Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ .
Τα 10 σπουδαιότερα ψυχολογικά πειράματα του 20ου αιώνα (Οpenning Skinner's Box)
Tιμή: € 19.95
Εκδότης: Οξύ
Mετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή
252 Σελίδες Ημ/νία 'Εκδοσης: Μάρτιος, 2009 ISBN: 978-960-436-230-1
Η Lauren Slater, διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, δημοσιογράφος και συγγραφέας του μπεστ σέλερ Prozac Diaries, παρουσιάζει και εξηγεί τα 10 πειράματα που άλλαξαν την Ψυχολογία, την Ψυχιατρική και την αντίληψή μας για το νου και την ψυχή του ανθρώπου στον 20ό αιώνα. Ανοίξτε μαζί της το Κουτί της Ψυχής – θα σας συναρπάσει! Μπ. Φ. Σκίνερ – Εξαρτημένη μάθηση και ελεύθερη βούληση Στάνλεϊ Μίλγκραμ – Υπακοή στην εξουσία Ντέιβιντ Ρόζενχαν – Εχέφρονες σε μέρη για παράφρονες Ντάρλεϊ & Λατανέ – Συμπεριφορά αυτοπτών μαρτύρων Λίον Φέστινγκερ – Γνωστική ασυμφωνία Χάρι Χάρλοου – Συρμάτινες μαϊμούδες Μπρους Αλεξάντερ – Η φύση της εξάρτησης Ελίζαμπεθ Λόφτους – Ψευδείς αναμνήσεις Έρικ Κάντελ – Θαλάσσια σαλιγκάρια και ανθρώπινη ψυχή Αντόνιο Έγκαζ-Μονίζ - Λοβοτομή Το Κουτί της Ψυχής της Lauren Slater εγκαινιάζει τη νέα σειρά εκλαϊκευμένης επιστήμης ΑΝΤΙ-ΥΛΗ των εκδόσεων ΟΞΥ. Η σειρά ΑΝΤΙ-ΥΛΗ απευθύνεται σε αναγνώστες με ερευνητικό πνεύμα και αγάπη για τις επιστήμες και την τεχνολογία, σε αναγνώστες που θέλουν να καταλάβουν πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας αλλά και το πιο υπέροχο και πολυσύνθετο δημιούργημα της φύσης, ο άνθρωπος.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ο κόσμος των Ταγμάτων Ασφαλείας στην κατοχική Θεσσαλονίκη 1941-1944
ΔΟΡΔΑΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Πρόλογος: Ιάκωβος Μιχαηλίδης
ISBN 9789606647314[παλαιό 9606647315]
Τιμή: 25.00 €
Το «καυτό» ζήτημα του Δοσιλογισμού που για χρόνια παρέμενε στο περιθώριο της ιστορικής γραφίδας και υπήρξε ταυτόχρονα αντικείμενο άγριας πολιτικής εκμετάλλευσης, είναι το αντικείμενο αυτού του βιβλίου. Ο συγγραφέας στέκεται με ψύχραιμη και μετριοπαθή ματιά (όχι όμως ψυχρά και «υπεράνω» της πολιτικής) αντιμέτωπος με μια από τις σκοτεινότερες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας, πάνω στην οποία οικοδομήθηκε μεγάλο μέρος των πολιτικών σχέσεων και των στερεοτύπων των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας.
Ακολουθώντας πιστά τις βασικές αρχές της ιστοριογραφίας, με ιδιαίτερη ευαισθησία και με χειμαρρώδη και συναρπαστική αφήγηση κρίνει, αποκαλύπτει και σχολιάζει τους ανθρώπους (και τις επιλογές τους) που επέλεξαν να συνεργαστούν με τους κατακτητές. Πρόκειται για μια πρωτοπόρα μελέτη, που είναι καρπός πολύχρονης και εξονυχιστικής έρευνας σε ελληνικά και ξένα αρχεία, η οποία εστιάζει το ενδιαφέρον της στο φαινόμενο των ιδιότυπων Ταγμάτων Ασφαλείας που συγκροτήθηκαν και έδρασαν στη γερμανοκρατούμενη Μακεδονία στη διάρκεια της κατοχής και μέσα στο 1944 κατέστησαν την πόλη της Θεσσαλονίκης προνομιακό χώρο δράσης τους.. Η μελέτη επιχειρεί να αναδείξει τα ποικίλα κίνητρα και τους στόχους των ανθρώπων που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και ανέλαβαν επικεφαλείς ενόπλων ομάδων ή πολιτικών σχηματισμών εθνικοσοσιαλιστικής κατεύθυνσης. Διερευνά την αφετηρία, τα κίνητρα και τις πολιτικές απόψεις των ενόπλων και των ιδεολόγων, τη γερμανική πολιτική, καθώς και τη στάση των αντιστασιακών οργανώσεων, των κατοχικών κυβερνήσεων, της εξόριστης κυβέρνησης και των συμμαχικών δυνάμεων απέναντι στα Τάγματα Ασφαλείας. Η ανάδειξη των Ταγμάτων Ασφαλείας σε παράγοντα του κατοχικού δράματος εξετάζεται σε σχέση με τις γενικότερες πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο τέλος του κόσμου των «Ταγματασφαλιτών», σε μια προσπάθεια να αναλυθούν σε βάθος οι πολιτικές ζυμώσεις που προηγήθηκαν. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το τμήμα του βιβλίου που αναφέρεται στο πως ενσωματώθηκαν οι πρωτεργάτες των Ταγμάτων Ασφαλείας στη μετεμφυλιακή κοινωνία. Ο Στράτος Δορδανάς είναι διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ. Διδάσκει στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

6 Ιουνίου 1944 6:30 πμ - Απόβαση στη Νορμανδία

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά 6 Ιουνίου 1944 6:30 πμ - Απόβαση στη ΝορμανδίαΗ Απόβαση της Νορμανδίας με κωδική ονομασία Operation Neptune (Επιχείρηση Ποσειδώνας) ήταν η Συμμαχική απόβαση στα παράλια της Γαλλίας, που έλαβε χώρα στις 6 Ιουνίου 1944, μέρα γνωστή και ως D-Day.
Αντικειμενικός σκοπός της απόβασης ήταν να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα από την Καέν έως το Χερβούργο, μέσω του οποίου οι Σύμμαχοι θα περνούσαν στρατεύματα από τη Μεγάλη Βρετανία στην ηπειρωτική Ευρώπη. Η Μάχη της Νορμανδίας που ακολούθησε, τελείωσε στις 19 Αυγούστου 1944, όταν τα Συμμαχικά στρατεύματα πέρασαν το Σηκουάνα.
Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος ορίσθηκε ο Αμερικανός αρχιστράτηγος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ
Σειρά: Χρονοταξιδευτές
Τίτλοι Βιβλίων: Σωκράτης, Αριστοτέλης, Καζαντζάκης, Θεόφιλος
Συγγραφέας: Ειρήνη Καμαράτου - Γιαλλούση
Σελίδες: 32 Τιμή: 6,27 ευρώ
Με τη βοήθεια δυο μικρών ηρώων, του Γιώργου και της Μαίρης, και μέσα από ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν, οι νεαροί μας αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος:
Τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη, τον Καζαντζάκη, τον Θεόφιλο!Ζουν στιγμές της καθημερινής τους ζωής, εξερευνούν τα λόγια, τις ιδέες και τις σκέψεις τους, παρακολουθούν πώς όλα αυτά μπορούν να αλληλεπιδρούν με το σημερινό τους κόσμο, με το παρόν τους, βιώνουν ό,τι ονομάζουμε «διαχρονική αξία».
