Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μουσική βραδιά με τον Κώστα Παπαδόπουλο

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου · 8:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.  
Αίθουσα «Γαλαξίας» Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης  
Μπουζούκι: Κώστας Παπαδόπουλος 
Κιθάρα & τραγούδι: Δημήτρης Παπαγεωργίου 
Στη μέση της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης, υπάρχει ένα και μοναδικό χτίσμα.  
Εκεί βρίσκεται ο δημοτικός πολυχώρος «Γαλαξίας».  
Είσοδος δωρεάν

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2010 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη  
Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, που έγινε σε θερμό κλίμα, βρέθηκαν τα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των Αθηναίων πολιτών, η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και τα προβλήματα που προκαλούνται από την αυξανόμενη ένταση των μεταναστευτικών ροών.
Στη συζήτηση, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ιστορικό κέντρο και η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2010  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Ο τομέας της ασφάλειας στην Ευρώπη, ήταν το αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεων που είχε, χθές, Τρίτη 5 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής με τους πρέσβεις της Γαλλίας κ. Christophe Farnaud και της Βρετανίας Dr . David Landsman .
Αμέσως μετά τις συναντήσεις ακολούθησαν δηλώσεις.
Δηλώσεις Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Farnaud
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:
«Είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση με τον κύριο Πρέσβη για όλα τα θέματα που αφορούν στη διμερή συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία, αλλά ταυτόχρονα και για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα μεγάλα θέματα της εποχής μας που αφορούν στην Ευρωπαϊκή κοινωνία, στην πίεση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, ένα θέμα το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα μας, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής της θέσης.
Επίσης, κάναμε ανασκόπηση όλων των τελευταίων εξελίξεων στον τομέα της συνεργασίας για την ασφάλεια. Η ασφάλεια που αποτελεί πλέον απαίτηση του κάθε Ευρωπαίου και του κάθε Έλληνα πολίτη, δεδομένου ότι τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, ούτε οικονομική, ούτε κοινωνική εξέλιξη, χωρίς να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς να ζήσουν, να δημιουργήσουν, χωρίς να εγγυηθούμε την ποιότητα ζωής τους.
Και σ’ αυτόν τον τομέα, τόσο ο κύριος Πρέσβης, όσο και εγώ, εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μία σύμπτωση απόψεων, καθώς η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα, είναι η «ατμομηχανή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει καθοριστικά στις Ευρωπαϊκές αποφάσεις και από κοινού, όλες οι χώρες, έχουμε την υποχρέωση να εγγυηθούμε τις αξίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού σε όλους τους τομείς».
Γάλλος Πρέσβης:
«Είχαμε μια πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα συνάντηση. Όπως ξέρετε, ο τομέας της ασφάλειας είναι πολύ σημαντικός για την Ελλάδα, για τη Γαλλία, για την Ευρώπη και για κάθε Ευρωπαίο πολίτη και ελπίζω ότι θα κάνουμε περισσότερα πράγματα μαζί. Κ. Υπουργέ σας εύχομαι κάθε επιτυχία».
Δηλώσεις Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και Πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα Dr David Landsman
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:
«Είχαμε μια ιδιαίτερα σημαντική συνομιλία με τον κύριο Πρέσβη. Η παραδοσιακή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία είναι πάντα ισχυρή και θα είναι και στο μέλλον σ’ όλους τους τομείς, ιδιαίτερα όμως στον τομέα της ασφάλειας και του σεβασμού των αξιών του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας, όπως είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
Η έννοια της ασφάλειας, είναι υποχρέωση της πολιτείας, του κράτους προς τους πολίτες. Η έννοια της ασφάλειας στη σύγχρονη κοινωνία είναι απαίτηση των πολιτών. Και σ’ αυτήν την κατεύθυνση η ελληνική Κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις δυνατότητές της, αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει η διεθνής συνεργασία, προκειμένου να εγγυηθούμε ένα ασφαλές μέλλον για την ελληνική κοινωνία. Χαίρομαι γιατί ο κύριος Πρέσβης είχε την καλοσύνη να εκδηλώσει τη δική του θέληση για τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες».
Βρετανός Πρέσβης:
«Συμφωνώ με τον κ. Υπουργό ότι, αφού αντιμετωπίζουμε κοινές απειλές, χρειαζόμαστε κοινές προσπάθειες, όσον αφορά, για παράδειγμα, στην τρομοκρατία και στην παράνομη μετανάστευση. Συνεργαστήκαμε στενά για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και θα συνεργαστούμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, το 2012.
Όσον αφορά στην παράνομη μετανάστευση, έχουμε ήδη ένα φορτωμένο πρόγραμμα συνεργασίας. Το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν είναι μόνο της Ελλάδας και της Βρετανίας, είναι της Ευρώπης. Και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε σε αυτό τον τομέα».

Απόπειρα εμβολισμού από τουρκική φρεγάτα σε σκάφος του Λ.Σ.

ΑΠΟ ΤΟ InfognomonPolitics  
Δολοφονική απόπειρα κατά του πληρώματος περιπολικού του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα σημειώθηκε χθες λίγο έξω από την Ψέριμο. 
Το τουρκικό σκάφος, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που επίσης φέρνει κατ’αποκλειστικότητα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, κινήθηκε πάση δυνάμει κατά του ελληνικού σκάφους (περιπολικό 070), προσπαθώντας να το εμβολίσει στη μέση. 
Το ελληνικό σκάφος διασώθηκε μόνο χάρις στα ανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματός του αφού κατέφερε για λίγα μόλις μέτρα να αποφύγει την πλώρη της τουρκική φρεγάτας F492 Gemlik (πρώην USS Antrim) κλάσης O.H.Perry, η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα δύο.  
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Aυτή την εβδομάδα στο Floral

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, 22.00  
Dj set 
by General Conzou from Burger Project 
Ο jazz κοντραμπασίστας των Burger Project ανακατεύει μουσικές, από την jazz και το rock ‘n’ roll ως το funk και τη reggae. 
Σάββατο 9 Οκτωβρίου, 22.00  SoundPark  LIVE Rock κομμάτια διασκευασμένα όπως δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. 
Αυτή είναι η πρόκληση που βάζουν οι Soundpark στο τραπέζι τους. Aπό την reggae στο trip-hop και από την jazz-soul μέχρι την electronica και το jungle beat. 
Κωστής Κοπανάρης (κρουστά) 
Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα) 

Μάνος Αναγνωστόπουλος (μπάσο) 
Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πλήκτρα) 
Νατάσσα Τσίρου (φωνή) 
Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια 
τηλ: 210 3800070  fax: 210 3800071  
www.floralcafe.gr  
e-mail: contact@floralcafe.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΝΟ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΔΙΑΒΑΖΩ"

Το περιοδικό Διαβάζω και ο Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Πανελλαδικό Κέντρο Βιβλίου (Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα) για τον Νάνο Βαλαωρίτη.

U2 Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ - ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ





U2 Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ  
Πρώτη παρουσίαση 
Λεύκωμα και μελέτη. Λόγος και εικόνα. 
Μία έκδοση για τους U2, σχεδιασμένη ώστε να συνδυάζει το οπτικό ερέθισμα με μια ενδελεχή ανάλυση της πορείας και του έργου του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος (από τις εκδόσεις Οξύ). 
Μαζί μας, οι συγγραφείς του βιβλίου: Χάρης Συμβουλίδης, Στυλιανός Τζιρίτας, Θέμης Πέλλας. 
Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ. στο Floral - Books+Coffee 
(Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια, 210 3800070) 
Εκδόσεις Οξύ Θεμιστοκλέους 80, 106 81, Εξάρχεια 
Τηλ.: 210-52.26.609 / Fax: 210-52.27.768 

Μονόλογοι από τη Γάζα στην Ελλάδα και όλον τον κόσμο - Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

"Μονόλογοι απ' τη Γάζα" 
32 μαθητές-μαθήτριες από τη Γάζα γράφουν για τη ζωή τους 
θεατρικά & εικαστικά δρώμενα στις 17 Οκτωβρίου 2010 ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο  
Οργάνωση: Θέατρο ASHTAR της Παλαιστίνης 
Στην Ελλάδα: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Σέρρες, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Χίο, Ρόδο και σε ολόκληρο τον κόσμο από διάφορους φορείς και στις 29 Νοεμβρίου 2010 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη ….τα όνειρα, η ασφάλεια, η ελπίδα και το μέλλον είναι λέξεις που χάνουν το νόημά τους σε μια πόλη που σκοτώνει και το παραμικρό όνειρο…. (Άνας, 15 χρονών μαθητής στη Γάζα) …θα ήθελα να ζω σε μια δημοκρατική κοινωνία, με νόμους, με ειρήνη και με είκοσι κινηματογράφους, για να πηγαίνω να βλέπω ταινίες, να πετάω με τη φαντασία μου και να ονειρεύομαι… (Ραουάντ, μαθήτρια 13 χρονών από τη Γάζα) Από τον Νοέμβριο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010, με τη βοήθεια ενός θεατροπαιδαγωγού και ενός ψυχολόγου, 32 νέοι και νέες 13-17 ετών στη Γάζα επεξεργάστηκαν και κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τις ελπίδες, τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή και τον πόλεμο τον Δεκέμβριο του 2008. Η προσέγγιση έγινε με τη βοήθεια τεχνικών του Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Αουγκούστο Μποάλ, της Δραματοθεραπείας και των Αφηγήσεων-Παραμυθιών. Οι ιστορίες τους θα παρουσιαστούν θεατρικά στις 17 Οκτωβρίου 2010 ταυτόχρονα στην Παλαιστίνη και σε ακόμα 30 χώρες. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στην παραλία της Γάζας στις 10π.μ. όπου χάρτινα καραβάκια με τα κείμενα των μαθητών θα ταξιδέψουν στη θάλασσα. Αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου 2010 μια ομάδα νέων από αυτές τις χώρες θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσουν τους Μονολόγους σε διάφορες γλώσσες στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην ετήσια συνεδρίαση της για το Παλαιστινιακό ζήτημα. Ταυτόχρονα οι Μονόλογοι απ τη Γάζα θα αποτελέσουν αφορμή για επικοινωνία μαθητών από διάφορα μέρη του κόσμου και για δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολέμου-βίας, διαπολιτισμικότητας κ.ά. Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα του θεάτρου ASHTAR της Παλαιστίνης το οποίο στην Ελλάδα συνεργάζεται με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. (www.TheatroEdu.gr) Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: «Η επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας τον Δεκέμβριο 2008-Ιανουάριο 2009 ήταν εξαιρετικά βίαιη και στις 22 ημέρες που διήρκεσε είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 1380 παλαιστινίων, εκ των οποίων οι 431 ήταν παιδιά. Τουλάχιστον 5380 ήταν οι τραυματίες, από τους οποίους οι 1380 ήταν παιδιά. Υπολογίζεται ότι περίπου 100000 άτομα αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους για ακόμα μία φορά. Σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία, τόποι θρησκευτικής λατρείας και κέντρα πολιτισμού καταστράφηκαν. (World Health Organization, Gaza strip, Initial health needs assessments, Health Cluster, 16/02/2009.) Σύμφωνα με την αναφορά ειδικών στην ψυχική υγεία: «Η πρόσφατη βία και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός απειλούν πολύ σοβαρά την ψυχική και πνευματική υγεία καθώς και την κοινωνική ευημερία τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών. Η καταστροφή και ο πόνος που προκάλεσαν οι άγριοι βομβαρδισμοί και οι οδομαχίες για πάνω από τρεις βδομάδες, ακολουθούν πολλά χρόνια κατοχής, συγκρούσεων και απωλειών. […] Απαιτείται τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουν ν’ αντιμετωπίσουν τις τραυματικές εμπειρίες και ν’ αρχίσουν να ξαναχτίζουν τις ζωές τους…[..] Πρέπει να υπάρξουν δραστηριότητες που ομαλοποιούν τη ζωή τους και τους δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας, δομής και ασφαλούς πρόβλεψης για το μέλλον, σε έναν κατά τα άλλα χαώδη και επισφαλή κόσμο. Να δοθούν ευκαιρίες στους εφήβους να πάρουν μέρος στην αντιμετώπιση της κρίσης, οργανώνοντας οι ίδιοι δραστηριότητες για μικρότερα παιδιά, ευκαιρίες που θα τους δώσουν αίσθηση πληρότητας και αυτοπεποίθησης….» (Interagency statement on Mental Health in Gaza in 2009: Principles and response) Σύμφωνα με τον θεατροπαιδαγωγό του ASHTAR Theatre στη Γάζα: «Οι νέοι, μετά την επίθεση, έχουν χάσει την πίστη τους στα πάντα και κυρίως στους πατεράδες τους, που έτρεμαν από φόβο μπροστά στα παιδιά τους καθώς έπεφταν οι βόμβες….. πατεράδες που θα έπρεπε να αντιπροσωπεύουν την ασφάλεια και να είναι πρότυπα για τα παιδιά τους. Παρ’ όλ’ αυτά πολλοί, για λόγους ασφάλειας, άφησαν τα σπίτια τους και τα παιδιά τους και σκόρπισαν σε άλλους χώρους, σε σχολεία, σε συγγενείς ή γείτονες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη σιγουριάς και εμπιστοσύνης προς τους ενήλικες.» Οι «Μονόλογοι απ' τη Γάζα» στην Ελλάδα Οι 32 Μονόλογοι των μαθητών από τη Γάζα μεταφράστηκαν στα ελληνικά από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και θα παρουσιαστούν σε 8 πόλεις στις 17/10/2010. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πρέβεζα, Σέρρες, Κέρκυρα, Χίος, Ρόδος. Το πρόγραμμα εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις που οργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση γύρω από τα ζητήματα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, της Πολιτειότητας (η Ιδιότητα του Πολίτη) και της Προσέγγισης των Πολιτισμών μέσα από τις παραστατικές τέχνες (θέματα που περιλαμβάνονται και στις προτεραιότητες της UNESCO για τη δεκαετία). Για αυτό το σκοπό, με αφορμή τους μονολόγους των μαθητών από τη Γάζα, μετά τις 17/10/10 θα οργανωθούν δράσεις σε διάφορες πόλεις στις οποίες περιλαμβάνονται: αλληλογραφία μαθητών από Ελλάδα, Γάζα και άλλες χώρες, βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων νέων, εργαστήρια για μαθητές και νέους, συζητήσεις και ενημερωτικές δράσεις, για ζητήματα Δικαιωμάτων του Παιδιού και Προσέγγισης των Πολιτισμών. Άλλοι φορείς μπορούν να αξιοποιήσουν τους μονόλογους καλλιτεχνικά ή εκπαιδευτικά μετά από σχετική άδεια και με την προϋπόθεση να μην προκύπτει εμπορική εκμετάλλευση. Τον Νοέμβριο 2010 ένας έλληνας νέος θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να ενταχθεί στη διεθνή ομάδα νέων που θα προετοιμάσουν και παρουσιάσουν τους μονολόγους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:  
Κυριακή, 17/10/2010 Η παρουσίαση των μονολόγων θα γίνει από μαθητές και νέους ηθοποιούς: Αθήνα: 11π.μ. στο Θέατρο Νέου Κόσμου και στις 6μ.μ. στην Πλατεία στο Μοναστηράκι Θεσσαλονίκη: 11π.μ. στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Κρατικό Θέατρο). Ηράκλειο: 12μ. στην Πλατεία Λιονταριών. Σέρρες: 11π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ και στον πεζόδρομο Πρέβεζα: 11 π.μ. στο Κάστρο Αγίου Ανδρέα Χίος: 5μ.μ. στην Πλατεία Φρουρίου στο Κάστρο Χίου Κέρκυρα: 12μ. στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης & στη Λευκίμμη στις 7μ.μ. Ρόδος: 5μ.μ. στο Θόλο απέναντι από το ΑΚΤΑΙΟ
Όλες οι εκδηλώσεις ετοιμάστηκαν με εθελοντική προσφορά και εργασία και η είσοδος είναι ελεύθερη. Δωρεές-χορηγίες στο λογ. ALPHA BANK 202-00-2002-000277 με τη σημείωση «Μονόλογοι» 
Πληροφορίες & αναλυτικό πρόγραμμα για κάθε πόλη στην ιστοσελίδα: www.TheatroEdu.gr  
Επικοινωνία: info@theatroedu.gr 
Με τη συνεργασία & υποστήριξη (μέχρι στιγμής): 
· ΟΛΜΕ · Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) · Θέατρο του Νέου Κόσμου · ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας & Σερρών · Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου · Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου–UNIMA Hellas · Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα · Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων -ΠΕΕΠΟΘΕ · Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης · Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων · Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας · ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Σερρών, Χαλκιδικής, Χίου · Πολιτιστικός Σύλλογος "Πρέβεζα" · Κινηματογραφικές Λέσχες Πρέβεζας & Σερρών · Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών "Ένα σχολείο για τη Γάζα» · Δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης–Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού · Δήμος Ηρακλείου · Δήμος Ροδίων · Πρωτοβουλία «για τα παιδιά στη Γάζα» · Σύλλογος Γονέων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα · Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου · Επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Ν. Χίου · Ρ/Σ & Εφημερίδα “ΑΛΗΘΕΙΑ" Χίου · Cretalive.gr · Εφημερίδα Πατρίς Ηρακλείου · ΕΡΑ Σερρών 
Πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Νέος τίτλος: Μπονζάι της Κλαίτης Σωτηριάδου

