Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εκδηλώσεις Μνήμης Γενοκτονίας σε όλο τον κόσμο

Παρακολουθήστε μέσα από το e-Pontos.gr το πλήθος των εκδηλώσεων που γίνονται σε όλο τον κόσμο για την "Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου".
Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.)
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσσαλονίκης "Ο Πόντος"
Σύλλογος Πόντιων Ευόσμου "Παναγία Κρεμαστή"
Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπύλλου Κιλκίς
Εκδηλώσεις Δήμου Παρανεστίου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Δρέπανο Κοζάνης
Ποντιακοί Σύλλογοι του Ν. Πιερίας
• Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Λάρισα
Ποντιακοί Σύλλογοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης
Ποντιακοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι περιοχής Εορδαίας
Σύλλογος Ποντίων "Αργοναύται-Κομνηνοί" και τα Ποντιακά Σωματεία της Καλλιθέας
Σύλλογος Ποντίων Ν. Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης»
Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας
Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σαμψούντας «Η Αμισός»
Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Αρετής «Διογένης ο Σινωπεύς»
Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς
Ποντιακά Σωματεία του Ν. Ροδόπης
Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας (Π.Ε.Ν.) Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου της Π.Ο.Ε.
Πολιτιστικός Σύλλογος Αναγέννησης Σερρών
Ένωση Ποντίων Πανοράματος
Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας τιμά την 96η επέτειο της γενοκτονίας και ζητά από την Τουρκία
Ένωση Ποντίων Μενεμένης "Εύξεινος Πόντος"
Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»
Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ»
Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος»
Μορφωτικός Σύλλογος Αλωνακίων "Πόντος"
Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Ποντιακή Εστία Μελβούρνης
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Αττικής
Σύλλογος Ποντίων Μοντρεάλ «Ο Εύξεινος Πόντος»
Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Κολωνίας και Περιχώρων "Οι Αργοναύτες"
Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης «Μανουήλ Κομνηνός»
Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βατολάκκου
Σωματείο Ποντίων Πατρών "Ο Φάρος"
info@e-pontos.gr
www.e-pontos.gr

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

6η ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΚΑΒΟ 2012

2ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Σταυροδρόμι γλωσσών & πολιτισμών: ελληνο-αλβανική επαφή» την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαΐου 2012, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής, Α.Π.Θ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Οι εκδόσεις Κέδρος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Δημήτρη Σωτάκη Ο θάνατος των ανθρώπων
Τρίτη 29 Μαΐου και ώρα 20:00 στο Étage littéraire, στη νέα στοά του Booze Cooperativa
Ο Δημήτρης Σωτάκης θα συνομιλήσει με τους συγγραφείς Αμάντα Μιχαλοπούλου και Θανάση Χειμωνά.
Αποσπάσματα από το μυθιστόρημα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μάντυ Λάμπου και Κλέλια Ρένεση.
Étage littéraire, Νέα στοά του Booze Cooperativa: Κολοκοτρώνη 57-59, 1ος όροφος

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.- Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων - Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Διεθνής Ημέρα Μουσείων /// 18 Μαΐου 2012
«Μουσεία σ’ έναν κόσμο που αλλάζει - νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις»
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.
Με έξι ειδικές εκδηλώσεις, ελεύθερη είσοδο στις τρέχουσες εκθέσεις και παραμένοντας ανοιχτό, από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, τιμά το Τελλόγλειο, την Παρασκευή 18 Μαΐου, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Η ελεύθερη είσοδος για το κοινό αφορά τις εκθέσεις «Σπύρος Παπαλουκάς, 1922 κ.ε.», «Αποτυπώματα Δύο αιώνων: 19ος – πρώτο μισού 20ού», «Ανακύκλωση με Τέχνη. Μην το πετάς» και «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας» του Γιώργου Τσάρα.
Από τις 10 το πρωί το εργαστήριο Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με σύνθημα " Αλληλεγγύη - Εξωστρέφεια" συμμετέχει με δύο δράσεις στις εκδηλώσεις του Τελλογλείου. Η πρώτη αφορά στην υλοποίηση ενός έργου – γλυπτού από βέργες χάλυβα -διαστάσεων 5μ.χ 1,6 μ. χ 0,7 μ. - που βασίζεται σε ιδέα του γλύπτη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και διευθυντή του εργαστηρίου Γλυπτικής Γιώργου Τσάρα, με στόχο την ανάδειξη της γλυπτικής στο χώρο μέσα από το πνεύμα της συλλογικότητας και της συνέργειας. Το έργο θα υλοποιήσουν φοιτητές μαζί με το δάσκαλό τους, οι οποίοι θα δουλεύουν πάνω σε μια μεταλλική κατασκευή, την εξέλιξη της οποίας βήμα-βήμα θα μπορούν να παρακολουθούν οι επισκέπτες του Μουσείου, ενώ συνολικά η προσπάθεια αναμένεται να διαρκέσει περίπου πέντε ώρες. Η δεύτερη έχει να κάνει με ένα διαδραστικό έργο, που θα επιμεληθούν και πάλι φοιτητές του εργαστηρίου με το δάσκαλό τους κ. Τσάρα στο προαύλιο του Τελλογλείου καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το έργο με θέμα "Η Ελπίδα μας" θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των επισκεπτών, μικρών και μεγάλων. Οι επισκέπτες-συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν ή (και) να ζωγραφίσουν την «Ελπίδα» τους σε μια κόλλα χαρτί Α4 με έγχρωμους μαρκαδόρους. Όλες οι "Ελπίδες" θα αναρτηθούν σε μια ελαφρά μεταλλική κατασκευή ( τετράεδρο) με χρωματιστά μανταλάκια.
Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι, η πρώτη και στις 8.30 το βράδυ η δεύτερη, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στην έκθεση «Αποτυπώματα Δύο αιώνων: 19ος – πρώτο μισού 20ου».
Επίσης, στις 7.30 το βράδυ το χοροθέατρο της ΧΑΝΘ θα παρουσιάσει χορευτικό δρώμενο βασισμένο στην εσωτερική αρχιτεκτονική του Τελλόγλειου, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στις 8, η Φωτεινή Βαλεοντή θα παρουσιάσει το κοινωνικό δίκτυο USEUM.
Τις εκδηλώσεις θα κλείσουν οι Plastic Flower με συναυλία στον προαύλιο χώρο του Τελλογλείου, στις 9 το βράδυ.
Σημειώνεται, πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανοικτά εργαστήρια περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες να εκφραστούν με φαντασία και δημιουργικότητα, ζωγραφίζοντας με τον τρόπο τους τη δική τους θαλασσογραφία, αυτοπροσωπογραφία και νεκρή φύση.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα
Διεθνής Ημέρα Μουσείων/// 18 Μαΐου 2012
ΜUSEUM, στις 8 το βράδυ
Στα πλαίσια του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα μουσείων, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. φιλοξενεί τη Φωτεινή Βαλεοντή που παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το USEUM. Το USEUM είναι ένα κοινωνικό δίκτυο στο οποίο καθένας θα "συλλέγει" θα "δημοσιεύει" και θα "ανακαλύπτει" έργα τέχνης. Θα συγκεντρώνει και θα μοιράζεται τα αγαπημένα του έργα τέχνης, όπως τα έχει αναρτήσει ή βρει στο διαδίκτυο, θα συγκεντρώνει πληροφορίες γύρω από κάθε έργο και θα τα τεκμηριώνει όπως επιθυμεί. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια διεθνής και διαχρονική συλλογή τέχνης την οποία θα εμπλουτίζει, θα επιμελείται και θα τεκμηριώνει ισότιμα κάθε χρήστης-επισκέπτης της πλατφόρμας.
Βιογραφικό σημείωμα: Η Φωτεινή Βαλεοντή, 24 ετών, είναι διδακτορική φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου. Απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά παρακολούθησε με υποτροφία το μεταπτυχιακό καλών τεχνών με θέμα τα διαδραστικά ψηφιακά μέσα στο κολλέγιο Ravensbourne (City University of London) απ’ όπου αποφοίτησε με Α+. Στα δύο χρόνια των μεταπτυχιακών σπουδών της ειδικεύθηκε στον τομέα των νέων μέσων και τεχνολογιών για την πολιτιστική κληρονομιά, κάνοντας πιλoτικές εφαρμογές για την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και τον εκθεσιακό χώρο του Θεάτρου Globe του Σέξπιρ. Η Φωτεινή Βαλεοντή έχει κληθεί να παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε διάφορα συνέδρια. Η διδακτορική της διατριβή επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του USEUM, του κοινωνικού δικτύου για έργα τέχνης, το οποίο συμπληρώνεται και συντηρείται συμμετοχικά τόσο από καλλιτέχνες όσο κι από λάτρεις της τέχνης. To USEUM κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Athens Startup Weekend 2012 στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft.
Διεθνής Ημέρα Μουσείων/// 18 Μαΐου 2012
Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Εικαστικές δράσεις για παιδιά
Στην έκθεση «Αποτυπώματα Δύο αιώνων: 19ος – πρώτο μισού 20ού», τα παιδιά μπορούν να δουν προσωπογραφίες, θαλασσογραφίες και νεκρές φύσεις αρκετών από των σημαντικότερους καλλιτέχνες της συγκεκριμένης περιόδου παίρνοντας ερεθίσματα για να δημιουργήσουν τα ίδια τα δικά τους έργα.
Με το σύνθημα του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Όλοι όμως είμαστε καλλιτέχνες!!! Έλα να κάνεις την αυτοπροσωπογραφία σου, διάλεξε το μοντέλο σου, ρίξε το καραβάκι σου στη θάλασσα ζωγράφισε τη νεκρή φύση, έτσι, ώστε να «σφύζει» από ζωή», το Τελλόγλειο περιμένει τους μικρούς επισκέπτες σε μια ειδική παιδική γωνιά για να δοκιμάσουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, αλλά κυρίως τη φαντασία τους!
Διεθνής Ημέρα Μουσείων/// 18 Μαΐου 2012
Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Χ.Α.Ν.Θ., στις 7.30 μ.μ.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Χ.Α.Ν.Θ με χορογράφο τη Δροσιά Τριαντάκη παρουσιάζει χορευτικό δρώμενο βασισμένο στην εσωτερική αρχιτεκτονική του Τελλόγλειου Ιδρύματος, αισθητοποιώντας την προοπτική που δημιουργεί ο χώρος σε σχέση με τη θέση του κάθε θεατή. Μέσα από ένα σωματικό παιχνίδι αφήγησης, ο σκηνικός χώρος, με αφετηρία το κέντρο του, μεταφέρει τη ματιά του θεατή από επίπεδο σε επίπεδο αποκαλύπτοντάς του μια νέα πραγματικότητα διευρύνοντας, ταυτόχρονα, και τη δική του εσώτερη οπτική. Η δράση του κάθε σώματος παραδίδει τη σκυτάλη στην επόμενη, δημιουργώντας, μέσα από την αλληλεπίδραση, μια νέα σύνθεση μεταμορφώνοντας το χώρο που είναι φτιαγμένος για κάτι άλλο.
Συμμετέχουν: Εύα Αετοπούλου, Κική Γεωργιάδου, Κατερίνα Ζιάρα, Μαργαρίτα Μωραίτη, Ειρήνη Παντερή, Νίκος Ράμμος, Δανάη Τεζαψίδου, Νικολέτα Τζιανουδάκη, Φαίδρα Χαραλαμπίδου.
Διεθνής Ημέρα Μουσείων/// 18 Μαΐου 2012
Συναυλία των Plastic Flowers, στις 9 μ.μ.
Οι Plastic Flowers δίνουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με μία συναυλία, στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Τελλογλείου.
Οι Plastic Flowers συνθέτουν μουσική συνδυάζοντας την Ambient μαζί με διάφορα στοιχεία Shoegaze και Pop, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιαίτερο οπτικο-ακουστικό θέαμα. Στις αρχές Απριλίου ολοκλήρωσαν το πρώτο τους mini tour σε Ελλάδα και Αγγλία, ενώ στις 28 Μαρτίου κυκλοφόρησαν ψηφιακά το νέο τους EP, «Natural Conspiracy».
Έχουν αποσπάσει σημαντικές κριτικές από διάφορα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σύντομα θα ανακοινώσουν τις νέες τους ευρωπαϊκές εμφανίσεις μέσα στο προσεχές καλοκαίρι, καθώς και τη κυκλοφορία ενός EP τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.
http://plasticflowers.bandcamp.com/album/natural-conspiracy
ΧΡΗΣΙΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ: Παρασκευή 18 Μαΐου 2012
ΧΩΡΟΣ: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2310 247111, 2310991610, 2310991615 και 2310 991377

6η Πεζοπορία στον Κάκκαβο Σάββατο 19/05/2012

Συναυλία Athenaeum (18.5)

Αποτελέσματα 1ου αγώνα δρόμου Απάν Σο Ρακανόπον

Αποτελέσματα 1ου αγώνα δρόμου Απάν Σο Ρακανόπον
Ήταν μια γιορτή, για τον Επτάλοφο, για τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ακρίτες Επταλόφου και για όλους όσους δούλεψαν για να βγει αυτός ο αγώνας και για να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Πάνω 150 αθλητές που να σημειωθεί ότι ήρθαν και τίμησαν τον αγώνα από πολλά και διαφορετικά μέρη στάθηκαν στην αφετηρία του πρώτου Ποντιακού αγώνα της Ελλάδας Η αυλαία του έπεσε με τις καλύτερες εντυπώσεις και το ραντεβού δόθηκε ήδη για το 2ο Απάν Σο Ρακανόπον 2013.

Οι νικητές για τους άνδρες
1ος Γάζος Δημήτρης ΟΜΓ 54.40
2ος Ζάνεφ Βλαδίμηρος Αετός Θεσσαλονίκης 56.25
3ος Σαρίδης Παύλος Μοτολέσχη Καβάλας 59.32

Στις γυναίκες ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν οι
1η Γιώτη Ειρήνη Drift Running Team 1.13.13
2η Τσιφλίδου Κούλα Ανεξάρτητη 1.24.15
3η Γεωργιάδου Τριάδα Ανεξάρτητη 1.26.20
Η διαδρομή ήταν σχετικά απαιτητική με τους δρομείς όμως να ευνοούνται από τις καλές καιρικές συνθήκες. Να σημειωθεί ότι αναγκάστηκε η οργανωτική επιτροπή να μειώσει τη διαδρομή κατά 1300 μ καθώς αυτή που στην αρχή είχε οριστεί ήταν αδύνατον για τους δρομείς να την τρέξουν.
Πριν το αγώνα τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη των 353000 σφαγιασθέντων Ποντίων και κρατήθηκε 1’ σιγή από όλους του παρευρισκομένους. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 πμ και οι σταθμοί υδροδοσίας ήταν στο 4ο και 8ο χλμ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της , οι δρομείς είχαν την δυνατότητα να δουν τα γκρεμισμένα σπίτια των Τούρκων που στη συνέχεια κατοικήθηκαν από τους Πόντιους κατά την ανταλλαγή του 1922. Αυτά ερειπώθηκαν εκ νέου και δημιούργησαν το νέο χωριό Επτάλοφος.
Οι εκπλήξεις για τους δρομείς ήταν πολλές και ευχάριστες καθώς πέρα από το όμορφο τοπίο, το όρος Κρούσια, είχα την δυνατότητα να ακούν τους χτύπους ποντιακού νταουλιού σε κάποια σημεία και να τους πάρουν λουλούδια 1 χλμ πριν τερματίσουν.
Σε όλους τους αθλητές δόθηκαν πρωτότυπα και συλλεκτικά μετάλλια με μοβ (παραδοσιακό χρώμα πένθους) κορδέλες που δεν θα ξανακοπούν, πρωτότυπα αναμνηστικά διπλώματα και εικόνες της Παναγίας Σουμελά – της Παναγίας των Ποντίων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο των Ακριτών Επταλόφου Κιλκίς αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους:
Δήμο Κιλκίς και τον Δημ. Σύμβουλο κ. Δημήτρη Κυριακίδη
Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Γρηγόρη Χατζησάββα για τον ασθενοφόρο που διέθεσε και τον γιατρό κ. Διονύση Καρακλίδη
Ιερέα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επταλόφου πατέρα Παναγιώτη Μποζάνη ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον κ. Δημήτριο Γρηγοριάδη γενικό γραμματέα του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ" ο οποίος αφιέρωσε 2 μέρες και με την εμπειρία του συνέβαλε για την επιτυχή έκβαση του αγώνα
Όλους τους εθελοντές και τις γυναίκες του χωριού που μαγείρεψαν τα ποντιακά εδέσματα Πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε εσάς τους δεκάδες δρομείς, που δώσατε βροντερό παρών στον αγώνα μας τιμώντας την μνήμη των 353000 σφαγιασθέντων Ποντίων.
Το όραμα του Χρήστου Μυστρίδη προέδρου του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ" για τον αγώνα δρόμου "Απάν Σο Ρακανόπον" έγινε πραγματικότητα τώρα οφείλουμε να διατηρήσουμε και μεγαλώσουμε αυτόν τον νέο θεσμό για το νομό Κιλκίς.
Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ’ΑΛΛΟ!!!
Και του χρόνου …..με υγεία.
Δείτε φωτογραφίες σε μορφή slideshow και στο Facebook. Τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σας για των αγώνα μπορείτε να τις μοιραστείτε και στο forum του Running News.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ 1ο ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Α/Α ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΧΡΟΝΟΣ

1 ΓΑΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 27 54¨40
2 ΖΑΝΕΦ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΑΕΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 70 56¨42
3 ΣΑΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ 35 59¨21
4 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 42 59¨34
5 ΚΟΤΖΑΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 24 59¨58
6 ΓΙΑΚΑΜΟΖΗΣ ΦΩΤΗΣ INTERSPORT RUNNING TEAM 102 1¨00¨35
7 ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 74 1¨02¨05
8 ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 91 1¨02¨19
9 ΦΙΛΗΜΕΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 69 1¨04¨00
10 ΠΑΡΛΑΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 62 1¨05¨11
11 ΜΥΓΔΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΛΚΗΔΩΝΑ 140 1¨06¨18
12 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 110 1¨06¨19
13 ΜΗΛΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 126 1¨06¨26
14 ΣΟΥΠΙΑΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΟΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 81 1¨07¨19
15 ΤΟΤΣΚΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 131 1¨07¨59
16 ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 31 1¨09¨24
17 ΘΩΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 92 1¨09¨45
18 ΤΕΡΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 89 1¨10¨12
19 ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 138 1¨10¨15
20 ΑΥΓΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 86 1¨10¨20
21 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΟΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 54 1¨10¨28
22 ΚΟΤΣΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 45 1¨10¨36
23 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΗΣ ΗΔΩΝΕΣ ΩΚΥΠΟΔΕΣ 48 1¨10¨42
24 ΔΑΜΚΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 125 1¨10¨48
25 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 90 1¨11¨11
26 ΤΕΝΤΖΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΟΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 65 1¨11¨19
27 ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 139 1¨11¨23
28 ΦΙΟΥΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΟΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 28 1¨11¨25
29 ΚΟΛΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 71 ΑΜ 98 1¨11¨33
30 ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΟΚ 104 1¨11¨36
31 ΓΚΟΡΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 17 1¨11¨40
32 ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 78 1¨11¨51
33 ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΟΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 64 1¨11¨57
34 ΚΟΥΠΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 106 1¨12¨10
35 ΤΣΟΥΓΚΑΣ ΠΛΑΤΩΝ 71 ΑΜ 21 1¨12¨47
36 ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ 116 1¨12¨54
_ ΤΟΝΓΙΑΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΕΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ 114 1¨12¨54
38 ΓΙΩΤΗ ΕΙΡΗΝΗ DRIFT RUNNING TEAM KOMOΤΗΝΗ 50 1¨13¨13
39 ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ 2917 TEAM 111 1¨13¨33
40 ΡΕΤΖΕΠΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 23 1¨13¨41
41 ΠΑΓΚΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 18 1¨13¨52
42 ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 36 1¨14¨24
43 ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 161 1¨14¨50
44 ΧΟΥΜΚΟΣΛΗΣ ΑΒΡΑΑΜ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 47 1¨15¨12
45 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 166 1¨15¨18
46 ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 61 1¨15¨33
47 ΚΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 129 1¨15¨38
48 ΚΟΛΥΜΠΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 60 1¨15¨39
49 ΣΕΑΜΠΕΖΗΣ ΠΑΡΗΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 119 1¨15¨40
50 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 72 1¨15¨42
51 ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΜΩΥΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 3 1¨16¨01
52 ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 71 ΑΜ 99 1¨16¨11
53 ΛΥΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 134 1¨16¨20
54 ΚΡΥΣΤΑΜΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 14 1¨16¨33
55 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 22 1¨16¨46
56 ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΣΟΛΟΜΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 171 1¨16¨58
57 ΚΑΙΣΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΒΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 169 1¨17¨06
_ ΠΕΤΡΑΚΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 170 1¨17¨06
59 ΤΑΝΑΣΕΣΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 71 ΑΜ 163 1¨17¨28
60 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 40 1¨18¨04
61 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 32 1¨18¨22
62 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 33 1¨18¨30
63 ΚΟΡΑΒΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΟΜΑΔΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 101 1¨18¨41
64 ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 167 1¨18¨52
65 ΚΑΛΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 37 1¨18¨56
66 ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 49 1¨19¨00
67 ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 94 1¨19¨14
68 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΛΙΚΟΥ 39 1¨19¨55
69 ΝΕΒΕΣΚΙΩΤΗΣ ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 133 1¨19¨56
70 ΤΟΝΓΙΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ 115 1¨20¨33
71 ΚΑΠΡΑΝΤΖΙΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 85 1¨20¨52
72 ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 103 1¨21¨00
_ ΖΙΩΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 121 1¨21¨00
_ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΔΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 16 1¨21¨00
75 ΚΟΥΤΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 79 1¨21¨28
_ ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΒΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 25 1¨21¨28
77 ΜΙΜΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ ΝΟΜΑΣ MEGABIKE 83 1¨22¨10
78 ΠΑΡΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΒΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 168 1¨22¨24
79 ΤΕΝΕΚΕΤΖΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 174 1¨22¨40
80 ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 109 1¨22¨58
81 ΜΑΡΤΙΝΙΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 118 1¨23¨06
82 ΠΕΓΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 71 ΑΜ 127 1¨23¨19
83 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 56 1¨23¨25
84 ΜΑΣΛΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 55 1¨23¨32
85 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 132 1¨23¨39
86 ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 58 1¨24¨27
87 ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 130 1¨24¨42
88 ΤΣΙΦΛΙΔΟΥ ΚΟΥΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 19 1¨24¨57
89 ΒΑΣΔΕΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ 88 1¨24¨59
90 ΠΟΛΥΔΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 113 1¨25¨10
91 ΠΑΠΑΛΙΩΖΗΣ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 123 1¨25¨17
92 ΠΑΤΣΑΒΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 112 1¨25¨19
93 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 71 ΑΜ 162 1¨25¨22
94 ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 2 1¨25¨31
95 ΑΣΤΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 10 1¨25¨48
96 ΚΕΤΣΕΤΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 84 1¨26¨00
97 ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΤΡΙΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 165 1¨26¨03
98 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 11 1¨26¨12
_ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 67 1¨26¨12
100 ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9 1¨26¨14
101 ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 52 1¨26¨18
102 ΧΑΡΙΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 87 1¨26¨25
103 ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 1 1¨26¨51
104 ΤΣΙΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ 57 1¨27¨07
105 ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΕΒΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 5 1¨27¨28
106 ΔΕΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 136 1¨27¨48
107 ΤΑΚΕΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 71 ΑΜ 43 1¨28¨02
108 ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 29 1¨28¨17
109 ΤΖΙΛΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 93 1¨28¨25
110 ΤΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 15 1¨28¨29
111 ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 73 1¨28¨53
112 ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 7 1¨29¨08
113 ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 128 1¨29¨33
114 ΧΑΤΖΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 77 1¨29¨40
115 ΤΟΥΠΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 82 1¨30¨44
_ ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 30 1¨30¨44
117 ΚΟΥΤΣΙΩΤΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 71 1¨31¨00
118 ΔΗΣΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 175 1¨31¨23
119 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 105 1¨31¨26
120 ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ ΤΙΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 41 1¨31¨47
121 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 13 1¨32¨16
122 ΜΑΡΚΑΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ INTERSPORT RUNNING TEAM 53 1¨33¨38
123 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 172 1¨33¨47
124 ΦΛΩΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 108 1¨33¨55
125 ΘΩΪΔΟΥ ΕΛΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 96 1¨35¨15
126 ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 137 1¨35¨29
127 ΦΙΛΙΜΕΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 4 1¨35¨32
128 ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 80 1¨35¨53
129 ΚΟΥΣΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 20 1¨36¨12
130 ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 124 1¨36¨22
131 ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 122 1¨36¨24
132 ΠΙΤΣΙΛΙΔΟΥ ΡΕΝΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 164 1¨36¨44
133 ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 76 1¨37¨37
_ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 75 1¨37¨37
_ ΣΤΑΘΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 51 1¨37¨37
136 ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 97 1¨38¨48
137 ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΚΩΝ/ΝΟΥ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 135 1¨38¨54
138 ΒΟΥΤΣΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 71 ΑΜ 44 1¨39¨06
139 ΚΟΛΕΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 34 1¨39¨13
140 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 68 1¨39¨23
141 ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 66 1¨43¨17
_ ΝΙΟΖΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 117 1¨43¨17
_ ΚΙΛΙΝΤΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 59 1¨43¨17
_ ΤΑΣΙΩΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 46 1¨43¨17
145 ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 6 1¨44¨21
146 ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ 12 1¨45¨49
147 ΚΑΛΑΘΕΡΗ ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 95 1¨46¨02
_ ΚΟΚΚΙΝΟΓΟΥΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 38 1¨46¨18
149 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 100 1¨47¨00
150 ΚΟΥΠΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 107 1¨50¨10
151 ΜΑΛΔΟΒΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 120 1¨52¨26
152 ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΔΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 63 1¨56¨25
153 ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 26 1¨56¨35
154 ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 176 2¨00¨54
155 ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 177 ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ
http://akriteseptalofou.blogspot.com/2012/05/1_14.html

Οι Ευρωπαϊκές Βιβλιοθήκες και η πρόκληση των ηλεκτρονικών εκδόσεων

Η κοινωνία είναι στα πρόθυρα μεγάλων αλλαγών. Η μεταμόρφωση των μέσων και της αγοράς πληροφοριών είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την κοινωνία μας. Είναι μία ευκαιρία όπως επίσης και μία απειλή για την Ευρώπη.
Είναι καθήκον των ευρωπαίων πολιτικών να εγγυηθούν ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία, την παιδεία, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία για όλους τους ευρωπαίους πολίτες μέσω δημοσίων υπηρεσιών. Μια ανταγωνιστική αγορά μπορεί να είναι καινοτόμα μόνο όταν βασίζεται σε καλά εκπαιδευμένους και πληροφορημένους πολίτες.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι βιβλιοθήκες εγγυούνται ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο, την πληροφορία και τον πολιτισμό για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Όμως το παρόν νομικό πλαίσιο εμποδίζει τις βιβλιοθήκες από το να ολοκληρώσουν αυτές τις σημαντικές υπηρεσίες στην ψηφιακή εποχή, ειδικά αναφορικά με την ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρονικών βιβλίων.
1. 1. Διότι με την εξάντληση του δικαιώματος διανομής μετά την πρώτη πώληση, μια βιβλιοθήκη μπορεί να αγοράσει τυπωμένα έργα, π.χ. βιβλία, από έναν βιβλιοπώλη και να χρησιμοποιήσει τα αντίγραφα για δανεισμό στους χρήστες της βιβλιοθήκης. Η πράξη αυτή της βιβλιοθήκης δεν παρεμβάλλεται στα δικαιώματα του συγγραφέα (ή οποιουδήποτε άλλου κατόχου δικαιωμάτων). Σαν αποτέλεσμα, η βιβλιοθήκη αποφασίζει σε συνάρτηση με την πολιτική προσκτήσεων που έχει, ποια βιβλία θα αγοράσει και θα χρησιμοποιήσει για δημόσιο δανεισμό.
2. 2. Από την άλλη μεριά, και επειδή ο ηλεκτρονικός δανεισμός είναι υπηρεσία, η έννοια της εξάντλησης του δικαιώματος διανομής δεν εφαρ μόζεται, και η βιβλιοθήκη μπορεί μόνο να αποκτήσει το ψηφιακό αντικείμενο, ηλεκτρονική βιβλίο ή περιοδικό, μπαίνοντας σε μία συμφωνία αδειών χρήσης με τον συγγραφέα (ή άλλους κάτοχους δικαιωμάτων). Οι κάτοχοι δικαιωμάτων είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν πότε θέλουν να δώσουν πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο έργο, καθώς επίσης να αποφασίσουν και τους όρους μιας τέτοιας πρόσβασης. Το αποτέλεσμα αυτών είναι ότι η πολιτική προσκτήσεων αποφασίζεται από τον εκδότη και όχι από την βιβλιοθήκη.
3. 3. Είναι σημαντική, και κατά την άποψή μας απαράδεκτη, αλλαγή το γεγονός ότι η πολιτική προσκτήσεων μπορεί να καθορίζεται από τους εκδότες και το ότι η ελεύθερη πρόσβαση για τους Ευρωπαίους πολίτες αποφασίζεται από τους εκδότες. Και η πρόκληση είναι να βρούμε λύσεις σε αυτό το πρόβλημα.
Για αυτό η EBLIDA προτείνει:
Α. Ένα μνημόνιο κατανόησης με την Ομοσπονδία των Ευρωπαίων Εκδοτών (Federation of European Publishers) για «Δίκαια Μοντέλα Αδειών Χρήσης».
Β. Ένας εκσυγχρονισμός του καθεστώτος πνευματικών δικαιωμάτων για τα ηλεκτρονικά βιβλία, τον ηλεκτρονικό δανεισμό και το ηλεκτρονικό περιεχόμενο με σκοπό να επιτραπεί στις βιβλιοθήκες να συνεχίσουν να επιτελούν τις υπηρεσίες τους για όλους του Ευρωπαίους πολίτες.
Η EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations) είναι μια ανεξάρτητη ένωση – ομπρέλα των εθνικών ενώσεων και θεσμών για τις βιβλιοθήκες, την πληροφόρηση, την τεκμηρίωση και τα αρχεία στην Ευρώπη.
Επικοινωνία: eblida@eblida.org, Web site: www.eblida.org

Χοροθέατρο ΚΘΒΕ στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟΠΩΛΕΙΟ: ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Θεατροπωλεί- ου», το Χοροθέατρο ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει εκτάκτως, την Κυριακή 20/05/2012, την παράσταση «Θα φύγουμε μαζί», σε χορογραφία sinequanon, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Πειραματική Σκηνή), στις 21.00 [...]
Οι θεατές της παράστασης καλούνται να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διατεθούν σε κοινωνικά ιδρύματα.
Πληροφορίες & κρατήσεις για τις παραστά- σεις του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» μπο- ρούν να γίνουν τηλεφωνικά στα ταμεία του ΚΘΒΕ 2315 200200.
Διαβάστε περισσότερα
εδώ

Καρδαμύλη / Θασος / Εύβοια / Ζαγοροχώρια

Καρδαμύλη Μεσσηνίας: 61€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο στο ξενοδοχείο Βάρδια
Καρδαμύλη Μεσσηνίας: 61€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο στο ξενοδοχείο Βάρδια. Ζήστε ένα μοναδικό 3ήμερο στην Καρδαμύλη, σε αυτόν τον υπέροχο παραδοσιακό οικισμό της μεσσηνιακής Μάνης!
Λιμένας Θάσου , στα διαμερίσματα Vera Lili : 149€ για ένα 5ήμερο για 2 άτομα

Λιμένας Θάσου , στα διαμερίσματα Vera Lili : 149€ για ένα 5ήμερο για 2 άτομα.Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με μια απίστευτη προσφορά για ένα πενθήμερο σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας !!!
Πευκί Ευβοίας : 65€ το 3ήμερο για 2 άτομα

Πευκί Ευβοίας : 65€ το 3ήμερο για 2 άτομα. Μια εκπληκτική τιμή για ένα ταξιδάκι στο ομορφότερο κομμάτι της Εύβοιας και σε ένα τουριστικό θέρετρο που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη!!!
Ζαγοροχώρια: 69€ για τριήμερο για δύο άτομα

Ζαγοροχώρια: 69€ για τριήμερο για δύο άτομα με πλούσιο παραδοσιακό πρωινό στο ξενοδοχείο Φιλύρα. Ζήστε την ζαγορίσια φιλοξενία και μαγευτείτε τόσο με τη μοναδική, φυσική ομορφιά τους όσο και με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Πλαισιωμένα από καταπράσινες βουνοπλαγιές, τρεχούμενα νερά, επιβλητικά φαράγγια και μαγευτικές λίμνες, αποτελούν ιδανικό προορισμό όλο το χρόνο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FLORAL

Παρασκευή 18 Μαΐου, 22.00
Live Nalyssa Green Trio Acoustic Live
Ένα ακουστικό, γλυκό, φολκλορικό και ανοιξιάτικο live από το τρίο της Nalyssa Green που αποδίδει με περίσσια αγάπη, αφοσίωση και γοητεία τα τραγούδια της καθώς και τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών. Nalyssa Green (κιθάρα, πλήκτρα, θέρεμιν, φωνή), Σπύρος Λιβάνης (κιθάρα, αγάπη, πόνος), Εβάνκελος Ισίδωρος Αρβανίτης Ασλανίδης (τύμπανα, κρουστά, γήινα κρουστά).
Είσοδος: 5€
Σάββατο 19 Μαΐου, 23.00

Live Jan Van de Engel Live
H μπάντα του Jan Van de Engel παρουσιάζει μουσική και τραγούδια από το ντεμπούτο του άλμπουμ “Misspent”, καινούργια κομμάτια και ευφάνταστες διασκευές στους ήχους της nu jazz, της pop και της electronica, ντυμένους με κινηματογραφική διάθεση.
Χρήστος Πασσαλής (φωνή - τρομπέτα), Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο), Jan Van de Engel (τύμπανα- electronics). Μαζί τους ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος (πλήκτρα).
Είσοδος: 5€ ή10€ με το “Misspent”
Δευτέρα 21 Μαΐου, 19.00

Παρουσίαση/Συζήτηση

Παρουσίαση πλαισίου δράσεων Yπο Κατασκευή
Το ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ είναι ένα ανοιχτό εγχείρημα σύμπραξης, που ανοίγει τις πόρτες στο κοινό από τις 28 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου, Βυρσοδεψείο, στο Βοτανικό.Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει ΙΔΕΕΣ (Διαλέξεις, Παρουσιάσεις, Συζητήσεις), ΕΙΚΟΝΕΣ (Εκθέσεις, Παραστάσεις, Προβολές) και ΔΡΑΣΕΙΣ (Εργαστήρια –διαδραστικού ενδύματος, φωτογραφίας, αφίσας- Residency Εγκαταστάσεων Τέχνης, Σύγχρονος Χορός).
Λίγο πριν την επίσημη έναρξή του, το ΥΠΟ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ σας προσκαλεί για μια παρουσίαση των Ιδεών, των Εικόνων και των Δράσεών του. Σ’ έναν ανοιχτό χώρο ιδεών θα ξεκινήσουμε το διάλογο πάνω στις παραμέτρους επανα-διαμόρφωσης του σύγχρονου πολιτισμού, διάλογος που θα συνεχιστεί σε λίγες μέρες στο Βυρσοδεψείο.
Περισσοτερες πληροφορίες:
www.ypokataskevi.gr

Τρίτη 22 Μαΐου, 19.00

Φιλοσοφική συζήτηση

Εργοτάξιο Ιδεών - Αναγνώσεις της νεωτερικότητας σε κρίση:

Νίτσε και Μπένγιαμιν
Στη συνάντηση αυτή θα παρουσιαστούν δύο φιλοσοφικές αναγνώσεις της ύστερης νεωτερικότητας μέσα από τα γραπτά του Φρίντριχ Νίτσε και του Βάλτερ Μπένγιαμιν. Στο πλαίσιο αυτών των αναγνώσεων, η κρίση του νεωτερικού παραδείγματος αποκαλύπτει μιαν άλλη όψη της ίδιας της νεωτερικότητας — ενδεχομένως της ίδιας της ουσίας και αλήθειας της.
Μιλούν: Ηλίας Παπαγιαννόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής Παν/μιου Πειραιά), Στέφανος Ροζάνης (Καθηγητής Φιλοσοφίας - Συγγραφέας).
Τετάρτη 23 Μαΐου, 22.00

Bar Theater Το Παιχνίδι...

Η ομάδα θεάτρου Δύο Συν και ο Κύριος Χ καλούν ζευγάρια σε ομαδικό group therapy, αν πάλι δεν έχετε βρει το ταίρι σας αξίζει να έρθετε για να δείτε από τι γλιτώνετε.
Μια κωμωδία για τις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων. Το ερωτικό ενδιαφέρον ενός ζευγαριού έχει μειωθεί και η επιθυμία τους να ανανεωθούν τους οδηγεί σε ένα μπαρ όπου και βρίσκονται να παίζουν, καθοδηγούμενοι από τον Κύριο Χ, ένα παιχνίδι με σκοπό την ανανέωση. Εκ πρώτης φαίνεται αθώο, όσο περνάει η ώρα όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι θεατές θα αποφασίσουν για το μέλλον της σχέσης. Παίζουν: Χριστίνα Κουλουμπή , Άγγελος Χατζάς ,Αλέξανδρος Κομπόγιωργας. Dj: Ηρακλής Ντουλάκης.
Είσοδος: 5€
Πέμπτη 24 & Παρασκευή 25 Μαΐου, 12.00-20.00

Βazaar Clip Art Radio Super Bazaar

Ένα μοναδικό cinema & comic memorabilia bazaar, ένα διήμερο party, meeting point συνεργατών και φίλων στο οποίο είναι καλεσμένη ολόκληρη η πόλη.
Πρόκειται για ένα παζάρι αναμνηστικών,
τα οποία θα διατεθούν σε χαμηλές τιμές,
κάτι σαν απρόσμενα δώρα για κάθε συλλέκτη
της καθημερινής μας μυθολογίας!
comics, cinema & smart lifestyle
Βιβλία, cd, dvd, μινιατούρες, παιγνίδια, δώρα, συλλεκτικά, πόστερ, vintage & retro accessories and clothes
by Swell Dame & Burbon Mademoiselle
Όλα σε καταπλικτικές τιμές από 1€
Από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ
Πέμπτη 24 Μαΐου, 20.00

Dj set Dj set Gazumbi

Freestyle set από τον πρίγκιπα του βινυλίου Gazumbi.
Afro Rhythms & Tropical Sounds, afrobeat, cumbia,mambo,tropical funk,
highlife,ska,reggae.
Παρασκευή 25 Μαΐου, 22.00

Dj set Rise Up! Panos Sourounis & Nikos Maraveyas.

