Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Νέες κυκλοφορίες Μαΐου 2024


Νέες κυκλοφορίες Μαΐου 2024


Conflict Resolution
Ηρακλείδης Αλέξης
Σελίδες: 408
ISBN: 9786182044773
Τιμή: 24,00 € (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.)
The main themes covered by this collection of sixteen studies by Alexis Heraclides are conflict resolution, ethics in international politics, however elusive, and self-identity and otherness as the greatest barrier to a lack of conflict resolution. The sixteen studies address the following subjects: ethics in international politics; the normative dimension of self-determination; various salient aspects of separatism, including external involvement and the ending of unending separatist wars; armed intervention in classic international theory (Kant and J.S. Mill), the history of the controversial doctrine of humanitarian intervention, with emphasis on its origins in the Renaissance and on its first phase, the nineteenth century (commencing with the Battle of Navarino in 1827).
The studies also cover six case studies of conflicts: four ethnonational conflicts (Southern Sudan and Sudan, the Israeli-Palestinian conflict, the Kosovo-Serbian conflict and the Cyprus problem), three of which have not been resolved and two inter-state conflicts: the Greek-Turkish dispute regarding the Aegean, the deeper reasons for the ongoing Greek-Turkish antagonism, which are national identity and the respective national narratives, and the naming dispute between Greece and North Macedonia.
Ο Αλέ­ξης Ηρα­κλεί­δης είναι ομό­τι­μος κα­θη­γη­τής Δι­ε­θνών Σχέ­σε­ων στο Πά­ντειο Πα­νε­πι­στή­μιο. Σπού­δα­σε στην Πά­ντειο Σχο­λή Πο­λι­τι­κών Επι­στη­μών (1970-1974) και στα πα­νε­πι­στή­μια του Λον­δί­νου-University College (1977-1978, M.Sc. το 1978) και του Kent (1979-1983, Ph.D. το 1986). Έχει δι­α­τε­λέ­σει εμπει­ρο­γνώ­μων του ελ­λη­νι­κού υπουρ­γείου εξω­τε­ρι­κών σε θέ­μα­τα μει­ο­νο­τή­των και αν­θρω­πί­νων δι­και­ω­μά­των στους δι­ε­θνείς ορ­γα­νι­σμούς και στις δι­ε­θνείς δι­α­σκέ­ψεις (1983-1997).
Οι κύ­ρι­ες επι­στη­μο­νι­κές του με­λέ­τες αφο­ρούν τις απο­σχι­στι­κές συ­γκρού­σεις, την αυτο­δι­ά­θε­ση των λα­ών, την επέμ­βα­ση, την πο­λυ­με­ρή δι­πλω­μα­τία, την ελ­λη­νι­κή εξω­τε­ρι­κή πο­λι­τι­κή και την ανά­λυ­ση-επί­λυ­ση συ­γκρού­σε­ων, όπως το Με­σα­να­το­λι­κό, το Κό­σο­βο, το Νο­τι­ο­σου­δα­νι­κό, η ελ­λη­νο­τουρ­κι­κή δι­έ­νε­ξη του Αιγαίου, το Κυ­πρι­α­κό κ.ά.