Κλαίτη Σωτηριάδου  
ΜΠΟΝΖΑΪ  
Ελληνική πεζογραφία
ISBN: 978-960-04-4091-1 
σελ. 312
Οκτώβριος 2010 
Μετά το θάνατο της Ελένης ο γιος της ανακαλύπτει τα γραπτά της και προσπαθεί μέσα από αυτά να εξηγήσει τα αναπάντητα της ζωής της: την αιτία που την ώθησε να αφήσει πίσω πατρίδα και οικογένεια και να ξενιτευτεί στη Νότια Αμερική, την προσπάθειά της να βάλει ρίζες σ’ εκείνη τη μακρινή χώρα και να φτιάξει οικογένεια, την απογοήτευσή της στις καθημερινές μικρές ήττες, την άγνωστη σ’ εκείνον αλλά φοβερή γνωριμία της με την τρομοκρατία και, τέλος, την αποδοχή της αποτυχίας και της απώλειας. Μέσα από διαφορετικές μορφές αφήγησης – όνειρα, ημερολόγια, σενάρια και μεταφράσεις – παρακολουθούμε τον κεραυνοβόλο έρωτα και το οικειοθελές ξερίζωμα μιας σύγχρονης Ελληνίδας, τις συμβολικές μεταφυτεύσεις ενός μικρού δέντρου μπονζάι αλλά και τη διαδικασία με την οποία η Ελένη καταφέρνει να φτάσει στην αυτογνωσία και να βρει το δρόμο της. Κι ο αναγνώστης μοιράζεται μαζί της το μυστικό που εξηγεί την αναπάντεχη επιστροφή της στην Ελλάδα. 
Η Κλαίτη Σωτηριάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακά στη Θεωρία και Πρακτική της Λογοτεχνικής Μετάφρασης στην Αγγλία. Έχει μεταφράσει όλο το λογοτεχνικό έργο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, πολλά μυθιστορήματα της Ιζαμπέλ Αλιέντε, καθώς και άλλων γνωστών συγγραφέων. Ποιήματα, δοκίμια και πεζά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει διδάξει Αγγλική Λογοτεχνία στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος Deree και εργαστήρια μετάφρασης στο ΕΚΕΜΕΛ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μεταφρασεολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων και εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οργανώσεων Μεταφραστών Λογοτεχνίας CEATL (Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires) από το 2004.

Πρεμιέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής «Βιβλιοθήκες στα FM»

Δελτίο Τύπου 
Πρεμιέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής «Βιβλιοθήκες στα FM» (περίοδος 2010 – 2011) την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί 
H εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ξανά κοντά σας από την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 πάντα μέσα από τη φιλόξενη συχνότητα του Επικοινωνία 94 FM Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής. Διανύοντας τον δεύτερο χρόνο της η εκπομπή, που τόσο πολύ αγαπήθηκε από όλους εσάς, θα συνεχίσει να παρουσιάζει νέα και ειδήσεις για τις εκδηλώσεις, δραστηριότητες και υπηρεσίες που παρέχουν οι ελληνικέ ς βιβλιοθήκες, να αναδείξει τον πολύπλευρο, πολιτιστικό και μορφωτικό ρόλο των βιβλιοθηκών στην ελληνική κοινωνία, να ψυχαγωγήσει και να ενημερώσει βιβλιοθηκονόμους και χρήστες βιβλιοθηκών, και να προβάλει το πολύπλευρο έργο που επιτελούν οι ελληνικές – κυπριακές βιβλιοθήκες. Ανανεωμένη, με νέες ενότητες που θα τη πλαισιώνουν, θα αποτελέσει βήμα διαλόγου μεταξύ των βιβλιοθηκονόμων, του κοινού των βιβλιοθηκών και θα μεταφέρει τον παλμό των ελληνικών και κυπριακών βιβλιοθηκών. Με καλεσμένους, παρουσιάσεις βιβλιοθηκών, ζωντανές συνδέσεις, επιλεγμένη μουσική, ειδικά αφιερώματα, προτάσεις για τον πολιτισμό αλλά και πολλές εκπλήξεις για εσάς που τόσο πολύ αγκαλιάσετε αυτή την εκπομπή από την πρώτη στιγμή θα είμαστε και φέτος συνεπείς στο εβδομαδιαίο κυριακάτικό ραδιοφωνικό ραντεβού κάθε Κυριακή από τις 10 - 12 το πρωί σκοπεύοντας να αναδείξουμε τον πολύπλευρο και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι βιβλιοθήκες στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στη κοινωνία. 
Καλή ακρόαση! 
Γιώργος Γλωσσιώτης – Φρόσω Παυλίδου – Δημήτρης Πολίτης

Παρουσίαση βιβλίου Βασιλιάς Ίκελος του Νίκου Καρακάση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  
Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Καρακάση, Βασιλιάς Ίκελος την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:00  
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 
Δήμητρα Δημητροπούλου, Διδάκτορας της Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας  
Κώστας Καρακάσης, συγγραφέας  
Πάνος Σταθόγιαννης, συγγραφέας  
Συντονίζει τη συζήτηση και διαβάζει αποσπάσματα η Νίνα Κουλετάκη  
Ελευθερουδάκης Πανεπιστημίου 17, 6ος όροφος

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ 8+ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr τι είπε ο γραμματεας του ΠΑΣΟΚ σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου και για τις περιοδίες Παπανδρέου και υπουργών σε όλη τη χώρα.   
Διαβάστε επίσης: 
1) Ν. Αιγαίο: Εκτός ψηφοδελτίου ο υποψ. αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ 
2) Δ. Θεσ/νικης: Σκληρό «παζάρι» ΠΑΣΟΚ με Μπαρμπουνάκη 
3) Ξεκίνησε ο «πόλεμος» ΛΑΟΣ- Ψωμιάδη  
4) Ν. Χαλκιδικής: Τα λαθραία τσίγαρα .... παραίτησαν τον αντινομάρχη  
5) Κ. Μακεδονία: Οι αντιπεριφερειάρχες του ΚΚΕ 
6) Π.Α.Μ.Θ: Οι αντιπεριφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ 
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8329 7) Καρδίτσα: Τα στελέχη του συνδυασμού Α. Παπατόλια  
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8322
8) Δ. Μακεδονία: Οι αντιπεριφερειάρχες του Γ. Παπαϊορδανίδη 
9) Δ. Ευόσμου: Καταγγελίες για παράνομες αφισοκολλήσεις 
10) ΥΠΕΣ: 9.837.000 ψηφοφόροι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη 
11) Δ. Κιλκίς: Αμφίρροπη μάχη με πλεονέκτημα Τερζίδη 
12) Β. Παπαγεωργόπουλος: «Δεν υπάρχει τρύπα 50 εκ. ευρώ στο δ. Θεσσαλονίκης» 
13) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά. 
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7720Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ  
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Geopolitics-GR

* Ο Μεγάλος Σεισμός 
* Ελληνικές Ιστορίες 
* Αρβελέρ: Η Μονοπολιτισμικότητα της Αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντίου διέσωσαν τη συνέχεια του Ελληνισμού 
* Η Μεγάλη Υφεση έληξε. 
* Επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στο Ν. Δελχί 
* Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για την Ευρώπη 
* Δύο στρατιώτες της ISAF σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

Σκληροί στους αδύναμους - υποχωρητικοί στους ισχυρούς

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
epirusgate.blogspot.com

Greek Alert

Greek Alert  
* Ο εχθρός του λαού  
* Καμαρώστε Έλληνες τον υπουργό των Εξωτερικών "μας".  
* Τουρκική πρόκληση στη Θράκη, με... "άρωμα" Παιδείας!

PIAZZA del POPOLO

* Κάνουν και τα εκλογικά κέντρα την εμφάνιση τους…  
* ‎4 Οκτωβρίου 2009 – 4 Οκτωβρίου 2010! 1 χρόνος από την μεγάλη νίκη…  
* Μπροστά ο Άρης Γιαννακίδης στις δημοσκοπήσεις! Ποιες περιφέρειες κερδίζει το ΠΑΣΟΚ και ποιες χάνει… 
* Ποιον θα ψηφίσετε για δήμαρχος Κομοτηνής; 
* Παρουσίαση της Διακήρυξης Αρχών του συνδυασμού του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη 
* Μερικός εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ 
* Κλιμάκιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με επικεφαλής τον Χρήστο Παπουτσή σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Το ΠΑΣΟΚ ως... Μαρία Αντουανέτα

