Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ


Περίμενα να πέσει ο θόρυβος από την επίσκεψη του «πρωθυπουργού» στη ΔΕΘ, έτσι, για να πούμε μια δυο κουβέντες σχετικά με ΟΛΟΥΣ αυτούς που μας έχουν για πολύ «ΓΚΑΟΥ», για τα χαϊβάνια που θα χάψουμε κάθε μπούρδα που θα μας αμολησουν, κάθε υπόσχεση, κάθε ΘΑ.
Το έχουμε ξαναπεί, κάθε χρόνο μας κουβαλιούνται στην Έκθεση σαν τους κατακτητές που θα δώσουν διάφορα δώρα στους «ιθαγενείς», καθρεφτάκια, μπιχλιμπίδια και, διάφορες σαβούρες προκειμένου να τους αρπάξουν τη γη τους.
Και οι «ιθαγενείς», τσιμπάνε, πιστεύουν τις ψευτιές, τα ΘΑ, και χειροκροτούν όλο χαρά, γιατί οι «ξένοι» θα τους σώσουν. Πέφτει πολύ χειροκρότημα δηλαδή, και στο πλήθος που χειροκροτεί, ξεχωρίζεις ηλικίες μεταξύ εβδομήντα και «φευγα» κυρίως….
Και ΤΙ χειροκρότησαν όλοι αυτοί;
«Μόνο ελπίδες και υποσχέσεις για ελαφρύνσεις περιλάμβανε τελικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο, εκτός της μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, παρέπεμψε όλα τα υπόλοιπα στις… καλένδες. Τα θετικά μηνύματα που διέρρεε το κυβερνητικό στρατόπεδο τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως σκόνταψαν στις συνομιλίες με την Τρόικα στο Παρίσι, καθώς, το μόνο συμπέρασμα που εξάγεται από τις εκεί διαπραγματεύσεις είναι το… καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών. Οι δύσκολες αποφάσεις αναμένονται να ληφθούν για ακόμη μια φορά στην Αθήνα με τη επάνοδο των εκπροσώπων των δανειστών, όπου οι συνομιλίες θα είναι για ακόμη μια φορά σκληρές.
Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός, εξήγγειλε μόνο τη μείωση στον Ενιαίο Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ για τα υπόλοιπα «καυτά» ζητήματα άφησε να πλανώνται στον αέρα υποσχέσεις αλλαγών, αλλά σε βάθος χρόνου.
Τι θα ισχύσει για το πετρέλαιο θέρμανσης
Ο πρωθυπουργός έδωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλη βαρύτητα στην μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο οποίος θα είναι κατά 30% μικρότερος, ενώ, παράλληλα, θα διατηρηθούν και τα επιδόματα θέρμανσης.
«Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 θα υπάρξει πρόβλεψη για μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου θέρμανσης» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού, ενώ, αυτό ήταν και ένα μέτρο στο οποίο φέρεται να είχαν συμφωνήσει οι δανειστές τις συνομιλίες στο Παρίσι.
Πρακτικά αυτό σημαίνει μείωση της τάξης των 10 – 12 λεπτών ανά λίτρο με την λιανική τιμή να διαμορφώνεται στο 1,15 -1,2 ευρώ το λίτρο. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο διαμορφώνεται σήμερα στα 33 λεπτά το λίτρο, δηλαδή η μείωση κατά 30% σημαίνει ότι ο φόρος θα πέσει στα 23 λεπτά. Μαζί με το ΦΠΑ (που επιβάλλεται και επί του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) η τελική μείωση φθάνει μέχρι τα 12 λεπτά. Η τιμή που θα διαμορφωθεί τον Οκτώβριο, οπότε αρχίζει η περίοδος θέρμανσης, εξαρτάται ωστόσο και από τα δεδομένα της διεθνούς αγοράς (διεθνείς τιμές καυσίμων και ισοτιμία δολαρίου/ευρώ), που θα έχουν διαμορφωθεί τότε.
Όλα τα υπόλοιπα για… αργότερα
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, αναφορικά με υπόλοιπα «καυτά» θέματα, όπως η μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΦΠΑ και, κυρίως, η αύξηση των δόσεων για τις οφειλές προς Εφορία και Ταμεία, ήταν μάλλον δυσάρεστα σαφής.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε ειδική αναφορά σε όλα αυτά τη ζητήματα, αλλά και στα λάθη και τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, ωστόσο, σημείωσε με νόημα «Πιο ψηλά στην ατζέντα μας ήταν η υπερφορολόγηση, που ήταν αναπόφευκτη, αλλά πρέπει να τελειώσει σταδιακά, για να μην γυρίσουμε στα ελλείμματα».
Παρέπεμψε, μάλιστα, για περαιτέρω διευκρινίσεις στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, αλλά, μέχρι τότε, θα έχει μεσολαβήσει η παρουσία της Τρόικα στην Αθήνα και οι νέες διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει ακόμη πολύ «ψωμί» μέχρι να συμφωνήσουν οι δανειστές.
Ο οδικός χάρτης και τα επόμενα βήματα
Ο πρωθυπουργός, παρουσίασε, ακόμη και τα επόμενα βήματα για το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, για τα οποία έθεσε εκ νέου «θολό» χρονικό ορίζοντα υλοποίησης.»
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕΤΑ ΡΙΓΑΝΕΩΣ, για να μην πούμε πιο βαριά κουβέντα. Η «μπάλα», έχει χαθεί για τα καλά, και όχι μόνο η μπάλα, αλλά ΚΑΙ το γήπεδο, ΚΑΙ οι φίλαθλοι, οι οποίοι ΚΑΙ φέτος θα ΠΑΓΩΣΟΥΝ οι περισσότεροι γιατί όπως είχε δηλώσει επίσημα εκπρόσωπος των βενζινοπωλών, το 90% του κοσμάκη, μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο, αυτή είναι η δυνατότητα του, με 60 λεπτά, μια και μιλήσαμε για το πετρέλαιο…
Όσοι αφελείς περίμεναν και φέτος (για να τα πούμε τα πράγματα με το όνομα τους) να ακούσουν «μελωδίες» από το στόμα του πρωθυπουργού, ατύχησαν γιατί όπως αναμενόταν, «ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ», μας είπε όσα του «έγραψαν» τα αφεντικά του να μας πει, τα είπε, και κακήν κακώς έφυγε.
Αυτά σε γενικές γραμμές, ήλε, είδε, είπε, κορόιδεψε, έκανε το χατίρι των αφεντικών του, και έφυγε. Όχι δηλαδή πως περιμέναμε κάτι καλύτερο….
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ…..

Βασίλης Τσούγκαρης

VHF / UHF ALINCO DJ-500 - RADIO ELEKTRON ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

VHF / UHF ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband
Nεο στην αγορά το DJ-500 με προδιαγραφες MILITARY STANDARD προηγμένα χαρακτηριστικά,προσφέρει ποιότητα και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ, μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση

Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας ευκολία. 

Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο στην εντολή σας, σε προσιτή τιμή ALINCO!
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.
DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΤΑΝΟΣ (ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ 2014) ΠΡΟΥΑΛΙΟ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ (ΠΑΛΑΤΑΚΙ) ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΡΙΤΗ 9 ΣΕΠΤ

''Let's swing again" || Δώρος Δημοσθένους || Ένα μεγάλο party στον Κήπο του Μεγάρου || Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 21.00

Δώρος Δημοσθένους
«Let’s swing again»
με την χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop
και το γυναικείο φωνητικό σύνολο "1-2-3 Swing''
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου || Στον Κήπο του Μεγάρου
21:00 || Προπώληση:7€, Είσοδος: 9
Ανακαλύψτε τα πουαντιγιέ φορέματα της γιαγιάς σας, τις τιράντες και τα ρετρό χτενίσματα, και ετοιμαστείτε για το πιο κεφάτο vintage πάρτι της χρονιάς στον Κήπο του Μεγάρου! Ως οικοδεσπότης ο Δώρος Δημοσθένους μας προσκαλεί όλους σε μια βραδιά κάτω απ’ τα αστέρια, γεμάτη μουσική, χορό και… old fashioned glamour.
Παρέα με τη χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop και το γυναικείο φωνητικό σύνολο«1,2,3 Swing», ο Δώρος Δημοσθένους θα τραγουδήσει ερωτικά ξένα και ελληνικά ρετρό τραγούδια σε αισθαντικές τζαζ διασκευές και αστραφτερά swing από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θα μας ταξιδέψει σε μια εποχή γεμάτη ερωτισμό, χάρη και ομορφιά, αποφασισμένος να βάλει στην καθημερινότητά μας αυτό ακριβώς που της λείπει: Το άρωμα μιας άλλης εποχής. Το άρωμα του
Swing.
Swing σημαίνει αιωρούμαι, ταλαντεύομαι, ακριβώς γιατί η μουσική είναι χαρούμενη, γεμάτη ρυθμό και συνδυάζεται με τον αντίστοιχο χορό – το χορό που ζητούσε εκείνα τα χρόνια, ανάμεσα στα 1925 και 1945, ευκινησία και φαντασία.
Από τους καλύτερους ερμηνευτές που έχουν εκτιμήσει και εμπιστευτεί οι σπουδαιότεροι σύγχρονοι συνθέτες, ο Δώρος Δημοσθένους είναι ένα καλλιτέχνης χαμηλών τόνων, «ασυμβίβαστος μπροστά στα προστάγματα της μόδας». Ο μόνος που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του Έλληνα crooner στα βήματα των μεγάλων ξένων καλλιτεχνών εκείνης της εποχής, με πολλές συνεργασίες και εμφανίσεις στο ενεργητικό του, μετά τον δίσκο του  One for the road μας υποδέχεται στον φιλόξενο και δροσερό Κήπο του Μεγάρου, για να θυμηθούμε τραγούδια αγαπημένα των Μουζάκη, Σουγιούλ, Γιαννίδη και φυσικά να χορέψουμε με μουσικές από την εποχή και την ατμόσφαιρα των κλαμπ της Νέας Υόρκης του Μεσοπολέμου, διάχυτα όλα από τον ρυθμό του σουίνγκ, του τσάρλεστον, του μπλουζ και του ροκ εν ρολ.  
https://www.youtube.com/watch?v=VZhURfzInTQ Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου (Ώρα έναρξης: 21:00)   
Προπώληση εισιτηρίων: 7€
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 9€

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Ο ΘΥΡΩΡΟΣ

LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Ο ΘΥΡΩΡΟΣ
Τρίτη, 9 Σεπτέμβριος 2014
Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριος 2014
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
Ώρα : 20.15 – 22.15
Διοργάνωση : ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
Είσοδος : Γενική είσοδος  : 5 €
Δωρεάν είσοδος  σε : Ανέργους με κάρτα ανεργίας | ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών | Ενήλικες άνω των 65 ετών

Ο ΘΥΡΩΡΟΣ
Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
ΤΡ 9 – ΠΕ 11 Σεπτεμβρίου 2014
Ώρα : 20.15 – 22.15
Ο ΘΥΡΩΡΟΣ
Έγχρωμο | Θρίλερ
Διάρκεια : 102’
Σκηνοθεσία : Χαούμε Μπαλαγκουέρο
Πρωταγωνιστούν : Λουίς Τοσάρ, Μάρτα Ετούρα
Ο Σεζάρ εργάζεται ως θυρωρός σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών στη Βαρκελώνη. Κι ενώ περνά απαρατήρητος από τους ενοίκους, ο ίδιος γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους, για κάθε έναν ξεχωριστά, αλλά ειδικά για έναν… Η Κλάρα είναι μια νεαρή κοπέλα που βλέπει απ' τη θετική πλευρά τη ζωή. Αυτή η στάση για τη ζωή όμως εκνευρίζει τον Σεζάρ ο οποίος δεν θα χαρεί αν δε σβήσει αυτό το χαμόγελο απ' τα χείλη της μια για πάντα, γιατί ο ίδιος τρέφεται από τον πόνο των άλλων. Απολαμβάνει τη δυστυχία τους λατρεύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να σπέρνει τη μιζέρια και να τη βλέπει να μεγαλώνει. Στην Κλάρα βρίσκει το τέλειο θύμα και θα φτάσει στα άκρα ώστε να την κάνει δυστυχισμένη. Ένα ψυχολογικό θρίλερ από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη των [REC] και [REC2], Jaume Balaguero.

[ellak-press] Απόρριψη Αγωγής του κ.Κατσανέβα εναντίον συντάκτη της Ελληνικής Wikipedia και της ΕΕΛ/ΛΑΚ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
               Απορρίφθηκε η Αγωγή του κ.Κατσανέβα εναντίον συντάκτη της Ελληνικής Wikipedia και της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο της δράσης για την προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου (mycontent.ellak.gr) έχει ξεκινήσει από το 2011 πρωτοβουλία ενημέρωσης για την χρήση εμπλουτισμό της Wikipedia με απότερο σκοπό την ενίσχυση της δημιουργίας ανοιχτού εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου για την εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Για την επίτευξη του στόχου στο πλαίσιο της δράσης αυτής υλοποιούνται:
·       Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα θέματα του εγκυκλοπαιδισμού και του Ανοιχτού Περιεχομένου καθώς και της χρήσης και σύνταξης εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, προβάλλοντας το συνεργατικό παράδειγμα της Wikipedia, με ενημερωτικά σεμινάρια, εργαστήρια και ενέργειες επιμόρφωσης και κινητοποίησης
·       Η κινητοποίηση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στην κατεύθυνση παραγωγής ανοιχτού εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου, ώστε αυτό να απλωθεί σε περισσότερους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της δια βίου μάθησης και επιμόρφωσης.
Η Wikipedia είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια στον κόσμο με περιεχόμενο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας ελεύθερα με όποιον τρόπο επιθυμεί, ακόμα και εμπορικά, σύμφωνα με την Άδεια Creative Commons Attribution Sharealike 3.0. Η Wikipedia αποτελείται από κοινότητες ενεργών πολιτών από όλο τον κόσμο που αποκτούν τριβή με τη γνώση, την τεκμηρίωση, τη συνεργατικότητα, τον εθελοντισμό, τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων και οι οποίοι καταγράφουν τη γνώση σύμφωνα με κανόνες πολιτικής που διαμορφώνεται από τις ίδιες τις κοινότητες. Η Wikipedia αναπτύσσεται σε πολλές γλώσσες, καθώς και στην Ελληνική, όπου φέρει το όνομα «Βικιπαίδεια». Η συνεισφορά στη συγγραφή και στη διόρθωση των άρθρων είναι εθελοντική και γίνεται χωρίς αμοιβή. Οποιοσδήποτε μπορεί να συντάσσει και να τροποποιεί άρθρα της Wikipedia.
Η βασική πολιτική περιεχομένου που διέπει τη Wikipedia, βασίζεται σε τρεις αρχές: ουδετερότητα, επαληθευσιμότητα, όχι πρωτότυπη έρευνα. Σύμφωνα με τη Wikipedia αυτό σημαίνει ότι τα άρθρα δεν θα πρέπει να παίρνουν το μέρος μιας πλευράς, αλλά να εξηγούν τις πλευρές, αναλογικά και χωρίς προκατάληψη (ουδετερότητα), δημοσιεύεται μόνο το υλικό που είναι επαληθεύσιμο με αναφορά σε αξιόπιστες, δημοσιευμένες πηγές (επαληθευσιμότητα) και δεν λειτουργεί ως δικτυακός τόπος με σκοπό την παρουσίαση πρωτότυπων ερευνών (όχι πρωτότυπη έρευνα).
Η ΕΕΛ/ΛΑΚ πριν από περίπου 2 χρόνια έλαβε έγγραφο εξώδικης διαμαρτυρίας από τον κ. Κατσανέβα Θεόδωρο στο οποίο ζητούσε να γίνει διαγραφή μέρους του άρθρου που υπάρχει αναρτημένο στην «Βικιπαίδεια» για τον ίδιο, θεωρώντας ότι η ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι υπεύθυνη και εκπροσωπεί τους συντάκτες και διαχειριστές της Wikipedia καθώς και ότι εμπλέκεται στη σύνταξη του περιεχομένου της. Στη συνέχεια, και αφού η ΕΕΛ/ΛΑΚ ενημέρωσε εγγράφως ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα της εξώδικης διαμαρτυρίας καθώς δεν εκπροσωπεί τη Wikipedia, τόσο την ελληνική έκδοση αυτής αλλά και οποιαδήποτε άλλη και σε καμία περίπτωση δεν επιβλέπει τους διαχειριστές ή τους συντάκτες της, ούτε επιμελείται το περιεχόμενο που αναρτάται σε αυτήν, ο κ. Κατσανέβας προχώρησε σε αγωγή εναντίον της ΕΕΛ/ΛΑΚ αλλά και του συντάκτη που έχει αναρτήσει το εν λόγω άρθρο, κατέθεσε και αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εκδικάστηκαν.
H απόφαση της 28.08.2014 απορρίπτει την αίτηση του Θ. Κατσανέβα και ως προς τον Diu και ως προς την ΕΕΛ/ΛΑΚ και μάλιστα για ουσιαστικούς λόγους: δε θεωρεί ότι το λήμμα της Βικιπαίδειας προσθέτει οποιαδήποτε επιπρόσθετη ή προσβλητική για τον αιτούντα πληροφορία πέραν των όσων αναγράφονται στην αρχική χειρόγραφη διαθήκη του Α. Παπανδρέου, την οποία κρίνει ως ισχυρή, κι επιπλέον κάνει αναφορά στο ότι το λήμμα της Βικιπαίδειας έχει λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα ώστε να γίνεται μια ισορροπημένη παρουσίαση της εν λόγω διαφοράς. Η αίτηση απορρίπτεται και για την ΕΕΛ/ΛΑΚ ως μη έχουσας τη δυνατότητα να ελέγξει και άρα να επέμβει στο περιεχόμενο των καταχωρήσεων.
Όπως έχει εξηγήσει η ΕΕΛ/ΛΑΚ επανειλημμένως:
Το να ενάγει κανείς την ΕΕΛ/ΛΑΚ για ένα άρθρο της Βικιπαίδειας έχει την ίδια αξία και λογική συνέπεια με την απόφαση κάποιου που έπαθε δηλητηρίαση από οργανικό σπανάκι να ενάγει την Greenpeace επειδή υποστηρίζει την καλλιέργεια οργανικών προϊόντων

Τα δικαστήρια έχουν την τάση να κοιτούν στο παρελθόν, αφού εξετάζουν περιστατικά που έχουν ήδη συμβεί βασισμένα σε νόμους που εκφράζουν την συμφωνία μιας κοινωνίας για το πως πρέπει να ρυθμίζονται κοινωνικο-οικονομικές σχέσεις.
Η τεχνολογία έχει την τάση να κοιτάει στο μέλλον, καθώς μας δίνει νέες δυνατότητες αλλάζοντας, έτσι, την ίδια την καθημερινότητά μας.
Η περίπτωση της απόφασης σε σχέση με τη Βικιπαίδεια είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις που τεχνολογία και δίκαιο φαίνεται να βρίσκουν ένα κοινό σημείο: Αυτό της κοινής λογικής. Κι αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο μάθημα που πρέπει να κρατήσουμε από την ιστορία της υπόθεσης Κατσανέβας vs. Diu και ΕΕΛ/ΛΑΚ.
--
Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ
H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (http://eellak.gr/, ΕΕΛ/ΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Συνεργάζεται επίσης με τα Creative Commons και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA.


Επικοινωνία: Βιβή Πετσιώτη: 210 7474-271, info at ellak.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Β.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 11, ΤΗΛ-ΦΑΞ 2310/540-174
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Πρόεδρος, Γκαρμπούνης Δημήτρης 2310/810-405, 6942556057
Γενικός Γραμματέας, Κεσίδης Σάββας 2310/737-286, 6946340653
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας μέρος στην 79η ΔΕΘ,  διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «η διατροφική αξία του κρέατος στην παιδική ηλικία» που θα πραγματοποιηθεί στην ΑΙΘΟΥΣΑ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 8 και θα γίνει το Σάββατο 13/9 και ώρα 19.00.
Εισηγητές θα είναι ο κ.κ Διονύσης Χανιωτάκης, Καθηγητής Παιδιατρικής και Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, ο κ.κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης , Καθηγητής Κτηνιατρικής και διευθυντής του Τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας-Ζωϊκής Προέλευσης του ΑΠΘ , όπως και της διακεκριμένης διατροφολόγου κ.κ. Κατερίνας Μιχαλάκα.
Παράλληλα, θα γίνει την Κυριακή 14/9,  11.00-14.00 , εκδήλωση με την ονομασία  «ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑ», όπου θα γίνει επίδειξη τεχνικών και μεθόδων για την χρήση του κρέατος στο προαύλιο του Περιπτέρου 8.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Οι πιο τρομακτικές σκάλες στον κόσμο!


Εσείς θα τις κατεβαίνατε;

Laptop στις καλύτερες τιμές της αγοράς και εγγύηση ποιότητας από την Alfanet!


Στην υγειά μας - Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα

Florida BlueBay Ημιδιατροφή+Παιδί+Massage|-50%


Florida Blue Bay Resort & Spa - Ψαθόπυργος

Ψαθόπυργος με 149€ από 298€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

149€ από 298€ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο Florida Blue Bay Hotel Resort & Spa, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) στον Ψαθόπυργο της Πάτρας σε δίκλινο δωμάτιο! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί για καλωσόρισμα και παρέχεται 1 Massage διάρκειας 20 λεπτών, καθώς και Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες!!! Με την αγορά 3 κουπονιών για να τα χρησιμοποιήσετε αθροιστικά δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
€149 από €298 Κέρδος €149 Έκπτωση 50%
Florida Blue Bay Resort & Spa - Ψαθόπυργος
Ψαθόπυργος


Περισσότερες Προσφορές

ALL INCLUSIVE στην Ερατεινή με 155€ από 310€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€155 από €310 -50%
Delphi Beach Hotel - Ερατεινή Φωκίδας
Ερατεινή Φωκίδας
ALL INCLUSIVE στο Delphi Beach επάνω στο κύμα ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών σε Superior δίκλινο δωμάτιο, στην Ερατεινή Φωκίδας μια ανάσα από το Γαλαξείδι, με 155€ από 310€ (Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πλούσιο Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Ποτά, Καφέ φίλτρου, Τσάι, Κέικ, Μπισκότα, μίνι Σάντουιτς, Παγωτό, Αναψυκτικά, Βαρελίσια Μπύρα και Κρασί! Καθημερινή παιδική απασχόληση σε Mini Club με πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους! Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Πισίνας με θαλασσινό νερό και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε για 3 γεμάτες ημέρες δίπλα στο κύμα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

All Inclusive στη Ζάκυνθο με 298€ από 596€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€298 από €596 -50%
4* Zante Imperial Beach Hotel - Ζάκυνθος
Ζάκυνθος
ALL INCLUSIVE στο 4 αστέρων Zante Imperial Beach Hotel ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο στη Ζάκυνθο με 298€ από 596€ ( Έκπτωση 50%). Παρέχεται Πλούσιο Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, απογευματινός καφές φίλτρου, τσάι, κρασί, μπύρες, αναψυκτικά, παγωτά και ποτά! Ελεύθερη είσοδος στο Zantino World Fun Park το οποίο διαθέτει φουσκωτά παιχνίδια, τοίχο αναρρίχησης, τραμπολίνο καθώς και Mini Club, νεροτσουλήθρες και ηλεκτρικό τρενάκι!!! Απολαύστε 4 μοναδικές ημέρες χαλάρωσης στη Ζάκυνθο! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Κάντια Αργολίδας με 287€ από 587€ (-51%) για 3 ημέρες ΚΑΙ για τα 2 Άτομα+Παιδί με Ημιδιατροφή

(Έκπτωση 51%)

€287 από €587 -51%
5* Kandia's Castle Hotel Resort & Thalasso - Κάντια Αργολίδας
Κάντια Αργολίδας
287€ από 587€ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο 5 αστέρων Κandia's Castle Hotel Resort & Thalasso 20 λεπτά από το Ναύπλιο, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ & Βραδινό) σε Deluxe Double Room με Θέα Θάλασσα στην Κάντια! Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, της Εξωτερικής Πισίνας και του Γυμναστηρίου! Προσφέρονται Δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην Παραλία και στην Πισίνα! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Αρχαία Ολυμπία με 165€ από 330€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε Superior δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€165 από €330 -50%
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
Αρχαία Ολυμπία
165€ από 330€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 5 αστέρων Arty Grand Hotel στην Αρχαία Ολυμπία, με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε Superior δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Ηamam και του Jacuzzi! Προσφέρεται Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας για να χαρείτε κάθε ομορφιά στον ιστορικό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Καρπενήσι με 179€ από 496€ (-64%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 64%)

€179 από €496 -64%
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
Καρπενήσι
179€ από 496€ ( Έκπτωση 64%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Montana Hotel & Spa στο Καρπενήσι, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε δίκλινο δωμάτιο! Παρέχεται ένα Relax Massage, ένα Back Side Massage και μία Θεραπεία Προσώπου! Προσφέρεται μια χρήση καθημερινά της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, του Ηamam και της Sauna και ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου, του Παιδότοπου, της αίθουσας Μπιλιάρδου & Πινγκ Πονγκ, των επιτραπέζιων παιχνιδιών και του parking! Για τους μικρούς μας φίλους παρέχονται μοναδικές Cine βραδιές με προβολή κινούμενων σχεδίων και φουσκωτό ξηράς! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να χαρείτε το μαγικό τοπίο του Καρπενησίου! Για όσους διαμείνουν από 04/09 έως 18/09 θα έχουν την ευκαιρία να είναι μαζί με την αποστολή Mπάσκετ της Cska Moscow που πραγματοποιεί την προετοιμασία της!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

All Inclusive στη Φοινικούντα με 319€ από 638€ (-50%) για 4 Hμέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά σε Διαμέρισμα

(Έκπτωση 50%)

€319 από €638 -50%
Paradise Resort Hotel - Φοινικούντα Μεσσηνίας
Φοινικούντα
ALL INCLUSIVE στη Φοινικούντα ΚΑΙ για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, σε Διαμέρισμα στο Paradise Resort Hotel, με 319€ από 638€ ( Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, καφές φίλτρου, τσάι, βαρελίσια μπύρα, κρασί, λικέρ, κοκτέιλς, αναψυκτικά, snacks και παγωτό! Απολαύστε 4 ημέρες στις όμορφες ακρογιαλιές της Μεσσηνίας! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

All Inclusive στη Πάρο με 310€ από 620€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο

(Έκπτωση 50%)

€310 από €620 -50%
4* Karma Porto Paros Hotel - Πάρος
Πάρος
ALL INCLUSIVE στο 4 αστέρων Karma Porto Paros Hotel KAI για τις 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών στην Πάρο σε δίκλινο δωμάτιο, με 310€ από 620€ (Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πλούσιο Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό σε Μπουφέ, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Καφέ, Αναψυκτικά, Αφεψήματα, House wine, Mπύρα, Παγωτό και Snacks! Καθημερινή παιδική απασχόληση σε Mini Club από εξειδικευμένους Έλληνες παιδαγωγούς με πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχονται ξαπλώστρες με τραπεζάκι και ομπρέλες στην πισίνα και την παραλία, καθημερινά μαθήματα γυμναστικής pilates, yoga, aqua aerobic καθώς και παιχνίδια στην άμμο για όλες τις ηλικίες από έμπειρο γυμναστή! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε για 4 γεμάτες ημέρες την Κυκλαδίτικη ομορφιά! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

Άνδρος με 79€ από 160€ (-51%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 Άτομα+Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό

(Έκπτωση 51%)

€79 από €160 -51%
Andros Holiday Hotel - Άνδρος
Άνδρος
79€ από 160€ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στην Άνδρο μόλις 15 μέτρα από το κύμα, σε δίκλινο δωμάτιο με μερική Θέα Θάλασσα και Πρωινό, στο Andros Holiday Hotel! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί και ένα Καλάθι Φρούτα στο δωμάτιο κατά την άφιξη! Απολαύστε για 3 ημέρες τη φιλοξενία και τη σπάνια ομορφιά του νησιού! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Καμένα Βούρλα με 295€ από 590€ (-50%) για 4 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€295 από €590 -50%
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
Καμένα Βούρλα
295€ από 590€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 5 αστέρων Galini Wellness Spa & Resort του Ομίλου Mitsis με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό σε Μπουφέ) σε Superior δίκλινο δωμάτιο, στα Καμένα Βούρλα! Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας και Παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Απολαύστε 4 ημέρες πολυτέλειας! Με την αγορά 2 κουπονιών για να τα χρησιμοποιήσετε αθροιστικά δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Ημιδιατροφή! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων!

All Inclusive στο Πλατύστομο με 199€ από 400€ (-50%) για 3 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά σε δίκλινο δωμάτιο, σε 4* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€199 από €400 -50%
4* Thermae Platystomou Resort & Spa - Πλατύστομο
Πλατύστομο
ALL INCLUSIVE στο 4 αστέρων Thermae Platystomou Resort & Spa για όλο το Καλοκαίρι ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 5 και ένα έως 2 ετών, σε δίκλινο δωμάτιο στο Πλατύστομο Φθιώτιδος, με 199€ από 400€ (Έκπτωση 50%)! Παρέχεται Πρωινό, Μεσημεριανό και Βραδινό, Απεριόριστη Κατανάλωση σε Κρασί τοπικής Βιολογικής Καλλιέργειας, Μπύρες και Αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων καθώς και Καφέ φίλτρου, Τσάι, Χυμούς και Βουτήματα καθημερινά! Προσφέρεται Ημερησίως μία χρήση της Ιαματικής Πισίνας με σύστημα Υδρομασάζ και Υδρογυμναστικής! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες πολυτέλειας! Με την αγορά 2 κουπονιών για να τα χρησιμοποιήσετε αθροιστικά δίδεται άλλη μία διανυκτέρευση Δωρεάν με All Inclusive πρόγραμμα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!

Θεσσαλονίκη με 99€ από 198€ (-50%) για 2 ημέρες KAI για τα 2 Ατομα+2Παιδιά με Ημιδιατροφή σε Superior δωμάτιο, σε 5* Ξενοδοχείο

(Έκπτωση 50%)

€99 από €198 -50%
5* Domotel Les Lazaristes Luxury Art Hotel - Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
99€ από 198€ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 2 ημέρες / 1 διανυκτέρευση ΚΑΙ για τα 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 12 ετών στη Θεσσαλονίκη, στο 5 αστέρων Domotel Les Lazaristes Luxury Art Hotel με Ημιδιατροφή (Πρωινό σε Μπουφέ & Β