Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΙΙ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΙΙ

Εδώ είμαστε πάλι, με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, το «ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ», την ποιο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ πάθηση κατά ομολογία ΕΙΔΙΚΩΝ, που τελικά μπήκε «επιλεκτικά» στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΤΕΟ των ασθενών και της αξιοπρέπειας τους, της ΠΡΟΧΕΙΡΗΣ και ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ «Λίστας Παθήσεων» και «ποσοστών», το ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ που είναι ο «λαμπρός οδηγός απόρριψης ασθενών» από τις επιτροπές. Είπα πιο πάνω ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ, γιατί αφ ενός μπήκαν ΚΑΠΟΙΕΣ μορφές της πάθησης, αφ ετέρου, με τον «έξυπνο» τρόπο της εισαγωγής στη λίστα, και με το χαμηλότατο ποσοστό αναπηρίας 35% που έχει σαν «εκκίνηση», οι ασθενείς πλέον χωρίζονται σε δυο (και περισσότερες ίσως) κατηγορίες, και στο ΣΥΝΟΛΟ, είναι … ΜΕΣΑ, αλλά ταυτόχρονα, και ΕΞΩ, και με το νόμο.
Φωνάζω εδώ και χρόνια, πως η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ,  ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, που βρίσκεται ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ από τις Γενικές Γνώσεις κάποιου Νευρολόγου, είτε αυτός είναι Καθηγητής, είτε όχι. Για να πει κάποιος πως έχει ΓΝΩΣΕΙΣ πάνω στην πάθηση αυτή, θα πρέπει να ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ με αυτήν και τις όποιες ΜΟΡΦΕΣ , και την εξέλιξη τους.
Απλά πράγματα, που σε οποιαδήποτε χώρα είναι καθημερινότητα, στη «Χώρα του ΠΟΤΕ» είναι ψιλά γράμματα, με αποτέλεσμα οι τύχες των ασθενών να βρίσκονται ΟΧΙ στα χέρια των ΕΙΔΙΚΩΝ, αλλά των ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ και των Γενικών «Οφικιάριων»..
Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά, είναι λόγια τόσο από ασθενείς, όσο και από επιστήμονες, που είναι και οι μεν, και οι δε, ΘΥΜΑΤΑ του «Συστήματος».
Έγραψα πολλές φορές πως οι Ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι από τους πιο αδικημένους γιατί η «εικόνα» τους ΞΕΓΕΛΑ ΕΥΚΟΛΑ τους γιατρούς που ΔΕΝ έχουν τις γνώσεις που χρειάζονται για την πάθηση, με αποτέλεσμα, στις επιτροπές να «θεραπεύονται» ως εκ θαύματος, να μειώνεται το ποσοστό αναπηρίας τους, και να χάνουν τις όποιες παροχές, ακόμα και τις φαρμακευτικές.
Είπα φαρμακευτικές;
Καιρός είναι να δούμε ΤΙ συμβαίνει με τα φάρμακα που παίρνουν, τις ΑΓΩΓΕΣ, που πολλοί ΣΚΟΠΙΜΑ τις βαπτίζουν «θεραπείες», κάτι που δεν είναι, απλά ο Όρος «θεραπεία» δίνει ελπίδες, ΨΕΥΤΙΚΕΣ στους πάσχοντες, και ευρεία κυκλοφορία των διαφόρων σκευασμάτων.
Δείτε κάποια αποσπάσματα από συζητήσεις στα forum, απόψεις, και εμπειρίες ασθενών, που ΣΚΟΠΙΜΑ δεν τα βγάζουν στη δημοσιότητα. Ασθενείς, μιλούν για τα ΕΠΩΝΥΜΑ και ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ σκευάσματα για την πάθηση, και τις παρενέργειες τους…..
«Τα Φάρμακα της σκλήρυνσης δεν είναι αστεία. Πεθαίνει κόσμος από αυτά και οι γιατροί τα δίνουν λες και είναι τσίχλες.
Με το Tysabri έχουν πεθάνει από την προϊούσα πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια PML πολύ κόσμος. Ο άτυχος κόσμος που δεν πέθανε από PML, τα κουσούρια που αφήνει το PML είναι αδιανόητα.
Μέχρι σήμερα, 167,501 ασθενείς είχαν σοβαρές παρενέργειες με το Tysabri από τους οποίους οι 4,332 (2.59%) έπαθαν PML. που ισούτε με θανατική ποινή ή δια βίου βασανιστήριο όχι μόνο για τους ίδιους άλλα και τους οικίους τους.
Το Gilenya δεν είναι καθόλου αθώο. Είναι γνωστό ότι επιταχύνει δερματικά προβλήματα, μάλιστα στις κλινικές δοκιμές είχαν πεθάνει 11 άτομα κάποιοι από μελάνωμα. Στα σημερινά εμπορικά δεδομένα, τα στατιστικά μένουν να εμφανιστούν κάποια στιγμή....
Στις ιντερφερόνες, τα συκώτια και οι λοιμώξεις, ακόμα και οι κορτιζόνες σε μεγάλες ποσότητες είναι συνυφασμένη με σοβαρά καρδιακά προβλήματα, οστεοπόρωση και λοιμώξεις.
Τα Aubagio των γελοίων στατιστικών, το Fampyra η μεγάλη ντροπή της επιστήμης που βελτιώνει το βάδισμα κατά ένα βήμα... και τα χιλιάδες μυριάδες προβλήματα που εμφανίζουν αργά η γρήγορα η χρόνια λήψη των φαρμάκων αυτών, των οποίων η χρηματική αξία είναι αδιανόητη για αυτά που προσφέρουν στην πλειοψηφία.
Ναι μερικές παθήσεις έχουν το φαρμακάκι τους. Στην σκλήρυνση όμως υπάρχει μεγάλο κρεσέντο πελατείας - νόσου και το να βυθίζεται στο καροτσάκι ο κάθε σκληρυντικός, φαντάζει στα χέρια των φαρμακοβιομηχανιών κέρδος.
Στο δια ταύτα, υπάρχει ένα στατιστικό που μερικοί βοηθιούνται από τα φάρμακα. Δια βίου; Σίγουρα όχι. Κάποια στιγμή ο ιντερφερονάς ή ο Tysabriσκος, θα πρέπει να πάρει την απόφασή του. Σε 1-2-10 χρόνια. Και τότε συνειδητοποιεί κανείς ότι τα μηνιαία χιλιάρικα που έφευγαν προς τις φαρμακευτικές ήταν απλά μια πρεζο-συντήρηση. Ναι βάραγα ενέσεις 4παρά χρονάκια. Δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που υμνεί το σύστημα. Στην δημιουργία στρατιές ζομπίσκον.
Η Novartis είναι από τα στελέχη σε αυτήν την κουλτούρα. Οι πρακτικές της, πολλά κοινά από τον μεσαίωνα. Οι εμπλεγμένοι άνθρωποι μυριάδες πάσης φύσεων και επαγγέλματος.
Τουλάχιστον εμείς ας μην τους χρηματοδοτούμε. Τουλάχιστον όχι δια βίου. Ας υπάρχει κάπου η ελπίδα της απεμπλοκής από το σύστημα. Υπάρχουν πολλά πολλά παραδείγματα που το κατάφεραν.
Όταν μιλάμε για φάρμακα και μιλάμε για την σκλήρυνση, υπάρχει μια μεγάλη μαύρη τρύπα στην οποία προσπαθούν να μας ρίξουνε. Το νου μας, αφύπνιση, εγρήγορση, Τώρα.»
Θέλετε να βάλω κι άλλα; Πήρατε νομίζω μια γεύση τι συμβαίνει. ΑΥΤΗ είναι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ των πασχόντων από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ένα  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ του εφιάλτη που ζουν.
ΟΛΑ αυτά τα παραδείγματα, οι συζητήσεις, και πολλά ακόμα, κατακλύζουν τα διάφορα forum, και είναι ΜΑΚΡΙΑ από τις όποιες «σκοπιμότητες».
Οι Άνθρωποι σχολιάζουν τον ΠΟΝΟ τους, τον οποίο κάνει μεγαλύτερο το «κράτος πρόνοιας».
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Αντιπτωτική Ζώνη Μέσης 71015 TopLock