Και όλα αυτά με όχημα τα βιβλία της σειράς Χρονοταξιδευτές... ένα πρωτότυπο, παιδαγωγικό εργαλείο, που δημιουργήθηκε με στόχο να συστήσει στο παιδικό αναγνωστικό κοινό μεγάλες προσωπικότητες του πολιτισμικού μας παρελθόντος, με έναν τρόπο δυναμικό και δημιουργικό, κατάλληλο να κινητοποιήσει την παιδική σκέψη
Αποδεσμεύοντας τον νεαρό αναγνώστη από το ρόλο του παθητικού δέκτη μιας τυποποιημένης, συχνά μη κατανοητής, γνώσης, οι Χρονοταξιδευτές προτείνουν καινούργιες διαδρομές βιωματικής προσέγγισης του παρελθόντος, αισθητοποίησης του κοινωνικού και ιστορικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι προσωπικότητες αυτές έζησαν, δραστηριοποιήθηκαν και έγιναν αυτό που σήμερα ονομάζουμε «μεγάλες»!
Από τη νέα σχολική χρονιά, οι "ΧΡΟΝΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ" θα ταξιδέψουν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας όπου σε συνεργασία με τίς κατά τόπους Διευθύνσεις των γραφείων Α βάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει η παρουσίαση της σειράς από την συγγραφέα.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ στα τηλέφωνα 210 3628852 & 210 3628862 email:info@taxideftis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 417 ΣΑΒΒΑΤΟ 6 IOYNΟΥ 2009TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Μαυρίστε τους αλύπητα Η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών (χειρότερη –επαναλαμβάνουμε– κι από τη συμμορία Ανδρουτσοπούλου) πρέπει να ηττηθεί για 151 διαφορετικούς λόγους.
Ο 151ος είναι ότι, αν παραταθεί η παραμονή της στην εξουσία, εμείς ή θα πρέπει ν’ αλλάξουμε χώρα ή να καταλήξουμε στο φρενοκομείο (εκτός κι αν ολόκληρη η χώρα μεταβληθεί σε απέραντο φρενοκομείο, όπως είχε προβλέψει ο… κανονικός Καραμανλής).
Πάρτε παράδειγμα τον «καταλληλότερο».
Τη μια δηλώνει ότι είναι κουρασμένος, την άλλη διαβεβαιώνει ότι είναι ξεκούραστος και την παράλλη ότι θα οδηγήσει το κόμμα του στις εθνικές εκλογές «αν τον θέλουν οι άλλοι».
Εκεί όμως που έδωσε ρέστα είναι στις απίθανες αρλούμπες με τις οποίες προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.
Θα περιοριστούμε σε δύο κορυφαία παραδείγματα – από τα πάμπολλα που «κοσμούν» τη θητεία του: το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και το σκάνδαλο της Siemens. Σελ.2 Να τος, να τος ο πρωθυπουργός! Ο κόσμος ξέσπασε και ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε από καρδιάς.
Αυτή η συγκέντρωση έφερε μνήμες από συγκεντρώσεις που έφερναν νίκες.
Στο Πεδίον του Άρεως συναντήθηκαν όλες οι γενιές του Κινήματος.
Αυτές που στήριξαν τη μεγάλη αρχή, το ξεκίνημα και την Αλλαγή του Ανδρέα Παπανδρέου, τον εκσυγχρονισμό του Κ. Σημίτη και την προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να αλλάξει το διεθνές στάτους της χώρας τη δεκαετία του ’90, όσοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ στα πέτρινα χρόνια μετά το 2004 και αυτοί που θα το οδηγήσουν τώρα στην εξουσία.
Ο αρχηγός του Κινήματος απευθύνθηκε σε όλους.
«Όλοι μαζί μπορούμε», τους είπε.
Επισήμανε πως «παρότι οι δημοσκοπήσεις είναι καλές, καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη»!
Δεσμεύθηκε πως «στο όνομά σας θα συγκρουστώ με τα μεγάλα συμφέροντα και θα κάνω πράξη τους μεγάλους εθνικούς στόχους για την παιδεία, το κοινωνικό κράτος, την εξωτερική πολιτική και την πράσινη ανάπτυξη.
