Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΕΡΕΥΝΑ-ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

ΑΠΟ E-MAIL ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ http://serhadart.blogspot.com/ Το MSNBC πραγματοποιεί μία έρευνα για το αν η Γενοκτονία των Αρμενίων θα πρέπει να αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ ή όχι. Μόλις λίγα λεπτά πριν τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: "Ναι" 24%, "Όχι" 76% ! Οι Τούρκοι έχουν κινητοποιήσει μία παγκόσμια εκστρατεία για την μη αναγνώριση της Γενοκτονίας (να ψηφίσουν "Όχι" στην έρευνα) αλλά εμείς δεν θα πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Η Γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, μεταξύ άλλων από τους Τούρκους ενάντια στην Ανθρωπότητα, και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγνωριστεί. Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΔΩ http://www.msnbc.msn.com/id/21253084

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της Πένυς Φυλακτάκη Μια γυναίκα και ένας άντρας συναντιούνται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.
Στο ίδιο δωμάτιο κάθε Πέμπτη συνευρίσκονται ερωτικά οι σύζυγοί τους επί ένα χρόνο.
Οι απατημένοι βρίσκονται εκεί για να καταστρώσουν ένα σχέδιο και να τους αιφνιδιάσουν. Όση ώρα περιμένουν αποκαλύπτεται, όμως, μέσα από διάφορα flash-back, ο πραγματικός έγγαμος βίος και των δύο ζευγαριών.
Μια πικάντικη μαύρη κωμωδία με θέμα τον έρωτα και τις σχέσεις των ζευγαριών πριν, κατά και μετά το γάμο.
Μια παράσταση που εξελίσσεται εκεί όπου… «και οι τοίχοι έχουν αυτιά». Το Πρωτάθλημα της Πένυς Φυλακτάκη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από 10 Δεκεμβρίου στο Χώρο Τέχνης 3ος Όροφος, Καθολικών 4, Θεσσαλονίκης. Το έργο τιμήθηκε με το 3ο Κρατικό Βραβείο για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς στα Κρατικά Θεατρικά Βραβεία του Υπουργείου Πολιτισμού του 2004.
Η πρώτη παρουσίασή του έγινε το 2005 στον Άδειο Χώρο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Συγγραφέας: Πένυ Φυλακτάκη Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Σουλιώτης – Δημήτρης Σακατζής Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Σουλιώτης Μουσική: Έλσα Μουρατίδου Παίζουν: Στάθης Μαυρόπουλος, Σοφία Βούλγαρη Γραφιστικά: Elixirion Φωτογραφίες: Γιάννης Ψαθάς Πληροφορίες παράστασης Πρεμιέρα:10 Δεκεμβρίου 2008 Ημέρες: Τετάρτη με Σάββατο Ώρα: 21:30 Χώρος: Χώρος Τέχνης 3ος Όροφος, Καθολικών 4 Τιμή Εισιτηρίου: 15€, 10€ φοιτητικό Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310535747, http://www.ougaklara.gr/ Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695,

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΙστορικές στιγμές της νεότερης Ελλάδας (1821-2004). Συγγραφέας: ΜΠΑΛΤΑΣ ΧΑΡ.,Φιλόλογος - Συγγραφέας Εκδότης: Παπαδήμας Κατηγορία: ΙΣΤΟΡΙΑ (ΑΡΧΑΙΑ - ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ) ISBN:978-960-206-582 Έτος Έκδοσης: 2009 Σελίδες:323
Μέσα επικοινωνίας στην Αρχαία Ελλάδα Συγγραφέας: ΚΟΥΛΕ ΚΟΡΙΝ, Καθ. Παν/μίου Παρισιού ΧΙΙ Εκδότης: Παπαδήμας
Κατηγορία: ΙΣΤΟΡΙΑ (ΑΡΧΑΙΑ - ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ) Μετάφραση: Κ. Τσιταράκης, φιλόλογος ISBN: 960-206-425-2 Έτος Έκδοσης: 2008 Σελίδες: 287
Αρχαία Ιατρική. Επιστημονική και θρησκευτική ιατρική στην αρχαιότητα. Συγγραφέας: ΚΡΟΥΓΚ ΑΝΤΖΕ, Αρχαιολόγος Εκδότης: Παπαδήμας Κατηγορία: ΙΣΤΟΡΙΑ (ΑΡΧΑΙΑ - ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ - ΝΕΟΤΕΡΗ) Μετάφραση: Ελ. Μανακίδου- αρχαιολόγος. Θόδωρος Σαρτζής, φιλόλογος. Επιμέλεια: Δημ. Λυπουρλής, Καθ, Α. Π. Θ ISBN: 960-206-380-4 Έτος Έκδοσης: 2008
Γ' έκδοση. Με 96 εικόνες, πρόλογο και συμπληρωματικά στοιχεία της συγγραφέως.Η καθημερινή ζωή στο Βερολίνο στην εποχή του Χίτλερ Συγγραφέας: ΖΑΝ ΜΑΡΑΜΠΙΝΙ, Ιστοριογράφος - Μυθιστοριογράφος Εκδότης: Παπαδήμας Κατηγορία: ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ Μετάφραση: Ελπινίκη Βανδώρου-Δημ. Βανδώρος ISBN: 960-206-246-3 Έτος Έκδοσης: 2008 Σελίδες: 286 Πληροφορίες: Γ' έκδοση. Με χάρτη του Βερολίνου, βιβλιογραφία, ευρετήρια.

