Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Επιδεινώνονται οι σχέσεις ΗΠΑ - Πακιστάν

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Επιδεινώνονται οι σχέσεις ΗΠΑ - ΠακιστάνΤων Eric Schmitt και Jane Perlez
New York Times
Το Πακιστάν εγείρει σοβαρές ενστάσεις για την επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, κι αυτό δημιουργεί νέους τριγμούς στην εύθραυστη συμμαχία του με την Ουάσιγκτον, σε μία κρίσιμη καμπή του πολέμου.
Πακιστανοί αξιωματούχοι διαμήνυσαν στην κυβέρνηση Ομπάμα ότι η επιχείρηση των Αμερικανών πεζοναυτών στο νότιο Αφγανιστάν θα εξαναγκάσει τους αντάρτες να καταφύγουν στο Πακιστάν, αναζωπυρώνοντας έτσι την ένταση στην ήδη προβληματική επαρχία του Μπαλουτσιστάν.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πληροφορίες αξιωματικών των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών.

Μήνυση Βιτάλη κατά Μίχα Ελευθεροτυπίας.

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/7/09 Μήνυση για συκοφαντική δια του τύπου δυσφήμηση κατά του δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας κ. Τάκη Μίχα υπέβαλλε στην εισαγγελία Αθηνών, ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης. Η μήνυση αφορά σε δημοσίευμα που υπογράφει ο κ. Μίχας στην Ελευθεροτυπία της 25ης Ιουλίου 2009 και στην οποία αναφέρεται στους Έλληνες εθελοντές μαχητές στη Σερβία, «ως παραστρατιωτικούς που έλαβαν μέρος στην σφαγή της Σρεμπρενίτσα». Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Βιτάλης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η μήνυση αυτή κατατίθεται για να ξεκαθαρίσει επιτέλους και δικαστικά το σκηνικό αυτό των υποτιθέμενων Ελλήνων εγκληματιών πολέμου της Βοσνίας, στο οποίο ο κ. Μίχας έχει επανειλημμένα αναφερθεί. Θα κληθεί λοιπόν ο κ. συνάδελφος να αποδείξει αυτή τη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης, όσα καταμαρτυρεί κατά των Ελλήνων εθελοντών.
Το ότι δηλαδή οι μαχητές αυτοί που βρέθηκαν δίπλα σε έναν λαό που τον κατακρεούργησαν οι διεθνείς συμμορίες, κλέβοντάς του τα σπίτια του, την πατρίδα του, την αξιοπρέπειά του
α) ότι ήταν παραστρατιωτικοί και β) ότι έπραξαν σφαγές στη Σρεμπρένιτσα. Ήμουν ο άνθρωπος εκείνος, που βοήθησε στην συγκρότηση και την οργάνωση των Ελλήνων εθελοντών.
Με δική μου μάλιστα συνεννόηση με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας, όλοι οι Έλληνες εθελοντές που κατέφθαναν στη Σερβική Δημοκρατία, εντάσσονταν στις δυνάμεις του τακτικού στρατού, με κύριο κορμό και βάση το Σώμα της Ρωμανίας.
Παράλληλα, οι Σέρβοι διοικητές τους είχαν σαφή εντολή την οποία και τήρησαν κατά γράμμα, να μην συμμετέχουν οι Έλληνες εθελοντές, σε καμία επιθετική επιχείρηση.
Μιας πραγματικότητας της οποία ήμουν από το 1993 έως το 1996 αψευδής αυτόπτης μάρτυς, με τον βαθμό μάλιστα του Ταγματάρχη κατ? απονομή του Σερβικού Στρατού της Voiska Republika Srpska. Στην υπόθεση της ανακατάληψης της πόλης Σρεμπρενίτσα από τους Σέρβους, ήμουν παρών σε όλες τις επιχειρήσεις, μαζί με κλιμάκιο Σέρβων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών. Κανείς από τους Έλληνες εθελοντές, δεν συμμετείχε στις μάχες μέσα ή γύρω από την πόλη αυτή. Αντιθέτως, οι Έλληνες εθελοντές, συνέχισαν να κρατούν το προκεχωρημένο φυλάκιό τους, ανατολικά της πόλης Βλασένιτσα.
Ένα φυλάκιο το οποίο κράταγαν από την ημέρα της συγκρότησής τους σε τακτική διμοιρία, με Λοχαγό, Υπολοχαγό, Ανθυπολοχαγό, Αρχιλοχία και Λοχία και επικεφαλής τον Σέρβο Ταξίαρχο, Σβόνγκο Μπάγιαγκιτς. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει πως οι Έλληνες εθελοντές, τύγχαναν της ευρύτατης αποδοχής, τόσο της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, όσο και της στήριξης από πολιτικά πρόσωπα, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, δεδομένης της ιδιαίτερα θερμής φιλίας του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Ράντοβαν Κάραζιτς, αλλά και της Ν.Δ., λόγω των τότε φιλικών διπλωματικών διαμεσολαβήσεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σήμερα φυσικά, ισχύουν το «ουαί τοις ηττημένοις» και το «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξηλεύεται».
Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο μιας λογικής ενοχοποίησης της χώρας μας, με ψεύδη και αναπαραγωγή μαύρης κατά της πατρίδας μας προπαγάνδας, ο κ. Μίχας και οι συν αυτώ, φέρουν και επαναφέρουν την υπόθεση των Ελλήνων εθελοντών, για να μαυρίσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της χώρας μας διεθνώς. Αυτή την φορά όμως και ενώπιον της δικαιοσύνης, είμαι πολύ περίεργος να δω τα στοιχεία του κ. Μίχα και των συν αυτώ, που αποδεικνύουν ότι ήμασταν παραστρατιωτικοί και κάναμε σφαγές στην Σρεμπρένιτσα.
Πραγματικά η δίκη αυτή θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια που για πρώτη φορά, θα έλθουν στην επιφάνεια αλήθειες οι οποίες ίσως δεν βολεύουν σε πολλούς. Ξεκαθαρίζω πως δεν στρέφομαι κατά της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, της οποίας εξάλλου υπήρξα κάποτε συνεργάτης με πρωτοσέλιδο μάλιστα αποστολής μου για λογαριασμό της στη Νικαράγουα.
Στην εφημερίδα αυτή, γράφουν έντιμοι συντάκτες, καταξιωμένοι στη συνείδησή μας για τον σεβασμό των κωδίκων δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως μας τις δίδαξαν οι παλιότεροι όπως ο Αστέρης ο Στάγγος και ο Λούης ο Δάνος.
Με φωτεινότερο κατ? εμέ τουλάχιστον παράδειγμα την κ. Κύρα Αδάμ αλλά και πολλούς άλλους συντάκτες της, τους οποίους και καλώ και παρακαλώ να στηρίξουν τον αγώνα αυτό για την ανεύρεση και της ιστορικής αλλά και της δημοσιογραφικής αλήθειας. Τέλος ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή τους να καταθέσουν ως μάρτυρες τους κ.κ. Στέλιο Παπαθεμελή, Δημήτρη Βουνάτσο, Νεοκλή Σαρρή και Κώστα Ζουράρι.
Ευχαριστώ επίσης τους δικηγόρους μου Κορίνα Ρεπούση, Φαήλο Κρανιδιώτη και Οδυσσέα Νίκου για την αμέριστη βοήθειά τους.
Η αλήθεια θα λάμψει, είμαι σίγουρος, και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του».

ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη Θέμα: «Τα υπάρχοντα αποθέματα καυσίμων για τις Ένοπλες Δυνάμεις ευρίσκονται στο κατώτερο επίπεδο. Η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται χωρίς να λαμβάνονται μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας» Έχοντας υπόψη: · Ότι η τροφοδοσία σε καύσιμα των Μονάδων και των τριών κλάδων των ΕΔ πραγματοποιείτε κατά κύριο λόγο μέσω του δικτύου των αγωγών καυσίμου, τη διοίκηση του οποίου έχει η Διοίκηση Αγωγού Καυσίμου (Δ.Α.Κ.), με έδρα τη Λάρισα. · Ότι μέσω του αγωγού καυσίμου μεταφέρονται δύο είδη καυσίμων : o Αεροπορικό καύσιμο, για την κάλυψη των αναγκών των ιπταμένων μέσων. o Πετρέλαιο για την κάλυψη των αναγκών των οχημάτων, των πλωτών μέσων και λοιπών μέσων και των τριών κλάδων των ΕΔ. · Ότι όσον αφορά τα αποθέματα των αεροπορικών καυσίμων διαπιστώθηκε η ύπαρξη των αναγκαίων αποθεμάτων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ σε ότι αφορά τα αποθέματα πετρελαίου διαπιστώθηκε επικίνδυνη πτώση της στάθμης των υπαρχόντων αποθεμάτων σε ποσοστό που αγγίζει το 90%. · Ότι ενώ από το καλοκαίρι 2008 η Διοίκηση Αγωγού Καυσίμου (Δ.Α.Κ.) επανειλημμένα έχει αναφέρει στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστηρίξεως (Δ.Α.Υ) πως τα υπάρχοντα αποθέματα καυσίμων ευρίσκονται σε ελάχιστο επίπεδο, λύση δεν δόθηκε και η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Πού οφείλετε η καθυστέρηση στη συμπλήρωση των αναγκαίων αποθεμάτων καυσίμων τύπου πετρελαίου; 2. Ποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση αυτή και ποιες οι επιπτώσεις από αυτή όσον αφορά την ετοιμότητα των ΕΔ της χώρας; 3. Ποια η αιτία της δημιουργίας αυτού του προβλήματος το οποίο ξεκίνησε από το καλοκαίρι 2008 και διαρκώς επιδεινώνεται; 4. Γνωρίζετε το μέγεθος του επιχειρησιακού προβλήματος που δημιουργείται από τη μη τήρηση των προβλεπομένων αποθεμάτων καυσίμων σε ότι αφορά την ετοιμότητα των ΕΔ της χώρας; 5. Γνωρίζετε ότι όλα τα οπλικά συστήματα είναι άχρηστα χωρίς καύσιμο πετρέλαιο καθόσον σε περίπτωση ανάγκης θα ακινητοποιηθούν εντός των στρατοπέδων ανίκανα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τις οποίες τα προμηθεύτηκε το ελληνικό δημόσιο; 6. Γνωρίζετε ότι πολιτικές αποφάσεις ή αδράνεια, σαν και αυτή της μη συμπλήρωσης των προβλεπομένων αποθεμάτων καυσίμων, καταδεικνύουν την ανευθυνότητά σας για την ασφάλεια της χώρας; Οι ερωτώντες Βουλευτές Μιχάλης Καρχιμάκης Βασίλης Οικονόμου Αλέκος Αθανασιάδης Βάσω Παπανδρέου ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Κ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα
Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Για τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης Παρακαλώ να μου κατατεθούν τα πόθεν έσχες των κ.κ. · Βάκη Φραντζή Αντιπροέδρου του ΟΛΘ. · Τέλη Θωμόπουλου Προέδρου HELEXPO Μέλους Δ.Σ ΕΟΤ. · Θέμη Καρτσιώτη Διευθύνοντος συμβούλου HELEXPO. Από το 2003 μέχρι και σήμερα. Ο αιτών Βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Κ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα
Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552

Πανηγύρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κομνηνών 58
* Τηλ: 493163 * Fax: 452-685 Καλαμαριά 30 - 07 - 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Πανηγύρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά» Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς, τιμώντας κατά παράδοση εδώ και χρόνια τη μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γιορτή της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, γιορτή πανηγυρική για όλους τους Καλαμαριώτες, διοργανώνει και φέτος από τις 4 έως τις 5 Αυγούστου ένα διήμερο καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων στη νέα πλατεία του Δημαρχιακού Μεγάρου (Κομνηνών 58- δίπλα στον πεζόδρομο), κάθε βράδυ στις 9.30
Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
Την Τρίτη 4 Αυγούστου : Η βραδιά είναι αφιερωμένη στους παραδοσιακούς Ποντιακούς χορούς και θα συμμετάσχουν τα χορευτικά τμήματα των ανηλίκων και ενηλίκων του Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς, της Αδελφότητας Κρωμναίων, του Συλλόγου Καυκασίων «Ο Προμηθέας», και του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου «Οι Μίθριοι».
Την επόμενη μέρα Τετάρτη 5 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο θα αναβιώσει το Ποντιακό Πανηγύρι που θα «ανασύρει» μνήμες από την πατρίδα και θα δώσει την ευκαιρία στους νεώτερους να γνωρίσουν την παράδοση στο τραγούδι και τον τρόπο διασκέδασης των παλιότερων γενιών.
Η βραδιά θα ανοίξει με ομιλία του Δημάρχου Χριστόδουλου Οικονομίδη, ενώ θα χορέψει το Μικτό χορευτικό συγκρότημα Ποντιακών Συλλόγων Καλαμαριάς.
Παράλληλα ο Γιώτης Γαβριηλίδης θα τραγουδήσει, στη λύρα θα είναι ο Παναγιώτης Ασλανίδης, στα κρουστά ο Κλεάνθης Βασιλειάδης και στα πλήκτρα ο Ναπολέων Κυπαρίσης, ενώ θα εμφανιστεί και το Συγκρότημα των αδελφών Ιακωβίδη.
Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και υπαίθρια «ταβέρνα».
Η προσέλευση είναι ελεύθερη για όλους.

Βραδιά πανσέληνου στο Δημοτικό Κολυμβήτηριο Καλαμαριάς

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κομνηνών 58
*Τηλ: 2313 314- 195 * Fax: 2310 452-685 Καλαμαριά 30 - 07 - 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Βραδιά Πανσελήνου στο κολυμβητήριο της Καλαμαριάς» Μια ξεχωριστή βραδιά, μια βραδιά αυγουστιάτικης πανσελήνου ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009. Για όσους από τα μέλη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου λατρεύουν τη νυκτερινή αθλητική ζωή και διακρίνονται από ρομαντισμό, μπορούν ελεύθερα, με φόντο τη φεγγαρόφωτη πισίνα να κολυμπήσουν και να απολαύσουν τις βουτιές το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης.
Χωρίς προβολείς παρά μόνο με φωσφορικά φωτάκια τοποθετημένα στο βυθό της πισίνας και παρέα με το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι, τα οποία φαντάζουν να προσδίδουν μια ιδιαίτερη ρομαντική πινελιά στην ατμόσφαιρα, οι δεινοί λάτρεις του υγρού στοιχείου -μέλη του κολυμβητηρίου, αναμένεται να απολαύσουν μαζί το άρωμα του ελληνικού καλοκαιριού και τη δροσιά του νερού, τη νύχτα της 6ης Αυγούστου με φεγγάρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.
Πάντως και τα μη μέλη του κολυμβητηρίου μπορούν να επισκεφθούν τη βραδιά εκείνη το χώρο και να καθίσουν περιμετρικά της πισίνας απολαμβάνοντας το θέαμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο θα υπάρχει και ναυαγοσωστική κάλυψη.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ-"Η μεγαλύτερη πρόοδος των τελευταίων τριών δεκαετιών"

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/"Η μεγαλύτερη πρόοδος των τελευταίων τριών δεκαετιών"
Την μεγαλύτερη πρόοδο των τελευταίων τριών δεκαετιών για την επίλυση του Κυπριακού έχουν κάνει οι ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Όπως μεταδίδει η Χουριέτ, ο ΓΓ τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη "θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν" την διαπραγματευτική διαδικασία στη Κύπρο.
"Ελπίζω ότι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους όσο το δυνατόν συντομότερα", πρόσθεσε.
Η δήλωση Μπαν Κι Μουν έγινε μερικές ώρες πριν την 39η συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμετ Αλί Ταλάτ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι θα συζητηθεί το θέμα των εποίκων, του ασύλου και της μετανάστευσης.
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - ιστιοσανίδα
Θέμα της εβδομάδας: Θαλάσσια σπορ Ουσιαστικό θηλυκού γένους.
Η ιστιοσανίδα (γουίντ σέρφιγκ – windsurfing) είναι το θαλάσσιο άθλημα στο οποίο ο αθλητής ισορροπεί πάνω σε μια ιστιοσανίδα (σανίδα εφοδιασμένη με πανί).
Ο αθλητής κατευθύνει το σκάφος με την αξιοποίηση της δύναμης του ανέμου και του κατάλληλου χειρισμού του πανιού.
Στα ελληνικά ο όρος windsurfing αποδόθηκε ως «ιστιοσανίδα».
Η ιστιοσανίδα, ενώ προήλθε από το σέρφιγκ, δεν πρέπει να συγχέεται με αυτό, αφού στο σέρφιγκ ο αθλητής κινείται πάνω στο υψηλότερο σημείο του κύματος με τη βοήθεια μιας ειδικής σανίδας χωρίς πανί.Η ιστιοσανίδα είναι η απλούστερη μορφή ενός ιστιοφόρου σκάφους.
Είναι πολύ ευέλικτη στη θάλασσα και εύκολη στη μεταφορά της.
Αποτελείται από το board (σανίδα-σκάφος) και το rig (άλμπουρο, πανί, μάτσα και σύνδεσμος μαζί).
Τα πρώτα μοντέλα του Hoyle Schweizer είχαν μήκος τρεισήμισι μέτρα και ζύγιζαν γύρω στα τριάντα κιλά.
Σήμερα οι ιστιοσανίδες έχουν μήκος από δυόμισι έως τέσσερα μέτρα και βάρος από επτά έως είκοσι κιλά.
Στο μπροστινό μέρος της σανίδας υπάρχει μια υποδοχή στην οποία μπορεί να δεθεί σχοινί για ρυμούλκηση.
Στο πίσω μέρος της σανίδας υπάρχει ένα μικρό πτερύγιο (fin).
Επιπλέον, οι σανίδες με μήκος πάνω από τρία μέτρα έχουν μία μικρή καρίνα (πτερύγιο) στο κέντρο τους, όπως και τα ιστιοφόρα.
Η καρίνα αυτή τοποθετείται μέσω μιας σχισμής στο κέντρο της σανίδας και ασφαλίζεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ενώ μετά αφαιρείται. Υπενθύμιση: Η Άσπρη λέξη θα διανέμεται έως την 31η Ιουλίου.
Η διανομή θα ξεκινήσει και πάλι στις 7 Σεπτεμβρίου.
Σας ευχόμαστε καλές διακοπές.

Επίσκεψη μαθητών από τη Μαριούπολη, την Αλβανία και τη ΠΓΔΜ στη Βουλή

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Επίσκεψη μαθητών από τη Μαριούπολη, την Αλβανία και τη ΠΓΔΜ στη Βουλή Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΒΟΥΛΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε σήμερα με μαθητές της ελληνικής γλώσσας από την Ουκρανία, την Αλβανία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που επισκέφθηκαν τη Βουλή. Ο κ. Σιούφας, αφού καλωσόρισε τα παιδιά, τους συνοδούς δασκάλους τους, και τη Δήμαρχο Ψυχικού και Πρόεδρο του Συνδέσμου «Οι Φίλοι της Μαριούπολης» κυρία Ειρήνη Κατσαρού, ανέφερε τα εξής: «Χαίρομαι διπλά που σας συναντώ, πρώτον γιατί επισκέπτεστε τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία στηρίζει την προσπάθεια του Συνδέσμου «Οι Φίλοι της Μαριούπολης» και το πρόγραμμα για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε σχολεία της Ουκρανίας και θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε σε αυτήν. Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΦΡΑΤΖΗ (ΟΛΘ) ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ (HELEXPO) ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ ( HELEXPO)

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Για τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης Παρακαλώ να μου κατατεθούν τα πόθεν έσχες των κ.κ. · Βάκη Φραντζή Αντιπροέδρου του ΟΛΘ. · Τέλη Θωμόπουλου Προέδρου HELEXPO Μέλους Δ.Σ ΕΟΤ. · Θέμη Καρτσιώτη Διευθύνοντος συμβούλου HELEXPO. Ο αιτών Βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Κ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα
Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552

Παπαθεμελής για ΕΥΑΘ: Μην πουλάτε τα ασημικά της οικογένειας...

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.pamme.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/7/09 «Σταματήστε επιτέλους να πουλάτε τα ασημικά της οικογένειας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και Επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής, σχολιάζοντας την προγραμματιζόμενη πώληση μετοχών της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες. Και πρόσθεσε: «Σε μια εποχή, όπου οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι υπόλογες στη συνείδηση της κοινωνίας, σε παγκόσμιο μάλιστα πεδίο μετά τις απάτες των παρατραπεζικών δραστηριοτήτων στα διεθνή χρηματιστήρια, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε περαιτέρω εκποίηση του εθνικού πλούτου. Παρά τα προβλήματά της, η ΕΥΑΘ, παραμένει μια ΔΕΚΟ που διαχειρίζεται ένα σημαντικότατο κοινωνικό αγαθό: Το νερό.
Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι, οι ιδιώτες θα διαχειρισθούν με αποτελεσματικότερο τρόπο το αγαθό αυτό, προς όφελος της κοινωνίας. Δεν γίνεται το αγαθό αυτό, να γίνει υπόθεση κερδοσκοπίας, στα χέρια εμπόρων και εργολάβων. Καλούμε την κυβέρνηση, τώρα να σταματήσει τις διαδικασίες εκποίησης της ΕΥΑΘ. Και να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό της, προς όφελος των Θεσσαλονικέων».

Κεραμίδα 3.000 € έρχεται τον Σεπτέμβριο

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤρεις μισθοί για τους νέους φόρους Τσουχτερή η λυπητερή που έρχεται από Σεπτέμβριο για εκατομμύρια νοικοκυριά ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης
Κεραμίδα 3.000 ευρώ έρχεται από τον Σεπτέμβριο για τη μέση οικογένεια.
Οι νέοι φόροι που επέβαλε η κυβέρνηση σε Ι.Χ., καύσιμα και κινητά τηλέφωνα, τα δύο εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (για το 2008 και το 2009) και το χαράτσι για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων συνθέτουν τη φθινοπωρινή λυπητερή.
Πρόκειται για φόρους που επιβλήθηκαν στους φορολογούμενους στο όνομα της μαύρης τρύπας- ρεκόρ του προϋπολογισμού και οι οποίοι επιβαρύνουν τα συνήθη περιουσιακά στοιχεία του μέσου νοικοκυριού, δηλαδή την κατοχή και χρήση Ι.Χ., την κύρια και εξοχική κατοικία και τη χρήση κινητών τηλεφώνων.