Υπάρχει όμως μία προϋπόθεση: η ψήφος εμπιστοσύνης την Κυριακή»! Σελ.7 Πανικός Καραμανλή από την επερχόμενη συντριβή ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ Όσα έχτισε ο Κ. Καραμανλής με την προσωπική του ανάμειξη στην προεκλογική εκστρατεία και τη βάναυση προσβολή των θεσμών γκρεμίστηκαν σαν πύργος στην άμμο μέσα σε λίγες ώρες.
Η συσπείρωση της Ν.Δ. εξαιτίας των χειρισμών στην ιστορία με τη Siemens δοκιμάζεται σκληρά και οι φόβοι για μια βαριά ήττα μεγαλώνουν.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν θα αποφύγει το πικρό ποτήρι μιας διευρυμένης ήττας, που κατά πάσα πιθανότητα θα δρομολογήσει εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα.
Τελευταία γκάλοπ (ακόμη και εταιρειών που συνεργάζονται με την κυβέρνηση) δείχνουν ότι η ψαλίδα άνοιξε στις 5 και πιθανόν στις 6 μονάδες – αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με συντριβή. Πρόκειται για τη δίκαιη τιμωρία της κουτοπόνηρης και ανήθικης τακτικής του Καραμανλή στο σκάνδαλο της Siemens.
Έκανε τα πάντα για να το περιορίσει στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ, να το χαρακτηρίσει αποκλειστικά «πράσινο» και να το χρησιμοποιήσει σαν βραδυφλεγή βόμβα εις βάρος των αντιπάλων του.
Αλλαγή!
Το λένε οι κούκοι στα βουνά και οι πέρδικες στα πλάγια:
το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές άνετα, αρκεί όλοι να κάνουν το καθήκον τους και να πάνε να ψηφίσουν.
Όπως το έχει πει πολλές φορές ο Παπανδρέου, «καμία ψήφος δεν θα πρέπει να πάει χαμένη»! Σελ. 16 και Σελ. 17 στο πέταλο Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι ο Καραμανλής και όχι η Ντόρα ή ο φαλακρός πράκτορας της ενημέρωσης.
Αυτός είναι ο καραφασίστας.
Πόσο, αλήθεια, παρεξηγηθήκαμε ακόμα και από ΠΑΣΟΚους για το χαρακτηρισμό που του δώσαμε;
Αυτός, λοιπόν, είναι πίσω από κάθε ξεδιάντροπη ενέργεια.
Πίσω από κάθε αντιδημοκρατική και φασιστική ενέργεια.
Ο Αντώναρος απλώς είναι το γνήσιο φερέφωνό του.
Γι’ αυτό τον διάλεξε. Γι’ αυτό επικοινωνεί μαζί του. Σελ. 71 στο πέταλο Πήρε τελικά τη μεγάλη απόφαση ο Ρουσόπουλος.
Σταματά την πολιτική.
Ξαναγυρίζει στη δημοσιογραφία.
Κόπηκαν οριστικά οι γέφυρες με την πολιτική.
Τη δραματική απόφαση την πήρε το περασμένο Σαββατοκύριακο και την ανακοίνωσε στον ίδιο τον Καραμανλή.
Τον πήρε το μεσημέρι της Κυριακής τηλέφωνο.
Δεν κράτησε πολύ η κουβέντα. Ούτε δέκα λεπτά.
«Το αποφάσισα. Δεν πρόκειται να πολιτευτώ.
Δεν θέλω να σε φέρνω συνέχεια σε δύσκολη θέση.
Έκανα λάθη. Θα τα πληρώσω».
Ο Καραμανλής τον άκουγε άνετος. Και δεν αιφνιδιάστηκε. Του είπε μόνο ότι λυπάται για την απόφασή του και ότι δεν ήθελε να πάρουν μια τέτοια τροπή τα πράγματα. Συμφώνησαν ότι σε πολλά φταίνε και οι δύο, και είπαν να βρεθούν μεσοβδόμαδα στη Ραφήνα για να τα πουν πιο αναλυτικά.
