Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ

Μια πολύ μεγάλη φωνή, αλλά και ένας δημιουργός που υπογράφει τους στίχους πολλών τραγουδιών είναι ο Γιάννης Βαρθακούρης - Πάριος. Ο Πάριος είναι αυτό που λένε οι ειδικοί "Ερωτικός" τραγουδιστής. Αν και με τις μπούρδες των ειδικών πάντα με έπιαναν τα διαόλια μου, για πρώτη φορά θα συμφωνήσω. Ναι, είπαν και κάτι σωστό. Αν υπάρχει μια αντρική φωνή που ξεχωρίζει στην ερμηνεία ερωτικών τραγουδιών, αυτή είναι του Γιάννη Πάριου. Ο Πάριος βέβαια μπορεί να ερμηνεύσει τα πάντα. Δε θα σπαταλήσω άλλο χρόνο δίνοντας βιογραφικά και δισκογραφία του Πάριου. Αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο. Εγώ κάνοντας ένα μικρό, ίσως το μικρότερο αφιέρωμα στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη σας φέρνω για να δείτε δύο βίντεο - τραγούδια. Μην ξεχνάτε ότι πολλά βίντεο θα βρείτε στο πολύ καλό http://www.greektube.org/ . Βίντεο που συγκεντρώνουν με πολύ μεράκι οι φίλοι και οι διαχειριστές του.

Συνετρίβη ελικόπτερο Apache

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ZOUGLA.GR
Ελικόπτερο Apache AH 64-A συνετρίβη στις 20:13 νοτίως της Κύμης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο συμμετείχε σε άσκηση, πετώντας σε σχηματισμό με άλλο ένα ελικόπτερο. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται φλεγόμενο στο έδαφος, ενώ το δεύτερο πετά γύρω από τα συντρίμμια. Το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά στο μοναστήρι Μεταμορφώσεως Σωτήρος σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Κύμη Ευβοίας στη θέση Γουρνία και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τη μονάδα αντιαεροπορικής άμυνας πυραύλων Hawk.
Τα δύο ελικόπτερα συμμετείχαν σε άσκηση αξιολόγησης του αντιαεροπορικού συστήματος, η οποία διεξάγεται εδώ και δύο ημέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο επικεφαλής του σχηματισμού αντελήφθη ότι το δεύτερο ελικόπτερο έλειπε.
Κοιτώντας προς το έδαφος είδε φωτιά και σήμανε συναγερμό. Στον τόπο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης Super Puma και ένα C-130, τα οποία με φωτοβολίδες και προβολείς προσπαθούν να διευκολύνουν τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες αποτελούνται από 8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 24 άνδρες, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο οχήματα της ΕΜΑΚ με 6 άνδρες.
Προς το παρόν, τα συνεργεία διάσωσης είναι αδύνατον να πλησιάσουν, γιατί ακούγονται ισχυρές εκρήξεις. Οι επικεφαλής των σωστικών συνεργείων εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την τύχη του πληρώματος, αφού γενικά τα ελικόπτερα δεν διαθέτουν δυνατότητα εκτίναξης των πιλότων εκτός σκάφους σε περίπτωση βλάβης. Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας της Ευβοίας, Κωνσταντίνος Τσιμπλής, δήλωσε στη zougla.gr ότι γίνονται συνεχώς εκρήξεις και στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις από Κύμη, Αλιβέρι και Χαλκίδα. Ο αντιδήμαρχος Κύμης, Βασίλης Χριστόπουλος, δήλωσε ότι η περιοχή που κατέπεσε το ελικόπτερο είναι δύσβατη και δασική και ότι μετά τη συντριβή ακολούθησαν αλλεπάλληλες εκρήξεις, σύμφωνα με μαρτυρίες. Τα ελικόπτερα Apache έχουν πλήρωμα 2 ατόμων και ανήκουν στην Αεροπορία Στρατού.
Το ελικόπτερο ανήκε στο 1ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ατύχημα με ελικόπτερο αυτού του τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ DISABLED.GRΕνημέρωση από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες πολλά συνέδρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις γίνονται αυτό τον καιρό.
Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις από τη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?cat=49 ενώ ενημέρωση και τα συνέδρια, τα σεμινάρια και τις εκδηλώσεις μπορείτε να έχετε από τη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?cat=50
Στο http://news.disabled.gr/ θα βρείτε όλες τις φρέσκες ειδήσεις από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο σε προσπελάσιμη μορφή.
Αυτές τις ημέρες δημοσιεύονται πολλές ειδήσεις που έχουν σχέση με την αναπηρία και με την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες γι' αυτό το http://news.disabled.gr/ ενημερώνεται αρκετές φορές κάθε ημέρα.