Η Παγκοσμιοποίηση της Διεθνούς Πολιτικής
Owens Patricia
Smith Steve
Baylis John
Σελίδες: 728
ISBN: 9786182044537
Τιμή: 69,00 € (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.)
Σε αυτή τη νέα έκ­δο­ση του βι­βλίου Η Πα­γκο­σμι­ο­ποί­η­ση της Δι­ε­θνούς Πο­λι­τι­κής ακο­λου­θή­σα­με μια πα­ρό­μοια μορ­φή και δο­μή με τις προ­η­γού­με­νες εκ­δό­σεις, αλ­λά έχου­με προ­σθέ­σει αρ­κε­τά νέα και συ­ναρ­πα­στι­κά κε­φά­λαια που πι­στεύ­ου­με ότι κά­νουν αυτό το ήδη δη­μο­φι­λές και επι­τυ­χη­μέ­νο βι­βλίο ακό­μη κα­λύ­τε­ρο. Οι αλ­λα­γές αυτές βα­σί­ζο­νται στην άπο­ψη των επι­με­λη­τών για τις αλ­λα­γές που συμ­βαί­νουν στον το­μέα των Δι­ε­θνών Σχέ­σε­ων, αλ­λά επί­σης αντα­πο­κρί­νο­νται στις πα­ρα­τη­ρή­σεις των σπου­δα­στών/ρι­ών και στα σχό­λια κα­θη­γη­τών/ρι­ών και σπου­δα­στών/ρι­ών των Δι­ε­θνών Σχέ­σε­ων, κα­θώς και στις εξαι­ρε­τι­κά λε­πτο­με­ρείς αξι­ο­λο­γή­σεις της έβδο­μης έκ­δο­σης που ανέ­θε­σε η Oxford University Press. Μα­ζί, όλα αυτά τα σχό­λια μας βο­ή­θη­σαν να εντο­πί­σου­με έναν αριθ­μό πρό­σθε­των το­μέ­ων που πρέ­πει να κα­λυ­φθούν. Συ­μπε­ρι­λά­βα­με ένα δι­ε­ξο­δι­κά επα­να­δι­α­τυ­πω­μέ­νο κε­φά­λαιο για την πα­γκο­σμι­ο­ποί­η­ση και την πα­γκό­σμια πο­λι­τι­κή που δι­ε­ρευ­νά τις επι­πτώ­σεις της ση­με­ρι­νής κρί­σης της πα­γκο­σμι­ο­ποί­η­σης στην πα­γκό­σμια πο­λι­τι­κή και την πα­γκό­σμια τά­ξη. Κά­να­με το εξαι­ρε­τι­κό τμή­μα για την ποι­κι­λο­μορ­φία των θε­ω­ρη­τι­κών οπτι­κών ακό­μη κα­λύ­τε­ρο ενι­σχύ­ο­ντας την ιστο­ρι­κή πλαι­σί­ω­ση των θε­ω­ρι­ών που έχουν δι­α­μορ­φώ­σει το πε­δίο και συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νο­ντας ένα νέο κε­φά­λαιο για τις με­τα-αποι­κι­α­κές και απο-αποι­κι­α­κές προ­σεγ­γί­σεις. Βελ­τι­ώ­σα­με την ενό­τη­τα για τα δι­ε­θνή ζη­τή­μα­τα ανα­θέ­το­ντας νέα κε­φά­λαια για τα αν­θρώ­πι­να δι­και­ώ­μα­τα και για τους πρό­σφυ­γες και την ανα­γκα­στι­κή με­τα­νά­στευ­ση. Έχου­με επί­σης επι­και­ρο­ποι­ή­σει τα μα­θη­σι­α­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά, πε­ρι­λαμ­βά­νο­ντας σχε­δόν πολ­λές ολο­καί­νουρ­γι­ες με­λέ­τες πε­ρί­πτω­σης και πολ­λές νέ­ες προ­τά­σεις βι­βλι­ο­γρα­φί­ας για πε­ραι­τέ­ρω δι­ε­ρεύ­νη­ση.
Η Patricia Owens είναι κα­θη­γή­τρια Δι­ε­θνών Σχέ­σε­ων στο Πα­νε­πι­στή­μιο του Sussex.
Ο Sir Steve Smith είναι αντι­πρύ­τα­νης και κα­θη­γη­τής Δι­ε­θνούς Πο­λι­τι­κής στο Πα­νε­πι­στή­μιο του Exeter.
Ο John Baylis είναι ομό­τι­μος κα­θη­γη­τής Πο­λι­τι­κής και Δι­ε­θνών Σχέ­σε­ων και ανα­πλη­ρω­τής αντι­πρύ­τα­νης στο Πα­νε­πι­στή­μιο Swansea.
«Το νέο κε­φά­λαιο για τους πρό­σφυ­γες και την ανα­γκα­στι­κή με­τα­νά­στευ­ση κα­λύ­πτει ένα θέ­μα με­γά­λης ση­μα­σί­ας και εν­δι­α­φέ­ρο­ντος για τους σπου­δα­στές/ρι­ες, πε­ρι­λαμ­βά­νο­ντας μια συ­ζή­τη­ση της θε­ω­ρη­τι­κής και νο­μι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης για τις δι­ά­φο­ρες κα­τη­γο­ρί­ες προ­σφύ­γων και απο­τε­λε­σμα­τι­κά πα­ρα­δείγ­μα­τα και με­λέ­τες πε­ρί­πτω­σης για την απει­κό­νι­ση της πο­λυ­πλο­κό­τη­τας ενός τό­σο δύ­σκο­λου πο­λι­τι­κού ζη­τή­μα­τος». — Craig Mark, Κα­θη­γη­τής στη Σχο­λή Δι­ε­θνών Σπου­δών, Kyoritsu Πα­νε­πι­στή­μιο Γυ­ναι­κών
«Το κε­φά­λαιο για τις με­τα-αποι­κι­α­κές και απο-αποι­κι­α­κές προ­σεγ­γί­σεις προ­σφέ­ρει πολ­λές νέ­ες ιδέ­ες και εξαι­ρε­τι­κά πα­ρα­δείγ­μα­τα και συ­ζη­τή­σεις. Το πλαί­σιο Αντί­θε­τες Από­ψεις’ θα πυ­ρο­δο­τή­σει έντο­νες και ανα­στο­χα­στι­κές συ­ζη­τή­σεις με­τα­ξύ των σπου­δα­στών/ρι­ών». — Birsen Erdogan, Λέ­κτο­ρας Δι­ε­θνών Σχέ­σε­ων, Τμή­μα Δι­ε­θνούς και Ευρω­πα­ϊ­κού Δι­καίου, Πα­νε­πι­στή­μιο του Μά­α­στριχτ
«Το επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο κε­φά­λαιο για τα αν­θρώ­πι­να δι­και­ώ­μα­τα ωθεί τον ανα­γνώ­στη να αμ­φι­σβη­τή­σει και να επα­νε­ξε­τά­σει τις κοι­νές πα­ρα­δο­χές — η κρι­τι­κή και στο­χα­στι­κή εστί­α­ση απο­τε­λεί μια πο­λύ ευπρόσ­δε­κτη προ­σθή­κη στην τρέ­χου­σα αγο­ρά εγ­χει­ρι­δί­ων των Δι­ε­θνών Σχέ­σε­ων». — Samuel Jarvis, Δι­δά­κτωρ στις Δι­ε­θνείς Σχέ­σεις,Πα­νε­πι­στή­μιο του Σα­ου­θά­μπτον
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Πλατεία Ναυαρίνου 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54622
τηλ. 2310-256146
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

📚 Η επική και πολυαναμενόμενη συνέχεια του Godkiller έρχεται στις 12/6


Η επική συνέχεια που όλοι περιμέναμε!

Όταν η Μίντρεν πέσει στα χέρια των θεών, το είδος σου θα είναι το πρώτο που θα πεθάνει.
Οι θεοί απαγορεύονται στο βασίλειο της Μίντρεν – όμως τώρα σιγά σιγά ξεσηκώνονται, αρχίζουν να μιλούν για πόλεμο. Η θεοκτόνος Κίσεν θυσιάστηκε για να κατατροπώσει τη θεά της φωτιάς, τη Σεθ, η οποία δολοφόνησε την οικογένειά της και έβαλε σε κίνδυνο τους φίλους της.
Όμως οι θεοί δεν μπορούν να καταστραφούν τόσο εύκολα, και η Σεθ απειλεί να αναγεννηθεί ακόμα πιο ισχυρή, με δίψα για εκδίκηση. Ενώ οι εντάσεις αυξάνονται σε όλη την επικράτεια, το βασίλειο χρειάζεται τη θεοκτόνο περισσότερο από ποτέ.

Ευρωεκλογές: Το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου και το «στοίχημα» των συσπειρώσεων



Ευρωεκλογές: Το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου και το «στοίχημα» των συσπειρώσεων



Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη γρίπη των πτηνών



Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη γρίπη των πτηνών
Χρήσιμες πληροφορίρς παρέχει η Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων για την γρίπη των πτηνών και ότι συνεπάγεται η μετάδοσή της για την ζωή μας. Ωστόσο, καθησυχαστικά είναι τα στοιχεία καθώς η μόλυνση με γρίπη των πτηνών δεν συνεπάγεται θάνατο.

Ποιοι πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση και ποιοι εξαιρούνται


Ποιοι πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση και ποιοι εξαιρούνται
Τους υπόχρεους υποβολής φορολογικής δήλωσης φέτος, τους απαλλασσόμενους όπως και εκείνους που υποβάλουν φορολο...


Στη φόρα τα ονόματα όσων χρωστάνε σε Εφορία και ΕΦΚΑ!


Στη φόρα τα ονόματα όσων χρωστάνε σε Εφορία και ΕΦΚΑ!
Στη φόρα βγάζει η ΑΑΔΕ τα ονόματα όσων χρωστάνε μεγάλα ποσά στην Εφορία και στον ΕΦΚΑ, σε μια προσπάθεια να το...




Διαγραφές χρεών άνω των 23 δισ. ευρώ, από την Εφορία
Σε μαζικές διαγραφές χρεών άνω των 26 δισ. ευρώ, προχώρησε η Εφορία τα τελευταία χρόνια, μετά από ελέγχους σε ...



Πόσο επηρεάζει τον ελληνικό τουρισμό το «κανόνι» τoυ FTI – Μεγάλο πλήγμα στην Κρήτη


Πόσο επηρεάζει τον ελληνικό τουρισμό το «κανόνι» τoυ FTI – Μεγάλο πλήγμα στην Κρήτη
Η κατάρρευση του γερμανικού FTI, του τρίτου μεγαλύτερου tour operator στην Ευρώπη με ισχυρή παρουσία και στην ...