Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Εβδομάδα των Παθών, και η χώρα μας περνά τα δικά της πάθη, ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά γιατί έτσι επέλεξαν, έτσι αποφάσισαν οι κυβερνήσεις της των τελευταίων σαράντα χρόνων.
Οι «κυβερνήσεις μας και τα αφεντικά τους», οι τοκογλύφοι που ΑΠΑΙΤΟΥΝ πλέον «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ» από την Ελλαδίτσα.
Βέβαια, αν το καλοσκεφτούμε, είναι λογικό, γιατί δε μπορεί εσύ ρε φίλε να δανείζεσαι τα ωραία μας λεφτά, να πλουτίζουν από αυτά ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, και να τη βγάζεις ζάχαρη! Δε γίνεται αυτό.
Σου δανείσαμε, πρέπει τώρα να μας τα επιστρέψεις.. ΟΛΑ. Μαζί με τους «νόμιμους» τόκους. Που θα τα βρεις;
Δε μας ενδιαφέρει, κόψε το σβέρκο σου. ΚΟΨΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.
Μόνο ΚΟΨΕ….
ΚΟΨΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ……
ΚΟΨΕ…..
ΠΟΥΛΑ….
ΠΟΥΛΑ ΝΗΣΙΑ, ΠΟΥΛΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΠΟΥΛΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΠΟΥΛΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ…..
ΜΟΝΟ ΠΟΥΛΑ…..
ΠΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.
Δεν μας ενδιαφέρει αν το χρέος βγει από τις «καμπούρες» εκείνων που ΔΕΝ φταίνε, μας ενδιαφέρει να πάρουμε τα ωραία μας λεφτά πίσω, αυτά που σας δανείζαμε τόσα χρόνια, και ΕΣΕΙΣ τα τρώγατε από εδώ και από εκεί…..
Έτσι είναι αδέλφια, τα πράγματα είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΑΠΛΑ, και τα χειρότερα, ΔΕΝ ήρθαν ακόμα, έρχονται. Και μην ακούσω κανένα πολιτικάντη να μιλήσει για «αγώνες», και σκληρές διαπραγματεύσεις και όλα τα παχιά λόγια που μας σερβίρουν, γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει….
ΚΟΒΟΥΝ λοιπόν, γιατί είπαμε, έτσι διατάζουν τα αφεντικά τους, κόβουν από ΠΑΝΤΟΥ, υπογράφουν ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ, το ξεπούλημα της χώρας και των Ελλήνων συνεχίζεται κανονικά, και μέσα στους…. «στόχους» τους, στο γενικότερο κόψιμο και σφάξιμο, μπήκαν και τα ΑΜΕΑ. Όχι που θα τη γλύτωναν.
Διαβάστε Συνέλληνες ένα ενδιαφέρον άρθρο, και καμαρώστε την «Ανθρωπιά» της Κυβέρνησης, και των δανειστών μας, των…. «Θεσμών».
«Σκοτώνουν τα άτομα με αναπηρία: Τους κόβουν το επίδομα μετά από εντολή των Θεσμών
Την διακοπή της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν χιλιάδες άτομα με αναπηρία ζητούν οι δανειστές, προκειμένου να βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η πολιτική εφαρμογή του εισοδήματος αλληλεγγύης σε 30 δήμους της χώρας θα καθυστερήσει 3 μήνες, αντί 1η Απριλίου, 1η Ιουλίου, λόγω της μη έγκρισης της πρότασης από τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία υποβλήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου.
Μάλιστα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν πως πλέον, ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία εντός της ερχόμενης εβδομάδας, η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης όπως έχει μετονομαστεί, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.
Στο στόχαστρο των δανειστών έχουν βρεθεί περίπου 182.000 δικαιούχοι επιδομάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 700 εκατ. ευρώ ετησίως, οι οποίοι απαιτούν οι πόροι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, όπως θα μετονομαστεί, να προέλθουν από αυτή τη πηγή κι όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η απαίτηση του κουαρτέτου, κυρίως του ΔΝΤ, προέρχεται από το Μνημόνιο όπου προβλέπεται η πλήρης αναδιάρθρωση της προνοιακής πολιτικής, με στόχο την εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ, ήτοι 900 εκατ. ευρώ, για να εφαρμοστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Ακόμη οι δανειστές ζητούν την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού εισοδήματος, των αναπηρικών επιδομάτων αλλά και των μη ανταποδοτικού χαρακτήρα επιδομάτων που δίνονται στα ΑΜεΑ.
Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας δεν αναμένεται να προχωρήσει, όπως επισημαίνουν στελέχη του, στην αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτων, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα περιλαμβάνει την πλήρη καταγραφή των δικαιούχων και των επιδομάτων.
Ακόμη η κα Φωτίου ανακοίνωσε ότι τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης θα ενσωματωθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στα νέα Κέντρα Κοινότητας που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα. Για την στελέχωση τους θα γίνουν περίπου 1.400 προσλήψεις για τις ανάγκες των Κέντρων, μέσω ΑΣΕΠ.
Ειδικότερα, αναμένεται να πριμοδοτηθούν με επιπλέον μόρια όσοι απασχολούνται ήδη σε δομές αντιμετώπισης της φτώχειας. Τα Κέντρα Κοινότητας θα στεγάζονται σε 250 δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων και με στόχο να καλύψουν το μεγαλύτερο φάσμα της ελληνικής επικράτειας. Σύμφωνα με το Υπουργείο θα ανοίξουν τις πύλες τους από την 1η Ιουλίου.
Στα Κέντρα Κοινότητας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τα επιδόματα, τις προνοιακές παροχές, δράσεις αλληλεγγύης και θα μοιάζουν με ΚΕΠ για τους πιο ευάλωτους.»
ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr
Πως σας φάνηκε Αδέλφια;
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα ΑΜΕΑ στη χώρα μας, μπήκαν στο στόχαστρο εδώ και κάποια χρόνια, ΠΡΙΝ οι «θεσμοί» δώσουν τις δικες τους εντολές.. Τη σφαγή λοιπόν, για να μη το ξεχνάμε, την ξεκίνησαν οι διάφορες «ηγεσίες» των αρμόδιων υπουργείων, με τις κρυφές και φανερές τους εντολές και εγκυκλίους προς κάθε κατεύθυνση για τη ΣΦΑΓΗ των Ατόμων με Αναπηρίες.
Αυτά πρέπει να τα λέμε συνέχεια, γιατί έρχεται η ώρα που οι υπεύθυνοι θα πάρουν ότι τους αξίζει.
Και Συνέλληνες, καταλαβαίνετε ΤΙ ΧΑΜΟΣ έρχεται όταν αυτοί μιλούν για «Αναδιάρθρωση προνοιακής Πολιτικής»!
Όλος αυτός ο χαμός που γίνεται τα τελευταία χρόνια με τα ΑΜΕΑ, θα έχει ΔΥΣΤΥΧΩΣ, άσχημη κατάληξη. Όλα αυτά που γίνονται, είναι με στόχο να «ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ» (με οποιονδήποτε τρόπο) οι Ανάπηροι….
Καταλαβαινόμαστε νομίζω, και εδώ, να αναφερθώ σε κάποιους που έκαναν λόγο για το «Αναπηρικό Κίνημα», και να ρωτήσω, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΙΝΗΜΑ ΜΙΛΟΥΝ;
Τα άτομα με αναπηρίες, ΜΟΝΑ τους αναζητούν λύσεις στα προβλήματα τους γιατί οι «συνδικαλιστές» τους ……
Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά πάρα πολλά άτομα με αναπηρία που μιλάμε μαζί και μαθαίνω από αυτά τι γίνεται και σας τα μεταφέρω.
Θα επανέλθω, γιατί έχουμε και άλλα πολλά!

Βασίλης Τσούγκαρης

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη.

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Στον Δ΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΑΝΟΥ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας για νέους πιανίστες 7 έως 25 ετών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Απριλίου 2016 στο ΔΩΛ συμμετείχαν δυο μαθητές της ΣΥΝΘΕΣΗΣ που διακρίθηκαν με Έπαινο στις κατηγορίες τους ο 9χρονος Παύλος Ζηντηρίδης και η 13χρονη Έλενα Κοκκινίδου.
ηρίδης και η 13χρονη Έλενα Κοκκινίδου.
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στη δασκάλα τους Ζιζή Νασιντασβίλη !!!

Η πρόταση της εβδομάδας! Shadow Polmar UHF 3W- ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Η πρόταση της εβδομάδας!
Shadow Polmar UHF 3W

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
ΦΟΡΗΤΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ PMR 446. 16ch 8+8 ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,ΕΥΚΟΛΗ ΧΡΗΣΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ,ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ 4 ΩΡΕΣ,ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ,ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.
ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
* MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΣΧΥΗ ΜΕΧΡΙ 2 WATT ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ( OFSET,TONE ENCODER /DECODER /WIDE,NARROW)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ. 
Ultra-small size design Easy to use
Monitor function
3,7V/1200mAh Li-ion battery
PC functions manageable:
- 50 CTCSS and 83 DCS codes
- Squelch treshold level
- TOT (Time-Out-Timer) function
- BCL (busy channel lock) function
Power Save function 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΒΑΣΗΣ, ΚΛΙΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ, ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ / ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά

Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά
Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος:Νέστορας Ξουρής
Ημερομηνία έκδοσης:21 Μαρτίου 2011
Ανατύπωση:2η 21 Μαρτίου 2016
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-81-0
Ετικέτες Ανατροπή στερεοτύπων,Πάσχα
Ένας λαγός συναντά τυχαία κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Εκεί μαθαίνει με έκπληξη πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Γιατί δηλαδή έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς; αναρωτιέται συνέχεια.Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Λέτε να τα καταφέρει; Μετά την επιτυχία του βιβλίου Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα η Χρυσάνθη Καραίσκου και ο Νέστορας Ξουρής επιστρέφουν με μια ακόμη χιουμοριστική ιστορία που σίγουρα θα σας συναρπάσει!

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 
Κώστας Αρκουδέας

18 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τo Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νίκος Μαθιουδάκης, επιστημονικός σύμβουλος Εκδόσεων Καζαντζάκη, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ
Ρένα Παπαδάκη, δημοσιογράφος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και το κοινό.
Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελλάκη
Κορωναίου 9
Ηράκλειο, Κρήτη

 
Κώστας Αρκουδέας

20 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης, με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αθηνά Πετρακάκη, δημοσιογράφος
Νίκος Δερεδάκης, εκπαιδευτικός.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και το κοινό.
Βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης
Ηγουμένου Γαβριήλ 59
Ρέθυμνο , 28310-50.200


Κωνσταντίνος Σβολόπουλος

20 Απριλίου 2016
Παρουσίαση των βιβλίων του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Σβολόπουλου:
Αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο (Εκδόσεις Καστανιώτη)
Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος 1830-1981 (Βιβλιοπωλείο της Εστίας)
Ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος για το έργο και τη δράση εννέα πολιτικών ανδρών (Εκδόσεις Ίκαρος)
The Dodecanese Question during the Second World War (Πραγματεία της Ακαδημίας Αθηνών)
την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ
Θα μιλήσουν οι:
Νικόλαος Παπαδάκης, γ. διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος
Εμμανουήλ Ρούκουνας, ακαδημαϊκός
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακαδημία Αθηνών (Ανατολική Αίθουσα)
Πανεπιστημίου 28
Αθήνα , 210 3318042

 
Κώστας Αρκουδέας

21 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πετράκη, με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Βαρβάρα Περράκη, φιλόλογος, αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Ρούλα Βουράκη, φιλόλογος
Σήφης Μιχελογιάννης, υπεύθυνος τομέα Κρήτης ΔΕΦΝΚ
Γιώργος Βαρουδάκης, αρχιτέκτονας-μηχανικός, πρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και το κοινό.
Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
Χάληδων 100
Χανιά

 
Κώστας Αρκουδέας

22 Απριλίου 2016
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Έφη Μπουκουβάλα-Κλώντζα.
Παλιό Ειρηνοδικείο Αγίου Νικολάου
Άγιος Νικόλαος
Κρήτη

 
Γιώργος Πετρόπουλος

Νίκος Χατζηδημητράκος

22 Απριλίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Polis Art Cafe σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Υπόθεση Νίκου Μπελογίαννη - Η προανακριτική έκθεση της Ασφάλειας για την πρώτη δίκη την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών»
Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών
Διονύσης Τσακνής, πρόεδρος της ΕΡΤ, μουσικοσυνθέτης
Νίκος Χατζηδημητράκος, ιστορικός, επιμελητής της έκδοσης
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και επιμελητής της έκδοσης Γιώργος Πετρόπουλος.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Αθήνα , 210-32.49.588
 
Χαρά Καραμανωλάκη

Γιάννης Μιχόπουλος

Κάτια Χαραλαμπάκη

23 Απριλίου 2016
Ο Κλάδος Ψυχοθεραπείας της Ελληνικής Ψυχιατριακής Εταιρείας (ΕΨΕ) και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Η θεραπευτική σχέση - Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις από την ψυχαναλυτική, τη γνωσιακή και τη συστημική οπτική με επιμέλεια των Χαράς Καραμανωλάκη, Κάτιας Χαραλαμπάκη, Γιάννη Μιχόπουλου το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι.
Θα μιλήσουν οι:
Νίκος Βαϊδάκης, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Γρηγόρης Μανιαδάκης, ψυχιάτρος, ψυχαναλυτής, συν-εκδότης του «International Forum of Psychoanalysis»,
Δημήτρης Πλουμπίδης, καθηγητής Ψυχιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος ΕΨΕ
Κώστας Πόταγας, αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

🎸 FENDER Standard Stratocaster!!!


Ηλεκτρικές Κιθάρες
FENDER Standard Stratocaster Ηλεκτρική Κιθάρα Arctic White
Μουσικά Όργανα
Προιόντα DJ
Οικιακός Ήχος και Εικόνα
Μουσικά Βιβλία
Επαγγελματικός Ήχος
Επαγγελματικός  Φωτισμός
Μουσικά Δώρα
Μουσικά Όργανα B-stock

ΚΘΒΕ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ AΚΡΟΑΣΗΣ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για τις ανάγκες των έργων “Festen – (Οικογενειακή Γιορτή)” του Τόμας Βίντερμπεργκ & “Οικογένεια Νώε”, της Ξένιας Καλογεροπούλου-Θωμά Μοσχόπουλου (ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ), καλεί επαγγελματίες ηθοποιούς (γυναίκες και άντρες) σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 26/4/2016.
Στις ακροάσεις θα παραβρίσκονται οι σκηνοθέτες των έργων κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος & Στέλλα Μιχαηλίδου.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να έχουν προετοιμάσει έναν μονόλογο και έναν κινησιολογικό αυτοσχεδιασμό προερχόμενα από το έργο «Οικογένεια Νώε»
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία από 15/4/16 έως 21/4/16 ηλεκτρονικά στο email production@ntng.gr, με την ένδειξη στο ΘΕΜΑ “ΑΚΡΟΑΣΗ FESTEN & ΝΩΕ”.
Όσοι / όσες θα επιλεγούν από τους σκηνοθέτες, βάση του βιογραφικού τους, το οποίο θα έχει κατατεθεί εντός της προθεσμίας, θα ενημερωθούν σχετικά με την ημερομηνία και ώρα της συμμετοχής τους στην ακρόαση αποκλειστικά μέσω e-mail.
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την ακρόαση θα πρέπει να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα και μία φωτογραφία.
Επαγγελματίας ηθοποιός νοείται
  1. να είναι απόφοιτος αναγνωρισμένης από το κράτος Δραματικής σχολής,
  2. να είναι απόφοιτος Πανεπιστημιακών τμημάτων Θεάτρου του κύκλου μαθημάτων υποκριτικής , ή
  3. να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 ημερομίσθια με την ειδικότητα του ηθοποιού.

Πού θα φάτε τα καλύτερα σάντουιτς στην Αθήνα

Πού θα φάτε τα καλύτερα σάντουιτς στην Αθήνα.