Παρά τις προσπάθειες που κάναμε, δεν μπορέσαμε να μάθουμε αν έγινε η συνάντηση στη Ραφήνα ή στο κρησφύγετο του Καραμανλή στον Λυκαβηττό.
Μάθαμε ακόμα ότι ο Ρουσόπουλος τηλεφωνήθηκε με τον Αγγέλου τη Δευτέρα.
Του είπε για την απόφασή του. Σελ. 72

Η Τουρκία αυξάνει την επιρροή της στο Ιράκ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Η Τουρκία αυξάνει την επιρροή της στο ΙράκZaman (4/6/2009)
Η Τουρκία θέτει σε εφαρμογή την πολιτική της σύστασης σχέσεων με όλες τις ομάδες του Ιράκ.
Η Τουρκία, η οποία έκανε το βήμα για την πώληση των πετρελαίων του Βορείου Ιράκ, τώρα κινητοποιεί αθόρυβα και το προξενείο της στη Βασόρα, της οποίας η πλειοψηφία των κατοίκων αποτελείται από Σιίτες.
Στη Βασόρα εκτός της Τουρκίας προξενεία διαθέτουν η Βρετανία και το Ιράν.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιουνίου του Κ.Α.Π.Η Δήμου Καλαμαριάς

ΚΕΝΤΡΙΚΟ Κ.Α.Π.Η.
02/06/09 : Πρωινός καφές - Ομιλία από την νοσηλεύτρια του Κ.Α.Π.Η. κα Πατσίστα Δέσποινα με θέμα «Η γρίπη των χοίρων».
09/06/09 : Πρωινός καφές - Ομιλία από την ψυχολόγο του Κ.Α.Π.Η. κα Ζαμπετογλίδου Χριστίνα με θέμα «Διαχείριση ελεύθερου χρόνου».
09/06/09 : Εκδρομή για τα μέλη της χορωδίας και της χορευτικής ομάδας.
10/06/09 : Τελικός τουρνουά τάβλι.
10/06/09 : Εκδήλωση του 3ου Δημοτικού Σχολείου στη μεγάλη αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. στις 18.30 μ.μ.11-12/06/09 : Συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Κ.Α.Π.Η. σε εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η. Τρικάλων
14/06/09 : Ημερήσια εκδρομή στα λουτρά Πόζαρ.
16/06/09 : Πρωινός καφές - Ομιλία από τον γιατρό κ. Μπολιμπότα Δημήτριο με θέμα «Οζονοθεραπεία».
20/06/09 : Συμμετοχή της χορευτικής ομάδας σε εκδηλώσεις στην N. Μηχανιώνα.
23/06/09 : Εκδήλωση για το κλείσιμο του Πρωινού καφέ.
28/06/09 : Ημερήσια εκδρομή στο Κόκκινο Νερό.
Κ.Α.Π.Η. Κηφισιάς
01/06/09 : Απογευματινή συνάντηση γυναικών στο Κ.Α.Π.Η.
03/06/09 : Πρωινή εκδρομή στην Ηράκλεια.
04/06/09 : Πρωινός καφές - Ομιλία από τον κ. Αχτσιβασίλη Στέφανο με θέμα «Η δημιουργία της Καλαμαριάς» Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση της χορωδίας στη Ν. Μηχανιώνα.
10/06/09 : Τελικός του διαγωνισμού τάβλι.
11/06/09 : Πρωινός καφές - Ομιλία από τη νοσηλεύτρια του Κ.Α.Π.Η. κα Ζώπτου Σοφία με θέμα «Αλκοολισμός».
11-12/06/09 : Συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Κ.Α.Π.Η στο φεστιβάλ του Κ.Α.Π.Η. Τρικάλων
15/06/09 : Απογευματινή συνάντηση γυναικών στο Κ.Α.Π.Η. Αποχαιρετιστήρια συνάντηση της ομάδας εργοθεραπείας.
17/06/09 : Ημερήσια εκδρομή στην Ξάνθη - Σταυρούπολη.
18/06/09 : Λήξη του προγράμματος του Πρωινού καφέ - Αποχαιρετιστήρια ομιλία από τον πρόεδρο του Κ.Α.Π.Η. κ. Ζαμπέτογλου Σταύρο. Ευχές για Καλό καλοκαίρι.
22/06/09 : Απογευματινή συνάντηση γυναικών.
Κ.Α.Π.Η. Κρήνης 03/06/09 : Αποχαιρετιστήριος Πρωινός καφές.
03/06/09 : Απογευματινή εκδρομή στην Ν. Απολλωνία.
08/06/09 : Αναχώρηση ομάδας λουτροθεραπείας για δεκαήμερο διακοπών στα λουτρά Λαγκαδά.
10/06/09 : Τελικός πρωταθλήματος τάβλι στο Κ.Α.Π.Η. Κηφισιάς.
11/06/09 : Παρουσίαση της χορευτικής ομάδας σε φεστιβάλ στο Κ.Α.Π.Η. Τρικάλων.
20/06/09 : Εκδρομή στην Αλιστράτη Σερρών και στον Αγ. Ιωάννη.
Κ.Α.Π.Η. Φοίνικα
01/06/09 : Δωρεάν εκδρομή με την εταιρεία Ευρωσπίτι στη Βέροια, στο φράγμα του Αλιάκμονα.
02/06/09 : Πρωινός καφές με θέμα «Το νερό στη ζωή μας»από την νοσηλεύτρια.
03/06/09 : Ομιλία με θέμα το «όζον» από το γιατρό κ. Μπολιμπότα Δημήτριο.
08/06/09 : Τεστ μνήμης στα μέλη του Κ.Α.Π.Η. από την ψυχολόγο του Κ.Α.Π.Η. κα Ζαμπετογλίδου Χριστίνα.
09/06/09 : Πρωινός καφές στο HONDOS CENTER.
10/06/09 : Τελικός πρωταθλήματος τάβλι στο Κ.Α.Π.Η. Κηφισιάς.
13/06/09 : Συμμετοχή της χορευτικής ομάδας σε εκδήλωση στο COSMOS.
16/06/09 : Δωρεάν πρωινός περίπατος για τα μέλη στο φράγμα της Θέρμης.
20/06/09 : Συμμετοχή της χορευτικής ομάδας σε εκδήλωση του Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας.
24/06/09 : Εκδρομή στους κήπους του Βοτανικού.
30/06/09 : Πρωινός καφές στο REMEZZO Καλαμαριάς.
Κ.Α.Π.Η. Καραμπουρνάκι
02/06/09 : Πρωινός καφές - Ανακοινώσεις από τη Κοινωνική λειτουργό. Ανέκδοτα και τραγούδια από τα μέλη του Κ.Α.Π.Η.
Εργασία φοιτητών του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Συμμετοχή των μελών σε θεατρικά - Βιωματικά κετσάκια.
03/06/09 : Δωρεάν ημερήσια εκδρομή Φράγμα Αλιάκμονα - Ι.Μ. Προδρόμου - Βέροια προσφορά της εταιρείας Ευρωσπίτι.
08/06/09 : 10ήμερη λουτροθεραπεία στο Λαγκαδά.
09/06/09 : Πρωινός καφές - Ομιλία από τη νοσηλεύτρια κα Πατσίστα Δέσποινα με θέμα : «Ενημέρωση για τον καύσωνα».Ομιλία από τον ιατρό κ. Μπολιμπότα με θέμα : «Οζονοθεραπεία».Αποχαιρετιστήριο γλεντάκι στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. των ομάδων Εργοθεραπείας - Χορωδίας - Χορευτικού - Πρωινού Καφέ. 10/06/09 : Τελικός πρωταθλήματος τάβλι στο Κ.Α.Π.Η. Κηφισιάς.
13/06/09 : Εμφάνιση της Χορευτικής Ομάδας του Κ.Α.Π.Η. στο Mediterranean Cosmos.
20/06/09 : Εμφάνιση της Χορευτικής Ομάδας στο Φεστιβάλ Ν. Μηχανιώνας.