Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Θράκη και συγκεκριμένα στο Νομό Ροδόπης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί επισκέφτηκε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Κομοτηνή.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν θέματα γενικού αστυνομικού ενδιαφέροντος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικότερα των Νομών Ροδόπης και Έβρου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου παρουσία του Διευθυντή Αστυνομικής Ακαδημίας και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, παρακολούθησε μέρος του προγραμματισμένου εκπαιδευτικού προγράμματος μαθημάτων, καθώς και επιδείξεις αστυνομικών τεχνικών.Κατά την ομιλία του προς τους σπουδαστές, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος και δεσμεύτηκε για τη βοήθεια που μπορεί να δώσει η πολιτική ηγεσία και τον νέο ρόλο του αστυνομικού, όπως τον οραματίζεται το Υπουργείο. Απευθυνόμενος στους αστυφύλακες τόνισε, ότι αυτοί αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Αστυνομίας, μιας που είναι εκείνοι που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες. Ο κ. Βούγιας ανακοίνωσε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας εντός του Ιανουαρίου, η οποία θα επεξεργαστεί σειρά προτάσεων για τη μεταρρύθμιση του συστήματος αστυνομικής εκπαίδευσης.
Οι προτάσεις αυτές θα καλύπτουν όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας: αρχική εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, πρακτική άσκηση και δια βίου μάθηση.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των αστυφυλάκων, ο κ. Βούγιας, σημείωσε ότι εξετάζεται το ζήτημα της διάρκειας των σπουδών, η οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον διετής και ουσιαστική και όχι, όπως είπε, κατ’ όνομα υπερδιετής, σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν σε διακεκριμένες αστυνομικές Ακαδημίες του εξωτερικού. Τέλος, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο σκοπεύει να ενισχύσει το σύστημα μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτική άσκηση, την επιχειρησιακή επανακατάρτιση και τη δια βίου μάθηση.
Σημείωσε πως μόνο με τη μεταρρύθμιση θα μπορέσει η Αστυνομία να εκπληρώσει επιτυχώς το διπλό της ρόλο, ο οποίος συνίσταται αφενός στην αποτελεσματική καταπολέμηση του εγκλήματος και της βίας και αφετέρου, στον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών. Στην Κομοτηνή, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε στη πλατεία το κιόσκι που έχει στηθεί με αφορμή την Εβδομάδα Τροχαίας, όπου διανέμεται από υπαλλήλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης ενημερωτικό υλικό. Στη συνέχεια παρακάθησε σε επίσημο γεύμα που διοργανώθηκε, παρουσία όλων των υπηρεσιακών παραγόντων της σχολής, της Περιφερειάρχου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Υπερνομάρχη Έβρου-Ροδόπης. Η επίσκεψη στο Νομό Ροδόπης ολοκληρώθηκε με τη μετάβαση στο ΕΧΠΑ Βέννας, όπου συναντήθηκε τόσο με το ιατρικό προσωπικό της Νομαρχίας και τους αστυνομικούς που εργάζονται εκεί, όσο και με τους αλλοδαπούς.
Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός ανακοίνωσε τις προθέσεις σχετικά με τα νέου τύπου κέντρα καταγραφής και διαχείρισης και δήλωσε αισιόδοξος ότι, παρότι φέτος οι οικονομικές δυνατότητες δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, με την καλύτερη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού και τις αποφάσεις που θα ληφθούν, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ καλύτερα στον τομέα της υποδοχής των μεταναστών και της παροχής ασύλου. Η επίσκεψη του υφυπουργού ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη όπου συναντήθηκε με τον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο του ενιαίου μετώπου στρατηγικής και δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της εγκληματικότητας, που αναπτύσσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε, σήμερα 26-1-2010, συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Λεωνίδας Κουρής, 27 Δήμαρχοι και 17 Πρόεδροι Κοινοτήτων.Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τη νέα αντεγκληματική πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τόνισε την ανάγκη συμμετοχικής δράσης για την αντιμετώπιση του εγκληματικού φαινομένου.
Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε ότι «δεν πρόκειται για μια τυπική συνάντηση χωρίς συνέχεια, για λόγους επικοινωνιακής ανάγκης.
Δεν ήρθαμε εδώ για να παρακολουθούμε τα προβλήματα, αλλά για να εφαρμόσουμε πολιτικές, να εφαρμόσουμε τους νόμους». Επίσης ανακοίνωσε εξειδικευμένες δράσεις, αλλά και πρωτοβουλίες εμφανούς αστυνόμευσης που στοχεύουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εφαρμογή του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς», τη συγκρότηση των Πιλοτικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας. Στις προτεραιότητες του Υπουργείου βρίσκεται επίσης η ενεργοποίηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης εγκληματικότητας σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., η σύσταση Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης και η άμεση λειτουργία τους, αλλά και η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τους Δήμους για κοινές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας με τις Δημοτικές Αστυνομίες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πολιτική και Φυσική Ηγεσία δίπλα στη Σοφία Ψυχογιού Στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο « METROPOLITAN », για την κατάσταση της υγείας της Ειδικού Φρουρού Σοφίας Ψυχογιού, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρης Τασούλας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Καλημέρα σας. Για εμάς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η σημερινή είναι μια συγκινητική στιγμή.
Η Σοφία μετά από μια επίπονη σωματική, αλλά κυρίως ψυχική δοκιμασία, είναι σε θέση να χαμογελάει, να είναι κοντά μας ευδιάθετη και αρτιμελής.
Η ιστορία της Σοφίας έχει τόσους πολλούς συμβοίσμούς που είναι δύσκολο να αναλυθούν σε μια τέτοια περίσταση.
Σημασία έχει ότι σήμερα, απέναντι σε ένα άδικο και τυφλό χτύπημα, εμείς προτάσσουμε την ανθρωπιά.
Στο METROPOLITAN βρήκαμε πρόθυμους αρωγούς, προκειμένου η Σοφία να τύχει της καλύτερης δυνατής περίθαλψης.
Σε έναν άνθρωπο σαν την Σοφία που γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της βίας έχει σημασία ότι η Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο μας και η διοίκηση του METROPOLITAN ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δείξουμε το διαχρονικό πρόσωπο της προσφοράς και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο.Εκπροσωπώντας την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν, ώστε σήμερα η Σοφία να είναι υγιής και να χαμογελάει και πάλι. Ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου του κύριου Θεοχαράκη, θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση, το Διευθυντή της Μικροχειρουργικής κύριο Δαούτη και το προσωπικό του METROPOLITAN για τη μεγάλη βοήθεια του.
Τέλος θέλω να διαβεβαιώσω τη Σοφία ότι σε οτιδήποτε χρειάζεται στο μέλλον θα μας βρίσκει δίπλα της. Σας ευχαριστώ.» Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου δήλωσε: «Θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του METROPOLITAN και τον διακεκριμένου φήμης διευθυντή της μικροχειρουργικής κλινικής, τον κ. Νίκο Δαούτη, διότι ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη προθυμία στην παράκληση και στην έκκληση του κ.Υπουργού για να τύχει η Σοφία, στην πατρίδα μας, αυτής της υψηλής νοσηλευτικής θεραπείας και επιστημονικής υποστήριξης από τον κ. Δαούτη. Το ότι η χώρα μας διαθέτει έναν τόσο εξαιρετικό και διεθνούς φήμης επιστήμονα και ένα τόσο καλό νοσοκομείο, που μπορεί πραγματικά να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, στον τομέα της υγείας, μας κάνει περήφανους όλους μας και ιδιαίτερα εμάς που με το πρόσωπο της Σοφίας δοκιμαστήκαμε πάρα πολύ σκληρά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, διότι από την πρώτη στιγμή αγάπησε τη Σοφία, της συμπαραστάθηκε και ουσιαστικά την θεώρησαν ένα μέρος του νοσοκομείου, του προσωπικού τους.
Και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω, διότι όλες αυτές τις υπηρεσίες προσφέρονται αφιλοκερδώς.
Θα μου επιτρέψετε κ.Πρόεδρε όμως με την ευκαιρία αυτή να απευθύνω και τις ευχαριστίες μας και προς τον Ερυθρό Σταυρό και προς το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, διότι πραγματικά και εκεί από την πρώτη στιγμή, έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και επιστημονικά ούτως ώστε η Σοφία να κρατηθεί στη ζωή και να μπορεί σήμερα να δίνει αυτόν τον αγώνα. κ. Πρόεδρε επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι τέτοιες ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης μας κάνουν πιο δυνατούς στον σκληρό αγώνα που δίνουμε καθημερινά κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
Οι πολίτες αυτής της χώρας δικαιούται να είναι ασφαλείς και θέλω να σας διαβεβαιώσω ό,τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο προς αυτή την πλευρά είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε.
Σας ευχαριστώ πολύ. »

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου26/01/2010 Σύνοδος Υπουργών Παιδείας για την Απελευθέρωση του Άουσβιτς. Στην επέτειο για τα 65 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου θα μεταβεί σήμερα Τρίτη 26/1 στην Πολωνία και θα πάρει μέρος στη σύνοδο των Υπουργών Παιδείας που διοργανώνει η Πολωνική Κυβέρνηση για την απελευθέρωση του Άουσβιτς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της η Υπουργός Παιδείας θα έχει συνάντηση με την Πολωνή ομόλογο της καθώς και με άλλους αξιωματούχους. Στην ομιλία της η Υπουργός θα αναφερθεί στις διδακτικές προσεγγίσεις και πρακτικές στην Ελλάδα, για το θέμα του ολοκαυτώματος.

Ο Γ. Πεταλωτής στο Στρασβούργο

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ: 25310 24498, 81006 Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μεταβαίνει σήμερα στο Στρασβούργο, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Η Ελληνική αποστολή θα συμμετάσχει στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο πλαίσιο της παραμονής της Ελληνικής αποστολής στο Στρασβούργο θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στο Μέγαρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2169 Ώρα: 10 :00 Αθήνα: 26/01/2010
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 10:40 χθες, στο Δημοτικό Σχολείο (λυόμενη κατασκευή) του Δ/Δ Παλαιοκαριάς, του Δήμου Πύλης του Νομού Τρικάλων. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ οι πέντε μαθητές και ο Δάσκαλος του Σχολείου απομακρύνθηκαν χωρίς προβλήματα πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής εξόδου. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος επτά πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα. Νεκρή εντοπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η Α.Π. 94 ετών, στις 13:10 χθες, σε μονοκατοικία στο Δ.Δ. Τεμένης του Δήμου Αιγίου. Κατά την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου δεν υπήρχε πυρκαγιά στη μονοκατοικία, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε στο μπαλκόνι, νεκρή με εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα. Στο συμβάν συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 14:28 χθες, σε διαμέρισμα 2ου ορόφου στην οδό Αδμήτου 80 στην Πλατεία Αττικής στην Αθήνα.
Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα, ενώ οι δύο ένοικοι του, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με εγκαύματα. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 21:19 χθες, σε εστιατόριο επί της οδού Κανελλοπούλου στην παραλία Ελευσίνας.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο εστιατόριο, ενώ για την κατάσβεσης της συμμετείχαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα. Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα. Νεκρή ανασύρθηκε η Π.Ε., 60 ετών από άνδρες της Υπηρεσίας μας, μετά από παράσυρση του του υπ αριθμ. Η.Μ.Χ. 5938, Ι..Χ.Ε. αυτοκίνητου, στο οποίο επέβαινε, από αμαξοστοιχία που διέρχονταν από φυλασσόμενη διάβαση, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Από το όχημα απεγκλωβίστηκαν επίσης, τραυματισμένοι, ο Δ. Χ., 65ετών, η Δ. Κ., 58 ετών και ο Π. Ι., 22 ετών, ο οποίος και κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ
Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6,

Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Αϊτής η Καλαμαριά

1 Ευρώ από τον κάθε Καλαμαριώτη ζητά ο Δήμος
Στήνουμε "κουμπαράδες αγάπης" στην πόλη Το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που ισοπέδωσε την πρωτεύουσα της Αϊτής, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες άστεγους, δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την Καλαμαριά.
Στον απόηχο της χειρότερης καταστροφής που έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία του ο ΟΗΕ, ο Δήμος Καλαμαριάς μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας, ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, ζητώντας από τον κάθε Καλαμαριώτη 1 Ευρώ, καθώς όσοι κατάφεραν να επιζήσουν από το φονικό σεισμό, ζουν σκηνές αποκάλυψης στην Αϊτή και χρειάζονται άμεση οικονομική βοήθεια για να επιβιώσουν.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Καλαμαριάς, στήνει από αύριο δυο κουμπαράδες (έξω από το Δημαρχείο της οδού Μεταμορφώσεως 9 και έξω από τον Πολιτιστικό Οργανισμό στον πεζόδρομο Κομνηνών) με τη βεβαιότητα ότι για μια ακόμη φορά οι Καλαμαριώτες θα αποδείξουν την ανθρωπιά και την ευαισθησία τους.
«Το 1 Ευρώ που ζητάμε από κάθε δημότη μπορεί να φαίνεται μικρό ως ποσό, θα πρέπει να ξέρει όμως, ότι πραγματικά θα πιάσει τόπο σ' αυτούς τους ανθρώπους που ούτως ή άλλως και πριν το σεισμό ζούσαν επί δεκαετίες στην ανέχεια, στερούμενοι βασικών ειδών ανάγκης», δηλώνει ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης, προτρέποντας τους δημότες του να «ρίξουν» στον κουμπαρά την αγάπη τους για το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο.
«Όταν ο δείκτης της ανεργίας στη χώρα - διαβάζουμε - αγγίζει το 65% του πληθυσμού, το 78% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το 54% διαβιώνει με λιγότερο από ένα δολάριο της ημέρα, το Ευρώ του Καλαμαριώτη που θα φροντίσουμε εμείς να φθάσει εκεί που πρέπει, είναι εξαιρετικά σημαντικό», συμπληρώνει.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Συνέντευξη Τύπου και Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Εξωτερικών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σήμερα Τρίτη, 26/01/2010 και ώρα 16.30 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 17.00 θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος και την παράνομη μετανάστευση. Η δραστηριότητα του κ. Χρυσοχοΐδη εντάσσεται στα εγκαίνια του Συνεδρίου που συνδιοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών με το Γραφείο το ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και την Εγκληματικότητα με θέμα «Διεθνές Οργανωμένο Έγκλημα στην περιοχή της Μεσογείου –Παράνομη διακίνηση μεταναστών στη θάλασσα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του Υπουργείου Εξωτερικών, οδός Ακαδημίας, αρ. 1, στην αίθουσα «Γιάννος Κρανιδιώτης».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ευρωπαϊκή Συνεργασία για την Προστασία του Πολίτη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Ευρωπαϊκή συνεργασία για την Προστασία του Πολίτη» Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους 27 πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόρης Τασούλας, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Ραπτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοϊας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιος Μπούσιος, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τις δράσεις που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης, της αντεγκληματικής πολιτικής, του οργανωμένου εγκλήματος, της δομής ασφάλειας, της διαχείρισης κρίσεων, της διαφθοράς και της δημιουργίας της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, τονίζοντας ότι δεν είναι ένα αμιγώς εθνικό, αλλά μείζον ευρωπαϊκό ζήτημα. Μάλιστα επανέλαβε στους Ευρωπαίους πρέσβεις την πρόθεση δημιουργίας γραφείου του FRONTEX στον Πειραιά.
Υπερτόνισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των αρχών, των κρατών-μελών, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και στήριξη της Ελλάδος, η οποία αποτελεί το θεματοφύλακα των ευρωπαϊκών συνόρων, μέσα από αντίξοες συνθήκες και το έλλειμμα συνεργασίας της τουρκικής πλευράς.
Επίσης αναφέρθηκε στη νέα πολιτική Ασύλου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Επεσήμανε, δε, τη σημασία της ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις αρχές όλων των κρατών-μελών και την ενίσχυση της συνεργασίας τους για καλύτερα αποτελέσματα κυρίως στους τομείς του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο έχει αποκτήσει διασυνοριακά χαρακτηριστικά και της τρομοκρατίας. Από την πλευρά τους οι πρέσβεις των χωρών μελών εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρόσκληση και ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Υπουργού για ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας. Αμέσως μετά τη συνάντηση με τους πρέσβεις των χωρών μελών της Ε.Ε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέβη στην εξής δήλωση: «Συνάντησα τους πρέσβεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε κοινούς στόχους, κοινές επιδιώξεις και η συνεργασία είναι αναγκαία για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Στάθηκα ιδιαίτερα στα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης, της συνεργασίας που πρέπει να υπάρξει μεταξύ μας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. Αναφερθήκαμε διεξοδικά στα θέματα που πρέπει να συμπεριλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ατζέντα, για την παράνομη μετανάστευση, που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, άρα και των ελληνικών, τη συμπεριφορά της Τουρκίας και το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον. Επίσης εξέθεσα την αντεγκληματική μας πολιτική ενάντια στο σύγχρονο οργανωμένο έγκλημα και τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του Υπουργείου μας για την προστασία των πολιτών και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος κοινωνικής ειρήνης και κοινωνικής συνοχής. Νομίζω ότι αυτές οι πρωτοβουλίες βοηθούν στην αλληλοκατανόηση, στην εμπέδωση ενός συστήματος ασφάλειας στη χώρα και τη μεταφορά της εικόνας αυτής σε όλη την Ευρώπη, σε 500 εκατομμύρια πολίτες, πολλοί εκ των οποίων επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με ένταση, όπως κάναμε στο Τολέδο, με την κοινή προσπάθεια που κάναμε με το Γάλλο συνάδελφο μου και τους υπόλοιπους ομόλογους Υπουργούς, για την ανάδειξη του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, σε ένα ευρωπαϊκό ζήτημα που αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης, την προστασία των συνόρων μας, έτσι ώστε οι μεν νόμιμοι μετανάστες που ζουν στη χώρα να απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων που αποφάσισε και κάνει η κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, όμως, η Ευρώπη και η χώρα μας να μην είναι ξέφραγο αμπέλι, αλλά ένας χώρος ελευθερίας δικαιοσύνης, νομιμότητας και άσκησης δικαιωμάτων».

