Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Φακός Vulcan Firevulcan Streamlight 44700

Περιληψη
O Φακός Vulcan Firevulcan Streamlight 44700 LED με διάρκεια ζωής 50.000 ωρών με ιόντα λιθίου όπου  επαναφορτίζεται σε 5 ώρες. 
Επαναφορτιζόμενος φακός.Αυτό το ελαφρύ επαναφορτιζόμενο φανό LED είναι ένα σημαντικό  εργαλείο πυρόσβεσης που θα επιπλέει ακόμη και στο νερό!
Η φωτεινή ακτινοβολία του φως φτάνει σε μεγάλες αποστάσεις, παρέχοντας παράλληλα τον βέλτιστο περιφερειακό φωτισμό για να βοηθήσει την πλοήγηση και δύο μπλε φώτα LED πίσω που καθιστούν βέβαιο ότι οι συνεργάτες σας μπορούν να το δουν σε παχιά καπνό.
Τα βελτιστοποιημένα ηλεκτρονικά συστήματα παρέχουν ρυθμιζόμενη ένταση

LALIZAS Liferaft SOLAS OCEANO, Ρίψεως Αυτόματα Ανορθούμενου Τύπου

LALIZAS Liferaft SOLAS OCEANO, Ρίψεως Αυτόματα Ανορθούμενου Τύπου 
Για χρήση σε όλους τους τύπους επιβατηγών πλοίων
Πακέτα εξοπλισμού:SOLAS Pack A ή SOLAS Pack B
Χωρητικότητα: από 25 έως 100 άτομα
Δοχείο GRP
Ανθεκτικό Υλικό Rubber
Διπλοί θάλαμοι αέρος
Μέγιστο ύψος στοιβασίας: 36 μέτρα (Σχοινί ενεργοποίησης μέχρι 46 μέτρα)
Μονωμένο δάπεδο για συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας
Υψηλής ορατότητα φουσκωτή σκεπή με αντανακλαστικές ταινίες SOLAS
Πλήρως λειτουργικό σε θερμοκρασίες από -30°C έως + 65°C
Παγκόσμιο δίκτυο σταθμών Service
Παρέχεται με βάση σε ξυλόκουτα

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT ONE CB RADIO ME S METER!

CRT ONE CB RADIO ME S METER!
CRT ONE-N CRT ONE MINI CB RADIO
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,(ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΡΑΔΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 28-30 ΜΗΖ (400ch) ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ 10w ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ!)
AM/FM European Multinorms
4W Output Power(10W AMATEUR VERSION)
Small and design
Backlit keys
Squelch control Manual/ASQ
RF Gain control
CH9/CH19 emergency
Keypad lock
Scan Function
LCD Display
External speaker Jack
Dimensions : 10.2 x 10 x 2.5 cm
WARRANTY 2 YEARS
RF/S METER

Το πιο τρελό τριήμερο (με CD)

Το πιο τρελό τριήμερο (με CD) 
Κέλλυ Σταμουλάκη
Εικονογράφος: Ελίζα Βαβούρη
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-164-8
Ο μικρός Ιάσονας καλείται να περάσει ένα τριήμερο στο σπίτι της γιαγιάς του. Πώς όμως θα αποχωριστεί τα αγαπημένα του ηλεκτρονικά παιχνίδια; Τι σχέδια θα σκαρφιστεί προκειμένου να πείσει τη γιαγιά του να τον αφήσει να φιλοξενηθεί στον συμμαθητή του τον Σωτήρη; Και πώς θα αντιμετωπίσει αυτά τα σχέδια η πανέξυπνη γιαγιά και η ιδιαίτερη παρέα της; Τι σχέση έχουν με το τριήμερο του Ιάσονα ένας θησαυρός, ένας αστυνομικός, και δύο πιτσαδόροι;
Απίστευτα μπερδέματα, κωμικές καταστάσεις και ανατροπές ξετυλίγουν το κουβάρι της ιστορίας μας και συνθέτουν μια περιπετειώδη και συνάμα τρυφερή κωμωδία, που αναδεικνύει τη σημασία του παιχνιδιού και της ανθρώπινης επαφής.
Το βιβλίο περιέχει CD με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους και τραγούδια. Τη μουσική έχει γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και τραγουδούν οι Πασχάλης Τσαρούχας, Νέλλη Γκίνη, Ρένος Ρώτας, Λένα Σταμέλου, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Παύλος Εμμανουηλίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιώργος Στεφανουδάκης, Έλενα ∆ελακούρα, Νένα ∆ρογγίτη και Μαυρίκιος Μαυρικίου.
Αφηγείται η Κέλλυ Σταμουλάκη.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Γεωργία Χάρδα, «Το πιο τρελό τριήμερο» της Κέλλυς Σταμουλάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση, 8/10/2018, Timelink
Κώστας Κούλης, Συνέντευξη με την Κέλλυ Σταμουλάκη, 4/12/2018, NOIZY.GR
Απόστολος Πάππος, Το πιο τρελό τριήμερο, της Κέλλυς Σταμουλάκη, elniplex, 14/11/2018
Χρυσάνθη Κούτρη, Το «Πιο τρελό τριήμερο» ζουν μικροί και μεγάλοι στο θέατρο Ήβη, 22/12/2018, ARTVIEWS

Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Γαλαξίες, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου



Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Γαλαξίες, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
«Άιντε ‘κει μακριά... μακριά στην Ανδρομέδα, άιντε πίνουν τσίπουρα και τρων λακέρδα...» τραγουδά ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.
Γαλαξίες γεννήθηκαν, ανδρώθηκαν και πέθαναν από τότε που εμφανίστηκε ο Κόσμος μας.
Σήμερα συνεχίζουν να γεννιούνται και να εξελίσσονται.
-Πως είναι οι πόνοι της γέννας;
-Πώς αλλάζει η όψη τους με την πάροδο των χρόνων;
-Πως είναι τα κουφάρια τους;
-Πόσοι είναι;
-Πόσα άστρα έχουν;
Μερικές φορές οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι που χάνουν το νόημά τους. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποκλιθούμε εμπρός τους.
Ξεναγός στο ταξίδι μας στους μακρινούς γαλαξίες ο Μάρκος Ασπρίδης.
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.
-Για τα σεμινάρια υπάρχει μια ελάχιστη συμβολική επιβάρυνση για τα μη μέλη (3 ευρώ και 2 ευρώ για φοιτητές και μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου). Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού και τα τακτοποιημένα οικονομικώς μέλη του Ομίλου.


ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Νέα κυκλοφορία "Οι Άραβες. Μία ιστορία" του Eugene Rogan

Eugene Rogan 


 
Οι Άραβες
Μία ιστορία



Μετάφραση: Μενέλαος Αστερίου




ISBN: 978-960-221-833-4,
σχ. 17x24, σελ. 751 [δεμένο],
α΄ έκδοση Δεκέμβριος 2019,
τιμή: 35,00€ (χωρίς Φ.Π.Α)
Πόλεμος, αποικιοκρατία, αντίσταση, δημιουργικότητα
από το Μαρόκο μέχρι το Ιράκ κι από τον 16ο μέχρι τον 21ο αιώνα
–η πιο ολοκληρωμένη ιστορία του αραβικού κόσμου
Καλύτερο βιβλίο της χρονιάς
από τους Financial Times, τον Economist και το Atlantic
Υπήρχε μια εποχή όπου οι Άραβες όριζαν τους κανόνες του παιχνιδιού για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα ωστόσο η αίσθηση των Αράβων ότι υπάγονται σε εξωτερικές δυνάμεις έχει τεράστιες συνέπειες τόσο για την περιοχή όσο και για τους Δυτικούς που επιχειρούν να την ελέγξουν. Ξεκινώντας από τις οθωμανικές κατακτήσεις του 16ου αιώνα, το βιβλίο παρακολουθεί την ιστορία των Αράβων στους καιρούς του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και του ανταγωνισμού των υπερδυνάμεων κατά τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι τη σημερινή εποχή της μονοπολικής αμερικανικής ισχύος και τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις με τις οποίες έχει ενημερωθεί αυτή η έκδοση. Χαρτογραφώντας την εξέλιξη της αραβικής ταυτότητας από τον οθωμανισμό στον παναραβισμό και τον ισλαμισμό, ο βραβευμένος συγγραφέας Γιουτζήν Ρόγκαν εξετάζει μεταξύ άλλων τη σύγκρουση εθνικής ανεξαρτησίας και ξένης κυριαρχίας, τις αραβοϊσραηλινές συρράξεις και τις ειρηνευτικές διαδικασίες, την άνοδο του Νάσερ και του αραβικού εθνικισμού, την πολιτική και οικονομική ισχύ του πετρελαίου και τη σύγκρουση μεταξύ κοσμικών και ισλαμικών αξιών. Ισορροπώντας ανάμεσα σε διαφορετικές φωνές –πολιτικών, διανοουμένων και φοιτητών, ανδρών και γυναικών, ποιητών και μυθιστοριογράφων, διάσημων, διαβόητων κι ολότελα άγνωστων προσώπων– δίνει μια πυκνή, πολυεπίπεδη αίσθηση της ζωής, της ιστορίας και των προοπτικών του αραβικού κόσμου.
«Η ιστορία που λέει ο Γιουτζήν Ρόγκαν είναι αιματηρή, πολύμορφη και συναρπαστική, συχνά δε –διόλου κολακευτικά– πρωτόγνωρη . . . ένας απαραίτητος οδηγός στους λόγους για τους οποίους ο ισλαμικός κόσμος τρέφει μνησικακία ενάντια στη Δύση.»
MICHAEL PYE, SCOTSMAN

«Mια ξεχωριστή, καθηλωτική και ολοζώντανη αφήγηση, γεμάτη χτυπητά περιγράμματα χαρακτήρων, σπιρτόζικες παρεκβάσεις και επιβλητική επιστημοσύνη.»
SIMON SEBAG MONTEFIORE, FINANCIAL TIMES

«Ο Ρόγκαν είναι αυθεντία στις αραβικές πηγές.»
MAX HASTINGS, SUNDAY TIMES

«Ορόσημο επιστημονικής έρευνας γι’ αυτή την περίπλοκη και επίμαχη περιοχή. Οι Δυτικοί επιστήμονες έχουν γράψει εκτενώς για τη Μέση Ανατολή, αλλά κοιτάζοντας κυρίως από τα έξω προς τα μέσα. [Ο Ρόγκαν] αφηγείται την ιστορία των Αράβων από τη δική τους σκοπιά, χρησιμοποιώντας ένα εντυπωσιακό φάσμα αραβικών πηγών. Μια γοητευτική ιστορία που στο πρόσωπο του Γιουτζήν Ρόγκαν βρήκε τον πιο προικισμένο αφηγητή της.»
AVI SHLAIM, THE IRON WALLISRAEL AND THE ARAB WORLD

«Αντλώντας από καταγραφές αυτοπτών μαρτύρων σε ημερολόγια, απομνημονεύματα και εφημερίδες, αυτή η εξιστόρηση –σε αντίθεση με πολλές άλλες γραμμένες από Δυτικούς ιστορικούς– είναι γεμάτη αραβικές φωνές που πληροφορούν και στοχάζονται γι’ αυτά τα θυελλώδη γεγονότα . . . Ένα από τα πλεονεκτήματα του βιβλία του είναι η γεωγραφική του εμβέλεια. Λίγοι άλλοι ιστορικοί αυτής της περιόδου δοκίμασαν να καλύψουν ολόκληρο τον αραβόφωνο κόσμο.»
ANNE ALEXANDER, SOCIALIST REVIEW

«Μια απολαυστική, καλογραμμένη και αποκαλυπτική ματιά σ’ έναν πολύμορφο λαό, του οποίου η ιστορία, ο πολιτισμός και ο χαρακτήρας γίνονται συχνά αντικείμενο παρανόησης (αν όχι εσκεμμένης διαστρέβλωσης) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαβάστε το. Θα μάθετε πολλά.»
STEPHEN M. WALT, FOREIGN POLICY
Ο Eugene Lawrence Rogan γεννήθηκε το 1960 στις ΗΠΑ. Σπούδασε στο Columbia και έλαβε το διδακτορικό του από το Harvard. Από το 1991 άρχισε να διδάσκει στο τμήμα Ανατολικών Σπουδών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου το 2015 έγινε καθηγητής Νεότερης Μεσανατολικής Ιστορίας και Εταίρος στο St Antony's College. Το 2017 έγινε Εταίρος της Βρετανικής Ακαδημίας για τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια το έργο του Η πτώση των Οθωμανών. Ο Μεγάλος Πόλεμος στη Μέση Ανατολή, 1914-1920. Έργα του είναι: Frontiers of the State in the Late Ottoman Empire (1999 – βραβείο Albert Hourani), The War for Palestine: Rewriting the History of 1948 (2001), Outside In: On the Margins of the Modern Middle East (2002), The Arabs: A History (2009 – ελληνική έκδοση: Αλεξάνδρεια), The Fall of the Ottomans: The Great War in the Middle East, 1914-1920 (2015 – ελληνική έκδοση: Αλεξάνδρεια).

Νέα κυκλοφορία "Οι Άραβες. Μία ιστορία" του Eugene Rogan

Eugene Rogan 


 

Οι Άραβες
Μία ιστορία



Μετάφραση: Μενέλαος Αστερίου
ISBN: 978-960-221-833-4,
σχ. 17x24, σελ. 751 [δεμένο],
α΄ έκδοση Δεκέμβριος 2019,
τιμή: 35,00€ (χωρίς Φ.Π.Α)
Πόλεμος, αποικιοκρατία, αντίσταση, δημιουργικότητα
από το Μαρόκο μέχρι το Ιράκ κι από τον 16ο μέχρι τον 21ο αιώνα
–η πιο ολοκληρωμένη ιστορία του αραβικού κόσμου
Καλύτερο βιβλίο της χρονιάς
από τους Financial Times, τον Economist και το Atlantic
Υπήρχε μια εποχή όπου οι Άραβες όριζαν τους κανόνες του παιχνιδιού για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Σήμερα ωστόσο η αίσθηση των Αράβων ότι υπάγονται σε εξωτερικές δυνάμεις έχει τεράστιες συνέπειες τόσο για την περιοχή όσο και για τους Δυτικούς που επιχειρούν να την ελέγξουν. Ξεκινώντας από τις οθωμανικές κατακτήσεις του 16ου αιώνα, το βιβλίο παρακολουθεί την ιστορία των Αράβων στους καιρούς του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού και του ανταγωνισμού των υπερδυνάμεων κατά τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι τη σημερινή εποχή της μονοπολικής αμερικανικής ισχύος και τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις με τις οποίες έχει ενημερωθεί αυτή η έκδοση. Χαρτογραφώντας την εξέλιξη της αραβικής ταυτότητας από τον οθωμανισμό στον παναραβισμό και τον ισλαμισμό, ο βραβευμένος συγγραφέας Γιουτζήν Ρόγκαν εξετάζει μεταξύ άλλων τη σύγκρουση εθνικής ανεξαρτησίας και ξένης κυριαρχίας, τις αραβοϊσραηλινές συρράξεις και τις ειρηνευτικές διαδικασίες, την άνοδο του Νάσερ και του αραβικού εθνικισμού, την πολιτική και οικονομική ισχύ του πετρελαίου και τη σύγκρουση μεταξύ κοσμικών και ισλαμικών αξιών. Ισορροπώντας ανάμεσα σε διαφορετικές φωνές –πολιτικών, διανοουμένων και φοιτητών, ανδρών και γυναικών, ποιητών και μυθιστοριογράφων, διάσημων, διαβόητων κι ολότελα άγνωστων προσώπων– δίνει μια πυκνή, πολυεπίπεδη αίσθηση της ζωής, της ιστορίας και των προοπτικών του αραβικού κόσμου.
«Η ιστορία που λέει ο Γιουτζήν Ρόγκαν είναι αιματηρή, πολύμορφη και συναρπαστική, συχνά δε –διόλου κολακευτικά– πρωτόγνωρη . . . ένας απαραίτητος οδηγός στους λόγους για τους οποίους ο ισλαμικός κόσμος τρέφει μνησικακία ενάντια στη Δύση.»
MICHAEL PYE, SCOTSMAN

«Mια ξεχωριστή, καθηλωτική και ολοζώντανη αφήγηση, γεμάτη χτυπητά περιγράμματα χαρακτήρων, σπιρτόζικες παρεκβάσεις και επιβλητική επιστημοσύνη.»

SIMON SEBAG MONTEFIORE, FINANCIAL TIMES

«Ο Ρόγκαν είναι αυθεντία στις αραβικές πηγές.»

MAX HASTINGS, SUNDAY TIMES

«Ορόσημο επιστημονικής έρευνας γι’ αυτή την περίπλοκη και επίμαχη περιοχή. Οι Δυτικοί επιστήμονες έχουν γράψει εκτενώς για τη Μέση Ανατολή, αλλά κοιτάζοντας κυρίως από τα έξω προς τα μέσα. [Ο Ρόγκαν] αφηγείται την ιστορία των Αράβων από τη δική τους σκοπιά, χρησιμοποιώντας ένα εντυπωσιακό φάσμα αραβικών πηγών. Μια γοητευτική ιστορία που στο πρόσωπο του Γιουτζήν Ρόγκαν βρήκε τον πιο προικισμένο αφηγητή της.»

AVI SHLAIM, THE IRON WALLISRAEL AND THE ARAB WORLD

«Αντλώντας από καταγραφές αυτοπτών μαρτύρων σε ημερολόγια, απομνημονεύματα και εφημερίδες, αυτή η εξιστόρηση –σε αντίθεση με πολλές άλλες γραμμένες από Δυτικούς ιστορικούς– είναι γεμάτη αραβικές φωνές που πληροφορούν και στοχάζονται γι’ αυτά τα θυελλώδη γεγονότα . . . Ένα από τα πλεονεκτήματα του βιβλία του είναι η γεωγραφική του εμβέλεια. Λίγοι άλλοι ιστορικοί αυτής της περιόδου δοκίμασαν να καλύψουν ολόκληρο τον αραβόφωνο κόσμο.»

ANNE ALEXANDER, SOCIALIST REVIEW

«Μια απολαυστική, καλογραμμένη και αποκαλυπτική ματιά σ’ έναν πολύμορφο λαό, του οποίου η ιστορία, ο πολιτισμός και ο χαρακτήρας γίνονται συχνά αντικείμενο παρανόησης (αν όχι εσκεμμένης διαστρέβλωσης) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαβάστε το. Θα μάθετε πολλά.»

STEPHEN M. WALT, FOREIGN POLICY
Ο Eugene Lawrence Rogan γεννήθηκε το 1960 στις ΗΠΑ. Σπούδασε στο Columbia και έλαβε το διδακτορικό του από το Harvard. Από το 1991 άρχισε να διδάσκει στο τμήμα Ανατολικών Σπουδών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου το 2015 έγινε καθηγητής Νεότερης Μεσανατολικής Ιστορίας και Εταίρος στο St Antony's College. Το 2017 έγινε Εταίρος της Βρετανικής Ακαδημίας για τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια το έργο του Η πτώση των Οθωμανών. Ο Μεγάλος Πόλεμος στη Μέση Ανατολή, 1914-1920. Έργα του είναι: Frontiers of the State in the Late Ottoman Empire (1999 – βραβείο Albert Hourani), The War for Palestine: Rewriting the History of 1948 (2001), Outside In: On the Margins of the Modern Middle East (2002), The Arabs: A History (2009 – ελληνική έκδοση: Αλεξάνδρεια), The Fall of the Ottomans: The Great War in the Middle East, 1914-1920 (2015 – ελληνική έκδοση: Αλεξάνδρεια).

Οι ναυαγοί της Ανδρομέδας

Οι ναυαγοί της Ανδρομέδας 
Το μυθιστόρημα «Οι ναυαγοί της Ανδρομέδας» είναι ένα ταξίδι από το παρόν του ιστορικού παρελθόντος στον μέλλοντα χρόνο του χθες.
Δοσμένο με κλασική, φανταστική και υπερρεαλιστική γραφή, περιγράφει την ομορφιά των αισθημάτων και τη στέρηση της ελευθερίας του Μάρκου Ευγενικού και της Βασιλείας των Πόλεων. Δυο νέων που βιώνουν δραματικά την πατρική αυθεντία και την κρατική βία. Διαπομπεύονται, φυλακίζονται και απελευθερώνονται από τη νεραϊδομάνα, γυναίκα και μηχανή, για να οδηγηθούν «σε άλλη γη και σ’ άλλα μέρη», στον αστερισμό της Ανδρομέδας.
Όλα διαδραματίζονται σε ένα ιστορικό χώρο και πλαίσιο, άλλοτε δοσμένο δραματικά και άλλοτε με διαλυτική ειρωνεία.
Η γλώσσα του είναι χαρίεσσα, με προσεγμένη γραφή, ανάλογη με το περιβάλλον: ερωτικό, δραματικό, του δικαστηρίου ή της φυλακής. Με αφήγηση που συνδυάζει τη μαγεία του φανταστικού με τη γνώση της ζωής, την ομορφιά των πραγμάτων, επιχειρεί την υπέρβαση του σύγχρονου και παντοδύναμου απλουστευτικού τρόπου γραφής και πλοκής.
Είναι ένα μυθιστόρημα προοπτικής και πραγματικότητας, που συνδυάζει την αναγεννησιακή «ζουγραφιά» και «στόρηση» με την ιστορική πραγματικότητα και την πολιτική επικαιρότητα.
Ένα κείμενο ανθρωπιάς και απελευθέρωσης, πραγματικότητας και οραματισμού, προσπάθεια διεξόδου από τα ανθρώπινα αδιέξοδα, στο χώρο του ετερόκλιτου «εδώ» και «εκεί», με έντεχνη γραφή που αποκλίνει από το τετριμμένο και την εκζήτηση.
Οι ναυαγοί της Ανδρομέδας
συγγραφέας: Αντώνης Σανουδάκης-Σανούδος
Isbn:978-960-579-103-2
Διαστάσεις: 14 X 21
Σελίδες: 215

Αράχωβα: All day διασκέδαση

Αράχωβα: All day διασκέδαση

Σημειώστε...

      Γιορταστική Τούρτα                      Μελιού
Must taste στις Βρυξέλλες
Εξωτική Σαλάτα

Μυρτιά (Μίκης Θεοδωράκης & Νίκος Γκάτσος) - Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Ελλάδα – Τουρκία: Είμαστε σε πολεμικό κλίμα; – Ποιες είναι πλέον οι προκλήσεις

Ελλάδα – Τουρκία: Είμαστε σε πολεμικό κλίμα; – Ποιες είναι πλέον οι προκλήσεις
turk1-600x337.jpg

Κοινωνικό Μέρισμα: Πότε και πώς θα δοθεί – Όλη η διαδικασία

Ποιοί χάνουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα

SofokleousIn
Ποιοί χάνουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα
Οι 5 στους 6, από όσους έλαβαν κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο του 2018 δεν θα το πάρουν φέτος, ενώ σε μεγάλες...

Οριστικό: Κοινωνικό μέρισμα μόνο σε 1 στους 5! – Ποιοι θα το πάρουν

SofokleousIn
Οριστικό: Κοινωνικό μέρισμα μόνο σε 1 στους 5! – Ποιοι θα το πάρουν
Μόνο ένας στους 5 από αυτούς που πήραν πέρυσι κοινωνικό μέρισμα θα ξαναπάρουν φέτος, σύμφωνα με τις τελικές αν...

Πώς έκοψαν το μέρισμα σε 1.409.975 δικαιούχους!

SofokleousIn
Πώς έκοψαν το μέρισμα σε 1.409.975 δικαιούχους!
Εκτός κοινωνικού μερίσματος έμειναν φέτος πάνω από 1.400.000 άτομα σε σύγκριση με όσους έλαβαν μέρισμα τον Δεκ...

Τι γίνεται με τις Επιτροπές HTA και Διαπραγμάτευσης;


«Έκλεισε» σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, εν αναμονή των ανακοινώσεων της σύνθεσης της εν λόγω Επιτροπής αλλά και της Επιτροπής HTA.