Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Λίγο διαφορετικά θα πούμε απόψε καληνύχτα! Θα θυμηθούμε τον μεγάλο ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ, αυτή τη "μορφή" στο Ελληνικό Τραγούδι. Μακριά από "σουξέ" και από τα συστήματα που ήθελαν ένα "μπάσταρδο" τραγούδι, ο Κουγιουμτζής ήταν ένας από τους ΛΙΓΟΥΣ που έμεινε σταθερός στα μουσικά του πιστεύω.

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη σας παρουσιάζει τα νέα του βιβλία

διαβάστε ένα ανατριχιαστικό θρίλερ που θα ταράξει τις νύχτες σας... Όταν η πτήση 753 από το Βερολίνο προσγειώνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, κανένας δεν μπορεί να φανταστεί τη φρίκη που προμηνύεται.
Η κατάρρευση των συστημάτων επικοινωνίας του υπερσύγχρονου Μπόινγκ σημαίνει συναγερμό στον πύργο ελέγχου, ενώ οι θύρες του αεροσκάφους παραμένουν ερμητικά κλειστές. Όλοι οι επιβαίνοντες φαίνεται να είναι νεκροί, χωρίς εμφανή τραύματα, και οι επιδημιολόγοι του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων καλούνται να διαπιστώσουν τι συνέβη. Προς μεγάλη τους ανακούφιση, ανακαλύπτουν τέσσερις επιζώντες, που όμως δε θυμούνται τίποτα. Ένα εβένινο κιβώτιο γεμάτο χώμα που βρίσκεται μυστηριωδώς στο φορτίο του αεροπλάνου, για να εξαφανιστεί αργότερα ως δια μαγείας, όπως και η παράξενη οργανική ουσία που καλύπτει σχεδόν από άκρη σε άκρη το εσωτερικό του Μπόινγκ δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά.
Απ ό,τι φαίνεται, όμως, ένας ηλικιωμένος έμπορος, άλλοτε καθηγητής λογοτεχνίας και λαογραφίας της Ανατολικής Ευρώπης, ο Αβραάμ Σετρακιάν, έχει τις απαντήσεις, αν και η ιστορία με τα βαμπίρ που διηγείται ακούγεται αρχικά εξωπραγματικήΜια γοητευτική περιήγηση στους τόπους που σημαδεύτηκαν από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία διηγείται γλαφυρά μια γυναίκα που τα έζησε σε όλη τους την ένταση. Η Σοφία, ορφανή από μητέρα, ύστερα από επιδρομή κομιτατζήδων στο χωριό της στη Μακεδονία, πουλιέται από τον πατριό της σε έναν προαγωγό και καταλήγει στην Οδησσό, όπου γνωρίζει τον πρίγκιπα Βαλόντια Αλεξέγιεβιτς και τον ακολουθεί ως γυναίκα του στην Αγία Πετρούπολη.
Όταν ξεσπά η Οκτωβριανή Επανάσταση, ο Βαλόντια εκτελείται.
Εκείνη κατορθώνει να διαφύγει, μαζί με την πριγκίπισσα Αναστασία Ρομανόφ, και φτάνουν έπειτα από ένα περιπετειώδες ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Σοφία αναγκάζεται να δουλέψει ως τραγουδίστρια σε νάιτ κλαμπ. Η μοίρα της την οδηγεί τελικά στην Αλεξάνδρεια.
Εκεί την ερωτεύεται το αφεντικό της, ο Λυμπεράκης Καρχσιούνης, και την παντρεύεται.
Μαζί του ζει μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή, στην οποία εκείνος χάνει τη μικρότερη αδερφή του και η θλίψη τον καταβάλλει.
Θέλοντας να κάνει μια καινούρια αρχή, της προτείνει να εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη. Αλλά έχουν αρχίσει ήδη να πυκνώνουν τα σύννεφα του Β΄ Παγκόσμιου ΠολέμουΑφεθείτε στη γοητεία του νέου βιβλίου της Μαίρης Κόντζογλου, κλάψτε και γελάστε με την ψυχή σας, τραγουδήστε μαζί με την Αρετή και... πετάξτε ως τα ουράνια. Ως εκεί που το όνειρο είναι η πραγματικότητα και οι άνθρωποι μπερδεύονται με τους αγγέλους. Η Αρετή, ένας άνθρωπος «κανονικός», ζει μια ζωή επίπεδη, ολιγαρκή, χωρίς εξάρσεις.
Η πρώτη νιότη της κύλησε χωρίς να το καταλάβει, και απέμεινε να τραγουδάει, σε λάθος τέμπο, για έναν έρωτα ανεκπλήρωτο. Στο πλευρό της βρίσκονται οι μικροί μαθητές της και οι ενήλικοι συμμαθητές της από τη «Σαπφώ», τη χορωδία της. Απέναντί της στέκονται όσοι δεν την κατάλαβαν ποτέ: οικογένεια, φίλοι, πρώην, η μοίρα της η ίδια. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που Εκεί Πάνω, ένας νεοφώτιστος, φιλόδοξος άγγελος αναλαμβάνει την προστασία της.
Αυθόρμητος, άπειρος και γκαφατζής, ο φύλακας άγγελος παρακολουθεί έκπληκτος τις ραγδαίες αλλαγές στην προστατευόμενή του.
Το ίδιο και όσοι δεν έχαναν ως τότε την ευκαιρία να τη μειώσουν και να την πληγώσουν.
Με μια Αρετή καινούρια, αποφασισμένη να προχωρήσει, όλα αλλάζουν: η πραγματικότητα διαδέχεται το θαύμα και τα Αστέρια δεν είναι πια τόσο μακρινά.
Στην κυριολεξία Ποιος θα της δώσει το τέμπο να βρει τη μελωδία;Κανονικά, αυτοί που θα έπρεπε να την αγαπούν και μένουν και από πάνω της. Στην κυριολεξία.
Τότε εμφανίζεται Εκείνος από Παραπάνω.
Στην κυριολεξία. Και όλα αλλάζουν πορεία, η πραγματικότητα διαδέχεται τα θαύματα και τ Αστέρια δεν είναι τόσο μακρινά πια. Στην κυριολεξία όμως... Ποιος είπε ότι οι άγγελοι είναι μόνο στον ουρανό; Πότε είδατε το πιο ωραίο όνειρο; Πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις με την αγάπη; Προσεχής Έκδοση. Σύντομα στα βιβλιοπωλεία!

Συμμετέχουν οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της ΠΟΕ

Συμμετέχουν οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της ΠΟΕ
Στις 10, 11 και 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με θέμα τα «Έθιμα του Πόντου».
Τους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» θα εκπροσωπήσουν οι Νίκος Αμοιρίδης (μέλος του Δ.Σ.), η Ντίνα Καζαντζίδου (μέλος του Δ.Σ.) και ο Γιώργος Κατακαλίδης (αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ.). Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης θα παρουσιαστούν ενώπιον του κοινού δώδεκα έθιμα, τα οποία θα αντιστοιχούν σε κάθε έναν από τους μήνες του χρόνου. Θέλοντας αυτή τη φορά να διαθέσουμε τον μεγαλύτερο χρόνο της Συνάντησης στα ίδια τα μέλη της Νεολαίας... αποφασίσαμε την αναπαράσταση κάθε εθίμου να αναλάβει ένας ή περισσότεροι Σύλλογοι της Π.Ο.Ε. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη της Νεολαίας θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της 5ης Συνάντησης, θα ασχοληθούν γόνιμα με την Ποντιακή Λαογραφία μελετώντας τα έθιμά της και θα προαχθεί η ομαδική εργασία και δημιουργικότητα. Η έναρξη της πανελλαδικής συνάντησης θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009 και ώρα 12 το μεσημέρι με τις πιστοποιήσεις των νέων από όλη την Ελλάδα και η λήξη της το μεσημέρι της Κυριακής 12 Ιουλίου 2009 με την έκδοση των συμπερασμάτων και του ψηφίσματος. Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης με την λήξη της οποίας θα ακολουθήσει ποντιακή βραδιά.
Οι εργασίες της Πανελλήνιας Συνάντησης θα συνεχιστούν το Σάββατο 11 Ιουλίου όπου Σύλλογοι – Μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν ήθη και έθιμα του Πόντου ενώ την Κυριακή 12 Ιουλίου θα ακολουθήσει συζήτηση γύρω από θέματα και προβληματισμούς που αφορούν την ποντιακή νεολαία. Δείτε το πρόγραμμα της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας.

Δήλωση Παπαθεμελή για Μάθιου Νίμιτς

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/7/09 Όσο η ελληνική πλευρά χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους σλάβους των Σκοπίων, κολλημένη στην επικίνδυνη πρότασή της για σύνθετη ονομασία, τόσο θα βρίσκει δουλειά ο υβριστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου ? σφαγέα των λαών τον ονομάζει ? κύριος Μάθιου Νίμιτς. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτός αλλά εμείς, που προβαίνουμε σε συνεχείς εκπτώσεις. Η κόκκινη οριογραμμή μας είναι μία και την έχουν χαράξει ανεξίτηλα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου:
Ονομασία χωρίς το Μακεδονία ή παράγωγά του.

«ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»: Μεγαλώνει η βιβλιοθήκη με τη βοήθεια σας

«ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»: Μεγαλώνει η βιβλιοθήκη με τη βοήθεια σας
Σημαντικά ενισχύθηκε η βιβλιοθήκη των «ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», μετά από την έκκληση του Δ.Σ. για δωρεές βιβλίων από όποιον θέλει να μας βοηθήσει.
Ήδη η βιβλιοθήκη μας ενισχύθηκε σημαντικά.
Σημαντικές και πολύτιμες οι δωρεές: Των Εκδόσεων Μαχητής. Της δημοτικής βιβλιοθήκης Κιλκίς, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Ιορδάνη Ανθυμίδη, βιβλιοθηκονόμος της ΤΕΔΚ νομού Κιλκίς για την πολύτιμη βοήθεια του. Του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς ο όποιος πρόσφερε στο σύλλογο μας το Ιστορικό και Στρατιωτικό Αρχείο. Σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας προς τους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ». http://akrites.madblog.gr/ akriteseptalofou@yahoo.gr

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΟΠΑΠ NEUROSOFT

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης ΘΕΜΑ: «Αναπάντητο παραμένει ουσιαστικό μέρος των ερωτήσεων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις πράξεις της Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ σε σχέση με φερόμενη ως αδιαφανή εξαγορά εταιρείας στελέχους της ΝΔ από θυγατρικές του ΟΠΑΠ στην Κύπρο, ενώ παράλληλα κρίσιμες συμβάσεις αποκρύπτονται από τη Βουλή» Μας προξένησε μεγάλη εντύπωση όταν διαβάσαμε την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΠΑΠ ΑΕ στην υπ΄αριθμ. 18635/6-5-09 ερώτησή μας, στην οποία αναφέρει ότι ο σεβασμός του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι «απεριόριστος». Επιπλέον έχουμε τη υποχρέωση υπενθυμίσουμε στην αρμόδια πολιτική ηγεσία, αλλά και τη Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, ότι οποιαδήποτε άρνηση να δοθούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο όλα τα αιτούμενα έγγραφα, πέρα από το ηθικό και πολιτικό θέμα, δημιουργεί και νομικό θέμα, καθώς το άρθρο 7 της Σύμβασης Αποκλειστικότητας μεταξύ ΟΠΑΠ και Ελληνικού Δημοσίου δημιουργεί ρητή υποχρέωση για τον ΟΠΑΠ να χορηγεί «στο συντομότερο δυνατό χρόνο» οποιαδήποτε στοιχεία το Ελληνικό Δημόσιο «κατά την απόλυτη κρίση του» ζητήσει στα πλαίσια της εποπτείας του. Κατά συνέπεια, η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει ρητή υποχρεώση να απαντά στα κοινοβουλευτικά μας ερωτήματα που της αποστέλλονται από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού έχει την υποχρέωση, από τον Κανονισμό της Βουλής, να συλλέγει τις αιτούμενες απαντήσεις και έγγραφα και να τις θέτει εις γνώση των ερωτώντων Βουλευτών. Παρά, λοιπόν, την ρητή υποχρέωση ΟΠΑΠ και πολιτικής ηγεσίας, αλλά και την παραπάνω έγγραφη δήλωση της Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ για τον «απεριόριστο» σεβασμό που τρέφει στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, κανένα από τα αιτούμενα στην πρώτη σχετική ερώτησή μας (υπ΄αριθμ. 16130/683/6-5-09) δεν κατατέθηκε στη Βουλή. Και παράλληλα, οι έγγραφες απαντήσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού αφήνουν ουσιαστικά αναπάντητο μεγάλο μέρος των υποβληθέντων ερωτημάτων, ερωτήματα που γίνονται ακόμα πιο κρίσιμα και επίκαιρα λόγω καίριων παρατηρήσεων του Εγγράφου Εισαγωγής (“Admission Document”) στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου της εταιρείας Neurosoft. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Ο πυρήνας της ερώτησης δεν έχει απαντηθεί.
Δηλαδή δεν έχει αιτιολογηθεί η περίεργη μεθόδευση που ακολουθήθηκε από τον ΟΠΑΠ να γίνονται διαδοχικές αναθέσεις στην εταιρεία Neurosoft χωρίς διαγωνισμούς και παράλληλα να παραλαμβάνονται πρόωρα συστήματα, που αύξησαν ξαφνικά τον τζίρο και άρα την τιμή της εταιρείας λίγο πριν την αγοράσει ο ίδιος ο ΟΠΑΠ.
Δηλαδή ο ΟΠΑΠ συνέβαλε καθοριστικά στην διόγκωση του κόστους της επικείμενης εξαγοράς!!! Ουσιαστικά, μέσω κυρίως του πελάτη της ΟΠΑΠ, η εταιρεία Neurosoft να αυξήσει κατά το κρίσιμο για την αποτίμηση έτος 2008 τα έσοδά της κατά 2.100.000€, δηλαδή κατά 230% έναντι του 2007.
Με βάση αυτόν τον αυξημένο κύκλο εργασιών στον οποίο συνέβαλε καθοριστικά ο ΟΠΑΠ έγινε η αποτίμηση της Neurosoft, προκειμένου να υπολογισθεί το ακριβό τίμημα που θα κατέβαλε ο «ευεργέτης» της ΟΠΑΠ για να την αγοράσει, μια αποτίμηση που επηρεάζει και την θετική χρηματιστηριακή πορεία της μετοχή της. Ανεξήγητη είναι και η άρνηση Κυβέρνησης και Διοίκησης του ΟΠΑΠ να καταθέσουν στη Βουλή όλες εκείνες τις συμβάσεις έργου που έχουν υπογραφεί μεταξύ ΟΠΑΠ και Neurosoft. Μάλιστα, ανησυχία προκαλεί το γεγονός στο σημείο 3.1.9 του Εγγράφου Εισαγωγής (“Admission Document”) στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου της εταιρείας Neurosoft γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην άρνηση απάντησης του ΟΠΑΠ στην Ελληνική Βουλή και αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ο ΟΠΑΠ υποχρεωθεί να καταθέσει τις συμβάσεις στη Βουλή, δεν μπορούν να αποκλειστούν ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες σε σχέση με τον τρόπο ανάθεσης αυτών των έργων!!!
Ουσιαστικά, το επίσημο αυτό έγγραφο, όπως οφείλει σύμφωνα με τους ιταλικούς νόμους, μόνο ενημερώνει τους επενδυτές για τις παρούσες εκκρεμότητες της Neurosoft, αλλά προχωρά και σε μια προειδοποίηση σχετικά με ενδεχόμενες συνέπειες, ακόμα και σε δικαστικό επίπεδο, που μπορεί να έχει η αποκάλυψη των συμβάσεων αυτών μέσα από την κατάθεσή τους στη Βουλή. Οφείλει συνεπώς η Διοίκηση του ΟΠΑΠ να απαντήσει αν υπάρχει κάτι το οποίο αγωνιά να κρύψει και γι’ αυτό αναγκάζεται να περιορίζει τον «απεριόριστο» σεβασμό της για τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο και να μην καταθέτει τις αιτούμενες συμβάσεις στη Βουλή.
Αλλά και η πολιτική ηγεσία οφείλει να μεριμνήσει, όπως οφείλει, για την άμεση κατάθεσή τους. Επιπλέον, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ και η ερωτώμενη πολιτική ηγεσία που υιοθετεί άνευ σχολίων τις τοποθετήσεις της, αρνείται να απαντήσει σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη διαδικασία των αναθέσεων και ειδικότερα: Δεν δίνεται απάντηση αν για την προμήθεια του συστήματος BOLT από τη Neurosoft έγινε έρευνα της αγοράς.
Δεν θα έπρεπε να αξιολογηθούν κι άλλες εταιρείες με παρόμοιο προσφερόμενο αντικείμενο; Επιπλέον δεν αναφέρονται τα κριτήρια βάσει των οποίων επελέγη η Neurosoft. Σε ό,τι αφορά τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας ΟΠΑΠ - Neurosoft, η Διοίκηση του ΟΠΑΠ ΑΕ ισχυρίζεται ότι η από 26/2/07 σύμβαση ανανέωσης προβλεπόταν συμβατικά από την αρχική (25/2/04). Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε σύγκρουση με το γεγονός ότι η επέκταση αυτή εξαντλήθηκε με την αριθ. 47/630/22-12-05 απόφαση του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε. Οι ισχυρισμοί της ΟΠΑΠ ΑΕ ότι δεν απαιτείται κανενός είδους διαγωνιστική διαδικασία βρίσκονται σε αντίθεση με την Ε.Ε., που έχει αποφανθεί ότι στην περίπτωση προμηθειών υλικών-υπηρεσιών από οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος, όπως ο ΟΠΑΠ, απαιτείται να ακολουθείται διαγωνιστική διαδικασία Η αίτηση για παροχή πατέντας για το μία επιμέρους λειτουργία του συστήματος BOLT προβάλλεται από την ΟΠΑΠ ΑΕ ως επιχείρημα για την μη διαγωνιστική διαδικασία, λόγω δήθεν της παγκόσμιας αποκλειστικότητας.
Ωστόσο, όπως οφείλει να γνωρίζει η Διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ και ιδίως ο δικηγόρος Πρόεδρός της άλλο η αίτηση για κατοχύρωση και άλλο η κατοχύρωση πατέντας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ακριβώς το σύστημα BOLT για το οποίο το Έγγραφο Εισαγωγής (“Admission Document”) στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου της εταιρείας Neurosoft αναφέρει ρητά στο σημείο του 5.7 ότι η αρμόδια Διεθνής Αρχή Έρευνας στις 8/12/08εξέδωσε αρνητική γνώμη στο αίτημα της Neurosoft να της παρασχεθεί από το αρμόδιο Ευρωπαϊκό όργανο πατέντα. Κατά συνέπεια, κατά το χρόνο της εξαγοράς όχι μόνο δεν υπήρχε πατέντα, αλλά και η σχετική εισήγηση παγκόσμιου οργανισμού είναι αρνητική, δημιουργώντας δυσοίωνες προοπτικές όπως το ίδιο το παραπάνω Έγγραφο Εισαγωγής αναγνωρίζει. Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις της Neurosoft προς την ΟΠΑΠ ΑΕ έχουν υλοποιηθεί πριν από τις συμβατικές ημερομηνίες παραλαβής, δεν δίνεται απάντηση στα εξής: Ø Γιατί προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα BOLT, σε χρόνο μεταγενέστερο της συμβατικής παραλαβής; Ø Γιατί δεν έγινε παραλαβή σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και όχι σε συνθήκες προσομοίωσης; Ø Γιατί οι παραλαβές έγιναν στα γραφεία της Neurosoft; Αποκαλυπτικό φέρεται να είναι το περιεχόμενο της αλληλογραφίας ΟΠΑΠ Neurosoft για την αδυναμία εκ μέρους της ΟΠΑΠ ΑΕ της εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών για την πραγματική λειτουργία του συστήματος BOLT. Μετά τα παραπάνω και με δεδομένο τον «απεριόριστο» σεβασμό πολιτικής ηγεσίας και Διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ στις νομικές και ηθικές επιταγές διευκόλυνσης του Κοινοβουλευτικού ελέγχου καλείσθε: Να τοποθετηθείτε με συγκεκριμένα στοιχεία σε κάθε ένα από τα παραπάνω τέσσερα (4) σημεία με τις επιμέρους παρατηρήσεις τους, για τις διαδικασίας και τις μεθοδεύσεις που ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ τις αποτίμησης της εταιρείας Neurosoft. Να κατατεθούν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στη Βουλή: Όλες οι συμβάσεις ΟΠΑΠ- Neurosoft Η σύμβαση εξαγοράς της Neurosoft Όλες οι αποφάσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ και των θυγατρικών της που αφορούν τα πιο πάνω Η συνολική έγχαρτη ή ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ ΟΠΑΠ- Neurosoft που αφορούν τη λειτουργία του συστήματος BOLT. Όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. από το 2006 μέχρι και σήμερα και οι οποίες αναφέρονταν σε οποιασδήποτε μορφής επιχειρούμενη συνεργασία ΟΠΑΠ- Neurosoft καθώς και τις όποιες εισηγήσεις του Γεν. Δ/ντη Πληροφορικής προς τη Διοίκηση που αφορούν όχι μόνο τη συνεργασία αυτή αλλά και τη δυνατότητα συνεργασίας. Οι ερωτώντες Βουλευτές Μιχάλης Καρχιμάκης Σοφία Σακοράφα Δημήτρης Λιντζέρης Χρήστος Αηδόνης Γρηγόρης Νιώτης Μάρκος Μπόλαρης Γιώργος Πεταλωτής Θεοδώρα Τζάκρη Δημήτρης Τσιρώνης Βαγγέλης Παπαχρήστος Μιχάλης Παντούλας Βασίλης Τόγιας Δημήτρης Βαρβαρήγος Λεωνίδας Γρηγοράκος Παναγιώτης Ρήγας Νίκος Ζωίδης Γιώργος Ντόλιος Μιχάλης Τιμοσίδης Γιάννης Δριβελέγκας Δημήτρης Κουσελάς Γιάννης Κουτσούκος Θάνος Μωραίτης Μιχάλης Κατρίνης Σοφία Γιαννακά Βασίλης Κεγκέρογλου Μανώλης Στρατάκης Γιάννης Σκουλάς Ελπίδα Τσουρή Γιάννης Διαμαντίδης Τάσος Σιδηρόπουλος Χρύσα Αράπογλου ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Κ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552Web: http://www.karximakis.gr Email: karximakis@parliament.gr

ΔΗΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 15 ΤΚ 73135 - ΧΑΝΙΑ ΤΗΛ : 2821087098 - 2821087077 FAX : 2821074332 EMAIL : dipeh@otenet.gr Web Site : www.dipeh.gr
ΠΑΡΙΣ 36 (FAUBOURG 36) Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ 10/7/2009 - 12/7/2009 Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ 20.45 & 22.45 5 €
ΠΑΡΙΣ 36 (FAUBOURG 36) - ΓΑΛΛΙΑ 2008 (Εγχρ.)
Διάρκεια: 120' Σκηνοθεσία Κριστόφ Μπαρατιέ
Στο Παρίσι του 1936 ένα μουσικό θέατρο χρεοκοπεί και κλείνει.
Οι ηθοποιοί και οι εργαζόμενοι του όμως αποφασίζουν να κάνουν κατάληψη και να το επαναλειτουργήσουν.
«ΚΡΗΤΗ – Εικόνες μιας εποχής» Έκθεση φωτογραφικού του αρχείου Paul Blanc Δήμος Χανίων, Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, ΔΗΠΕΧ.
Με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών 13/7/2009 - 26/7/2009 Μεγάλο Αρσενάλι Ώρα : 10.00 - 14.00 και 19.00 - 23.00 Είσοδος : ελεύθερη
«ΚΡΗΤΗ – Εικόνες μιας εποχής» Ένα σπάνιο υλικό, άγνωστο εν πολλοίς στο ευρύ κοινό, παρουσιάζεται στην ΄Εκθεση “ΚΡΗΤΗ – Εικόνες μιας εποχής» που εγκαινιάζεται στις 20.30 το βράδυ, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.
Πρόκειται για το φωτογραφικό αρχείο του Paul Blanc, Γενικού Προξένου της Γαλλίας στην Κρήτη κατά τα τελευταία έτη του 19ου αιώνα και κατά τα πρώτα έτη της Κρητικής Πολιτείας, το οποίο φυλάσσεται στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης (Χανιά).
Ερχονται, έτσι, στο φως, στιγμές από το παρελθόν του Νησιού μας, σε μια μεταβατική εποχή, από τα χρόνια της κατοχής στα χρόνια της Αυτονομίας, όταν μάλιστα η παρουσία των στρατευμάτων των Μεγάλων Δυνάμεων στην Κρήτη, αλλά και η διπλωματία έπαιζαν ένα εξέχοντα ρόλο στα Κρητικά πράγματα.
Πρόκειται για πρωτότυπες φωτογραφίες που αποτελούν αξιόλογα και σημαντικά τεκμήρια για την εποχή και την κατάσταση που επικρατούσε στην Κρήτη στο γύρισμα του αιώνα. Η ΄Εκθεση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Χανίων, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και τη ΔΗΠΕΧ, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Από : 11/7/2009 - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ 2 ΠΙΑΝΑ
ΛΙΛΙΑ ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΕΒΑ – ΤΖΕΝΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚ Διοργάνωση : ΚΑΜ Τόπος : Μεγάλο Αρσενάλι Ώρα : 20.30 Είσοδος : 20 € και 10 € Από : 1/7/2009 - Έως : 12/7/2009 Έκθεση Κόμικς στα Χανιά για 8η χρονιά Διοργάνωση : Εφημερίδα "Πυξίδα της Πόλης", ΚΑΜ, περιοδικό "9" Ελευθεροτυπίας Τόπος : Μεγάλο Αρσενάλι Ώρα : 10.00 - 14.00 και 19.00 - 23.00 Είσοδος : ελεύθερη

Στις φυλακές του Τέτοβο ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/7/09 Έγκλειστος στις φυλακές του Τέτοβο βρίσκεται σύμφωνα με νέες πληροφορίες ο Φιλέλληνας αρχαιολόγος-ιστορικός, γνωστός blogger, Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς με την «κατηγορία» της αντίθεσής του στον «Μακεδονισμό» του Γκρουέφσκυ. Την ίδια ώρα, πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται για την άμεση απελευθέρωσή του Σκοπιανού επιστήμονα, που το «έγκλημά» του είναι να υποστηρίζει το αυτονόητο: Ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί είναι σλάβοι, και δεν πρέπει να αποποιούνται της ιστορίας τους. Ήδη γίνεται συντονισμένη προσπάθεια τόσο από τον επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιο Παπαθεμελή, όσο και από την Πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Νίνας Γκατζούλη, ώστε να τεθεί σήμερα κιόλας η υπόθεση Γκλιγκορίεβιτς υπόψη του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό κ. Μάθιου Νίμιτς, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα.
Παράλληλα, η πρόταση του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και Βουλευτές να δραστηριοποιηθούν άμεσα προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έτσι ώστε η παράνομη για δεύτερη φορά φυλάκισή του να φθάσει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Να προσθέσουμε ακόμη ότι, σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται και η οργάνωση ελληνικής αποστολής στα Σκόπια από το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, με στόχο την αναζήτηση και έμπρακτη στήριξη του Γκλιγκορίεβιτς. Στην αποστολή, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν αυτή τη φορά προσωπικότητες όπως η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής κ. Νίνα Γκατζούλη, ο Γιάννης Μαύρος, γιός του ιστορικού ηγέτη της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου Γεωργίου Μαύρου, ο Μανώλης Γαλάνης, Δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος και πολλοί άλλοι. Καλούνται όλοι να συμμετάσχουν σε αυτήν την ανθρωπιστική αλλά και πατριωτική αποστολή, με στόχο την προστασία του αγωνιστή της Δημοκρατίας διανοούμενου Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, προσωπικότητες, δημοσιογράφοι αλλά και απλοί πολίτες, μπορούν να επικοινωνούν με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρο Βιτάλη, στο τηλ. 6979112273.
Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή αυτή για μια ακόμη φορά έχει επείγοντα χαρακτήρα, για να προστατευθεί ο Σκοπιανός αρχαιολόγος-ιστορικός από την πιθανότητα να «αυτοκτονήσει» στις φυλακές του Γκρουέφσκυ.

Ρυθμίζουν χρέη με αντάλλαγμα το σπίτι

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΜισό επιτόκιο με «ενέχυρο» το σπίτι Οι τράπεζες ρυθμίζουν χρέη οφειλετών ζητώντας προσημείωση ακινήτου ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πεφάνης
Σε ρυθμίσεις χρεών από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες δανειοληπτών που βρίσκονται στο «κόκκινο» προχωρούν τώρα οι τράπεζες, ζητώντας όμως ως αντάλλαγμα να προσημειώσουν το σπίτι τους.
Υπό τον φόβο της έκρηξης των επισφαλειών τους λόγω της κρίσης, οι τράπεζες ακολουθούν σκληρή γραμμή και «σπρώχνουν» τους υπερχρεωμένους πελάτες τους να μεταφέρουν τις οφειλές τους από καταναλωτικά και κάρτες σε νέα δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο που ξεκινά από το 6%, αλλά με αντάλλαγμα την προσημείωση ακινήτου τους.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Σενέκας, Περί της πνευματικής γαλήνης
Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣυγγραφέας : Seneca Lucius AnnaeusΜεταφραστής : Πετρόχειλος ΝίκοςΕισηγητής : Πετρόχειλος Νίκος
ISBN: 9601613749 Σελίδες: 136 B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 5374 Ημερομηνίες Έκδοσης Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 01/01/2005 Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: 14/04/2008
Περιγραφή Στην πραγματεία αυτή υπάρχει ένας πραγματικός και αξιοθαύμαστος όγκος ανθρώπινης σοφίας, που προσπαθεί να στηρίξει τον άνθρωπο και να τον προφυλάξει από την πλήξη και τη νεύρωση.
Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα θέματα με τα οποία ασχολείται η μελέτη είναι και τα εξής: αποτυχίες στη ζωή· ο δάσκαλος που προσφέρει πραγματική κοινωνική υπηρεσία· η αξία της φιλίας· η ιδιοκτησία ως πηγή άγχους.
Η διατριβή «Περί της πνευματικής γαλήνης» είναι ένα καταστάλαγμα ψυχικής ευφορίας και βαθιάς γνώσης των ανθρωπίνων.
Πρόκειται για μια πραγματική προσφορά προς τον άνθρωπο.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΒΑΝΗ"Άξενος Πόντος"
ISBN: 978-960-14-1994-7 Αρ. σελίδων: 448 Τιμή: €19,00 Ά-ξενος πόντος (=αφιλόξενος πόντος) ή Μαύρη Θάλασσα ήταν η αρχαία ονομασία του γνωστού σε εμάς Εύξεινου Πόντου.
Ο Ά-ξενος Πόντος απαντά πρώτη φορά στον Πίνδαρο τον 5ο αι .
Ο Πόντος είχε χαρακτηριστεί έτσι λόγω της τρικυμιώδους και άγριας θάλασσας που δυσχέραινε τη διάπλευση των πλοίων.
Προκειμένου να περιοριστεί η αρνητική χροιά της λέξης και να αποδυναμωθεί το δυσοίωνο μήνυμα, η ονομασία του μετατράπηκε κατ’ ευφημισμόν (αντικατάσταση μιας λέξης ή φράσης με μια άλλη λιγότερο αρνητική) σε Εύξεινο Πόντο, όταν αποίκισαν για πρώτη φορά τις ακτές του οι Μιλήσιοι, καθιστώντας τες μέρος του ελληνικού πολιτισμού.
Πόσο ά-ξενος μπορεί να είναι ο Πόντος για την ηρωίδα του μυθιστορήματος; Ποια είναι η Η Κάτια, μια Ελληνίδα από την Οδησσό, σύζυγος Ρώσου πρίγκιπα, ζει στην Αγία Πετρούπολη, στο περιβάλλον του τσάρου Νικόλαου Β΄. Ερωτεύεται, όμως, παράφορα ένα νέο Έλληνα από τον Πόντο και τον ακολουθεί στο δρόμο της επανάστασης.
Η λάμψη, το μεγαλείο και ο πλούτος των τσάρων εναλλάσσονται με δυνατό πάθος, έντονα συναισθήματα κι ένα μοιραίο έρωτα, που μας οδηγούν σε ανεπανάληπτες ιστορικές ώρες, κατά τις οποίες ξεσηκώθηκαν πλήθη ανθρώπων. Πριγκιπικά σαλόνια, χοροί και αμύθητης αξίας κοσμήματα έρχονται σε αντίθεση με τα εργατικά κινήματα. Ταξιδεύουμε σε χιονισμένα τοπία με τρόικες και έλκηθρα, τη στιγμή που τα τρένα των επαναστατών διασχίζουν την αχανή Ρωσία. Ύστερα φτάνουμε στην Ελλάδα του 1920 και σιγά σιγά, με την πάροδο των χρόνων, οδηγούμαστε στο σήμερα.
Τώρα, μια νέα Ελληνίδα ιδιοκτήτρια εμπορικών καταστημάτων πηγαίνει στη σύγχρονη Αγία Πετρούπολη για να ανοίξει σαλόνι μόδας.
Η νέα επιχειρηματίας επιστρέφει στο σπίτι όπου έζησε η προγιαγιά της, για να ζήσει στιγμές αγωνίας αλλά και αγάπης.
Ποια θα είναι η σχέση της με τον ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας στη Ρωσία;
Τι ανακαλύπτουν ο Άλκης και η Ξένια, δύο νεαροί αρχιτέκτονες, ώστε να πέσουν θύματα απαγωγής;
Ποιοι τους κυνηγούν;
Ποιο μυστικό κρύβεται στα υπόγεια του μεγάρου;
Δυνατό ρομάντζο και μια σύγχρονη περιπέτεια δένουν μαζί σ’ έναν κρίκο τη Ρωσία, τον Πόντο, την Ελλάδα, τότε και τώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Πούτιν: "Η Ουκρανία και η Γεωργία είναι πολύ σημαντικές για τη Ρωσία"

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Η Ουκρανία και η Γεωργία, οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, είναι "πολύ σημαντικές για τη Ρωσία", δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με διπλωματικό σύμβουλο του πρώτου.
"Η Ουκρανία και η Γεωργία, όπως όλος ο μετασοβιετικός χώρος, είναι πολύ σημαντικές για τη Ρωσία", δήλωσε ο Μ. Ούσακοφ, σύμβουλος του Πούτιν και πρώην πρεσβευτής στις ΗΠΑ, επικαλούμενος δηλώσεις του Πούτιν σε πρόγευμα που είχε με τον Ομπάμα στην ρωσική πρωθυπουργική κατοικία στο Νόβο Ογκάρεβο, στα προάστια της Μόσχας.

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - Κουφονήσια
Θέμα της εβδομάδας: Νησιά στον πληθυντικό αριθμό
Κύριο όνομα, ουδετέρου γένους, πληθυντικού αριθμού.
Τα Κουφονήσια βρίσκονται νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού. Αποτελούνται από το Κάτω και Πάνω Κουφονήσι.
Μαζί με τη Σχοινούσα, τη Δονούσα και την Κέρο αποκαλούνται, εκτός από Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες, και νησίδες της Αμοργού ή Αμοργόπουλα.
Ένας πορθμός χωρίζει το κατοικημένο Πάνω Κουφονήσι από το ακατοίκητο σήμερα Κάτω, το οποίο πριν από δύο δεκαετίες κατοικούνταν από λιγοστούς γεωργούς.
Το Πάνω Κουφονήσι είναι το μικρότερο νησί των Κυκλάδων.
Κοντά στα Κουφονήσια βρίσκεται η Κέρος, ένα μικρό ακατοίκητο νησί που όμως φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα του κυκλαδικού πολιτισμού.
Γύρω από την ετυμολογία του ονόματος Κουφονήσια έχουν δημιουργηθεί διάφορες ιστορίες για «κουφά λιμάνια» (προστατευμένα από τον άνεμο), για σπηλιές που φαίνονταν κούφιες και άλλα πολλά.
Υπενθύμιση:
Η Άσπρη λέξη διανέμεται ως ερμηνευτικό λεξικό δωρεάν ενώ με μια μικρή συνδρομή παρέχεται και η ετυμολογική, συντακτική, ορθογραφική και εγκυκλοπαιδική πληροφορία[Θέλω να μάθω πώς]

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Με κάτι από τα παλιά ξεκινάμε τη μέρα μας. Τραγούδια του "χθές" είναι πρώτα και σήμερα στις προτιμήσεις μας. Συγκροτήματα που έγραψαν ιστορία. The Animals - The House Of The Rising Sun και καλή σας μέρα.