Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Φακός Vulcan Firevulcan Streamlight 44700

Περιληψη
O Φακός Vulcan Firevulcan Streamlight 44700 LED με διάρκεια ζωής 50.000 ωρών με ιόντα λιθίου όπου  επαναφορτίζεται σε 5 ώρες. 
Επαναφορτιζόμενος φακός.Αυτό το ελαφρύ επαναφορτιζόμενο φανό LED είναι ένα σημαντικό  εργαλείο πυρόσβεσης που θα επιπλέει ακόμη και στο νερό!
Η φωτεινή ακτινοβολία του φως φτάνει σε μεγάλες αποστάσεις, παρέχοντας παράλληλα τον βέλτιστο περιφερειακό φωτισμό για να βοηθήσει την πλοήγηση και δύο μπλε φώτα LED πίσω που καθιστούν βέβαιο ότι οι συνεργάτες σας μπορούν να το δουν σε παχιά καπνό.
Τα βελτιστοποιημένα ηλεκτρονικά συστήματα παρέχουν ρυθμιζόμενη ένταση

CXL 2-1HD-PT

CXL 2-1HD-PT
Sturdy, 0 dBd, Omnidirectional lightning protected Base Station Antenna for the 144 - 175 MHz Bands
Description
CXL 2-1HD-PT is 0 dBd, vertically polarized, omnidirectional base station antenna for the entire 2 m band.
The antenna has been approved to withstand lightning (10/350 μs impulses/150 kA) according to EN 62305-1.
The antenna is provided with our sturdy type “HD” mast mount - a heavy-duty, multipurpose mounting bracket made of non-corrosive aluminium. The accompanying U-bolts and fittings are made of stainless steel.
The antenna can be mounted on mast tubes of 58 to 105 mm in outer diameter. Furthermore, the construction of the mount makes it possible to lead the cable either along the inside or on the outside of the mast tube.
The antenna element is sealed in a high-quality, conical glass fibre tube with low wind load, ensuring undisturbed performance in all climates.
To substantially reduce noise caused by atmospherical discharges, all metal parts in the antenna are DC-grounded. Consequently, the antenna shows a DC-short across the coaxial cable.
Also available with UHF connector.
Grounding conductors is to be chosen in accordance with IEC 62305-3.
Specifications
Electrical
Model CXL 2-1HD-PT
Frequency 144 - 175 MHz
Antenna Type Coaxial dipole, broad-banded
Max. Input Power 150 W
Polarisation Vertical
3 dB Beamwidth, E-Plane 80 °
3 dB Beamwidth, H-Plane Omnidirectional
Impedance 50 Ω
Gain 0 dBd (2.2 dBi)
VSWR < 1.75:1
Lightning Protection 150 kA (Test pulse 10/350 μs)
Antistatic Protection All metal parts DC-grounded (Connector shows a DC-short)
HCM Code(s)
Mechanical
Connection(s) N(f)
Materials Radome : Polyurethane-coated glass fibre
Mounting bracket : Seawater resistant aluminium, epoxy-coated
Colour White (RAL 9003)
Wind Area 0.077 sq. m / 0.83 sq. ft
Wind Load 90 N (160km/h)
Height 1500 mm / 59.06 in.
Weight 5.8 kg / 12.79 lb
Mounting On 58 - 105 mm dia. mast tube
Environmental
Operating Temperature Range -30°C to +70°C
Survival Wind Speed 200 km/h

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT ONE CB RADIO ME S METER!

CRT ONE CB RADIO ME S METER!
CRT ONE-N CRT ONE MINI CB RADIO
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,(ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΡΑΔΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 28-30 ΜΗΖ (400ch) ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ 10w ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ!)
AM/FM European Multinorms
4W Output Power(10W AMATEUR VERSION)
Small and design
Backlit keys
Squelch control Manual/ASQ
RF Gain control
CH9/CH19 emergency
Keypad lock
Scan Function
LCD Display
External speaker Jack
Dimensions : 10.2 x 10 x 2.5 cm
WARRANTY 2 YEARS
RF/S METER

Παλμίρ

Παλμίρ
Υποψήφιο για βραβείο Unicef 

Ζιλ Μπομ
Εικονογράφος: Αμαντίν Πιού
Σειρά: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Πανούσης
Σχήμα: 17Χ24
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-214-0
Μερικές φορές χρειάζεται
πολύ θάρρος για να φύγεις.
Κι ο δρόµος είναι µακρύς και δύσκολος...
Το δρακάκι Παλμίρ, ο ήρωας της ιστορίας μας, αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του αφήνοντας πίσω του τα πάντα, παίρνοντας μαζί μόνο μια άδεια βαλίτσα. Τα συναισθήματά του έντονα: φόβος, άγχος, στεναχώρια… Αλλά και υπερηφάνεια, όταν καταφέρνει να ξεπεράσει με επιτυχία κάποιο από τα πολλά εμπόδια. Και χαρά, όταν κάποιες φορές το ταξίδι του γίνεται παιχνίδι, γιατί, ας μην το ξεχνάμε, παραμένει ακόμα ένα παιδί.
Μια τρυφερή προσέγγιση στο θέμα της μετανάστευσης, της προσαρμογής και της αποδοχής, που πλαισιώνει με εξαιρετική ευαισθησία η θαυμάσια, λιτή εικονογράφηση της Αμαντίν Πιου.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Παλμίρ - Ένα παραμύθι υποψήφιο για βραβείο Unicef, xanthinea.gr, 14/11/19
Βιβή Μαργαρίτη, Πέντε εξαιρετικά βιβλία γεμάτα μηνύματα αισιοδοξίας κι αγάπης..., 17/11/19, trikalaview.gr
Γεωργία Χάρδα, Το υπέροχο βιβλίο «Παλμίρ» υποψήφιο για βραβείο Unicef του Zιλ Μπομ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση, 18/11/19, timelink.gr
Μαρία Σούμπερτ, ΈΝΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟ ΔΡΑΚΑΚΙ, 27/11/19, theathinai.com
Ζωή Κοσκινίδου, Ενα εξαιρετικά συγκινητικό εικονοβιβλίο που μιλά..., 2/12/2019, Κόκκινη αλεπού
Στάθης Γκότσης, Παλμίρ… για να μείνει ζωντανή η ελπίδα! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΟΝΕΙΣ 26/12/2019
Κατερίνα Χατζηανδρέου, Απίθανης σύλληψης ιστορία και εικαστικά σπουδαία η εικονογράφηση..., ELNIPLEX, 17/12/2019

Η σπηλιά του παππού Γιώργη στο Γομάτι

Μια όμορφη ανοιξιάτικη διαδρομή που προτείνει το ΣΟΥΡΤΟΎΚΙ
Η σπηλιά του παππού Γιώργη στο Γομάτι

Η Σπηλιά του παππού Γιώργη
Κείμενο: Κώστας Υψηλάντης
Δημοσιεύθηκε στο 19ο τεύχος του πολιτισμικού περιοδικού "Κύτταρο Ιερισσού", σ. 34
Η ιστορία ξεκινάει σαν παραμύθι.
Μια φορά κι έναν καιρό στα μέσα του 18ου αιώνα ζούσε στο Γομάτι ένας άνθρωπος απλός, ενάρετος και ευλαβής. Είχε γυναίκα και παιδιά και το επάγγελμα του ήταν μυλωνάς. Η ζωή όμως του τα έφερε διαφορετικά απ’ ό,τι αυτός λογάριαζε. Έτσι σε κάποια χρονική στιγμή έχασε την οικογένεια του και από τότε αποτραβήχτηκε από τα εγκόσμια πηγαίνοντας να ζήσει σε μια μικρή σπηλιά που υπήρχε στη χαράδρα που ήταν ο μύλος του.

Το Γεφύρι του Γοματίου
Τον άνθρωπο αυτόν τον ξέραν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής ως παππού Γιώργη. Είχε το χάρισμα της ευσπλαχνίας και βοηθούσε τους κατοίκους του χωριού σχεδόν σε όλες τις ανάγκες τους. Πήγαινε αλεύρι, ξύλα, τρόφιμα και διάφορα άλλα αναγκαία είδη κρυφά τη νύχτα σε σπίτια που είχαν ανάγκη.
Η φήμη για τις αγαθοεργίες του είχε διαδοθεί σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή. Μ’ αυτό τον τρόπο έζησε το υπόλοιπο της ζωής του, ώσπου μια μέρα γύρω στο 1843 αναχώρησε για τη χώρα των αγγέλων. Οι κάτοικοι του Γοματίου περίλυποι πήραν το άψυχο σώμα του και το έθαψαν στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται το εκκλησάκι του, στη θέση «Μυλωνάδικο γεφύρι».
Ο παππούς Γιώργης όμως εκτός από τις αγαθοεργίες έκανε και πολλά θαύματα. Κυρίως θεράπευε παιδικές ασθένειες που είχαν σχέση με παθήσεις των αυτιών.
Η αναγνώριση της αγιότητας του ως Οσίου Γεωργίου του Γοματιανού έγινε το έτος 1923 έπειτα από ενέργειες του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισσού Σωκράτη.

Η διαδρομή από την Ιερισσό
Για να επισκεφθούμε το μέρος όπου έζησε ο παππούς Γιώργης και με αφετηρία τα φανάρια στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού θα κατευθυνθούμε προς το Γομάτι. Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία του Γοματίου, αμέσως μετά την εκκλησία και απέναντι απ’ αυτήν θα ακολουθήσουμε τον παλιό δρόμο που πηγαίνει προς τη Μεγάλη Παναγία και το ελαιοτριβείο του Γοματίου (υπάρχει σχετική πινακίδα). Ο δρόμος στην αρχή είναι στρωμένος με τσιμέντο αλλά πολύ γρήγορα γίνεται χωμάτινος. Σε 3 χλμ. από εκεί θα συναντήσουμε στο δεξί σας χέρι ένα τρίτοξο πέτρινο γεφύρι. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά γεφύρια της Μακεδονίας χτισμένο μάλλον στα τέλη του 18ου ή στις αρχές του 19ου αιώνα και αποτελεί σήμα κατατεθέν του Γοματίου. Εδώ υπάρχει και το εκκλησάκι του Οσίου Γεωργίου του Γοματιανού- παππού Γιώργη.
Το όχημα μας (ότι κι αν είναι αυτό) «μένει» σ’ αυτό το σημείο. Τώρα θα συνεχίσουμε με τα πόδια λόγω του δύσβατου της περιοχής. Το μονοπάτι ξεκινάει αμέσως μετά το γεφύρι (υπάρχει σχετική ξύλινη πινακίδα) και βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Το μήκος τους έως τη σπηλιά του παππού Γιώργη είναι 1000 μέτρα περίπου, διατρέχοντας κατά μήκος ένα μεγάλο μέρος του φαραγγιού. Το τοπίο είναι μαγευτικό!!!

Ένα μικρό ποταμάκι κυλάει μέσα στο φαράγγι σχηματίζοντας σε αρκετά σημεία λιμνούλες που έχουν νούφαρα στην επιφάνεια τους, ενώ στο βυθό τους κολυμπούν ψάρια και ζουν καβούρια του γλυκού νερού. Πριν από μερικά χρόνια είχε γίνει μια αξιέπαινη ενέργεια από το Δήμο Μεγάλης Παναγίας για την ανάδειξη αυτού του υπέροχου τόπου. Έτσι το προϋπάρχον μονοπάτι λιθοστρώθηκε και κατασκευάστηκαν ξύλινα γεφυράκια στα σημεία που χρειαζόταν. Επίσης καλλωπίστηκε και αναδείχτηκε η σπηλιά του παππού Γιώργη.
Η φύση όμως θέλησε να ξανακρύψει το ασκηταριό από τα αδιάκριτα μάτια των πολλών ανθρώπων. Έτσι αρκετά σύντομα μια πλημμύρα κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος αυτών των κατασκευών, κάνοντας έτσι δύσκολη την πρόσβαση σε αυτό. Οι άνθρωποι όμως που θα θελήσουν να το επισκεφτούν θα ανταμειφθούν πλουσιοπάροχα. Κάλλιστα η διαδρομή αυτή θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί από τον Αριστοτέλη και τη διδασκαλία των μαθητών της Περιπατητικής Σχολής του. Υπεραιωνόβιες άριες, βελανιδιές ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο τη διαδρομή χαρίζοντας τη δροσιά τους στους οδοιπόρους.

Περπατώντας εκεί νιώθεις ότι μπορείς να συζητήσεις με τον συνοδοιπόρο σου τα πιο βαθιά σου μυστικά, να του εκμυστηρευτείς τους πιο ενδόμυχους φόβους σου κι αν τυχόν τρομάξεις απ’ τις λέξεις σου εύκολα μπορείς να «χτυπήσεις ξύλο» χτυπώντας με το χέρι σου τον κορμό μιας βελανιδιάς έχοντας την ελπίδα ότι η νύμφη που μπορεί να κατοικεί μέσα της, θα σε ακούσει και θα σε προστατέψει από κάθε κακό …..
Φτάνοντας στο τέλος της διαδρομής αντικρίζουμε ψηλά στα ριζά ενός βράχου, το μικρό σπήλαιο του παππού Γιώργη. Βλέποντας το μέρος όπου αυτός έζησε για μια μεγάλη περίοδο της ζωής του, δε μπορούμε να μη θαυμάσουμε την Ιώβεια υπομονή του και να μη νοιώσουμε την ευλογία του.
Είναι ένας τόπος όπου οι νύμφες και οι άγγελοι διεκδικούν το δικό τους μερίδιο απ’ αυτόν.

📖 Με αυτές τις προσφορές θα χρειαστείς μεγαλύτερη βιβλιοθήκη!












ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654

Βλάστη (Μπλάτσι) – Νάματα (Πιπιλίστα) Ταυτότητα, μύθοι και πραγματικότητες

Βλάστη (Μπλάτσι) – Νάματα (Πιπιλίστα) Ταυτότητα, μύθοι και πραγματικότητες 
Η παρούσα μελέτη - έρευνα είναι αποτέλεσμα εικοσάχρο­νης και πλέον αναζήτησης για ένα θέμα που στις μέρες μας και μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως πρακτική σημασία.
Πολύ απλά, απο­σκοπεί να δείξει, πώς μια κοινωνία δύο αδελφών χωριών, της Βλάστης και των Ναμάτων, εξαιτίας των εθνικιστικών εξάρσεων και των κοινωνικών διαφοροποιήσεων και τάξεων, έφτασε στις μέρες μας να αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας και να διατηρεί μια εντελώς ακατανόητη εικόνα για τους τρίτους σχετικά με το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι δύο αυτές κοινότητες υπήρξαν βλαχόφωνες και οι κάτοικοί τους είναι Έλληνες βλαχικής καταγωγής.
Το θέμα της μελέτης δεν εί­ναι επί του παρόντος τι είναι οι Βλάχοι, όπως πολύ σωστά γράφει ο Αστ. Κουκούδης, αλλά το ποιοί είναι οι Βλάχοι. Το τι είναι το έδειξαν και το δείχνουν σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως στη μητρόπολή τους, την Ελλάδα, ως αναπό­σπαστο κομμάτι της. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε τα ονόματα Ζάππας, Τοσίτσας, Στουρνάρας, Δούμπας.
Έχει λοιπόν χαρακτήρα “ενωτικό” και αποσκοπεί στην εξήγηση και ουτοπικά ίσως στην εξάλειψη μίας άσκοπης, στις μέρες μας, διχόνοιας, που ταλανίζει πολλά χρόνια την κοινωνία των δύο χωριών.
Βλάστη (Μπλάτσι) – Νάματα (Πιπιλίστα)
Ταυτότητα, μύθοι και πραγματικότητες

συγγραφέας: Δημήτρης Παράσχος
πρόλογος: Βασίλης Νιτσιάκος
Σειρά: Λαϊκός Πολιτισμός-Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις No5
Isbn:978-960-579-106-3
Διαστάσεις: 17Χ24
Σελίδες: 217
Λιανική Τιμή: 15,00 ευρώ

Ταξίδι στην αρχιτεκτονική: Τα 10 πιο ιδιαίτερα κτήρια στον κόσμο

1

Ταξίδι στην αρχιτεκτονική

Τα 10 πιο ιδιαίτερα κτήρια στον κόσμο 

2

Υγεία

Travel in social distancing
3

Τεχνολογία

6 τρόποι να εξερευνήσουμε τον πλανήτη διασκεδάζοντας

4

Νηστίσιμα

Ψητά ρεβίθια με μέλι και κανέλα

Στράτος Διονυσίου - Κύριος ήρθα κύριος φεύγω

Κοροναϊός: Πρόστιμα-φωτιά, αστυνομία έξω από εκκλησίες και drones το Πάσχα – Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ

Κοροναϊός: Πρόστιμα-φωτιά, αστυνομία έξω από εκκλησίες και drones το Πάσχα – Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ
dromoi4-600x400.jpg

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα 15 μέτρα για ανέργους -Παρατάσεις επιδομάτων, προγραμμάτων, ηλεκτρονικές εγγραφές (λίστα)