Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Σελίδες Απριλίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Αγαπητοί μας φίλοι,
Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης, οι βόλτες στην πόλη και οι εκδρομές στην εξοχή πληθαίνουν, και ο καλύτερος σύντροφος σε κάθε είδους εξόρμηση είναι ένα βιβλίο.
Στις νέες μας κυκλοφορίες θα βρείτε τους καινούργιους τίτλους των αγαπημένων σειρών ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ και ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ αλλά και δύο ανατρεπτικά δοκίμια: Στο ιστορικό βιβλίο Το καπέλο του Βερμέερ διερευνώνται οι απαρχές της παγκοσμιοποίησης μέσα από την ανάλυση των πινάκων του ξακουστού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ, ενώ στο νέο του βιβλίο Η μεγάλη ανατροπή ο Michael Lewis παρουσιάζει μια αληθινή ιστορία που ανέτρεψε τα δεδομένα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και οδήγησε σε ένα Νόμπελ Οικονομικών. Στο παιδικό βιβλίο οι ήρωες Ζαχρά και Νικόλας βιώνουν μια παράλληλη, κοινή και συνάμα τόσο διαφορετική πραγματικότητα, σε μια πρωτότυπη και ευαίσθητη ιστορία για το προσφυγικό ζήτημα, η Μπερνίς τα θέλει όλα δικά της, η Φοίβη προσπαθεί να καταλάβει πώς ορίζεται το άπειρο και ο Πολ μας παρουσιάζει έναν κόσμο πολύχρωμων συναισθημάτων.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και τις εκδηλώσεις μας μπορείτε να βρείτε στο site αλλά και στο παιδικό blog μας. Για πιο άμεση ενημέρωση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.
Μικρές Εισαγωγές
Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.
Διευθυντής της σειράς είναι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ιάκωβος Μιχαηλίδης
Σχήμα: 13x20,5, Σελίδες: 112,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Η Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί, δίχως αμφιβολία, τη μεγαλύτερη τραγωδία που γνώρισε ο νεότερος ελληνισμός. Σε αυτή την ανά χείρας μελέτη δεν πραγματοποιείται μια εξαντλητική περιγραφή της μικρασιατικής περιπέτειας, αλλά γίνεται προσπάθεια να δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα όπως: Πώς ερμηνεύεται η Μικρασιατική Εκστρατεία, ποιος ήταν ο ρόλος του Βενιζέλου και τι άλλαξε με την πολιτική μεταβολή της 1ης Νοεμβρίου του 1920. Ποια ήταν η τύχη των αμάχων και ως ποιο σημείο εμπλέκονταν οι δυο στρατοί στις ωμότητες. Ποιος ήταν ο ρόλος των ξένων και τι πραγματικά έγινε στην προκυμαία της Σμύρνης.
Ένα χρήσιμο δοκίμιο που επιχειρεί να συμφιλιώσει τον αναγνώστη με την πιο τραγική στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Μικρά Διαχρονικά
Στη σειρά ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ φιλοξενούνται σημαντικά κείμενα μεγάλων στοχαστών, πρωτοπόρων, ριζοσπαστών και οραματιστών, που οι ιδέες τους συγκλόνισαν τις κοινωνίες, αναστάτωσαν τα πολιτισμικά δεδομένα της εποχής τους και διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον βιώνουμε σήμερα. Οι εισαγωγές των βιβλίων και η συνολική επιμέλεια της σειράς ανήκουν στην Κατερίνα Σχινά.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ
Hermann Hesse
Μετάφραση: Νάσος Ταρκαζίνης
Σχήμα: 11x18, Σελίδες: 88,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€
Έναν αιώνα μετά την αρχική έκδοσή του, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν σε νέα μετάφραση το μνημειώδες έργο του Έρμαν Έσσε Η επιστροφή του Ζαρατούστρα, που χαρακτηρίστηκε ως «μια συλλογή αντιπολεμικών κειμένων ενός απολιτικού συγγραφέα». Όντας πασιφιστής, διεθνιστής και υπέρμαχος της ιδέας περί ατομικής ηθικής ευθύνης, ο Έσσε μέσα από το δοκίμιο αυτό καλούσε τη γερμανική νεολαία της εποχής να απομακρυνθεί από τους κίβδηλους θεούς του εθνικισμού και του μιλιταρισμού. Η προφητική του φωνή αγνοήθηκε τελείως και ο ίδιος έλαβε το χαρακτηρισμό του «προδότη». Η πραγματεία της Επιστροφής του Ζαρατούστρα παραμένει συγκλονιστικά διαχρονική καθώς προάγει το ηθικό προβάδισμα του ατόμου που βρίσκεται πάνω και πέρα από κάθε ιδεολογική ή κομματική κατάχρηση της πολιτικής.
Η συγκεκριμένη έκδοση συμπληρώνεται με δύο ακόμη αντιπολεμικά κείμενα του Έσσε, που δίνουν το μέτρο της τόλμης και της πνευματικής ανεξαρτησίας του.

Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΖΩΗΣ
Charles Pierre Baudelaire
Μετάφραση: Ειρήνη Βλαβιανού
Σχήμα: 11x18, Σελίδες: 88,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 7,99€
Το 1852 το Παρίσι μπαίνει σε φάση ριζικής ανοικοδόμησης. Η αδιάκοπη μεταμόρφωση του μητροπολιτικού τοπίου και ο τρόπος που αναπαρίσταται στην τέχνη εξάπτει την κριτική σκέψη του Σαρλ Πιερ Μπωντλαίρ και οδηγεί στη συγγραφή του δοκιμίου Ο ζωγράφος της μοντέρνας ζωής. Εστιάζοντας στο έργο του ζωγράφου Constantin Guys (στο κείμενο χρησιμοποιείται το μυστηριώδες προσωνύμιο κ. Γκ), ο Γάλλος ποιητής και ριζοσπαστικός κριτικός τέχνης αντανακλά την κοινωνική και αισθητική αναστάτωση του Παρισιού κατά τη διάρκεια του «εκσυγχρονισμού» της πόλης και εξετάζει τις έννοιες της ομορφιάς, τον ρόλο του καλλιτέχνη και τον νέο σκοπό της τέχνης που εξισορροπεί ανάμεσα στο ρομαντικό ιδεώδες της «τέχνης για την τέχνη» και την αντικειμενική αναπαράσταση της πραγματικότητας.
Με το έργο Ο ζωγράφος της μοντέρνας ζωής, ο Μπωντλαίρ παραδίδει ένα θεμελιώδες δοκίμιο για την Ιστορία της Τέχνης αλλά και μια ολοκληρωμένη έκφραση του δράματος της μοντέρνας ζωής.
Δοκίμια

ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ ΒΕΡΜΕΕΡ: Ο 17ος ΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Timothy Brook
Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου
Σχήμα: 14,5x20,5, Σελίδες: 320,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 17,99€
Οι πίνακες του Γιοχάνες Βερμέερ (1632-1675) μας σαγηνεύουν με την ομορφιά και το μυστήριο που τους περιβάλλει. O κάτοχος της Έδρας Κινεζικών Σπουδών Shaw στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Timothy Brook διαπίστωσε παρατηρώντας τους πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου πως κάθε οικεία εικόνα και κάθε αντικείμενο που απεικονίζεται σε αυτούς επιβεβαιώνει το γεγονός πως τον 17ο αιώνα οι αποβάθρες στις Κάτω Χώρες αποτελούσαν έναν «κατάλογο πιθανοτήτων». Έχοντας στο επίκεντρο της μελέτης του την ανάλυση πέντε έργων του Βερμέερ, ο Brook συνθέτει το συναρπαστικό βιβλίο ιστορίας Το καπέλο του Βερμέερ μέσα από το οποίο φανερώνονται οι εκρηκτικές, μεταμορφωτικές και –μερικές φορές– καταστρεπτικές αλλαγές που σημειώθηκαν στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο όταν ξεκίνησε η παγκοσμιοποίηση.
Η έκδοση περιλαμβάνει έγχρωμο ένθετο με φωτογραφίες και βασικά στοιχεία για όλα τα έργα που αναλύονται από τον συγγραφέα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΗΝΕΜΑΝ & TVERSKY: Μια φιλία που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε Michael Lewis
Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος
Σχήμα: 13x20,5, Σελίδες: 432,
Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 19,99€
Μετά το Μεγάλο σορτάρισμα, ο συγγραφέας των best seller Michael Lewis επιστρέφει με μια αληθινή ιστορία που οδήγησε στο Νόμπελ Οικονομικών 2002. Σαράντα χρόνια πριν, δύο ψυχολόγοι με εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες, ο Amos Tversky και ο Daniel Kahneman, σφυρηλάτησαν μια δυνατή φιλία και άρχισαν να δημοσιεύουν μια σειρά από έρευνες που παρουσίαζε με ποιους τρόπους μπορεί το ανθρώπινο μυαλό να κάνει λάθη όταν πρέπει να πάρει αποφάσεις σε καταστάσεις αβεβαιότητας. Το έργο τους δημιούργησε ένα νέο πεδίο μελέτης των συμπεριφορικών οικονομικών, έφερε επανάσταση στην αναλυτική των Μεγάλων Δεδομένων και οδήγησε σε καινοτόμες προσεγγίσεις στη διαδικασία λήψης των κυβερνητικών αποφάσεων.
Στο νέο του βιβλίο ο Michael Lewis κατορθώνει να εξηγήσει με απλό τρόπο σύνθετες έννοιες αλλά και να δώσει αφηγηματική διάσταση σε μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες στην ιστορία της επιστήμης.
Εικονογραφημένα Βιβλία για Παιδιά

ΖΑΧΡΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΣ, οι ιστορίες τους
Σοφία Πανίδου
Εικονογράφηση: Mariona Cabassa
Σχήμα: 24x28, Σελίδες: 32,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99€
Στη μια σελίδα ειρήνη, στην άλλη πόλεμος. Δύο παιδιά αντικριστά: η Ζαχρά και ο Νικόλας. Το καθένα βιώνει τη δική του πραγματικότητα, όμως τα λόγια τους είναι κοινά, όπως κοινές –αλλά ταυτόχρονα τόσο διαφορετικές– είναι και οι συνήθειές τους. Και αν οι δρόμοι τους είναι παράλληλοι, κάποια στιγμή θα συναντηθούν.
Ένα πρωτότυπο παιδικό βιβλίο που αγγίζει με ευαισθησία και μέτρο το προσφυγικό ζήτημα, προσφέροντας ταυτόχρονα μια νότα αισιοδοξίας.
Για αναγνώστες 4+

ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
Κείμενο & Εικονογράφηση: Hannah E. Harrison
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Σχήμα: 21x26,5, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 10,99€
Η Μπερνίς περνάει χάλια στο πάρτι στο δάσος, αφού ούτε το κομμάτι τούρτας που της δίνουν είναι αυτό που θέλει, ούτε προλαβαίνει να πιει την παγωμένη βυσσινάδα που λιγουρεύεται. Η διάθεσή της πάει απ’ το κακό στο χειρότερο, ώσπου αντικρίζει ένα μάτσο μπαλόνια. Αυτή τη φορά δεν θα μείνει τελευταία, αυτή τη φορά όλα τα μπαλόνια θα γίνουν δικά της! Τότε όμως κάτι απρόσμενο θα συμβεί. Κάτι που στην αρχή θα φανεί ως αναποδιά, όμως θα φτιάξει τη διάθεση της Μπερνίς αλλά και των υπόλοιπων!
Για αναγνώστες 4+

ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ
Kate Hosford
Εικονογράφηση: Gabi Swiatkowska
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Σχήμα: 23Χ28, Σελίδες: 40,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99€
Η οχτάχρονη Φοίβη κοιτάζει ένα βράδυ τον ουρανό και συνειδητοποιεί πως ο αριθμός των αστεριών πρέπει να είναι μεγάλος σαν το «άπειρο». Μόνο που η Φοίβη δεν μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς είναι το «άπειρο» και έτσι ζητά από όλους γύρω της να της δώσουν τον δικό τους ορισμό.
Μέχρι να μπορέσει να φτιάξει τον ορισμό που ταιριάζει περισσότερο σε εκείνη, θα αποκτήσει νέες γνώσεις και ιδέες, θα βιώσει πολλά συναισθήματα και θα αναρωτηθεί αν η αγάπη για κάποιον μπορεί να διαρκέσει για πάντα…
Μια πρωτότυπη και τρυφερή ιστορία για την προσωπική αίσθηση του «άπειρου» όπως τη συλλαμβάνει το μυαλό ενός μικρού παιδιού.
Για αναγνώστες 5+

TO ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ MOY
Haquet-Briere Alice
Εικονογράφηση: Csil
Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Σχήμα: 24Χ25,5, Σελίδες: 36,
Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99€
Μετά την Κυρία Άιφελ, το δημιουργικό δίδυμο των Alice Briere-Haquet και Csil μας συστήνουν τον Πολ, έναν ήρωα που όλοι νομίζουν ντροπαλό, αφού ό,τι συμβαίνει στην καρδιά του φαίνεται στα μάγουλά του! Ροζ απόχρωση αποκτούν για τη χαρά, κόκκινα όταν δέχονται φιλιά. Μπλε μπορεί να γίνουν από ντροπή και γκρίζα αν κάτι λυπητερό συμβεί. Ο Πολ αποφασίζει να γυρίσει τον κόσμο για να βρει το χρώμα που μεταμορφώνει σε μεγάλους τα παιδιά και έτσι, το πιο πολύχρωμο, συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά…
Το χρώμα της καρδιάς μου είναι μια ονειρική, γεμάτη χρώματα ιστορία για τα συναισθήματα, την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία.
Για αναγνώστες 4+
Βιβλία με Κινούμενες Εικόνες - Καρτονέ

Τα παραμυθάκια μου: Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ Σχήμα: 18x18, Σελίδες: 10,
Carton, Τιμή: 6,99€
Η Πεντάμορφη γέμισε το κάστρο με γέλια και χαρά!
Ένα βιβλίο με γερές χαρτονένιες λαβές και κινούμενες ροδέλες, που ζωντανεύει στα χεράκια των παιδιών καθώς ακούνε τα πρώτα τους παραμύθια.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Σχήμα: 18x18, Σελίδες: 10,
Carton, Τιμή: 6,99€
Πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι μια μέρα στην πόλη!
Ένα βιβλίο με γερές χαρτονένιες λαβές και κινούμενες ροδέλες, που ζωντανεύει στα χεράκια των μικρών παιδιών και τα βοηθά να μάθουν τι γίνεται μέσα σε μια πόλη.
Για παιδιά βρεφικής - προσχολικής ηλικίας

Νέα κυκλοφορία: Λάμπρος Βασιλείου σε μουσική Ζωής Τηγανούρια - "Ταξιδευτής" που "Έμεινε μόνος"

Λάμπρος Βασιλείου:

Ο "Ταξιδευτής" που "Έμεινε μόνος"