Αγγελία:
Ας χρησιμοποιήσω και το newsletter για κάτι το προσωπικό:
Ψάχνω κατεπειγόντως προσωπικό βοηθό για τις ανάγκες που έχω ως τετραπληγικός.
Η εργασία είναι στην περιοχή Πανόρμου.
Τα καθήκοντα είναι η κάλυψη των άμεσα βιοτικών αναγκών (καθετηριασμοί, προσωπική υγιεινή και τα άλλα τα σχετικά).
Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με γερανάκι και δεν υπάρχει καταπόνηση.
Η εργασία είναι σε βάρδιες των 8 ή των 12 ωρών επειδή εργάζονται και άλλα τρία άτομα. Προαιρετικά χρειάζεται και η συνοδεία σε ταξίδια.
Περισσότερες πληροφορίες στο nikos@disabled.gr ή στο 6937-211915.
Ας προσέχουμε σε ποια συστήματα ανοίγουμε λογαριασμό για e-mail...
Πολλοί από εμάς, ειδικά οι νεότεροι στο internet έχουμε την κακή συνήθεια να ανοίγουμε πολλούς λογαριασμούς e-mail για ποικιλία ;-)
Τα περισσότερα από αυτά τα κοινόχρηστα συστήματα e-mail δεν λειτουργούν σωστά, με μοναδική εξαίρεση το gmail, που φαίνεται να λειτουργεί σχετικά καλά. Η συνέπεια είναι να χάνονται e-mail και κυρίως να χάνονται τα newsletter και μεταξύ αυτών των newsletters να χάνεται και το newsletter του http://www.disabled.gr/
Τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε το site του MAD που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του για δωρεάν e-mail και όσοι γράφτηκαν συνδρομητές στο newsletter του http://www.disabled.gr/ με e-mail του MAD απλώς δεν παίρνουν το newsletter αφού αυτή η υπηρεσία του MAD δεν λειτουργεί.
Φίλοι μου και οι φίλες μου το e-mail είναι κάτι σαν την ταχυδρομική διεύθυνση και κάτι σαν τον τηλεφωνικό μας αριθμό.
Είναι κάτι που δεν το αλλάζουμε ποτέ, γιατί όσο περισσότερο παλιώνει τόσο πιο σημαντικό γίνεται.
Πολλούς χαιρετισμούς, Νίκος, http://www.disabled.gr/

η Μακεδονική μειονότητα

ΑΠΟ TAXALIAΤην Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο ΠΑ.ΜΑΚ. διοργανώνεται εκδήλωση για τις μειονότητες. Αυτή τη φορά για τη μειονότητα των μακεδόνων (ελλήνων) που "ξέμειναν" στα Σκόπια και ζουν εκεί και μετά την κυριαρχία των σημερινών Βουλγαροσλάβων, που αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων της γειτονικής χώρας (σύνθεση πληθυσμού της ΠΓΔΜ:
Σλάβοι 45%, Αλβανοί 25%, Ρομ 10%, Μακεδόνες 4%, λοιποί 16%).
Η Μακεδονική μειονότητα στη Βαρντάρσκα-Μπανοβίνα, θέλει την αναγνώριση των δικαιωμάτων της.
Υπολογίζεται ότι στα Σκόπια έμειναν πάνω από 100.000 ντόπιοι Μακεδόνες, οι οποίοι αντιμετώπισαν κάθε λογής προβλήματα, από τους Σλάβους επικυρίαρχους της Μακεδονίας.
Στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί τεράστια δυναμική υπέρ των μειονοτήτων. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ .....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον διδάσκοντα του Τμήματος κ. Πολύβιο Ανδρούτσο, διοργανώνουν δεύτερο κύκλο μουσικοπαιδαγωγικών παραστάσεων, μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση και εκδήλωση ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκαν με τον πρώτο κύκλο παραστάσεων τον Απρίλιο του 2008. Η παράσταση που είναι βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Πόλεμος της Χαμένης Παντόφλας», έχει διαδραστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-11 ετών. Θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι παραστάσεις στις 18 και 20 Νοεμβρίου 2008 αρχίζουν στις 10.00 π.μ., με τη συμμετοχή τμημάτων από Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης. Η παράσταση στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει στις 18.00 μ.μ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις παραστάσεις. Με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ 43α ΔΗΜΗΤΡΙΑ24ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ / Είδος Εκδήλωσης: Χορωδία 07/11/2008 - 09/11/2008, Ώρα: 21.00 Είσοδος Ελεύθερη Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται από την Πολιτιστική Λέσχη Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης για 24η συνεχή χρονιά.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη των πολιτιστικών ιδεωδών, στην καλλιέργεια υψηλών σχέσεων και ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ ανθρώπων, φορέων και λαών, καθώς και στην συνεργασία τους μέσω της μουσικής που είναι η αμεσότερη μορφή τέχνης. Θα συμμετάσχουν χορωδίες μικτές, ανδρικές, γυναικείες, εφηβικές, παιδικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επιλογή των διοργανωτών για υποχρεωτική παρουσίαση συγκεκριμένων ειδών μουσικής είναι συνειδητή, καθώς ένας από τους στόχους που έχει θέσει η Πολιτιστική Λέσχη Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης για το φεστιβάλ είναι η συμβολή του στη διατήρηση και διάδοση του μουσικού πλούτου της πατρίδας μας και άλλων χωρών. Χορωδία προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης Η Χορωδία Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε το 1975 σαν τμήμα της Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης.
Λόγω της μεγάλης προσφοράς της το 1992 αναγνωρίστηκε επίσημα σαν Χορωδία του ΟΤΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Σκοπός της χορωδίας είναι η ανάπτυξη, καλλιέργεια και προβολή της χορωδιακής μουσικής, η ανάπτυξη των καλών σχέσεων και δεσμών, μεταξύ ανθρώπων φορέων και χωρών, αλλά και η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς διεθνώς.
Η Χορωδία είναι Μικτή και αποτελείται από 45 μέλη. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 220 συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε στα σπουδαιότερα χορωδιακά φεστιβάλ ελληνικά και διεθνή, καθώς και σε πολλές χορωδιακές συναντήσεις. Συμμετείχε στη Βυζαντινή Όπερα «Σταύρωση» του Γ. Μπουφίδη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και παρουσίασε το έργο «Καντάτα Ελευθερίας» σε πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο.
Τελευταία έδωσε συναυλίες στη Ν. Ιταλία, στη Σουηδία, στη Γιουγκοσλαβία, στη Ρουμανία και οι κορυφαίες της συναυλίες είναι του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στην τελετή έναρξης του 19ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ και της παρουσίασης του Συμφωνικού Έργου «Γη της Μικρασίας» σε μουσική Γ. Βούκανου και στίχους Γ. Χατζηφώτη με την Πρότυπη Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών στην τελετή έναρξης του 20ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η ουσιαστική συμμετοχή της στη χορωδιακή ζωή της πατρίδας μας, η άρτια εκτέλεση του πλούσιου και ποικίλου ρεπερτορίου της, οι τιμητικές διακρίσεις που απέσπασε και οι κολακευτικές κριτικές την έχουν καταξιώσει σαν μία από τις πιο αξιόλογες χορωδίες που τιμούν τον Όμιλο Εταιρειών του ΟΤΕ, τη Θεσσαλονίκη αλλά και γενικότερα την πατρίδα μας.
Την Χορωδία Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης διευθύνει ο Γιάννης Τσαουσίδης, ενώ πιάνο παίζει ο Δημήτρης Τσακιρίδης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ 43α ΔΗΜΗΤΡΙΑΣυναυλία Tonino Carotone Κλειστό γήπεδο ΧΑΝΘ / Είδος Εκδήλωσης: Έθνο Τζαζ 05/11/2008, Ώρα: 21.00 Είσοδος: Κανονικό 25.00€, Φοιτητικό-μαθητικό 15.00€ Μαζί του οι Arpioni, ένα από τα πιο γνωστά ska συγκροτήματα στην Ιταλία, που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Tonino Carotone γεννήθηκε στην Παμπλόνα, μια μικρή πόλη των Βάσκων στη Βόρεια Ισπανία, διάσημη για τις ταυρομαχίες που γίνονται κάθε χρόνο, μέσα στους ίδιους τους δρόμους της, συχνά με πολυάριθμους τραυματίες. Έτσι ίσως εξηγείται και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του εκκεντρικού τροβαδούρου.
Το αληθινό του όνομα είναι Antonio De La Questa και η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε τη δεκαετία του '80, όταν και συμμετείχε σε τρεις διαφορετικές punk μπάντες της περιοχής, τους Cagando Duro (The Hard Shit), Tijuana Blue και Kojon Prieto and the Huajolotes. Οι τελευταίοι έγιναν γρήγορα γνωστοί σε όλη την Ισπανία, διασκευάζοντας από Al Bano μέχρι Rafaela Carra στις τρομερές live εμφανίσεις τους, τραβώντας την προσοχή του πολύ γνωστού πλέον, πρώην ηγέτη των Mano Negra, Manu Chao. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2000, θα είναι εκείνος που θα αναλάβει την παραγωγή στο solo album του Carotone, με τίτλο "E Un Mondo Difficile".
Το όνομα που πλέον χρησιμοποιεί, είναι μία παράφραση του ιταλικού Carosone, προς τιμήν και του περίφημου Ιταλού τραγουδιστή της δεκαετίας του '50, Renato Carosone, του οποίου τη μεγάλη επιτυχία "Tu Vuo Fa L'Americano" διασκευάζει κιόλας.
Ο ίδιος λέει πως το συγκεκριμένο όνομα είναι ένας συνδυασμός ανάμεσα στο Carosone και τη λέξη caradura, που στα Ισπανικά σημαίνει ασύστολος και θρασύς! Αυτός ο χαρακτηρισμός μάλλον του ταιριάζει απόλυτα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά ξεκάθαρα στο μουσικό επίπεδο, όπου ο Carotone κατορθώνει να συνδυάσει τις punk καταβολές του με στοιχεία από ισπανική, ιταλική, γαλλική, ακόμα και μεξικάνικη λαϊκή μουσική, κι όλα αυτά δοσμένα με ένα τσιγγάνικο ταμπεραμέντο, που θυμίζει έντονα τους Negresses Vertes και τις προσωπικές δουλειές του Manu Chao, ενώ πολλοί κριτικοί τον τοποθετούν κάπου ανάμεσα στον Adriano Celentano και τον Tom Waits! Τα τραγούδια του αποπνέουν κάτι το παλαιομοδίτικο μα και εξόχως διασκεδαστικό, οι στίχοι του - στα ισπανικά και τα ιταλικά - είναι συχνά ειρωνικοί, σαρκαστικοί ή και σουρεαλιστικοί, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει "θέλω τα τραγούδια μου να μπορούν να δημιουργήσουν συναισθήματα που γεννά μια σκηνή από ταινία του Μπουνιουέλ...". Όταν ήταν μικρός ο Tonino Carotone, πήρε τη μεγάλη απόφαση να γίνει ένας καλλιτέχνης πανκ.
Όπως λέει ο μύθος, αφού έφυγε από τη γενέτειρά του για να μετακομίσει στην Παμπλόνα, ξεκίνησε την καριέρα του ως ντράμερ στο συγκρότημα Cargando Duro, το οποίο κυρίως έπαιζε κουβανέζικη μουσική. Λίγο αργότερα έγινε μέλος του συγκροτήματος Tijuana in blue, μέχρι να αποφασίσει τελικά ότι το είδος μουσικής που προτιμά είναι τα λαϊκά μεξικάνικα τραγούδια.
Αφού λοιπόν βρήκε το δρόμο του, δεν άργησε να γνωρίσει και την επιτυχία, τραγουδώντας ένα είδος «μεξικάνικου πανκ» με το συγκρότημά του Kojón Prieto y los Huajolotes.
Μάλιστα, λίγο πριν μπει στη φυλακή για ανυποταξία στο στρατό, έγραψε το τραγούδι Insumisión, το οποίο έγινε ύμνος ενάντια στον μιλιταρισμό. Η παραμονή του στη φυλακή είχε και τα θετικά της, καθώς εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει αμέτρητα τραγούδια -λόγω του απεριόριστου ελεύθερου χρόνου που είχε στη διάθεσή του- αλλά και να διαμορφώσει ένα νέο στυλ εμφάνισης και ιδεολογίας, το οποίο τον συνοδεύει μέχρι σήμερα.
Εξ' ου λοιπόν το φίνο μαγκιόρικο μουστακάκι του αλλά και όλος ο τρόπος ζωής του, αντιπροσωπευτικός ενός γνήσιου Ragazzo di Strada (αλητάκος του δρόμου), που πλέον ονομάζεται Tonino Carotone. Πνευματικό τέκνο του Μάνου Τσάο, ξεκινάει τη σόλο καριέρα του το 2000 με το δίσκο Mondo Difficile, ο οποίος από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ο τελευταίος σπουδαίος δίσκος του 20ου αιώνα ή ο πρώτος του 21ου.
Με διασκευές παλιότερων γνωστών -κυρίως ιταλικών-τραγουδιών όπως το Sapore di mare του Gino Paoli (ο οποίος ξετρελάθηκε με τη version του Carotone), αλλά πάνω απ' όλα με τα δικά του κομμάτια, κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια του τόπου και του χρόνου.
Με το τραγούδι του Me cago en el amor έκανε τη μισή υφήλιο να παραληρεί, τραγουδώντας E un mondo difficile... e futuro incerto...
Μάλιστα, το εν λόγω τραγούδι, επιλέχτηκε για ένα διαφημιστικό σποτ της γνωστής μάρκας Fila. Έτσι, ο Tonino ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα του σε Γερμανία, Αραβία, Αργεντινή, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδά, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία και Ουρουγουάη.
Για να μη μιλήσουμε για την Ιταλία όπου πούλησε σχεδόν 100.000 δίσκους, και έχει πλέον αποκτήσει στρατιές «ταγμένων» οπαδών.
Επίσης, έχει τραγουδήσει για τα σάουντρακ των ταινιών «Tú qué harías por amor» του Κάρλος Σάουρα και « El gran Gato» του Ventura Pons.
Μαζί με τους Μεξικανούς Plastilina Mosh, ηχογράφησε το τραγούδι La Sirenita για τις ανάγκες της ταινίας «Θέλω και τη μαμά σου».
Πάνω απ ‘όλα όμως παραμένει ερωτευμένος με τον Louis Aguilé, τον Andriano Celentano, τον Αlbano και τη Romina, τον José Feliciano και τη Rita Pavone, αστείρευτες πηγές έμπνευσης για το δεύτερο δίσκο του, με τίτλο Senza Ritorno. Στο δίσκο αυτό μας μιλάει για πράγματα που επιθυμούμε (Αmor jibaro), για την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι (La Caravana), αλλά και για τα προβλήματά του με τις γυναίκες (Sono tremendo).
Επίσης κλείνει το μάτι στο φίλο του Vinicio Caposella (Storia d´ amore) και εκπλήσσει τους πάντες τολμώντας να τραγουδήσει σε εξαιρετικά άθλια αλλά συγχρόνως χαριτωμένα αγγλικά σε συνδυασμό με μια «βασκογιαπωνέζικη» διάλεκτο -δικής του, φυσικά, εμπνεύσεως- το εναρκτήριο άσμα του δίσκου (La noria).

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ Ακατάλληλο είναι, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), το προερχόμενο από ιδιωτικές γεωτρήσεις νερό που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές σε πολλές περιοχές των δήμων Καλλικράτειας, Τρίγλιας και Μουδανιών στη Χαλκιδική. Το ΚΕ.Π.ΚΑ, μετά από ερωτήματα καταναλωτών, απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διερεύνησε το θέμα. Τελικά η Περιφέρεια απέστειλε στο ΚΕΠΚΑ έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία αποφασίζει την απαγόρευση της χρήσης και διάθεσης νερού από οχτώ ιδιωτικές γεωτρήσεις σε περιοχές των παραπάνω δήμων, γιατί σε αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2005 έως το 2008 διαπιστώθηκε ότι είναι ακατάλληλο είτε χημικά, είτε, κατά περίπτωση, μικροβιολογικά.
Οι γεωτρήσεις βρίσκονται στα Σύλλατα, στα Νέα Πλάγια, δύο στη Νέα Καλλικράτεια, και τέσσερις στη Νέα Ποτίδαια. H Περιφέρεια έδωσε εντολή, στις εταιρίες που διαχειρίζονται τις γεωτρήσεις και στις τοπικές δημοτικές αρχές, να ενημερώσουν, άμεσα, τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, των Δήμων Καλλικράτειας, Τρίγλιας και Μουδανιών, για την απαγόρευση χρήσης του ακατάλληλου νερού. Το ΚΕΠΚΑ καλεί τους δήμους και τη νομαρχία Χαλκιδικής να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την υδροδότηση των περιοχών.

Επιχειρηματίας με αναπηρία υποψήφιος για το βραβείο των 10 κορυφαίων επιχειρηματιών στην Αμερική

ΑΠΟ DISABLED.GRΟ Todd Brown, επιτυχημένος επιχειρηματίας με κάκωση νωτιαίου μυελού, είναι υποψήφιος ως ένας από τους 10 κορυφαίους επιχειρηματίες της Αμερικής σύμφωνα με το περιοδικό New Mobility. Ο Brown, που απέκτησε κάκωση νωτιαίου μυελού πριν από 13 χρόνια, είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διαχειριστής του 180medical.com, μιας εταιρείας που παρέχει μεγάλη ποικιλία καθετήρων σε όσους έχουν δισχιδή ράχη, σκλήρυνση κατά πλάκας και κάκωση νωτιαίου μυελού. «Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους έρχονται αντιμέτωποι με αντιξοότητες», εξηγεί ο Brown, που απέκτησε κάκωση στον 7ο θωρακικό σπόνδυλο όταν ήταν 25 χρόνων, μετά από ατύχημα με μηχανή.
«Αυτό που έχει σημασία είναι τί κάνεις με αυτή την αντιξοότητα». Ήταν ένας εκπληκτικός αθλητής που του άρεσε το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και οι αγώνες δρόμου, και ήταν ενεργός αθλητής σε αγώνες μοτοκρός μέχρι το ατύχημά του.
Ο Brown φοίτησε στο πανεπιστήμιο της Κεντρικής Οκλαχόμα και είχε ιδιόκτητο εστιατόριο στα 19 του.
Μετά το ατύχημά του έκανε αποκατάσταση, αλλά ταυτοχρόνως έδειξε επιμονή και αποφασιστικότητα, μαζί με τη βοήθεια της συζύγου του Annette.
Μόλις 6 μήνες μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στον πρώτο του μαραθώνιο με αναπηρικό κάθισμα.
«Ήμουν πάντα ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να κάτσει ήσυχος», εξομολογείται. Παρά την επιτυχία με την οποία αντιμετώπιζε την παράλυσή του, ένα από τα πράγματα που ενοχλούσαν τον Todd μετά τον τραυματισμό του ήταν οι συχνές ουρολοιμώξεις που πάθαινε λόγω της πολλαπλής χρήσης του ίδιου καθετήρα, που απλώς τον ξέπλενε μετά από κάθε χρήση.
Εξίσου ενοχλητικό ήταν ότι έπρεπε να αγοράζει τις ιατρικές του προμήθειες από εταιρείες που δεν είχαν χρήστες με αναπηρία στο προσωπικό τους και δεν γνώριζαν τις διαθέσιμες επιλογές που υπήρχαν για ανθρώπους με κάκωση νωτιαίου μυελού. Σε συμμετοχή του σε έναν αγώνα με αναπηρικό αμαξίδιο, ένας άλλος αθλητής τού σύστησε τους διαλείποντες καθετήρες και την έννοια της αποστειρωμένης χρήσης.
Η υγεία του Todd και η ποιότητα ζωής του βελτιώθηκε εξαιρετικά. Με βάση την προσωπική του εμπειρία, ο Todd και η Annette ξεκίνησαν μια εταιρεία με ιατρικές προμήθειες από το γκαράζ τους!
Ο στόχος τους: να παρέχουν καλά εκπαιδευμένο προσωπικό που προσφέρει επιλογές σε όσους χρησιμοποιούν καθετήρες (ανθρώπους με δισχιδή ράχη, κάκωση νωτιαίου μυελού, αλλά και όσους έχουν ακράτεια ούρων). Με βάση την πόλη Οκλαχόμα, η εταιρεία 180 Medical έφτασε να είναι μια εθνικώς αναγνωρισμένη εταιρεία, και μεγάλωσε από 5.000 σε 25.000 τετραγωνικά πόδια μόλις μέσα σε 6 χρόνια.
Η 180 Medical έχει τώρα αρκετά γραφεία με πελάτες από όλες τις 50 Πολιτείες. Ο Todd είναι ένας χρήστης αναπηρικού καθίσματος που προσπαθεί να βοηθήσει και άλλους με αναπηρία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.
Παραμένει ενεργός και διαθέσιμος να επισκεφτεί ασθενείς με κάκωση νωτιαίου μυελού σε κέντρα αποκατάστασης, βοηθώντας τους να προσαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Επιπλέον, είναι συνήγορος υιοθεσίας παιδιών, και βρίσκει χρόνο να προπονεί μια ομάδα μπάσκετ κοριτσιών, να κάνει σκι, ποδηλασία με τα χέρια, ενώ είναι δραστήριο μέλος και της τοπικής εκκλησίας. Γνωρίζοντας πως οι άνθρωποι μπορούν να έχουν μια καλή ζωή παρά την κάκωση νωτιαίου μυελού, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της καλύτερης ποιότητας ζωής καταρχήν μέσα από την επιχείρησή του, το 180medical.com, παρέχοντας ποιοτικά ουρολογικά προϊόντα μέσω προσηλωμένων και εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τους χρήστες. Μετάφραση: Ελένη Στρατή, κοινωνιολόγος Για το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, Οκτώβριος 2008 Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο disabled.gr
Μπορείτε να βρείτε ανάλογα κείμενα στην διεύθυνση http://www.disabled.gr

«Βγάλαμε την ΤV από την πρίζα»

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Τι λένε αυτοί που αποφάσισαν ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς τηλεόραση ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ζωή Λιάκα
«Αποφάσισα να πετάξω την τηλεόραση το 2003 όταν χώρισα με τη γυναίκα μου.
Δέκα χρόνια είχαμε τηλεόραση και δεν είχαμε παιδιά.
Πέντε χρόνια με τη νέα σύντροφό μου δεν έχουμε τηλεόραση, αλλά έχουμε τρία παιδιά».
O Δημήτρης Ραζέλας, 37 ετών, δικηγόρος, ανήκει στη μικρή κατηγορία των Ελλήνων που δεν έχει τηλεόραση, αν και δηλώνει τηλεορασάκιας.
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το σπίτι του είναι ένα από τα 1.471 σπίτια στα οποία κατοικούν παιδιά και δεν υπάρχει τηλεόραση.
«Μέχρι το 2003 το πρώτο πράγμα που έκανα το πρωί μόλις ξυπνούσα ή μόλις γυρνούσα το βράδυ σπίτι ήταν να πατάω το on στο τηλεκοντρόλ».
Πατέρας τριών παιδιών- πέντε, τριών και ενάμισι ετών- ο Δημήτρης Ραζέλας πίστευε ότι θα ήταν δύσκολο να αποφύγει την τηλεόραση, όμως ευτυχώς διαψεύστηκε.
«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε προβλημα.
Βλέπουν ελεγχόμενα dvd από μένα στον υπολογιστή μου.
Το ευχάριστο είναι ότι δεν τη ζητάνε και όταν βρεθούμε σε κάποιο σπίτι δεν κάθονται μπροστά στην οθόνη», λέει.
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, από τα περίπου 3.700.000 ελληνικά νοικοκυριά, μόλις τα 19.066 δεν έχουν τηλεόραση - τα περισσότερα, εξάλλου, διαθέτουν περισσότερες από μία συσκευές.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Γράφει Ιστορία

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΟ Ομπάμα φέρνει την αλλαγή Ο μαύρος γερουσιαστής πέτυχε αυτό που μέχρι πριν από λίγους μήνες φαινόταν αδύνατο
Ο Μπαράκ Ομπάμα πέτυχε αυτό που μέχρι πριν από λίγους μήνες φαινόταν αδύνατο.
Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας μιγάς από λευκή μητέρα και Κενυάτη πατέρα που εμφανίστηκε στο πολιτικό στερέωμα πριν από μόλις τέσσερα χρόνια.
Ο Ομπάμα πέτυχε κάτι ακόμη, να μαγέψει την Ευρώπη η τελευταία εκδοχή του αμερικανικού ονείρου.
Όταν η Σρι Μουρτινίνγκσι ρώτησε τους οκτάχρονους μαθητές της τι θα ήθελαν να κάνουν όταν μεγαλώσουν, μερικοί απάντησαν ότι ήθελαν να γίνουν γιατροί, κάποιοι άλλοι πιλότοι.
Ένας μαθητής όμως είχε διαφορετικό όνειρο- ήθελε να γίνει πρόεδρος. Λεγόταν Μπαράκ Ομπάμα.
Σαράντα χρόνια αργότερα και 16.300 χιλιόμετρα από την Τζακάρτα, ο κόσμος παρακολούθησε με ανακούφιση εκείνον τον Αφροαμερικανό μαθητή που έζησε για λίγο στην Ινδονησία να πραγματοποιεί το όνειρό του.
Σε αυτό το όνειρο ελάχιστοι στοιχημάτιζαν πριν από 21 μήνες, όταν τον Φεβρουάριο του 2007 ο γερουσιαστής του Ιλινόις ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
Το μήνυμα της ανατροπής
Αν και ανερχόμενο αστέρι του κόμματος, η μόλις πρώτη του θητεία στη Γερουσία που μεταφραζόταν σε απειρία και κυρίως η Χίλαρι Κλίντον που είχε την υποστήριξη του κομματικού κατεστημένου θεωρητικά ψαλίδιζαν τις ελπίδες του.
Και τη θεωρία επιβεβαίωναν τα νούμερα: μια δημοσκόπηση τον Οκτώβριο του 2007 έδειχνε τη Χίλαρι Κλίντον να προηγείται με τουλάχιστον 30 μονάδες του αντιπάλου της.
Το πρώτο μήνυμα της ανατροπής ήρθε στις 3 Ιανουαρίου 2008: ο Ομπάμα έβγαινε νικητής στην πρώτη αναμέτρηση των προκριματικών εκλογών στην Αϊόβα και κατακτούσε το πολυπόθητο momentum για τη συνέχεια.
Οι επόμενοι μήνες είδαν το Δημοκρατικό Κόμμα να διχάζεται, τους δυο αντιπάλους να δίνουν μια σκληρή μάχη και τη Χίλαρι Κλίντον να αποσύρεται τελικά από τη διεκδίκηση του χρίσματος μόλις τον Ιούνιο.
Ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε απέναντι στον Τζον ΜακΚέιν με την Ευρώπη να τον λατρεύει και την Αμερική να αρχίζει να πείθεται από το όραμά του.
