Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με φήμες για τη διαδικασία εκτύπωσης και διανομής των DVD με το εκπαιδευτικό υλικό

Μείωση της συμμετοχής στις δαπάνες σπουδών των φοιτητών του ΕΑΠ

Πρόγνωση Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων Δευτέρα 19/09/11 - Τετάρτη 21/09/11

Αθήνα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011                                   
Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύκτας της Δευτέρας 19.09.2011 προς την Τρίτη 20.90.2011 και από τα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και την πτώση της θερμοκρασίας, που μέχρι την Τετάρτη 21.09.2011 θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.                                            
Πιο συγκεκριμένα:                                        
•· ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 19.09.2011: ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.                                   
•· ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-9-2011: ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα Δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.                                 
•· ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-9-2011: ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα Δυτικά. Θα επικρατήσουν βοριάδες από τα Δυτικά και Βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.                                 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:                              
•· Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.                             
•· Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.                               
•· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.                                 
•· Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.                                    
•· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Έκθεση εικαστικής Δημιουργίας, φωτογραφίας και Αρχειακού υλικού για την παλιά Πόλη των Χανίων

Έκθεση εικαστικής Δημιουργίας, φωτογραφίας και Αρχειακού υλικού για την παλιά Πόλη των Χανίων                                
Από : 19/9/2011 Έως : 23/9/2011                                    
Διοργάνωση : Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Χανίων                              
Τόπος : Μεγάλο Αρσενάλι                           
Ώρα : 10.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00                              
Είσοδος : ελεύθερη                                      
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη της Παλιάς Πόλης των Χανίων που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Χανίων, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, θα πραγματοποιηθεί από 19 – 23 Σεπτεμβρίου 2011 έκθεση εικαστικής δημιουργίας, φωτογραφίας και αρχειακού υλικού.                                    
Στην έκθεση που λειτουργεί 10.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00, περιλαμβάνονται :                                                
Εκθεσιακός χώρος ισογείου                                    
Έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Συγκεκριμένα έργα των :
Γεροντίδης Γεροντάκης, Γράββαλος Παναγιώτης, Λιλικάκης Δημήτρης,
Μπότης Θαλασσινός, Μιχαηλίδης Α., Ρωμανός Κ., Τριοματάκης                                              
Έργα Σύγχρονων εικαστικών δημιουργών και συγκεκριμένα :                                        
Βερυκάκη Όλγα, Βολακάκη Ευσαγγελία, Fenn Eddie, Κανιτσάκη Χριστίνη, Κουνάλης Γιώργος, Κουνάλης Κωνσταντίνος, Λιλικάκης Κοσμάς, Μανουσάκης Μιχάλης, Macfarlane David, Macfarlane Sue, Μπαγάκη Κατερίνα, Μποβιάτσου Λαμπρινή, Νιόλης Γρηγόρης, Ντουκάκης Νικόλαος, Παυλάκης Αντώνης, Πετράκη Αναστασία, Πέτσουρα Σύλβια, Σερδάκη Ασπασία, Τσεμπελή Κατερίνα                                    
Έκθεση βιβλίου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων                                              
Εκθεσιακός χώρος 2ου ορόφου                                   
Έκθεση φωτογραφίας μελών των συλλόγων ΛΕΦΚΙ , ΙΡΙΣ καθώς και ανεξάρτητων φωτογράφων
Fischer Konstantin, Αγγελάκη Στέλλα, Αννιτσάκη Μαρία, Αυγουστή Στεφανία, Βαρδή Μαρία, Γαβαλάς Κώστας, Γιακουμογιαννάκη Στέλλα, Ζερβουδάκης Σπύρος, Ζίκου Χρυσούλα, Κακλαμάνης Ορέστης, Καλογεράκη Μαρία, Καμπιανάκης Νίκος, Κλουβιδάκης Ιωάννης, Κουκουράκης Γιάννης, Κουλιανού - Μανωλοπούλου Γιώτα, Κόης Σάββας, Κουτράκη Χαρά, Μανατάκη Αργυρώ, Μανωλικάκης Λεωνίδας, Μανωλιού Κλεοπάτρα, Μπαρούνης Δημήτρης,
Μπέκα Σοφία, Παΐζη Μαρία, Πρωτοψάλτης Τάσος, Σγουρού Αναστασία, Σειστάκη Ελευθερία, Σημανδηράκη Άννα, Σημανδηράκη Ζαχαρένια,Τριανταφυλλίδου - Ρασούλη Στέλλα,
Φραγκιουδάκη Χρυσούλα, Χατζάκη Μαρία, Ψαράκη Γεωργία                             
Συνεδριακός χώρος (2ος όροφος)                                      
Παλιοί Χάρτες, Κάρτ Ποστάλ και φωτογραφίες από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

Thessaloniki International Film Festival

Προβολές                                       
Ολύμπιον                                     
Μελαγχολία  (Δανία / Σουηδία / Γαλλία / Γερμανία, 2011)                                             
Σκηνοθεσία - σενάριο: Lars von Trier. Έγχρωμο, 136΄.                                        
*****                                        
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ                                             
Έχουμε πάπα Σκηνοθεσία: Nanni Moretti, Έγχρωμο, 102΄.                                    
*****                              
...Προσεχώς                                   
Μεσάνυχτα στο Παρίσι (Ισπανία / ΗΠΑ, 2011)                                         
Σκηνοθεσία - σενάριο: Woody Allen. Έγχρωμο, 94΄.                            
*****                                      
Το Γάλα (Ελλάδα, 2010)                                      
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιούγας. Έγχρωμο, 99΄.                                           
52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 4-13 Νοεμβρίου 2011                                  
Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη                                    
Το έργο του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, δε χαρίζεται. Καθρεφτίζει τη σύγχρονη πραγματικότητα με ευθύτητα και τόλμη, ανατέμνοντας ζητήματα ταυτότητας, φύλου και φυλής, ακραίες ανθρώπινες καταστάσεις, ό,τι χωρίζει και ενώνει, ό,τι απειλεί να εκραγεί ως βραδυφλεγής κοινωνική βόμβα. Στο σινεμά του, δεν υπάρχει χώρος για εύκολες λύσεις.                               
Μόνο για δύσκολες αλήθειες. Ιστορίες μετανάστευσης, πολυπολιτισμικότητας και σεξουαλικής ταυτότητας, παραδίδονται στο θεατή χωρίς ωραιοποιήσεις και διδακτισμούς.                                   
Το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί πλήρες αφιέρωμα στο έργο του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, προβάλλοντας από τα πρώτα - άγνωστα στην Ελλάδα - μικρού μήκους φιλμ του, μέχρι τις βραβευμένες ταινίες μυθοπλασίας που σημάδεψαν το ελληνικό σινεμά των τελευταίων ετών, καθώς και την πολυαναμενόμενη τελευταία ταινία του Man at sea.                                
Το αφιέρωμα θα συνοδεύεται από ειδική δίγλωσση έκδοση.                                       
Από τους πλέον διακεκριμένους έλληνες σκηνοθέτες, με διεθνή παρουσία και διακρίσεις σε παγκόσμια φεστιβάλ, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από έλληνες γονείς και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία επτά ετών. Πραγματοποίησε σπουδές οικονομικών, ιστορίας και φιλοσοφίας στην Αγγλία, όπου και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο σινεμά κάνοντας ανεξάρτητες, χαμηλού προϋπολογισμού ταινίες μικρού μήκους, αλλά και ταινίες για το Channel 4 και το BBC.                                    
Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει η νέα ταινία του δημιουργού, Man at sea, η οποία συμμετείχε στο τελευταίο Φεστιβάλ Βερολίνου. Η ταινία θα προβληθεί στην 52η διοργάνωση με νέο μοντάζ, το οποίο έχει επιμεληθεί ο σκηνοθέτης.                                
Η δράση τοποθετείται εξ ολοκλήρου επάνω σε ένα πετρελαιοφόρο, ο καπετάνιος του οποίου διασώζει μαζί με τη γυναίκα του μια ομάδα λαθρομεταναστών.                             
Λαθρομετανάστευση και οικογένεια -δυο δυσλειτουργικοί μικρόκοσμοι εγκλωβισμένοι ο καθένας στον εαυτό του– οδηγούν σε αβέβαιη εκτόνωση της εσωτερικής τους έντασης. Ταυτόχρονα, το πλοίο συμβολίζει τη μικρογραφία μιας κοινωνίας απ’ όπου ξεχειλίζει κάθε μορφής βία.                               
