής:http://www.londonoliveoil.com/wp-content/uploads/2018/07/LONDON-IOOC_Packaging.pdf
Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στείλτε την πίσω συμπληρωμένη-μαζί με το καταθετήριο της τράπεζας- στο email: info@londonoliveoil.com
- Κόστος συμμετοχής 250 Ευρώ (μέχρι 16 Οκτωβρίου κόστος 187,5 Ευρώ/συμμετοχή)
- 4 τεμ φιάλες 500ml ή 750ml
- 3 τεμ ετικέτες ή εκτύπωση ετικέτας σε υψηλή ανάλυση.
Γ. Διαγωνισμός ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ελαιολάδου 2019. Κατεβάστε από εδώ την αίτηση συμμετοχής:http://www.londonoliveoil.com/wp-content/uploads/2018/07/LONDON-IOOC_Health-Claim.pdf
Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στείλτε την πίσω συμπληρωμένη-μαζί με το καταθετήριο της τράπεζας- στο email: info@londonoliveoil.com
- Κόστος συμμετοχής 250 Ευρώ (μέχρι 16 Οκτωβρίου κόστος 187,5 Ευρώ/συμμετοχή)
- 1 τεμ φιάλη 500ml ή 750ml
Κάντε κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό: SANTANDER Bank (CONFEXPO Ltd)
Sort Code: 09-01-28, Account Number 88864605
IBAN: GB25ABBY09012888864605, Swift/BIC code: ABBYGB2LXXX
Γίνε η καλύτερη εταιρεία του ελαιοκομικού κλάδου χρησιμοποιώντας τους διαγωνισμούς ελαιολάδου Λονδίνου. Αύξησε τις πωλήσεις σου σε όλον τον πλανήτη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:
2107568888
info@londonoliveoil.com

Bullying στο ελληνικό σχολείο Τα παιδιά μιλούν...

Bullying στο ελληνικό σχολείο
Τα παιδιά μιλούν...

Βάνα Νίκα
Ταξιδευτής, 2016
192 σελ.
ISBN 978-960-579-066-0,
Το φαινόμενο bullying αποτελεί πραγματικότητα στην κοινωνική ζωή των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της χώρας μας, αναγνωριζόμενο πλέον ως το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Όμως η έννοιά του τυλιγμένη σε ασάφεια και σύγχυση επιφέρει ακόμα προβληματισμούς σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές του χώρου των κοινωνικών επιστημών.
Προωθώντας τις φωνές μιας ομάδας μαθητών και μαθητριών ηλικίας 11-12 χρόνων που συμμετείχαν σε περιστατικά ανάλογα με αυτά που χαρακτηρίζονται ως περιστατικά bullying το παρόν βιβλίο έχει στόχο να κατανοήσει και να αποτυπώσει τις απόψεις τους για το φαινόμενο, όταν αυτό εκτυλίσσεται μέσα στην δική τους κοινωνική ζωή, αλλά και έξω από αυτήν.
Οι μαθητές και μαθήτριες μιλούν για τις εμπειρίες τους, τις χαρακτηρίζουν, δίνουν εξηγήσεις για την εμφάνισή τους, μιλούν για τις αντιδράσεις τους σ' αυτές και ταυτόχρονα εξηγούν τους λόγους των συγκεκριμένων επιλογών αντίδρασής τους. Όσα τα παιδιά 'καταμαρτυρούν' μοιάζουν ως μία διαρκή προσπάθεια εξασφάλισης των κοινωνικά αποδεκτών προσωπικών τους ταυτοτήτων συμμορφούμενα με τα επικρατούντα κοινωνικο-πολιτισμικά στερεότυπα της τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν και κοινωνικοποιούνται. Μέσα στο παρόν βιβλίο μεταφέρονται μηνύματα προσωπικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, εκπαιδευτικά, οργανωτικά τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψη από όλους όσους ενδιαφέρονται για την ψυχοσωματική υγεία των παιδιών σε μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υιοθετεί τις πανανθρώπινες ηθικές αξίες.

Η ενημέρωση των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες ανατρέπει την αυθαιρεσία του δημοσίου

Με σύμμαχο την έννομη τάξη της Ελλάδας η αλήθεια θα θριαμβεύσει
Πληθαίνουν τα τηλεφωνήματα και τα ηλεκτρονικά μηνύματα Ανθρώπων με
Ειδικές Ανάγκες, οι οποίοι κατέχουν πιστοποιητικά αναπηρίας με ισχύ
εφ’ όρου ζωής, με τα οποία με ενημερώνουν για τη συντονισμένη επίθεση
που δέχονται από το Δημόσιο, δια μέσω των υπαλλήλων του, σχετικά με
την ισχύ των πιστοποιητικών αναπηρίας τους. . Είναι αμέτρητα τα
περιστατικά όπου δημόσιοι λειτουργοί, κατ' εντολή του Υπ. Εργασίας,
προσπαθούν να τους παραπλανήσουν ώστε να τους πείσουν πως τα εφ' όρου
ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας τους δεν ισχύουν, με στόχο να τους
οδηγήσουν σε επανεξέταση από το ΚΕΠΑ. Φίλες και φίλοι από όλη την
Ελλάδα ανακοινώνουν το ότι χρησιμοποιώντας στοιχεία από τ' άρθρα μου
πέτυχαν να γίνουν δεκτά τα ισχύοντα εφ' όρου ζωής πιστοποιητικά
αναπηρίας τους και να λυθούν ζητήματα που είχαν προκύψει με δημόσιες
υπηρεσίες όπως την υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας ή τη ΔΟΥ. Έχουν
πετύχει την ομαλοποίηση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων και
την επιστροφή των αναδρομικών, για τους μήνες που η καταβολή τους είχε
παρανόμως ανασταλεί. Επίλυσαν εκκρεμότητες με τις ΔΟΥ που τους χρέωναν
ποσά φόρων γιατί δεν δεχόταν τα επίσημα δημόσια έγγραφα που
πιστοποιούν την εφ’ όρου ζωής ισχύ του πιστοποιητικού αναπηρίας τους.
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας και για τις δημόσιες αναρτήσεις
σας, οι οποίες δίνουν μία ηθική επιβράβευση σε αυτό τον αγώνα. Η
προσπάθεια για την ενημέρωση όλων των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες για
τα προστατευόμενα από την έννομη τάξη της χώρας μας δικαιώματά τους θα
συνεχιστεί.
https://m.facebook.com/%CE%A3%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BF-%CE%86%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-824157671057036/?ref=m_notif&notif_t=page_user_activity
http://takisalexandrakis.blogspot.com/2018/10/blog-post_12.html
Αλεξανδράκης Παναγιώτης
Cellphone: +30-699-22-699-69
Lawyer
Coordinator of "Man in the Epicenter" scientific Forum
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
skype name: liquid-takis
Facebook name: takis alexandrakis
Twitter: @talexandrakis

Ποια είναι η ελληνική γειτονιά ανάμεσα στις πιο cool στον κόσμο;

ArtTravel

1

 Κόσμος

Οι 10 πιο cool γειτονιές στον κόσμο (η μία είναι ελληνική).
Πατήστε εδώ
2

Καλιφόρνια

Ένας σπάνιος καταρράκτης-ουράνιο τόξο.
3

Θεσσαλονίκη

48 ώρες την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Αθήνα

Santa Lucia: Στην trattoria του Παγκρατίου ήρθε το φθινοπωρινό
Πατήστε εδώ

ΔΕ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΧΑΛΑΣΙΑ ΜΟΥ - ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ - ΠΑΓΩΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

-40% Χαλκιδική 5* Eagles Palace για 28η Οκτωβρίου με Ημιδιατροφή

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
5* Eagles Palace Hotel - Χαλκιδική
5* Eagles Palace Hotel - Χαλκιδική-40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+10 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 28η Οκτωβρίου (26/10 έως 31/10/2018)
 Free Wi Fi
✔ Free WiFi ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Πολυτελής Διαμονή ✔ Κέντρο ευεξίας και σπα
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Bar ★ Εστιατόριο ★ Εξωτερική Πισίνα ★ Γυμναστήριο ★ Μπροστά στην Παραλία ★ Spa
€246 από €410Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
5* Porto Carras Meliton - Χαλκιδική
5* Porto Carras Meliton - Χαλκιδική
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Πρωινό
 28η Οκτωβρίου (26/10 έως 29/10/2018)
 Free Wi Fi
€125Δες το Τώρα!
4* Secret Paradise Hotel & Spa - Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής
4* Secret Paradise Hotel & Spa - Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Ημιδιατροφή
 Έως 25/04/2019
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας!
€84Δες το Τώρα!
4* Volos Palace Hotel - Βόλος
4* Volos Palace Hotel - Βόλος- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή + Ποτά
 Έως 30/09/2019
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00!
€199 από €398Δες το Τώρα!
4* Boutique Hotel SKAMNOS - Αράχωβα
4* Boutique Hotel SKAMNOS - Αράχωβα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 02/12/2018
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, Ηamam, Sauna και του Γυμναστηρίου!
€169 από €338Δες το Τώρα!
Η Γωνιά - Καρπενήσι
Η Γωνιά - Καρπενήσι- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 1 Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 'Εως 25/04/2019
 Early check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00!
€129 από €215Δες το Τώρα!
Ξενώνας Μύθος - Ελατοχώρι Πιερίας
Ξενώνας Μύθος - Ελατοχώρι Πιερίας- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 25/04/2019
 Χρήση των Spa, Sauna και Υδρομασάζ!
€179 από €257Δες το Τώρα!
Το Σπίτι του Ορέστη - Άνω Πεδινά Ζαγοροχώρια
Το Σπίτι του Ορέστη - Άνω Πεδινά Ζαγοροχώρια- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 31/05/2019
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00!
€80 από €160Δες το Τώρα!
5* Premier Luxury Mountain Resort - Μπάνσκο
5* Premier Luxury Mountain Resort - Μπάνσκο- 46%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+11 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Έως 13/12/2018
 Ελεύθερη χρήση της Πισίνας, της Σάουνα, του Χαμάμ, του Τζακούζι και του Γυμναστηρίου στο Κέντρο Spa
€150 από €276Δες το Τώρα!
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 25/04/2019
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€220 από €440Δες το Τώρα!
5* Sentido Mediterranean Village Hotel & Spa - Παραλία Κατερίνης
5* Sentido Mediterranean Village Hotel & Spa - Παραλία Κατερίνης- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 3 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 25/04/2019
 Ελεύθερη πρόσβαση στο κέντρο Ευεξίας Spa Venus!
€198 από €396Δες το Τώρα!
4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα
4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Έως 25/04/2019
 Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις και Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου!
€162 από €325Δες το Τώρα!
Douka Sea Front Residencies - Μονεμβασιά
Douka Sea Front Residencies - Μονεμβασιά- 24%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Χωρίς Πρωϊνό
 έως 31/03/2019
 Υπέροχη Τοποθεσία!
€29 από €38Δες το Τώρα!
4* Anavasi Mountain Resort Ioannina - Τζουμέρκα
4* Anavasi Mountain Resort Ioannina - Τζουμέρκα
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Πρωινό
 Έως 25/04/2019
 Free Wi Fi
€70Δες το Τώρα!
Αέτωμα Suites - Τρίκαλα Κορινθίας
Αέτωμα Suites - Τρίκαλα Κορινθίας- 36%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 31/05/2019
 70μ από Κεντρική Πλατεία με πλατάνια και τρεχούμενα νερά!
€99 από €155Δες το Τώρα!
5* Valis Resort Hotel - Βόλος
5* Valis Resort Hotel - Βόλος- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+9 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Εορτές (26/12 έως 28/12 και 01/01 έως 06/01/2019)
 Ελεύθερη χρήση της εσωτερικής πισίνας!
€199 από €398Δες το Τώρα!
Οικολογικός Ξενώνας «Philothea» - Δροσοπηγή Μάνης
Οικολογικός Ξενώνας «Philothea» - Δροσοπηγή Μάνης- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 Έως 5 Άτομα
 Χωρίς Πρωϊνό
 έως 25/04/2019
 Για διαμονή από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν!
€119 από €238Δες το Τώρα!
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 13 ετών (+1 επιλογές)
 All Inclusive
 έως 31/10/2018
 Free WiFi!
€219 από €438Δες το Τώρα!
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι- 58%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Ατομα ΚΑΙ 2 παιδιά ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών(+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/11/2018
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, Ηamam, Sauna και του Γυμναστηρίου!