Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;

Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ;

Ερχόμαστε σε ένα πολύ σοβαρό κομμάτι που αφορά την ΥΓΕΙΑ, και πιο συγκεκριμένα, την ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, εξάμηνες και τρίμηνες χρόνιων παθήσεων.
Μίλησα με ασθενείς, και οι πληροφορίες που πήρα από τους ανθρώπους, με εξόργισαν γιατί όπως αποδεικνύεται, το κράτος (λέμε τώρα) κάνει ότι περνά από το χέρι του για μεγαλώσει την ταλαιπωρία του κοσμάκη.
Το σημερινό χρονογράφημα αφορά τους Ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, και τις φαρμακευτικές τους αγωγές. Την ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που ακολουθηται προκειμένου οι άνθρωποι να πάρουν τα φάρμακα τους.
Εξ όσων πληροφορήθηκα, τα ΙΔΙΑ συμβαίνουν και με ασθενείς διαφορετικών χρόνιων παθήσεων.
Πάμε λοιπόν να δούμε τη διαδικασία όπως την περιγράφουν οι πιο πάνω χρόνια πάσχοντες.
Για να πάρουν ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ αγωγή, την οποία παίρνουν ΜΟΝΟ από τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, χρειάζονται τα παρακάτω..
Α) Γνωμάτευση του γιατρού που τους παρακολουθεί , η οποία φυσικά πρέπει να φέρει την «στρογγυλή σφραγίδα» του ελεγχου και να αναφέρεται για πόσο συνεχίζεται η αγωγή (συνήθως εξάμηνη, η οποία σπάει σε δυο τρίμηνες συνταγές).
Β) Τις Συνταγές που θα χορηγήσει ο γιατρός οι οποίες πρέπει να φέρουν και αυτές σφραγίδα ελεγκτή.
Εδώ να σημειώσω πως γνωμάτευση που αναφέρει την πάθηση, την αγωγή, το διάστημα για το οποίο χορηγείται, θέλει και αριθμό πρωτοκόλλου από το Νοσοκομείο στο οποίο είναι ο γιατρός του ασθενή.
Αφού λοιπόν γίνει αυτή η διαδικασία και πάρει ο άνθρωπος όλα τα χαρτιά (γνωμάτευση συνταγές, σφραγίδες, υπογραφές) πάει για να παραλάβει τα φάρμακα του από το φαρμακείο του νοσοκομείου (τουλάχιστον μέχρι πριν κάτι μήνες αυτό γινόταν με το νοσοκομείο για το οποίο μου μίλησαν οι ασθενείς), αλλιώς, από κάποιο φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στο οποίο θα του εκτελέσουν  (αν έχει εξάμηνη συνταγή) τους ΤΡΕΙΣ μήνες, οπότε μετά από τρεις μήνες θα πρέπει να πάει να πάρει τη δεύτερη δόση φαρμάκων με φωτοτυπία της γνωμάτευσης η οποία χρειάζεται ΠΑΝΤΑ.
Ως εδώ, ας πούμε όλα …. «καλά».
Γιατί ας πούμε;
Λοιπόν, για να σου εκτελέσει το φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ τρίμηνη συνταγή, χρειαζόταν να κάνεις σαν ασθενής υπεύθυνη δήλωση πως αντιμετωπίζεις κινητικά προβλήματα και δεν μπορείς κάθε μήνα να πηγαίνεις για φάρμακα, οπότε σου έδιναν το τρίμηνο.
Από τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ εκτός των ασθενών από τις πόλεις, έπαιρναν φάρμακα και οι ασθενείς από την επαρχία.
Πριν τρεις μήνες, ασθενής που πήγε σε ένα από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, πληροφορήθηκε πως ήταν η τελευταία φορά που θα έπαιρνε φάρμακα από εκεί, και πως για τις επόμενες συνταγές του θα έπρεπε να απευθυνθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ της περιοχής του, για να τα πάρει από εκεί (ΟΧΙ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ).
Έτσι και έγινε, πήγε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ λοιπόν της πρωτεύουσας του νομού όπου μένει, την περασμένη Τετάρτη, έκανε την αίτηση, κατέθεσε γνωμάτευση, δήλωση, και συνταγές, και σήμερα, Πέμπτη που γράφονται αυτές οι γραμμές, πήγε και παρέλαβε τα φάρμακα του.
Εκεί, πληροφορήθηκε πως ήταν η τελευταία φορά που παραλάμβανε τρίμηνη συνταγή, και από την επόμενη, θα πηγαίνει κάθε μήνα γιατί εκδόθηκε μια «εγκύκλιος» η οποία απαγορεύει ουσιαστικά την εκτέλεση τρίμηνων από παντού.
Με λίγα λόγια, έξτρα πήγαινε έλα, έξτρα ταλαιπωρία.
Θα αναρωτηθείτε, ΓΙΑΤΙ δεν πήρε τα φάρμακα του από το Νοσοκομείο στο οποίο τον παρακολουθεί ο γιατρός του!
Γιατί πολύ απλά, πριν τρεις μήνες αυτός και οι υπόλοιποι ασθενείς με ΣΚΠ πληροφορήθηκαν πως το Φαρμακείο του Νοσοκομείου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙ.
Τι γίνεται ρε παιδιά;
Οι άνθρωποι ανησυχούν, και βλέπουν να τους γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη η ζωή, ενώ θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ πιο απλά.
Να έπαιρνε για παράδειγμα ο ασθενής από το νοσοκομείο η τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ και να μην τρέχει κάθε τρίμηνο η μήνα.
Ίσως οι «αρμόδιοι», λόγο των παρενεργειών που πολλές φορές έχουν τα διάφορα σκευάσματα, φοβούνται μήπως οι γιατροί «κόψουν» τις συγκεκριμένες αγωγές, οπότε τα φάρμακα θα πάνε χαμένα.
Παιδιάστικος «φόβος», γιατί προσωπικά δεν βλέπω για ποιο λόγο κάποιος που θα σταματήσει η αλλάξει κάποια αγωγή, να μη στείλει πίσω τα υπόλοιπα φάρμακα που έχει στη διάθεση του…
Προσωπικά γνωρίζω πάρα πολλά άτομα που το έκαναν αυτό, επιστρέφοντας ακόμα και ΕΝΑ μόνο κουτί…
Τι συμβαίνει λοιπόν κύριοι;
Γιατί η νέα αυτή ταλαιπωρία;
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Η ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ;
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

RS90 VHF/AIS Radio

Stay connected in every way with the Simrad RS90 VHF. More than just a radio it's got functionality built in. AIS receiver, hailer, foghorn, intercom and NMEA connectivity so you can share data across the network, all standard. Not sure who's calling you; a thirty second record and replay means you never miss anything vital. Connect up to 6 handsets. Optional scrambler and private channels for when you don't want to broadcast where the fish are biting. Tough and dependable, waterproof to IPX7 standards the RS90 is the ideal solution for power boaters and sport fishermen who demand only the best.
Key Features
Premium modular VHF Radio
Up to 6 Stations: 4 Wired handsets and 2 Wireless handsets
Works with HS35 Wireless Handset
Track Your Buddy feature with compatible Simrad MFDs
PA/Hailer Horn output with Record and Playback feature

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ

Για άλλη μια φορά τα παιδιά μας, έφεραν διεθνείς διακρίσεις στα Μουδανιά.
Αναφέρομαι στον ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΟΡΟΥ στο Λιβορνο της Ιταλίας "Livorno in Danza 21 & 22 Ιανουαρίου 2017"
-Ιφιγένεια Τουμπέκη Α΄ Βραβείο στο Κλασικό ατομικό και Β΄ Βραβείο στο Σύγχρονο ατομικό.
-Ιφιγένεια και Αριάδνη Τουμπέκη Β΄ Βραβείο στο Σύγχρονο ντουέτο.
-Νικόλας Σωτηρίου Β΄ Βραβείο στο Κλασικό ατομικό.
-Υποτροφία για τις αδελφές Τουμπέκη για Ρώμη.
Τι άλλο να περιμένεις δηλαδή ;;;
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που.... ίδρωσαν, στους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειές τους και βέβαια στους δασκάλους των παιδιών με πρώτη την κα Κατερίνα Τσιάρα, την κα Πέγκυ Παπαντωνίου και τον κο Δημήτρη Κυανίδη που καθοδηγούν και διδάσκουν αυτά τα ταλαντούχα παιδιά.
Και σε ανώτερα παιδιά, και σε ανώτερα !!!!

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2M VHF MOBILE RADIΟ

CRT 2M VHF MOBILE RADIΟ

CRT 2M VH
F MOBILE RADIO
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
  • Frequency range : TX 144-146 Mhz
  • RX 136-174 Mhz
  • FM Mode :Wide/narrow
  • Channel spacing : 12,5–20Khz/ 12,5-25Khz
  • Number of channel  : 200 Cx + 1 (memories)
  • Phase locked Step  : 5-6.25-8.33-10-12.5-15-20-25-30-50 kHz
  • Dimensions WxHxD : 145x47x90 mm
  • Weight : 1.2 Kg
  • Squelch : CTCSS/DCS/DTMF
  • DTMF Microphone
  • Function scan
  • Channel name édit
  • Tot out timer
  • B C L O (busy channel lock out)
  • Alarm Function
  • 3 Level powered  LOW: 10 W – MIDDLE: 25 W - HIGHT:  60 Watts Max
  • Keyboard lock
  • Backlight adjustable brightness
  • Compander function
  • Power supply voltage Display
  • A P O (auto power off)
  • Clone by cable
  • WARRANTY  2 Years

Ήταν ένα μικρό καράβι και άλλα κλασικά παιδικά τραγούδια

Ήταν ένα μικρό καράβι και άλλα κλασικά παιδικά τραγούδια 
Συγγραφέας: Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Τραγουδούν: Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου
Ημερομηνία έκδοσης: 28 Νοεμβρίου 2016
Σχήμα: 24Χ28
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-103-7
Ετικέτες
Ήταν ένα µικρό καράβι γεµάτο όµορφα τραγούδια.
Τραγούδια που µεγάλωσαν και µεγαλώνουν πολλές γενιές.
Σ’ αυτή την συλλογή είναι συγκεντρωμένα τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα τραγούδια της λαϊκής μας παράδοσης τα οποία εκτός του ότι διασκεδάζουν το παιδί είναι και ευχάριστα στην ανάγνωση. Μια συλλογή με έξοχη εικονογράφηση απ’ την Ναταλία Καπατσούλια και μαγικές ερμηνείες απ’ την σπουδαία Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
1. Ήταν ένα µικρό καράβι
2. Τι χαρά τι χαρά
3. Η καλή µας αγελάδα
4. ∆εν περνάς, κυρα-Μαρία
5. Στη µηλιά τη φορτωµένη
6. Το κουνελάκι
7. Βαρκούλα του ψαρά
8. Ντίλι Ντίλι
9. Η φρεγάτα
10. Ο µπαρµπα-Μπρίλιος
11. Μια ωραία πεταλούδα
12. Χαρωπά τα δυο µου χέρια
13. Ήταν ένας γάιδαρος 

Μοναδική κονσόλα ήχου για Broadcast & Production!

Μοναδική κονσόλα ήχου για εφαρμογές Broadcast & Production! 
Η πρωτοπόρος κατασκευάστρια εταιρεία Studer μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία των κονσολών της σειράς OnAir 1500, προχώρησε ακόμα περισσότερο, παρουσιάζοντας την σειρά Micro Series. Πρόκειται για την μικρότερη κονσόλα που έχει κατασκευάσει η εταιρεία, αλλά με ποιότητα και δυνατότητες που θα τις ζήλευαν πολλά ανταγωνιστικά μεγαλύτερα μοντέλα.
Σε μια συμπαγή κατασκευή προσφέρει high-end δυνατότητες όπως AoIP (DANTE), Lexicon εφέ, δυνατότητα VoiceMix και άλλες πολλές δυνατότητες, αλλά με πολύ ευέλικτο περιβάλλον εργασίας. Η κονσόλα αποτελείται από την μονάδα επεξεργασίας και εισόδων /εξόδων, το γραφικό περιβάλλον εργασίας (GUI) και τα προαιρετικά fader control modules.
Η Micro είναι ιδανική για χρήση σε Ραδιόφωνο (live-to-air ή off-air production), τηλεόραση, studio παραγωγής, ENG/DSNG εφαρμογές, εταιρείες παρουσιάσεων και άλλα. Με πλήρη έλεγχο από οποιοδήποτε web browser μέσω υπολογιστή ή tablet, η Studer Micro Series παρέχει όλα όσα χρειάζεστε σε μια συσκευή.
Η βάση της κονσόλας είναι η κεντρική μονάδα 3RU στην οποία φιλοξενούνται οι είσοδοι/έξοδοι, το DSP και το πρόγραμμα ελέγχου. Σε αντίθεση με άλλες λύσεις, εκτός από τις κλασικές αναλογικές και ψηφιακές AES/EBU εισόδους/εξόδους, η κονσόλα διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό AoIP με οκτώ κανάλια I/O τύπου DANTE αλλά και συνδέσεις USB Audio.
Ο έλεγχος της κεντρικής μονάδας γίνεται μέσω του γραφικού περιβάλλοντος εργασίας (GUI) από τον web browser του υπολογιστή ή tablet ή με την προαιρετική επιφάνεια ελέγχου Fader.
Το γραφικό περιβάλλον εργασίας (GUI) μπορούμε να το ελέγξουμε με σύνδεση LAN ή WiFi και παρέχει όλες τις ρυθμίσεις και δυνατότητες χειρισμού της κονσόλας χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα στον υπολογιστή.
Με ένα υπολογιστή μπορούμε να ελέγξουμε πολλαπλές μονάδες Micro Core, και αντιστρόφως, με πολλαπλούς υπολογιστές μπορούμε να ελέγξουμε ένα Micro Core ταυτόχρονα.
Με την χρήση υπολογιστή για τον έλεγχο του GUI μπορούμε να βρισκόμαστε οπουδήποτε στον χώρο και να χρησιμοποιούμε οποιουδήποτε μεγέθους οθόνη που πρακτικά εξαλείφει την ανάγκη χρήσης μεγάλων και ακριβών Control surfaces. 
Με δεδομένη την τεράστια πείρα στον τομέα του broadcasting που διαθέτει η Studer, γνωρίζει ότι πολλοί broadcasters κυρίως κατά τις εφαρμογές Live on-air αναζητούν την ύπαρξη φυσικών fader και buttons για την αμεσότητα και την ακρίβεια που τους  προσφέρουν στον χειρισμό. Για αυτό τον λόγο και σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό η Studer διαθέτει το Fader Control Module.
Το Fader Control Module συνδέεται με το κεντρικό Micro Core μέσω PoE σύνδεσης. Διαθέτει 6 fader για τον άμεσο έλεγχο των καναλιών σε ζωντανές παραγωγές.
Σε κάθε Micro Core μπορούν να συνδεθούν μέχρι και δυο Fader Control Module με συνολικά διαθέσιμα 12 fader.
Δείτε περισσότερα για το Micro Core κάνοντας κλικ εδώ.
Δείτε περισσότερα για το Micro Fader κάνοντας κλικ εδώ.
Website
Email
Facebook
YouTube
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.
Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ | θέατρο UNDERGROUND | Γλύκα Στόιου | από 2 Φεβρουαρίου

Η Εταιρία Θεάτρου Lamba  παρουσιάζει την παράσταση:
ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ της Γλύκας Στόιου
Μονόλογος – Μαύρη Κωμωδία
Θέατρο Underground, Κοραή 4, Αθήνα
Για 4 παραστάσεις, κάθε Πέμπτη του Φεβρουαρίου
2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου στις 21:30
Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου
Η «Στρίγγλα γυναίκα» της Γλύκας Στόιου είναι ένας γυναικείος μονόλογος εμπνευσμένος από το Ημέρωμα της Στρίγγλας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το Λεωφορείον ο Πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς, την Τυχερή Μικέλα της Νίνας Κουλετάκη, από προσωπικές και άλλες γυναικείες ιστορίες. Μια γυναίκα αφηγείται την ιστορία του θανάτου της από τον Κάτω Κόσμο υποδυόμενη διάφορους ρόλους – κυρίως των γυναικών της οικογένειάς της, που στοίχειωσαν τη ζωή της και διαμόρφωσαν το χαρακτήρα της. Η Κατερίνα προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που μια ζωή φερόταν σαν Στρίγγλα σε αναζήτηση ενός Πετρούκιου, ενός πρίγκιπα… που θα τη λύτρωνε από την οικογένειά της και από μια κοινωνία που ακόμα προσπαθεί να βρει το ρόλο της γυναίκας σήμερα.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημόπουλος
Παίζει η Γλύκα Στόιου
Φωτογραφίες: Patrick Knappich
Το Μάρτιο η «Στρίγγλα Γυναίκα» ανηφορίζει Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Black Box.
Τον Ιούνιο θα παρουσιαστεί από Αμερικανούς καλλιτέχνες στο 25ο Συνέδριο Θεάτρου στην Αλάσκα των Η.Π.Α.
Σημείωμα Σκηνοθέτη:
«Οι ιστορίες γυναικών δεν είναι γυναικείες ιστορίες, είναι ανθρώπινες ιστορίες». Αυτή ήταν η σκέψη που έκανα πριν ξεκινήσω καν να διαβάζω το κείμενο της παράστασης, για να υπενθυμίσω στον εαυτό μου να βγει από την όποια - δε θα ντραπώ να το γράψω - σεξιστική προδιάθεση που ίσως θα είχα ως άντρας. Έτσι κατάφερα σιγά-σιγά να διακρίνω όχι την παθητικότητα των γυναικών στην ιστορίες που αφηγείται η Στρίγγλα-Γυναίκα της παράστασης μας, μα την ενεργητικότητα τους, το πώς έπαιρναν τη ζωή στα χέρια τους και δέχονταν τις επιπτώσεις των επιλογών τους συνειδητά. Το δίπολο «άντρας-γυναίκας» αντικαταστάθηκε από το δίπολο «πράττω-πάσχω» και οι ηρωίδες έχασαν το φύλο τους, αποκαλύπτοντας τη μία και πραγματική τους φύση: αυτή του φθαρτού, του πρόσκαιρου, του ανθρώπου.
Λίγα λόγια για τη Γλύκα Στόιου: 

Η Γλύκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γουμένισσα της Κεντρικής Μακεδονίας. Σπούδασε Δημοσιογραφία & Μ.Μ.Ε., Πολιτιστική Διαχείριση και Υποκριτική. Έχει συνεργαστεί με εταιρίες οπτικοακουστικών παραγωγών για την παραγωγή και τη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ και άλλων τηλεοπτικών προγραμμάτων, με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ελεύθερα θέατρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου έχει παίξει και σκηνοθετήσει έργα δικά της και άλλων συγγραφέων για παιδιά και ενήλικες. Το 2014 το έργο της «Δον Κιχώτες» ταξίδεψε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργου, το 2015 παρουσιάστηκε από Αμερικανούς καλλιτέχνες στο 23ο Συνέδριο Θεάτρου στην Αλάσκα και το 2016 στο Pocket Theatre του Σιάτλ. Το Φθινόπωρο του 2017 θα διδάξει συγγραφή και σωματικό θέατρο στο Community College του William Inge Center for the Arts στο Κάνσας των Η.Π.Α. 
Λίγα λόγια για το Δημήτρη Δημόπουλο: 
Ο Δημήτρης ξεκίνησε την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία ως σταντ-απ κωμικός το 1996 στις «Νύχτες Κωμωδίας». Από το 2009 έγραψε και παρουσίασε τις σόλο παραστάσεις «Αντί Διδακτορικού» και «Υπερπαραγωγή» και συμμετείχε σε ομαδικές παραστάσεις σταντ-απ σε όλη την Ελλάδα. Ως ηθοποιός και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την εταιρεία μουσικού θεάτρου «Οι Όπερες των Ζητιάνων», στο ελεύθερο θέατρο και τη μεταγλώττιση. Έχει γράψει το λιμπρέτο για τις όπερες «ΑirRossini» και «Yasou Aida!», για το οποίο βραβεύτηκε με το Έπαινο «Κάρολος Κουν» 2012 Δραματουργίας Ελληνικού Έργου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις και μουσικοθεατρικά δρώμενα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ.α. Σπούδασε Υποκριτική, Τουριστικές Επιχειρήσεις και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
Θέατρο Underground, Κοραή 4 (υπόγεια στοά), είσοδος από τον κινηματογράφο Άστυ, Αθήνα
Για 4 παραστάσεις, κάθε Πέμπτη του Φεβρουαρίου
2, 9, 16 και 23 Φεβρουαρίου στις 21:30
Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου
Διάρκεια: 75 λεπτά
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος, 8€ φοιτητικό, 5€ ατέλειες-ανέργων
Κρατήσεις:
Στο τηλέφωνο του θεάτρου: 2130370342
Είτε με μήνυμα στη σελίδα του facebookhttps://www.facebook.com/glyka.stoiou/

Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 
Ελένη Πριοβόλου

30 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοδρόμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου Μετά φόβου τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Κωνσταντίνα Βαλάρη, φιλόλογος
Βασίλειος Ζαγκότας, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αστακού.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συγγραφέα.
Αίθουσα εκδηλώσεων δήμου Ξηρομέρου
Αστακός
Αιτωλοακαρνανία

 
Φίλιππος Πλιάτσικας

31 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο «Iανός στο Κρεμλίνο του Πειραιά» σας προσκαλούν σε μια απρόβλεπτη συνάντηση με τον Φίλιππο Πλιάτσικα με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματός του Το Όνομα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με τον Φίλιππο Πλιάτσικα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
Ianos στο Κρεμλίνο του Πειραιά
Καραΐσκου 119
Πειραιάς
 
Κατερίνα Καριζώνη

1 Φεβρουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Κατερίνας Καριζώνη Η πόλη των αθώων την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δικηγόρος Αναστάσιος Πούλιος.
Καφέ «Ανώι»
Αμύντα 13
Δράμα

 
Ελένη Πριοβόλου

3 Φεβρουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Monogram στα Μελίσσια σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου Μετά φόβου την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο Monogram
Λ. Δημοκρατίας 47
Μελίσσια , 210-80.43.519

 
Ρέα Γαλανάκη

3 Φεβρουαρίου 2017
Συζήτηση με τη Ρέα Γαλανάκη με αφορμή τη γαλλική έκδοση του μυθιστορήματός της Η Άκρα Ταπείνωση / L' Ultime Humiliation την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ.
Mε τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:
Loïc Marcou, μεταφραστής της γαλλικής έκδοσης, δρ Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας, μεταφραστής και δημοσιογράφος.
Η παρουσίαση θα γίνει αποκλειστικά στα γαλλικά, χωρίς μετάφραση.
Lexikopoleio
Στασινού 13, Παγκράτι (πλατεία Προσκόπων)
Αθήνα , 210-72.31.201

 
Αγγελική Νικολούλη

4 Φεβρουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τα Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη Έρωτας φονιάς το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 6 μ.μ.
Με την Αγγελική Νικολούλη θα συνομιλήσουν οι:
Χρυσάνθη Αγγελοπούλου, δικηγόρος
Σοφία Τουντούρη, δημοσιογράφος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και υπογραφή αντιτύπων.
Public
Τσιμισκή 24 - Μητροπόλεως 33
Θεσσαλονίκη , 2310-227.288

 
Αγγελική Νικολούλη

5 Φεβρουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Βιβλιοφόρος και το Biscotto Coffee+ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη Έρωτας φονιάς την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 8 μ.μ.
Με την Αγγελική Νικολούλη θα συνομιλήσουν οι δημοσιογράφοι Θεοδώρα Καρακιουλάχ και Ανθή Σαλαγκούδη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και υπογραφή αντιτύπων.
Biscotto Coffee+
Εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos
Θεσσαλονίκη

Όμορφη και παράξενη πατρίδα - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΛΑΓΙΟΣ
«Όμορφη και παράξενη πατρίδα…»
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ  - ΥΑΚΙΝΘΗ  ΛΑΓΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΠΡΟΥ « ΔΙΑΣΤΑΣΗ »
ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 8:00 μ.μ. 
Μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην αίθουσα Τριάντη, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατο του. Ο Γιώργος Νταλάρας, αγαπημένος φίλος και ερμηνευτής του μεγαλύτερου μέρους του έργου του, η Φωτεινή Βελεσιώτου,  το Φωνητικό Σύνολο Κύπρου  «Διάσταση», ο Δώρος Δημοσθένους και η κόρη του συνθέτη Υακίνθη Λάγιου τιμούν με την εκδήλωση αυτή τη μνήμη του και υπενθυμίζουν τη σπουδαιότητα της προσφοράς του. Συμμετέχει 10 μελής ορχήστρα από σολίστες μουσικούς.

Αγρυπνία

Αγρυπνία 
Ο συγγραφέας, όποιον θέλει σκοτώνει, γεννάει ανθρώπους, πολέμους, έρωτες. Παντοδύναμος.
Έτσι και η Μαρίκα γράφει ένα μυθιστόρημα που αναφέρεται στον έρωτά της με τον Γιαννάκο. Να 'ναι το μυθιστόρημα αυτό σαν ένα ακόμη παιδί της -το πρωτότοκο-, αν αποκτήσει παιδιά ή αν γράψει κι άλλα! Αυτή την ανάγκη την έχει από μικρή. Γι' αυτό κεντάει εργόχειρα ολογέμιστα με χρυσοκλωστές και παραδοσιακά μοτίβα. Σωστά έργα τέχνης! Εμείς θα πεθάνουμε κι αυτά θα υπάρχουν· άσε με να κεντάω. Δε με κουράζει... μου αρέσει! Μήπως και η μουσική, για να ξορκίσει το θάνατο δε δημιουργήθηκε; Ο φόβος του θανάτου είναι ριζωμένος μέσα μας από τα γεννοφάσκια μας!
Αγρυπνία 
Μυθιστόρημα
συγγραφέας: Φωτεινή Παπασταματίου - Καββαδά
159 σελ.
ISBN: 978-960-8365-29-2
Τιμή € 12,23

Τα καλύτερα της εβδομάδας που πέρασε

ArtTravel

1

Ρώμη


Trastevere: H μποέμ γειτονιά της.

 
Κάντε κλικ
2

Ελλάδα


Ελληνικό το ακριβότερο ξενοδοχείο στον κόσμο.
3

Ευρώπη


7 αξιοθέατα στην Ευρώπη που πρέπει να έχει δει κανείς πριν πεθάνει.;
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

Ανεράδα Inn: Ένα νεραϊδένιο hotel.

Βουδαπέστη: Tα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε.

4

Αθήνα

8 σούπες που πρέπει να δοκιμάσετε.
Κάντε κλικ
EDITOR'S PICK

Απόδραση στα άγνωστα χωριά του Ολύμπου.

10 διαφορετικά ταξίδια για το χειμώνα.