Π. Παυλόπουλος: Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
«Η αλήθεια θα αναδειχτεί και θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία εκείνων οι οποίοι θα αποδειχθούν σε οποιοδήποτε βαθμό ένοχοι για ό,τι έχει γίνει», δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα το πρωί (10:00), για τον θάνατο 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.«Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε η έρευνα, παρουσία των εισαγγελέων, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, και είναι γνωστό επίσης ότι η ανακοίνωση η οποία εξεδόθη είναι μια ανακοίνωση, η οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας πως μόνο η τελική έρευνα θα αποδείξει τι ακριβώς συνέβη. Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, είναι αδιανόητο να μην υπάρξει τιμωρία όταν χάνει τη ζωή του ένας άνθρωπος και κυρίως ένα παιδί.
«Η αφαίρεση ζωής είναι κάτι το οποίο στη Δημοκρατία δεν συγχωρείται», ανέφερε. «Η νοοτροποία της αστυνομίας είναι σήμερα πολύ διαφορετική.
Η αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη.
Η αστυνομία προστατεύει τον πολίτη και τα δικαιώματά του», επισήμανε ο υπουργός, ενώ επανέλαβε πως προτιμά μια αστυνομία «αμυνόμενη», όπως χαρακτηριστικά είπε, παρά επιτιθέμενη. Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο της αστυνομίας, ενώ τόνισε πως η πολιτική ηγεσία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη φυσική ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η αστυνομία θα είναι παρούσα στις σημερινές διαδηλώσεις, αλλά θα αποφύγει οποιαδήποτε επέμβαση, κρατώντας αμυντική στάση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης θα είναι ταχύτατη.
Όπως ανέφερε, μάλιστα, η βαλλιστική έρευνα ενδεχομένως να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Αναφορικά με την απόφαση του πρωθυπουργού να μην δεχθεί την παραίτησή του, ο κ. Παυλόπουλος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Χ.Υ.Τ.Α Η ΧΥΜΑ;

Πολύς ο λόγος τα τελευταία χρόνια για τους Χ.Υ.Τ.Α (χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων), πολλές οι «κόντρες» που ξέσπασαν γι αυτούς, αλλά και πολύ περισσότερο το «σκουπιδομάνι» μας. Μετά από τις ανεξέλεγκτες χωματερές (που υποτίθεται ότι κλείνουν), ήρθαν οι …. «οργανωμένες». Αλλά εδώ, δεν μιλάμε πλέον για χωματερές. Μιλάμε για Χ.Υ.Τ.Α, μπας και το πιστέψουμε… Ο ΧΩΡΟΣ όπου γίνεται η Ταφή, σαφώς και υπάρχει, έχει γίνει με ένα σωρό κονδύλια, αλλά παραμένει μια απορία! Τι εννοούμε με το «Υγειονομική»; Μήπως το σκέπασμα των σκουπιδιών που γίνεται με σκέτο χώμα; Ας μας εξηγήσει κάποιος γνώστης, γιατί κάτι δεν «κολλάει» εδώ. Για παράδειγμα, εξ όσων έχουμε μέχρι στιγμής μάθει, η Υγειονομική Ταφή είναι ολόκληρη διαδικασία, και όχι ένα σκέτο κουκούλωμα με χώμα… Οι φωτογραφίες είναι από τον πρόσφατα εγκαινιασμένο Χ.Υ.Τ.Α Μαυροράχης Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com

ΝΕΕΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ STUDIO-52ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ / MARIO & FRIENDS - WHAT A WONDERFUL WORLD (2CD)
Εταιρία: SONY-BMG Κωδικός: 886974145721
ΧΑΙΝΗΔΕΣ - MODE PLAGAL / Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ (ΣΥΜ: ΑΒΥΣΣΙΝΟΣ - ΦΡΙΤΖΗΛΑ - ΣΑΝΑΔΕΣ) (2CD)
Εταιρία:MBI Κωδικός: 5202482733185 Κατηγορία:Ελληνικός Κατάλογος
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ / ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Εταιρία: LYRA Κωδικός: 5202483767035 Κατηγορία: Ελληνικά Παραδοσιακά - Κρήτη
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ - ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ (2CD)
Εταιρία: SONY-BMG Κωδικός: 886972879321 Κατηγορία: Ελληνικός Κατάλογος
ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ / ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ - ΣΤΙΧΟΙ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Εταιρία: ΕΜΣΕ Κωδικός: 5206318000298 Κατηγορία: Ελληνικός Κατάλογος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ / ΙΣΑΛΟΣ ΓΡΑΜΜΗ - (ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - ΘΗΒΑΙΟΣ - ΚΑΝΑ - ΚΑΛΗΜΕΡΗ - ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ Κ.Α.)
ΜΠΑΓΙΩΚΗΣ - ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ - ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ - ΘΩΜΑΙΔΗΣ - ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ - ΜΠΑΜΠΑΛΗ - ΣΙΟΛΑΣ -
Εταιρία: ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ Κωδικός: 5205105000497 Κατηγορία: Ελληνικός Κατάλογος
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ / ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ Η ΚΑΡΔΙΑ
Εταιρία: UNIVERSAL Κωδικός: 602517909304 Κατηγορία: Ελληνικός Κατάλογος
Για περισσότερες νέες κυκλοφορίες και πληροφορίες επισκεφτείτε το site του studio-52 εδώ.
Το κατάστημά μας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στην παρακάτω διεύθυνση: Studio 52 Δημητρίου Γούναρη 46 Θεσσαλονίκη - Τ.Κ. 54621 Μπορείτε να μας επισκεφθείτε τις ώρες καταστημάτων. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +302310271301 Τηλέφωνο Παραγγελιών: +302310279688 Fax: +302310251178

Εισβολή των ''ράμπο'' στη Μονή Εμμαούς

ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR
Έφοδος του πρώην ΣΔΟΕ στη Μονή Εμμαούς. Παρέμβαση του εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Τι ψάχνουν οι ελεγκτές για τη μεγάλη απάτη με τις χρηματιστηριακές. Με εκατοντάδες έγγραφα και φακέλους έφυγαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων από τη Μονή Εμμαούς, μετά από την παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργου Μπόμπολη, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Εκτός από τα έγγραφα που πήραν μαζί τους, οι ελεγκτές δέσμευσαν και τραπεζικούς λογαριασμούς της μονής μετά τις αποκαλύψεις τόσο για τις αγοραπωλησίες οικοπέδων, όσο και για τη συμμετοχή της ηγουμένης Φιλοθέης, κατά κόσμον, Φανής Βλαχοστεργίου στο Δ.Σ. της χρηματιστηριακής «Ρούμπικον», μέσω της οποίας εξαπατήθηκαν εκατοντάδες επενδυτές. Η μεγάλη κομπίνα Εδώ και δύο εβδομάδες η zougla.gr αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τη δράση της ηγουμένης Φιλοθέης αλλά και του μοναχού Μακάριου που ζει στην ίδια Μονή.
Η δράση των μελών της Μονής συνδυάζεται με εκείνη του Παναγιώτη Μπαλτατζή, τον οποίον ουδείς αναζήτησε από το 2005 έως σήμερα που τον ανακάλυψε η «Ζούγκλα» στην Σουηδία, παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί για την εξαπάτηση επενδυτών από όλη την Ελλάδα. Η Ηγουμένη Η Φανή Βλαχοστεργίου είναι εξαφανισμένη.
Είναι η γιατρός που συμμετείχε σε μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές απάτες.
Ήταν μέλος της χρηματιστηριακής που υποσχόταν στους επενδυτές υψηλές αποδόσεις και τελικώς έχασαν τα λεφτά τους.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Κλείδωσε η πολιτική ανατροπή

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα οικονομικής κρίσης κλονίζουν σοβαρά την εμπιστοσύνη των πολιτών σε βασικούς θεσμούς, πρόσωπα της δημόσιας ζωής και διαχρονικές αξίες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης προς όλους τους θεσμούς που μετρήθηκαν στην έρευνα παρουσιάζουν αρνητικό ισοζύγιο, με εξαίρεση την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Αστυνομία, όπου το ποσοστό της εμπιστοσύνης εμφανίζεται σχετικά μεγαλύτερο από το ποσοστό μη εμπιστοσύνης.
Το έλλειμμα εμπιστοσύνης καταγράφεται όχι μόνο για τους πολιτικούς θεσμούς -κόμματα, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη κ.λπ.- αλλά εκφράζεται με ιδιαίτερη ένταση και απέναντι στους οικονομικούς/ χρηματοπιστωτικούς θεσμούς:
Χρηματιστήριο, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ 5+1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΚαμπανάκι για τη δεύτερη πράξη Αρον άρον να κλείσει το τραύμα Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ Να κλείσει όσο το δυνατόν νωρίτερα το σκάνδαλο του Βατοπεδίου θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, με την κατάθεση του πορίσματος την Παρασκευή, αφού οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλαμβάνεται εκ μέρους της πέφτει στο κενό όσο παραμένει ανοιχτή αυτή η πληγή για τη Ν.Δ. που την εκθέτει στην κοινή γνώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσανατολισμός που υπάρχει είναι στο πόρισμα της πλειοψηφίας (κάθε κόμμα θα καταθέσει το δικό του) να γίνεται μια γενικόλογη αναφορά περί ευθυνών και να καταγράφονται κάποιες από αυτές, χωρίς όμως να εξατομικεύονται σε πολιτικά πρόσωπα ώστε να ενοχοποιηθούν υπουργοί της Ν.Δ.
Ευθύνες θα καταλογίζονται σε γνωμοδοτικά συμβούλια, στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα καταλογιστούν κάποιες ευθύνες στην Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη. Στο εσωτερικό της Ν.Δ., πάντως, πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν να αναγνωρίσει η κυβέρνηση ότι υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες, ώστε η ομολογία αυτή να λειτουργήσει θετικά στην κοινή γνώμη, η οποία, όπως έχουν δείξει όλες οι μετρήσεις, είναι πεπεισμένη ότι υπάρχει άμεση εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών.
Την άποψη περί αναγνώρισης τουλάχιστον πολιτικών ευθυνών έχουν εκφράσει μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Β. Μεϊμαράκης, ο Ν. Καραχάλιος (συνέντευξη στη σελ. 18) αλλά και αρκετοί βουλευτές.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ "Σεμινάριο Ερμηνείας Παλαιάς Μουσικής για Έγχορδα και Τσέμπαλο", 20-22 Φεβρουαρίου 2009, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΑΣ ΤΙΤΛΟΣ: μ.Χ. ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ ISBN: 978-960-256-652-7 Σελ. 340
ΤΙΤΛΟΣ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΟ ΣΟΑΡΕΣ [ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΠΕΣΣΟΑ] ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ISBN: 960-256-640-Χ Σελ. 368ΤΙΤΛΟΣ: Η ΚΟΙΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΙΣΕΛ ΟΝΦΡΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΒΑΡΑΤΖΗ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΡΑΣΗ ISBN: 978-960-256-653-4 Σελ. 208ΤΙΤΛΟΣ: ΜΠΟΝΜΠΟΝ ΠΑΛΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΙΦ ΣΑΦΑΚ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΙΣΙΑΔΟΥ ISBN: 978-960-256-650-3 Σελ. 506ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΜΙΣΟΑΔΕΛΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΑΡΣ ΣΟΜΠΙ ΚΡΙΣΤΕΝΣΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΕΣΠΩ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΑΚΗ ISBN: 978-960-256-647-3 Σελ. 634ΤΙΤΛΟΣ: ΚΩΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΕΣΠΩ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΑΚΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ – ΜΑΙΡΗ ΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗ – ΜΑΡΩ ΤΑΥΡΗ ISBN: 978-960-256-651-0 Σελ. 504ΤΙΤΛΟΣ: ΕΔΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΓΛΑΪΑ ΒΕΤΕΡΑΝΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ISBN: 978-960-256-649-7 Σελ. 332

ΒΙΒΛΙΑ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ "ΠΑΠΥΡΟΣ"ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ. ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
ROBERT ALDRICH
ISBN: 978-960-6715-64-8 Αρ. σελίδων: 384 Διαστάσεις: 20X25.5
ΣΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ
ΑΝΤΟΝΙΟ ΛΟΜΠΟ ΑΝΤΟΥΝΕΣ
Μετάφραση: ΑΘΗΝΑ ΨΥΛΛΙΑ
ISBN: 978-960-6715-73-0 Αρ. σελίδων: 240 Διαστάσεις: 14x21
Κεντρικά Γραφεία:
Βουκουρεστίου 18, Αθήνα
Τηλ: 210 3611880 Fax: 210 3623602

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΛΙΑΤο λεύκωμα
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ Η μεγάλη περιπέτεια
Συγγραφέας: Beau Riffenburgh
Μετάφραση: Έλλη Γεωργίου
ISBN: 978-960-7560-87-2, Σελ.80
καιρός και κλίμα
Mετάφραση: Σάββας Χριστιανίδης
ISBN: 978-960-7560-89-6, Σελ 304
ΚΡΗΤΗ
Αιώνες χαραγμένοι στην πέτρα...
CRETECenturies carved in stone…
* σε δύο γλώσσες
Συγγραφή & Φωτογραφία: Γιάννης Σκουλάς Κείμενα: Μανόλης Στεφανάκης, Αλεξάνδρα Καρέτσου Μετάφραση: Geoffrey Cox Πρόλογος: Ν. Χ. Σταμπολίδης
Ο ερωτισμός του κρασιού
Mετάφραση: Βασίλης Παπακριβόπουλος
ISBN:978-960-7560-86-5, Σελ. 192

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΔΡΟΜΟΣ ΟΡΜΥΛΙΑΣ-ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Η κατασκευή της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Πολυγύρου (μέχρι τον κόμβο Αγ. Δημητρίου) εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013» του υπουργείου Αγρ.Ανάπτυξης, του Μέτρου 125Α.5 βελτίωση «προσπελασιμότητας στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (Αγροτική Οδοποιία)» συνολικής δαπάνης 5.100.000,00€ εκ των οποίων 3.614.730,00€ είναι από κοινοτικούς πόρους και 1.485.630,00€ από Εθνική Δημόσια Δαπάνη.
Η απόφαση ένταξης του έργου υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Δ. Παπαγιαννίδη με αριθμό πρωτοκόλλου 11066/3-12-08. Το εν λόγω έργο που αφορά τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου σε όλο το μήκος, την κατασκευή τεχνικών έργων οδοστρωσίας – ασφαλτικά, σήμανση και ηλεκτροφωτισμό κόμβου θα αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής Πολυγύρου – Ορμύλιας, δημιουργούνται συνθήκες άμεσης και ασφαλούς προσπελασιμότητας σε πλήθος αγροτεμαχίων προς όφελος των αγροτών αλλά και άμεση σύνδεση Ορμύλιας – Πολυγύρου προς όφελος όλων των κατοίκων της περιοχής. «Η κατασκευή του δρόμου αυτού κόστους 5.100.000,00 καθώς και ο ήδη εγκριθείς δρόμος Ριζά - Πλατανοχώρι κόστους 4.330.000,00€ δημιουργούν δύο ισχυρούς νέους άξονες ανάπτυξης αγροτικών περιοχών βελτιώνοντας και ενισχύοντας σημαντικά το υπάρχον σύστημα αγροτικών δομών. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που κάτω από δύσκολες σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο οικονομικές συνθήκες καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 9.430.000,00€ για την βελτίωση της ζωής των αγροτών του Νομού μας αλλά και όλων των κατοίκων των εν λόγω περιοχών δημιουργώντας συγχρόνως και συνθήκες ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος.
Ο αρμόδιος Αντινομάρχης Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του τόνισε:
«Η Διοίκηση της Νομαρχίας πιστή στις δεσμεύσεις και στο πρόγραμμά της, συνεχίζει τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε όταν αυτές ολοκληρωθούν να έχουμε πετύχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Νομού στο σύνολό του αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας».

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣΓ. Γενναδίου 3, Αθήνα 106 78 - Τηλ.: 210.38.09.712 - 210.38.02.007 - Fax Εκδοτικού: 210.33.02.655