Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αθλητική βία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αύριο Τρίτη στις 16.00 στο γραφείο του Υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνου Μπιτσαξή, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Δημήτραινα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου. Αντικείμενο της συνάντησης, είναι ο συντονισμός των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου της ‘’αθλητικής βίας’’.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες της Superleague ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2010 “Η μηδενική ανοχή ισχύει απολύτως και κατά του χουλιγκανισμού και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν οι ΠΑΕ, που φέρουν μεγάλες ευθύνες για τη διαιώνιση των φαινομένων αθλητικής βίας. Είναι υποκριτικό, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, οι ΠΑΕ να εγκαλούν τις αστυνομικές αρχές και την Πολιτεία, προσδοκώντας έτσι να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους. Μόνο χθες τέθηκαν επί ποδός 2.420 αστυνομικοί, έχοντας στη διάθεση τους 438 οχήματα, με το συνολικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ειρηνική διεξαγωγή των αγώνων. Ωστόσο οι ΠΑΕ δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα η μετατροπή των αγώνων σε πολεμικές αναμετρήσεις, να είναι σύνηθες φαινόμενο. Κατόπιν αυτού, οι αστυνομικές αρχές, δεν πρόκειται να επιτρέψουν εφεξής τις μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών, ενώ θα εισηγηθούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες. Η μηδενική ανοχή στη βία, το χουλιγκανισμό και τους βανδαλισμούς είναι απόφασή μας και θα την τηρήσουμε. Επιτέλους, οι διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Τον Γ.Πεταλωτή επισκέφθηκαν μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, δέχθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν, από τον ίδιο τον Υφυπουργό, στους χώρους της Γραμματείας ενώ έμειναν ιδιαιτέρως εντυπωσιασμένοι από την αίθουσα ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σαν πραγματικοί δημοσιογράφοι, οι μαθητές κάθισαν στις αντίστοιχες θέσεις και έθεσαν τις ερωτήσεις τους στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ,τόσο για τις αρμοδιότητες και το πρόγραμμα του, όσο και για την πολιτική επικαιρότητα. Ο Γιώργος Πεταλωτής απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών και έλυσε τις απορίες τους ενώ ευχήθηκε υγεία και καλή πρόοδο στα μαθήματα τους.Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη τους στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν και πάλι τον Γιώργο Πεταλωτή, επιθυμία που βρήκε σύμφωνο και τον ίδιο.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
18/01/2010 Δήλωση Υπουργού Παιδείας σχετικά με την απόπειρα εμπρησμού στη Συναγωγή των Χανίων Η Ελλάδα σέβεται και υπερασπίζεται το δικαίωμα του κάθε ατόμου ανεξαρτήτως φύλου και φυλής, θρησκείας και καταγωγής να ζει και να λειτουργεί ελεύθερα σε μια ασφαλή και ευνομούμενη πολιτεία. Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόπειρα εμπρησμού της Συναγωγής των Χανίων όπως και κάθε ενέργεια που πυροδοτεί αίσθημα μισαλλοδοξίας και εκθέτει τη χώρα, από όπου και αν προέρχεται.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ημερών της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ και στα πλαίσια των γενικότερων επισκέψεων κυβερνητικών στελεχών σε όλη τη χώρα προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για το Κυβερνητικό έργο αλλά και να ενημερωθούν για τα προβλήματα κάθε περιοχής, την Κυριακή 17/1/2010 η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Χαλκιδικής διοργάνωσε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Καλεσμένος ηταν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας ο οποίος πλαισιωνόταν από τους Βουλευτές Γιάννη Δριβελέγκα και Αργύρη Λαφαζάνη. Ο Υφυπουργός μόλις έφτασε στον Πολύγυρο επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής όπου και συνομίλησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή και εκπροσώπους των Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενώ αμέσως μετά αναχώρησε για τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ όπου τον περίμεναν οι Βουλευτές, στελέχη του Κινήματος στον Νομό, και τα Μ.Μ.Ε Στη συνέντευξη τύπου έγινε μια λεπτομερής αναφορά στο μέχρι τώρα Κυβερνητικό έργο ενώ τόσο ο υφυπουργός όσο και οι Βουλευτές απάντησαν σε ερωτήσεις τοπικού ενδιαφέροντος. Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΠρώιμα... τρακτέραιφνιδιάζουν την κυβέρνηση Το κίνημα των βιβλιοφάγων Πριμ ώς και 20% για διαδοχική ασφάλιση Κοσμοσυρροή και γενναίες εκπτώσεις Έγγραφο-φωτιά για μίζες σε 35 γιατρούς Καλπάζει ο Παναθηναϊκός Η «Κραυγή» στην Αθήνα Διπλώματα με επαγγελματικά δικαιώματα 2.584 ωρομίσθιοι στο υπουργείο πολιτισμού

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ το ημερολόγιο μιας πόρνης Συγγραφέας:ΛΑΚΗΣ ΦΟΥΡΟΥΚΛΑΣ Είδος: μυθιστόρημα Σελίδες: 192 Σχήμα: 14 Χ 21 Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία ISBN 978-960-98547-2-6 «Σπαραχτικό και την ίδια στιγμή λυτρωτικό, κεντημένο με ψήγματα λεπτής ειρωνείας ακριβώς στα σημεία εκείνα όπου ο αναγνώστης το έχει ανάγκη, για να μπορέσει να συνεχίσει το “σκάψιμο” στα συντρίμμια μιας ζωής». Αναστασία Καλλιοντζή συγγραφέας Λίγα λόγια για το βιβλίο Ένας δρόμος-πόνος ήταν για χρόνια πολλά η ζωή της Αγγελικής.
