Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Μεταφορά Μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΠρος : Τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων
Θέμα : « Μεταφορά Μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης »
κ. Υπουργέ
Κατά την έναρξη κάθε σχολικής περιόδου, όπως είναι γνωστό, με απόφαση Νομάρχη υπογράφονται συμβάσεις μίσθωσης λεωφορείων ή ταξί ή άλλων μέσων για τη μεταφορά μαθητών από τους τόπους κατοικίας των μαθητών προς τα σχολεία που φοιτούν.

Όπως σε όλη τη χώρα, φαντάζομαι, έτσι και στη Χαλκιδική σχεδιάστηκαν υπολογίστηκαν τα αντίστοιχα δρομολόγια και μισθώθηκαν τα ανάλογα μεταφορικά μέσα.
Όμως η σχολική χρονιά 2007 – 2008 έληξε, υποτίθεται προετοιμάζουμε τη νέα σχολική χρονιά, και στο νομό Χαλκιδικής ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι δικαιούχοι τα ποσά που τους αναλογούν,
Δεν έχουν πληρωθεί για όλο το χρόνο.
Πρόσφατα με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο νομό, σχετικά με την κατανομή των μαθητών σε σχολεία, ακούσαμε τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Κ.Μ μεταξύ άλλων να λέει ότι « η Πολιτεία διαθέτει όσα κονδύλια απαιτούνται προκειμένου να μην υπάρχει αναστάτωση στο χώρο της Παιδείας ».
Επειδή ακριβώς η μεταφορά των μαθητών είναι υποχρέωση της πολιτείας η οποία ακόμα δεν εκπληρώθηκε
Σας ερωτώ
Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους τα οφειλόμενα ποσά , για τη μεταφορά των μαθητών ;
Ποιος είναι ο λόγος που για πρώτη φορά, στη Χαλκιδική, καθυστερεί έναν ολόκληρο χρόνο η εξόφληση των δικαιούχων ;
Τι ενέργειες πρόκειται να κάνετε ώστε να εξοφληθούν άμεσα οι δικαιούχοι, έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ;
Αθήνα 31/8/2008
Ο ερωτών Βουλευτής
Δριβελέγκας Ιωάννης

ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΑΥΣΤΡΑΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ;;;
(ΑΠΟ ΠΡΕΖΑ TV http://prezatv.blogspot.com/)
Ποιοι και γιατι εδωσαν τα ονοματα εκεινων που πηραν μοσχευμα απο τον ατυχο Αυστραλο τουριστα, που δολοφονηθηκε απο τους μπραβους του Cavo Paradiso στη Μυκονο, στα Μεσα Μαζικης Ενημερωσης, με αποτελεσμα να βλεπουμε σε ολα τα καναλια, δηλωσεις των συγγενων που ευχαριστουν την οικογενεια του θυματος για την πραξη τους;;;

Κανονικα αυτη η διαδικασια δεν ειναι μυστικη, συμφωνα με την Ελληνικη και Ευρωπαϊκη νομοθεσια περι μεταμοσχευσεων;;;
Ποιος ειναι εδω ο υπευθυνος;;;
Η μια γκαφα,διαδεχεται την αλληκαι απο χωρα μαλθακων, εχουν μετατραπει σε χωρα ηλιθιων...

Αν μιλήσουν οι ακτοπλόοι , θα γίνει σεισμός

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ http://kafeneio-gr.blogspot.com/)
Aγαπητέ μου καφετζή
Πίνω που πίνω τον καφέ μου σκέτο (χωρίς ζάχαρη).
Αφησέ με να απολαύσω μόνο αυτή την πίκρα του.
Μην μου προσθέτεις και άλλη με τα αναγνώσματά σου,"εννοώ την σημερινή σου ανάρτηση"περί δωροληψίας τ.Υπουργού Ναυτιλίας,κλπ."
Για να λέμε του στραβού το δίκηο, το έγκλημα διεπράχθη 100%, μια και είναι "Νόμος απαράβατος" και ο οποίος ισχύει χρόνια πολλά.