σε μουσική Ζωής Τηγανούρια
Ο Λάμπρος Βασιλείου, ένας νέος ερμηνευτής με μεστή και αισθαντική φωνή, κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο με δύο γνήσια λαϊκά τραγούδια σε μουσική Ζωής Τηγανούρια.
Το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ με τίτλο “Ταξιδευτής” σε στίχους της εξαίρετης Μαρίας Παπαδάκη, μας ταξιδεύει σε ήχους και εικόνες μιας άλλης εποχής, πιο αυθεντικής και ρομαντικής, με το video clip του Θάνου Λυμπερόπουλου και τη συμμετοχή της ταλαντούχας ηθοποιού Φιλιώς Τσομπανίδου.
Δείτε το video clip εδώ
Το δεύτερο τραγούδι του άλμπουμ υπογράφει ο αείμνηστος μεγάλος στιχουργός μας Ηλίας Κατσούλης, σε μουσική και πάλι της συνθέτριας & βιρτουόζου του ακορντεόν.
Το “Έμεινε μόνος”, είναι ένα θαυμάσιο ζεϊμπέκικο που συγκινεί τον ακροατή από τις πρώτες κιόλας νότες που μας χαρίζει με τον τζουρά του ο εξαιρετικός μουσικός Νίκος Κατσίκης.
Τα δύο τραγούδια που επέλεξε ο ερμηνευτής από το ακυκλοφόρητο υλικό του προσωπικού αρχείου της συνθέτιδος, μοιάζουν σαν δύο συνεχόμενες ενότητες από την ίδια ιστορία. Ο "Ταξιδευτής" που "Έμεινε μόνος" με τον Λάμπρο Βασιλείου.. Η 1η ενότητα στο video clip. Η 2η προσεχώς..!
Η Ζωή Τηγανούρια συνεχίζει, με τις ιδιαίτερες συνθέσεις της, να συνεργάζεται και να προβάλλει και νέες ταλαντούχες φωνές, προσφέροντας καλλιτεχνικά μία αυθεντική και πιο ανθρώπινη όψη στο Ελληνικό τραγούδι του σήμερα..
Κυκλοφορεί σε όλα τα διαδικτυακά καταστήματα από τη Zoe Music Ltd. 
Λίγα λόγια για τον Λάμπρο Βασιλείου:
Ο Λάμπρος Βασιλείου με καταγωγή από τη Σαλονίκη Θεσπρωτίας ξεκινάει τα πρώτα του μουσικά βήματα σε πολύ μικρή ηλικία, μαθαίνοντας μπουζούκι και κιθάρα.
Ταυτόχρονα παρακολουθεί μαθήματα θεωρίας & αρμονίας και στα 18 του χρόνια ανακαλύπτει το φωνητικό του ταλέντο. Αποφοιτώντας από το οικονομικό πανεπιστήμιο Πατρών όπου σπούδασε, το 2013 κατεβαίνει στην Αθήνα και μαζί με την κιθάρα του, ξεκινάει την καλλιτεχνική του πορεία σε γνωστές μουσικές σκηνές, όπου συνεργάζεται με σπουδαίους συνθέτες και μουσικούς όπως ο Τάκης Σούκας, ο Μανώλης Πάππος, ο Νίκος Κατσίκης, ο Γιώργος Αλτής και ο Χρήστος Ζέρβας.
Η συνεργασία όμως που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του δισκογραφικά, είναι αυτή με την συνθέτη Ζωή Τηγανούρια. Γνωρίστηκαν πριν λίγο καιρό, αλλά τα μουσικά τους "χνώτα" ταίριαξαν αμέσως. Επηρεασμένοι κι οι δύο από στοιχεία της Λαϊκής και Παραδοσιακής μας μουσικής, συνθέτουν ένα καλλιτεχνικό δίδυμο που θα μας απασχολήσει τον επόμενο καιρό.

Για επικοινωνία με το Λάμπρο Βασιλείου: Labros Vasileiou - Facebook Official Page

[φωτό]

Ζωή Τηγανούρια & Λάμπρος Βασιλείου




Φιλιώ Τσομπανίδου


Βρείτε τη Ζωή Τηγανούρια στα Social:

Επιλέξτε το καλύτερο PA...

Επιλέξτε το καλύτερο PA...
ΟΚ! ‘Εχετε αντιληφθεί ότι χρειάζεσαι ένα φορητό σύστημα ήχου! Αυτό είναι το εύκολο μέρος..
  • Με τόση μεγάλη ποικιλία ηχείων, ενισχυτών, μικροφώνων και κονσολών που υπάρχει διαθέσιμη στην αγορά, πως μπορείς να κάνεις τη σωστή επιλογή για τις δικές σου ανάγκες ?
  • Επιλέγεις ενεργά ή παθητικά ηχεία ?
  • Πόσα κανάλια πρέπει να έχει η κονσόλα σου ?
  • Πόση ισχύ χρειάζεσαι για να «γεμίσεις» το χώρο ?
Προσπαθώντας να λύσετε.. τον γρίφο  για το ποιο προϊόν είναι το καταλληλότερο για κάθε εφαρμογή μπορεί να καταλήξετε σε μια πολύπλοκη και κουραστική διαδικασία. Θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε! Θα απαντήσουμε στα ερωτήματα και σε ό,τι νομίζουμε ότι θα σας διευκολύνει!  
Μικροί χώροι (καφετέριες, μικρά bars)
Όταν χρησιμοποιείτε ένα φορητό σύστημα ήχου σε ένα μικρό χώρο, όπως ένα café, ο στόχος είναι να διατηρήσετε τις εντάσεις και τον ήχο χαμηλά και καθαρά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το live , μπορεί να είναι ακουστικό χωρίς ενίσχυση του ήχου. Όταν όμως θέλετε κάτι περισσότερο για να δώσετε μία αισθητή παρουσία στην μουσική σας, τότε ένα απλό, μικρό, φορητό σύστημα ήχου (PA) μπορεί να σας βοηθήσει. Τα βασικά που πρέπει να λάβει κανείς υπ’ όψιν του, διαμορφώνοντας το δικό του σύστημα ήχου είναι τα εξής:
  • Φορητότητα – Οι μικρές αίθουσες δεν προσφέρουν πολύ χώρο για εγκατάσταση ή αποθήκευση των μηχανημάτων. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φέρετε όσο λιγότερο εξοπλισμό γίνεται. Όσον αφορά τη φορητότητα, υπάρχουν πολλά συστήματα PA στην αγορά που είναι, στην ουσία, έτοιμα για να παίξουν (plug and play). Καταλαμβάνοντας χώρο πολύ λιγότερο του μισού τετραγωνικού μέτρου και με βάρος μόλις 17kg, το JBL EON ONE Pro αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τους μικρούς χώρους.
  • Ενεργά (αυτοενισχυόμενα) ηχεία – Ένας άλλος τρόπος να περιορίσει κανείς το μέγεθος του εξοπλισμού που θα χρειαστεί για ηχητική κάλυψη, σε μικρό χώρο, είναι τα ενεργά ή αυτοενισχυόμενα ηχεία. Η λύση αυτή εξαλείφει την ανάγκη για ενισχυτές και του rack μεταφοράς τους, τα οποία καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο. Πολύ καλή επιλογή ενεργών ηχείων αποτελούν τα προϊόντα από την σειρά EON.
  • Ποιότητα – Το γεγονός ότι το ηχητικό σύστημα είναι μικρότερο δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει συμβιβασμός ως προς την ποιότητα. Σε μικρές και πιο απλές εφαρμογές, η κακή ποιότητα γίνεται έντονα αισθητή. Αναζητήστε λύσεις σε ενεργά ηχεία με ενσωματωμένο επεξεργαστή DSP και EQ για να έχετε καλύτερο έλεγχο στη χροιά και την απόδοση.
Μεσαίοι χώροι (μεγαλύτερα barsclubs ή εστιατόρια)
Εάν έχετε στόχο τους χώρους μεσαίου μεγέθους όπως είναι τα περισσότερα bars, τα clubs και τα εστιατόρια, θα βρείτε διαθέσιμες περισσότερες επιλογές όσον αφορά τον PA εξοπλισμό σας. Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τα επίπεδα της έντασης, προκειμένου να αποφύγετε την ενόχληση των πελατών  (κυρίως στα εστιατόρια) ενώ έχετε περισσότερα πράγματα να σκεφτείτε, όσο αφορά τον εξοπλισμό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε:
  • Ηχεία – Για αυτήν την εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε παθητικά είτε ενεργά. Ένα παθητικό σύστημα θα περιλαμβάνει ηχεία που απαιτούν τη χρήση ενισχυτή. Τα αυτοενισχυόμενα ηχεία ίσως να είναι και πιο εύκολος τρόπος. Συνήθως, δύο ηχεία σε βάσεις - τρίποδα, δύο ή τρία monitor ηχεία και ένα ή δύο subwoofer (προαιρετικά), είναι υπέρ αρκετά.
  • Ενισχυτές – Αν επιλέξετε να δουλέψετε με παθητικά ηχεία, θα χρειαστεί να τα τροφοδοτήσετε με ενισχυτές. Το μέγεθος, η ισχύς και ο αριθμός των ηχείων θα προκαθορίσει τον τύπο και τον αριθμό των ενισχυτών που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε.