Ο Κ. Γιάνναρης επιμένει εύστοχα στη συνύπαρξη επαγγελματιών ηθοποιών με ερασιτέχνες, οι περισσότεροι από τους οποίους καταθέτουν τη βιωματική τους ερμηνεία.                                    
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα προβληθούν, χαρακτηριστικές μικρού μήκους ταινίες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, στις οποίες διαφαίνεται ήδη τόσο το ύφος, όσο και ο θεματικός προσανατολισμός του δημιουργού.                                 
Πολλές είναι επιφορτισμένες με ιδιαίτερα προσωπικό τόνο, καθώς ο ίδιος ο σκηνοθέτης δεν διστάζει να «εκτεθεί» μπροστά στην κάμερα, καταγράφοντας ή αποδομώντας στιγμές όπως ένα παθιασμένο φιλί (The kiss), τη στρατιωτική του θητεία (Me as soldier I & II), αλλά και μια οικογενειακή τραγωδία (Eleni’s funeral day). Παιχνίδια με τη σκιά και το φως, χρωματικές αντιθέσεις που αγγίζουν την ψυχεδέλεια και ελλειπτικά νοήματα ερεθίζουν το μάτι του θεατή, καλύπτοντας θεματικές όπως η φύση (Rock globe, Mystras &Geraki), το αστικό τοπίο (New York club, European Son Queer Demonstration), η σεξουαλικότητα (Farr is queer, You ripped it out of me), ή άλλοτε σκιαγραφώντας ανδρικά πορτρέτα (Black Derek boy, Maurizio Siziliano).                                                   
...περισσότερα                                        
Αποκτήστε τώρα την κάρτα μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απολαύστε μοναδικά σινεφίλ προνόμια καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς!                                   
Η ετήσια κάρτα μέλους CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας παρέχει τέσσερα εισιτήρια την ημέρα για τις προβολές του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τέσσερα εισιτήρια την ημέρα στις προβολές του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έκπτωση στα εισιτήρια των αιθουσών ΟΛΥΜΠΙΟΝ και ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ για τις ταινίες Α’ Προβολής και τα αφιερώματα, έκπτωση στις εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποστολή ηλεκτρονικού newsletter κάθε εβδομάδα.                                     
Η CineΚάρταF Gold                               
σας παρέχει: έξι εισιτήρια την ημέρα για τις προβολές του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έξι εισιτήρια την ημέρα στις προβολές του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με δυνατότητα αποστολής στο σπίτι, τα οποία μπορείτε να προεκδόσετε, προσκλήσεις για τις τελετές έναρξης και λήξης των Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ, δωρεάν τσάντα και κατάλογο των παραπάνω Φεστιβάλ, ελεύθερη είσοδο στις αίθουσες ΟΛΥΜΠΙΟΝ και ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ για τις ταινίες Α’ Προβολής και τα αφιερώματα, έκπτωση 50% στις εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αποστολή ηλεκτρονικού newsletter.                                 
Την CineΚάρταF μπορείτε να αποκτήσετε από το γραφείο της CineΚάρταF (κινηματογράφος Ολύμπιον, Πλατεία Αριστοτέλους 10, 5ος όροφος), 10:00 - 16:00, Δευτέρα έως Παρασκευή. Μπορείτε αν θέλετε να συμπληρώσετε και να υποβάλλετε την φόρμα και να παραλάβετε την CineΚάρταF από την παραπάνω διεύθυνση.                                      
Δείτε εδώ αναλυτικά τα προνόμια και τις τιμές των καρτών μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ» με την Yρώ Μανέ 18/9/2011

Η «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ» με την Yρώ Μανέ 18/9/2011                                            
Διοργάνωση : FIDELITE PRODUCTIONS                                    
Τόπος : Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ                                  
Ώρα : 21.15                               

Είσοδος : ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ 18 €, ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ 15 € - ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ : ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15 €                                        
«ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ» ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ του Νίκου Βασιλειάδη Μέ τήν ΥΡΩ ΜΑΝΕ                            
Η FIDÉLITÉ PRODUCTIONS παρουσιάζει την τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ». Η θεατρική διασκευή είναι της Εμμανουέλας Αλεξίου και του Γιώργου Καραμίχου, η σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου .                               
Μια παράσταση, απολογία και εξομολόγηση μαζί. Μια απλή πράξη. Ερασμία. Μια γυναίκα με πάθος. Σε λάθος χώρο και λάθος χρόνο.                                       
Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδος, η Ερασμία, μια χήρα εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα ήθη της μικρής κοινωνίας, οδηγείται στην απουσία.                            
Το τριχωτόν της παρειάς της υποδηλώνει τη θέρμη της, αλλά για την πολίχνη όπου ζει, μια χήρα είναι απλώς μια μεταχειρισμένη. Χωρίς δικαιώματα.                           
Αντίδοτο στη φαντασίωσή της, τα κολοκυθάκια. Και ο νοών…νοείτω.                              
Το κακό όμως δεν αργεί να γίνει.                          
Ο πειρασμός εμφανίζεται. Και είναι κοντός, αλλά με προσόντα. Κι η Ερασμία πώς να πάει κόντρα στη λίμπιντο;                               
Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένον. Κι όταν τολμά να το προκαλέσει, η τιμωρία άμεση.
Ο λόγος είναι συμβόλαιο και το υπεσχημένον οφείλει να τηρηθεί.                                   

ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΡΑΣΜΙΑΣ: Η ΥΡΩ ΜΑΝΕ                                     
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:                                                 
Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλα Αλεξίου - Γιώργος Καραμίχος Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς
Το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ Βοηθός Σκηνοθέτη : Βιργινία Κυπριώτη Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης  Υπεύθυνη Περιοδείας : Γκέλλυ Σαρηγιάννη  Παραγωγός: Ρούλα Νικολάου Παραγωγή : Fidelite Productions  
                                   

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 70 λεπτά

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Παράταση εγγραφών εργαστηρίων

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.                                      
Αγ. Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη                                     
τηλ. 2310 247111, www.tf.auth.gr/teloglion,                                   
e-mail: teloglion@auth.gr                                   
Παρατείνονται μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τα Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.                              
Η παράταση αφορά το Εικαστικό Εργαστήριο για παιδιά 4-6 ετών (δημιουργία δεύτερου τμήματος) και το Δημιουργικό Εργαστήρι Ενηλίκων.                              
Υπενθυμίζεται πως στόχος των εργαστηρίων είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το χώρο του μουσείου και τις Τέχνες, η γνωριμία με τα εκθέματα της εκάστοτε έκθεσης του Τελλογλείου, ο πειραματισμός με διάφορα υλικά και τεχνικές, καθώς και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης.                          
Οι εγγραφές γίνονται στο χώρο υποδοχής του Τελλογλείου, καθημερινά 9:00-15:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.                                   
Ο τετράμηνος κύκλος σπουδών των Εργαστηρίων κοστίζει 100 ευρώ (προκαταβολή 50 ευρώ με την εγγραφή για την κατοχύρωση της θέσης και εξόφληση με την έναρξη των μαθημάτων). Στα αδέρφια παρέχεται έκπτωση 10% στο ένα παιδί.                           
Στις εγγραφές τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Δε γίνονται προκρατήσεις.                           
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο τηλέφωνο 2310 991615 και για εγγραφές στο τηλέφωνο της υποδοχής 2310 247111.                                
Εικαστικό Εργαστήριο για παιδιά 4-6 ετών                      
Ένα καθαρά εικαστικό εργαστήριο για την πρώτη επαφή των παιδιών με την τέχνη, τα κινήματα, τους καλλιτέχνες, τα χρώματα, τα υλικά.                          
Διάρκεια:                               
Οκτώβριος 2011-Ιανουάριος 2012 Σάββατο, 12:30-14:30 (Ισόγειο)                                
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα Αριθμός συναντήσεων: 14 Κόστος συμμετοχής : 100 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των υλικών)                              
Μηνιαίο πρόγραμμα συναντήσεων:                                     
Οκτώβριος 2011 Σάββατο 1, 8, 15, 22, 29 Νοέμβριος 2011 Σάββατο 5, 12, 19, 26 Δεκέμβριος 2011
Σάββατο 3, 10 Ιανουάριος 2012 Σάββατο 14, 21, 28                                  
Δημιουργικό Εργαστήρι Ενηλίκων                             
Ένα εργαστήρι που συνδυάζει την Ιστορία Τέχνης με την εικαστική δημιουργία. Κινήματα τέχνης, μανιφέστα, καλλιτέχνες, έργα, τεχνικές, υλικά δίνουν έμπνευση για προσωπική έκφραση των συμμετεχόντων.                         
Το εργαστήριο συντονίζεται από Ιστορικό της Τέχνης και Εικαστικό.                             
Διάρκεια:                            
Οκτώβριος 2011-Ιανουάριος 2012 Τετάρτη, 18:00-20:00 (Εργαστήριο εξωτερικού χώρου)                           
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα Αριθμός συναντήσεων: 14 Κόστος συμμετοχής : 100 ευρώ                                      
Μηνιαίο πρόγραμμα συναντήσεων:                                       
Οκτώβριος 2011 Τετάρτη 5, 12, 19 Νοέμβριος 2011 Τετάρτη 2, 9, 16, 23, 30 Δεκέμβριος 2011 Τετάρτη 7, 14, 21 Ιανουάριος 2012 Τετάρτη 11, 18, 25

3=4 μια νυχτα δωρο στην Ευβοια

ΓΥΦΤΙΣΣΑ ΜΕΡΑ~ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γιατί τρώμε λιγότερο όταν μασάμε αργά

Γιατί τρώμε λιγότερο όταν μασάμε αργά                                                        
Αναποτελεσματική η λιποαναρρόφηση σε βάθος χρόνου                                        
Η ανεπάρκεια ύπνου επηρεάζει αρνητικά το σωματικό βάρος                                        
Τα περιττά κιλά δεν προδιαθέτουν κατ’ ανάγκη σε καρδιολογικά προβλήματα                                          
Πιο υγιείς, αδύνατοι και ευτυχισμένοι, όσοι ξυπνούν πρωί

Εκδηλώσεις Ανάδειξης της Παλιάς Πόλης των Χανίων 19/9/2011 Έως : 23/9/2011


Εκδηλώσεις Ανάδειξης της Παλιάς Πόλης των Χανίων 19/9/2011 Έως : 23/9/2011
Διοργάνωση : Δήμος Χανίων - ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - Δημοτική Πινακοθήκη - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων - Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Χανίων
Τόπος : Μεγάλο Αρσενάλι
Ώρα : Σύμφωνα με το πρόγραμμα Είσοδος : ελεύθερη
Ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Χανίων, διοργανώνουν από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2011 εκδηλώσεις για την ανάδειξη της Παλιάς Πόλης των Χανίων, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν :
Δευτέρα 19 έως Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 Έκθεση έργων από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων
Έκθεση Εικαστικών Τεχνών από σύγχρονους εικαστικού δημιουργούς,
Φωτογραφίας, από μέλη των συλλόγων ΛΕΦΚΙ, ΙΡΙΣ και ανεξάρτητους φωτογράφους
Αρχειακού υλικού (χάρτες, καρτ ποστάλ, βιβλία) από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων
Ώρες λειτουργίας έκθεσης 10.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00
Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 20.00 Εγκαίνια έκθεσης – Εκδήλωση με θέμα : «Η αξία της παλιάς πόλης των Χανίων»
Ομιλίες :
«Μινωικό ανακτορικό κέντρο στην παλιά πόλη των Χανίων»
Μαρία Βλαζάκη – Ανδρρεαδάκη, Γενική Διευθύντρια Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού
«Η Παλιά πόλη των Χανίων» Μιχάλης Ανδριανάκης, προϊστάμενος 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 19.30
Λογοτεχνική περιήγηση στην Παλιά Πόλη των Χανίων με πεζά και ποιητικά κείμενα για την παλιά πόλη.
Επιμέλεια εκδήλωσης : Αγγελική Καραθανάση
Απόδοση κειμένων : Μαριλένα Βλαχάκη, Λεωνίδας Μανωλικάκης, Ρόζα Μοτάκη – Κονταδάκη, Σοφία Χαλαζιά
Μουσική πλαισίωση : Δέσποινα Δρακάκη, πιάνο, τραγούδι, Μανώλης Χατζογιαννάκης, κιθάρα.
Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 Ξεναγήσεις στην παλιά πόλη των Χανίων από την Αρχαιολογία.
Εκκίνηση από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ώρα 18.00

Με κομμένη την ανάσα: Η 19η Σεπτεμβρίου D Day στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο

.Τελ Αβίβ, ανταπόκριση του Γαβριήλ Χαρίτου                                    
Την 19η Σεπτεμβρίου θα δοθεί το μεγάλο τεστ της τουρκικής πολιτικής στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με αφορμή την έναρξη των ερευνών για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, έρευνες τις οποίες η κυβέρνηση της Άγκυρας επανειλημμένως και σε όλους τους τόνους δήλωσε ότι δεν θα αποδεχθεί.                                  
Αυτό τονίζει η έγκυρη ισραηλινή ιστοσελίδα Debka Files που ειδικεύεται σε θέματα άμυνας, διπλωματίας και γεωστρατηγικής με σημερινό της δημοσίευμα, υποστηρίζοντας αφ' ενός ότι το πολεμικό ναυτικό και η αεροπορία της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ βρίσκονται ήδη σε κατάσταση επιφυλακής και αφ' ετέρου ότι από τουρκικής πλευράς, ήδη από την περασμένη Τρίτη 13/9 βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς πρόσθετων ισχυρών δυνάμεων πεζικού στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.                                     
Σε συνέχεια προηγούμενου δημοσιεύματος της ίδιας ισραηλινής ιστοσελίδας, που πρώτο το INSIDER δημοσίευσε και σύμφωνα με το οποίο την 14/9 ενεργοποιήθηκε το κοινό στρατιωτικό δόγμα Ελλάδας-Ισραήλ, στο σημερινό της δημοσίευμα η Debka Files αναφέρει ότι αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ο συντονισμός του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας της Ελλάδας και του Ισραήλ, που καλύπτει γεωγραφικά και την Κύπρο.                                         
Διαβάστε την συνέχεια στο INSIDER - Συνεχής ενημέρωση για τις δραματικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μέσόγειο

Νέα μέτρα ανακοινώνονται μετά την Δευτέρα

Στοιχεία φωτιά για τους στημένους αγώνες από την Κύπρο                                                      
Ξεσπαθώνει ο Σόϊμπλε κατά του Ρέσλερ                                                           
"Ραντεβού" στη Νέα Υόρκη Παπανδρέου και Ερντογάν                                           
Το δις εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού...                                                   
Εννέα στους δέκα κατοίκους του πλανήτη διαθέτουν σύνδεση κινητού τηλεφώνου                                                      
Νέα μέτρα ανακοινώνονται μετά την Δευτέρα

Greek Alert

Greek Alert                                                         
Πανηγυρισμοί στην Αθήνα από το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ!!! της Αλβανικής Εθνικιστικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία;!                                                  
Στον «αέρα«» η Ελληνικότητα της Χειμάρρας και των περιοχών εκτός μειονοτικής ζώνης.                                    
ΑΣΚΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΟΓΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ. EΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;                                                    
Επιχειρούν διχασμό για το πτητικό επίδομα                                                      
Tέλος στη δημόσια προσευχή μουσουλμάνων στη Γαλλία                                                         
Τελικά δεν πάμε καλά . Διέκοψαν το ρεύμα σε ανάπηρο πολέμου                                                   
ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ                                         
Ισραήλ: "Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν το Καστελόριζο"!!!                                                              
Άρχισαν να στήνουν ενέδρες σε αστυνομικούς οι γνωστοί-πασίγνωστοι κουκουλοφόροι...

Διαβουλεύσεις για το ευρω-δάνειο

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                                          
Στην Αθήνα επιστρέφει η τρόικα                                                
Διαβουλεύσεις για το ευρω-δάνειο με φόντο τα νέα μέτρα                                                      
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011                                      
Στην Αθήνα επιστρέφει την ερχόμενη εβδομάδα το κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία υλοποίησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.                                     
Ωστόσο η απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα θα ληφθεί τον Οκτώβριο.                                              
Εν τω μεταξύ οι ευρωπαίοι εταίροι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση στο χθεσινό Eurogroup να εφαρμόσει άμεσα τα νέα μέτρα που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα.                               
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της τρόικας.                                       
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

«Χαράτσι» και στους επιδοτούμενους ανέργους

www.marketbeast.gr                                           
«Χαράτσι» και στους επιδοτούμενους ανέργους                                      
ΣΒΒΕ: Ζητά εξαίρεση των βιομηχανοστασίων από                                   
ECOFIN: Συμφωνία για οικονομική διακυβέρνηση                               
Πλήγματα στη φαρμακοβιομηχανία από το κράτος                                             
Δημοσκόπηση Reuters: 65% χρεοκοπία Ελλάδας                                           
Ποινική δίωξη στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ                                      
Τον Οκτώβριο η απόφαση για την 6η δόση                                         
Τηλεδιάσκεψη ΥΠΟΙΚ-τρόικας τη Δευτέρα                                            
Οι τελικές ρυθμίσεις για το τέλος μέσω ΔΕΗ                                       
Rehn: Ισχυρή η αποφασιστικότητα της Ελλάδας

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                             
Ποιοί ξεπούλησαν τη χώρα; Γιατί δεν ασκούν διώξεις οι εισαγγελείς εναντίον των προδοτών;                               
Για τον σχολιαστή Πιγκουίνο                                                      
Aποκατάσταση σχέσεων με Ισραήλ θα ζητήσει ο Ομπάμα από τον Ερντογάν                                      
Συνάντηση Ερντογάν με Παπανδρέου στις ΗΠΑ,Στο πλαίσιο της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.                                             
ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΜ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ «Χτυπούν» την Τουρκία δια της διπλωματίας                                           
Μην εκνευρίζετε τους Τούρκους                                                    
"Θέμα ευαίσθητο" η οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου-Ελλάδος                                                  
Συνελήφθη αποστάτης του συριακού στρατού                                           
Μιά διόρθωση ενδεικτική του κλίματος;                                                   
Δεν επιδιώκει στρατιωτική αναμέτρηση η Άγκυρα                                                     
Ισραήλ:Αναπτύσσει ενισχύσεις στη κατεχόμενη Δυτική ΌχΘη                                                  
Αρχισε να λειτουργεί το ελικοδρόμιο της Noble Αναμένεται να μεταφέρονται καθημερινά 30 περίπου άτομα                                                  
Erdogan's Middle Eastern Victory Lap                                                
Οι τουρκικές απειλές στη συνάντηση των υπ. Αμυνας Ελλάδας - Κύπρου                                                    
The Land of Gas and Honey                                                    
Βρήκα πως θα γλυτώσω την εισφορά για το σπίτι....                                            
Δύο τουρκικά F-16 στην περιοχή της ''Αφροδίτης''                                                  
Ενοπλος εκφοβισμός από Τουρκία νότια του Καστελόριζου                                               

Διαφημιστικά πανό κατά του Ερντογάν στο Τελ Αβίβ                                                
Οι νεοοθωμανοί κουρσάροι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα! Πόσα απίδια βάζει ο σάκος κύριοι αρχιτέκτονες του Ερζερούμ;                                              
Ποιούς Ενοχλεί η Ρωμαιοσύνη;                                                 
Άντε βγάλε άκρη: το ραντάρ που θα τοποθετηθεί στην Τουρκία, είναι ίδιο και θα συνεργάζεται με το ραντάρ του Ισραήλ!!!                                         
Μια κρίσιμη συνάντηση «γέννησε» την ΠΓΔΜ                                                      
Από το Economist....                                                      
Σερβία: Ο μουφτής Μουσουλμάνων της επαρχίας Σάντζακ ομιλεί για αυτονομία