Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στο κράτος ΜΠΑΧΑΛΟ που ζούμε, κάθε μέρα που περνά βγαίνει στο φως όλο και κάποιο νέο «φρούτο» για να εξοργίσει τον κοσμάκη, και παράλληλα, να τον απογοητεύσει, γιατί χαΐρι και προκοπή με ΟΛΟΥΣ αυτούς τους πολιτικούς που έχουμε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Πριν βιαστούν ορισμένοι να βγάλουν τα όποια συμπεράσματα, θα κάνω μια δυο «διευκρινήσεις» που δικαιολογούν γιατί τα βάζω με το «κράτος».
Έγραψα αμέτρητα θα έλεγα χρονογραφήματα για τα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, και για τον ΓΟΛΓΟΘΑ που ανεβαίνουν τα περισσότερα και οι οικογένειες τους εξαιτίας του Κρατικού Μηχανισμού, ο οποίος ευνοεί τη γραφειοκρατία, τον ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ υπαλλήλων και γιατρών, κλπ, κλπ.
Έγραψα επίσης αμέτρητες φορές, για τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ που επικρατεί απέναντι στα Άτομα Με Αναπηρίες που σε συνδυασμό με τις «κρυφές και φανερές» εντολές και εγκυκλίους των αρμοδίων υπουργείων, έχει σαν αποτέλεσμα το ΣΦΑΞΙΜΟ αυτών των ανθρώπων με ποικίλους τρόπους.
Η τακτική είναι γνωστή, και εφαρμόζεται με … ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ από το κράτος και τις υπηρεσίες του.
«ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ, ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΜΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΤΣΕΙ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ».
Πριν συνεχίσω Συνέλληνες, διαβάστε το παρακάτω άρθρο….
««Με στέλνουν ξανά στους γιατρούς και μου κόβουν την έκπτωση»!
Έχασα την φορο- έκπτωση για άτομα με αναπηρία πάνω από 80%, επειδή η Εφορία μου ζητούσε ξανά να περάσω από τις αρμόδιες επιτροπές για να πιστοποιήσω ότι πράγματι είμαι … ανάπηρος!!! Δεν πρόλαβα τις προθεσμίες με αποτέλεσμα να φορολογηθώ κανονικά !!
Το δημοσίευμα που αλίευσα από την εφημερίδα Δημοκρατία περιγράφει ακριβώς ότι συνέβη και σε μένα.. Ντροπή τους !
Για την αντιγραφή Γ. Κ.
«Η γκάφα στις δηλώσεις ατόμων με αναπηρία 80%
Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι με βαριές αναπηρίες, καθώς ορισμένα λάθη και παραλείψεις των ασφαλιστικών ταμείων τους και των αρμόδιων ΔΟΥ έχουν γίνει αιτία να μην αναγνωρίζεται η απαλλαγή των συντάξεών τους από τη φορολογία εισοδήματος και να καλούνται, με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, να καταβάλουν υπέρογκα ποσά φόρων!
Οι εν λόγω συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό 80% ή μεγαλύτερο, αντιμετωπίζουν δύο ειδών προβλήματα, που τους έχουν φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης:
1) Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι υπηρεσίες συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από όπου λαμβάνουν τις συντάξεις τους οι εν λόγω φορολογούμενοι, υπέβαλαν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λανθασμένα στοιχεία βεβαιώσεων για το είδος των συντάξεών τους. Συγκεκριμένα, απέστειλαν ηλεκτρονικά βεβαιώσεις αποδοχών, σύμφωνα με οποίες οι συντάξεις των συγκεκριμένων φορολογουμένων εντάσσονται στα εισοδήματα που φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις και όχι στα απαλλασσόμενα από τη φορολογία εισοδήματος ποσά, όπως προβλέπει κανονικά η ισχύουσα νομοθεσία. Το αποτέλεσμα της λανθασμένης αποστολής των στοιχείων αυτών ήταν η ΓΓΔΕ να προσυμπληρώσει τα καθαρά ποσά συντάξεων των συγκεκριμένων αναπήρων φορολογουμένων στους κωδικούς 303-304 του πίνακα 4Α της φορολογικής δήλωσης, όπου δηλώνονται τα ποσά που φορολογούνται κανονικά!
2) Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν υποβάλει πολλοί από τους φορολογουμένους αυτούς παραπέμπονται στις αρμόδιες ΔΟΥ για έλεγχο δικαιολογητικών. Σε πολλές περιπτώσεις, οι υπάλληλοι των ΔΟΥ δεν αποδέχονται ως δικαιολογητικό για την απόδειξη του βαθμού αναπηρίας τη βεβαίωση του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα, αλλά ζητούν βεβαιώσεις από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), οι οποίες για να αποκτηθούν θα πρέπει οι βαριά ανάπηροι φορολογούμενοι να περάσουν από τις χρονοβόρες διαδικασίες επιτόπιας πιστοποίησης των παθήσεών τους από τα συγκεκριμένα κέντρα. Η μη αποδοχή των βεβαιώσεων των ασφαλιστικών φορέων είναι παράνομη, καθώς η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι μπορούν να γίνουν δεκτές και οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις εφόσον από αυτές προκύπτει ότι κατόπιν ιατρικής εξετάσεως διαπιστώθηκε ποσοστό αναπηρίας 80% ή μεγαλύτερο».»
ΠΗΓΗ: ignomisou.gr
Το άρθρο κάνει λόγο για… «ΓΚΑΦΑ», εγώ θα το χαρακτηρίσω όμως ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, αφού στο γενικότερο ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ των Ελλήνων, αν και ΠΑΡΑΝΟΜΑ δε θα μπορούσαν να εξαιρεθούν οι ανάπηροι, οι οποίοι ειδικά τα τελευταία χρόνια, δοκιμάζονται άσχημα από το «κράτος πρόνοιας».
Θα θυμίσω επίσης, αφού μιλάμε για την εφορία, πως ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ και αυτό ΠΑΛΙ, χάρη στις συνεργαζόμενες «υπηρεσίες».
Φυσικά, για το ΜΠΑΧΑΛΟ αυτό, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αποδοθούν ευθύνες, τα άτομα με αναπηρίες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται, και το «σύστημα» θα δουλεύει μια χαρά, μέχρι να εξοντώσει ΟΛΟΥΣ εκείνους που είχαν την ΑΤΥΧΙΑ να έχουν θέματα με την υγεία τους.
Σε ένα ΑΝΑΠΗΡΟ κράτος τελικά, τα Άτομα Με Αναπηρίες, είναι καταδικασμένα.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη.

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT

Η πρόταση μας!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ AMATEUR VERSION ΜΕ VFO 25-30Mhz KAI ΒΗΜΑ ΑΝΑ 5 KHZ/ REPEATER OFFSET -100/+100 KHz /CTCSS RX TX /ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ η ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ,/ 8-10 WATT / EXPO MODE ΜΕ 400CH.ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12 ή 24 Volt!
ME ΣΥΧΝΟΜΕΤΡΟ, S METER
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΤΟΝΩΝ ΛΗΨΗΣ CTSS, ΕΚΠΟΜΠΗΣ DTMF
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ, UP DOWN ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ
ΚΟΜΠΡΕΣΣΟΡΑ ΦΩΝΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ HIGH-CUT
Norm CITIZEN BAND/AMATEUR 10m AM/FM
Mode AM / FM European Multinorms
Power 4-8 Watts AM / 4-8 Watts FM
Input voltage 12 - 24 Volts
Channels 40
Memories 16 to use the DTMF codes
S-METER Yes ( TX / RX )
SQUELCH Manual or Automatic (ASQ)
ROGER BEEP Roger beep : 5 possibility
CTCSS / DCS (encoder/decoder)
Yes : sub-audio code to activate repeater like selective tone
REPEATER OFFSET -100/+100 KHz
DTMF (encoder) Yes : tones selected to activate repeater, internet gateway and other items
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
COMPANDER function Yes : TX with a clear voice
Various functions Direct access to channel 9/19
Bonus Detachable power cord with plug + Jack plug for external loud speaker + Jack plug for external S-METER
Mike UP/DOWN selection + multifunction keys + DTMF inclused + 6 pins plug in front pannel. (Standard microphones CRT 520 P6 and CRT 518 P6 compatible)
Display LCD display : 7 colors (LOOP function to change the color every second)
Options Programming cable + software + din plate iso
Programmable by software Yes
Size 139 (l) x 184 (L) x 37 (H) mm
Weight 850 gr
Guaranty 2 years

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Τασούλα Τσιλιμένη - Ο κύριος Μπου ....σερφάρει!

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Κώστας Μάγος - Η φεγγαρόπιτα

Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

Nέα σεμινάρια στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ





10 χρόνια υπεύθυνα στο πλευρό σας!
Γιατί η γνώση δεν χάνει ποτέ την αξία της.
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, εδώ και δέκα χρόνια, διοργανώνει σεμινάρια για ενηλίκους που προάγουν την αυτομόρφωση και τη διά βίου μάθηση. Το 2016, ένα έτος επετειακό για τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια πετυχημένης λειτουργίας, συνεχίζουμε δυναμικά με ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων.
Έχοντας στο δυναμικό μας μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων με μεγάληεπαγγελματική πείρα, την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και πάνω απ’ όλα τηνεγγύηση του ονόματος των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, είμαστε σε θέση να προσφέρουμεουσιαστική κατάρτιση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, περισσότεροι από 1.100 σπουδαστές μέχρι στιγμής μάς εμπιστεύτηκαν και είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επιπλέον γνωστικά εφόδια σε τομείς που τους ενδιαφέρουν, παρακολουθώντας τα σεμινάριά μας.
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι επίσης πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.
Όλα τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 118), έναν χώρο που δίνει καθημερινά ραντεβού με την τέχνη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Στο διάλειμμα προσφέρεται στους συμμετέχοντες καφές ή τσάι. Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ με την εγγραφή προσφέρονται δωρεάν βιβλία που σχετίζονται με το αντικείμενο του σεμιναρίου.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
•Έκπτωση 30% στις αγορές βιβλίων (εκτός ενιαίας τιμής) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
•Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους.
•Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., σας περιμένουμε σε μια open day συνάντησηόπου οι εισηγητές και οι διδάσκοντες των σεμιναρίων θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου και θα απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις. Επιπλέον, μόνο για εκείνη την ημέρα θα ισχύει έκπτωση 10% στα δίδακτρα κάθε σεμιναρίου, εφόσον πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας (εξόφληση προκαταβολής). Παλιοί και νέοι μαθητές του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, επωφεληθείτε της προσφοράς μας και ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα των σεμιναρίων. Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης θα συναντήσει όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής (Μυθιστόρημα / Διήγημα) τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα.
Τα σεμινάρια-εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016 είναι:
1.Mικρο-διδασκαλία: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση: Εργαστήριο με βάση τον «Οδηγό Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης» (διάρκεια: 6 ώρες / 2 τρίωρες συναντήσεις) με την Ελένη Γιαννακοπούλου
2.Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Μυθιστόρημα / Διήγημα (διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις) με τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη
3.Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής Παιδικού Βιβλίου (διάρκεια: 20 ώρες / 8 συναντήσεις) με την Ιωάννα Μπαμπέτα
4.Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής Εφηβικού - Νεανικού Βιβλίου (διάρκεια: 25 ώρες / 10 συναντήσεις) με την Αγγελική Δαρλάση
5.Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας (διάρκεια: 5 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
6.Εντατικό εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής «Πώς έρχονται οι λέξεις: Η αρχή της ιστορίας» (διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδου
7.Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
8.Σεμινάριο εκδοτικής διαδικασίας / παραγωγής βιβλίου: «Από το χειρόγραφο στο βιβλίο» (διάρκεια: 12,5 ώρες / 5 συναντήσεις) με την Ελένη Μπούρα και την Ειρήνη Χριστοπούλου
Δείτε το συνημμένο αρχείο ή πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές
τηλ.: 211 3003580, e-mail: polychoros@metaixmio.gr

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και ΕΔΩ το θερινό ωράριο λειτουργίας.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2016

music-village-logo

MOYΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2016 
η ποίηση των ήχων και των λόγων σε 20 κινήσεις
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία  arTree με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου.
Φέτος, για πρώτη χρονιά, όλες οι ομάδες εργασίας και οι συμμετέχοντες καλούνται να συντονιστούν κάτω από μία κοινή θεματική με τίτλο «η ποίηση των ήχων και των λόγων σε 20 κινήσεις».
Τριάντα τέσσερις συντονιστές από το χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών των παραστατικών τεχνών, της ειδικής αγωγής και των σωματικών τεχνών θα συντονίσουν και θα εμψυχώσουν το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης.
Επιπλέον, από φέτος μεταξύ 6 και 12 Αυγούστου εγκαινιάζεται μια σειρά καθαρά εκπαιδευτικών δράσεων η οποία θα πραγματοποιείται κατά διαστήματα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τίτλο “εργαστήρια δορυφόροι”.
Με συνδετικό ιστό 20 συμβιωτικά εργαστήρια και δεκάδες πρωτότυπες παραστάσεις θα «παίξουμε» με τον έναρθρο/άναρθρο λόγο και τη μουσική αναζητώντας το μουσικoποιητικό DNA που βρίσκεται κρυμμένο στους αρμούς του λόγου, όσο και τον "άρρητο", εσωτερικό λόγο που δίνει ζωή στη μουσική αφήγηση και συνιστά τη ρητορική της καθαρής μουσικής. 
Η κάθε περίοδος θα κορυφώνεται με μία συλλογική παράσταση η οποία θα πραγματοποιηθεί από τους καθηγητές και τους σπουδαστές όλων των εργαστηρίων σε συντονισμό του συνθέτη Άντη Σκορδή (Κύπρος / Ολλανδία). Οι ομάδες θα βρίσκονται σε διάδραση μεταξύ τους, μέσα από καθημερινές απογευματινές συναντήσεις. Στην κάθε μία από τις παραστάσεις αυτές αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 100 μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές, σε μία ανθρώπινη αλυσίδα ήχου, λόγου και κίνησης που θα αγκαλιάσει ολόκληρο τον Άγιο Λαυρέντιο.
Στο «ταξίδι» αυτό, η δόνηση, ο Λόγος, το δράμα, η έκσταση, το ανθρώπινο σώμα, η τελετουργία, η σιωπή, η μνήμη και οι μεταξύ τους αντιθέσεις και συνέργειες λειτουργούν σαν μία αδιάσπαστη ενότητα. Μέσα από την καλλιτεχνική συμβίωση και τη δύναμη του φυσικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος που την περιβάλλει, το Μουσικό Χωριό θα προσφέρει στους συμμετέχοντες μία καλλιτεχνική αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπινη εμπειρία.
Φέτος στο Μουσικό Χωριό φιλοξενούνται οι:
Μιχάλης Σιγανίδης
Κατερίνα Φωτεινάκη
Hayden Chisholm, (Νέα Ζηλανδία)
James Wylie (Νέα Ζηλανδία / Ελλάδα)
ΣΩΜΑ (Aντώνης Ανισέγκος – Θύμιος Ατζακάς)
Σίμος Παπάνας, Άγγελος Λιακάκης, Νίκος Κυριόσογλου
Άρης Χριστοφέλης, Δημήτρης Κούντουρας, Ιάσων Μαρμαράς
Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης
Αθανασία Κανελλοπούλου
Τάσος Ράτζος, Ιωάννα Παγιατάκη
Pierre Kouzmenko (Ρωσία / Ελλάδα)
Julianna Bloodgood - Rafal Habel (Ηνωμένο Βασίλειο / Πολωνία, μέλη των Song of the Goat Theater)
Tcha Limberger (Βέλγιο)
Αντώνης Απέργης
Σπύρος Σακκάς, Nατάσσα Ζούκα, Ταξιάρχης Χάνος
Αυγερινή Γάτση
Λευτέρης Μουμτζής, Αντρέας Τραχωνίτης (Κύπρος)
Ευγένιος Βούλγαρης
Χρήστος Ραφαηλίδης, Δήμος Δημητριάδης
Ziad Rajab (Συρία)
Ανθή Θάνου, Αλέξανδρος Μακρής
Αγγελική Πλόκα, Yasmin Folini,  Εριφύλη Δαμιανού, Σοφία Γιολδάση

Προσκαλούμε λοιπόν κάθε σπουδαστή ή επαγγελματία από το χώρο των παραστατικών τεχνών να συμμετάσχει ενεργά και φέτος στις εκπαιδευτικές δράσεις του καλοκαιριού, αλλά και κάθε φιλότεχνο που επιθυμεί να γευθεί την πανδαισία των δεκάδων παραστάσεων και συναυλιών που πραγματοποιούνται τις μέρες εκείνες στον Άγιο Λαυρέντιο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
_______________________________________________________________
1η περίοδος: (18 - 24 Aυγ 2016)
2η περίοδος: (26 Αυγ - 1 Σεπτ 2016)

Εργαστήριο «δορυφόρος» (6 - 12 Αυγ 2016)
"Let us sing correctly!" - Η καλλιέργεια της μουσικότητας μέσα από την παιδαγωγική προσέγγιση του Zoltán Kodály
Αγγελική Πλόκα, Yasmin Folini,  Εριφύλη Δαμιανού, Σοφία Γιολδάση
Παιδικά Εργαστήρια
"Mesiterra" – Kυβέλη Κουκουδάκη, Αντρέας Φλώρης (18 - 24 Aυγ)
"Pollock for Kids" – Αντιγόνη Νικολάου (26 Αυγ - 1 Σεπτ)

Επισκεφτείτε την ανανεωμένη 
ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr) για το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την 
ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα μας.
 
fb: https://www.facebook.com/musicvillage.gr

Η διαμόρφωση του εκπαιδευτικού/συναυλιακού προγράμματος και των κειμένων είναι έργο της ομάδας εργασίας της arTree, σε συνεργασία με τους προσκαλεσμένους καλλιτέχνες/εκπαιδευτικούς.
Η ομάδα της arTree:  
Κώστας Μακρυγιαννάκης - Θύμιος Ατζακάς - Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης (καλλιτεχνική διεύθυνση)
Έρη Βασιλειάδου (γραμματεία, συντονισμός σπουδαστών)
Ελένη Παπαγεωργίου (πολιτιστική διαχείριση)
Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (συντονισμός παραγωγής)
Νικόλας Χρυσός (φωτογράφηση)
Δημήτρης Ζαχαράκης (συντονισμός εθελοντών)

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - 5-6-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016
Δευτέρα 5, Τρίτη 6 & Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Μετά το καλοκαιρινό, μουσικό, ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει για τρεις ακόμα μαγικές βραδιές, στη ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ  τη Δευτέρα 5, τη Τρίτη 6 & τη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

Θάλαμος ανανήψεως. Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο, Κύπρος, Μνημόνια

Θάλαμος ανανήψεως. Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο, Κύπρος, Μνημόνια 


Λέξεις κι ύστερα εικόνες κι έπειτα αισθήσεις και μνήμες που «παλεύουν» να ξυπνήσουν από τον λήθαργο του χρόνου, που -για πολλούς- θαρρείς έφυγαν αιώνες πριν.
Είτε επειδή δεν τις βίωσες ποτέ κι ήταν δανεικές, «προγονικές», και κάποιοι άλλοι τις κουβάλησαν από το παρελθόν και στις φόρτωσαν ευλογημένη καμπούρα στην πλάτη σου, είτε πάλι επειδή τις βίωσες, αλλά προτίμησες να τις βάλεις στην κατάψυξη από το να τις κρατάς στη συντήρηση... Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: αυτές οι μνήμες «φυλακίσθηκαν» τεχνηέντως για να αποδομηθούν και να πάψουν να προκαλούν πόνο, μπορεί και αιδώ. Όμως, η ευζωία του «σήμερα» χωρίς το χθες είναι μεγάλη παγίδα. Γιατί η ιστορία είναι το πεδίο που πατάει ο χρόνος για να εξελίξει τη ζωή. Κι επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλίμονο σ΄εκείνους που την κρατούν σε κώμα. Όταν η ζωή πάρει στροφή, εκπλήσσονται με τη γνώριμη εικόνα, που συναντούν. Το «deja vu» είναι μια οικεία υπόθεση στην ελληνική ιστορία.
Γι αυτό το πισωγύρισμα της μνήμης, την αναβίωση ταυτόσημων καταστάσεων και συναισθημάτων, «μιλά» το νέο βιβλίο της καθηγήτριας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Πέπης Ρηγουπούλου.
Μ΄έναν τίτλο -«Θάλαμος ανανήψεως. Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο, Κύπρος, Μνημόνια»- που θαρρείς «αποτυπώνει» τον αγωνιώδη χρόνο της μετάβασης από το σκοτάδι στο φως, η καθηγήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, «επιχειρεί» ενάντια στην απαγόρευση και τον κατακερματισμό της μνήμης, των σωμάτων και της ζωής. Διατρέχοντας τον χρόνο από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως την κληρονόμησε από τις αφηγήσεις των προσφύγων γονιών της («πένθος προγονικό»), στο Πολυτεχνείο, την Κύπρο και τα μνημόνια του σήμερα («πένθος πια δικό μου»), που η ίδια ζει μαζί με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.
Ο «θάλαμος» είναι λέξη, που πολλούς τους παραπέμπει σε κάτι αόριστο και ζοφερό. Είναι «αερίων», «σκοτεινός», «νεκρικός», «νοσηλείας». Το μυαλό και η ψυχή οδηγούν στην ερμηνεία του. Κι όταν αυτά είναι καθαρά, ο «θάλαμος» μπορεί να είναι «αποσυμπίεσης», «νυφικός», «ανανήψεως» καλή ώρα.
Η συγγραφέας, τηρώντας τους κανόνες της μυθοπλασίας, με την μαστοριά του γραπτού της λόγου, συνθέτει βιώματα, μαρτυρίες, ιστορικά ντοκουμέντα, στήνοντας σχεδόν έναν αραχνοϋφαντο ιστό, που δεν επιχειρεί να παγιδεύσει, αλλά να αφυπνίσει. Να «ανανήψει» συνειδήσεις και να ξυπνήσει υπνωμένα ένστικτα αυτοσυντήρησης.
«Οριζόντιες διαδρομές από το χειρουργείο προς τον θάλαμο ανανήψεως. Ξανά και ξανά. Ανάνηψη, ανάδυση της μνήμης» σημειώνει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της.
Κι είναι αυτό ακριβώς. Το «ξανά και ξανά», η «ανάδυση της μνήμης», που δεν έχει πια σημασία αν δεν τη βίωσες τότε. Σημασία έχει ότι ζεις σ΄ένα σχεδόν πανομοιότυπο σήμερα.
Το θεμελιώδες ερώτημα είναι «σφινωμένο» στις αράδες του Θαλάμου Ανανήψεως: «Τι είναι αυτό που μετράει στην ψυχή του καθενός μας, οι ώρες της εξέγερσης ή αυτές της υποταγής;».
Περνάει στωικά και σχεδόν μυθιστορηματικά, τα χρόνια της Μικρασίας, δρασκελίζει προσωπικά το κατώφλι του Πολυτεχνείου και της Κύπρου και στο τελευταίο κομμάτι του βιβλίου της με πλάγιο «Η Μεταπολίτευση» η συγγραφέας βρίσκει το. πεδίο της, γιατί άλλωστε είναι εκεί, ζει, κρίνει, αναθεματίζει. Ως «χωνευτήρι» συνειδήσεων αντιμετωπίζεται πια από το παρόν το πρόσφατο παρελθόν και προκαλεί τον πόνο και την οργή της. Όλα έχουν ξαναβαφτιστεί, όλα έχουν μεταλλαχθεί και η εικόνα του σήμερα είναι ο παραμορφωτικός καθρέφτης του χτες.
Κι ο επίλογος της είναι και το μήνυμά της: «.Κάθε άνθρωπος έχει να πει μια ιστορία. Δεν θυμάμαι ποιος το έχει πει αυτό. Μπορεί να το έχω ακούσει και από εμένα. Αν μπορούσαμε να ακούσουμε όλες αυτές τις ιστορίες, δεν θα υπήρχε τόπος για τις μύγες. Αν μαθαίναμε να μιλάμε αλλιώς, χωρίς τη μάταιη υπερβολή που κλέβει τη συγκίνηση και ευτελίζει την πράξη. Αν προσπαθούσαμε να μη λέμε ψέματα στον εαυτό μας.».
Τόνια Μανιατέα
Θάλαμος ανανήψεως. Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο, Κύπρος, Μνημόνια 
Συγγραφέας: Πέπη Ρηγοπούλου
Isbn:978-960-579-023-3
Σελίδες: 264
Λιανική Τιμή: 14,50 ευρώ

Δελτίο τύπου Σωματείου Ατομων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας

Δελτίο τύπου Σωματείου Ατομων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Ενημέρωση για την πρόσβαση των δικαιούχων ανασφάλιστων σε ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη του Ε.Σ.Υ. - απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ενημερώνει
για τον τρόπο εξασφάλισης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους
ανασφάλιστους με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο
που εκδόθηκε, η οποία θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου 2016. Η κατάθεση
και εξέταση αίτησης σύμφωνα με τα όρια εισοδήματος της παρ.2 περ. Β,
αφορά αποκλειστικά στα άτομα με αναπηρία κάτω από 67% ή τους χρόνια
πάσχοντες και όχι στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Για την
κατηγορία, ωστόσο, των κατόχων/αιτούντων βιβλιαρίου ανασφαλίστου
περιλαμβάνονται και τα μέλη της οικογένειάς τους (σύζυγος και
εξαρτώμενα τέκνα)
Νέα εγκύκλιος σχετικά με την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων
πολιτών που θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου 2016 εξέδωσε η
αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου. Με τη νέα ρύθμιση, η
πρόσβαση των δικαιούχων ανασφάλιστων σε ιατρική και νοσηλευτική
περίθαλψη στις Υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ. γίνεται απευθείας με τη χρήση του
ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού. Η
πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται επίσης απευθείας σε
ιδιωτικά φαρμακεία, σύμφωνα -καταρχήν- με τα οριζόμενα στο άρθρο 6
παρ.1, δηλαδή με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους ασφαλισμένους.
Στις Υπηρεσίες απονέμονται οι εξής αρμοδιότητες: Η εξέταση αιτήσεων
ανασφάλιστων ατόμων (συμπεριλαμβανομένων των οφειλετών των
ασφαλιστικών ταμείων) που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτως
ιθαγένειας, όπως αυτές απαριθμούνται περιοριστικά στο άρθρο 6 παρ.2
περ.Β και παρ.8, αποκλειστικά για την έκδοση απόφασης παροχής δωρεάν
φαρμακευτικής περίθαλψης (χωρίς ποσοστό συμμετοχής). Δεν εκδίδονται
πλέον βιβλιάρια ή πιστοποιητικά κοινωνικής προστασίας. Απαραίτητη
προϋπόθεση είναι η κατοχή ΑΜΚΑ και νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής,
καθώς και οποιοδήποτε πρόσφορο αποδεικτικό κατοικίας στο Δήμο σας ή
στο Δήμο στον οποίο η Υπηρεσία σας παρέχει διοικητική υποστήριξη για
την εφαρμογή του προγράμματος.
Διαβάστε περισσότερα πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2016-07-2760.html
Αλεξανδράκης Τάκης
skype name: liquid-takis
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
mobile phone: +306932-312-912
Facebook name: takis alexandrakis
Twitter: @talexandrakis

Τα 4 πιο χρωματιστά νησιά του κόσμου

ArtTravel

1

Τα 4 πιο πολύχρωμα νησιά του κόσμου.


Τα δυο από αυτά ελληνικά
2

Τήνος

Ένα διήμερο ομορφιάς.
3

Λευκάδα

 Το ωραιότερο ηλιοβασιλεμα.

Μυστικά για ασφαλές road trip με τα παιδιά.

4

Αθήνα

Αθήνα: Πού θα φας καλά στο Παλαιό Φάληρο.
EDITOR'S PICK

Οι 15+1 πιο εντυπωσιακές αιώρες ξενοδοχείων.

Σκόπελος: Δίκλινα με θέα από €40.

Εξόρμηση στην Αρχαία Ολυμπία|5* Arty Grand Hotel

Τα πάντα για τον τουρισμό!
www.tourism.gr
5* ARTY GRAND HOTEL
Το ARTY GRAND HOTEL, χτισμένο στο λόφο πάνω από την Αρχαία Ολυμπία, αποπνέει το καλό γούστο και την υψηλή αισθητική των ανθρώπων που το δημιούργησαν. Την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του και την καλαισθησία του τη βιώνεις με όλες σου τις αισθήσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς στους χώρους του.
Αρχαία Ολυμπία: Στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων
Στην Δυτική Πελοπόννησο, βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, η Αρχαία Ολυμπία, η γενέτειρα των πιο σημαντικών αθλητικών αγώνων, των ολυμπιακών, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και δημιουργεί δέος χάρη στο Ολυμπιακό Ιδεώδες, που ζωντανεύει σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Ακολουθήστε τα βήματα των αρχαίων αθλητών και ελάτε να τιμήσετε τον Δία!
 
Πελοποννήσιος Χοιρινός Κρασομεζές
Χοιρινός κρασομεζές για βράδια στο σπίτι με καλή παρέα!
 
 
Τα πάντα για τον τουρισμό!
www.tourism.gr

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας