Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Ετσι λεγόταν μια παλιά μου εκπομπή! Αναμνήσεις από το χθές με τραγούδια από την Ελληνική και ξένη δισκογραφία. Πολλά άλλαξαν από τότε, η βιομηχανία της μουσικής ξεπερνώντας τον εαυτό της στην "μαζική" παραγωγή, έφερε τα πάνω κάτω με αποτέλεσμα η "σκαρταδούρα" να πνίξει το καλό τραγούδι όπως πνίγουν τα αγριόχορτα τις καλλιέργειες. Παρόλα αυτά, το καλό τραγούδι εξακολουθεί να ακούγεται από μικρούς και μεγάλους. Ηταν ένας "κύκλος" όλη εκείνη η παραγωγή που ευτυχώς έκλεισε. Πάμε να ακούσουμε κάτι όμορφο από τα παλιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2015 Ώρα: 10:30 Αθήνα: 31/10/2008 Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της νύχτας: σε υποκαταστήματα τραπεζών:
α) στις 01:38, σε ΑΤΜ υποκαταστήματος της Τράπεζας ALPHA, στη συμβολή των οδών Ξάνθου και 25ης Μαρτίου, στο Ν. Ψυχικό, β) στις 01:39, σε υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας, στην οδό Ηλιουπόλεως 86, στη Δάφνη, γ) στις 02:29, στην είσοδο υποκαταστήματος της Τράπεζας CITY BANK, στην οδό Σπηλιοπούλου 8-10, στο Γουδί, σε γραφεία τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας: α) στην οδό Ζεφύρου 24, στο Νέο Ηράκλειο, στις 01:35, β) στην οδό Ρήγα Φεραίου 56, στο Μοσχάτο, στις 01:39, Για τα ανωτέρω συμβάντα διενεργείται προανάκριση. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr - e-mail: mail@fireservice.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
5ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΔΕΛΗ Το 5ο πέρασμα του όρους Δραγουδέλη θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.
Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Οργανισμό Σιθωνίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» και το Γυμνάσιο -Λύκειο Αγ. Νικολάου. Στην 5η διοργώνση αναμένεται να συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας από τη Χαλκιδική και άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, που θέλουν να περπατήσουν στο βουνό και γνωρίσουν τη φύση και το περιβάλλον της ορεινής Σιθωνίας.
Παράλληλα, το πέρασμα του Δραγουδέλη θα γίνει με άλογα και με ποδήλατα σε ειδικές διαδρομές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Σιθωνίας Αβραάμ Σαλπικτίδη, η εκδήλωση έχει στόχο να βγάλει τον κόσμο στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει τον Δραγουντέλη γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή.
Επίσης να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους αναφορικά με το δασικό πλούτο της περιοχής. Υπάρχουν τέσσερις (4) περιπατητικές διαδρομές, μία (1) ποδηλατική και μία (1) για άλογα:
ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
- Μία μεγάλη, με αφετηρία τη Βουρβουρού και τερματισμό στον Παρθενώνα (συνολικού μήκους περίπου 18 χλμ)
- Μία μεσαία, με αφετηρία την Ζωοδόχο Πηγή και τερματισμό στον Παρθενώνα (συνολικού μήκους περίπου 8 χλμ).
- Μια “παιδική”, Παρθενώνας – Άγιος Αθανάσιος – Παρθενώνας (συνολικού μήκους 2 χλμ.) και μία ταυτόσιμη με την ποδηλατική από το εξωκλήσι του Αγίου Πάυλου μέχρι τον Παρθενώνα, 18 χιλιομέτρων.
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- Αφετηρία το ξωκλήσι Αγ. Παύλου Νικήτης και τέρμα ο Παρθενώνας (συνολικού μήκους 18 χλμ.)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΑΛΟΓΑ
- Αφετηρία ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός και τερματισμός ο Παρθενώνας (συνολικού μήκους 25 χλμ) .
Οι διαδρομές θα καλύπτονται ιατρικά από ασθενοφόρα και γιατρούς με φαρμακευτικό υλικό. Στη διάθεση της οργανωτικής επιτροπής θα υπάρχουν και αυτοκίνητα άμεσης επέμβασης που θα ενημερώνονται σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος από το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης επέμβασης στο οποίο μπορούν να τηλεφωνούν οι συμμετέχοντες μέσω του κινητού τους.
Στο τέλος των διαδρομών, γύρω στις 13.00, με επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα, στον οποίο καταλήγουν όλες οι διαδρομές, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με κέρασμα για τους συμμετέχοντες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αλλαγή παραστάσεων Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αναγγέλλει τις παρακάτω αλλαγές στο πρόγραμμα των παραστάσεών του: Θέατρο Μονής Λαζαριστών.Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» Tετάρτη 5 Νοεμβρίου 9μ.μ.-«Ελένη» του Ευριπίδη (Νεανική Σκηνή) Σάββατο 8 Νοεμβρίου 6μ.μ.-«Ελένη» του Ευριπίδη(Νεανική Σκηνή) Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 9 μ.μ.-«Ελένη» του Ευριπίδη(Νεανική Σκηνή) (Οι παραστάσεις τις «Ελένης»αντικαθιστούν στις συγκεκριμένες ημερομηνίες τις παραστάσεις του «Αριστο!funης.
Στη χώρα της Ουτοπίας»)
Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Θ.Β.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΕΥΤΕΣ - AUDITION FOR DANCERS
ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΕΥΤΕΣ Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πραγματοποιεί ακρόαση για χορευτές και χορεύτριες για το δυναμικό του χοροθεάτρου.
Οι ακροάσεις θα γίνουν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 12.00 στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Ομήρου 57, Αθήνα) και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 12.00 στην αίθουσα δοκιμών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2 – 7ο όροφος, Θεσσαλονίκη).
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό έως τις 28 Νοεμβρίου 2008, στο Γραφείο Παραγωγής του Κ.Θ.Β.Ε. (κ. Ιωάννα Λιάκου) Τηλ: 2310266039 , 2310270398, e-mail: dance@ntng.gr. DANCE THEATRE AUDITION FOR DANCERS Audition for the selection of professional dancers (male & female) for the Dance Theatre of the National Theatre of Northern Greece is due to take place In Athens:6 December 2008, 12:00pm, State School of Dance (57, Omirou str., tel: Tel.: +30 210 3612263, +30 210 3624249)In Thessaloniki:13 December 2008, 12:00pm, 'Theatre of the Society for Macedonian Studies' (2, Ethnikis Amynis str. - 7th Floor)Please, contact the Production Office of NTNG (Mr. Ioanna Liakou) via phone +30 2310 266039, +30 2310 270398 or e-mail dance@ntng.gr for information and send your photo and resume by 28th November 2008.

«Κίνημα» κατά Αλογοσκούφη

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚορυφαίοι υπουργοί πιέζουν το οικονομικό επιτελείο ζητώντας να υπάρξει «κοινωνική στροφή» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Ενδοκυβερνητικό μέτωπο, στη γραμμή Σουφλιά, δημιουργείται κατά του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη.
Κορυφαίοι υπουργοί σπεύδουν να συνταχθούν με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και ασκούν με τον τρόπο τους πίεση όχι μόνον στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά και στο Μαξίμου, ζητώντας να υπάρξει «κοινωνική στροφή» στην οικονομική πολιτική.
Η πίεση αυτή κορυφώθηκε χθες εν όψει και της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν ακόμη και στο παρά πέντε ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει στην εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων.
Συνεργάτες του κ. Καραμανλή έως χθες το βράδυ διαβεβαίωναν ότι ο Πρωθυπουργός έχει απορρίψει κάθε πρόταση για αυξήσεις πέραν εκείνων που προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού ή για νέα επιδόματα σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, κρίνοντας ότι τέτοιες κινήσεις «είναι ανεύθυνες» και μπορούν αυτή την ώρα να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.
Η τακτική αυτή, ωστόσο, φαίνεται ότι οδηγεί σε ένα μεγάλο ενδοκυβερνητικό ρήγμα.
Αρκετοί υπουργοί θεωρούν «αδιέξοδη» την πολιτική Αλογοσκούφη και υποστηρίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνον να υπάρξει «ομπρέλα προστασίας» των φτωχών νοικοκυριών, αλλά και να ενισχυθεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου να τονωθεί η απασχόληση και να διατηρηθεί ένας ικανοποιητικός ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ DISABLED.GR Νέα κείμενα και οι ειδήσεις από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, ύστερα από τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο τέλος του Αυγούστου και ύστερα από τη δημιουργία του http://news.disabled.gr/ όπου φιλοξενούνται οι ειδήσεις από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο σε προσπελάσιμη μορφή, οι ανακοινώσεις βρίσκονται πλέον στην διεύθυνση http://news.disabled.gr/?cat=49 ενώ τα συνέδρια και οι ημερίδες βρίσκονται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?cat=50
Ένα νέο κείμενο που αφορά την βράβευση ενός παραπληγικού επιχειρηματία στις Ηνωμένες πολιτείες βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=18343 και αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε γιατί είναι γεμάτο ιδέες και έμπνευση.
Σύντομα, θα ετοιμαστεί ένα νέο κείμενο για την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τους ελεύθερους επαγγελματίες που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας στο http://www.disabled.gr/biz/ και αφορά μια έρευνα που έχει ανακοινωθεί για το όφελος που έχει η οργανωμένη κοινωνία από την επιχειρηματική δραστηριότητα αυτών που απαρτίζουν την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
Πάντως, στο http://www.disabled.gr/biz/ θα βρείτε πολλά τέτοια κείμενα που καλό είναι να αποτελέσουν αφετηρία για σκέψη και δράση.
Οι αεροπορικές μεταφορές εξακολουθούν και δεν είναι προσπελάσιμες στους επιβάτες με αναπηρίες και τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν πολύ σοβαρά, παρά τις σχετικές εγκυκλίους της Ε.Ε. που προσπάθησαν να ρυθμίσουν αυτά που δεν ρυθμίζονται.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=18301
Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 σήμερα ταχυδρομείται σε 14.000 συνδρομητές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια. Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα τεύχη από το τεύχος 0 μέχρι σήμερα από την διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 όπου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα γίνεται συνδρομητές δωρεάν.
Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο αρχείο των δημοσιεύσεων του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ από τη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/ ενώ πρόσβαση στο αρχείο των ειδήσεων και της επικαιρότητας μπορείτε να έχετε πρόσβαση από το http://news.disabled.gr/
Πολλούς χαιρετισμούς, Νίκος, http://www.disabled.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
Συνεχίζεται το 3ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου Με παραστάσεις σε Αλεξάνδρεια, Επισκοπή Ανθεμίων και Βέροια.
Συνεχίζεται προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού, το 3ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακού θεάτρου που ξεκίνησε στο Ν. Ημαθίας από την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, σε διάφορες θεατρικές αίθουσε ςπόλων του Νομού μας (8.30 μ.μ.).
Τη διοργάνωση έχουν οι: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας-Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Αλεξάνδρειας, Ανθεμίων, Βέροιας και Νάουσας.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 31/10: Κιν/φος «Άνεσις» Αλέξανδρος, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών Θεσσαλονίκης «Τσαναβάρ σα λάχανα»
Σάββατο 1/11: Δημοτικό Θέατρο Επισκοπής Δήμου Ανθεμίων, Σύλλογος Ποντίων & Μικρασιατών Γρεβενών «Φώταγας μετ’ όνομαν»
Κυριακή 2/11: ώρα 11.30 π.μ.
Τελετή λήξης, Απονομή αναμνηστικών, Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Θ. Κοτίδη (λύρα) και Γ. Σιαμλίδη (τραγούδι), Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας.
Το 3ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου αφιερώνεται στη μνήμη του Πόντιου Λόγιου Νίκου Σιδηρόπουλου.
Η είσοδος στις παραστάσεις ελεύθερη. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ "ΟΙ ΥΨΗΛΑΝΤΗΔΕΣ"
Σας προσκαλούμε στις 08.11.2008 στο Βερολίνο, όπου η Ο.Σ.Ε.Π.Ε. διοργανώνει Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας και ο Σύλλογος Ποντίων Βερολίνου "Οι Υψηλάντηδες" ποντιακό χορό!Το πρόγραμμα:
Το Συναπάντημα (Workshop) 13:00-18:00Mittelstr. 33, 12167 Berlin
Το Ποντιακό Γλέντι:με τα αδέρφια Τοπαλιδη απο Ελλάδα, όπως και τους καλλιτέχνες Χρήστο Σαββίδη, Νίκο Ξενίδη, Κώστα Πανίδη και πολλούς άλλους...19:00 η ώρα (open end) Colditz Str. 27-29, 12099 BerlinU-Bahn: Ullsteinstr. U 6, Bus 170
Είσοδος: 7 € / 4 € για παιδιά
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ "ΟΙ ΥΨΗΛΑΝΤΗΔΕΣ"
e.V. , Mittelstr. 33,12167 Berlin, Germany