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ Το 2009 ένα νέο σπίτι φιλοξενίας του συλλόγου ξεκίνησε τη λειτουργία του. Ένα σπίτι ξεχωριστό αφού δημιουργήθηκε για λίγα παιδιά που έχουν υποστεί την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και την ασθένεια ταυτόχρονα. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους, το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του συλλόγου από κληρονομιά.
Ο χώρος ανακαινίστηκε και ήμασταν υπό σκέψη πως θα μπορούσαμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα. Ως διαμέρισμα σκεφτόμασταν ότι θα ήταν δύσκολο να γίνει σπίτι φιλοξενίας παιδιών. Από την άλλη οι οικονομικές ανάγκες του συλλόγου αυξάνονταν μέρα με τη μέρα και ίσως μια άλλη μορφή αξιοποίησης αποδεικνύονταν πιο συμφέρουσα για τα παιδιά μας.... Τότε δεχτήκαμε ένα αίτημα φιλοξενίας διαφορετικό από τα υπόλοιπα.
Ένα δίχρονο αγοράκι στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» μεγαλώνει εκεί, στο Ογκολογικό τμήμα, χωρίς την οικογένειά του, μιας και η μητέρα του το εγκατέλειψε λίγους μήνες μετά τη γέννησή του. Αμέσως μόλις διαγνώσθηκε ότι το παιδί πάσχει από μια πάρα πολύ σοβαρή ασθένεια. Ο μικρός πάλεψε, αγωνίστηκε και τα κατάφερε. «Είναι σχεδόν καλά», μας διαβεβαίωσαν από το νοσοκομείο.
«Πρέπει να πάει στο σπίτι του και απλά να έρχεται για τις θεραπείες.
Αλλά σπίτι δεν υπάρχει». Ήταν λίγο πριν το Πάσχα του 2009.
Όλοι συγκινηθήκαμε, αλλά λύση δε μπορούσαμε να βρούμε καθώς ο μικρός δε θα έπρεπε να μένει με άλλα παιδιά. Έπρεπε, να αποφύγουμε με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο λοίμωξης ή και απλής ίωσης ακόμη. Τότε σκεφτήκαμε το διαμέρισμα. Ήταν πραγματικά ένα ασφαλές καταφύγιο για το μικρό. Επίσης, είχε το πλεονέκτημα να απέχει ελάχιστα από το Νοσοκομείο Παίδων κάτι που θα έκανε την πρόσβαση εκεί πιο εύκολη και γρήγορη. Δε διστάσαμε ούτε στιγμή.
Ξεκινήσαμε της τελευταίες εργασίες και σε λίγες μέρες το παιδί γνώρισε, για πρώτη φορά στη ζωούλα του, ένα αληθινό σπίτι. Η οικονομική αξιοποίηση του διαμερίσματος δεν έγινε φυσικά ποτέ. Το αντίθετο, υπάρχει πολύ μεγαλύτερο κόστος καθώς απασχολούνται 4 άτομα σε βάρδιες που φροντίζουν το παιδί μας με τον καλύτερο τρόπο. Έγινε όμως η καλύτερη αξιοποίηση αγάπης και προσφοράς. Για άλλους ίσως να είναι πολυτέλεια. Για μας είναι ανάγκη.
Ξεπεράσαμε και οι ίδιοι τα όρια του δικού μας συλλόγου, που τελικά δε θέλουμε να έχει κανένα όριο όταν πρόκειται να χαρίσουμε ένα ακόμη παιδικό χαμόγελο, όταν πρόκειται να χαρίσουμε αγάπη, ασφάλεια, ελπίδα και ένα σπιτικό, που όλοι το δικαιούμαστε. Στο παιδί μας παρέχεται ιδιαίτερη ιατρική φροντίδα, αλλά και δημιουργική απασχόληση, διασκέδαση και ψυχαγωγία.
Επισκέπτεται παιδότοπους, λαμβάνει μέρος σε εκδηλώσεις και δέχεται επισκέψεις από φίλους και εθελοντές μας έχοντας πάντα υπ' όψιν την κατάσταση της υγείας του. Όταν χρειαστεί, και ελπίζουμε όχι σύντομα, θα μοιραστεί το σπίτι του και με άλλα παιδιά που βρέθηκαν σε παρόμοια θέση και δέχτηκαν στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους, τη στιγμή της ασθένειας την πιο σκληρή συμπεριφορά από τους ίδιους ανθρώπους που τα έφεραν στον κόσμο. Το Χαμόγελο του Παιδιού καλείται να γίνει για τα παιδιά αυτά όχι μόνο συμπαραστάτης αλλά και οικογένειά τους. Καλούμαστε να είμαστε σταθερά δίπλα τους και να τους δείξουμε τη φωτεινή πλευρά της ζωής, το χαμόγελο, το παιχνίδι, τον κόσμο έξω από τα ψυχρά δωμάτια ενός νοσοκομείου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που με το έμπρακτο ενδιαφέρον και τη στήριξή σας μας δίνετε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε ένα ζεστό περιβάλλον για να φροντίσουμε και να σταθούμε δίπλα σ' αυτά τα ξεχωριστά παιδιά που τόσο το έχουν ανάγκη.

ΑΝΤΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ

ΑΝΤΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ One-man stand-up comedy show του Δημήτρη Δημόπουλου
στο: Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Θεσσαλονίκη) Από 3/2 και κάθε Τετάρτη 9:30μμ Με λίγα λόγια: Τι κάνεις όταν οι παιδικοί φίλοι, οι συμμαθητές και οι συμφοιτητές σου επιστρέφουν ένας-ένας από τα εξωτερικά με τα μεταπτυχιακά τους;
Τους υπενθυμίζεις (με μια παράσταση) πως θα μένουν με τους γονείς τους και πως θα πληρώνονται ένα μίζερο μισθό, τι άλλο;
Και όλα αυτά, για να μη σε ρωτάνε «εσύ τι κάνεις στη ζωή σου;»... Η ταυτότητα της παράστασης: Ο Δημήτρης Δημόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το stand-up από το 1996, και για τη θεατρική περίοδο 2009-2010 επιστρέφει για 2η χρονιά στο Nixon για να παρουσιάσει τον stand-up μονόλογο «Αντί Διδακτορικού». Ο μονόλογος είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του: μια παράσταση που έρχεται να αναπληρώσει την έλλειψη μεταπτυχιακών τίτλων στο βιογραφικό του Δημήτρη.
Θεματικά καταπιάνεται με την καθημερινότητα που βίωσε μεγαλώνοντας στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα όμως από το φλεγματικό πρίσμα που χαρακτηρίζει το stand-up... Το «Αντί Διδακτορικού» πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο των παραστάσεων «Νύχτες Κωμωδίας» και μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί σε Σαρωνίδα, Σπάρτη και Ξάνθη καθώς και στο 2o bob theatre festival στο θέατρο Χώρα.
Αποσπάσματα του μονολόγου παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «48» του αγγλόφωνου Αλ-Τζαζίρα, όπου ο Δημήτρης συμμετείχε ως συμπαρουσιαστής και υπεύθυνος ύλης της εκπομπής. Έγραψαν για την παράσταση: «Μια... διαφορετική παράσταση stand-up comedy.» Δάφνη Κοντοδήμα (Τα Νέα, 14-04-09) «Ένας πολύ απαιτητικό one-man show από τον Δημήτρη Δημόπουλο.» Ηλίας Μαγκλίνης (Καθημερινή, 08-03-09) Διαδικτυακοί σύνδεσμοι: Συνέντευξη και αποσπάσματα από το «Αντί Διδακτορικού» στην εκπομπή «Εν Θεάτρω» (επεισόδιο 13) που προβάλλεται στο διαδικτιακό κανάλι HBC. Βίντεο-συνέντευξη στην εκπομπή «ΤΕΧΝΟ-λογίες» που προβάλλεται στο διαδικτυακό κανάλι TV Χωρίς Σύνορα του Στέλιου Κούλογλου. Αυτοσχεδιαστικό βίντεο κατά την παρουσίαση του «Αντί Διδακτορικού» στο φεστιβάλ ARTogether που διοργανώθηκε στη Σαρωνίδα. Συνέντευξη στο e-write με αφορμή την παρουσίαση του «Αντί Διδακτορικού» στην Ξάνθη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης με τίτλο «Επικοινωνία με χιούμορ». Εκπομπή «48» του αγγλόφωνου τμήματος του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ-Τζαζίρα με θέμα την Αθήνα. Το «Αντί Διδακτορικού» στο facebook. Συντελεστές: κείμενο/παρουσίαση:Δημήτρης Δημόπουλος σκηνοθεσία video:Κωνσταντίνος Πιλάβιος σχεδιασμός/επιμέλεια αφίσας:Δημήτρης Δούκογλου οργάνωση παραγωγής:4actors INFO: ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε Τετάρτη 9:30μμ Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Θεσσαλονίκη) Κρατήσεις θέσεων: 2310 423925 Διάρκεια της παράστασης: 80’ Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ - κανονικό 12 ευρώ – φοιτητικό

Οι 100 πρώτες ημέρες στο Υπουργείο Παιδείας

Οι 100 πρώτες ημέρες στο Υπουργείο Παιδείας Πρώτα ο μαθητής! Με στόχο την προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, κεντρικός άξονας της πολιτικής και των επιλογών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων είναι το «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ». Τον μαθητή όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
Τον μαθητή όλων των σταδίων της δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης......

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑνάσα έξω......ασφυξία μέσα Άθλοι του Ηρακλή και στον Καναδά! Σαμαράς: κίτρινη κάρτα σε Μαρκόπουλο Πατέρας, κόρη αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Κοιμάμαι στην κόλαση με 5€ την ημέρα Gadget επανάσταση το νέo πολυμηχάνημα της Αpple Βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη φωτογραφική! «Αιώνιος» ένας στους δύο φοιτητές Βάζει όρους στον Ερντογάν

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Διάλογο εφ'όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο αποδέχθηκε ο Γ. Παπανδρέου Η Συναγωγή των Χανίων Ετς Χαίμ Στο τραπέζι του ΝΑΤΟ οι τουρκικές διεκδικήσεις Μπαγίς: Η Τουρκία μπορεί να επιβιώσει και χωρίς την ΕΕ Χάγη για όλα τα Ελληνοτουρκικά Των φρονίμων τα παιδιά Το συγκοινωνιακό πρόβλημα των νησιών Το Ισραήλ τιμά την Ελληνική Γενοκτονία; Σε κλοιό των ΜΑΤ η εκδήλωση για το ολοκαύτωμα των Εβραίων Οι ψευδαισθήσεις και το τίμημά τους Η Σάρα «καίει» τον Νετανιάχου Με πλαστά οθωμανικά φιρμάνια καταπατούνται οι περιουσίες των ελλήνων στη Β.Ήπειρο. Αγανάκτηση Βορειοηπειρωτών. ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.Για Σύνταγμα ο Ερντογάν Δύο γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ "ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ" ΚΑΤΑ "ΕΘΝΙΚΗΣ" ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Το φιάσκο του «αντισημιτισμού» Πρώτος χρόνος Ομπάμα: Ελλάδα/Ομογένεια ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΠΕΚΧΑΡΤ «Ανησυχώ για τη νέα τρομοκρατία» Όχι στην εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της Ελλάδας Δέχθηκαν οι κρήτες Ιεράρχες την «προσφορά» του Ερντογάν.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ... Απαράδεκτο θεωρεί το ΑΚΕΛ να εορτάζουν κάποιοι τη μνήμη του Γεώργιου Γρίβα-Διγενή Κλυδωνισμοί σε Άγκυρα και κατεχόμενα Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Περίεργες κινήσεις της Άγκυρας: Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ-απάντηση σε ελληνικές ΝΟΤΑΜ του 2007 - Τί ετοιμάζουν;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ "ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ" ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ "Γ. Κ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ"

ΑΤΤΙΚΗ: ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr τι ειπώθηκε σε πρόσφατη κλειστή συνάντηση από συνεργάτες του Α. Σαμαρά σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής
1. Απέσυρε μήνυση κατά blog των Κυκλάδων ο Γ. Ραγκούσης: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5646
2. Δήμαρχος Περάματος: υπέρ «Καλλικράτη», σιγή για τις συνενώσεις: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5648
3. ΕΝΑΕ: κατέθεσε τις προτάσεις της για τους αγρότες στο Ζάππειο: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5647
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Στο ίντερνετ οι κλεμένες εικόνες από τις εκκλησίες των Ιωαννίνων!

Στο ίντερνετ οι κλεμένες εικόνες από τις εκκλησίες των Ιωαννίνων!

Δελτίο Τύπου EKEBI - 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (29 Ιανουαρίου – 1η Φεβρουαρίου 2010)

3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
Η μεγάλη βιβλιογιορτή των μικρών αναγνωστών
(29 Ιανουαρίου – 1η Φεβρουαρίου 2010)Την 3η ΕΠΕΒ παρουσίασε το ΕΚΕΒΙ σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25/1/2010 στις 12:00. Μίλησαν οι κ.κ.: Κατρίν Βελισσάρη, Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Πρόεδρος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Γιώργος Ψύχαλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, Catherine Suard, Σύμβουλος συνεργασίας και μορφωτικής δράσης, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ένα τετραήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, συγγραφείς, εικονογράφους και χιλιάδες βιβλία, σε μια λαμπερή ατμόσφαιρα γιορτής περιμένει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της 3ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2010, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι, με τιμώμενη χώρα φέτος τη Γαλλία.Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου / Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου. Με χαρακτήρα κατεξοχήν πολιτιστικό η Έκθεση προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σύνολο της πρόσφατης εκδοτικής βιβλιοπαραγωγής, να επισκεφθεί τα περίπτερα 75 σημαντικών εκδοτών με χιλιάδες βιβλιοπροτάσεις, να επιλέξει ανάμεσα σε 140 εκδηλώσεις που καλύπτουν όλες τις «μικρές» ηλικίες και όλα τα γούστα, να συναντηθεί με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους αλλά και να γνωρίσει τη γαλλική εκδοτική παραγωγή με καλεσμένους 10 Γάλλους δημιουργούς που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας. Θα πραγματοποιηθούν επίσης ημερίδες και συζητήσεις για εκπαιδευτικούς και γονείς, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο.
Τα εγκαίνια της 3ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010, ώρα 12:00 στο περίπτερο του ΕΚΕΒΙ.Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων μήνυμα προς τα παιδιά και τους εφήβους θα απευθύνει η κυρία Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, εγκαινιάζοντας το θεσμό της «Πρέσβειρας του παιδικού Βιβλίου».
Στη συνέχεια, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Farnaud θα εγκαινιάσει το περίπτερο της τιμώμενης χώρας Γαλλίας και θα ακολουθήσει κοκτέιλ. Την Έκθεση έχει προσκληθεί να εγκαινιάσει ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κύριος Παύλος Γερουλάνος.
Μια Έκθεση σε άνθισηΣτους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Έκθεσης (3.300 τ.μ.) που εκτός από τα περίπτερα του ΕΚΕΒΙ, της τιμώμενης χώρας Γαλλίας και των εκδοτών περιλαμβάνει τρία αμφιθέατρα, την παιδική βιβλιοθήκη και το στέκι των εφήβων, οι μικροί βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν:
Έκθεση παιδικών και εφηβικών βιβλίων
Όλοι οι νέοι αλλά και παλαιότεροι τίτλοι παιδικών και εφηβικών βιβλίων παρουσιάζονται στα περίπτερα των 75 εκδοτών που συμμετέχουν φέτος στην έκθεση (κάθε χρόνο περισσότεροι: 35 την πρώτη χρονιά, 45 την δεύτερη) δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν, να ξεφυλλίσουν να αγοράσουν.
πολιτιστικό πρόγραμμα πιο πλούσιο από ποτέ...140 εκδηλώσεις πραγματοποιούνται παράλληλα σε όλους τους ειδικούς χώρους της Έκθεσης αλλά και στα περίπτερα των εκδοτών ανά μία ώρα, καλύπτοντας όλες τις «μικρές» ηλικίες και τα ενδιαφέροντα: συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικά και μουσικά δρώμενα προσφέρουν τη χαρά της συμμετοχής, της ενημέρωσης, της γνώσης και μυούν τα παιδιά στην γοητεία της ανάγνωσης. Γνωριμία με τη γαλλική λογοτεχνίαΗ Γαλλία θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων με το πλούσιο πολιτιστικό της πρόγραμμα που περιλαμβάνει 12 εκδηλώσεις: συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, στρογγυλά τραπέζια, αφηγήσεις παραμυθιών κ.ά. θα ζωντανεύουν κάθε μέρα τους ήρωες της γαλλικής λογοτεχνίας προσκαλώντας μας να τους γνωρίσουμε.
ημερίδες, συζητήσεις, ομιλίες για εκπαιδευτικούς και γονείς Σημαντικά ζητήματα αγωγής και παιδείας των απιδιών και των εφήβων θα συζητηθούν στις 10 εκδηλώσεις για εκπαιδευτικούς και γονείς που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Έκθεσης: συναισθηματική αγωγή, αλληλεπίδραση προφορικού και γραπτού λόγου, βιβλίο, τηλεόραση και διαδίκτυο, η βία στο σχολείο είναι μερικά από τα ζητήματα που θέτουν και πραγματεύονται εξειδικευμένοι εισηγητές.
Τι άλλο θα δείτε στην Έκθεση: Έκθεση εικονογράφησηςΈλληνες εικονογράφοι εκθέτουν τα έργα τους, τα οποία θα πωλούνται για την ενίσχυση των σκοπών του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Τα έργα θα εκτίθενται στο περίπτερο του Κύκλου. Οργάνωση: Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού ΒιβλίουΈκθεση χειροποίητων παιδικών βιβλίωνΣτη βιβλιοθήκη της Παιδικής Γωνιάς, το ΕΚΕΒΙ θα φιλοξενήσει παιδικά βιβλία σχεδιασμένα από τους σπουδαστές του τμήματος Γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας.
Τα βιβλία θα παρουσιάσουν στους μικρούς και μεγάλους φίλους του παιδικού και νεανικού βιβλίου οι ίδιοι οι δημιουργοί τους. Οργάνωση: ΤΕΙ ΓραφιστικήςΠροβολές παραμυθιώνΣτις αίθουσες της Παιδικής Γωνιάς θα προβάλλονται δεκατέσσερα από τα πιο γνωστά παραμύθια διασκευασμένα για το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου από τις Ζωή Βαλάση, Κατερίνα Ευαγγελάκου, Βάσω Ψαράκη. Οργάνωση: Εθνικό Κέντρο ΒιβλίουΟ τοίχος του εικονογράφουΓνωστοί εικονογράφοι ζωγραφίζουν σε έναν τοίχο μαζί με παιδιά, μυώντας τα στην τέχνη της εικονογράφησης. Συμμετέχουν οι: Ελένη Τσάμπρα, Φούλη Μητσιάλη, Λήδα Βαρβαρούση, Χρήστος Δήμος, Έφη Λαδά, Διατσέντα Παρίση, Βάσω Ψαράκη, Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Εύη Τσακνιά, Γιώργος Ναζλής. Οργάνωση: Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού ΒιβλίουΜαθήματα «Διαφάνειας»... H Oργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» συμμετέχει φέτος με περίπτερο, όπου θα ενημερώνει τους επισκέπτες για το έργο και τις δραστηριότητες της και θα προσφέρει στα παιδιά μια ωραία, εικονογραφημένη έκδοση για τη διαφάνεια. Κάθε μέρα ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου «Τι κέρδισε ο Άλκης και τι έχασε ο Λάκης» Μάνος Κοντολέων θα συζητά με τα παιδιά τι σημαίνει διαφάνεια και αξιοπρέπεια.... και μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης Με μεγάλη εμπειρία στις εκπαιδευτικές δράσεις το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή συμμετέχει για πρώτη φορά στην Έκθεση με στόχο να ενημερώσει τους επισκέπτες για καίρια περιβαλλοντικά θέματα όπως: την εξοικείωση με το φυσικό περιβάλλον, την κατανόηση των σχέσεων αλληλεξάρτησης που αναπτύσσονται σ' αυτό, την ευαισθητοποίηση του κοινού στους κινδύνους που διατρέχει το φυσικό περιβάλλον σήμερα και την ενεργοποίηση στην κατεύθυνση της διαφύλαξής του.
Η Πρόεδρος του Μουσείου κυρία Νίκη Γουλανδρή, στο πλαίσιο της συνεργασίας δέχτηκε την πρόταση του ΕΚΕΒΙ να είναι η πρώτη Πρέσβειρα Παιδικού Βιβλίου εγκαινιάζοντας έναν νέο θεσμό.«Ζεστά» στατιστικά νέα: Το παιδικό βιβλίο σε άνθησηΗ Έκθεση έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από το βιβλιόφιλο κοινό από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, αποδεικνύοντας στην πράξη αυτό που δείχνουν οι αριθμοί: το παιδικό βιβλίο παρουσιάζει μια θεαματική αύξηση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (19/11/2009) που προέκυψαν από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ του ΕΚΕΒΙ, το 2008 κυκλοφόρησαν 2.100 παιδικά και εφηβικά βιβλία στην Ελλάδα (289 τίτλοι περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά). Η εντυπωσιακή αύξηση κατά 16,1% δηλώνει την άνθιση του συγκεκριμένου τομέα στον εκδοτικό κλάδο. Και σημειωτέον, το παιδικό βιβλίο έχει περάσει το ποσοστό του 21% στο σύνολο της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής (δηλαδή, 1 στα 5 βιβλία που τυπώνονται είναι παιδικό).Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις οργανωμένων ομάδων μαθητών παρουσιάζουν σημαντική αύξηση αφού 75 τάξεις από σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας (Ξυλόκαστρο, Αίγινα, Πρέβεζα…) έχουν ήδη προγραμματίσει την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις – εντυπωσιακή η παρουσία των εφήβων από 27 γυμνάσια και 4 λύκεια.Η προσέλευση του κοινού αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο αφού χιλιάδες γονείς με τα παιδιά τους κατακλύζουν κάθε χρόνο τους εκθεσιακούς χώρους απολαμβάνοντας την επαφή με τον κόσμο του βιβλίου, της δημιουργικής σκέψης και της πανσπερμίας των χρωμάτων στα παιδικά μάτια. Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 9:00 έως 20:00.
Είσοδος δωρεάν.
ΠΩΣ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αττικής Helexpo Palace Λεωφ. Κηφισίας 39, 151 23 - ΜΑΡΟΥΣΙ ΑθήναΔωρεάν στάθμευση και μεταφορά προς και από την ΈκθεσηΟι επισκέπτες θα έχουν για πρώτη φορά δωρεάν στάθμευση στο πάρκιν του Carrefour.Επίσης, δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών από το μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας στην HELEXPO.Πιο κοντινός σταθμός «Δουκίσσης Πλακεντίας.» Από εκεί το ΕΚΕΒΙ θα διαθέτει 3 μικρά λεωφορεία που θα μεταφέρουν κάθε τέταρτο τους επισκέπτες προς και από το κτήριο της Έκθεσης με ενδιάμεση στάση το σταθμό «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ. Τα λεωφορεία της Έκθεσης θα σταθμεύουν στην έξοδο του σταθμού Μετρό "Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αθήνα", κοντά στην αντίστοιχη έξοδο του Προαστιακού προς Αθήνα. Με το λεωφορείο:Γραμμές: 550 Π. Φάληρο – ΚηφισιάΑ7 Κάνιγγος - Κηφισιά - Ν. Ερυθραία Β7 Κάνιγγος - Μαρούσι - ΟΑΚΑ 10 Φιλοθέη - Μαρούσι (Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου) Στάση: Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO (κάθοδος Κηφισίας) Ολυμπιακό Στάδιο (άνοδος Κηφισίας, υπόγεια διάβαση)Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης: http://www.childrensbookfair.gr/
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ) συμμετέχει με «ομαδικό περίπτερο» ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ: IFA - Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΡΕΥΝΗΤΕΣKID’S FUNFAMILY LIFEBOOK PRESS

Προσκλήσεις - Παραστάσεις

27 Ιανουαρίου 2010 O IANOS και οι ΕΚΔΟΣΕIΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη Σκότωσε ό,τι αγαπάς την Tετάρτη 27 Iανουαρίου 2010 στις 7.00 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: ΛEYTEPHΣ KAΛOΣΠYPOΣ, βιβλιοκριτικός KYPIAKOΣ ΠIEPPAKAKHΣ, πολιτικός επιστήμονας Aποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός ΔANAH ΠAΠOYTΣH.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR «Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής»: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Απειλή για την ενέργεια Βραχυκύκλωμα των αναλυτών Μήνυμα Ταλιμπάν σε Αμερική και Χαμίντ Καρζάι

Ουρά ή τελικά…hurrah?

Ουρά ή τελικά…hurrah? Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ «Ουρά» ατέλειωτη σχημάτισαν οι διεθνείς αγορές σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία καθώς οι εκπρόσωποι των αγοραστών του σημερινού κρατικού ομολόγου συνωστίζονταν από το πρωί προσφέροντας ζεστό χρήμα σε επίπεδο 5-πλάσσιο του ποσού που «ζητιανέψαμε» υπό μορφή πενταετούς δανείου. Και θα δανειστούμε, ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (για ποιους εκτός και εντός Ελλάδος, άραγε) μέχρι και 8 δισεκατομμύρια δανεικά, με το περιβόητο, αλλά πασίγνωστο πια και στους πλέον αδαείς περί την οικονομική επιστήμη και την αγγλική γλώσσα Έλληνες και Ελληνίδες, SPREAD των σχεδόν 3,5% ή 3,8% πάνω από τη Γερμανική βάση! Hurrah, ήταν τα ουρανομήκη επιφωνήματα αποδοχής, επιβράβευσης, αναγνώρισης - εκ μέρους των δανειστών μας στην Διεθνή Οικονομική σκηνή- των «κόπων και βασάνων» του νυν Υπουργού Οικονομικών Dr Γιώργου Παπακωνσταντίνου, της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και των προκατόχων του θώκου του «τσάρου της ελληνικής οικονομίας» από το 1974 και μετά και των εναλλασσομένων στο θώκο της Κυβέρνησης του Έθνους, του Κράτους των Ελλήνων έκτοτε… ΤΕΛΙΚΑ μήπως με τον φόβο, την απειλή ότι θα μας διώξουν από το ασφαλές λιμάνι του ευρώ, ότι θα πτωχεύσουμε, ότι το παμφάγο και αχόρταγα φορομπηχτικό Κράτος τελικά θα δημεύσει τις ακίνητες και κινητές περιουσίες μας θα δούμε δύο πράγματα που κάποιοι, λάτρεις του γνωστού σλόγκαν, γνωστής επιχείρησης φρόντισαν να «επιλέξουν για μας, πριν από μας» δηλαδή: ΔΕΝ θα πάμε σε ΠΤΩΧΕΥΣΗ ούτε θα μας αποβάλλουν από το ΕΥΡΩ (Hurrah και πάλι Hurrah, και ξανά Hurrah, μαζί και ωσαννά;) Θα μας ρημάξουν στην φορολογία και τις περικοπές μισθών Αλλά, Ως ευτυχείς ιθαγενείς θα ανακράξουμε ευγνώμονες στοιβαγμένοι σε ουρές…. Hurrah και «Δόξα στους πολιτικούς μας» που τα κατάφεραν με το ελάχιστο κόστος να μας πείσουν ότι «καθάρισαν» για εμάς και το «καλό» μας αφού πρώτα στα 36 περασμένα χρόνια (από το καλοκαίρι του 1974 και μετά) αυτοί είχαν «καθαρίσει» τα εθνικά μας ταμεία και μάλιστα υπό την προστασία του περιβόητου Νόμου περί ευθύνης (εννοούν ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ) των Υπουργών! Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, το χάσμα το «κορμί» πατριώτες, αλλά αφού μας προετοίμασαν για θάνατο θα είμαστε ευτυχείς ΕΠΙΒΙΩΝΟΝΤΑΣ έστω και κατά πολύ…φτωχότεροι! ΔΟΞΑΣΤΕ τους…

Καταδίκασαν 13χρονη μαθήτρια σε 90 βουρδουλιές!!

Καταδίκασαν 13χρονη μαθήτρια σε 90 βουρδουλιές!!Απολίτιστο Στέκι

Κ.ΒΗΤΑ LIVE στο Mind Radio την Τρίτη 26.1.10!

Κ.ΒΗΤΑ LIVE στο Mind Radio την Τρίτη 26.1.10! Ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Στέρεο Νόβα ζωντανά στο Mind Radio! O K. BHTA θα παρουσιάσει κομμάτια από τον καινούριο του δίσκο, "ΈΝΩΣΗ", καθώς και από την παλιότερη δισκογραφία του και αγαπημένα κομμάτια καλλιτεχνών που έχει αγαπήσει. Μια μοναδική ευκαιρία να μιλήσεις με τον Κ.ΒΗΤΑ ζωντανά. Μόνο στο Mind Radio... Party Hard: Matilda & Tsiki Briki @ Tiki Athens (27/1/10, Αθήνα) Τι γίνεται όταν οι Depeche Mode συναντούν τους αδερφούς Kalkbrenner και οι Killers φλερτάρουν ακατάπαυστα με την Inna, όταν η Rock συναντάει τη mainstream και η matilda την Tsiki Briki? Θα το μάθετε αυτή την Τετάρτη στο Tiki Athens! Κερδίστε προσκλήσεις πατώντας πάνω στους παρακάτω συνδέσμους κι ακολουθώντας τις οδηγίες. ASTYPLAZ + MINDWALTZ @ Rodeo Club (29/1/10, Aθήνα)
Astyplaz back in town: Οι Astyplaz τα τελευταία χρόνια λειτουργούν διακριτικά και αυτόνομα, δίνουν λίγες συναυλίες και συνεχίζουν να μας προσφέρουν ποιοτικά pop τραγούδια, που αγαπιούνται από τα καλά ραδιόφωνα. Club des Belugas @ FUZZ (6/2/10, Αθήνα)
Τους Club des Belugas , μια από τις πρωτοπόρες μπάντες στη Nu-jazz μουσική θα απολαύσουμε στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου Ο Maxim Illion, -Dj,συνθέτης και παραγωγός ( που θεωρείται ο μεγαλύτερος παραγωγός τις Nu jazz στην Γερμανία ) -μαζί με άλλους 8 μουσικούς επί σκηνής, και την μαγευτική φωνή της Brenda Boykin ξέρουν να ξεσηκώνουν το κοινό, συνδυάζοντας με μοναδική δημιουργικότητα, φαντασία και ένταση τη σύγχρονη Lounge & Nu-jazz μουσική με Βραζιλιάνικους ρυθμούς, Swing και Soul των ’50s,’60s και ’70ς. THE OUTSKIRTS OF INFINITY @ Rodeo Club (30/1/10, Αθήνα)
Ένα από τα πλέον μυθικά ονόματα του κλασικού, ψυχεδελικού rock του Ηνωμένου Βασιλείου, οι The Outskirts Of Infinity έχουν συνδέσει στενά το όνομά τους με τον θρυλικό Nick Saloman, τους The Bevis Frond και την ιστορική ετικέτα Woronzow Records, για λογαριασμό της οποίας κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα άλμπουμ τους με τον Saloman στη σύνθεσή τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Στο στόχαστρο ο Αντώνης Μπέζας για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου! «Καρφιά» Αργύρη για τους αγροτοπατέρες της ΠΑΣΕΓΕΣ Υπό την ομηρεία των αγροτών και η Ήπειρος

Απέσυρε ο Γ. Ραγκούσης τη μήνυση κατά του μπλόγκ «Νάξιος» μετά από έγγραφη δημόσια συγνώμη

Ύστερα από την έγγραφη δημόσια συγνώμη που ζήτησε ο διαχειριστής του μπλoγκ «Νάξιος» από τον υπουργό και η οποία κοινοποιήθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και στα ΜΜΕ, ο Γ. Ραγκούσης απέσυρε τη μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του για συκοφαντικά δημοσιεύματα. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα του συγκεκριμένου blog, τα οποία προανήγγειλαν αποκαλύψεις σχετικά με εμπλοκή του υπουργού σε πλαστογράφηση, αποκαλύψεις όμως οι οποίες ποτέ δεν ήρθαν στη δημοσιότητα. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης είχε απευθυνθεί προ ημερών στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι αξιωματικοί του οποίου ύστερα απο διερεύνηση εντόπισαν τον διαχειριστή του μπλόγκ "Νάξιος". Για την συγκεκριμένη υπόθεση το troktiko έγραψε:
«Κατηγορείται για εκβιασμό ο Naxios που επί 15 μέρες έχει αναρτήσει την φωτογραφία του άλλοτε δημάρχου Πάρου, και τωρινού υπουργού Γ. Ραγκούση.
Μάλιστα αναζητείται από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και εισαγγελέα.

Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΓΙΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το μήνυμα που έστειλε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στους βουλευτές για "Καλλικράτη", εκλογικό νόμο
Διαβάστε επίσης:
1. Γ. Μανώλης: «ναι» για την περιφέρεια, αν μου ζητηθεί : http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5642
2. KKE: να συμμετέχουν στις δημοτικές όλοι οι μετανάστες με 5ετη παραμονή: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5640
3. Άρθρο του νομάρχη Πειραιά και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μίχα με θέμα: «Αρμοδιότητες και πόροι της αιρετής περιφέρειας»: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5638
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