Θα πληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι 
Το ΠΑΣΟΚ ως... Μαρία Αντουανέτα  
Αυξήθηκε κατά 21,3 δισ. το εξωτερικό χρέος 
Τραπεζικό φόρο ζητά το ΔNT 
Stiglitz: Κίνδυνος διπλής ύφεσης από τη λιτότητα  
ΝΔ: Κοινωνικά άδικο το προσχέδιο του προϋπολογισμού   
Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο: Η Κίνα θέλει, η Ελλάδα μπορεί;  
Ο ανθρώπινος πόνος ως προϊόν πολιτικής σπέκουλας  
ΕΒΕΑ: Καταιγίδα φόρων ο νέος προϋπολογισμός

Οδύσσεια 2011 Προϋπολογισμός: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ   
Στη µέγγενη και το 2011  
Συνταγή Μνηµονίου µε λιτότητα και νέους φόρους στο προσχέδιο του προϋπολογισµού  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά Ελενα Λάσκαρη  
Σφίγγει ακόµη περισσότερο η µέγγενη του Μνηµονίου το 2011, καθώς κορυφώνεται η προσπάθεια µείωσης του ελλείµµατος µε πρόσθετους φόρους 2,668 δισ. ευρώ και περαιτέρω περικοπές δαπανών 783 εκατ. ευρώ, σύµφωνα µε το προσχέδιο του προϋπολογισµού που κατατέθηκε χθες. 
Στην προσπάθεια µείωσης του ελλείµµατος θυσιάζεται και το Πρόγραµµα Δηµοσίων Επενδύσεων το οποίο περικόπτεται κατά 200 εκατ. ευρώ φέτος και κατά 300 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ εκτιµάται ότι οι περικοπές θα είναι µεγαλύτερες στο οριστικό σχέδιο του προϋπολογισµού. Την ίδια ώρα η ανεργία σκαρφαλώνει στο εφιαλτικό ποσοστό του 14,5% και προβλέπεται να αυξηθεί ακόµη περισσότερο, στο 15% το 2012. Η ύφεση προβλέπεται να συνεχισθεί µε µείωση του ΑΕΠ κατά 2,6% έναντι 4% φέτος, αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το δεύτερο εξάµηνο θα αρχίσει η ανάκαµψη της οικονοµίας. 
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

- Toν έκαναν ''ρόμπα'', τον ''παθιασμένο γιά ψώνια'', με συνοδεία περιπολικών στη Νέα Υόρκη, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δ. Δρούτσα--Διασυρμός της ελλην. κυβέρνησης από αμερικάνικη εφημερίδα.
- Η μεγάλη κυβερνητική απάτη: ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού''... Συγκλονιστικά ντοκουμέντα.
www.kalami.us
www.kalami.net
..............................................................
Και ν' ακούτε: 
www.24-7Radio.us
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά....

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεύθυνση Πληροφόρησης 
Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων 
Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010 
Αριθμός Δελτίου: 292902662  Έκδοση 1 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. Α. ΣΑΜΑΡΑ (051010) 
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2010 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις. Σήμερα, για ακόμα μια φορά, ο κ. Σαμαράς απέδειξε στους πολίτες πως δεν έχει αντιληφθεί - ή δεν θέλει να αντιληφθεί - την κατάσταση, στην οποία άφησε η παράταξή του τη χώρα, φυγομαχώντας από τα προβλήματα, ένα χρόνο πριν. Δέσμιος του κομματικού του παρελθόντος, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ τα είχαν όλα καλώς καμωμένα. Έρχεται σήμερα για να συνεχίσει το “έργο” τους. Έρχεται σήμερα, αμετανόητος, ο κ. Σαμαράς ενώπιον του ελληνικού λαού να προτείνει δήθεν λύσεις. Προτείνει ένα “άλλο μείγμα πολιτικής” τόσο αόριστο και γενικό που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται. Ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή μηδενίζει, με τρόπο μαγικό, το έλλειμμα και μάλιστα χωρίς θυσίες, εξαλείφοντας την ύφεση. Αυτά είναι τα μαγικά για τα οποία δεν μπορεί ούτε καν την παράταξή του και τα στελέχη του να πείσει ο κ. Σαμαράς. Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβαν, εκφράζοντας τη δίψα των πολιτών για ριζικές αλλαγές, να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα και το αδιέξοδο που μας οδήγησε η ΝΔ. Σε ένα μόλις χρόνο προωθήσαμε αλλαγές που κανείς ποτέ δεν τόλμησε μεταπολεμικά. Με τόλμη, κινητικότητα, σχέδιο και όραμα, ανορθώσαμε την χαμένη μας διεθνή αξιοπιστία, βρήκαμε τη φωνή μας, συνομιλούμε, προτείνουμε και διαπραγματευόμαστε και πάλι ισότιμα στη διεθνή σκηνή. Δημιουργήσαμε τη διοικητική επανάσταση του “Καλλικράτη”, κλείσαμε την κάνουλα των πελατειακών προσλήψεων στο Δημόσιο, επιβάλλοντας το ΑΣΕΠ παντού. Με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ βάζουμε τέλος στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, ώστε κάθε πολίτης να γνωρίζει πώς και πού δαπανάται και το τελευταίο Ευρώ. Επιφέραμε πρωτοφανές νοικοκύρεμα σε ένα σπάταλο δημόσιο τομέα. Δημιουργήσαμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που επιβραβεύει τον συνεπή φορολογούμενο αλλά επιτέλους διώκει το φοροφυγά. Για πρώτη φορά εκπονήσαμε ένα μακρόπνοο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που σώζει τα Ταμεία και εγγυάται τις συντάξεις των επόμενων γενεών. Η χρονιά που μας πέρασε ήταν μόνο το πρώτο βήμα προς μια διαφορετική Ελλάδα, ανταγωνιστική, δίκαιη, με επιτελικό κράτος, φιλικό προς του πολίτες. Απέναντι στις “χειροπιαστές ελπίδες” του κ. Σαμαρά και της ΝΔ εμείς προτάσσουμε τις ρεαλιστικές, συνεπείς και αποτελεσματικές πολιτικές μας και τη δίψα των πολιτών μας για ουσιαστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Επιτέλους ας σεβαστεί η ΝΔ, έστω και τώρα, τον ελληνικό λαό και να μην τον παραπλανά με ψευτοδιλήμματα και δήθεν μαγικές λύσεις.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics  
* The New Turkey / Russia Axis  
* Θέλει να παίξει το ρωσικό χαρτί  
* Φλερτ Συρίας - Τουρκίας  
* 45 Ιστορικές Φωτογραφίες  
* Ενοχλημένη η Άγκυρα Από την προσέγγιση Ισραήλ-Ελλάδας-Ρουμανίας  
* Μια γροθιά» οι Τούρκοι που ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ  
* Κυκλοφόρησε το 19ο φύλλο της ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ  
* Περί Τουρκικών στρατηγικών συμφερόντων…  
* Γνωστικά αντικείμενα VS κορυφαία πνεύματα ή Πόλεις γεμάτες κατακερματισμένα γνωστικά αντικείμενα VS πόλεις γεμάτες εκατομμύρια νομοθέτες 
* Πάντως, για εισβολή είχε μιλήσει πρώτος ο Μακάριος 
* To unfair Χριστόφια για το 1974 
* Ποινικοποίηση και σκανδαλοποίηση  
* Είκοσι χρόνια μετά, η ώρα της αλήθειας  
* Κεφάλαια 5 δισ. δολ. εξασφαλίζουν οι Ελληνες εφοπλιστές από την Κίνα  
* Την "πάπια" Πεκίνου κάνουν οι Κινέζοι  '
* "Γιατί εμείς πρέπει να υπερασπιζόμαστε το μέλλον της Τουρκίας, όταν η ηγεσία της τη θέλει στο Μεσαίωνα." 
* Δορυφορικοί κοριοί εντοπίζουν τροµοκράτες  
* - Και ο Στρατός παραμένει... θεότυφλος  
* ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 
* ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ Η ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ (20-30 χιλ. αντάρτες)  
* Άσκηση Έρευνας & Διάσωσης “ΑΕΤΟΣ Β’-10″ στο Ανατολικό Αιγαίο 
* Καθελκύστηκε το πρώτο τουρκικό αποβατικό σκάφος LCT (C 151) 
* Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στην Αρκτική  
* Επιλογή με... σκιές  
* Αεροπλανοφόρο «Κουζνετσόφ»

"ΝΤΟΡΙΚΟΙ" ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΓΟΥΡΟ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ: "ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"! 
Διαβάστε επίσης: 
1) ΝΔ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ  
2) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά. 
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ 
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)