Στις προκριματικές εκλογές είχε κερδίσει, απρόσμενα για πολλούς, την υποστήριξη της οικογένειας Κέννεντυ.
Πριν από δυο εβδομάδες τάχθηκε στο πλευρό του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μπους, Κόλιν Πάουελ.
Οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τον Ομπάμα να προηγείται σχεδόν σε όλες τις πληθυσμικές ομάδες και ο ίδιος ξεπερνούσε χωρίς απώλειες τις σχέσεις του με τον πάστορα Τζερεμάια Ράιτ, ο οποίος είχε επιτεθεί στη «λευκή Αμερική» και τον καθηγητή Μπιλ Άγιερς, που οι Ρεπουμπλικανοί χαρακτήριζαν «τρομοκράτη» για τη δράση του κατά του Πολέμου στο Βιετνάμ.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάζεται το Κ.Α.Π.Η Κηφισιάς
Το Κ.Α.Π.Η. Καλαμαριάς εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα. Τα εγκαίνια θα κάνει ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ.Μαργαρίτης Τζίμας, παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς Χριστόδουλου Οικονομίδη και του Προέδρου του Κ.Α.Π.Η. Καλαμαριάς Σταύρου Ζαμπέτογλου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί παλαιό φωτογραφικό υλικό και έργα των ομάδων εργοθεραπείας και θα τραγουδήσει η νέα χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς που διευθύνει ο Κώστας Παπάζογλου, ενώ θα χορέψουν συγκροτήματα του Κ.Α.Π.Η. Καλαμαριάς.
Η εκδήλωση θα κλείσει με λαϊκό συγκρότημα και χορό. To νεόδμητο κτίριο του Κ.Α.Π.Η. (επί της οδού Καππαδοκίας 38) περιλαμβάνει δυο αίθουσες ψυχαγωγίας για άντρες και γυναίκες, αίθουσα εργοθεραπείας, βιβλιοθήκη, αίθουσα συνεδριάσεων, λοιπούς αναγκαίους χώρους φυσικοθεραπείας, νοσηλείας και υπαλληλικού προσωπικού καθώς και προβλεπόμενο χώρο γυμναστικής, χορών και γυμναστηρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ''ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΞΑΝΘΗ'' ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΒΕΡΓΕΤΗ-ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ. ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 107 Τ.Κ 54643 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ: 2310830665 FAX: 2310814403

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Δελτίο τύπου Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νομού Σερρών, εκτός των τμημάτων χορού κάθε Σάββατο 17:30 - 20:30 μ.μ. και χορωδίας, κάθε Πέμπτη στις 19:00 μ.μ. εγκαινίασε από φέτος μία σειρά σεμιναρίων που αποσκοπούν στην εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου και ιστορίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο κτίριο της Λέσχης τα Σάββατα ώρα 19:00 - 19:30 μ.μ. Κομνηνών 21 τις παρακάτω ημερομηνίες: 4 Οκτώβρη 18 Οκτώβρη 1 Νοέμβρη 15 Νοέμβρη 29 Νοέμβρη 13 Δεκέμβρη Από το νέο έτος πιθανότατα οι ημερομηνίες θα πυκνώσουν ώστε να γίνονται σε εβδομαδιαία βάση. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες αφιλοκερδώς και χωρίς την προϋπόθεση να έχει οποιαδήποτε ιδιότητα χορευτή, μέλους ή οτιδήποτε άλλο στη Εύξεινο Λέσχη. Υπεύθυνος των μαθημάτων είναι ο κ. Γιάννης Ρωμανίδης εκπαιδευτικός καθώς και ένα τιμ κατάλληλα καταρτισμένων ανθρώπων που εγγυάται την σωστή εκμάθηση της Ποντιακής διαλέκτου και ιστορίας. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων μοιράζονται τα φυλλάδια του μαθήματος και χρησιμοποιούνται εποπτικά μέσα με στόχο την δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκμάθησης. Υστερόγραφο: Η φιλοσοφία της όλης κίνησης έχει να κάνει στην δημιουργία μακροπρόθεσμα μιας αρτιότερα καταρτισμένης γενιάς Ποντίων ώστε να μη λησμονηθούν οι τα ήθη και έθιμα από την αλησμόνητη πατρίδα μας τον Πόντο. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πηγή: Ποντιακά Θέματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "Η ΡΩΜΑΝΙΑ" ΧΟΡΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ
Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ''Η ΡΩΜΑΝΙΑ'' ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΘΡΙΟ.
ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "Η ΡΩΜΑΝΙΑ"
Seelbergstr. 1770372
Stuttgart Til: +491733824276 FAX: +4971154997280