Σάββατο 2 Μαΐου 2009

ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ-(H Διαχείριση των Υδάτων στην Μέση Ανατολή).

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Του ΄Ομηρου Φωτιάδη
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΓΙΑΧΟΥΝΤΙ ΟΥΡΦΑ»
ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΤΑΜΩΝ
Τα Ισραηλινά Σχέδια για την Διαχείριση των Υδάτων στην Μέση Ανατολή.-ΗΠΑ- ΚΟΥΡΔΟΙ - ΙΣΡΑΗΛΣτις 20/09/2006, στο πρόγραμμα του BBC Newsnight , παρουσιάστηκε ένας πρώην Ισραηλινός στρατιωτικός, ο οποίος δήλωσε ότι συμμετείχε, από το 2004, σε πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης Κούρδων στην πόλη Αρμπίλ (Arbil), του βόρειου Ιράκ.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Παρουσίαση βιβλίου στην Πρωτοπορία της Πάτρας
Πέμπτη 7 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. Το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στην Πάτρα διοργανώνει την Πέμπτη 7 Μαΐου, στις 8:30 μ.μ. παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Λαδά Μουσαφεράτ οι χίλιες και μία νύχτες ενός καταυλισμού προσφύγων των εκδόσεων Futura.
Το βιβλίο αφηγείται δέκα μήνες και μια μέρα πολέμου και ειρήνης του καταυλισμού των Αφγανών στην Πάτρα.
Οκτώβρης 2007 - Ιούλιος 2008.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αντρέας Βγενόπουλος Σωτήρης Λυκουριώτης και ο συγγραφέας
Πρωτοπορία στην Πάτρα, Γεροκωστοπούλου 31, τηλ. 2610 27 87 27.

Φοροκαταιγίδα σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΑμέσως μετά τις ευρωεκλογές Φοροκαταιγίδα σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ένα ολόκληρο ΑΕΠ χρωστάει πάλι η Ελλάδα ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣOΛΩΡΑ
Σήμα κινδύνου για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα εκπέμπει τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, στις ανοιξιάτικες προβλέψεις της για την οικονομία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας ότι αυτό θα ξεπεράσει και πάλι το 100% του ΑΕΠ, ενώ η ανάπτυξη θα υποχωρεί με ρυθμό μεγαλύτερο από-0,5%

Είδε τον Ερντογάν και τον Γκιουλ ο Μοκτάντα αλ Σαντρ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Ο Ιρακινός ριζοσπάστης θρησκευτικός ηγέτης Μοκτάντα αλ Σαντρ μετέβη σήμερα από το Ιράν στην Άγκυρα, όπου είχε συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ. Για ταξίδι που στόχο έχει τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών έκανε λόγο εκπρόσωπος του σιίτη ηγέτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα
106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 522195
Αθήνα 28.04.2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει για τις εξής εκδηλώσεις:
● Κυριακή 3 Μαΐου 2009 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί από την Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας και την Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (παράρτημα Λαμίας), εκδήλωση αφιερωμένη στη 19η Μαΐου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η γενοκτονία των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο» από τον κ. Βλάση Αγτζίδη, δρ. ιστορίας και σύντομη ομιλία για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα από τον πρόεδρο του Σ.Φ.Ε.Β.Α. κ. Θεόδωρο Φαλτσέτα, με παράλληλη προβολή σχετικής ταινίας διάρκειας 20’.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Χριστιανική Εστία Λαμίας, Πλατεία Αθ. Διάκου 9, Λαμία.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας.
Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ" SCHORNDORF ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2009
08 & 09 Mαϊου 2009
20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Schorndorf0 8 Μαϊου 2009
Έναρξη 7 μ.μ. , AUERBACHHALLE 73660
Urbach
1. Σάββας Μαυρίδης , Ιστορικός “ Οδοιπορικό στον Πόντο „2. Χορευτική εμφάνιση του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού Θεσσαλονίκης Χοροί και τραγούδια
ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΑΡΣ – ΚΑΥΚΑΣΟΣ
3. Ποντιακό Παρακάθ, με τον Δ. Καρασσαβίδη στο τραγούδι και το Χ. Απατσίδη στην Λύρα
09 Μαϊου 2009 Έναρξη 7 μ.μ. , AUERBACHHALLE 73660 Urbach
ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ
Χ. Κεμανεντζίδης - Κλαρίνο, ΛύραΓ. Ιωαννίδης - Τραγούδι Δ. Καρασσαβίδης - Τραγούδι Χ. Απατσίδη - Λύρα Γραμματέας Kritharidis Theoharis Lisztstraße 2873614 Schorndorf
Tel. 0163/3984675
kritharidis@pontosschorndorf.de Πρόεδρος Koskeridis Nikolaos Bahnhofstraße 0473642 WelzheimTel.0172/7143741
Ποντιακός Σύλλογος "ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ" SchorndorfC/o Θεοχάρης Κριθαρίδης
Lisztstraße 2873614 SchorndorfGermany Tel.: +491727143741
www.pontos-schorndorf.deverein@pontos-schorndorf.de ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Ύστερα από τη Γενική Συνέλευση της 29ης Μαρτίου 2009 και της Τακτικής Συνεδρίασης της 30ης Μαρτίου 2009, με απόφαση των συμβούλων και κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκε ως εξής:- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ- ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΑ- ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ- ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΤΑΣΟΥΛΑ- ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ- ΥΠΕΥΘ. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ: ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ- ΥΠΕΥΘ. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ: ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ- ΥΠΕΥΘ. ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ- ΜΕΛΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 1. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ 3. ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1. ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 2. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ 1. ΔΕΛΗΣΑΒΒΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ 72
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ - ΚΟΡΔΕΛΙΟ
Τ.Κ. 56334
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ. 2310768530 Fax 231076828
www.pontioi.gr ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΙ: Ποντιακή λύρα, χορούς, σκάκι και ζωγραφική, θέλουν να διδάσκουν στα μέλη τους Η πρόσκληση για μια χοροεσπερίδα με διακεκριμένους λυράρηδες βρήκε τελικά μεγάλη ανταπόκριση, αφού τα μέλη του συλλόγου Ποντίων «Τα Κασσιτερά» γέμισαν το χώρο του κέντρου το Δενδράκι όπου εμφανίστηκαν και τα χορευτικά συγκροτήματα που διαθέτει ο σύλλογος παιδιών κι ενηλίκων.
Στους επισήμους παρόντες ο βουλευτής Γιώργος Πεταλωτής, ο νομάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος πρόεδρος νομαρχιακού συμβουλίου, η Μαρία Τρυφωνίδου νομαρχιακή σύμβουλος, ο Στ. Τζανίδης εκπρόσωπος του δημάρχου Σαπών κ.ά.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Σάββας Μαυρίδης και το διοικητικό συμβούλιο είχαν την ευθύνη της υποδοχής των καλεσμένων και των παρευρισκόμενων ενώ ευχαρίστησαν την δημοτική αρχή των Σαπών που στηρίζει τις πρωτοβουλίες τους, ενώ πρόσφατα παραχώρησαν αίθουσα στο Πολύκεντρο όπου ο σύλλογος θα μεταφερθεί άμεσα και θα προχωρήσει στα βήματα που σχεδιάζει όπως την δημιουργία σκακιστικού τμήματος, τμήματος εκμάθησης ποντιακής λύρας και τμήματος εκμάθησης ζωγραφικής.Όπως θα μας πει ο Στέλιος Κενανίδης ο σύλλογος διαθέτει 130 χορευτές των τμημάτων ενηλίκων μικρών παιδιών και εφήβων, ενώ στην εξαιρετική προχθεσινή βραδιά ακούστηκαν σημαντικοί λυράρηδες όπως ο προσκεκλημένος Κώστας Θεοδοσιάδης, ο Δημήτρης Κενανίδης και ο Γρηγόρης Καβαζίδης που με την λύρα του παρουσίασε σκοπούς της ιδιαίτερης πατρίδας της Νικόπολης του Πόντου.
Μέσα στις άλλες σκέψεις και δραστηριότητες του συλλόγου είναι να επανεκδώσει ένα πραγματικά σπάνιο και κυριολεκτικά μοναδικό βιβλίο που λέγεται «Νικόπολη».
«Αναφέρεται στη Νικόπολη του Πόντου, έχει εκδοθεί το 1964 στην Καβάλα από μία επιτροπή και είναι μοναδικό γιατί είναι από τα θα έλεγα ίσως το μοναδικό μαζί με ένα τουλάχιστον ακόμη που γνωρίζω εγώ, που αναφέρεται στην ευρύτερη περιοχή της Νικόπολης, της Γαλάστρας του Πόντου όπου την λέμε εμείς οι Πόντιοι από την περιοχή εκείνη και μιλάει για το κάθε χωριό ξεχωριστά, έχει αφιέρωμα στο κάθε χωριό.
Είναι μία κιβωτός τρόπο τινά θα έλεγα της περιοχής αυτής, γνώσεων για την περιοχή αυτή, είναι ένα δυσεύρετο βιβλίο φυσικά και υπάρχει σκέψη να το επανεκδώσουμε» θα πει ο κ. Κενανίδης, που πιστεύει στις δυνάμεις του συλλόγου και στην θέληση των μελών του να προοδεύουν τηρώντας πάντα τις παραδόσεις.
Πηγή: "Ο Χρόνος" 23-04-2009

Ε.Σ.Ε.Β.Ε Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ανοιξη 2009
ΖΑΠΠΕΙΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 17 ΜΑΙΟΥ
Την Κυριακή 10 Μαίου, η 21η Έκθεση Βιβλίου τιμά στο Ζάππειο όλη την ημέρα, τη γιορτή της Μητέρας.
Συγκεκριμένα θα γίνουν οι εκδηλώσεις: Οι εκδόσεις Διάπλαση βρίσκονται στο περίπτερο 67-69 11.00 π.μ.> Τραγούδια και ποιήματα για τη μητέρα από τον Ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό Γείτονα
11.30 π.μ.>Τα παιδιά αγαπούν τη ζωγραφική και ζωγραφίζουν για τη Μητέρα.
Το εργαστήρι ζωγραφικής της Έκθεσης δίνει την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 6 με 15 ετών να διαγωνιστούν στη ζωγραφική με θέμα τη Μητέρα.
Τα δέκα καλύτερα έργα θα βραβευτούν στις 16 Μαίου ημέρα Σάββατο. 12.30 το μεσημέρι
«Η Πιπίτσα ταξιδεύει… στα Χρώματα!» σε στίχους , μουσική και ενορχήστρωση Μάρως Θεοδωράκη.
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η Πιπίτσα, η δημοφιλέστερη ηρωίδα παιδικών βιβλίων προσκαλεί τα παιδιά σε ένα ξέφρενο πάρτι.
Την Μάρω Θεοδωράκη θα συνοδεύουν ηθοποιοί.
Στη συνέχεια η Μάρω Θεοδωράκη θα συναντηθεί με τους μικρούς της φίλους και θα υπογράφει τα βιβλία της στο περίπτερο 67-69 των εκδόσεων Διάπλαση
9.00 μ.μ. > Συναυλία με την ερμηνεύτρια Αφροδίτη Φρυδά και την ορχήστρα της.
Θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ θα ακουστούν επίσης τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοίζου, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιώργου Ζαμπέτα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Σταμάτη Κραουνάκη.
Όλη την ημέρα θα γίνονται από τα παιδιά αφιερώσεις για τη μητέρα στο ραδιοθάλαμο που λειτουργεί στην Έκθεση.
Παράλληλα στο οικολογικό περίπτερο η Greenpeace θα ενημερώνει τους επισκέπτες για την εξοικονόμηση ενέργειας και τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο καθένας από μας για τη σωτηρία του πλανήτη.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445