Γι’ αυτό και δεν θέλησε ποτέ μέχρι τώρα να μιλήσει στην κόρη της γι’ αυτή. Δεν ήθελε να μάθει η Ιωάννα της πόσα πέρασε, πόσο στ’ αλήθεια υπέφερε ώσπου να βρει λίγη χαρά που να διαρκεί σ’ αυτόν τον κόσμο.
Μέσα στο σκοτάδι όπου ζούσε, η κόρη της ήτανε πάντα το φως και δεν μπορούσε να της ματώσει την ψυχή λέγοντάς της τις πικρές της αλήθειες. Ωστόσο, να που έφτασε ο καιρός ν’ ανοίξει την καρδιά της και να μιλήσει για όλ’ αυτά που την πλήγωσαν, για το φευγιό από έναν άντρα τύραννο και από μια κοινωνία καταπιεστική, για τον αγώνα της για επιβίωση και για την πτώση της στην πορνεία. Λίγες μικρές χαρές και πολλές μεγάλες λύπες σημάδεψαν τον δρόμο της.
Η κόρη της την έσωσε από τον ολοκληρωτικό χαμό και κάποιοι από μηχανής θεοί τη βοήθησαν να βρει και πάλι τη χαρά της ζωής. Αυτή είναι η ιστορία της πόρνης, της Αγγελικής, μιας αγίας εν αναμονή.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ο τελευταίος σταθμός
Το τέλος του Λέοντα Τολστόι Παρίνι Τζέι Μετάφραση: Τουλγαρίδου Μαρίνα Σελ.: 384
Σχήμα: 15,3 x 23,8
ISBN: 978-960-6863-47-9
1η έκδοση (ISBN 978-960-6760-18-1): Νοέμβριος 2007
Επανέκδοση (ISBN 978-960-6863-47-9): Ιανουάριος 2010 «Ένα από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα που γράφτηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια».
Γκορ Βιντάλ «Ένα από τα σπάνια έργα μυθοπλασίας που καταφέρνει να επιδείξει σχολαστική ιστορική έρευνα και αληθινή πρωτοτυπία στη λογοτεχνικότητα και στην κατανόηση των καταστάσεων…
Εξαιρετικό!»
(από κριτική στους Νew York Times) Γύρω στα 1910, μετά την έκδοση των βιβλίων Άννα Καρένινα και Πόλεμος και Ειρήνη, ο Λέων Τολστόι είναι ο διασημότερος συγγραφέας στον κόσμο.
Όμως, η δόξα έχει το τίμημά της. Θέλοντας απεγνωσμένα να βρει τη γαλήνη στο τέλος της ζωής του, μακριά από τη γυναίκα του, τα δεκατρία παιδιά του και τους ανθρώπους του Τύπου, ο Τολστόι επιχειρεί μια δραματική έξοδο από τη συμβατική ζωή.
Το μυθιστόρημα έχει ως θέμα τα πιθανά γεγονότα της τελευταίας χρονιάς του Τολστόι.
Είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που καταγράφονται στα ημερολόγια του Ρώσου συγγραφέα, της γυναίκας του, των μαθητών του, του γιατρού του, της κόρης, του γιου του κ.ά.
Πρόκειται για δυνατό ιστορικό μυθιστόρημα χαρακτήρων: τα μέλη μιας οικογένειας σπαράσσονται από τις μεταξύ τους συγκρούσεις, που προκαλούνται από το γεγονός ότι ο διάσημος άντρας, δάσκαλος, σύζυγος, πατέρας της οικογένειας ρίχνει βαριά τη σκιά του επάνω τους.
Η δύσκολη σχέση του συζύγου Τολστόι με τη γυναίκα του, η παθιασμένη με τους μαθητές του και κάποιες κόρες του, η ανταγωνιστική συνύπαρξη της γυναίκας του με τους πάντες αποτελούν τα πολύ δυνατά σημεία αυτού του έργου που έχει ως σκηνικό τον μαγικό κόσμο της Γιάσναγια Πολιάνα.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Αμαρτίαι Ντόρας παιδεύουσι Βενιζέλο Οι Ελληνες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο "Η στάση του Πούτιν επί του Ναγκόρνο Καραμπάχ ενδέχεται να βλάψει την Τουρκο-Αρμενική Προσέγγιση" «Ανύπαρκτο» για το ΝΑΤΟ το ελληνικό τάγμα του Αφγανιστάν!... Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός, και ένας άλλος τραυματίας σε σύγκρουση με μαχητές του PKK Περιμένουμε τη διαλεύκανση αυτής της μεγάλης αθλιότητας Η ανήσυχη νεολαία του '60 Ασφάλεια και Ανασφάλεια στην Κύπρο Γιατί η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή Ομηροι αύξοντος πρωτογονισμού Το FΒΙ εκβιάζει μουσουλμάνους Μύθοι της επιτήρησης Αποσιωπώμενες σπατάλες Ιπεκτσί και ελληνοτουρκική φιλία

Έχουν θάψει 70.000 ανθρώπους

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Έχουν θάψει 70.000 ανθρώπους Νεότερες εκτιμήσεις αναφέρονται σε 150-200.000 νεκρούς ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2010 04:59
Περίπου 70.000 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια και ενταφιαστεί σε ομαδικούς τάφους στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό της Τρίτης, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός της κυβέρνησης της χώρας Κάρολ Τζόζεφ. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν-Μαξ Μπελρίβ είχε ανακοινώσει τον ενταφιασμό 25.000 πτωμάτων. Η κυβέρνηση της Αϊτής κήρυξε παράλληλα την Κυριακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα ως τα τέλη Ιανουαρίου, όπως επίσης και περίοδο εθνικού πένθους 30 ημερών, έως τις 17 Φεβρουαρίου, κατά την οποία οι σημαίες στα επίσημα κτίρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ»Διαβάστε στο 8ο τεύχος του περιοδικού ΆμαστριςΠοντιακή Βραδιά Αγάπης ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ www.01car.gr

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ανανεωμένο site μας για το αυτοκίνητο www.01car.gr Πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Παγκόσμια πρεμιέρα του Honda New Small Concept Κινητοποιήσεις αγροτών στις 20 Ιανουαρίου Mazda CX-7: Ανανεώθηκε και ολοκληρώθηκε To 2014 στη διάθεση των Ευρωπαίων οδηγών το Galileo Το νέο Ford Focus του 2011 Στόχος να ανοίξουν τα Τέμπη πριν το Πάσχα GM: Πιθανή επιστροφή στα κέρδη το 2010 Μειώθηκαν τα τροχαία και οι νεκροί το 2009 Volkswagen: Πωλήσεις-ρεκόρ το 2009 Ελλάδα και Δανία: οι χώρες με υπέρογκος φόρους στα αυτοκίνητα Με κάρτα καυσαερίων θα παίρνουμε το σήμα τελών Ξανά (μανά) απόσυρση τον Απρίλιο του 2010 Πρώτη εμφάνιση με στολή Ferrari για Αλόνσο Ξεκίνησε δοκιμές ο Schumacher Hamilton, Alonso και Schumacher τα φαβορί Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: έχουν μέλλον; Έως την Παρασκευή τα σήματα κυκλοφορίας και η κατάθεση πινακίδων Toyota: Τα υβριδικά είναι ό,τι πιο «πράσινο» Saab: Νέα προσφορά από το κονσόρτσιουμ της Genii Τα τέλη κυκλοφορίας σε νέες περιπέτειες Ξεκινά όπως το 2009 η Red Bull Στις 28 Ιανουαρίου η παρουσίαση της Ferrari Διαγωνισμός οδηγών από τη Scania H Peugeot αλλάζει σήμα μετά από 152 χρόνια Ενστάσεις πρατηριούχων για τις ταμειακές Τέλη κυκλοφορίας μπορεί να επιβληθούν μόνο με νόμο, η εισήγηση στο ΣτΕ
Ελπίζουμε να γίνετε τακτικοί επισκέπτες μας. Η δημοσιογραφική ομάδα του www.01car.gr

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ - Δ/ντριας του 132ου Δημ. Σχολείου Αθηνών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 132ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΊΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ Στις 22 Ιανουαρίου 2010, η πρώην διευθύντρια του 132ου Δημ. Σχολείου Αθηνών, κα Στέλλα Πρωτονοταρίου, θα καθίσει στο εδώλιο, κατηγορούμενη για « χρήση αιθουσών του σχολείου για διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας σε μαθητές αλβανικής καταγωγής, χωρίς γραπτή άδεια από τη υπηρεσία».
Συγκατηγορούμενή της είναι η (διορισμένη από την υπηρεσία) δασκάλα Αλβανικών και μάρτυρας κατηγορίας ο διάδοχός της στη διεύθυνση του σχολείου κος Εμ. Γιουτλάκης. Το κατηγορητήριο εστιάζει στη διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας, απομονώνοντας τη συγκεκριμένη δράση από ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων και πρακτικών που η κα Πρωτονοταρίου είχε συναποφασίσει με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με στόχο την ομαλή ένταξη των μαθητών και των οικογενειών τους, την καταπολέμηση της μαθητικής διαρροής και τη συνοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Οι δράσεις αυτές είχαν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας και συνεχίστηκαν μετά το πέρας του προγράμματος σε εθελοντική βάση.
Περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, διδασκαλία Ελληνικών σε μετανάστες γονείς, ώστε να μπορούν να βοηθούν τα παιδιά τους στα μαθήματα, αλλά και να επικοινωνούν καλύτερα με το σχολείο.
Τα μαθήματα μητρικής γλώσσας ( αλβανικής και αραβικής) αποσκοπούσαν , όπως ενημερωθήκαμε, στη βελτίωση της γλωσσικής ικανότητας των αλλοδαπών μαθητών και στην καλύτερη σχολική τους επίδοση, σύμφωνα με τα πορίσματα της παιδαγωγικής επιστήμης ,αλλά και την πρακτική που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες πρωτοβουλίες επηρεάζουν θετικά το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου (και τους Έλληνες μαθητές), αφού αντισταθμίζονται τα ελλείμματα και ανεβαίνει το γνωστικό επίπεδο.
Εξάλλου η επί της ουσίας διαπολιτισμική προσέγγιση στο χώρο του σχολείου εφοδιάζει τα παιδιά μας με αξίες, εμπειρίες και δεξιότητες πολύτιμες για την μετέπειτα ζωή τους. Η επιλεκτική αναφορά στα μαθήματα Αλβανικών στοχεύει προφανώς στην πρόκληση εθνικιστικών αντανακλαστικών και στην απόδοση «ύποπτων» κινήτρων στην κα Πρωτονοταρίου και τους συναδέλφους της.
Ως γονείς του 132, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το ήθος της κας Πρωτονοταρίου, την παιδαγωγική της ευαισθησία, την αποτελεσματικότητα με την οποία άσκησε επί σειρά ετών τα διευθυντικά της καθήκοντα.
Στη διάρκεια της θητεία της, το σχολείο μας αναβαθμίστηκε, κέρδισε διακρίσεις και εύσημα. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο σύλλογός μας αισθάνεται την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να ενώσει τη φωνή του με τους δεκάδες συλλόγους και φορείς που έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους στις διωκόμενες εκπαιδευτικούς και να ζητήσει Να απαλλαχθούν από κάθε κατηγορία Να δικαιωθούν η κα Πρωτονοταρίου και οι δάσκαλοι του 132 για τις παιδαγωγικές τους επιλογές Να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα απόρριψης του σκοταδισμού και της ξενοφοβίας, ένα αισιόδοξο μήνυμα για την παιδεία και την κοινωνία του αύριο Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 132ου Δημ. Σχολείου Αθηνών Η πρόεδρος Η γραμματέας Χατζηδιαμαντή Ελένη Παγουλάτου Ολυμπία
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή τη δίκη της Δ/ντριας του 132ου Δημ. Σχολείου Αθήνας από Δ.Ο.Ε. Δημοσιευμένο Πέμπτη 14 Ιανουάριος 2010 Αθήνα 14/1/2010 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή τη δίκη της Δ/ντριας του 132ου Δημ. Σχολείου Αθήνας Στις 22 Ιανουαρίου 2010, στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, δικάζεται η πρώην Δ/ντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου της Αθήνας, Στέλλα Πρωτονοταρίου καθώς και η συνάδελφος που μετείχε στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των μαθητών που προέρχονται από άλλες χώρες. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη του στις διωκόμενες συναδέλφους και καλεί τους εκπαιδευτικούς του Λεκανοπεδίου σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου 2010, ημέρα της δίκης, και ώρα 11:00 π.μ. στο Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείου Αθηνών (πρώην Σχ. Ευελπίδων).
Για το λόγο αυτό κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (στο διδακτικό ωράριο του καθενός) για τους εκπαιδευτικούς του Λεκανοπεδίου και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τους συναδέλφους του 132ου Δημ. Σχολείο Αθηνών. Από τη Δ.Ο.Ε.