  • Κονσόλα – Αυτός ο τύπος συστήματος προϋποθέτει και την ύπαρξη κονσόλας. Θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας μια κονσόλα ή έναν «εικονικό» μίκτη (όπωςSoundcraft Ui24R) με αρκετές εισόδους και κανάλια ώστε να μπορέσετε δρομολογήσετε όλες τις φωνές και τα όργανα.
  • Μικρόφωνα – τα δυναμικά μικρόφωνα  είναι πολύ καλή λύση για φωνητικά αλλά και για ενισχυτές οργάνων. Μία σημαντική παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν αγοράζετε δυναμικό μικρόφωνο είναι η αντοχή!
  • Παρελκόμενα – άλλες συσκευές που πρέπει να έχετε υπόψη είναι τα di boxes(direct input boxes), με την χρήση των οποίων μπορούμε να συνδέσουμε ένα όργανο, όπως η ακουστική κιθάρα, απευθείας στην κονσόλα χωρίς να χρειαστεί να τοποθετήσουμε μικρόφωνο στο όργανο ή στον ενισχυτή του. Επίσης, εάν η κονσόλα δεν διαθέτει μονάδα για effects, ίσως πρέπει να το σκεφτείτε για κάποιου τύπου εξωτερικής συσκευής/μονάδας επεξεργασίας ήχου για να προσθέσετε αντήχηση (reverb) στα φωνητικά ή στις ακουστικές κιθάρες.
Μεγάλοι Χώροι (Φεστιβάλ, Συναυλίες)
Η διαφορά μεταξύ των εκδηλώσεων σε μεσαίους και σε μεγάλους, συναυλιακούς χώρων δεν απαραίτητα μεγάλη. Αν και, σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα ήχου είναι στο επίκεντρο της προσοχής και καθορίζει την ενέργεια, την ποιότητα και, κατ’ επέκταση, την επιτυχία της εκδήλωσης. Ας ρίξουμε με ματιά στα επιμέρους εξαρτήματα του συστήματος: 
  • Ηχεία – Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενεργών και παθητικών ηχείων. H τεχνολογία στον σχεδιασμό των ενεργών ηχείων έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια καθιστώντας τα ιδανικές λύσεις για φορητά συστήματα ήχου. Για τις μεγάλες αυτές εκδηλώσεις θα χρειαστείτε ηχεία τα οποία σας δίνουν τον έλεγχο, την ισχύ και την διαύγεια στον ήχο που χρειάζεστε.
  • Ενισχυτές – Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε παθητικά ηχεία, πάλι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κατάλληλο αριθμό ενισχυτών ανάλογα με την ισχύ που χρειάζεστε και τον αριθμό των ηχείων.
  • Κονσόλα – Η επιλογή της κονσόλας σχετίζεται με το μέγεθος του group το οποίο θα καλύψετε. Ένας Dj θα χρειαστεί έναν μίκτη συγκεκριμένων προδιαγραφών, κυρίως για χρήση με pick-up (η Pioneer έχει τις πιο δημοφιλείς λύσεις), ενώ μία μπάντα θα χρειαστεί μία κονσόλα με αρκετά κανάλια προκειμένου να μπορέσουν να συνδεθούν όλα τα μικρόφωνα για τα όργανα, τις φωνές κ.λ.π.
  • Μικρόφωνα – Όπως αναφέραμε προηγουμένως, τα δυναμικά μικρόφωνα είναι ιδανικά για φωνητικά ή για ενισχυτές οργάνων και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξει κανείς είναι η ανθεκτικότητα και η αντοχή στη συνεχή χρήση.
  • Επεξεργασία και έλεγχος – Όταν πρόκειται για εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας και για μεγάλα ηχητικά συστήματα, ο έλεγχος είναι η λέξη – κλειδί. Η Dbx προσφέρει μία ολόκληρη σειρά συστημάτων διαχείρισης ηχείων (DriveRack series) τα οποία διαθέτουν μία πληθώρα χρήσιμων λειτουργιών όπως είναι το Auto EQ και το σύστημα εξουδετέρωσης μικροφωνισμών (feedback elimination).
Πολλά από τα συστήματα που περιεγράφηκαν παραπάνω μπορούν να προσαρμοστούν κατάλληλα, ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζονται. Υπάρχουν εκατοντάδες χρήσιμες και απαραίτητες λειτουργίες διαθέσιμες για κάθε μονάδα ενός ηχητικού συστήματος. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε το τι θέλουμε το σύστημά μας να κάνει και τι θέλουμε …να μην κάνει! Επίσης είναι πολύ σημαντικό για κάποιον, ο οποίος ασχολείται με ηχητικές εφαρμογές σε καθημερινή βάση, να έχει μία βασική αντίληψη του πώς να «χτίσει» ένα ηχητικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση είναι καλή ιδέα να συζητάτε τις ανάγκες σας με τον τοπικό εξειδικευμένο αντιπρόσωπο επαγγελματικού ήχου ο οποίος έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα ηχητικό σύστημα βασισμένο στις προσωπικές σας ανάγκες.
Δείτε τα προϊόντα εδώ!
Website
Email
Facebook
YouTube
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

Volvo FM 380 2003

New in stock
Volvo FM 380 Globetrotter 
Year 2003  449.000 km
Automatic
Topcondition
Netto export price € 6.750
Zundert Trucks
Hazeldonk 6255
4836 LG Breda
Nederland
Tel + 31 76 596 4252
Mobile + 31 653 949 549

IAN IKON FEAT. MARIA ZLATANI // MANHATTAN QUEEN // ΝΕΟ SINGLE & ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ

Ian Ikon feat. Maria Zlatani
“Manhattan Queen”
Νέο Single & Βίντεο Κλιπ
Δείτε το official video: https://www.youtube.com/watch?v=wdCPyFj8lm0
Minos EMI / Universal παρουσιάζει το νέο single του Ian Ikon με τίτλο Manhattan Queen
σε στίχους και μουσική του ίδιου με την υπέροχη φωνή της Maria Zlatani.
Ένα easy house pop τραγούδι το οποίο στιχουργικά διηγείται μια ιστορία…
Manhattan Queen” είναι ένα όνειρο που σε προσκαλεί να το ζήσεις. Ζει τη ζωή της στα άκρα γνωρίζοντας τον κόσμο σε ένα μαγικό ταξίδι, είτε ως μάγισσα είτε ως νεράιδα...
Ποιος θα την ακολουθήσει;
«Manhattan queen
Lost in a dream»
Το Manhattan Queen έρχεται μετά από την επιτυχημένη συνεργασία του Ian Ikon με τη Maria Zlatani Discover Me που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 1.000.000 streams σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.
Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

ΕΥΑ ΒΕΝΕΤΗ |ΜΑΧΙΜΗ ΚΑΡΔΙΑ | NEW SINGLE ❤

 
ΕΥΑ ΒΕΝΕΤΗ
ΜΑΧΙΜΗ ΚΑΡΔΙΑ
Download Song

Με ένα άκρως «ανεβαστικό» λαϊκό κομμάτι εγκαινιάζει η Eύα Βενέτη την συνεργασία της με την Panik Platinum!
Το νέο της single «Μάχιμη Καρδιά» μιλάει σε όλες τις καρδίες που ξέρουν να μάχονται για τον έρωτα!
Το κομμάτι αυτό πέρα από πετυχημένο στίχο ατάκα έχει αρκετά ανεβαστικό ρυθμό και το καθαρό λαϊκό του προφίλ το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
Εύα Βενέτη – Μάχιμη Καρδιά | Eva Veneti – Maximi Kardia - Official Lyric Video
Στίχοι: Θέμης Παναγιωτίδης
Μουσική: Σοφία Παπαβασιλείου
Παραγωγή - Ενορχήστρωση: Λεωνίδας Τζίτζος
Eva's Veneti Social Media:
▶ Facebook: https://www.facebook.com/EvaVenetiOfficial
▶ Instagram: https://www.instagram.com/veneti_eva