Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Νέα βιβλία από 30 Μαίου!

Φίλες και φίλοι από σήμερα κυκλοφορούν 2 νέα βιβλία!
Ναταλία Καπατσούλια - Η μαμά πετάει


Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Μικρά Μολύβια- Καθένας έχει τη δική του λάμψη

Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
ΑΝΑΖΗΤΕΊΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΦΩΤΙΑΔΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΑΝ ΣΟΛΙΣΤ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕ 30 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 21:00

Garmin VHF 300i AIS. Black

Garmin VHF 300i AIS. Black 
Κωδικός προϊόντος: 1007743

Το ραδιοτηλέφωνο VHF της Garmin VHF 300i με δυνατότητα εκπομπής από 1 έως 25 watts παρέχει δυνατότητα να δημιουργήσετε περισσότερους σταθμούς. Διαθέτει σύστημα ενδοεπικοινωνίας/ Hailer με έξοδο 30watts και είναι συμβατό με ΝΜΕΑ 0183 και ΝΜΕΑ 2000 για μεγαλύτερη ευελιξία στην συνδεσμολογία. Με το VHF 300i AIS έχετε λεπτομερείς πληροφορίες για παραπλέοντα σκάφη ανεξάρτητα αν υπάρχει ορατότητα. Οι πληροφορίες που λαμβάνετε αφορούν τη θέση, την πορεία και την ταχύτητα σκαφών εξοπλισμένα με AIS που βρίσκονται εντός εμβέλειας. Το VHF 300i AIS δέχεται σήματα Class A και Class B ταυτόχρονα για να μην χάνεται καμία σημαντική πληροφορία.Επιπλέον έχει δυνατότητα αποστολής μηνύματος ήχου 15 δευτερολέπτων το οποίο παραδίδεται μέσω DSC. Μπορείτε ακόμα να ακούσετε τα τελευταία 90 δευτερόλεπτα κάθε εισερχόμενης κλήσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Η λειτουργία του VHF 300i AIS γίνεται μέσω του χειριστηρίου GHS 10 που επιτρέπει τον πλήρη χειρισμό από απόσταση. Το GHS 10 έχει έγχρωμη οθόνη LCD 2 ιντσών και εύχρηστο πληκτρολόγιο. Το VHF 300i χρησιμοποιεί το ηχείο 4 ιντσών που περιλαμβάνεται στην συσκευασία με ρύθμιση για την ένταση του ήχου, το ενσωματωμένο ηχείο στο GHS 10 ή άλλο εξωτερικό ηχείο. Το VHF 300i AIS υποστηρίζει πλήρως Class D DSC μέσω του NMEA 0183 ή ΝΜΕΑ 2000. Σε περίπτωση ανάγκης το DSC πραγματοποιεί κλήση με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν το σκάφος σας διαθέτει ένα συμβατό GPSPlotter μαζί με την εκπομπή του σήματος κινδύνου θα εκπέμπεται και η θέση του σκάφους σας.
Στην συσκευασία περιλαμβάνονται: VHF 300i AIS, χειριστήριο GHS 10, ενεργό ηχείο, καλώδιο  τροφοδοσίας/δεδομένων, καλώδιο deck 10μ., υλικά τοποθέτησης, οδηγίες χρήσης.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
DSC: Class D
ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ: ΝΑΙ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 24.8 x 18 x 16.4εκ
ΕΞΟΔΟΣ HAILER: 20 WATTS
ΕΞΟΔΟΣ: 25 WATTS
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΗΧΕΙΟ 4WATTS
939,00 € 

Τιμή Προσφοράς 849,00 €

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η πρόταση της εβδομάδας! Shadow Polmar UHF 3W

Η πρόταση της εβδομάδας!
Shadow Polmar UHF 3W

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
ΦΟΡΗΤΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ PMR 446. 16ch 8+8 ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,ΕΥΚΟΛΗ ΧΡΗΣΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ,ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ 4 ΩΡΕΣ,ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ,ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ.
ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
* MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΣΧΥΗ ΜΕΧΡΙ 2 WATT ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ( OFSET,TONE ENCODER /DECODER /WIDE,NARROW)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ. 
Ultra-small size design Easy to use
Monitor function
3,7V/1200mAh Li-ion battery
PC functions manageable:
- 50 CTCSS and 83 DCS codes
- Squelch treshold level
- TOT (Time-Out-Timer) function
- BCL (busy channel lock) function
Power Save function 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΒΑΣΗΣ, ΚΛΙΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ, ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ / ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

Σωτήρης Τριβιζάς - Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο, Ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα με CD

Σωτήρης Τριβιζάς - Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο, Ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα με CD

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΔΕΡΙΚΟ
Ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Δημήτρης Μαραμής
Τραγούδι: Θοδωρής Βουτσικάκης
Αφήγηση: Πασχάλης Τσαρούχας
ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | ΤΟ ΣΩΜΑ - ΤΕΧΝΗ & ΙΑΤΡΙΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ 
ΣΟΛΩΝΟΣ 116, ΑΘΗΝΑ

Τέχνη και ιατρική. Δυο κόσμοι διαφορετικοί που ωστόσο συνομιλούν, ανταλλάσσουν στοιχεία. Μήπως ο Καβάφης δεν μιλά για τα φάρμακα της τέχνης της ποιήσεως και ο Ιπποκράτης δεν αναφέρθηκε επιγραμματικά στην μακρή τέχνη της ιατρικής; Νόσος και ίαση. Ενδοσκόπηση, κατάδυση στο κρυμμένο, το άδηλο, το αινιγματικό και κάποτε απαγορευμένο βάθος του σώματος και της ψυχής. Περιπέτεια χιλιετιών, που φτάνει μέχρι τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα που εξερευνούν τα σπήλαια, τα δάση, τα ποτάμια του εσωτερικού του ανθρώπινου σώματος.
Το βιβλίο αυτό ενδιαφέρει όχι μόνον καλλιτέχνες και γιατρούς αλλά κάθε άνθρωπο που πιστεύει ότι οι απαντήσεις που τόσο έχουμε ανάγκη στο θρυμματισμένο περιβάλλον μας, δεν μπορούν να πηγάσουν παρά μέσα από την αναπάντεχη συνάντηση κόσμων, εποχών και κλάδων που αν και μοιάζουν ξένοι ή και αντίθετοι επικοινωνούν: Οι υποδόριοι και οι υποσυνείδητοι τόποι του σώματος συναντούν τα φυσικά, τα αστικά, τα κοσμικά τοπία.
  
Περισσότερα

ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΤΗΣ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑΣ

ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΤΗΣ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑΣ

Η κόκκινη κλωστή τού παραμυθιού και οι βελόνες της πολιτικής θεωρίας, φτιάχνουν το εντυπωσιακότερο υφαντό της πλάσης: Το αφήγημα.
Όπως αυτά που ακούει ένα χαρούμενο παιδί, όταν θέλει να συνεχίσει να παίζει.
Γιατί, αντίθετο του παιχνιδιού δεν είναι η σοβαρότητα, αλλά η πραγματικότητα. Και η απεύθυνση της αφήγησης είναι τόσο σοβαρή, που μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα και να διακόψει τη λογική πορεία της ιστορίας.
Από τον πρόλογο του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη:
«…..Στο συγκεκριμένο πόνημα, ο Γιώργος Κτενάς καταπιάνεται με τις ιερές ιδέες της αυτονομίας, της αυτοοργάνωσης, της ελευθεριακής παιδείας, μέσα από τα έκπληκτα μάτια ενός ‘κανονικού παιδιού’ που επισκέπτεται μια τέτοια ελευθεριακή κοινότητα: το χωριό της Μαρμελάδας.
Ο κοινοτισμός είναι το πρόσφατο και απώτατο παρελθόν μας και –με μια άλλη μορφή– ο μόνος τρόπος που θα μπορεί να διαβιώσει ο άνθρωπος στο προσεχές μέλλον.
Ο παραλογισμός του ανταγωνισμού του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ανθρωπότητα σε έξωση από τον πλανήτη Γη, το πολύ σε πέντε γενιές, αν δεν καταστραφεί, ωστόσο, από έναν γενικευμένο πόλεμο. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η ανθρώπινη ύπαρξη είναι ήδη κενή και βαθιά τεθλιμμένη, απουσία οράματος. Γι’ αυτό ο κοινοτισμός είναι η μόνη λύση. Γιατί αντικαθιστά τον αποκλεισμένο, αδύναμο ‘μέσο καταναλωτή’ των ετερόνομων, εξουσιαστικών κοινωνιών, με τον υπεύθυνο, μοναδικό πολίτη της αυτοθεσμιζόμενης κοινότητας, που συμμετέχει ενεργά στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τον εαυτό του και το σύνολο.
Το παράλογο της εξουσίας δεν απαντιέται με την ώριμη, κατασταλαγμένη λογική, παρά μόνο από τον ανώριμο παιδικό πειραματισμό και τη φαντασία, που η ιδρυματική εκπαίδευση και γενικά όλες οι δομές προσπαθούν να καταστείλουν.»
Το χωριό της Μαρμελάδας
(Ένα παραμύθι για παιδιά, με σημειώσεις για μεγάλους...) 
συγγραφέας:Γιώργος Κτενάς
Isbn:978-960-579-047-9
Σελίδες:53
Λιανική Τιμή: 8,00 ευρώ

"Καλοκαιρινές αποδράσεις" για παιδιά στο Τελλόγλειο

        Summer Camp
                      «Καλοκαιρινές αποδράσεις» για παιδιά στο Τελλόγλει

Σε εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό για παιδιά θα μετατραπεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, για τέσσερις εβδομάδες, από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016. Παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, έχουν την ευκαιρία να «αποδράσουν» από τη ζωή στην πόλη, χωρίς να απομακρυνθούν από την καρδιά της, συμμετέχοντας σε μία ξεχωριστή εμπειρία: ένα πλούσιο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εικαστικά, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, εργαστήριο comics, χορού, φωτογραφίας και κινηματογράφου.
Τα συναισθήματα που προκαλούνται μέσα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης θα πρωταγωνιστήσουν στη θεματική του Summer Camp, καθώς θα πάρουν μορφή μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις των εργαστηρίων.
Στα εργαστήρια τα στοιχεία της φύσης θα συνδυαστούν με την ιστορία της τέχνης:
1. Το στοιχείο του νερού με τους «κολυμβητές» του Henri Matisse.
2. Η δύναμη του αέρα με το κίνημα του φουτουρισμού, τη ροή που χαρακτηρίζουν τα αρχιτεκτονικά έργα της Zaha Hadid και τους φυσικούς ή τεχνητούς ήχους που υπάρχουν στο περιβάλλον.
3. Ήρωες της φωτιάς και ιστορίες με δράση και πλοκή θα ζωντανέψουν μέσα από θεατρικά παιχνίδια, προβολές ταινιών και τη δημιουργία comics και animation.
4. Το στοιχείο της γης θα συνδεθεί με τη γλυπτική, το σώμα, τη χοροκίνηση και την «Τέχνη της Γης» (Land art).
Το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ένταξη των παιδιών σε μια  δημιουργική διαδικασία, στην απελευθέρωση της φαντασίας και της δημιουργικότητας, στην απόκτηση γνώσεων, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων, στην τόνωση της κοινωνικότητας και της επικοινωνίας, στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος μέσα από τη διασκέδαση, τις ποικίλες εκφραστικές και καλλιτεχνικές επινοήσεις.
Το Summer Camp περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες που βασίζονται στα τέσσερα στοιχεία της φύσης:
Την 1η εβδομάδα (20-24 Ιουνίου), με θέμα «Φωτιά»
Την 2η εβδομάδα (27 Ιουνίου-1 Ιουλίου), με θέμα «Αέρας».
Την 3η εβδομάδα (4-8 Ιουλίου, με θέμα «Νερό».
Την 4η εβδομάδα  (11-15 Ιουλίου), με θέμα «Γη».
Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερα αλληλένδετα πενθήμερα διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε στο  τέλος του Summer Camp να παρουσιαστεί στο χώρο του Τελλογλείου το υλικό που θα προκύψει από την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων (καλλιτεχνικές δημιουργίες, comics, ταινία, μουσική και θεατρική παράσταση).
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Τα παιδιά οργανώνονται σε δύο τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους (5-7 ετών, 8-12 ετών). 
Το κάθε τμήμα φιλοξενεί μέχρι 15 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όλα τα γεύματα (πρωινό, κολατσιό, μεσημεριανό) στέλνονται έτοιμα από τους γονείς.
Το κόστος συμμετοχής είναι 200€. Έκπτωση 10% στα αδέρφια.
Ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα:
8:30  -   9:30 Προσέλευση στο χώρο του μουσείου – πρωινό
9:30  -  11:00 Εργαστήρια στο χώρο του μουσείου (1ο Εργαστήριο)
11:00 - 11:30 Snack – Picnic
11:30 - 13:00   Εργαστήρια στο χώρο του μουσείου (συνέχεια 1ου Εργαστηρίου)
13:00 - 14:00 Διάλειμμα – Μεσημεριανό Γεύμα - Siesta
14:00 - 16:00 Εργαστήρια στο χώρο του μουσείου (2ο Εργαστήριο)
16:00 Αποχώρηση
Περίοδος εγγραφών: 12 Μαΐου – 11 Ιουνίου 2016
Σχεδιασμός-επιμέλεια: Ελεάνα Στόικου
Εγγραφές:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-16.00 τηλ. 2310 991610
Τετάρτη: 17:00-21:00  τηλ. 2310 247111
Σάββατο-Κυριακή: 10:00-16:00 τηλ. 2310 247111
Πληροφορίες:
Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: 10:00-16.00 τηλ. 2310 999074 (Ελεάνα Στόικου).
EMAIL: edu2@teloglion.grteloglion@teloglion.gr

Το σχέδιο για τις αποδείξεις - Τι να κάνετε για να «κτίσετε» το αφορολόγητο



Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Σχέδιο ΥΠΟΙΚ για την αποκάλυψη κρυφών εισοδημάτων
Τι θα κληθούν να δηλώσουν οι φορολογούμενοι με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών
Περισσότερα...
Το σχέδιο για τις αποδείξεις - Τι να κάνετε για να «κτίσετε» το αφορολόγητο
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις δαπάνες που θα «χτίζουν» το αφορολόγητο όριο και θα εξασφαλίζουν στους φορολογούμενους έκπτωση φόρου περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα 
Περισσότερα...
Ποια επιχειρηματικά δάνεια ετοιμάζονται να "πουλήσουν" οι τράπεζες
Τα πρώτα εγχειρήματα πώλησης επιχειρηματικών δανείων, είτε μεμονωμένα, είτε σε χαρτοφυλάκια, ετοιμάζονται να αναλάβουν οι τράπεζες
Περισσότερα...
Ανοιγει ο δρόμος για ομαδικές αγωγές κατά των καρτέλ
Τι προβλέπει η κοινοτική οδηγία για τις παραβάσεις της νομοθεσίας στον ανταγωνισμό
Περισσότερα...
Δημόσιο: Σημαντικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση φέρνει το Εσωτερικών
Σημαντικές αλλαγές στον χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιφέρει προσχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών
Περισσότερα...
Με κάρτα οι συναλλαγές άνω των 100 ευρώ στις εφορίες
Στα 100 από τα 200 ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο πληρωμών με μετρητά στις εφορίες, καθώς για υψηλότερα ποσά πρέπει να χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά κάρτες
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

MD Machinery new vehicle [Caterpillar 330 BLN]

A new vehicle has been added to our stock.
Img_0463
Img_0467
Img_0487
Img_0452
Img_0453
Img_0486
SPECIFICATIONS
Caterpillar 330 BLN

Stocknumber: 2016015  VIN: 8CK00122
Make: Caterpillar Working hours: 17000
Type: 330 BLN Engine power:
1st reg.: January 01, 1993 
Accessoires

super clean machine
€ 42,700

Αθήνα: Τα πιο ωραία στέκια στον Κεραμεικό

Αθήνα: Τα πιο ωραία στέκια στον Κεραμεικό!

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας