Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Τέλος η Cosmote!...



Αλλάζει όνομα σε δύο χρόνια - αυτό προβλέπει η μυστική συμφωνία με τους Γερμανούς!.
Αποκαλύψαμε χθες ότι η μυστική συμφωνία με την Deutsche Telekom που δέχτηκε η κυβέρνηση -και δεν την ανακοίνωσε - προβλέπει ενοποίηση αποτελεσμάτων και μετονομασία των θυγατρικών.
Ειδικά από τις θυγατρικές, το ενδιαφέρον εντοπίζεται στην Cosmote που είναι πολύ κερδοφόρα και κυρίαρχη στην αγορά των Βαλκανίων, εκεί δηλαδή που οι Γερμανοί είχαν ανταγωνιστικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με τον όρο που επέβαλαν οι Γερμανοί, η μετονομασία της Cosmote (με την οποία η χώρα μας έκανε και οικονομική διπλωματία) θα μπορέσει να γίνει -έτσι όπως αυτοί θέλουν- ύστερα από δύο χρόνια.
---------------------------------------
Ποιος είναι ενήμερος για τη συμφωνία αυτή;

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ «ΚΑΤΙΝΕΣ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Αξίζει νομίζω τον κόπο να μιλήσουμε σήμερα για μια «συμπαθή» τάξη ανθρώπων, που «χαϊδευτικά» τους αποκαλούμε «Κατίνες».
Μέχρι τώρα, είχαμε συνηθίσει τα «ξεκατινιάσματα» στα διάφορα πρωινάδικα και τις μεσημεριανές εκπομπές της Ελληνικής Ιδιωτικής Τηλεόρασης.
Κάποια πράγματα όμως όπως τα συνηθίζεις, πρέπει και να τα «ξεσυνηθίζεις» όπως λέει και ο λαός.
Απολαύσαμε λοιπόν οι περισσότεροι στη βουλή των Ελλήνων, την δική μας δηλαδή, επ’ ευκαιρία της συζήτησης για τον ΟΤΕ τους παρακάτω «διαλόγους».
Όσοι δεν τα είδαν τα «καζάντια» των πολιτικών μας, ας διαβάσουν προσεκτικά παρακάτω.
Αλαβάνος: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να καλωσορίσω τους Γερμανούς συναδέλφους και να πω πως πιστεύω και εγώ πως δεν είναι συμβολική η παρουσία τους σήμερα εδώ πέρα.
Όμως, θέλω να πω ότι γεννιέται ένα ερώτημα, το οποίο θέλω να θέσω προς τον κ. Καραμανλή για να το σκεφθεί.
Έχετε χρόνο να το σκεφθείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, αφού δεν έχει έρθει στη Βουλή η συμφωνία προς την Deutsche Telecom.
Αφού η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και εσείς προσωπικά πιστεύετε ότι η χώρα μας είναι ανίκανη, είναι Ψωροκώσταινα, είναι κακομοίρα και δεν μπορεί να έχει το μάνατζμεντ, τη διαχείριση του τηλεπικοινωνιακού της Οργανισμού και χρειάζεται κάποιος «Γερμανός» για να κάνει το μάνατζμεντ, σας ρωτάω το εξής:
Γιατί να δώσουμε και τον Ο.Τ.Ε. και δεν βάζετε έναν Γερμανό Υπουργό; (Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
Γιατί δεν βάζετε έναν Γερμανό Υπουργό;
Και θα σας έλεγα και για τα λιμάνια να βρείτε και έναν Υπουργό από το Ντουμπάι!
Αυτή πρέπει να είναι η σύνθεση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας!
Αυτά μας λέτε εδώ πέρα.
Μας λέτε ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε έναν Οργανισμό!
Αλλάξτε την Κυβέρνησή σας!
Και φυσικά, καταλαβαίνω ότι για μέλη της Κυβέρνησής σας, όπως ο κ. Αλογοσκούφης, θα υπάρξει εργασιακό πρόβλημα.
Γιατί, κύριε Αλογοσκούφη, δεν στέκεστε ούτε σε συνοικιακό σούπερ μάρκετ ως διαχειριστής!
Και ξέρετε γιατί δεν στέκεστε!»
Αλογοσκούφης: «Εγώ δεν είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα, όπως εσείς.
Εγώ δούλεψα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των πανεπιστημίων της Μεγάλης Βρετανίας και επέλεξα να επιστρέψω στην πατρίδα μου ως καθηγητής.... όπως και επέλεξα να διεκδικήσω την ψήφο του ελληνικού λαού για να προσφέρω και ως πολιτικός.
Δεν έχω κανένα επαγγελματικό –αν θέλετε- πρόβλημα και καμία επαγγελματική αδυναμία!
Έχετε εσείς να μας πείτε τι κάνατε στη ζωή σας!
Εσείς να μας πείτε πού δουλέψατε, πώς δουλέψατε!»Αλαβάνος: «Ο κ. Αλογοσκούφης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν καταλάβει ότι άλλο είναι τι έκαναν στις επιχειρήσεις και στις σπουδές τους και άλλο στη δημόσια περιουσία! Αυτό που είπα και αυτό που επιμένω, είναι ότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εφαρμόζετε πολιτικές για τη δημόσια περιουσία, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εφαρμόζετε πολιτικές ξεπουλήματος για τη δημόσια περιουσία, που δεν θα σας έδιναν θέση ούτε σε μία μικρή ιδιωτική επιχείρηση!
Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να εφαρμόζετε πολιτικές ξεπουλήματος για τη δημόσια περιουσία, που δεν θα σας έδιναν θέση ούτε σε μία μικρή ιδιωτική επιχείρηση!...
Από εκεί και πέρα στην ιστοσελίδα της Βουλής μπορείτε να βρείτε το βιογραφικό μου!»
Μπήκα λοιπόν στην ιστοσελίδα, και τι βρήκα οεο;
Ότι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ τους, δεν έχουν δουλέψει ιδιαίτερα στη ζωή τους, έτσι που να το παίζουν και καλά «παιδιά της εργατιάς».
Ο μεν κ. Αλογοσκούφης απλώς δίδαξε για λίγα χρόνια (από το 1984 έως το 1990) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη συνέχεια μπήκε στην πολιτική.
Το 1990 ήρθε ως καθηγητής στην τότε ΑΣΟΕΕ και το 1992 έγινε πρόεδρος του ΣΟΕ (Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων) στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας υπό τον Στέφανο Μάνο και μετά σύμβουλος του Μιλτιαδη Έβερτ και βουλευτής..
.Ο δε κ. Αλαβάνος σπούδασε οικονομολόγος και έγινε ευρωβουλευτής για πρώτη φορά με το ΚΚΕ σε ηλικία 31 ετών!
Και τώρα μετά από αυτό το «ξεκατίνιασμα» (που ήταν μεγαλύτερο αλλά δεν μπορώ να μεταφέρω όλα τα πρακτικά της Βουλής στο άρθρο), αξίζει να αναρωτηθούμε, ΠΟΙΟΥΣ ΒΑΛΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ.
Ευτυχείτε!