Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πολιτική και Φυσική Ηγεσία δίπλα στη Σοφία Ψυχογιού Στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο « METROPOLITAN », για την κατάσταση της υγείας της Ειδικού Φρουρού Σοφίας Ψυχογιού, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρης Τασούλας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Καλημέρα σας. Για εμάς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η σημερινή είναι μια συγκινητική στιγμή.
Η Σοφία μετά από μια επίπονη σωματική, αλλά κυρίως ψυχική δοκιμασία, είναι σε θέση να χαμογελάει, να είναι κοντά μας ευδιάθετη και αρτιμελής.
Η ιστορία της Σοφίας έχει τόσους πολλούς συμβοίσμούς που είναι δύσκολο να αναλυθούν σε μια τέτοια περίσταση.
Σημασία έχει ότι σήμερα, απέναντι σε ένα άδικο και τυφλό χτύπημα, εμείς προτάσσουμε την ανθρωπιά.
Στο METROPOLITAN βρήκαμε πρόθυμους αρωγούς, προκειμένου η Σοφία να τύχει της καλύτερης δυνατής περίθαλψης.
Σε έναν άνθρωπο σαν την Σοφία που γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της βίας έχει σημασία ότι η Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο μας και η διοίκηση του METROPOLITAN ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δείξουμε το διαχρονικό πρόσωπο της προσφοράς και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο.Εκπροσωπώντας την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν, ώστε σήμερα η Σοφία να είναι υγιής και να χαμογελάει και πάλι. Ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου του κύριου Θεοχαράκη, θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση, το Διευθυντή της Μικροχειρουργικής κύριο Δαούτη και το προσωπικό του METROPOLITAN για τη μεγάλη βοήθεια του.
Τέλος θέλω να διαβεβαιώσω τη Σοφία ότι σε οτιδήποτε χρειάζεται στο μέλλον θα μας βρίσκει δίπλα της. Σας ευχαριστώ.» Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου δήλωσε: «Θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του METROPOLITAN και τον διακεκριμένου φήμης διευθυντή της μικροχειρουργικής κλινικής, τον κ. Νίκο Δαούτη, διότι ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη προθυμία στην παράκληση και στην έκκληση του κ.Υπουργού για να τύχει η Σοφία, στην πατρίδα μας, αυτής της υψηλής νοσηλευτικής θεραπείας και επιστημονικής υποστήριξης από τον κ. Δαούτη. Το ότι η χώρα μας διαθέτει έναν τόσο εξαιρετικό και διεθνούς φήμης επιστήμονα και ένα τόσο καλό νοσοκομείο, που μπορεί πραγματικά να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, στον τομέα της υγείας, μας κάνει περήφανους όλους μας και ιδιαίτερα εμάς που με το πρόσωπο της Σοφίας δοκιμαστήκαμε πάρα πολύ σκληρά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, διότι από την πρώτη στιγμή αγάπησε τη Σοφία, της συμπαραστάθηκε και ουσιαστικά την θεώρησαν ένα μέρος του νοσοκομείου, του προσωπικού τους.
Και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω, διότι όλες αυτές τις υπηρεσίες προσφέρονται αφιλοκερδώς.
Θα μου επιτρέψετε κ.Πρόεδρε όμως με την ευκαιρία αυτή να απευθύνω και τις ευχαριστίες μας και προς τον Ερυθρό Σταυρό και προς το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, διότι πραγματικά και εκεί από την πρώτη στιγμή, έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν και επιστημονικά ούτως ώστε η Σοφία να κρατηθεί στη ζωή και να μπορεί σήμερα να δίνει αυτόν τον αγώνα. κ. Πρόεδρε επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι τέτοιες ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης μας κάνουν πιο δυνατούς στον σκληρό αγώνα που δίνουμε καθημερινά κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
Οι πολίτες αυτής της χώρας δικαιούται να είναι ασφαλείς και θέλω να σας διαβεβαιώσω ό,τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο προς αυτή την πλευρά είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε.
Σας ευχαριστώ πολύ. »

Δεν υπάρχουν σχόλια: