Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Δελτίο  Τύπου  
12/11/2010   
Ανάρτηση  στην ιστοσελίδα του  Υπουργείου Παιδείας του Μηχανογραφικού Δελτίου για τους υποψηφίους που πάσχουν  από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε ποσοστό 5%, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων    
Το Υπουργείο  Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και  Θρησκευμάτων, ανακοινώνει ότι αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του (http://www.minedu.gov.gr) το μηχανογραφικό δελτίο, που αφορά στους υποψηφίους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε ποσοστό 5%, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.   
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το μηχανογραφικό  δελτίο, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε απευθείας από το Λύκειο στο οποίο θα επιλέξουν να το καταθέσουν, προκειμένου να το μελετήσουν πριν τη συμπλήρωση και υποβολή του, η οποία έχει οριστεί για το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου ως και την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010.

Προσλήψεις Δασκάλων

Δελτίο  Τύπου   
12/11/2010    
Προσλήψεις Δασκάλων     
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τις προσλήψεις 235 Δασκάλων για το σχολικό έτος 2010-2011, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 του Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο.    
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 15 έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010.    
Οι πίνακες  των ονομάτων είναι αναρτημένοι  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr  

Προσλήψεις Αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Δελτίο  Τύπου         
12/11/2010   
Προσλήψεις  αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών   
Το Υπουργείο  Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2010-2011, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 162 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 53 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.   
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010, και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.    
Οι  πίνακες με τα ονόματα  των εκπαιδευτικών  είναι αναρτημένοι  στην ιστοσελίδα του  Υπουργείου:
www.minedu.gov.gr 

Προσλήψεις Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής

Δελτίο  Τύπου                                               
12/11/2010   
Προσλήψεις Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης    
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τις προσλήψεις 36 Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 του Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό δημόσιο.   
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 15 έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010.  
Οι πίνακες  των ονομάτων είναι αναρτημένοι  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr 

Προσλήψεις Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δελτίο  Τύπου                                            
12/11/2010   
Προσλήψεις  αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  
Από το Υπουργείο  Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2010-11, προσλαμβάνονται, 42 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πλήρους ωραρίου, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02 και ΠΕ04.04, για τα σχολεία Γενικής Παιδείας.   
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους  προϊσταμένους των Διευθύνσεων  Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από   Δευτέρα 15  μέχρι  και Πέμπτη 18   Νοεμβρίου   2010.   
Ο πίνακας  με τα ονόματα των εκπαιδευτικών  είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr 

Christmas Magic City Thessaloniki 2010

«JE NE SAIS QUOI» D'apres les chansons d' Yvette Guilbert et ses correspondances avec Freud

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.    
Αγίου Δημητρίου 159Α / 546 36  
Τηλ. 2310 247111, 2310 991610, Fax 2310 991610    
e-mail: teloglion@auth.gr      
Παρασκευή 12-11-2010 Ώρα: 20.30     
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κ.Ο.Θ.) ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΦΡΟΫΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ    
Μουσική συναυλία. Τραγούδι και σύλληψη: Nathalie Joly. Πιάνο: Jean Pierre Gesbert.    
Παραγωγή: Marche La Route.

Οι εκδόσεις Λιβάνη σας παρουσιάζουν τις νέες εκδόσεις

Thessaloniki International Film Festival

ΠροβολέςΟΛΥΜΠΙΟΝ    
Θα συναντήσεις έναν ψηλό μελαχρινό άνδρα  
(ΗΠΑ / Ισπανία, 2010)  
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Γούντι Άλεν.  Έγχρωμο, 98΄.   
***   
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Μέλι    
(Τουρκία, 2010)   
Σκηνοθεσία: Σεμίχ Καπλάνογλου. Έγχρωμο, 103΄.    
***  
Παράσταση         
Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει του Βαγγέλη Ηλιόπουλου 
σε μια παράσταση μαύρου θεάτρου από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης.
Παραστάσεις στο Ολύμπιον, κάθε Κυριακή στις 11.30 και καθημερινές παραστάσεις για τα σχολεία (τηλ. 6977 445161 και 2310 222299).    
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ 
51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης     (3-12 Δεκεμβρίου 2010)   
Ανοιχτοί Ορίζοντες     
Το παράλληλο τμήμα που συνδέθηκε με τη διεθνοποίηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και προσκάλεσε τους σινεφίλ στα ενδότερα της ανεξάρτητης κινηματογραφικής σκηνής, ανανεώνεται και επιστρέφει στη διοργάνωση, κάνοντας πρεμιέρα στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.    
Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης, αναβιώνει και επαναφέρει το πολύ επιτυχημένο παράλληλο τμήμα του θεσμού, «Νέοι Ορίζοντες» που διηύθυνε από το 1992 ως το 2005, με το νέο τίτλο «Ανοιχτοί Ορίζοντες».   
Με νέο στίγμα και προσανατολισμό, με πνεύμα διερευνητικό και διάθεση διαρκούς αυτοανανέωσης, η ενότητα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» συμπορεύεται με την τρέχουσα κινηματογραφική πραγματικότητα και ανακαλύπτει τάσεις και δημιουργούς που επανεφεύρουν την πρώτη ύλη του κινηματογράφου.   
Μέσα από ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό, οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» προτείνουν ταινίες, με υφολογική ποικιλία και εκφραστικό πλούτο, που καθρεφτίζουν ένα ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας, όπως είναι οι έφηβοι ή τα παιδιά, στοχάζονται πάνω στις σύγχρονες εκφάνσεις των αντιθέσεων και των ανισοτήτων, αναδημιουργούν τα θεμελιώδη στοιχεία της ανθρώπινης πραγματικότητας. Θεματική τόλμη, εικαστική αρτιότητα και πρωτοτυπία οριοθετούν το προφίλ του προγράμματος που συστήνει στο κοινό της 51ης διοργάνωσης ο κ. Δημήτρης Εϊπίδης.
Κάντε κλικ
εδώ για να πάρετε μια μικρή γεύση των Ανοιχτών Οριζόντων.        
51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης   
(3-12 Δεκεμβρίου 2010)
Την αφίσα του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φιλοτέχνησε το δημιουργικό γραφείο Dolphins Communication Design.   
***   
Αποκτήστε τώρα την κάρτας μέλους - CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης       
Γίνετε μέλος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εξασφαλίστε:    
- Ελεύθερη είσοδο (με σειρά προτεραιότητας) στις προβολές του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.   
- Ελεύθερη είσοδο (με σειρά προτεραιότητας) στις προβολές του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.    
- Έκπτωση στα εισιτήρια των αιθουσών ΟΛΥΜΠΙΟΝ και ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ για τις ταινίες Α' Προβολής και τα αφιερώματα.     
- Έκπτωση στις εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.   
- Αποστολή ηλεκτρονικού newsletter κάθε εβδομάδα.    
Για περισσότερες πληροφορίες για τα είδη της CineΚάρταF και τα προνόμια κάντε κλικ εδώ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Τσόκο Μπλοκ          

Η κυρία Κούλα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, από 23/11

Η κυρία Κούλα του Μένη Κουμανταρέα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, σε θεατρική διασκευή του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη με τη Λυδία Κονιόρδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο από Τρίτη 23 Νοεμβρίου   
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ  
Φρυνίχου 14 - Πλάκα   
Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου ξεκινούν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14 Πλάκα), οι παραστάσεις του έργου «Κυρία Κούλα» του Άκη Δήμου, βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα του Μένη Κουμανταρέα (εκδ. Κέδρος), σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και με τη Λυδία Κονιόρδου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.   
Η «κυρία Κούλα» μεταφέρεται στη σκηνή για να αφηγηθεί τον άδοξο έρωτα μιας ώριμης μεσοαστής Αθηναίας για έναν εικοσιπεντάχρονο φοιτητή του Πολυτεχνείου. Η ιστορία του ονείρου μιας γυναίκας, που διεκδικεί απ’ τη ζωή μια τελευταία αγάπη κατάδική της, ένα βλέμμα που να τη σκεπάζει ολόκληρη.   
Δυο αταίριαστοι εραστές σε μια συνηθισμένη, θα έλεγε κανείς, ερωτική ιστορία, γεμάτη όμως από τους υπόγειους κραδασμούς δυο ανθρώπων που, έστω κι αν συναντιούνται για να χωρίσουν ξαφνικά λίγο αργότερα, δεν παύουν να δοκιμάζουν τα όρια της καρδιάς τους και τις αντοχές του αισθήματός τους με όση γενναιότητα μπορούν.   
Αυτούς τους υπόγειους κραδασμούς επιχειρεί να φωτίσει η θεατρική μεταφορά της νουβέλας, παρακολουθώντας –όπως ακριβώς και η νουβέλα- την ιστορία του ζευγαριού μέσα από τα μάτια της, τρομαγμένης από την ίδια της τη ζωή και, περισσότερο, από την ίδια της την επιθυμία, Κούλας. Διαδρομές, στάσεις, αναχωρήσεις, επιστροφές, ανοιχτοί και κλειστοί χώροι, συγκρούσεις και συμφιλιώσεις, αγγίγματα και απομακρύνσεις.   
Ο έρωτας είναι εδώ.  
Αλλά μόνο ο έρωτας δεν είναι πάντα αρκετός για το «μαζί» δυο ανθρώπων.   
Συντελεστές    
Διασκευή: Άκης Δήμου  
Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια-μουσική επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης    
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου   
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα   
Παίζουν:  
Λυδία Κονιόρδου, Γιώργος Φριντζήλας, Ειρήνη Ιγγλέση

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του Blind Light του Νίκου Βουδούρη από το Σχήμα εκτός Άξονα έως 29/11


Συνεχίζονται με επιτυχία μέχρι 29 Νοεμβρίου 2010 οι παραστάσεις  του έργου       
ΒLIND LIGHT του Νίκου Βουδούρη από το ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ     
«Ο ένας τα έχει ό λ α. Ο άλλος γίνεται όργανο στα χέρια αυτών που τα θέλουν ό λ α.  

Ο Ματ και ο Ρουά παιδικοί φίλοι βρίσκονται ξανά μαζί ύστερα από χρόνια σε ένα τελείως διαφορετικό τοπίο από αυτό στο οποίο έχουν ζήσει, μη αναγνωρίζοντας ο ένας τον άλλον,  έχοντας για παρέα μια γυναίκα που δεν υπάρχει πια ούτε μέσα στο μυαλό της ούτε μέσα στο σώμα της.  Ένα έργο που αναζητά λύσεις για την καταστροφή η οποία μπορεί να είναι τα πάντα και που μπορεί να προκύψει από τα πάντα.»     Ταυτότητα της παράστασης:  
Στους ρόλους  οι : 
Μπάμπης Ματεντζίδης,  Ευστράτιος Ανούδης,  Σοφία Αποστολίδου.   
Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης 
Εικαστική  επιμέλεια :  Κατερίνα Γκαγκάκη Μπάμπης Ματεντζίδης  
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευστράτιος Ανούδης   
Κάποιες ιδέες : Αναστασία Θεοφανίδου    
Ασκήσεις Αυτοσχεδιασμού: Ψηφιακή υποστήριξη: Γιάννης Καραούλης   
Δημόσιες Σχέσεις: Αrt Minds   
Τεχνική υποστήριξη : Studio Sound    
Σχεδιασμός εντύπων: Μιχάλης Σοφτάς   
Εκτύπωση εντύπων: Graphica   
Ηχογράφηση: Studio Underground Σωτήρης Νούκας     
Κατασκευή: Μούσες: Πέτρος Γκοσιόπουλος    
Διδασκαλία μποξ: Ηλίας Κυπαρίσης

Δύο μυθιστορήματα των εκδόσεων Κέδρος υποψήφια για το Βραβείο Αναγνωστών 2010

Βραβείο Αναγνωστών 2010      
Για έκτη χρονιά οι αναγνώστες ψηφίζουν το αγαπημένο τους μυθιστόρημα.   
Φέτος, δύο βιβλία των εκδόσεων Κέδρος είναι υποψήφια για το Βραβείο Αναγνωστών.    
Η Εβραία νύφη του Νίκου Δαββέτα     
(στείλτε με sms ΒΑ 2 στο 54160, χρέωση απλού μηνύματος)    
Πατρίδα από βαμβάκι της Έλενας Χουζούρη    
(στείλτε με sms ΒΑ 15 στο 54160, χρέωση απλού μηνύματος)   
Πότε ψηφίζετε:   
10 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2010   
Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο.   
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκύπτει κατά το ήμισυ (50%) από την ψήφο των αναγνωστών ενώ το υπόλοιπο 50% βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης (από τις οποίες προέκυψε η βραχεία λίστα).

Εργαστήριο Χαρακτικής

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.   
Αγίου Δημητρίου 159Α / 546 36  
Τηλ. 2310 247111, 2310 991610, Fax 2310 991610   
Κυριακή 14/11/2010 Ώρα: 11.00  
Εργαστήριο χαρακτικής για ενήλικες.  
Υλοποίηση : Γιάννης Καψιδάκης (χαράκτης)   
Σε κάθε μάθημα ο χαράκτης με τους συμμετέχοντες, που θα παίρνουν ενεργά μέρος, θα δουλεύει ξυλογραφία .   
Το εργαστήριο θα επαναληφθεί στις 21/11/2010, στις 5/12/2010 και στις 12/12/2010 στις 11.00 π.μ..και χαλκογραφία, ασπρόμαυρη και έγχρωμη.  
Τα μαθήματα δεν θα αποτελούν σειρά. Κάθε ένα θα είναι ανεξάρτητο από τα άλλα και ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα υπερβαίνει τα 15 άτομα.   
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 247.111.  
Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Kυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας Ρήξη

Σε αυτό το τεύχος της εφημερίδας Ρήξη που εκτάκτως κυκλοφορεί την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, θα διαβάσετε για το πολιτικό μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων, σχόλια και συμπεράσματα για την αποχή και την κρίση του πολιτικού συστήματος.    
Ένα εκτενέστατο αφιέρωμα για την ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, με συμπεράσματα και εκτιμήσεις από την Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.   
Από εκεί και πέρα, μπορείτε να διαβάσετε άρθρα για την δεύτερη επίσκεψη Ερντογάν, την παραίτηση της Θ. Δραγώνα, το ναυάγιο της συμφωνίας με το Κατάρ, το χαρακτήρα της διακυβέρνησης ΓΑΠ, τα αποτελέσματα από τις εκλογές των καθηγητών και ένα μικρό αφιέρωμα για τα αδιέξοδα της μετανάστευσης
Στα διεθνή μας θα βρείτε μια εκτενή παρουσίαση των κινητοποιήσεων στη Γαλλία, της Νταϊάνας Τζονστόουν και την παρουσίαση των πολιτικών σωτηρίας των σιδηροδρόμων στην Ινδία.   
Από εκεί και πέρα θα βρείτε σελίδες αφιερωμένες στον πολιτισμό, το θέατρο, τον κινηματογράφο και την οικολογία.   
Τέλος, στην τελευταία μας σελίδα μπορείτε να βρείτε τα δώδεκα σημεία του Άρδην, ένα κείμενο που προέκυψε μετά από την πανελλήνια συνάντηση των μελών της ομάδας μας το διήμερο 2-3 Οκτωβρίου στον Υμηττό.  
Σε αυτό το φύλλο γράφουν οι: 
Γ. Καραμπελιάς, Δ. Μαυρίδης, Ν. Βεντούρας, Γ. Μάλφας, Τ. Χατζηαναστασίου, Θ. Τζιούμπας, Β. Στοϊλόπουλος, Γ. Πολυχρονιάδης, Γ. Τοζίδης, Γ. Ρακκάς, Γ. Ξένος, Ν. Ντάσιος, Μ. Πολυκάρπου, Χ. Παπαδόπουλος, Γ. Αδαμίδης, Μ. Ρακκά, Κ Μαυρίδης, Κ Σαμάντης, Σ. Κουτρούλης, Μ. Διόγος, Μ. Στεφανίδης, Κ Μπλάθρας, Δ. Παπαλεοντίου, Αλ. Μιχαηλίδης… και σκιτσάρει ο «Νικόλας».  
Περιοδικό Άρδην - Εφημερίδα Ρήξη Αθήνα:       
Θεμιστοκλέους 37
τηλ. 210 3826319 - 2130020427, φαξ: 210 3839930
e-mail:
ardin@hol.gr, perardin@gmail.com, efrixi@gmail.com
Θεσσαλονίκη:   
Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου τηλ. 2310543751  
www.ardinthess.wordpress.com

PIAZZA del POPOLO

* Οι σκελετοί στην ντουλάπα του Γιώργου Παυλίδη!    
* Τι βλέπουν τα ματάκια μας Γιώργο Παυλίδη;;;     
* Άρχισαν τα τηλεφωνήματα από τον Παυλίδη και την Ρηγίλλης! Πολύ γέλιο…    
* Έξω φρενών ο Τζίμας και ο Καλατζής με Παυλίδη! Αιτία, η ανακοίνωση για τα «απόρρητα» κονδύλια!!!     
* Εθελοντική αιμοδοσία στην Κομοτηνή     
* Τα έχει χαμένα ο Παυλίδης! Επικοινωνιακή τακτική της πλάκας!!!    
* Διαδικτυακή συνέντευξη Κωστή Σιμιτσή     
* Τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ψηφίζει η Δημοκρατική Αριστερά στο β’ των εκλογών     
* Τηλεοπτικά σποτ της Κοινωνικής Συμμαχίας!     
* Άκυρο – λευκό προτείνει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές!     
* Μαρκογιαννάκης και Κιλτίδης δηλώνουν «παρών» στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη    
* Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου

Παζάρια, ίντριγκες και Πόντιοι Πιλάτοι

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ   
Γιώργος: Πίσω στη δουλειά  
Και πανστρατιά για τον β΄ γύρο   
ΡεποΡτάζ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος     Αποφασισµένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του κυβερνητικού του προγράµµατος, ανεξάρτητα από τα αποτελέσµατα της προσεχούς Κυριακής, εµφανίζεται ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός ωστόσο δεν θα εγκαταλείψει τη µάχη του β’ γύρου ώστε να αποτρέψει την πολιτική του αµφισβήτηση µετά τα αποτελέσµατα της ερχόµενης Κυριακής.   
Στο πλαίσιο αυτό, αναµένεται να καλέσει τον λαό σε πανστρατιά για να µην περάσουν τα σχέδια εκείνων που απεργάζονται, όπως θα τονίσει, την υπονόµευση της εθνικής προσπάθειας του ίδιου και της κυβέρνησης για τη διάσωση της Ελλάδας.   
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics     
* Η χάρτινη παπαρούνα και η... διπλωματική παρεξήγηση     
* Απόπειρα αυτοκτονίας υποστράτηγου      
* Οι Τούρκοι απογοητευμένοι από την κατάργηση της βίζας μόνο για τα δυτικά Βαλκάνια    
* "Δεν ενδίδουμε στα εθνικά θέματα παρά την κρίση"    
* Η παραγωγικότητα των ενστόλων στην Ελλάδα     

* Πρόβλημα με αυτοκτονίες και στο τουρκικό στρατό    
* Εννιά νέα επιθετικά ελικόπτερα για την Τουρκία     
* ''Χοντρό'' διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Αυστρίας    
* Το πρώτο μήνυμα των πολιτών      
* ΕΠΙΣΚΕΨΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΑ" ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ     
* A new era of Greco-Cypriot relations with Israel      
* Το «σύνδρομο της Ροδόπης» και το δίλημμα των ψηφοφόρων της Θράκης: Κόμμα ή Πατρίδα;   
* «Διχοτόμηση ισοδυναμεί με κατάργηση Βάσεων» Απάντηση της κυβέρνησης προς τον Τζακ Στρο    
* Λανθασμένοι χειρισμοί της Άγκυρας    
* Το Τσέσνα εντόπισε διακινητές    
* Ο Τούρκος που πάει παντού    
* “Sira Sende Yorgo”, λένε τώρα οι Τούρκοι!     
* Στις Βρυξέλλες το φορολογικό καθεστώς της εκκλησίας    
* NO IFS OR BUTS, TURKEY MUST BE PART OF THE EU     
* Περισσότερες από 1.500 Α.Ε. και ΕΠΕ εγκατέλειψαν την Ελλάδα σε ένα έτος    
* Ρωγμές στα «κάστρα» των μουσουλμάνων σε Α. Μακεδονία - Θράκη    
* Κανένα ελληνικό ΑΕΙ στα 200 καλύτερα του κόσμου    
* Ο γελωτοποιός που τσάκισε τον Καβαλιέρε Σόου µε τον Μπενίνι έκανε ρεκόρ τηλεθέασης    
* Σοκ και δέος ενόψει...    
* Συμφωνίες 2,7 δισ. δολαρίων μεταξύ Κίνας - Βρετανίας

Νέα από το e-Pontos

* ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ    
* Trabzon, past and present    
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ    
* Εξήντα μαθητές δημοτικών σχολείων ζωγράφισαν την ποντιακή φορεσιά