Special Guests: American Bar, Nick Ottomo Angloupas
Μετά από ένα μικρό ταξίδι κάποιων εκατοντάδων χιλιομέτρων σε όλη την Ελλάδα ,η φωτογραφική-μουσική παράσταση ‘Rise Up’ κάνει στάση στην Αθηνά. Ο Πάνος Σουρούνης και ο Νίκος Μαραβέγιας μας προσκαλούν σε μια γιορτή αλλιώτικη από τις άλλες. Μαζί τους οι American Bar αλλά και ο Νικος Ottomo Αγγλούπας που με τα κρουστά του και ότι άλλο διαθέτει θα συνοδεύει ζωντανά το dj set τους. Το ‘Rise Up’, μέσω της μουσικής και της εικόνας, στήνει μια γιορτή αφιερωμένη σε όσους ξέρουν να δημιουργούν και να συγκρατούν όμορφες και αληθινές στιγμές.
Σάββατο 26 Μαΐου, 22.00

Live JazzMatazz Live

Η μουσική βόμβα του αδιαπραγμάτευτου swing-jazz που ακούει στο όνομα JazzMatazz, προσγειώνεται στο Floral για ένα ακόμη λαϊκό jazz show!
Τα αγαπημένα swing standards εμπλουτίζονται προς το χορευτικότερο, οι μαγκιόρικες ελληνικές επιλογές δεν λείπουν, τα jazz σολαρίσματα δίνουν και παίρνουν, ενώ τα τραγούδια των JazzMatazz, βουτηγμένα στην δίνη της εποχής της αβεβαιότητας, θα σας μιλήσουν με πολύ νόημα.
Είσοδος: 3€
Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ:
210 3800070 / fax: 210 3800071
e-mail: info@floralcafe.gr

ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ - Δ.ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

H νέα πρόταση για ψυχαγωγία στο σπίτι

H νέα πρόταση για ψυχαγωγία στο σπίτι
Οπτικοποίηση των δαπανών του ελληνικού δημοσίου

Τετραπληγικοί ήπιαν καφέ με τη βοήθεια ρομπότ!

Windows Phone εφαρμογή για το LinkedIn

Αναβαθμισμένο Nokia Belle

Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Apple στην Κίνα

Το Facebook εξαγόρασε τμήμα του Lightbox

H Google παρουσιάζει το Knowledge Graph, την νεότερη καινοτομία στο Google Search [Video]

Εγκρίθηκε η πατέντα για τα Google Glasses

H Nintendo θα προσφέρει χώρο στο cloud στους χρήστες του Wii

Κατόπιν εντολής, Ρώσσοι και Τούρκοι θα προστατεύουν τα δάση μας!!! - Ποδαρικό με χαράτσια για την κυβέρνηση Πικραμμένου

Επιστρατεύθηκε και το ΙΟΒΕ για να ενσπείρει τον πανικό στους πολίτες
Ποδαρικό με χαράτσια για την κυβέρνηση Πικραμμένου

Ρώσσοι και Τούρκοι θα προστατεύουν τα δάση μας!!!

Πολιτική παράλυση επικρατεί στην Ελλάδα, υποστηρίζει το Reuters

Φλωρίδης: "Το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ"

Κλείνει τις πόρτες για την Ελλάδα το ΔΝΤ ως τις 17 Ιουνίου

Λιγότερες οι γεννήσεις λευκών μωρών στις ΗΠΑ

Η κόντρα Λαζόπουλου και Έφης Σαρρή, τώρα και μετά μουσικής!

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Πως αντιλαμβάνεται την διαφάνεια στα οικονομικά ο Δήμος Ορεστιάδας
Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην δημοσκόπηση της Pulse

Απεργία φαρμακοποιών στις 23 Μαΐου λόγω των προβλημάτων με τον ΕΟΠΥΥ

Να τελειώσουμε ότι αρχίσαμε στις 6 Μαΐου

Με τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ή με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτος με ανοδικές τάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της VPRC! Πτώση για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Ψηλά ο πήχης για το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου

Εκλογές στις 17 Ιουνίου!!!

Λειτουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σύλληψη εργολάβου στην Ξάνθη για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 137.445,61 ευρώ

Δράσεις του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής

Αξιοποιούνται οι αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης Kavala Air Show 2012

Τους «αιώνες μακριά από την Αλάσκα» παρουσιάζει στην Ορεστιάδα η Πέμη Ζούνη

Συνεχίζονται οι επιτυχίες για τους αθλητές στίβου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Τελειώνει μετά τις εκλογές!!! Σε αναζήτηση αρχηγού η ΝΔ…

20ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Κομοτηνή

Τα νέα δεδομένα για τις εκλογές του Ιούνη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Έκθεση Δραμινών Καλλιτεχνών στην Κομοτηνή

Ημερίδα στην Καβάλα για την ένταξη των παιδιών μεταναστών

Χαλαζόπληκτοι οι αγρότες της Ροδόπης

Νέος επιταχυνσιογράφος στα Άβδηρα

Εκλογές 17 Ιουνίου! | Εκλογή υπηρεσιακού πρωθυπουργοί με διαφωνίες...| Ορκωμοσία ναι, όχι αποζημίωση | «Γάμος» ΝΔ-ΔΗΣΥ; | Ξανά για το «μπόνους» των 50 εδρών

Εκλογές στις 17 Ιουνίου - Πρωθυπουργός ο Π. Πικραμμένος, αποφάσισαν οι αρχηγοί
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, είναι ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στη νέα εκλογική αναμέτρηση. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου. Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ποια πρόσωπα προτάθηκαν για το ρόλο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και υπηρεσιακής κυβέρνησης και από ποιους αρχηγούς κομμάτων. Τι δήλωσαν μετά τη σύσκεψη οι πολιτικοί αρχηγοί εξερχόμενοι από το Προεδρικό Μέγαρο. Τι αποφασίστηκε για τη βουλευτική αποζημίωση των βουλευτών που ορκίζονται αύριο και παραιτούνται την επόμενη ημέρα...
περισσότερα

Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός, τι προβλέπεται για την ορκωμοσία της Βουλής
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον νέο υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο. Την Πέμπτη συγκροτείται σε σώμα η νέα Βουλή, για να... διαλυθεί την Παρασκευή. Πότε γίνεται η ορκωμοσία. Ποιός είναι ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και τί δήλωσε λαμβάνοντας από τον Κ. Παπούλια, ως εντολοδόχος, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης...
περισσότερα

Συζητήσεις Σαμαρά - Μπακογιάννη για κοινή κάθοδο ΝΔ - ΔΗΣΥ στις εκλογές!
Την κοινή τους κάθοδο στις επαναληπτικές εκλογές φέρονται να συζητούν η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμμαχία! Μάλιστα, οι διαβουλεύσεις μεταξύ του κ. Σαμαράς και της κας Μπακογιάννη, φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Την αυτόνομη κάθοδό του ανακοίνωσε το κόμμα «Δημιουργία Ξανά» βγαίνοντας μόνο του από το «κάδρο» των συνεργασιών των φιλελεύθερων κομμάτων. Η πρόταση που φέρεται να δέχτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά είναι να τεθεί...
περισσότερα

Οικολόγοι Πράσινοι: Επιστολή σε Κ. Παπούλια για μετενέργεια και πριμ 50 εδρών
Την άμεση λήψη πρωτοβουλίας για τη μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την πριμοδότηση του πρώτου κόμματος με 50 έδρες ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με επιστολή τους προς την Προεδρία της Δημοκρατίας και τους επικεφαλής των κομμάτων τα οποία έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ζητούν από την παρούσα Βουλή...
περισσότερα

Πάλι απειλεί ο Σόιμπλε προκειμένου να επηρεάσει τις νέες εκλογές στην Ελλάδα
Ούτε μισό βήμα πίσω από την απόλυτη στάση που τηρεί, δεν κάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σήμερα, Τετάρτη, προειδοποίησε εκ νέου την Ελλάδα ότι δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος βοήθειας. Την ώρα που, ειδικά μετά την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία, αρχίζουν να πληθαίνουν οι φωνές για περιορισμό των προγραμμάτων λιτότητας, o κ. Σόιμπλε προεξοφλεί τη στάση της υπόλοιπης Ευρώπης ...
περισσότερα

Παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις 50 έδρες αν βγει πρώτος ή πηγαίνουν στο δεύτερο κόμμα;
Τι θα συμβεί αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές; Παίρνει τις 50 έδρες με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και σε ποια περίπτωση; Πότε παίρνει τις 50 έδρες το δεύτερο κόμμα; Διαβάστε την ανάλυση για το eklogika.gr, του διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Παπαδόπουλου. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δείχνει τι μπορεί να συμβεί , πως το θέμα μπορεί να εμπλακεί σε διαμάχη στο Ανώτατο δικαστήριο, ενώ αποκαλύπτει την διάσταση του εκλογικού νόμου με τη συνταγματική αρχή της ισότητας και με τη συνταγματική αρχή της ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας...
περισσότερα

Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών και του Κ. Παπούλια
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Προεδρία της Δημοκρατίας τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον Κ. Παπούλια στις 15 Μαΐου 2012. Οι διενέξεις των πολιτικών αρχηγών μεταξύ τους και γιατί δήλωσε πως άρχισε να ...εκνευρίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...
περισσότερα

Τα εκτός Βουλής κόμματα για τη νέα προσφυγή στις κάλπες...
Εκτός «κάδρου» δημοσιότητας, βρέθηκε ο λόγος των επικεφαλής των κομμάτων που έμειναν εκτός της Βουλής. Τι δήλωσαν για τη νέα προσφυγή στις κάλπες: «Αυτοδυναμίες συνεπώς δεν προέκυψαν αλλά ούτε και θα προκύψουν από τις επόμενες εκλογές. Αυτή την αλήθεια πρέπει να την πούμε στους πολίτες», είπε η επικεφαλής εκλογικού αγώνα των Οικολόγων Πρασίνων, Ι.Κοντούλη. «Ευτυχώς για τον τόπο τα ψέματα τελείωσαν», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης και έκανε 5 επισημάνσεις. Το φιλευρωπαϊκό μέτωπο, επιλογή ευρωπαϊκής σταθερότητας, είπε η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. Ντ. Μπακογιάννη. Υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, λέει η Κοινωνικ ή Συμφωνία...
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές ). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Μηχανόβιος και ψαροντουφεκάς ο Πικραμμένος

Κρήτη:H μάνα έπαθε εγκεφαλικό όταν είδε τον βιαστή του 7χρονου γιου της!
Παγίδα οι αποδείξεις στην εφορία!
Κατ’ οίκον εξετάσεις για AIDS με 47 ευρώ
Περάστε, ορκιστείτε… τελειώσατε!
Σε άκρως «επιθετικό» hedge fund το 90% του ομολόγου των 436 εκ. ξένου δικαίου
ΣΥΡΙΖΑ: Φόρος στον τζίρο ακόμη και των ζημιογόνων επιχειρήσεων
Αναβίωση του μεταναστευτικού κύματος της δεκαετίας του ’60
Νεκρή βρέθηκε η Μέρι Κένεντι, σύζυγος του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ
Τσίπρας: Να σταματήσει το «πόκερ» η κ.Μέρκελ
Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην Αθήνα λόγω… Ολυμπιακής φλόγας
Μέτωπο υπέρ της Ελλάδας από τον Νότο
Σοκ: Νόμιμο το Κόμμα των Παιδεραστών!
Η θέση του ΔΝΤ για την κατάσταση στην Ελλάδα
To who is who της υπηρεσιακής κυβέρνησης
Μηχανόβιος και ψαροντουφεκάς ο Πικραμμένος

Η Μέρκελ "ξηλώνει" την τρόικα

Η Μέρκελ “ξηλώνει” την τρόικα
Ο Πολ Τόμσεν κυρίως, αλλά και οι Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ δευτερευόντως, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως… βολικά «θύματα». [...]
Η Ομπρί περιμένει τον Ολάντ… στη γωνία

Είναι προφανές ότι ο Φρανσουά Ολάντ έχει ξεκινήσει με το… αριστερό τη θητεία του. Όχι μόνο σε διεθνές επίπεδο, με τις εικόνες υποχωρητικότητας μπροστά στην Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο να είναι άκρως ενοχλητικές. [...]

Έστειλαν ελληνικό χορευτικό συγκρότημα να τιμήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ!!! - Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για να σωθεί η Γερμανία

Στην Α΄ Αθήνας η Ντόρα με τη Νέα Δημοκρατία
Παραμονή στην Ευρώπη και το ευρώ το διακύβευμα των εκλογών, κατά τον κ. Σαμαρά

Ποιά έδρανα κατέλαβαν οι βουλευτές των επτά κομμάτων

Νέος πονοκέφαλος από δηλώσεις του Αλαβάνου

Φόρους σε όλους από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για να σωθεί η Γερμανία

"Κεραυνοί" Πάγκαλου κατά Τσίπρα

Έστειλαν ελληνικό χορευτικό συγκρότημα να τιμήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ!!!

Παραμένει στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη για να αποτραπεί η συγκάλυψη παλιότερων παρανομιών

Πήρε το τσεκούρι και εισέβαλε στην εφορία Ρόδου

Ψυχοπαθής η Lady D;

Χίλια δισ. δολάρια το κόστος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Ήρθε ο Chrome 19

Τα δέκα "παιχνίδια" του εγκεφάλου

Η Ελλάδα, η ευρωζώνη και τα σκληρά διλήμματα

Η Ελλάδα, η ευρωζώνη και τα σκληρά διλήμματα
Από το «σοκ» στον «κανόνα Βόλκερ»
Η Ελλάδα (ξανα)ρίχνει τις αγορές
ΧΑ:Απαξίωση τις τιμές της πλειοψηφίας των μετοχών
Νέα αισθητή πτώση 1,33% στο Χ.Α.

Επιλογή με... μέλλον ο Ρουπακιώτης

Εθνικό προσκλητήριο από Σαμαρά
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θύμισε ότι εκείνος ήταν ο πρώτος που εγκαίρως είχε προβλέψει ότι η πολιτική του Μνημονίου δεν θα οδηγούσε πουθενά, και ζήτησε από την ελληνική κοινωνία ψήφο εμπιστοσύνης. [...]
Ο Βενιζέλος με… Carmina Burana

Στοχεύει στον θυμικό της παραδοσιακής βάσης του ΠΑΣΟΚ, που στάθηκε πάντα στις επάλξεις, σε δύσκολες εκλογικές μάχες, υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου. [...]
Επιλογή με… μέλλον ο Ρουπακιώτης

Η επιλογή Ρουπακιώτη δεν ήταν τυχαία. Και θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους τα κόμματα του αστικού χώρου, που κατέρχονται στις εκλογές προτάσσοντας το επιχείρημα της υπεράσπισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Geopolitics-GR
Το Ριζοσπαστικό Ισλάμ αποτελεί περιφερειακή απειλή
Ξεκίνησε η δίκη του Ράτκο Μλάντιτς

Συρία: Πέντε νεκροί από πυρά στρατιωτών σε καταυλισμό προσφύγων

Επεισόδια σε εκδηλώσεις για την Αλ Νάκμπα

Αυξημένη επιφυλακή στην Ιταλία για τις Νέες Ταξιαρχίες

Η Κύπρος είναι πρόβλημα εθνικής ασφαλείας

Σημαντικό Άρθρο – Η Αριάννα Χάφινγκτον γράφει για την Ελλάδα

Ισραηλινό κατάσκοπο ισχυρίζεται ότι εκτέλεσε το Ιράν. Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα.

Ο κρίσιμος ρόλος του Κώστα Μπακογιάννη

Ο κρίσιμος ρόλος του Κώστα Μπακογιάννη
Αρχικά για να σπάσει ο πάγος της αμηχανίας, και στη συνέχεια για να εδραιωθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης, απολύτως απαραίτητο για να έχουν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις. [...]
Ένα ενδιαφέρον πείραμα

Δεν θα μπορούσε να μην σημειώσει κανείς το γεγονός ότι η κυβέρνηση Πικραμμένου είναι σχεδόν το… 1/3 της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η οποία ήταν «ξεχειλωμένη» και χάθηκε στην αυτονόητη επιδίωξη τήρησης πολιτικών και κομματικών ισορροπιών. [...]
Ο Πάγκαλος… τελειώνει το βιβλίο

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε μετ' επιτάσεως το κρίσιμο διακύβευμα των επόμενων εκλογών, και προανήγγειλε αποκαλύψεις στο υπό έκδοση βιβλίο του. [...]
Το “αντίο” του Παπαδήμου

"Βρισκόμαστε ξανά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι αποφάσεις που θα λάβουμε, υπό το κλίμα μιας βεβαρυμμένης συγκυρίας, μπορούν να σφραγίσουν την πορεία της Ελλάδας για δεκαετίες". [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Για το εβραϊκό ζήτημα
Ορκομωσία νέας κυβέρνησης

«Έξω οι Έλληνες από την Κρήτη»

Μπαράζ παραβιάσεων των Τούρκων στο Αιγαίο

Η απαράδεκτη στάση της ΕΚΚΑ στον εμφύλιο ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ

Το κομμουνιστικό κίνημα στο Βασιλικό Ναυτικό της Μέσης Ανατολής και η βίαιη καταστολή του(Απρίλιος 1944)

ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Και ψεύτες.......

"Οι Άρχοντες του Χρήματος", ένα καταλυτικό ντοκιμαντέρ που μας αναλύει ολόκληρη την ιστορία

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ, 21,5% για τη ΝΔ, άνοδος για το ΠΑΣΟΚ

Το πάθημα "Καμίνη" δεν έγινε μάθημα! στο ίδιο έργο θεατές με Τσίπρα.

Τι λες ρε καραγκιόζη Χήτο: «Όλοι οι Κρητικοί θέλουν την ανεξαρτησία τους από την Ελλάδα»! [video]

Σοκ από τα πρώτα εκκαθαριστικά της Εφορίας!

www.marketbeast.gr
Σοκ από τα πρώτα εκκαθαριστικά της Εφορίας!
Ζέλικ: Τεράστιες οι επιπτώσεις από μια αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ
Σουλμάιστερ: «Η Ελλάδα είναι το εξιλαστήριο θύμα της κρίσης
Νταλάρα: Τεράστια ζημιά η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ
Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο ευρώ την επόμενη χρονιά, σημειώνει ο Ρεν
Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές σύμφωνα με την UBS

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Ανανεωμένη επανέκδοση του ταξ. οδηγού "Καππαδοκία" από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Countdown

ΗΠΑ: Επικύρωση Δικαίου της Θάλασσας, τι σημαίνει για εμάς;

Τα λάθη των συμβούλων πληρώνονται

Βεστερβέλε: Η Τουρκια πρέπει να ανοίξει λιμάνια και αεροδρόμια σε κυπριακά πλοία και αεροσκάφη

Τουρκία: Εμπόδια σε Ελληνες που θέλουν να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στην Ιμβρο

Ο Π. Πικραμμένος υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Στις 17 Ιουνίου οι εκλογές.

Επεισόδιο Τουρκίας - Ισραήλ πάνω από την Κύπρο

Το στρατηγικό γεωπολιτικό σχέδιο της γερμανικής ηγεσίας (ελίτ;) ή η εκδίκηση του ηττημένου.

Η μεταλαμπάδευση του κεμαλισμού και του ραγιαδισμού στην ελληνική νεολαία στην Άγκυρα. Το ΥΠΕΞ τί λέει;

Εξ αιτίας των άθλιων πολιτικών μας, γίναμε περίγελως των Τούρκων και των Σκοπιανών. Ηρεμία, έρχεται βοήθεια από τον Εγκεμέν...

Τουλάχιστον από ιδέες πάμε καλά...

Υποκρισία

ÇEMIL ÇIÇEK ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Αδελφικές οι σχέσεις Τουρκίας-Αλβανίας

Ως «μητέρα της χρονιάς» βράβευσαν την Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ στην Τουρκία

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Με τουρκικούς έλικες η ελληνική δασοπυρόσβεση

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

Οι φρουροί στη Λιβύη έγιναν κρατούμενοι Δεσμοφύλακες στο έλεος πρώην κρατουμένων

Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ

" Προσέξτε τα Ελληνικά και Ισπανικά ευρώ-χαρτονομίσματα "

Απάτες σε 25 δήμους νησιών ανακάλυψε ο ΣΔΟΕ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Επιχειρούν να θέσουν εκτός νόμου τους φιλοναζιστές

Ανεξάρτητος Ελληνας... υπό κηδεμονία

Η Γερμανία οικοδομεί μία νέα ειδική οικονομική σχέση με την Κίνα

Το νέο υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης - Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών τους, υποστηρίζει η Μέρκελ

Στις 1500 "νέες δραχμές" η ισοτιμία με το ευρώ
Το νέο υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Υπέρ του μνημονίου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Παπαδήμος: "Μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα"

Στο 32% ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αττικής!!!

Πρώτη η ΔΑΠ και η αποχή στις φοιτητικές εκλογές

Μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας η χρηματοδότηση των τραπεζών από την ΕΚΤ

Ιδρύθηκε κόμμα παιδόφιλων!!!

Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών τους, υποστηρίζει η Μέρκελ

Λαγκάρντ: "Δαπανηρή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ για την Ευρώπη"

Το ποδήλατο βλάπτει σοβαρά την σεξουαλική ικανοποίηση

Ζηλιάρα η Μισέλ

Θέλουν να κάνουν τζαμί την Αγία Σοφία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
Οι διάλογοι του παραλόγου περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
Ένας "Μπουτάρης" ενώνει!
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πόντιοι εναντίον Μπουτάρη για την πλατεία

Εκδηλώσεις Μνήμης στο Σϊδνεϊ και στην Μελβούρνη Αυστραλίας για την 19η Μαϊου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Εκδηλώσει Μνήμης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ποντιακό γλέντι στο Θρυλόριο

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΟΝΤΡΕΑΛ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ"