Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Ξεκίνησε από σήμερα Παρασκευή 5/3 η Δημόσια Διαβούλευση για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων στην ιστοσελίδα:

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ….

Φορείς και μεμονωμένοι πολίτες. Παρασκευή 5 Μαρτίου, και η Ελλάδα όλη έγινε μια φωνή διαμαρτυρίας, ένα ΟΧΙ στα πρόσφατα σκληρά, απάνθρωπα κατά πάρα πολλούς μέτρα της κυβέρνησης που στήνουν με την πλάτη στον τοίχο όχι εκείνους που έσπειραν ανέμους και θέρισαν θύελλες, αλλά τον απλό κοσμάκη, τον μισθωτό, τον δημόσιο υπάλληλο, τον συνταξιούχο. ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Παρασκευή 5 Μαρτίου, μερικές ώρες πριν ψηφιστούν από την Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος τα νέα μέτρα, η Θεσσαλονίκη σείστηκε από τις κινητοποιήσεις που ηταν η «αρχή», αφού το νέο ραντεβού δόθηκε για την επόμενη εβδομάδα, 11 του Μάρτη. Μεσημέρι, και από τη Βενιζέλου ανηφορίζει προς την Αγίου Δημητρίου, η πρώτη πορεία , κάπου 1500 άτομα κατά την εκτίμηση της Αστυνομίας. Προορισμός, η Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης. Μπροστά είναι το ΠΑΜΕ, ακολουθουν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι Συνταξιούχοι, και διάφορα Σωματεία εργαζομένων στον Ιδιωτικό τομέα. Αφού αποχώρησε η πρώτη πορεία, μια δεύτερη έκανε την εμφάνιση της, ίδια στον αριθμό, ίσως και μεγαλύτερη… Η ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές, Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι Εργαζόμενοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ηταν όλοι εκεί. Ηταν πολλοί! Και ερχόταν κι άλλοι. Με συνθήματα, με φωνές. Φωνές διεκδίκησης, αλλά και απόγνωσης. Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές κατόρθωσαν να μπουν στο χώρο της Γραμματείας, να επιδώσουν ψήφισμα, και να κρεμάσουν Πανό στο μπαλκόνι του γραφείου του γραμματέα. Κάτω, στο δρόμο, φοιτητές και άλλοι πολίτες πετούσαν αυγά και διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στο χώρο, και που απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών, ευτυχώς όχι μεγάλης διάρκειας. Η αγανάκτηση μεγάλη. Το ποτήρι ξεχείλισε! Πόσα ακόμα να αντέξει ο κόσμος; Ποια μέτρα; Μέτρα «για κάσσες» είπαν κάποιοι παππούδες. Οι Απατεώνες είναι έξω, πλούσιοι, και κάθε μέρα που περνά γίνονται πλουσιότεροι. Κανείς δεν πλήρωσε, κανείς δεν πήγε φυλακή. Κανείς δεν θα πληρώσει. Οι πραγματικοί απατεώνες, εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν, που έσκαψαν το λάκκο μας, θα μείνουν ατιμώρητοι. Κανείς δεν πρόκειται να τους αγγίξει όπως άλλωστε και δεν τους αγγίζει χρόνια τώρα. ΝΑ πληρώσουν όλοι εκείνοι που έφαγαν τα λεφτά. Όχι ο κοσμάκης. Γιατί να μειώσεις και να καταργήσεις εσύ κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, την μόνη οικονομική «ανάσα» στους εξευτελιστικούς μισθούς της χώρας μας, που οι εργαζόμενοι αμείβονται με κριτήρια του 40’, και πληρώνουνε τα «ευρωπαϊκά κριτήρια και κελεύσματα» του 2010;

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Ιστορία της ελληνικής επανάστασης (4 τόμοι)"
ISBN: 978-960-14-2179-7
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!
4 ΤΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ (περίπου 350σελ ο τόμος) Είναι απαραίτητο για κάθε Έλληνα να γνωρίζει στις λεπτομέρειές του το μέγα γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης, ιδιαίτερα στους σημερινούς καιρούς, που η πατρίδα μας απειλείται σοβαρότατα, καθώς την ιστορία της προσπαθούν θρασύτατα να οικειοποιηθούν νεογνά «έθνη».
Έτσι, το παρόν έργο του Μεσολογγίτη Σπυρίδωνος Τρικούπη (1788-1873), πρώτου πρωθυπουργού της ελεύθερης Ελλάδας (1828-29), γίνεται επίκαιρο και ισχυρή αφορμή για περαιτέρω εντρύφηση στη νεότερη ιστορία μας.
Διότι ο Τρικούπης, όντας καταγραφέας σύγχρονος των γεγονότων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας ως την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας, μιλά με τη βεβαιότητα του αυτόπτη και με μιαν αντικειμενικότητα τιμητική για τον ίδιο.
Η Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του Σπυρίδωνος Τρικούπη εκδίδεται σε τέσσερις τόμους.
Ο πρώτος τόμος ιστορεί τα γεγονότα από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας ως την άφιξη του Δημητρίου Υψηλάντη στην Ελλάδα, ο δεύτερος από την εισβολή του Ομέρ Βρυώνη στην Αττική ως και την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου, ο τρίτος περιλαμβάνει τα συμβάντα από το θάνατο του Δράμαλη ως και τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου και ο τέταρτος αναφέρεται στην περίοδο από την Γ΄ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο ως την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας.
Η έκδοση έχει εμπλουτιστεί από το μεταγλωττιστή με σημειώσεις για ονόματα, τοπωνύμια κ.λπ. στη σελίδα που αναφέρονται, ενώ οι σημειώσεις του συγγραφέα βρίσκονται συγκεντρωμένες κατά κεφάλαια στο τέλος του κάθε τόμου.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΒΙΒΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ISBN: 978-960-04-3977-9
Έτος έκδοσης: 2009
Συγγραφέας: ΜΗΝΟΥΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΕΛ. 488
Σχήμα: 15 Χ 22,50
Μαλακό εξώφυλλο
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΘΟΓΛΥΚΑΙΜΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!
Ξεχάστε τις δίαιτες στέρησης, τα «μαγικά» χάπια και τα «θαυματουργά» ινστιτούτα αδυνατίσματος.
Ανακαλύψτε την ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ, την ιατρική χωρίς φάρμακα του 21ου αιώνα, και εξασφαλίστε: • ιδανικό βάρος με φυσικό τρόπο, σωστά και μόνιμα • άριστη ψυχοσωματική υγεία • αποτελεσματική καταπολέμηση του άγχους • προληπτική θωράκιση του οργανισμού για κάθε ασθένεια και την πρόωρη γήρανση • νεότητα, ενέργεια, ευεξία και μακροζωία.
Σε μια εποχή όπου κυριολεκτικά υποφέρουμε από δεκάδες ψυχοσωματικά παθολογικά συμπτώματα, εκφυλιστικές παθήσεις και παχυσαρκία, πώς μπορούμε να πάρουμε την υγεία και τη ζωή μας στα χέρια μας και να γίνουμε γιατροί του εαυτού μας;
Ο διακεκριμένος κλινικός διατροφολόγος Γιώργος Μηνούδης προτείνει την Ορθομοριακή και Ορθογλυκαιμική Διατροφή – ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα σωματικής, νοητικής και ψυχικής αποτοξίνωσης που βασίζεται στις φυτικές, βιολογικές και όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες βιο-αναγεννητικές τροφές.
Σε διάστημα μόλις 12 εβδομάδων η συγκεκριμένη μέθοδος εγγυάται μια αξιόπιστη επιστημονική λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας αλλά και στη διατήρηση άριστης υγείας.
Διαβάστε τη Βίβλο Υγείας και μάθετε μεταξύ άλλων:• τα πραγματικά αίτια των παθήσεων • πώς καταρρίπτονται οι διαδεδομένοι διατροφικοί μύθοι • τη διατροφική αξία των βιο-αναγεννητικών τροφών • πόσο σημαντικά είναι τα συμπληρώματα διατροφής ενάντια στην αυξανόμενη τοξίνωση του οργανισμού • πώς καταπολεμάται το άγχος και οι αλλεργίες • τη θεμελιακή σημασία της άσκησης, της σωστής αναπνοής και της ενυδάτωσης.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο
Εικονογράφος : Δεληβοριά Μυρτώ
ISBN: 9789601635095 Σελίδες: 48 B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 7509 Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 29/01/2010
Δρόμοι και πλατείες, ντροπαλά αγάλματα, παραμυθόδεντρα και σιντριβάνια που χορεύουν. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους... εκτός από αυτόν... τον Πόλεμο.
Ακολουθήστε μας σε μια ξενάγηση στην πόλη που έδιωξε τον Πόλεμο, στην πόλη που πρέπει να χτίσουμε κάποτε όλοι μέσα στο κεφάλι μας...

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Οι ουρανοξύστες της Μόσχας Βασίλι Πάβλοβιτς Αξιόνοφ Μετάφραση:Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-5029-6 22 Φεβρουαρίου 2010 Οι ουρανοξύστες της Μόσχας. Μια πόλη μέσα στην πόλη. Μια αλληγορία της πλατωνικής Πολιτείας και μια καταγγελία της σταλινικής τυραννίας. Λίγο πριν από το θάνατο του Στάλιν, στους ειδικά κατασκευασμένους για την ελίτ του καθεστώτος ουρανοξύστες, στρατηγοί-ήρωες του πολέμου, ακαδημαϊκοί που κατασκευάζουν τα νέα πυρηνικά υπερόπλα, ανώτατα κομματικά στελέχη με τις οικογένειές τους, ευειδείς νεαρές αθλήτριες μέλη της κομμουνιστικής νεολαίας και τυχοδιώκτες με θολό παρελθόν και ύποπτο παρόν δημιουργούν ένα γαϊτανάκι ιστοριών με ήρωες πρόσωπα αληθινά ή φανταστικά, λίγο πριν πεθάνει ο τύραννος με μουσική υπόκρουση την αποκηρυγμένη από το καθεστώς τζαζ. Ο Βασίλι Αξιόνοφ, με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο αλλά και χιούμορ, περιγράφει τους τελευταίους μήνες του σταλινικού καθεστώτος και την έντονη τότε διαμάχη του με το καθεστώς του Τίτο στη Γιουγκοσλαβία, καταγράφοντας με την υπομονή και την επιμονή του χρονικογράφου τις αγωνίες, τα πάθη και τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού για ένα καλύτερο μέλλον.

Τελετή παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων δημάρχου Καλαμαριάς

Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή της παράδοσης καθηκόντων δημάρχου του απερχόμενου Χριστόδουλου Οικονομίδη προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θεοδόσιο Μπακογλίδη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 9 και Αργυρουπόλεως), παρουσία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΟΣ
PICCOLA ISOLA
Κατηγορία ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Kωδικός Καταλόγου 08152 Ημ. Έκδοσης 02/2010 Ηλικιακή ΟμάδαΕΝΗΛΙΚΕΣ ISBN 978-960-453-684-9 Σελίδες 416 Βιβλιοδεσία ΑΔΕΤΟ
Στους παλιούς βενετσιάνικους χάρτες, το βραχονήσι της Μαρίας εμφανίζεται σαν ένα στρογγυλό σημάδι, στο μέγεθος μεγάλης φακής, στη μέση του Αιγαίου Πελάγους και με το όνομα Piccola Isola, Μικρά Νήσος.
Ένας σεισμός, χαμένος στο βάθος του χρόνου, το έκοψε κάθετα στα δύο βυθίζοντας το ένα κομμάτι στην Άβυσσο.
Στο άλλο μισό αποκαλύφθηκε ένα πλούσιο κοίτασμα χαλκάνθης που με την ανατολή του ήλιο εκπέμπει ένα απόκοσμο γαλάζιο φως.
Σ' αυτό το νησί, όπου οι θρύλοι μπλέκονται με την πιο πεζή καθημερινότητα, η Μαρία θα παντρευτεί από προξενιό τον άντρα που διάλεξε γι' αυτήν ο πατέρας της, θα τον αγαπήσει χωρίς ανταπόκριση, και θα γίνει μητέρα και δούλα του σπιτιού της.
Μέχρι που ένας δεύτερος σεισμός θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.
Η τάξη του μικρού κόσμου του νησιού γκρεμίζεται και συναισθήματα πέρα από κάθε έλεγχο θα αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων.
Μυστικά, πάθη, κακίες, ένας δυνατός απαγορευμένος έρωτας και ο θάνατος θα προστεθούν στο κουβάρι που έχει γίνει η ζωή της Μαρίας.
Κι εκείνη;
Με τη δύναμη που κρύβουν οι Μαρίες όλων των μικρών νήσων θα παλέψει για να κατακτήσει την εσωτερική γαλήνη που αξιώνονται οι εκλεκτοί.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ε (έψιλον) Συγγραφέας: ΝΙΚΑΣΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΣ
Κατηγορία: Λογοτεχνία Ενηλίκων - Σύγχρονη Ξένη
Σειρά: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 01/2010
Σελίδες: 272
ISBN: 978-960-481-045-1
Κωδικός: 35165
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Πώς μετράς το μέγεθος του πλανήτη στον οποίο ζεις;
Ο Νικάστρο ζωντανεύει ένα από τα μεγαλύτερα και εκπληκτικότερα πειράματα στην ιστορία.
Ο Ερατοσθένης, έχοντας στη διάθεσή του στοιχειώδη βοηθήματα, προσδιόρισε πριν από χιλιάδες χρόνια με ακρίβεια την έκταση της περιφέρειας της γης.
Με ποιον, όμως, τρόπο την υπολόγισε σε μια εποχή που η μέτρηση της απόστασης γινόταν με υποθέσεις;
Μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου που μεταφέρει τον αναγνώστη σε μια εποχή που οι άνθρωποι δε γνώριζαν πόσο μεγάλος ήταν ο κόσμος μας.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Μεταβολές στο μηχανογραφικό δελτίο των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄) Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι το μηχανογραφικό δελτίο των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄) που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι, περίπου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.ypepth.gr. To μηχανογραφικό δελτίο θα έχει τις ακόλουθες μεταβολές σε σύγκριση με το περυσινό: 1. Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα, τα οποία λειτουργούσαν μέχρι το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: α) Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, στο 4ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο β) Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, στο 5ο επιστημονικό πεδίο γ) Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, στο 1ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο. 2. Στις στρατιωτικές σχολές του Υπουργείου Εθνικής ΄Αμυνας προστίθενται τα παρακάτω τμήματα: α) Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων, το οποίο εντάσσεται στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο. β) Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων, η οποία εντάσσεται στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο. 3. Κατάτμηση του τμήματος Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας: α) Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το οποίο παραμένει στο 1ο επιστημονικό πεδίο. β) Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το οποίο παραμένει στο 1ο επιστημονικό πεδίο. 4. Τα παρακάτω τμήματα μετονομάζονται ως ακολούθως: α) Το Τμήμα Θεωρητικών Σπουδών Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, που ανήκει στο 1ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης. β) Το Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, που ανήκει στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. 5. Από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, η ένταξη των παρακάτω τμημάτων σε επιστημονικά πεδία, μεταβάλλεται ως ακολούθως: α) Το Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης εκτός από το 4ο επιστημονικό πεδίο εντάσσεται και στο 2ο πεδίο β) Τα παρακάτω Τμήματα ΤΕΙ θα παραμείνουν στο 5ο επιστημονικό πεδίο και επιπλέον θα ενταχθούν και στο 4ο: Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Πάτρας (με έδρα την Αμαλιάδα) Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (με έδρα τη Λευκάδα) Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα τα Γρεβενά) 6. Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, η ένταξη των παρακάτω τμημάτων σε επιστημονικά πεδία, μεταβάλλεται ως ακολούθως: α) Το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα διαγραφεί από το 2ο επιστημονικό πεδίο και θα παραμείνει μόνο στο 4ο πεδίο. β) Τα παρακάτω Τμήματα ΤΕΙ θα παραμείνουν στο 2ο επιστημονικό πεδίο, θα διαγραφούν από το 4ο και θα ενταχθούν και στο 3ο πεδίο: Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (με έδρα τη Φλώρινα) Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου (με έδρα την Άρτα)

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το βιβλίο της αυτοκράτειρας Ελισάβετ
Φύλλα ημερολογίου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΜΑΝΟΣ
ISBN: 978-960-221-395-7
Διαστάσεις: 21X14
Σελίδες: 240
Έκδοση: Νοέμβριος 2007
Το βιβλίο συγκροτείται από ημερολογιακές καταγραφές των συναντήσεων του συγγραφέα με την αυτοκράτειρα Ελισάβετ, κατά της περίοδο 1891-1892.
Από εγγραφές που μαρτυρούν, εκτός των άλλων, τις αντιλήψεις του Χρηστομάνου για τη ζωή και την τέχνη, συνυφασμένες από το αντικείμενο του θαυμασμού του: από τη μορφή της Ελισάβετ. . .
Αφήνεται να παρασυρθεί από την εξιδανικευμένη, μέσα του, μορφή της, επειδή αισθάνεται ότι ανταποκρίνεται άμεσα στις αισθητικές και ηθικές του αντιλήψεις.
Η ευπαθής, νευρική, ιδιοσυγκρασία του, έβρισκε στο πρόσωπό της ό,τι συνιστά την ομορφιά, το ψυχικό μεγαλείο, την επίγεια και την ουράνια ιδέα του καλού και της δικαιοσύνης.
Ο Δημήτρης Κακλαμάνος, ο πρώτος κριτικός της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αμφισβητήσουν κάποιοι την αντικειμενικότητα του συγγραφέα, καταλογίζοντάς του ότι δεν απέδωσε πιστά τα λόγια της και δεν απομνημόνευσε φωτογραφικώς όλα όσα άκουσε από το στόμα της Ελισάβετ, παρατηρεί:
«Αλλ' ο συγγραφέας μας έδωκεν ανώτερόν τι τούτων όλων. . .
Ο ποιητής μας έδωκε ζώσαν, πάλλουσαν, απέλπιδα, αγωνιώσαν πάσχουσαν και οδυνωμένην αυτήν την ψυχήν της ηθικής ταύτης ηρωίδος». Από την Εισαγωγή του Κ. Γ. Παπαγεωργίου

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

O Αντάρτης Υπότιτλος Η Αρχή Συγγραφέας - Συντελεστές Arturo Barea
Μετάφραση: Δέσποινα Μάρκου Εκδότης Γκοβόστης ISBN960-446-096-0 Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα 14x21 εκ. Σελίδες 440
Tο πρώτο μέρος της ιστορικής αυτής αυτοβιογραφίας, με τίτλο Ο Αντάρτης: Η Αρχή, εκδόθηκε τον Ιούνιο του 1941.
Σε αυτό ο συγγραφέας διηγείται τα παιδικά και νεανικά του χρόνια στη Μαδρίτη στις αρχές τού 20ού αιώνα.
Ήταν παιδί μιας οικογένειας που γνώρισε πολλές στερήσεις.
Μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε σε μια μικρή σοφίτα κάποιας φτωχικής συνοικίας της Μαδρίτης, όπου η μητέρα του ξενόπλενε στο ποτάμι και έκανε διάφορα θελήματα.
Ωστόσο ο ίδιος, σε αντίθεση με τα αδέλφια του, μεγάλωσε στο σπίτι των θείων του, σε μικροαστικό περιβάλλον, οι οποίοι τον έστειλαν σε θρησκευτικό σχολείο Ιησουιτών, με στόχο να γίνει αργότερα μηχανικός.
Όμως, σε ηλικία δεκατριών χρονών, ύστερα από τον απροσδόκητο θάνατο του θείου του, αναγκάστηκε να δουλέψει ως υπάλληλος σε μαγαζί και στη συνέχεια ως υπάλληλος σε τράπεζα.
Εκείνη την εποχή έγινε μέλος του συνδικάτου και άρχισε να έχει τις πρώτες πολιτικές του ανησυχίες, χωρίς να σταματήσουν ούτε στιγμή να συγκρούονται μέσα του ο αστός και ο προλετάριος.
Το δεύτερο μέρος, με τίτλο Ο Αντάρτης: Η Πορεία, όπου διηγείται τις πρώτες συγγραφικές του προσπάθειες και τις εμπειρίες του από τον Πόλεμο του Ριφ στο Μαρόκο, εκδόθηκε τον Ιούλιο του 1943.Το τρίτο και τελευταίο μέρος, με τίτλο Ο Αντάρτης:
Η Φλόγα, εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 1946, και αποτέλεσε μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Σε αυτό ο Barea διηγείται τα σκληρά χρόνια προτού ξεσπάσει ο Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος, καθώς και τα δύο πρώτα χρόνια του εμφυλίου, από τον Ιούλιο του 1936 μέχρι το Φεβρουάριο του 1938 που ο ίδιος εγκατέλειψε την Ισπανία.
Το βιβλίο έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στην Ισπανία, τόσο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, που κυκλοφορούσε παράνομα, όσο και μετά τη μεταπολίτευση, αφού περιγράφει την πιο σημαντική περίοδο της ιστορίας της Ισπανίας μέσα από τη ζωή ενός πρωταγωνιστή των πιο θερμών γεγονότων της.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ι.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
Πώς οι Τούρκοι έγραψαν την ιστορία τους. Μια ανάλογη ελληνική συγγραφή
Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σειρά: ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Έκδοση: 2007, 11 (Β' Έκδοση)
ISBN: 978-960-08-0420-1
Σελίδες: 150
Διαστάσεις: 14x21
Τα όσα γράφονται στις σελίδες του βιβλίου δεν σκοπούν στο να διαφωτίσουν απλώς το ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Ο κύριος σκοπός είναι προειδοποιητικός.
Όχι μόνο γι΄ αυτά που γίνονται στην Τουρκία αλλά και αυτά που γίνονται στην Ελλάδα εις βάρος της Ιστορίας.
Στην Ελλάδα στα επίσημα βιβλία, με τα οποία μορφώνεται η νεολαία, η ελληνική Ιστορία αφανίζεται. Στα σχολεία μας μεγάλες μορφές και στιγμές σπιλώνονται.
Εικόνες ηρώων και μαρτύρων εξαφανίζονται.
Η Ελληνική ιστορία μετατρέπεται σ΄ ένα είδος μοντέρνας μυθολογίας, με άφθονα μαγικά και αστρολογικά στοιχεία.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΛΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΓΟΡΑ
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΥΠΑΤΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΕΤΟΣ 391 μ.Χ.ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΧΛΟ
Οι κοινωνικές αναταραχές μαστίζουν την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τον 4ο αιώνα μ. Χ., κι όμως, μια γυναίκα κοιτάζει τα, άστρα, κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς και βρίσκει απαντήσεις για τη μοίρα του Ανθρώπου.
Παγιδευμένη στη φημισμένη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου ήταν καθηγήτρια, η περίφημη φιλόσοφος, μαθηματικός και αστρονόμος Υπατία, αγωνίζεται να διασώσει την αρχαία Γνώση μαζί με τους μαθητές της…
Ανάμεσά τους, δύο άνδρες θέλουν να κερδίσουν την εύνοια αλλά και την καρδιά της…
Η ΑΓΟΡΑ μας μεταφέρει στην Αλεξάνδρεια, το Κέντρο του Κόσμου, 1700 χρόνια πριν και μας βάζει στη ζωή της σημαντικότερης γυναίκας της εποχής εκείνης, της Υπατίας που ενσάρκωσε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο, την ταραγμένη αυτή περίοδο της ιστορίας, σφραγίζοντας με τον θάνατό της το τέλος μιας εποχής. Ο ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΣΚΑΡ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΑΜΕΝΑΜΠΑΡ ( Η Θάλασσα μέσα μου) ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΓΟΡΑ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑς ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΟΣΚΑΡ, ΡΕΪΤΣΕΛ ΒΑΪΣ

ΈΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ- Το Αμερικανικό Κογκρέσο αναγνωρίζει την γενοκτονία

Το Αμερικανικό Κογκρέσο αναγνωρίζει την γενοκτονία
Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου χαρακτήρισε "γενοκτονία" την μαζική θανάτωση Αρμένιων από τους Τούρκους κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.Παρά τις αντιρρήσεις του Λευκού Οίκου και την παρέμβαση του προέδρου της Τουρκίας, Αμπτουλάχ Γκιουλ, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων υιοθέτησε τον χαρακτηρισμό της γενοκτονίας με ισχή πλειοψηφία. Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε προειδοποιήσει ότι η υιοθέτηση του χαρακτηρισμού θα υπονόμευε της αμερικανο-τουρκικές σχέσεις. Δεν είναι γνωστό εάν η απόφαση της επιτροπής θα τεθεί σε ψηφοφορία από την ολομέλεια τοης Βουλής. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ THE INSIDER

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

12ο Φύλλο Εφημερίδας «Ποντιακή Γνώμη»Ασπρόπυργος: Βραδιά Ποντιακής Λογοτεχνίας ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΝΤΑΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Η ΕΠΤΑΚΩΜΟΣ ΣΑΝΤΑ"

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ: 50% ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΝΕΙ Η ΚΕΔΚΕ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ
Διαβαστε επισης:
1) SPA CENTER Δ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: 2500% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ!http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5991
2) ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ - ΝΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
3) Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

04/03/2010, Ακούστε τη συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στο MEGA, εδώ: http://www.evenizelos.gr/sounddocuments/1666-mega

Επίσημα πλέον τα πράγματα για το DVD της Τζούλιας

Επίσημα πλέον τα πράγματα για το DVD της Τζούλιας

Ο Καιρός - Παρασκευή 5.3.2010

http://www.youtube.com/watch?v=GSXiIqQXPC0

"Πουλήστε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες!"

"Πουλήστε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες!" Nα πουλήσει κάποια από τα ακατοίκητα νησιά της προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος της, συνιστούν στην Ελλάδα δύο Γερμανοί βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού, ο Γιόζεφ Σλάρμαν από τους Χριστιανοδημοκράτες και ο Φρανκ Σέφλερ από τους Ελεύθερους Δημοκράτες. «Όσοι χρεοκοπούν πρέπει να πωλούν οτιδήποτε έχουν για να ξεπληρώσουν τους πιστωτές τους», δήλωσε ο κ. Σλάρμαν στην εφημερίδα Bild. «Στην Ελλάδα ανήκουν κτήρια, επιχειρήσεις και ακατοίκητα νησιά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση». «Η καγκελάριος δεν μπορεί να υποσχεθεί στην Ελλάδα καμία βοήθεια», είπε ο κ. Σέφλερ στην ίδια εφημερίδα, σε σχόλια που περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Πουλήστε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες! Και πουλήστε και την Ακρόπολη!» «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει ριζοσπαστικές κινήσεις για την πώληση της περιουσίας της – για παράδειγμα των ακατοίκητων νησιών της», είπε ο κ. Σέφλερ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ WWW.THEINSIDER.GR

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ

Ένα βίντεο Όλα τα λεφτά !!!!
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:«Συστράτευση για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ»