Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Το πρωτάθλημα των χρεών! Φέσι €380 εκατ. στο Δημόσιο από 26 ΠΑΕ

Το πρωτάθλημα των χρεών! Φέσι €380 εκατ. στο Δημόσιο από 26 ΠΑΕ
Στο ποσό των 380 εκατ. ευρώ, ανέρχονται τα «φέσια» προς την εφορία 26 ποδοσφαιρικών ομάδων, τα οποία πιθανότατα δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ. Τα συγκεκριμένα χρέη...
Χρηματιστήριο: Τώρα, ή... ποτέ
Στην πιο κρίσιμη καμπή της φετινής πορείας του βρίσκεται το χρηματιστήριο. Μετά από τέσσερις μήνες απωλειών και επτά συναπτές πτωτικές συνεδριάσεις, η αντίδραση-ανάκαμψη είναι πλέον...
Ντράγκι: «Υποτονική» η εξέλιξη του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη
Την θέση πως ενώ η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη συνεχίζεται, η εξέλιξη του πληθωρισμού παραμένει υποτονική, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας παράλληλα...
«Επίθεση» Ερντογάν στην Κεντρική Τράπεζα: Διώχνετε τις επενδύσεις!
«Επίθεση» εξαπέλυσε ο Ερντογάν στην Κεντρική Τράπεζα, με στόχο την κυβερνητική παρέμβαση στην νομισματική πολιτική, την οποία επιδιώκει πολύ καιρό. Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίζεται πως...
ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
ΕΛΠΕ: Δράσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες
Απαλλαγείτε από λίπος και κυτταρίτιδα
Γερμανία: Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στον συνασπισμό «Τζαμάικα»
Βουλή: Στη Ρόδο η έκθεση «Σκοτεινή επταετία 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών»
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Παρέδωσε 5.000 νερού ΙΟΛΗ στις περιοχές της Δ. Αττικής
Bet Tips: Νίκη για Άτλας
Η Ερμού ξανακερδίζει την θέση της στους... ακριβότερους δρόμους
ΥΠΕΣ: Οικονομική ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς Σύμης και Χανίων
ΤτΕ: Στα 2,876 δισ. το πρωτογενές αποτέλεσμα
Volkswagen: Επενδύει στην παράγωγη ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
Μικρή αύξηση στη παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη
Βασιλειάδης: Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα για τη θεομηνία
Αποζημίωση από τη Monte dei Paschi di Siena ζητά ομάδα ομολογιούχων
Επένδυση μαμούθ στην Κίνα σχεδιάζει η Daimler
Βούτσης: Αποτέλεσμα αγώνων και θυσιών η Δημοκρατία που ζούμε
Τετ α τετ Ραγκούση - Γεννηματά ενόψει δεύτερου γύρου
Ξεκίνησε η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Eurogroup
Γ. Δραγασάκης: Να αξιοποιηθεί η έκθεση του Ελεγκτικού συνεδρίου της ΕΕ
Νέα 24ωρη απεργία στο μετρό την προσεχή Τρίτη
Reuters: Η καλύτερη χρονιά της τελευταίας 10ετίας για την οικονομία της Ευρωζώνης

ΠΕΡΙ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

ΠΕΡΙ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

Ένα θέμα, στο οποίο έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές, στην μαγική λέξη «θεραπεία» που χρησιμοποιούν πολλοί σε δημοσιεύματα, λέξη, που γεννά ΕΛΠΙΔΕΣ για τους ασθενείς που πάσχουν από αυτή την ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ πάθηση, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΓΩΓΕΣ, αγωγές με τα όποια αποτελέσματα, αλλά και προβλήματα που επιφέρουν. Εδώ και χρόνια, οι «διαφημίσεις» των «Νέων Θεραπειών» για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, δίνουν και παίρνουν, τονώνοντας για λίγο το ηθικό των πασχόντων, και στο τέλος, τους αφήνουν με ακόμα ένα μεγάλο «κενό»…
Έγραψα στο παρελθόν, πως οι ασθενείς με ΣΚΠ, είναι τα «Δωρεάν Πειραματόζωα» της όποιας νέας Αγωγής βγαίνει στην κυκλοφορία, και κάποιοι πεσαν να με φάνε, γιατί κατηγορούσα τα φάρμακα.
Μόνο που ΟΛΟΙ όσοι βρίσκονται υπό την όποια αγωγή, ΞΕΡΟΥΝ πως έχω δίκιο, γιατί βιώνουν αργά η γρήγορα, τις όποιες ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ των σκευασμάτων.
Για διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, σχετικά με μια αγωγή που πέρσι, πολυδιαφημίστηκε.
«Περιορισμοί χορήγησης στο φάρμακο Zinbryta για πολλαπλή σκλήρυνση
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ολοκλήρωσε την επανεξέταση του φαρμάκου για τη σκλήρυνση κατά πλάκας Zinbryta (daclizumab), και επιβεβαίωσε ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή ηπατικά προβλήματα σε ορισμένους ασθενείς.
Λόγω αυτού του κινδύνου, το Zinbryta θα χορηγείται μόνο σε ασθενείς που έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον δύο τροποποιητικές της νόσου θεραπείες  (DMTs) και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλες τέτοιου τύπου θεραπείες.
Η ανασκόπηση διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Zinbryta και μέχρι 6 μήνες μετά τη διακοπή της θεραπείας μπορεί να συμβεί απρόβλεπτη και δυνητικά θανατηφόρα ηπατική βλάβη που προκαλείται από ανοσολογικό μηχανισμό. Σε κλινικές δοκιμές, το 1,7% των ασθενών που έλαβαν Zinbryta παρουσίασε σοβαρή ηπατική αντίδραση.
Το Zinbryta είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων ασθενών με υποτροπιάζουσες μορφές σκλήρυνσης κατά πλάκας. Περιέχει τη δραστική ουσία daclizumab και εγκρίθηκε στην ΕΕ τον Ιούλιο του 2016. Διατίθεται ως ενέσιμο διάλυμα σε προγεμισμένες συσκευές τύπου πένας και σύριγγες, ενώ χορηγείται με υποδόρια ένεση μία φορά το μήνα.
Η επανεξέτασή του ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου 2017 κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με το  Άρθρο 20 του Κανονισμού (EC) No 726/2004. Η ανασκόπηση διεξήχθη από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου (PRAC), την επιτροπή που είναι αρμόδια για την αξιολόγηση των θεμάτων ασφάλειας για τα ανθρώπινα φάρμακα, η οποία διατύπωσε σειρά συστάσεων.
Οδηγίες προς ασθενείς
Επικοινωνήστε με το γιατρό σας αμέσως εάν εμφανίσετε σημεία ή συμπτώματα ηπατικών προβλημάτων, όπως ανεξήγητη ναυτία, εμετό, κοιλιακό άλγος, κόπωση, απώλεια όρεξης, κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών και σκούρα ούρα. Ο γιατρός σας μπορεί να σταματήσει τη θεραπεία σας και να σας παραπέμψει σε ειδικό για το ήπαρ.
Αν επί του παρόντος λαμβάνετε Zinbryta, ο γιατρός σας θα ελέγξει αν πρέπει να συνεχίσετε τη θεραπεία σας ή να σας αλλάξει τη θεραπεία.
Ο γιατρός σας θα ελέγχει τακτικά το ήπαρ (μέσω εξετάσεων αίματος), κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Zinbryta και μέχρι 6 μήνες μετά τη διακοπή της θεραπείας.
Εάν δεν ελέγχετε μέσω αυτών των εξετάσεων το ήπαρ σας, όπως απαιτείται, η συνατογογράφηση του φαρμάκου θα πρέπει να σταματήσει.
Ενημερώστε το γιατρό σας για τα φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων των μη συνταγογραφούμενων προϊόντων και των συμπληρωμάτων φυτικής προέλευσης, καθώς αυτά μπορεί να επηρεάσουν το ήπαρ.
Οδηγίες προς γιατρούς
Επανεξετάστε όλους τους ασθενείς σας που λαμβάνουν επί του παρόντος το Zinbryta για να αξιολογήσετε εάν το φάρμακο εξακολουθεί να είναι κατάλληλο για αυτούς.
Παρακολουθήστε τα επίπεδα των τρανσαμινασών και της χολερυθρίνης στον ορό τουλάχιστον μία φορά το μήνα και όσο το δυνατόν πιο κοντά πριν από κάθε χορήγηση, και μέχρι 6 μήνες μετά τη διακοπή της θεραπείας.
Μην συνταγογραφείτε το Zinbryta σε ασθενείς με προϋπάρχουσα ηπατική νόσο ή ηπατική δυσλειτουργία, καθώς αντενδείκνυται σε αυτούς τους ασθενείς.
Πριν από την έναρξη της θεραπείας σε νέους ασθενείς, θα πρέπει να ελέγχονται οι ασθενείς για μόλυνση με τον ιό της ηπατίτιδας Β ή C και εκείνοι που είναι θετικοί να παραπέμπονται  σε κάποιον ειδικό ηπατολόγο.
Συνιστάται να μην ξεκινάτε τη θεραπεία σε νέους ασθενείς με επίπεδα ALT ή AST ίσα ή μεγαλύτερα από 2 φορές το ανώτερο φυσιολογικό όριο (ULN) ή σε ασθενείς με αυτοάνοσες καταστάσεις εκτός της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συνιστάται να σταματάτε τη θεραπεία σε ασθενείς με επίπεδα ALT ή AST πάνω από 3 φορές το ULN ανεξάρτητα από τα επίπεδα χολερυθρίνης.
Παραπέμψετε αμέσως τους ασθενείς με σημεία και συμπτώματα ηπατικής βλάβης σε ειδικό.
Εξετάστε το ενδεχόμενο διακοπής του Zinbryta εάν δεν έχει επιτευχθεί επαρκής ανταπόκριση στη θεραπεία ή εάν ο ασθενής δεν ακολουθεί την απαίτηση για προγραμματισμένες δοκιμασίες ηπατικής λειτουργίας.
Να είστε προσεκτικοί με ασθενείς που παίρνουν άλλα φαρμακευτικά προϊόντα με γνωστό ηπατοτοξικό δυναμικό, συμπεριλαμβανομένων των μη συνταγογραφούμενων προϊόντων και συμπληρωμάτων φυτικής προέλευσης. – Ενημερώστε τους ασθενείς σχετικά με τον κίνδυνο ηπατικής βλάβης, τον τρόπο αναγνώρισης του και την ανάγκη τακτικής παρακολούθησης. Μια φόρμα επιβεβαίωσης για τους ασθενείς θα είναι διαθέσιμη για την επιβεβαίωση ότι οι ασθενείς έχουν κατανοήσει τον κίνδυνο.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Όπως βλέπετε, και το άρθρο, αναφέρει τη συγκεκριμένη αγωγή σαν ΘΕΡΑΠΕΙΑ, που βέβαια ΔΕΝ είναι.
Μάλιστα, από μαρτυρίες ασθενών μετά από την διαφήμιση της «νέας θεραπείας» (της ΟΠΟΙΑΣ), παρατηρήθηκε το φαινόμενο, στα ΚΕΠΑ, να τους βρίσκουν «ΚΑΛΥΤΕΡΑ» (άσχετα με το τι γραφεί η γνωμάτευση που προσκομίζουν), και να τους μειώνουν το ποσοστό πάρα πολύ.
Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα περί «Νέων Θεραπειών», άλλα για την ώρα το αφήνω.
Ας είναι προσεκτικοί οι ασθενείς που παίρνουν το συγκεκριμένο φάρμακο, το «Zinbryta», και ας ενημερώσουν για το παραμικρό τον γιατρό τους.
Προσωπικά, θα επανέλθω και με άλλα «περί Θεραπειών για την Σκλήρυνση».

Βασίλης Τσούγκαρης

Αναπνευστική Συσκευή RN/A 1303 με μάσκα θετικής πιέσεως TR 2002 A

Αναπνευστική Συσκευή RN/A 1303 με μάσκα θετικής πιέσεως TR 2002 A
Αναπνευστική Συσκευή RN/A 1303 με μάσκα θετικής πιέσεως TR 2002 A
Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
Υλικό από βραδυφλεγές πολυπροπυλένιο, ανθρακονήματα και ελαστομερή αφρώδη επένδυση στους ιμάντες ώμων και μέσης.
Ανάρτηση με εργονομικό «σαμάρι» πλάτης.
Οι σωλήνες σύνδεσης είναι ενσωματωμένοι.
Εύκολα κουμπώματα. Λαβές για εύκολη μεταφορά.
Πιστοποιημένη κατά Type 1 σύμφωνα με το EN137:2006 και συμφωνεί με τις απαιτήσεις 98/686/EEC (PPE) και 97/23/EC (PED) και συνοδεύεται από την πιστοποίηση με Νο ΡΡΕ/ΑΤ n° 868-09 Prot. 1324/09 εκδοθείσα από τον οργανισμό ITALCERT με αριθμό μητρώου 0426.
Προδιαγραφές
* Μειωτήρα Πίεσης
* Κουμπωτός Αεροπνεύμονας
* Φωσφορούχο Μανόμετρο με προειδοποιητική σφυρίχτρα
* Κύλινδρο από ατσάλι 6 λίτρων/200 bar ή 300bar που προσαρμόζεται με ελαστικό ιμάντα
* Μάσκα Θετικής πιέσεως με αντιθαμβωτική πανοραμική οθόνη από πολυάνθρακα και ιμάντες από PVC
Προτεινόμενη Χρήση
Κατάλληλη για Βιομηχανία και Πυρόσβεση.

LINK-8 DSC/VHF

LINK-8 DSC/VHF
Σταθερό Ραδιοτηλέφωνο Θαλάσσης με AIS και μεγαφωνικό σύστημα.Τέλεια ποιότητα και χαρακτηριστικά σε μια πολύ λογική τιμή.
Ισχύς 25W/1W, σταθερό ραδιοτηλέφωνο VHF με DSC.

Χαρακτηριστικά
VHF DSC Class D με ενσωματωμένο δέκτη AIS (σύστημα αναγνώρισης πλοίων) και εμφάνιση τους στην οθόνη του VHF, εάν το συνδέσετε με το GPS – chart Plotter εμφανίζονται τα πλοία στην οθόνη του Plotter σας.
Full Class D DSC, αυτόματη λειτουργία κινδύνου εκπέμπει/λαμβάνει με ακρίβεια θέση πλοίου και κλήσεις ομάδας, μέσω NMEA 0183/NMEA 2000® και τα εμφανίζει στα chartplotters.
Ισχύς 25W/1W DSC.
Σύνδεση σε δίκτυο NMEA® 2000 ή ΝΜΕΑ 0183.
Ανίχνευση θέσης φίλου.
Μπορείτε να ανιχνεύσετε τη θέση των φίλων σας, μέσω του DSC και εμφανίζεται η θέση τους, επάνω στην οθόνη του Lowrance GPS Chartplotter.
Προγραμματισμό με τα ονόματα τους 20 χρηστών με τα MMSI.
Διαθέτει ενδοεπικοινωνία.
Πολύ μεγάλη φωτεινή οθόνη, FSTN matric LCD, για να βλέπετε όλες τις ενδείξεις, με ρυθμιζόμενο φωτισμό LED.
Μέγεθος οθόνης 3 ίντσες/ 76 χιλιοστά.
Ανάλυση οθόνης 128 X 256 pixels.
Υποδοχή σύνδεσης, επιπλέον μεγαφώνου 4W.
Συσκευή και μικρόφωνο, τελείως στεγανά, σύμφωνα με (JIS 7).
Όλα τα διεθνή κανάλια.Περιστροφικό κουμπί, για την επιλογή των καναλιών, με πάτημα, για να εισέλθετε.
Μεγάλο 2,24” (57 mm) μεγάφωνο, για να ακούτε καθαρά και δυνατά, στις μεγάλες ταχύτητες.
Δυνατό μικρόφωνο, με έξι πλήκτρα και ανίχνευση, εύκολο στη χρήση.Λειτουργία τριπλής ανίχνευσης - ακρόασης, αγαπημένων καναλιών.
Λειτουργία διπλής ακρόασης.
Πλήκτρο άμεσης επιλογής, MOB (άνθρωπος στη θάλασσα) και εντολής <πήγαινε στο σημείο>.
Έτοιμη για χωνευτή τοποθέτηση ή σε βάση με κάλυμμα προφύλαξης.
Διαστάσεις συσκευής 18 Χ 9,6 Χ 15,6 cm.
Διαστάσεις μικροφώνου 8,5 Χ 5,1 Χ 3,5cm.
Δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργία.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 6900 N

CRT SUPERSTAR SS 6900 N

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
CRT SUPERSTAR SS 6900-N ασύρματος SSB, CB Radio
Πομποδέκτης ερασιτεχνικός 10μ ή CB 240ch,ιδανικός για φορτηγά κλπ .
Διαθέτει
  1. ένδειξη συχνότητας και καναλιού όπως τα κλασικάCB
  2. ενσωματωμένο ECHO
  3. ισχύς ΑΜ 15-20W FM-SSB 35-40 W.
  4. φωτιζόμενες περιγραφές κάθε κουμπιού/πλήκτρου (nigth mode)
  5. ένδειξη στασίμων και προστασία από υψηλά swr κατα την εκπομπή
  6. ένδειξη τάσης μπαταρίας και προστασία
Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή
NormAMATEUR RADIO/CB RADIO 240CH EXPO MODE
ModeAM / FM / USB / LSB / CW / PA
Frequency range28 - 29.7 mHz/25-28mHZ
Power12 Watts AM / 40 Watts FM / 35 Watts BLU (adjust level power AM/FM)
Step of increment10Hz / 100Hz / 1kHz / 10kHz
S-METERYes
SWR METERYes : protection with forbidding TX if TOS to high
CLARIFIERYes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCHOui : élimination du bruit de fond (réglage du niveau en AM/FM/BLU)
ROGER BEEPYes : TX beep end
RF GAINYes : adjust sensibility on RX
MICRO GAINYes : (via menu) adjusts the gain of increasing or decreasing the audio power
Filters NB/ANLYes : noise filters
Filters NB/HI CUTYes : noise filters
DOUBLE WATCH functionYes
TOT functionYes : time out timer
SCAN functionYes : automatic search of busy channels
Various functionsEmergency call + Adjust echo (delay and repeat) + Keyboard lock + (+)10 Khz function + CW tone + Protection against to high input voltage and to unfavorable SWR + Squelch level protection
MikeUP/DOWN selection + 4 pins plug in front pannel with automatic squelch
DisplayDisplay LCD and channel blue + Blue retro lighting
Level displayBlue frequencies meter 7 digits + TX frequencies, SWR, power level …
OptionsProgramming cable + software
Programmable by softwareYes
Size28 x 26 x 6 cm
Weight1.85 kgs
Guaranty2 years

Ο Τεό μαθαίνει να λέει όχι

Ο Τεό μαθαίνει να λέει όχι
Συγγραφέας: Φραντσίσκα Σέιμπολτ
Εικονογράφος: Άντγε Ντρέσερ
Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ
Ημερομηνία έκδοσης: 2 Οκτωβρίου 2017
Σχήμα: 25Χ25
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-131-0

ΒΡΕΦΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΘΒΕ: «ΚΟΙΤΑ!»

«Ξυπνάει, παίζει, κρύβεται, φυσάει, ρίχνει, ανάβει, σβήνει, φοράει, χορεύει, βρέχει, πίνει, νυστάζει, μαμά, κοίτα!»
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για πρώτη χρονιά  Βρεφικό Θέατρο που εγκαινιάζεται με μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους.
«Κοίτα!», μια βρεφική παράσταση σε σύλληψη ιδέας & σκηνοθεσία της Κατερίνας Καραδήμα, η οποία απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 12.00 στο Βασιλικό Θέατρο.
ΒΡΕΦΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: «ΚΟΙΤΑ!»
Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Κάθε Σάββατο στις 12.00
Έναρξη: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 12:00

Εκδηλώσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη

  

     ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      




 chronomichani 
Μουσικοθεατρικό αναλόγιο
Η Φύλακας της Τζοκόντα
Η προπώληση ξεκίνησε

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, 20:00  Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 19:00

Ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο όπου νέοι μουσικοί αναγεννησιακής μουσικής συναντούν τη μεγαλοφυΐα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και το μυστήριο που τον περιβάλλει.

Μήπως η Μάγδα Μαυρογιάννη ως μυστηριώδης φύλακας του πίνακα, ο Δημήτρης Κούντουρας με το σύνολο αναγεννησιακών οργάνων και ο εικαστικός Βασίλης Γαρυφαλλάκης στο ρόλο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με τις απρόσμενες παρεμβάσεις ξυπνήσουν το παρελθόν και το φάντασμα του Λεονάρντο ξεδιπλώνοντας την ιστορία; 

 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
 


 


 
 

 chronomichani 
Εργαστήριο κόμικς
Μουσική Χρονομηχανή
για παιδιά 7-12 ετών
Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 11:00 & 13:00
Σταβίνσκι
Ένα ταξίδι στο χρόνο και τον τόπο θα κάνουν τα παιδιά για να γνωρίσουν τον ξεχωριστό αυτό συνθέτη, τη ζωή και το έργο του. Η αγάπη του για την τέχνη γενικότερα, για τη ζωγραφική αλλά και τη λογοτεχνία θα είναι η έμπνευση για να μάθουν τα παιδιά βασικές αρχές σχεδίου. 

 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
 

   
Θέατρο για παιδιά
...κι εμείς καλύτερα!
για παιδιά 3-9 ετώνΚυριακή 19 Νοεμβρίου, 11:30 
Το νέο έργο της ομάδας ΝΤΟΥΘ, είναι ειδική παραγγελία της Βιβλιοθήκης και συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. Στόχο έχει, μέσα από ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα και με όχημα ένα άλυτο μυστήριο που τα παιδιά καλούνται να λύσουν, να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας.
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
 

 
Θέατρο για παιδιά
Μίλα και Σουτ
για παιδιά 4-10 ετών
Κυριακή 19 Νοεμβρίου, 15:00
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Κι ενώ στην Πόλη της Μελωδίας, οι φλύαρες νότες έχουν διώξει από την πόλη τους τις ντροπαλές παύσεις, ένα τρομερό λάθος, θα φέρει μια παύση, τον Σουτ, αντιμέτωπο με τη νότα Μίλα που έχει μυστηριωδώς χάσει τη φωνή της.
 Εισιτήρια - Πληροφορίες 
   
 
Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Πώς γεννιέται ένα βιολί & Δυσκολίες εκμάθησης και ουτοπία της ιδανικής εκτέλεσης έργου
Ομιλητής: Κώστας Παναγιωτίδης
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, 18:00
Ο φετινός πρώτος κύκλος του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας υπό τον τίτλο "Τα μουσικά όργανα και οι ερμηνευτές τους" συνεχίζεται αυτή την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 18:00 με τον Κώστα Παναγιωτίδη, ο οποίος θα παρουσιάσει το βιολί. 
Ακολουθούν 3 ακόμα ομιλίες έγκριτων μουσικών για 3 διαφορετικά μουσικά όργανα. Δηλώστε συμμετοχή και παρακολουθήστε την ομιλία και όποια ή όποιες από τις επόμενες επιθυμείτε. 
Περισσότερες πληροφορίες
 Εγγραφή 
   

   
Παρουσίαση βιβλίου
Απρόσιτες ακτές: Η ζωή σε μια εφοπλιστική οικογένεια
Ηλίας ΚουλουκουντήςΔευτέρα 20 Νοεμβρίου, 19:00 
Παρουσίαση του νέου βιβλίου Ηλία Κουλουκουντή με τίτλο "Απρόσιτες ακτές: Η ζωή σε μια εφοπλιστική οικογένεια" από τις εκδόσεις Ποταμός.

Είσοδος ελεύθερη

Πολυχώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Thessaloniki International Film Festival

Το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μπορεί να έριξε αυλαία, αλλά η αγάπη για το σινεμά δεν τελειώνει ποτέ! Το Φεστιβάλ είναι κάθε μέρα εδώ, με προβολές, αφιερώματα και εκδηλώσεις στο Ολύμπιον και στις αίθουσες του Λιμανιού. Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε μαζί τις καλύτερες ταινίες!
-- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ --
Ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά, ο Μίκαελ Χάνεκε, επιστρέφει με μια ακόμη αριστουργηματικά σκηνοθετημένη, καυστικά επίκαιρη σάτιρα, την ταινία Happy End
-- ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΝΕΓΡΟΣ ΣΟΥ --
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
Με μια αφήγηση που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τα λόγια του συγγραφέα Τζέιμς Μπόλντουϊν (1924 - 1987), από προσωπικές του εμφανίσεις και από το κείμενο του τελευταίου του βιβλίου, Remember This House, που έμεινε ημιτελές, το ντοκιμαντέρ Δεν είμαι ο νέγρος σου, που βρέθηκε υποψήφιο για Όσκαρ, είναι η επιτομή του «black power».
-- ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ --
Ιστορίες με φόντο γωνιές του κόσμου όπου οι άνθρωποι ζουν καθημερινά στην κόψη του ξυραφιού. Ιστορίες για την αγάπη, την καταπίεση αλλά και την ελευθερία, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης στο αφιέρωμα «Διασταυρούμενα πυρά στη Μέση Ανατολή».
-- ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ --
Καυγάς στο μπλοκ 99 του Σ. Κρεγκ Ζάλερ, μια περιπέτεια βγαλμένη από τα έγκατα της πιο σκοτεινής αμερικάνικης φυλακής με πρωταγωνιστή τον Βινς Βον σε ένα ρόλο έκπληξη! 
Μια αιματηρή ιστορία εκδίκησης και ματαιότητας αφηγείται το φιλμ Αρδέννες του Ρόμπιν Προντ και επίσημη πρόταση του Βελγίου για το Όσκαρ Καλύτρης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
 
Η ταινία Μνήμες του Νίκου Καβουκίδη, ένα πολύτιμο ιστορικό ντοκουμέντο βασισμένο σε ανέκδοτα πλάνα πρωτοπόρων κινηματογραφιστών της εποχής 1936-1952.
Αναλυτικό πρόγραμμα
Kids Love Cinema: Μπάντι ο ροκ σταρ
Όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια ενός θιβετιανού σκύλου μαστίφ, εκείνος θα αποφασίσει να φύγει από το σπίτι του για να γίνει μουσικός, προκαλώντας ένα σωρό απρόσμενα γεγονότα.
Facebook Event
Το ΦΚΘ συναντά το CineDoc: Free Lunch Society 
Τι θα κάνατε αν το εισόδημά σας ήταν εξασφαλισμένο; Πριν λίγα χρόνια ένα άνευ όρων βασικό εισόδημα φάνταζε ως ουτοπία. Σήμερα μοιάζει πιο εφικτό από ποτέ. Το ντοκιμαντέρ αναζητά τις δυνατότητες και τις εμπειρίες μιας ιδέας που έχει κερδίσει ακόμη και την υποστήριξη του Mr Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ (αίθ. Σταύρος Τορνές).