Πάσα εξυπηρέτηση...πληρώνεται και μάλιστα "χονδρά."
Ο καφές αυτός στοιχίζει, φίλε καφετζή,γιατί είναι .....αδασμολόγητος!
Ιδιαίτερα για την ακτοπλοΐα, που εάν τολμήσουν και μιλήσουν οι ακτοπλόοι πλοιοκτήτες, θα καταρρεύσει το αρμόδιο Υπουργείο.
Και καλό θα είναι να το κάνουν - όταν αποφασίσουν κάποια στιγμή - σε ημέρα και ώρα , που θα έχουν προσέλθει όλοι οι υπηρετούντες σ'αυτό,.......
Μόνο έτσι θα επέλθει κάθαρση.
Οσο και να χτυπιέται ο κ.Παυλίδης, δεν πείθει κανένα.
Ιδιαίτερα εμένα , που έχω συνεργαστεί μαζί τους "επ'ωφελεία του Υ.Ε.Ν." και "άνευ ουδενός ανταλλάγματος", και γνωρίζω τα άπλυτά τους και τον τρόπο που ενεργούν, σκέπτονται και αποφασίζουν,"επ' ωφελεία των πλοιοκτητών και της......τσέπης των"!!!!!
Φταίει όμως και ο κ.Μανούσης, τ.Γ.Γ.του ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ επί κ.Μητσοτάκη (άλλο μπουμπούκι....)Δεν τον πίεσε κανείς να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της αγόνου γραμμής, που γνωρίζουμε πολύ καλά οι ασχολούμενοι με την Ναυτιλία, ότι είναι "ίσα βάρκα και ίσα πανιά" τα έσοδα - έξοδα.
Αλλά επειδή γνωρίζει τα "κατατόπια" και αυτός , πονηρά φερόμενος, σκέπτεται και λέει στον εαυτόν του :
"Θα μειοδοτήσω, θα πάρω τη γραμμή και κατόπι θα ανεβάσω τιμές κλπ. δωροδοκώντας τους αρμοδίους".
Δεν τον πίεσε κανένας να μειοδοτήσει,πόσο μάλλον να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.
Οπότε κύριε πλοιοκτήτα, μην μιλάς για παρανομία "μονόπλευρη", μια και εσύ την προκάλεσες ,γνωρίζοντας τις αδυναμίες των κυρίων αυτών και τους οποίους δωροδόκησες για να πετύχεις τον αντικειμενικόν σου σκοπόν.
Οσο για τους αποδέκτες της δωροδοκίας, λιμενικά όργανα, καιρός είναι - έστω που και που - να παραδέχονται και κάποια δωροληψία και να μην θέλουν να μας πείσουν περί του αντιθέτου.
Αντε για να μην μιλήσω περισσότερο πρωινιάτικα.......και γίνει κανένας τοπικός σεισμός 7 ρίχτερ και μεγάλης διάρκειας με επίκεντρο το Υ.Ε.Ναυτιλίας.
Θα επανέλθω όμως,αφού πιώ ένα ζεστό καφεδάκι,αντικαθιστώντας τον ήδη παγωμένο καφέ που είχα αρχίσει να πίνω, διαβάζοντας την ανάρτησή σου αυτή.
Χρεώνοντάς σε φυσικά φίλε καφετζή.
Οχι μην διαμαρτύρεσαι.
Δεν μιλάω για "αδασμαλόγητο" καφέ,τύπου Υ.Ε.Ναυτιλίας..........
Ιωάννης Εμμ.Νομικός
Περισσότερα άρθρα του Καφενείου εδώ.

Το αεροδρόμιο «Μακεδονίας» θα μετονομαστεί σε «Μίκρας»;

(ΑΠΟ http://www.antinews.gr/)
Με την ιδιωτικοποίηση του διεθνούς αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα ανοίξει και ο δρόμος για την αλλαγή της ονομασίας του από «Μακεδονία» σε «Μίκρα», αναφέρουν καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν ήδη δοθεί σχετικές διαβεβαιώσεις από τον Έλληνα διαπραγματευτή Βασιλάκη στο Νίμιτς, καθώς η Αθήνα φαίνεται ότι αποδέχεται στο παρασκήνιο όρο μη αποκλειστικής χρήσης του όρου «Μακεδονία» και από τις δυο πλευρές.
Ως γνωστόν, μετα τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, σειρά έχουν τώρα οι αερολιμένες.
Υπενθυμίζουμε ότι στο περίφημο έγγραφο Νίμιτς του Φεβρουαρίου, το σημείο «8» έλεγε:
«Κανένα κράτος δεν θα έχει αποκλειστικά δικαιώματα, πολιτικά είτε εμπορικά, στα ονόματα «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός» μόνο του».
Ενώ το σημείο 9 που αποτελούσε διευκρίνιση του προηγουμένου έλεγε:
«Τα ονόματα «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» μπορεί να χρησιμοποιούνται εμπορικά και από τα δύο Μέρη και από τους πολίτες και από οργανωμένες ομάδες νομικά αναγνωρισμένες εκάστου των δύο Μερών αλλά μόνο σύμφωνα και υποκείμενο στην υφισταμένη διεθνή νομοθεσία, σε συμβάσεις και πρακτικές οι οποίες αφορούν τη χρήση γεωγραφικών ονομάτων για εμπορικούς και παρόμοιους λόγους».

Κατοχικές δυνάμεις διέκοψαν θεία λειτουργία στην Κύπρο!

(ΑΠΟ http://troktiko.blogspot.com/)
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ
Μια ζωή Τούρκοι!
Δεν θα αλλάξουν ποτέ.
Σε μια προκλητική ενέργεια προέβησαν οι τουρκικές αρχές κατοχής, οι οποίες διέκοψαν τη τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαϊα στον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος βρίσκεται στην ομώνυμη Μονή, κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουν για να καταλάβει ο Χριστόφιας ότι συνομιλητής του δεν μπορεί να είναι...Ο Ταλάτ;
Όχι μόν οδιέκοψαν την λειτουργία κάτι που σνιστά ασέβεια και πρόκληση αλλά στη συνέχεια οι κατοχικές αρχές εκδίωξαν από την Μονή τον Μητροπολίτη, τον ηγούμενο Γαβριήλ και ομάδα πιστών.

ΜΥΚΟΝΟΣ - Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ

Ενα πολύ ενδιαφέρον Αρθρο - Παρουσίαση έχει η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ το οποίο πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε. Πάρτε μια μικρή γεύση. Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ =ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ... ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟΙ -ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΤΣΙΑ- ΕΚΕΙ ΣΤΙΒΑΖΟΝΤΑΙ... Είναι χαρακτηριστική η ευστοχία της press-bank. Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στο πολύφερνο νησί τα καταγράψαμε λεπτομερώς ακριβώς πριν ένα χρόνο. Αλλά η ανοσία που παραδέρνει ντόπιους και κυβερνητικούς είναι ανίατος. Δεν έλαβαν κανένα μετρο μετά τα επισημανθέντα από τον εκλεκτό συνεργάτη μας... που επί μήνες ερευνούσε τα άθλια της Μυκόνου. Φθάσαμε δε στο δραματικό συμβάν της δολοφονίας ενός όμορφου νέου...Αυστραλού, από μπράβους της νήσου,που αποτελούν καθεστώς, ο δε γελοίος δήμαρχός της κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Μα τα γράψαμε ρε αθεόφοβε και καραγκιόζη. Το ίδιο και η τοπική αστυνομία υπό κάποιον τζιτζιφιόγκο Ανθούλη... Τα γράψαμε να πάρει ο διάολος... Ολα αυτά τα ξενυχτάδικα της Μυκόνου είναι άντρα πάσης αθλιότητας. Οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι ντόπιοι... Τέλος πάντων... Δείτε τι γράφαμε πέρισυ εδώ στον ίδιο χώρο... Κι αν θέλετε πάτε στη Μύκονο και προσοχή ...μη λερωθείτε! Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την προβολή ισχυρισμών συνδικαλιστών πυροσβεστών, περί μη επαρκούς διοικητικής μέριμνας για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Ρόδο, σας γνωρίζουμε τα εξής:
-Από την ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, στις 22/07 και με δεδομένη την ταχύτατη εξάπλωσή της, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν, σταδιακά, με πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και συνολικά, στο νησί μεταφέρθηκαν 30 οχήματα με τα αντίστοιχα διπλά πληρώματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα, η συνολική δύναμη των οποίων ανήλθε σε 545 άτομα περίπου, κατά τη διάρκεια της πλήρους εξέλιξης της πυρκαγιάς.

Οι εκτός νομού δυνάμεις μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, και ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος.
-Για τη διοικητική μέριμνα, το μέγιστο μέρος των διευκολύνσεων παρείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, η συνεργασία των οποίων με το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς και η παροχή Διοικητικής Μέριμνας και φιλοξενίας υπήρξαν άψογες.
-Ειδικά για τη διαμονή των συναδέλφων, ο Στρατός Ξηράς διέθεσε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Οπλιτών 541 Τ.Ε., το οποίο είχε δυνατότητα φιλοξενίας 200 συναδέλφων, για τη συνεχή σίτιση των οποίων, πρωί-μεσημέρι-βράδυ, καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς, μερίμνησε το 153 Τ.Ε.
-Πέραν των στρατιωτών που διέθεσαν, για τη φύλαξη της πυρκαγιάς, οι μονάδες του Στρατού Ξηράς, λόγω των δυσκολιών πρόσβασης (χωμάτινοι, στενοί, δασικοί δρόμοι κ.λπ.), παρείχαν και στρατιωτικά οχήματα για τη μεταφορά των πυροσβεστών από και προς τα διάφορα σημεία της πυρκαγιάς.
-Για όσους συναδέλφους χρειάστηκε να αναπαυθούν, υπήρχε διαθέσιμη κλίνη, ενώ φαγητό και νερό, σε όσους βρίσκονταν στα μέτωπα της πυρκαγιάς, διατέθηκαν με μέριμνα της Νομαρχίας και η διανομή των οποίων γινόταν με την επιμέλεια της Υπηρεσίας μας.
Σε ελάχιστες περιπτώσεις, που λόγω καθυστέρησης αναχώρησης της προηγούμενης αποστολής, συνέπεσαν δύο αποστολές ταυτόχρονα, ένας αριθμός συναδέλφων φιλοξενήθηκε σε ξενοδοχεία.
-Η μεταφορά των συναδέλφων από το αεροδρόμιο του νησιού, καθώς και από τα σημεία διαμονής προς το σημείο συνάντησης πραγματοποιούταν με λεωφορεία που διέθεσαν οι Δήμοι, και δεν υποχρεώθηκαν συνάδελφοι να μεταβούν με ίδια μέσα ή λεωφορεία της γραμμής.
-Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοι πυροσβέστες μετέβησαν στο νησί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και εξετέλεσαν το καθήκον τους με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, παρά τις δυσμενείς για πυρόσβεση καιρικές συνθήκες, το δύσβατο της περιοχής και τις ιδιαιτερότητες της βλάστησης.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ.,
Ριζαρείου 1 και Μ. ΑσίαςΧαλάνδρι,
Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6