Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ


ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ

ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ

Περίμενα τόσο καιρό να δω τι θα γίνει με το γενικότερο μπάχαλο που επικρατεί σε αυτή τη χώρα, στη χώρα του «ΠΟΤΕ», όπου η κάθε κυβέρνηση (λέμε τώρα) έχοντας την σιγουριά πως ο λαός της κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ, ψηφίζει ότι ναναι, γιατί το «ΑΠΑΙΤΟΥΝ» οι δανειστές της.
Ψηφίζει, και εμείς, «καταπίνουμε» τα πάντα, κάνοντας τα χατίρια των ντόπιων και ξένων αφεντικών μας, που βάλθηκαν να μας αφήσουν με το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ.
Απλά τα πράγματα Συνέλληνες, ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ Απλά, και μην περιμένουμε να δούμε κάποιο φως, γιατί χρόνο με το χρόνο, για να μην πω μέρα με τη μέρα, τη χώρα τη σκεπάζει όλο και πιο πυκνό σκοτάδι.
Έγραψα πολλές φορές, πως τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΜΑ, μας τα φέρνουν σιγά σιγά, γιατί υπάρχει στο βάθος και ο φόβος να…. Ξυπνήσουμε!
Βέβαια, ΚΑΠΟΙΑ στιγμή, θα συμβεί αυτό, αλλά πολύ φοβάμαι πως θα είναι πια αργά, πως ΑΝ και ΟΤΑΝ ξυπνήσουμε, θα είμαστε ΞΕΝΟΙ πια μέσα στην ίδια μας τη χώρα, χωρίς να έχουμε κάτι δικό μας.
Και ας λένε οι πολιτικοί πως «βγαίνουμε» από την κρίση, πως «βγαίνουμε» στις αγορές, πως «βγαίνουμε» γενικότερα.
Ουσιαστικά, βγαίνουμε από τα «παράθυρα» και δεν το πήραμε χαμπάρι…..
Τα «σχέδια» της καταστροφής μας είναι παλιά, και εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία.
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ, ΝΑ……
Μήπως δεν τα ζούμε καθημερινά;
Ρίξτε μια ματιά Συνέλληνες σε ένα «φρέσκο» άρθρο….
««Μαχαίρι» σε κοινωνικά επιδόματα, «φρένο» στις απεργίες
Περικοπές προνοιακών επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων και άλλων κοινωνικών, υγειονομικών, οικογενειακών και προνοιακών παροχών καθώς και περιορισμό των δικαιούχων φέρνει η τρίτη αξιολόγηση. Παράλληλα στο τραπέζι μπαίνουν και ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο βάζοντας «φρένο» στην προκήρυξη των απεργιών.
Ειδικότερα μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να υιοθετηθεί νέα νομοθεσία για ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεταρρύθμισης των παροχών πρόνοιας. Η αναδιάταξη του προνοιακού χάρτη περιλαμβάνει εκ των πραγμάτων επανεξέταση επί τα χείρω παροχών, κατάργηση, συγχώνευση ή και εξορθολογισμό αυτών ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά τους. Η εθνική νομοθεσία θα πρέπει να εγκριθεί έως τον Μάιο του 2018 ώστε να εναρμονιστούν παράλληλα όλοι οι κανόνες εισφορών αναπηρίας και κοινωνικής πρόνοιας. Η εθνική εφαρμογή του νέου νόμου θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των νομοθετικών ρυθμίσεων έως τον Νοέμβριο ώστε με το ξεκίνημα του 2018 όλα τα προνοιακά επιδόματα να έχουν περάσει στον ΟΓΑ με ηλεκτρονική διαχείριση και πλήρη πρόσβαση στους δικαιούχους.
Tα επιδόματα που ‘κινδυνεύουν’ είναι τα εξής:
1. Επιδόματα αναπηρίας: Οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ, ζητούν την ιδιωτικοποίηση των κέντρων που θα πιστοποιούν τα ποσοστά αναπηρίας (σ.σ., δηλαδή η πιστοποίηση να δίνεται από ιδιώτες γιατρούς), αλλά και την αξιολόγηση των ικανοτήτων των αναπήρων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο επιστημονικό εργαλείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ICF.
2. Οικογενειακά επιδόματα: Οι δανειστές (κυρίως το ΔΝΤ) ζητούν την περικοπή των ποσών για οικογένειες με τρία παιδιά και άνω και αναδιανομή των κονδυλίων ή την εξεύρεση πόρων από την περικοπή άλλων παροχών.
3. Στεγαστικό - φοιτητικό επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δανειστές έχουν ζητήσει επανεξέταση κριτηρίων επιμένοντας σε μείωση του εισοδηματικού ορίου των 30.000 ευρώ που ισχύει έως σήμερα με προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
4. Επίδομα στέγασης: Το ΔΝΤ εμμένει στο να τεθούν από τώρα οι παράμετροι για την καταβολή του επιδόματος στέγασης ή επιδότησης ενοικίου ή αποπληρωμής μέρους δανείου για τους 600.000 πολίτες που διαβιούν στα όρια της φτώχειας με το επιχείρημα ότι το πλεόνασμα του 2018 θα είναι χαμηλότερο από τον προβλεπόμενο στόχο. Η κυβέρνηση θα συμφωνήσει από τώρα για τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος στέγασης που θα δοθεί σε 600.000 δικαιούχους το 2019. Πρόκειται για ένα από τα αντίμετρα που νομοθέτησε, το οποίο θα καταβληθεί από το πλεόνασμα του 2018 και κοστίζει 600 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 θα προβλέπουν κατ' αρχάς ότι προκειμένου να υπάρχει απαρτία για να αποφασιστεί απεργία, θα πρέπει να συμμετέχει το 51% των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα πρωτοβάθμια σωματεία. Εκτιμάται ότι η αλλαγή της συγκεκριμένης διάταξης και η θέσπιση του ορίου του 51% των «οικονομικά τακτοποιημένων µελών» ενός σωματείου για τη λήψη απόφασης για απεργία θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα κυρίως στα σωματεία εκείνα που έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα λόγω της φύσης της επιχείρησης στην οποία δραστηριοποιούνται. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο 1264/1982 (άρθρο 8), για να αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, εφόσον το καταστατικό του επιχειρησιακού σωματείου δεν ορίζει διαφορετικά, για να γίνει συζήτηση και να ληφθεί απόφαση, στις συνελεύσεις απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός τρίτου (1/3) των οικονομικά τακτοποιημένων µελών.
Επίσης θα προβλέπεται ότι πρέπει να γίνει επανεξέταση του καταλόγου των δικαιολογημένων λόγων καταγγελίας της σύμβασης από την πλευρά των εργοδοτών για εργαζομένους που προστατεύονται ως μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και να εξορθολογιστούν τα προνόμια των συνδικαλιστών.
Επίσης, προαπαιτούμενο (το οποίο θα συζητηθεί) είναι πως πρέπει να νομοθετηθεί και διάταξη νόμου βάσει της οποίας τα δικαστήρια θα αποφαίνονται με διαδικασίες άμεσες - fast track όχι μόνο για τη νομιμότητα ή μη της απεργίας, αλλά και για τις νομικές αντιπαραθέσεις εργοδοτών - εργαζομένων από την εφαρμογή του άρθρου 656 του Αστικού Κώδικα στις περιπτώσεις απεργιών. Εξάλλου η τελική μορφή της επαναφοράς της αρχής της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων (δηλαδή της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων και στα μη μέλη των κλαδικών εργοδοτικών ενώσεων) θα αποσαφηνιστεί τον Σεπτέμβριο (σ.σ. το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017 θα πρέπει να ελεγχθεί η αντιπροσωπευτικότητα των κλαδικών συμφωνιών).
Τέλος, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει πως η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 να υποβάλει έκθεση (με βάση μια ανεξάρτητη νομική άποψη) σχετικά με τον ρόλο της διαιτησίας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Εως τον Φεβρουάριο του 2018 θα πρέπει να επανεξετάσει, σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους (σ.σ. ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ), το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της μεσολάβησης και διαιτησίας. Και μέχρι τον Μάρτιο, ύστερα από διαβούλευση με τους θεσμούς και λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Υπενθυμίζεται πως με παλαιότερη διάταξη είχε καταργηθεί η δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2014 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την εν λόγω διάταξη
Ηλίας Γεωργάκης
ΠΗΓΗ: news.in.gr
Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;
Και να σταθώ βέβαια στο «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα, και στην απαίτηση των Δανειστών την ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.Α.
Πρώτα απ’ όλα, τη νύφη και ΠΑΛΙ θα την πληρώσουν τα Α.Μ.Ε.Α.
Σε πολλούς τομείς….
Όσο για την «Ιδιωτικοποίηση» που απαιτούν των ΚΕΠΑ, εκεί είναι πλέον που θα γίνει το μεγάλο ΣΦΑΓΕΙΟ. Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ τα ΚΕΠΑ σε ιδιώτες;
Μήπως, λέω εγώ ο αφελής, για να δουλέψουν ακόμα καλύτερα τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ, ΕΚΕΙΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ;
Για σκεφτείτε το λίγο Συνέλληνες, γιατί η ΥΓΕΙΑ σε κάθε χώρα, είναι ένα χρυσορυχείο, και φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση και η δική μας. Είναι γνωστά τα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην Ελλάδα (αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ).
Απογοητευθείτε Συνέλληνες, γιατί το «τοπίο» ξεκαθαρίζει, και μπροστά μας, στο μισό βήμα, είναι η άβυσσος στην οποία μας σπρώχνουν.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Παραγαδιών

Σύστημα Δορυφορικού Εντοπισμού Παραγαδιών
Για να μην χάνετε ποτέ τα παραγάδια σας με τη βοήθεια της τελευταίας τεχνολογίας
Τα νέα buoys (ραδιοπομποί) MIP-S της Ισπανικής εταιρίας MARINE INSTRUMENTS, είναι τα πιο αξιόπιστα εργαλεία για την αλίευση τόνου, ξιφιών και όχι μόνο. 

Είναι εξοπλισμένα με δέκτη GPS και μπαταρίες που δεν χρειάζονται επαναφόρτιση καθώς έχουν ηλιακούς συλλέκτες. 
Έτσι ξέρετε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παραγάδια σας, έχοντας όλες τις πληροφορίες για τη θέση τους (σε μήκος και πλάτος με ακρίβεια χιλιοστού της μοίρας), την πορεία που κινούνται, την θερμοκρασία, απόσταση κ.λ., με μηδέν κόστος συντήρησης ή αναλώσιμων.
Τα εργαλεία αυτά είναι τα πλέον κατάλληλα για τις ελληνικές θάλασσες γιατί έχουν μεγάλη εμβέλεια και ακρίβεια εντοπισμού των παραγαδιών σας. Στην οθόνη του computer ή laptop έχετε ένα πλήρες plotter με χάρτες C-MAP, όπου βλέπετε όλες τις πληροφορίες για τα buoy, τη θέση τους σε μήκος και πλάτος, την πορεία που κινούνται, την θερμοκρασία, απόσταση κ.λ. Το κάθε buoy έχει λευκό φως φλας για να ειδοποιεί τα παραπλέοντα πλοία και σε περίπτωση που κάποιος πάρει κάποιο buoy του είναι άχρηστο. Κάθε buoy έχει ένα δικό του μοναδικό κωδικό έτσι ώστε να το βλέπετε μόνον εσείς στο plotter σας.
απόσταση μέχρι 100 ΝΜ
ακρίβεια στίγματος μέχρι 3 μ
μηδενικό κόστος λειτουργίας
ασφάλεια μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων
αυτόματη επαναφόρτιση από ηλιακούς συλλέκτες
οικονομία στα καύσιμα
άπειρη αυτονομία αφού οι μπαταρίες δεν εκφορτίζονται ποτέ τελείως
μικρό μέγεθος και βάρος

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

Ο Ρομπέν των δασών

Ο Ρομπέν των δασών
Συγγραφέας: Απόδοση κειμένου: Μουρίκη Κατερίνα
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ
Ημερομηνία έκδοσης: 22 Μαΐου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 172
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-127-3
Οι συναρπαστικές περιπέτειες του πιο διάσημου παράνομου ιππότη της αγγλικής λαογραφίας θα σας ταξιδέψουν στην Αγγλία του 12ου αιώνα. Ο Ρομπέν, κυνηγημένος άδικα από τον σκληρόκαρδο σερίφη του Νότιγχαμ, ζει με τους εύθυμους συντρόφους του στο καταπράσινο δάσος του Σέργουντ. Ασυναγώνιστος τοξευτής και ξιφομάχος, τα βάζει με την αδικία και το ψέμα των ισχυρών και γίνεται ο καλόκαρδος και γενναίος προστάτης των φτωχών και των αδικημένων.
Ένα βιβλίο που θα χαρίσει στους νεαρούς αναγνώστες συγκίνηση, αγωνία αλλά και άφθονο γέλιο.

Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Ζυράννα Ζατέλη

18 Οκτωβρίου 2017
Κύκλος εκδηλώσεων στον Ιανό - «Συναντήσεις με συγγραφείς»
Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ. ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τη συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη.
Μια συζήτηση σε πρώτο πρόσωπο. Για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.
Ianos
Σταδίου 24 
Αθήνα , 210-32.17.917\

 
Κατερίνα Καριζώνη

19 Οκτωβρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση των μυθιστορημάτων της Κατερίνας Καριζώνη Η πόλη των αθώων και Βαλς στην ομίχλη την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:
Χριστόδουλος Λιτζερίνος, συγγραφέας
Νικόλαος Πιτσιόρλας, βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυγύρου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου
Οικία Τραγανού
Πολύγυρος

 
Ζοέλ Λοπινό

19 Οκτωβρίου 2017
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ζοέλ Λοπινό Πιάσε τ' άστρα της ζωής την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Γιούλη Τσακάλου, διαχειρίστρια της βιβλιοφιλικής ομάδας «Βιβλία-Παρουσιάσεις-Κριτικές».
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μελίνα Μαστραντώνη.
Ianos
Σταδίου 24 
Αθήνα , 210-32.17.917


 
Ζοέλ Λοπινό

20 Οκτωβρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Monogram στον Χολαργό σας προσκαλούν στην παρουσίαση των μυθιστορημάτων της Ζοέλ Λοπινό Πιάσε τ' άστρα της ζωής και Το διαμαντένιο σώμα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η παιδαγωγός-πολιστισμολόγος Ελένη Παπανικολάου.
Βιβλιοπωλείο Monogram
Υμηττού 17 
Χολαργός , 210-65.23.515

 
Ρέα Γαλανάκη

21 Οκτωβρίου 2017
Freud Cafe στην Αθήνα - Ανοιχτές συζητήσεις ψυχαναλυτών με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11 π.μ. - 2 μ.μ. η ψυχαναλύτρια Μαρίλια Αϊζεντσάιν συνομιλεί με τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη με αφορμή το μυθιστόρημά της Η Άκρα Ταπείνωση.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5 (Αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Αθήνα , 210-32.49.588


 
Ζοέλ Λοπινό

23 Οκτωβρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ίαμβος σας προσκαλούν στην παρουσίαση των μυθιστορημάτων της Ζοέλ Λοπινό Πιάσε τ' άστρα της ζωής και Το Διαμαντένιο σώμα τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Λώρα Αγγέλου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Asteria Plage
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 13 
Χαλκίδα , 22210-79.403

 
Φωτεινή Τσαλίκογλου

23 Οκτωβρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Booktalks σας προσκαλούν σε συνάντηση με τη Φωτεινή Τσαλίκογλου με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματός της Η μετακόμιση τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Booktalks
Αρτέμιδος 47 Αγίου Αλεξάνδρου 58
Παλαιό Φάληρο , 210-98.02.520

Vi1000: Η ισχύς και ο έλεγχος που αγαπάτε!

Όλη η ισχύς κι ο έλεγχος που αγαπάτε,
στο μέγεθος που χρειάζεστε!
H νέα κονσόλα Vi1000 της Soundcraft θέτει ένα νέο πρότυπο στην ισχύ και την απόδοση στις ψηφιακές κονσόλες μίξης, σε ένα ιδιαίτερα μικρό μέγεθος για τις δυνατότητές της.

Η κονσόλα Vi1000 αποτελεί το μικρότερο μέλος της σειράς Vi Series, μεγέθους μόλις 86cm x 81cm, διατηρώντας παράλληλα όλη την ισχύ και την επεξεργασία από τα δύο μεγαλύτερα «αδέλφια» της, των Vi2000 και Vi3000.

H Vi1000 απευθύνεται στην αγορά συναυλιών, εγκαταστάσεων, οπτικοακουστικών εφαρμογών AV, OB Van και γενικότερα όπου απαιτείται αποδοτική, ισχυρή, αλλά μικρού μεγέθους κονσόλα. Χρησιμοποιώντας το μοναδικό και εξαιρετικά ευκολόχρηστο interface Vistonics II της Soundcraft μαζί με το FaderGlow, η κονσόλα κληρονομεί τις αρχές λειτουργίας και τις ροές εργασίας από τις εξαιρετικά επιτυχημένες κονσόλες Vi3000, 5000 και 7000. Επιπλέον, ενσωματώνει το Soundcraft® SpiderCoreTM, έναν ισχυρό ενσωματωμένο DSP και I /O επεξεργαστή βασισμένο στην τεχνολογία STUDER, προσφέροντας επεξεργασία 40-bit κινητής υποδιαστολής για κορυφαία ποιότητα ήχου.
Η Vi1000 μπορεί επιπρόσθετα να χρησιμοποιηθεί σαν  επιφάνεια  τηλεχειρισμού για οποιαδήποτε από τις μεγαλύτερες κονσόλες της περιοχής, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Mirroring. Εκτός από τα κλασσικά gates και τους compressors  σε όλα τα κανάλια  ήχου (εισόδου και εξόδου), η επεξεργασία περιλαμβάνει το περίφημο Dynamic EQ BSS DPR901ii (μπορούν να χρησιμοποιηθούν 8 μηχανές ταυτόχρονα) ενώ περιλαμβάνει 4 multi-effects της Lexicon. Yπάρχει επίσης και η δυνατότητα εισαγωγής έως και 64 εξωτερικών συσκευών.

Η τεχνολογία STUDER vMIX είναι δεδομένη, ενώ σε όλα τα κανάλια εξόδου χρησιμοποιούνται τα κλασσικά EQ 966 γραφικά της BSS.

H Vi1000 διαθέτει τοπικό I/O με 16 εισόδους μικροφώνου/γραμμής, 16 εξόδους γραμμής και δύο υποδοχές επέκτασης 64ch που επιτρέπουν να την σύνδεση έως και δύο MADI stage box.
Εναλλακτικά, μπορούμε να επιλεγεί κάποια κάρτα I/O D21m από την μεγάλη ποικιλία προαιρετικών καρτών, που καλύπτουν όλα τα ψηφιακά standards της βιομηχανίας ήχου (Dante, Aviom, MADI κλπ).

Ένα ενσωματωμένο interface 64x64ch Dante / MADI παρέχει άμεση εγγραφή και αναπαραγωγή με οποιοδήποτε λογισμικό εγγραφής υπολογιστή ή Mac και συγχρόνως επιτρέπει στην Vi1000 να ενσωματωθεί σε ένα υπάρχον δίκτυο Dante. Το οπτικό MADI επιτρέπει μια εναλλακτική σύνδεση για εγγραφή σε συσκευές εγγραφής με MADI ή σύνδεση με το Soundcraft Realtime Rack, προσθέτοντας μια σουίτα με plug-in της Universal Audio UAD. Τέσσερα  κανάλια AES/EB U I/O ολοκληρώνουν τις συνδέσεις με τον έξω κόσμο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός I/O να φθάσει τα 212 in, 212 out. Οι 128 tieline παρέχουν τη δυνατότητα διασύνδεσης οποιασδήποτε σύνδεσης I/O με οποιαδήποτε άλλη.

Η νέα Vi1000 είναι συμβατή με τα ασύρματα συστήματα μικροφώνου της σειράς Sennheiser 6000, προσθέτοντας στο υπάρχον AKG WMS /DMS και Shure ULXD / QLXD λειτουργικότητα παρακολούθησης και ελέγχου.
Αυτό το ισχυρό χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την κατάσταση της μπαταρίας, της RF και άλλων παραμέτρων των συνδεδεμένων μικροφώνων απευθείας στις ενδείξεις των καναλιών και σε συνδυασμό με το  vMIX Automixing και τα BSS Dynamic EQ, κάνουν την Vi1000 ιδανικό εργαλείο για διασκέψεις και θεατρικές παραστάσεις.

Μια άλλη νέα δυνατότητα επιτρέπει την εύκολη αναδιάταξη των καναλιών εισόδου σε όλα τα fader της Vi1000, στα 8 fader της εισόδου και στα 8 faders της εξόδου, παρέχοντας ευκολότερο χειρισμό σύνθετων μίξεων.

Δείτε την Vi1000 εδώ.
Website
Email
Facebook
YouTube
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε 
Η "Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που επιθυμείτε", αφιερώνεται στα 400 χρόνια του Σαίξπηρ (1564-1616) του μέγιστου δραματουργού και ποιητή, που πλάι στη διαχρονική και παγκόσμια μαγεία της πένας του είχε, από όλους τους νεότερους και αρχαίους, την πιο πλατειά και γεμάτη κατανόηση ψυχή και που ο πιστός καθρέφτης του των τρόπων και της ζωής έχει την ευστάθεια της αλήθειας.
Η μετάφραση του Βραβευμένου μεταφραστή και θεατρανθρώπου Αριστείδη Λαυρέντζου αποτέλεσε τον κορμό της παράστασης του Θιάσου "Θέσπις" των Βρυξελλών την άνοιξη του 2017.
Ας έρθει ο θάνατος κι ας μπω,
σε κυπαρίσσι λυπημένο.
Ας φύγει η ανάσα να μη ζω,
για αγάπη ανάλγητη πεθαίνω.
Μ’έλατο τ’άσπρο σάβανό μου
να το ετοιμάστε.
Πιστός μέχρι το θάνατό μου,
να το θυμάστε.
Κανένας άνθη ευωδιαστά
στο φέρετρό μου μη σκορπίσει.
Λείψανο, τάφο μου και οστά
φίλος κανείς μη χαιρετίσει.
Λυγμοί χιλιάδες για ν’ αποφευχθούν
κάπου ας με θάψουν,
αγάπης μάτια μη με βρουν
για να με κλάψουν.
(Φέστε, Δεύτερη πράξη, σκηνή 4)
Ω, έρωτα ακοίμητε, με δίψα για το νέο,
που ενώ τα πάντα νιώθεις και χωράς
σαν θάλασσα πλατιά, ό,τι έρχεται σε σε,
όσο ακριβό και μέγα, ένα λεπτό αρκεί
για ν’απαξιωθεί, να χαμηλώσει.
Πλήθος μορφές η ερωτική επιθυμία:
Είν’ η πιο τέλεια φαντασμαγορία.
(Ορσίνο, Πρώτη πράξη, σκηνή 1)
Όταν είναι κανείς γενναιόδωρος, με καθαρή συνείδηση και ελεύθερο
πνεύμα, αυτά τα πράγματα που άλλοι θεωρούν βλήματα κανονιού, τα
βλέπει σαν σαΐτες για πουλάκια.
(Ολίβια, Πρώτη πράξη, σκηνή 5)
Πόσο εύκολο η στάμπα ωραίου πλανευτή
να χαραχτεί στην κέρινη καρδιά γυναίκας!
(Βιόλα, Δεύτερη πράξη, σκηνή 2)
Η τρέλα διατρέχει την οικουμένη σαν τον ήλιο. Ακτινοβολεί
παντού.
(Φέστε, Τρίτη πράξη, σκηνή 1)
Άλλοι γεννιούνται μεγάλοι, άλλοι κατακτούν το μεγαλείο
και σε άλλους τους προκύπτει.
(Μαλβόλιο, Δεύτερη πράξη, σκηνή 5)
Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε
πρωτότυπος τίτλος:Twelfth Night or What You Will
Σειρά: Θέατρο. Βιβλίο 3ο
συγγραφέας:Ουίλιαμ Σαίξπηρ
μετάφραση-επιμέλεια:Αριστείδης Λαυρέντζος
Isbn: 978-960-579-078-3
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 236
Λιανική Τιμή: 14,00 ευρώ

Αθήνα: 5 cafe για βιβλιοφάγους.


Αθήνα: 5 cafe για βιβλιοφάγους.

Σημειώστε...

Εύκολα ψωμάκια μπριός.
Μοσχάρι σούπα με λαχανικά.
Aperol Spritz: Πως να το φτιάξετε