μαζεύω αποδείξεις

μαζεύω αποδείξεις
έχω πολλές δείτε... http://i-diadromi.blogspot.com/

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ISBN: 978-960-484-035-9
Συγγραφέας: Σερζ Μπλος
Εικονογράφος: Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Σειρά: ΣΑΜΣΑΜ
Βιβλιοδεσία: Hard Cover
Αρ. σελίδων: 30
Ηλικία: 3+
Ημερομηνία Έκδοσης: 15/1/2010
Περιγραφή: Ο ΣαμΣαμ είναι προσκαλεσμένος την ίδια μέρα και την ίδια ώρα σε δύο πάρτι που κανουν οι καλύτεροί του φίλοι:
Ο Βρομύλος και ο ΜικροΒζον.
Ο ΣαμΣαμ δε θέλει να στεναχωρήσει κανέναν απ' τους δύο, κι έτσι αποφασίζει να πάει και στα δύο πάρτι.
Πώς θα τα καταφέρει όμως;
Για ένα διαγαλαξιακό ήρωα σαν κι αυτόν όλα είναι εύκολα: θα πετάει από το ένα πάρτι στο άλλο και κανείς δε θα το καταλάβει!
Έτσι νομίζει, τουλάχιστον, αλλά μάλλον δεν υπολογίζει σωστά...

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Ασφάλεια και Ανασφάλεια στην Κύπρο Προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΠΕΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

FRABETTI CARLO
Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΛΒΙΝΑ
Μετάφραση: ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
Σελίδες: 86
ISBN: 978-960-8397-31
Πρώτο κεφάλαιο «Μπορώ να κάνω μια τελευταία ερώτηση;» είπε ο Λουκρήτιος μετά από λίγα λεπτά.«Μπορείς;» απάντησε η Καλβίνα μ’ ένα κοροϊ-δευτικό χαμόγελο.«Φυσικά και μπορώ.»
«Τότε, γιατί με ρωτάς αν μπορείς;»
Ο Λουκρήτιος πήρε βαθιά ανάσα, μέτρησε μέχρι το δέκα και είπε:«Μπορώ να σε ρωτήσω αν είσαι αγόρι ή κορί-τσι;»«Φυσικά.»
«Και γιατί δε μου λες;» επέμεινε ο Λουκρήτιος μετά από μία παύση.
«Γιατί δε με ρώτησες αν είμαι αγόρι ή κορίτσι. Με ρώτησες αν μπορείς να το ρωτήσεις...»
Ένα εφηβικό μυθιστόρημα που αποτελεί πρόκληση και για τον ενήλικο αναγνώστη (όπως τα περισσότερα βιβλία του Κάρλο Φραμπέτι), όπου ένα παιδί με ακαθόριστο φύλο, μαζί με τον σκύλο-λύκο του, ακινητοποιούν τον συμπαθή διαρρήκτη Λουκρήτιο, με τον οποίο αναπτύσσεται μία ιδιαίτερη σχέση μύησης σε —φαινομενικά— απάτητα μονοπάτια της φαντασίας και της ζωής.
Στον κόσμο της Καλβίνας, οι πεθαμένοι είναι ζωντανοί.
Οι τρελοί, γνωστικοί όσο και τα αγαπημένα τους βιβλία. Οι κλέφτες, τίμιοι. Ο σκύλος μπορεί και να είναι λύκος.
Ο νάνος, γίγαντας.
Όσο για την Καλβίνα, μπορεί να είναι Καλβίνος.
Όλα είναι παράξενα και απρόσμενα, προκαλώντας τη λογική και τη φαντασία του αναγνώστη.Η μικρή Καλβίνα τιμήθηκε το 2007 με το βραβείο EL BARCO DE VAPOR

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΑΤΣΙΟΥΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Οι Αγίες των Ρομανώφ Τόνις ΧατζηΔημητρίου
Εκδότης: Ν. & Σ. Μπατσιούλας
ISBN13: 978-960-89374-5-1
Σελίδες: 528
Ημ/νία Έκδοσης: Οκτώβριος/2008
Εξώφυλλο: Μαλακό
Μέγεθος: 14x21
Έκδοση: 2
Είναι η ιστορία δύο αδελφών, της Ελισάβετ και της Αλεξάνδρας, που γεννήθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα ως πριγκίπισσες του γερμανικού οίκου του Μεγάλου Δουκάτου της Έσσης και του Ρήνου και ως εγγονές της κραταιάς βασίλισσας Βικτωρίας της Μεγάλης Βρετανίας. Ακολούθως εντάχθηκαν και οι δύο με το γάμο τους στη δυναστεία των Ρωμανώφ, η Ελισάβετ ως σύζυγος του μεγάλου δούκα Σεργίου της Ρωσίας και η Αλεξάνδρα ως σύζυγος του τελευταίου τσάρου πασών Ρωσιών, Νικολάου Β’. Ασπάστηκαν και οι δύο την Ορθοδοξία και υπερασπίστηκαν την πίστη τους με θέρμη και αποφασιστικότητα.
Ο βίος τους υπήρξε παράλληλος, η θεοσέβειά τους απαράμιλλη, η πίστη τους ακλόνητη και το τέλος τους τραγικό.
Η μία, η μεγάλη δούκισσα Ελισάβετ, μετά τη δολοφονία του συζύγου της, αποσύρεται από τα εγκόσμια, λαμβάνει το σχήμα της μοναχής και αναπτύσσει ένα μοναδικό φιλόπτωχο και νοσηλευτικό έργο μέσα από την αδελφότητα της Αγάπης και του Ελέους των Αγίων Μάρθας και Μαρίας και ιδρύει ομώνυμο μοναστήρι στη Μόσχα.
Η άλλη, η τσαρίνα Αλεξάνδρα υπήρξε υπόδειγμα συζύγου και μητέρας.
Το ότι ο μοναδικός της γιος και διάδοχος στο θρόνο των Ρωμανώφ, Αλέξιος, ήταν αιμοφιλικός, την κάνει να στραφεί ακόμα περισσότερο προς το Θεό αναζητώντας απεγνωσμένα τη βοήθειά Του.
Τότε εμφανίζεται ο Ρασπούτιν, ο μόνος που μπορεί να θεραπεύει τον άρρωστο τσάρεβιτς. Αγάπησαν και οι δύο τη Ρωσία σαν δική τους πατρίδα και ο ρωσικός λαός ανταπέδιδε την αγάπη τους. Όμως η λαίλαπα της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917 τις κατέστησε θύματα του κράτους της αθεΐας και του μπολσεβικισμού.
Πρωταγωνίστησαν και οι δύο στην τελευταία πράξη του δράματος της δυναστείας των Ρωμανώφ και έγιναν από τη μοίρα ηρωίδες μιας αλησμόνητης τραγωδίας. Δύο αδελφές, των οποίων το πεπρωμένο ήταν τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο μεταξύ τους, ώστε να δοκιμάσουν το ίδιο τραγικό τέλος, την ίδια σχεδόν μέρα, στην ίδια χώρα, στην ίδια περιοχή, από δολοφόνους που ασπάζονταν την ίδια αθεϊστική ιδεολογία.
Η συγκινητική ιστορία των δύο αδελφών, οι οποίες έζησαν στιγμές λαμπρής δόξας, αλλά και ποταπών εξευτελισμών, τελειώνει με την αποτρόπαια δολοφονία τους μέσα στα πυκνά δάση της Σιβηρίας.
Ο ευσεβής ρωσικός λαός όμως δεν τις ξέχασε και στα τραγικά χρόνια της σοβιετικής τρομοκρατίας δεν έπαυσε να τιμά την μνήμη τους και να προσκυνά το μαρτύριό τους.
Η ανακήρυξη και των δύο σε αγίες από την Ορθόδοξη Εκκλησία, συμπεριέλαβε την οσιομάρτυρα Ελισάβετ και την αθλοφόρο Αλεξάνδρα στη χορεία των αγίων νεομαρτύρων της χριστιανικής πίστης και λατρεύονται σήμερα από εκατομμύρια πιστούς ανά την υφήλιο.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ POLARIS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1941-1974
Σόλων Γρηγοριάδης
ISBN: 978-960-6829-10-9
Α/Μ, σκληρό εξώφυλλο
17,5×25 εκ.
776 σελ. με 120 φωτογραφίες
Σεπτέμβριος 2009
Τόμος Α: ΚΑΤΟΧΗ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ 1941-1945 ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Έργο σύγχρονο, μνημειακό και απαλλαγμένο από αγκυλώσεις και κάθε είδους μονομέρεια, η Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας (1941-1974) του Σόλωνα Νεόκοσμου Γρηγοριάδη διατηρεί άφθαρτα το σφρίγος, τη φρεσκάδα, την τολμηρότητα αλλά και τη μοναδικότητά της, παρά τα χρόνια που πέρασαν από την πρώτη της έκδοση. Πρωτοπόρος για την εποχή του, ακάματος, με τριβή δεκαετιών στην πράξη της μάχιμης ιστοριογραφίας, ο συγγραφέας αναμετράται με έναν πελώριο όγκο ιστορικών στοιχείων, αντλημένων από τον Τύπο της εποχής και από μία ευρεία βιβλιογραφία, από αρχεία κάθε είδους, ελληνικά και ξένα, και από πληροφορίες «ιστορικών υποκειμένων», καταγράφοντας τα πάντα με αξιοζήλευτη διαύγεια αλλά και ένταση, για να χαρίσει στο κείμενό του και στους πολυπληθείς αναγνώστες του ένα απολαυστικό ανάγνωσμα, που -παρά τον όγκο, την πολυμορφία και την ποικιλότητα των στοιχείων που παραθέτει- είναι ευανάγνωστο και αγωνιώδες σαν μυθιστόρημα. Η Ιστορία του Γρηγοριάδη χωρίζεται σε τρεις διακριτές αλλά αλληλεξαρτώμενες περιόδους: ο πρώτος τόμος, Κατοχή-Δεκεμβριανά (1941-1945), ξεκινά την αφήγησή του από τη στιγμή που οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα και υψώνουν τη σβάστικα στην Ακρόπολη: την 27η Απριλίου 1941. Το μέτωπο έχει καταρρεύσει, και όλα δείχνουν πως μια δραματική φάση ξεκινά για την Ελλάδα. Όμως τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα και από την πιο οργιώδη σκληρή φαντασία...
Ο συγγραφέας θα ξετυλίξει μπροστά μας όλο το άγος και όλη τη φρίκη της Κατοχής, αναπαριστώντας τα με την επισημότητα, την τεκμηρίωση και τη συγκίνηση που τους αρμόζει. Στη συνέχεια -ακολουθώντας και αναδιφώντας στους παλμούς της σύγχρονης, τραγικής και ηρωικής ιστορίας της χώρας, αλλά με καμία διάθεση συναισθηματισμού και ηρωοποίησης- θα εξετάσει λεπτομερειακά και κριτικά όλο το εύρος της Αντίστασης, από τα σπάργανά της έως και την πλήρη και ρωμαλέα οργάνωσή της απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας: στις πόλεις, στην επαρχία, στο βουνό, έως και στη Μέση Ανατολή: όπου υπήρχαν αδούλωτοι άνθρωποι.
Με ένα πελώριο πλήθος μαρτυριών, ντοκουμέντων, στοιχείων και επίσημων εγγράφων, θα αναπλάσει όλη εκείνη την ταραχώδη, πικρή αλλά και ηρωική περίοδο, που γέννησε μέσα από τον Θάνατο, την Πείνα και την Ανάταση τη χώρα όπου έμελλαν να παιχτούν πολλά, πάμπολλα δράματα ακόμη, μέχρι να φτάσουμε στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Ο πρώτος αυτός τόμος, αφού εξαντλήσει με πάσα λεπτομέρεια κάθε έκφανση του μεγάλου αγώνα (που συχνά υπήρξε δραματικά εμφυλιοπολεμικός), σταματά με την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά και τη Συμφωνία της Βάρκιζας: την καταλληλότερη, δηλαδή, εισαγωγή του αναγνώστη στον επόμενο τόμο, που ερευνά -με την ίδια σχολαστικότητα και με όσο περισσότερη ενάργεια μπορεί να αντληθεί- τον εμφύλιο σπαραγμό και όλη την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας έως την 21η Απριλίου του 1967 - την περίοδο της Δικτατορίας θα διηγηθεί ο τρίτος και τελευταίος τόμος αυτού του μεγάλου, αναντικατάστατου και χρησιμότατου για την αυτογνωσία μας έργου

ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΙΜΑ ΚΑΚΟ Author: ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ
ISBN: 978-960-691-606-9
Pages: 136
Dimensions: 14Χ20,5
Cover_Type: ΜΑΛΑΚΟ
Σε μερικές νύχτες γίνομαι τριακοσίων χρονών, αλλά μοιάζω με τριάντα πέντε.
Προνόμιο ή κατάρα μέσα στα γονίδια μου.
Είμαι ο τελευταίος από τη δική μου οικογένεια στη Γη. Μπορώ ν’ ακούσω τα πάντα σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων και για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, ο θόρυβος του κυρίου Νίλσον είχε αρχίσει να γίνεται πολύ ενοχλητικός στα αφτιά μου. «Κύριε Νίλσον;…»
Ο νεαρός καλλιτέχνης από τη Στοκχόλμη πρόβαλε στη μεγάλη σάλα του κάστρου μου. «Είστε βρικόλακας!» φώναξε αναστατωμένος. «Σας είδα μέσα στα αίματα χθες, μετά πετάξατε και κλειστήκατε σ’ ένα δωμάτιο του επάνω ορόφου.
Τι θέλετε από μένα; Γιατί με φέρατε εδώ;»
Το έβρισκα λογικό να νιώθει σύγχυση.
«Βρίσκεστε σ’ ένα κάστρο στο ακρωτήριο Κέιπ Κοντ. Αν θέλετε να φύγετε δε θα σας εμποδίσω. Σας έσωσα τη ζωή, όμως. Μην το ξεχνάτε…»
Η συνάντησή μας δεν ήταν τυχαία. Σε λίγο, θα του τα εξηγήσω όλα. Άλλωστε, έχω δέκα νύχτες για να μάθω σε αυτό τον απελπισμένο άνθρωπο, να ακούει, να βλέπει, να σιωπά, να αγαπά. Εγώ, ο Ιάφεθ, ένα πλάσμα που τρέφεται μόνο με αίμα κακό…

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΛΚΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ζαγόρι Εικονογραφία Ζήσης, Κώστας ISBN: 960-631-593-2
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος Έκδοσης : 2006
Σελίδες : 183
Εξώφυλλο : Σκληρό εξώφυλλο
Σχήμα : 34χ25 Τόπος :Αθήνα
Είδος : Βιβλίο
Η φωτογραφική συλλογή που παρουσιάζεται στο παρόν λεύκωμα αποτελείται από επιλεγμένες λήψεις από το 1988 που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις εποχές του χρόνου, συχνά με πολλές επαναληπτικές προσπάθειες και αφορά το Ζαγόρι ή τα Ζαγοροχώρια.
Μια περιοχή που αναγνωρίζεται ευρέως σαν μία απο τις περισσότερο προικισμένες όχι μόνο της πατρίδας μας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΡΙΔΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ
τίτλος πρωτοτύπου: Lettere dal Carcere
Μετάφραση Δημήτρης Ραυτόπουλος , Φούλα Χατζιδάκη. Σελίδες: 179
Ημ/νία Εκδοσης: 31-12-2004
ISBN: 960-335-045-1
Διαβάζοντας κείμενα του Αντόνιο Γκράμσι, ιδιαίτερα τα γράμματά του από τη φυλακή, νιώθει κανείς έντονα πως θεμελιακά στοιχεία της προσωπικότητας αυτού του άρρωστου, βασανισμένου ανθρώπου -χώρια από την αξιοπρέπεια, την ηθική και πνευματική εντιμότητα και συνέπεια, την ισχυρή θέληση και την καρτερική αντιμετώπιση της μαρτυρικής του ζωής- είναι το πνευματικό εύρος, το οξύ κριτικό μυαλό και η ανθρωπιά, μια βαθύτατη έμφυτη ανθρωπιά, ολοκληρωμένη με την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

To Mέγα βιβλίο της τουαλέτας
Ντελόπουλος Πέτρος (άλλα έργα του συγγραφέα)
9η ΕΚΔΟΣΗ σε 50 ΗΜΕΡΕΣ
Κωδικός 40020
Βάρος 0,44 kg
ISBN 978-960-422-781-5
Σχήμα 14Χ21
Εξώφυλλο Μαλακό με αυτιά
Σελίδες 312
Πρώτη έκδοση 2009
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ! Καθίστε. Eπιτέλους ήρθε το βιβλίο που θα θέλατε να βρίσκεται κοντά σας, να σας περιμένει κάθε φορά που θα επισκέπτεσθε το μικρό αυτό χώρο.
Θα κάνει την παραμονή σας πιο ευχάριστη και προσοδοφόρα σε γνώσεις και ψυχαγωγία. Είναι γραμμένο ειδικά για την περίσταση.
Προτιμότερο και καταλληλότερο από οποιοδήποτε περιοδικό, εφημερίδα ή άλλο έντυπο που θα αρπάζατε βιαστικά για να τρέξετε σε περίπτωση ανάγκης.
Το ΜΕΓΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ σάς συμπαραστέκεται καθημερινά και σας βοηθάει να περνάτε ευχάριστες στιγμές.
Είναι γεμάτο χιουμοριστικές ιστοριούλες, εύπεπτες γνώσεις, παράδοξα, συνηθισμένα πράγματα που δεν είχατε φανταστεί την προέλευσή τους.
Αναφέρει ιστορίες ανθρώπων που διέπρεψαν σε ασυνήθιστες δραστηριότητες, πρωτότυπα κατορθώματα, παγκόσμιες «πρωτιές».
Μιλάει για μυστήρια και κάθε είδους παραξενιές, έχει σκαμπρόζικες παροιμίες κι άλλα πολλά που ακούμε κάθε μέρα, όπως γιατί οι σεισμοί υπολογίζονται σε Ρίχτερ, οι άνεμοι σε Μποφόρ, η θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου.
Στην ησυχία της απομόνωσής σας, κλειδωμένοι σ΄ ένα μέρος που η Ιστορία έχει καταγράψει ότι και οι βασιλιάδες πήγαιναν μόνοι τους, το συντροφικό αυτό βιβλίο έχει ένα ειδικό χαρακτηριστικό: να διαβάζεται όχι όπως όλα από την αρχή προς το τέλος, αλλά και από το τέλος προς την αρχή και ανακατωτά και το σπουδαιότερο να ξαναδιαβάζεται πολλές φορές μέχρι να βεβαιωθείτε ότι αποστηθίσατε τα σύντομα και αποκαλυπτικά κείμενά του.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Προβλήματα Πολιτικής και Οικονομίας: μια συμπαγή στρατηγική