Αντιπτωτική Ζώνη Μέσης 71015 TopLock
Ζώνη συγκράτησης με θερμαινόμενο ραχιαίο τμήμα.
2 πλάγια σημεία αγκύρωσης.
1 θηλιά ρύθμισης.
Φόδρα ραχιαίου τμήματος υπό τη μορφή σπόγγου. Ζώνη: Επένδυση σπόγγου
Από πολυεστέρα με αφρώδη ενίσχυση για μεγαλύτερη άνεση κατα την εργασία
Ρυθμιζόμενο μέγεθος
Βάρος:410gr
Σύμφωνο με την προδιαγραφή ΕΝ358
Προτεινόμενη Χρήση
Κατάλληλο όπου εφαρμόζονται εργασίες σε ύψος,διασώσεις, εναερίτες.

BROADBAND RADAR 3G™ 24ΝΜ

BROADBAND RADAR 3G™ 24ΝΜ

 
Επανάσταση στα Ραντάρ!
Βλέπετε ότι χρειάζεστε να δείτε και όποτε το χρειάζεστε να το δείτε, ακίνδυνα, με τρομερή ευκρίνεια και καθαρότητα εικόνας.
Για αυτούς που λατρεύουν την θάλασσα τα ταξίδια το ψάρεμα, το ραντάρ είναι η συσκευή που τους βοηθά αφάνταστα, αλλά η ακτινοβολία του και οι κίνδυνοι που διατρέχουν από αυτή, οι ίδιοι, οι οικογένειες τους, οι φίλοι τους, τα έκανε απαγορευτικά ειδικά για τα μικρά σκάφη.
Η Lowrance δημιούργησε το πρώτο ευρυζωνικό Ραντάρ με εκπομπή το 1/10000 της ισχύς ενός τυπικού ραντάρ και ακτινοβολία 5 φορές μικρότερη από ένα κινητό τηλέφωνο.
Από το 1940 που κατασκευάστηκε το πρώτο ραντάρ, έχει να δημιουργηθεί ραντάρ τέτοιας επαναστατικής τεχνολογίας.
· Συνδέεται με όλες τις συσκευές HDS μέσω Ethernet θύρας.
· Τοποθετείται οπουδήποτε χωρίς να κινδυνεύετε από την ακτινοβολία.
· Εικόνα πάρα πολύ καθαρή.
· Τέλεια ανίχνευση, εμφάνιση και διαχωρισμός στόχων.
· Άμεση λειτουργία δε χρειάζεται προθέρμανση.
· Αυτόματη λειτουργία καθαρότητας εικόνας.
· Πολύ μικρή κατανάλωση.
· Ιδανικό για μικρά και μεγάλα σκάφη.
· Απλός χειρισμός
· Εγγύηση καλής λειτουργίας 2 χρόνια
Χαρακτηριστικά RADAR 3G
Κλίμακα: 24 Ναυτικά Μίλια
Οριζόντιο εύρος κεραίας: 5,2°+/- 10% (-3dB εύρος)
Κάθετο εύρος κεραίας: 25°+/- 20% (-3dB εύρος)
Ταχύτητα περιστροφής κεραίας: 24/36 στροφές +/- 10% στροφές
Θόρυβος Ραντάρ: 6 dB
Στήριξη: Μπουλόνια: 4X30XΜ8 - 304 ανοξείδωτα
Ύψος κεραίας: 11 ίντσες\ 280 χιλιοστά
Διάμετρος κεραίας: 19,2 ίντσες\ 488 χιλιοστά
Βάρος κεραίας: 16,31 λίβρες\ 7,4 κιλά
Υγρασία: +35° κελσίου, 95% RH
Θερμοκρασία Λειτουργίας: -25° έως +55° βαθμούς κελσίου
Χρόνος προθέρμανσης: 0 λεπτά
Αντίσταση ραντάρ στον αέρα: 51 μ/δευτ (Μεγ:100 κόμβοι)
Συχνότητα εκπομπής: X– band—9,3 έως 9,4 Ghz
Ισχύς εξόδου εκπομπής: 165m/W
Πρωτόκολλο Δεδομένων: Υψηλή ταχύτητα Ethernet
Τάση τροφοδοσίας: 9 V έως 31,2 Vdc (12/24 Volt σύστημα)
Κατανάλωση ισχύος: 18W στα 13,8 Vdc
Κατανάλωση αναμονής: 2W στα 13,8 Vdc μόνο 150ma
Καλώδιο σύνδεσης: 10 μέτρα ή μέχρι 30 μ (παραγγελία)
Ένωση με ηλεκτρονική πυξίδα: ΝΜΕΑ 2000® με καλώδιο στη οθόνη


Εικόνα από το ευρυζωνικό ραντάρ 3G
Βλέπετε ότι δεν υπάρχει κενή ζώνη γύρω από το σκάφος σας.
Μπορείτε να δείτε τι υπάρχει στην πλώρη σας.
Η εικόνα είναι ολοκάθαρη!
Εικόνα από συμβατικό ραντάρ.
Βλέπετε ότι υπάρχει κενή ζώνη γύρω από το σκάφος σας.
Δεν μπορείτε να δείτε τι υπάρχει κοντά στην πλώρη σας.
Η εικόνα δεν είναι καθαρή.
Το ευρυζωνικό ραντάρ της Lowrance σας δίνει ασύγκριτες αναλύσεις στόχων, ακόμη και στην πιο μικρή κλίμακα 1/32νμ.
Προβλήτες, τσαμαδούρες, κανάλια, αγκυροβολημένα σκάφη και άλλα, εμφανίζονται στην οθόνη του ραντάρ σας, με διαύγεια και διαχωρισμό.
Η ευρυζωνική τεχνολογία, μηδενίζει τη νεκρή ζώνη γύρω από το σκάφος σας και εξαφανίζει τα παράσιτα που εμποδίζουν να δείτε τους στόχους.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Φόνος με ενδεχόμενο βλακείας

Φόνος με ενδεχόμενο βλακείας
Συγγραφέας: Μάρα Χωματίδη
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 160
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-136-5
Στον κήπο της βίλας του εφοπλιστή Αδάμαντα Αδαμαντίου, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν εκβιαστεί ή ταπεινωθεί σαν δούλοι σε φυτείες από τον οικοδεσπότη, το πολυσυζητη-μένο ραγού έχει σερβιριστεί σ’ ένα καλοστρωμένο με αραχνοΰφαντο λευκό τραπεζομάντιλο τραπέζι.
Οι δύο δεν αγγίζουν ούτε καν το πιάτο τους και μία δεν πίνει ούτε γουλιά απ’ το κρασί της. Τα βλέμματα όσων κάθονται στο τραπέζι κοιτούν με μίσος τον εφοπλιστή, αλλά και με φανερή αηδία τον διπλανό τους, συμπεριλαμβανομένου και του υπηρετικού προσω-πικού που πηγαινοέρχεται. Ώσπου ο Αδάμαντας Αδαμάντιος, μασώντας ίσως ο μοναδικός με όρεξη ένα γευστικότατο κομμάτι κρέατος, πέφτει ξαφνικά νεκρός μπροστά στα μάτια των «έκπληκτων» έξι υποψήφιων δολοφόνων του...
Μια αστυνομική ιστορία που φλερτάρει με το υπαρξιακό και το ψυχολογικό. Με χιούμορ και καυστική ειρωνεία, με συνεχείς ανατροπές και μυστήριο που κλείνει το μάτι στους Δέκα μικρούς νέγρους της Άγκαθα Κρίστι, η συγγραφέας συνεχίζει να σε εκπλήττει μέχρι την τελευταία σελίδα.

Όχι, δεν είμαι εχθρός του λαού


Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Μαρκοβίτη :
«Όχι, δεν είμαι εχθρός του λαού»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Polis Art Cafe
(Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα)
την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:30.
Με το συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι:
Απόστολος Δοξιάδης, συγγραφέας
Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, δημοσιογράφος,
Γιώργος Τσακνιάς, ιστορικός
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
«Αγαπητέ σύντροφε Στάλιν, ...ξαφνικά, στις 2:00 τη νύχτα στις 3 Ιανουαρίου 1938 συνελήφθηκα και άρχισε η τραγωδία μου. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, και στην αρχή σκεφτόμουν ότι ίσως να θέλουν να με χρησιμοποιήσουν σε κάποιο πολύ υπεύθυνο έργο, και να θέλουν έτσι να μάθουν περισσότερα για μένα και να με ελέγξουν. Αλλά δεν φαντάζεστε τη μεγάλη μου έκπληξη όταν ο ανακριτής μου είπε ότι συνελήφθηκα ως "πράκτορας" της ελληνικής κατασκοπίας. Δεν θυμάμαι ποτέ μου να έχω κλάψει, όμως εδώ έκλαψα. Έκλαψα σαν μικρό παιδί. Θα προτιμούσα χίλιες φορές να είχα πεθάνει. Ονειρευόμουν και αγωνιζόμουν ενεργά σε ολόκληρη την ενήλικη ζωή μου για να εφαρμοστούν οι μεγάλες ιδέες του κομμουνισμού, και γι αυτόν τον λόγο έκοψα όλους τους δεσμούς μου με την παλιά μου οικογένεια, αρνήθηκα την κοινωνική μου τάξη και ήμουν πάντα έτοιμος να θυσιαστώ. Πώς μπορούν να με αποκαλούν "εχθρό του έθνους", αυτού του έθνους που τόσο βαθιά αγάπησα, ή "προδότη της πατρίδας", της οποίας ήμουν ένθερμος πατριώτης. Τι έκανα; Τι έγκλημα έχω διαπράξει; Βασάνισα πολύ τον εαυτό μου να σκεφτεί έστω και ένα βλαβερό λάθος που μπορεί να είχα διαπράξει, οποιεσδήποτε ασυνείδητες πράξεις ή, έστω, κάποια ατυχή έκφραση. Όλη μου η δουλειά ήταν απολύτως καθαρή και μέσα στα πλαίσια της κομματικότητας. Ήμουν ευτυχισμένος που ζούσα και εργαζόμουν σε μια φανταστική χώρα, όπου όλα αυτά τα χρόνια, υπό την ηγεσία Σας, κτίσθηκε το υπέροχο οικοδόμημα του Σοσιαλισμού. Και τώρα βρίσκομαι εδώ, μαζί με τους εχθρούς του λαού! Είμαι βέβαιος ότι η περίπτωσή μου θα διαλευκανθεί και θα είμαι και πάλι ελεύθερος να επιστρέψω στη δουλειά που θα με διατάξει να κάνω το Κόμμα. Σας παρακαλώ, αγαπητέ Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς, να συμβάλετε στην επιτάχυνση της διερεύνησης του προβλήματος μου και την αποκατάστασή μου στο Κόμμα. Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς Ochalis K.V. (Ατσάλις Κ.Β.)» Απόσπασμα από το γράμμα του Μάρκου Μαρκοβίτη, 11/01/1938.
Ο Μάρκος Μαρκοβίτης, ή Κωνσταντίν Ατσάλις, όπως ήταν το όνομα που του είχαν δώσει οι Σοβιετικοί, υπερασπίζεται -τουλάχιστον έτσι νόμιζε- τον εαυτό του και δήλωνε την «αφοσίωσή» του στον σοβιετικό ηγέτη και τη «μεγάλη χώρα του σοσιαλισμού». Το γράμμα, όπως και το «δεύτερο που "απέστειλε", φυσικά δεν θα φτάσει ποτέ στον Στάλιν. Η παραίνεση των ανακριτών προς τους ανακρινόμενος να γράφουν στον Μεγάλο Ηγέτη, απλώς εξυπηρετούσε το έργο τους και συντηρούσε για τον Σοβιετικό ηγέτη την εικόνα του δικαίου, του προστάτη όλων, προσφέροντας στους κατηγορούμενους την ψευδαίσθηση της ύστατης, ανώτερης δικαιοσύνης και δικαίωσης. Παιδί εύπορης οικογένειας από τη Νάουσα ο Μάρκος μυήθηκε στα ιδεώδη του κομμουνισμού για τα οποία διώχθηκε και φυλακίστηκε αρχικά στο Καλπάκι Ιωαννίνων και ακολούθως στις φυλακές «υψίστης ασφαλείας», στη Συγγρού, στην Αθήνα, απ΄ όπου στα μέσα Απριλίου του 1931 θα αποδράσει με μια εντυπωσιακή επιχείρηση μαζί με άλλους οκτώ συντρόφους του και όλοι μαζί θα διαφύγουν με ρωσικό καράβι στη Σοβιετική Ένωση. Εκεί με το νέο του όνομα Κονσταντίν Ατσάλις, θα ξεκινήσει μια «δεύτερη ζωή», η οποία θα τελειώσει με τραγικό τρόπο εφτά χρόνια αργότερα. Στις 19 Μαρτίου του 1938 ο Μαρκοβίτης - Ochalis θα παραπεμφθεί στο Ανώτατο Στρατιωτικό Δικαστήριο με βάση το άρθρο 58, παράγραφοι 6, 8 και 11 του Ποινικού κώδικα περί κατασκοπίας, υλοποίηση τρομοκρατικών πράξεων και οργανωμένη δράση, κατηγορίες που τιμωρούνταν με «το ανώτατο μέτρο κοινωνικής άμυνας: εκτέλεση...». Η εκτέλεση θα γίνει την ίδια μέρα σε περιοχή λίγο έξω από τη Μόσχα, γνωστή σήμερα ως Kommunarka Polygon. Η αποκατάσταση θα έρθει με απόφαση του Στρατοδικείου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ΕΣΣΔ (Νο 4η-021346/56 του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στη συνεδρία της 6ης Ιουνίου 1957), η οποία, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα για την υπόθεση, διαπίστωσε και συμπέρανε «?την αθωότητα και το αβάσιμον της καταδίκης του» και κατόπιν αυτών ακύρωσε την αρχική καταδίκη και έκλεισε την υπόθεση.
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΤΣΗΣ «Το δέντρο της ζωής μας»

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος υποδέχεται τον Δημήτρη Κρέτση με την ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Το δέντρο της ζωής μας». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 10 Μαρτίου.
Ο Δημήτρης Κρέτσης μας προσκαλεί σε ένα «δάσος» που τα δέντρα έχουν «κορμό» τους το χαρτί και τον καμβά, και «φύλλα» τους το λάδι, τη σινική μελάνη, το μολύβι και τα ακρυλικά.
Όπως λέει ο ίδιος: «Το δέντρο μας ενώνει με τη γη. Τη γη των προγόνων μας. Με τις ρίζες μας και το παρελθόν μας. Μας ζει, μας τρέφει, μας δροσίζει, μας σκεπάζει από το κάμα του μεσημεριού, από τη βροχή κι από το χιόνι. (….)   Μεγαλώνει το δέντρο και μεγαλώνουμε κι εμείς μαζί του. Μας πάει ψηλά και μας αφήνει, σκαρφαλώνοντας να αγγίξουμε τον ουρανό. Είναι η ελπίδα και το μέλλον μας. Το βρίσκουμε το δέντρο απ’ τους γονείς μας και το δίνουμε στα παιδιά μας. Είναι το δέντρο της ζωής μας!»

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ | Μ.Β. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ

ΜΙΧΑΗΛ Β. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Μιλτιάδης Β. Χατζόπουλος
Ακαδημαϊκός,  Ομότιμος Διευθυντής Ερευνών του Κέντρου Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος (ΚΕΡΑ)

Μετάφραση από τα γαλλικά: Νατάσα Παπαδοπούλου
Στο βιβλίο παρουσιάζονται είκοσι πέντε ελληνικά έθνη  που διαμορφώθηκαν στον ελλαδικό χώρο ανάμεσα στην άφιξη των Πρωτοελλήνων (πριν από το 1900 π.Χ.) και στο τέλος της Εποχής του Χαλκού (περ. 1100 π.Χ.) και μαρτυρούνται πρώτη φορά από τον Όμηρο στον «Κατάλογο των πλοίων» της Ιλιάδας: Άβαντες, Αθαμάνες, Αινιάνες, Αιολείς, Αιτωλοί, Αρκάδες, Αχαιοί, Βοιωτοί, Γραικοί, Δόλοπες, Δωριείς, Έλληνες, Επειοί, Θεσσαλοί, Ίωνες, Κεφαλλήνες, Λαπίθες, Λοκροί, Μάγνητες, Μινύες, Μυρμιδόνες, Περαιβοί, Φθίοι, Φλεγύες και Φωκείς. Τα είκοσι πέντε αυτά έθνη μελετώνται εδώ ως αυτοτελείς οντότητες αλλά και ως μέρος μιας ευρύτερης οντότητας, αυτής που κατά την ιστορική εποχή ανταποκρίνεται στο όνομα Έλληνες  και που στα ομηρικά έπη αναφέρεται με τρία εναλλασσόμενα ονόματα: Αχαιοί, Δαναοί, Αργείοι.
Ο συγγραφέας επιχειρεί να εντοπίσει και να τεκμηριώσει την ύπαρξη των ελληνικών αυτών εθνών με βάση τα γραπτά και πολιτισμικά τους ίχνη, καθώς και δεδομένα ιστορικά, γλωσσολογικά, ονοματολογικά, μυθολογικά και αρχαιολογικά, καταγράφοντας συστηματικά τις κατευθύνσεις των διαδρομών που ακολούθησαν, τον ρυθμό των μετακινήσεων ή των κατακτήσεών τους, το εύρος των κινήσεών τους από πλευράς χώρου και χρόνου, καθώς και τον βαθμό της γεωγραφικής τους διασποράς ή της διάσπασής τους.
Η μελέτη εδράζεται σε δύο βασικές υποθέσεις της έρευνας: πρώτον, ότι μετά την εγκατάσταση των πρώτων Ελλήνων στον ελλαδικό χώρο διαμορφώθηκαν και τα πρώτα έθνη, με ταυτοποιημένα εγγενή πολιτισμικά χαρακτηριστικά (εθνικό όνομα, θεότητες, ήρωες, διαλέκτους, ανθρωπωνύμια και τοπωνύμια, μηνολόγια, ονόματα φυλών). Και δεύτερον, ότι το κάθε έθνος συνιστά ήδη από την Εποχή του Χαλκού μια αυτόνομη δομημένη οντότητα, μια πολιτική κοινωνία συγκροτημένη από ομάδες με κοινά πολιτισμικά στοιχεία.
Ένα κλασικό έργο της ιστορίας των ιδεών, καρπός πολύμοχθης έρευνας, υπομονής και εξαιρετικής φροντίδας, πολύτιμο για όσους ενδιαφέρονται και μελετούν την εικόνα του παρελθόντος του ελληνικού κόσμου. Ένα υπόδειγμα διεπιστημονικής έρευνας και σύνθεσης και, ταυτόχρονα, μία από τις λίγες σημαίνουσες ελληνικές συμβολές στη διεθνή μελέτη του ινδοευρωπαϊκού προβλήματος.
ISBN: 978-960-524-498-9, σελ.1050, 17x24εκ., σκληρόδετο, 50 ευρώ
Σειρά: ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα πουλιά της ψυχής μου

Τα πουλιά της ψυχής μου 
Εγώ δεν είμαι κήρυκας να περιγράφω την λουσάτη ζωή της νεόπλουτης κοινωνίας. Ούτε τις αναμνήσεις των καταστροφέων της ζωής. Ό,τι θωρώ μολογώ. Για ό,τι ζούμε, για ό,τι αντιπροσωπεύουμε εμείς και οι φίλοι μας, τα μαύρα πουλιά της δυστυχίας, γράφω.
Όπως τα αντιλαμβάνομαι κι ανάλογα με τις φτωχές μου δυνάμεις. Δεν μου αρέσουν οι γραμμές και οι κατευθύνσεις. Παίζω τα παιγνίδια μου με το φως, στο πέρασμα του χρόνου στο τόπο μας. Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε ψυχρός εκτελεστής παραγγελιών. Το κέφι μου κάνω. Ούτε θέλω να αναπαράγω λαϊκές δεισιδαιμονίες και δοξασίες από το τζάκι της γιαγιάς. Δεν θέλω ο αναγνώστης να σπαταλά το χρόνο του στην παραδοσιολαγνεία. Ψάχνω την ομορφιά της παλιάς εποχής, μα και τα δώρα που προσφέρει στην νέα, χωρίς έτοιμες ιδέες. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής που έχω επιλέξει κι αυτόν προσπαθώ να εκφράσω. Καταγγέλλω ό,τι ασκημίζει τη ζωή και τη ψυχή μας. Μα, πάνω από όλα είμαι ο εαυτός μου, ο ορατός και ο αόρατος, αλλά και ο αυστηρός κριτής του ίδιου του εαυτού μου. Διαλαλώ ότι «Του Γέρου Κόσμου η Καρδιά, Καινούργιο Αίμα Θέλει!»
Τα κείμενα και τα κιτάπια μου, δεν αποτελούν πραμάτειες, στα ράφια της βιομηχανίας. Στις πλάτες κουβαλώ αμαρτίες της ζωής μου. Είμαι ένας πλανόδιος πραματευτής που διαλαλώ ιδέες. Είναι η κραυγή και ο ψίθυρός μου. Καθημερινά τσακώνομαι με τον αόρατο εαυτό μου για να παραμένει νέος και αλητόβιος. Εραστής της ζωής και της τέχνης.
Τα πουλιά της ψυχής μου 
Διηγήματα
περιέχει Cd με τραγούδια-μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Μουδάτσου, από το συγκρότημα "Το κάλεσμα της Φύσης"
συγγραφέας:Κωστής Μουδάτσος
Isbn: 978-960-579-075-2
Σελίδες:300
Λιανική Τιμή: 20,00 ευρώ

8 ξενώνες που σερβίρουν εξαιρετικό πρωινό.


8 ξενώνες που σερβίρουν εξαιρετικό πρωινό.

Σημειώστε...

Τορτελίνια με σάλτσα γιαουρτιού και μανιταριών.
Το σνίτσελ του Wolfgang Puck.
Κέικ με καραμελωμένα αχλάδια.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 113
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 12-02-18/21 UTC
ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1007 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1004 ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΣΤΙΣ 13/24
UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1022 ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8.
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΣΙΔΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7
ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8. ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η
6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ
20.00 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 21.00 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ
ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΗΡΕΜΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΗΡΕΜΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5
ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ
ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 113 - ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018/0400 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 12-02-18/21 UTC
ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1007 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1004 ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΣΤΙΣ 13/24 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1022 ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΑΠΟ 13/09 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΙΔΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, ΜΠΟΥΤ
ΑΠΟ 13/09 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50, ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 20.00
ΑΠΟ 13/12 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 13/16 UTC
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