Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Let's do it Καλαμαριά 2012

Με τη συμμετοχή 170 εθελοντών αλλά και μεμονωμένων πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμαριά, η Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια «Let' s do it», που είχε σαν στόχο να καθαριστεί μέσα σε μία μόνο μέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.
Οι εθελοντές, στους οποίους μοιράστηκαν νερά και αναψυκτικά συγκεντρώθηκαν το στις 9 το πρωί στο χώρο του πολυχώρου «Remezzo» και συντονίστηκαν από τη Διεύθυνση Καθαριότητας. Χωρίστηκαν σε ομάδες και καθάρισαν όλο το παραλιακό μέτωπο από το Καραμπουρνάκι έως τη Ρέμβη, συγκεντρώνοντας περίπου 100 σακούλες σκουπίδια.
Η Διεύθυνση Καθαριότητας διέθεσε στους εθελοντές σακούλες, γάντια μιας χρήσεως και εργαλεία, ενώ κατά τη διάρκεια της δράσης υπήρχαν δύο λεωφορεία του Δήμου τα οποία τους μετέφεραν από το σημείο συνάντησης στις ακτές και από τις ακτές μετά το πέρας της δράσης πίσω στο σημείο εκκίνησης. Επίσης ο Δήμος (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής) διέθεσε στους εθελοντές και μπλουζάκια με το λογότυπο του Δήμου Καλαμαριάς. Στο τέλος απονεμήθηκαν σε όλους έπαινοι συμμετοχής.
Στην προσπάθειά μας συμμετείχαν οι ακόλουθοι φορείς, σχολεία, σύλλογοι:

1) 10ο Δημοτικό Σχολείο

2) 20ο Δημοτικό Σχολείο
3) 6ο Γυμνάσιο
4) 9ο Γυμνάσιο
5) 1ο Σύστημα Προσκόπων Καλαμαριάς
6) Εθελοντική Ομάδα Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Καλαμαριάς
7) Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου "Η Αντηρίδα"
8) Όμιλος Φίλων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Ανάπτυξης Εθελοντισμού Καλαμαριάς
9) Σύλλογος Αλιέων Καλαμαριάς "Άγιος Νικόλαος"
10) Πολιτιστικός Σύλλογος "Πόντος"
11) Σύλλογος "Αγάπη"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 23.00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ευάγγελος Βενιζέλος
Την Δευτέρα 30 Απριλίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ, μία ανάσα πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου ο Αλέξης Παπαχελά μιλά σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Περιμένουμε τις δικές σας ερωτήσεις για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο email της εκπομπής folders@folders.gr , στην σελίδα της εκπομπής στο Facebook, αλλά και στο λογαριασμό της εκπομπής στο twitter με την ένδειξη @foldersgr.

ΤΩΡΑ «ΛΥΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΟΛΑ!

Παρακολουθώ (όπως όλοι) τις «ομιλίες» των πολιτικών, είτε αυτοί είναι «αρχηγοί», είτε απλοί υποψήφιοι βουλευτές, και πραγματικά έχω προβληματιστεί.
Προβληματίστηκα τόσο, που πλήθος ερωτημάτων μου ήρθαν στο μυαλό (το όσο μου απέμεινε μετά από τα τόσα χαστούκια που μας έχουν ρίξει και εξακολουθούν να μας ρίχνουν).
Πρώτα απ’ όλα, ΠΩΣ είναι δυνατόν να έχουν «λύσεις» για τα προβλήματα της χώρας, να μην τις έχουν εφαρμόσει τόσα χρόνια και να έχουμε φτάσει σε αυτό το χάλι!
Νομίζω δίκαια αναρωτιέμαι γι αυτό, όπως και όλοι μας.
Δυο πράγματα μπορεί λοιπόν να συμβαίνουν σε αυτή την περίπτωση.
Οι έχοντες τις λύσεις, ΔΕΝ τις έδωσαν τόσα χρόνια επίτηδες, και τώρα μας τις «μοστράρουν» για να εκλεγούν η να ΞΑΝΑεκλεγουν!
Είναι σαν να μας λένε «για να δείτε χαΐρι ψηφίστε μας αλλιώς λύσεις γιοκ»!
Με λίγα λόγια, «καθένας για την πάρτη του», και όχι για την Ελλαδίτσα.
Το δεύτερο είναι ότι ΔΕΝ έχουν καμία απολύτως λύση (είναι όπως το λεφτά υπάρχουν) και προσπαθούν να μας ξαναπαραμυθιάσουν για την ψήφο.
Την πάρτη τους και πάλι.
Για κοίτα κάτι πράγματα.
ΜΟΝΟ η ΠΑΡΤΗ τους και τίποτα άλλο.
Αυτό βέβαια είναι παλιό, απλά εμείς δεν το βλέπαμε, η καλύτερα, δεν θέλαμε να το δούμε γιατί όλο και κάποιον είχαμε να διορίσουμε και ελπίζαμε….
Και τώρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, εκτός από τα καθημερινά «Ξεκατινιάσματα» τους, ξεπροβάλουν και ένα σωρό με ΛΥΣΕΙΣ.
Μόνο που οι όποιες «λύσεις» τους μέχρι σήμερα έδεσαν έναν ολόκληρο λαό στο μαγκανοπήγαδο των δανειστών μας.
Οι «λύσεις» τους είναι εκείνες που μας κατάστρεψαν, και απ’ ότι φαίνεται, με τις νέες λύσεις που θέλουν να πιστέψουμε ότι έχουν, ετοιμάζουν να μας ρίξουν και τη χαριστική βολή.
Πολλά ερωτηματικά, αλλά και να τα βάλω, ΠΟΙΟΣ θα τα απαντήσει;
Πάντως όχι αυτοί που λένε ότι ……έχουν «λύσεις».
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Free moodle - Η ελληνική προσπάθεια

Αφιέρωμα στη μουσική κολεκτίβα «Λωξάνδρα» - Tμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης ΠΑΜΑΚ

ΜΑΪΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΘΕΞΗΣ 2012

ΜΑΪΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΘΕΞΗΣ 2012
ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Παιδείας και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης
την 9η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ
το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης & το Μουσικό Χωριό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί φίλοι της μουσικής και εκπαιδευτικοί φορείς, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανοίγει τις πύλες του στο κοινό και καλεί μουσικούς, σπουδαστές, ερευνητές και μουσικόφιλους στις πολυποίκιλες δράσεις του. Οι δράσεις που διοργανώνει το τμήμα μας είναι συγκεντρωμένες στον ετήσιο θεσμό «ΜΑΪΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΘΕΞΗΣ».
Φέτος, όπως κάθε χρονιά, το πρόγραμμα καλύπτει θεματικές απ' όλες σχεδόν τις κατευθύνσεις του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Έτσι, οι μουσικόφιλοι της πόλης μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές της διεθνούς μουσικής πράξης: από μουσική δωματίου και ορχηστρικά έργα μέχρι ελληνική λαϊκή και δημοτική μουσική και από μπλουζ μέχρι performance και παραστατικές τέχνες.
Επιπλέον, ο φετινός Μάιος Μουσικής Μέθεξης συμπεριλαμβάνει διαγωνισμούς, σεμινάρια, μουσικά εργαστήρια και master-class, καθώς και πρωτότυπα μουσικά αφιερώματα, όλα ανοικτά στο κοινό.
Οι συναυλιακές, εκπαιδευτικές και επιστημονικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο ιστορικό μνημείο «Λουτρά Παράδεισος», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο θέατρο «Όρα», καθώς και στην έδρα δράσης του Μουσικού Χωριού. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και η παρουσία σας σε αυτές θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φοιτητές μας αλλά και όλους τους διδάσκοντες !
Για συνεντεύξεις τύπου και εκπομπές:
atzakas@uom.gr
Τηλέφωνο γραμματείας TMET:
2310-891248
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 - 4 3 ΜΑΪΟΥ // 11:00 - 14:00 και 16:00 - 19:00 // 10:00 -14:00 και 17:30 - 19:30.
Αίθουσα Συνεδρίων
Σεμινάριο κιθάρας με τον Timo Korhonen
καθηγητή στο Arts Academy in Turku University of Applied Sciences
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS
Ο Timo Korhonen (γ. 6 Νοεμβρίου 1964 στο Rautalampi της Φινλανδίας) είναι ένας από τους πολυτάλαντους εκπροσώπους της κιθάρας διεθνώς. Έχει δώσει συναυλίες σε περισσότερες από 30 χώρες, μεταξύ άλλων σε αίθουσες στο Βερολίνο, Λονδίνο, Βιέννη, Παρίσι, Τόκυο, Σικάγο, Τορόντο, Αγία Πετρούπολη, Μαδρίτη, Μπουένος Άιρες, Αβάνα, Λος Άντζελες και Χογκ Κογκ. Έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες με μαέστρους όπως τους Esa-Pekka Salonen, Sakari Oramo, Osmo Vänskä, Leif Segerstam, Jukka-Pekka Saraste, Susanna Mälkki, Tuomas Hannikainen, Joseph Swensen, Hannu Lintu και John Storgårds. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει όλο το κύριο ρεπερτόριο της κιθάρας. Έχει δώσει τις πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις τουλάχιστον 40 έργων και συνθέτες όπως οι Magnus Lindberg, Leo Brouwer και Toshio Hosokawa του έχουν αφιερώσει έργα τους. Ο Korhonen ηχογραφεί τακτικά για την εταιρία Ondine. Οι ηχογραφήσεις του έχουν πάρει πολύ ένθερμες κριτικές και έχουν λάβει αρκετά βραβεία συμπεριλαμβανόμενου του πολύ σημαντικού Cannes Classical Award 2003. Είναι συνιδρυτής του Ιnternational Sibelius Guitar-project.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Έλενα Παπανδρέου (λέκτορας ΤΜΕΤ)
Πέμπτη 3 ΜΑΪΟΥ // 21.00 //
Θέατρο Ώρα (Τσιμισκή και Αντωνίου Καμάρα 3, έναντι ΧΑΝΘ)
Συναυλία με έργα φοιτητών της ειδίκευσης ποιητικής
Καλλιτεχνική επιμέλεια, διοργάνωση: Hλίας Παπαδόπουλος (Καθηγητής ΤΜΕΤ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 – ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΪΟΥ //
ΛΟΥΤΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
Αφιέρωμα στη μουσική κολεκτίβα «Λωξάνδρα»
Μουσικό Εργαστήριο και συναυλία για το καφέ αμάν
Προσκαλεσμένοι: Mουσικό συγκρότημα «Λωξάνδρα» & Θεοδώρα Αθανασίου (τραγούδι)
Ανοικτές πρόβες: 4 – 5 – 6 Μαΐου // 10.00 – 20.00 χώρος δράσεων Μουσικού Χωριού (Βαλαωρίτου 5, 8ος όροφος)
Συναυλία: Κυριακή 6 Μαΐου // 20.00
Λουτρά Παράδεισος (Πλατεία Αριστοτέλους)
Το συγκρότημα «Λωξάντρα», μία μουσική κολεκτίβα με ρίζες στην «καθ' ημάς» Ανατολή, είναι ίσως το δυναμικότερο μουσικό σύνολο του είδους, όχι μόνο στα όρια της έδρας της στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και σε μουσικά φεστιβάλ και άλλες διοργανώσεις του εξωτερικού. Με αφορμή την πολυετή προσφορά των μουσικών της «Λωξάνδρας», την έμπνευση που χάρισε η μουσική τους πράξη σε πολλούς μουσικούς της νέας γενιάς, αλλά και την πρόσφατη έκδοση ενός ακόμη δίσκου, οι φοιτητές της κατεύθυνσης παραδοσιακής μουσικής του ΤΜΕΤ, «δια φωνής» του μουσικού συνόλου ΝΕΟΙ ΠΑΝΕΣ, θα παίξουν για τρεις μέρες μουσική μαζί με ιδρυτικά - και μη - μέλη του συγκροτήματος.
Μαζί τους και η Θεοδώρα Αθανασίου, μία από τις πιο πληθωρικές τραγουδιστικές παρουσίες της νέας γενιάς στο ιστορικό ρεμπέτικο και δεξιοτέχνης του πολίτικου λαούτου και της λαϊκής κιθάρας, πρόκειται να διδάξει το ύφος του καφέ αμάν στους φοιτητές μας.
To ρεπερτόριο πάνω στο οποίο θα εργαστούν τα δύο σύνολα κινείται γύρω από την παράδοση του «Μεΰχανέ» και του «Καφέ Αμάν». Είναι μια σύγχονη προσέγγιση της αστικής μουσικής διασκέδασης των δεκατιών '10-'20-'30 σε πόλεις- κέντρα όπως η Πόλη, η Σμύρνη, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και ο Πειραιάς. Τα τραγούδια επανασυνθέτονται με νέες ιδέες στις ενορχηστρώσεις, αποφεύγοντας το άτοπο μιας απλής αναπαραγωγής (folklore).
Με ευκαιρία τη δημιουργική αυτή συνεύρεση, θα γίνουν από τα μέλη της «Λωξάνδρα» και ξεχωριστές εισηγήσεις επάνω στα εξής αντικείμενα:
Tραγούδι & πολίτικο λαούτο: Θεοδώρα Αθανασίου
Κλαρίνο: Nίκος Αγγούσης
Κανονάκι: Δημήτρης Βασιλειάδης
Βιολί: Μάκης Μπακλατζής
Κρουστά: Λουκάς Μεταξάς & Δημήτρης Παναγούλιας
ενώ στην τελική συναυλία πρόκειται να συμμετέχει, μαζί με το σύνολο των φοιτητών, ο Κυριάκος Ταπάκης (ούτι), ο Πάνος Λαμπρόπουλος (νέυ), καθώς και οι καθηγητές της κατεύθυνσης Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), Θύμιος Ατζακάς (ούτι), Λευτέρης Τσικουρίδης (μπουζούκι) και Κωστής Πουλιανάκης (κρουστά)
Καλλιτεχνική επιμέλεια, διοργάνωση: Θύμιος Ατζακάς (Λέκτορας ΤΜΕΤ), Σωκράτης Σινόπουλος (Λέκτορας ΤΜΕΤ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 7 3 ΜΑΪΟΥ // 20.30 //
Αμφιθέατρο Τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Ρεμπέτικα και Blues
Δρόμοι παράλληλοι από τον Πειραιά και τη Σύρα ως τη Νέα Ορλεάνη και τον Μισισίπη.
Μία μουσική παράσταση - εργαστήριο με τις εκπληκτικές ομοιότητες, αλλά και τις αποκαλυπτικές διαφορές ανάμεσα στους δύο αυτούς μεγάλους παγκόσμιους θησαυρούς.
Ο διεθνής μπλουζ κιθαρίστας και συνθέτης Ηλίας Ζάικος και ο μουσικός, ερευνητής και παραγωγός Πάνος Σαββόπουλος, μετά από ένα ολοήμερο workshop, θα παρουσιάσουν μία μουσική παράσταση για το ρεμπέτικο και τη μπλουζ, μαζί με τους φοιτητές της κατεύθυνσης ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Φιλική συμμετοχή: Αγάθων Ιακωβίδης
ΗΛΙΑΣ ΖΑΙΚΟΣ
Γεννήθηκε το 1960 στη Θεσ/νίκη. Δημιουργός του μουσικού σχήματος Blues Wire, ενός από τα πιο αξιόλογα γκρουπ του είδους στην Ευρώπη. Κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής. Έχει διδάξει σε ωδεία, έχει δώσει διαλέξεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εργάστηκε πολλά χρόνια ως παραγωγός στο ραδιόφωνο, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους εκπροσώπους του μπλουζ, συμμετείχε σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, έπαιξε στο θέατρο και στον κινηματογράφο, κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά ενώ η δισκογραφία του αριθμεί πάνω από δέκα δίσκους κι ένα DVD. Ζει κι εργάζεται στη γενέτειρα του.
ΠΑΝΟΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
Διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ. Δημιουργός της πρώτης μπουάτ της Θεσσαλονίκης. Στιχουργός, συνθέτης, τραγουδιστής, μουσικός παραγωγός σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Μελετητής των ρεμπέτικων τραγουδιών με συγγραφικό έργο και πάμπολλες σχετικές παρουσιάσεις.
Αγάθωνας Ιακωβίδης
Με μία πορεία η οποία ξεκινά ήδη από το 1971 στις μπουάτ της Θεσσαλονίκης ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες μορφές του σύγχρονου ρεμπέτικου τραγουδιού. Αυτοδίδακτος και με οδηγό τα ρεμπέτικα μικρασιάτικα ακούσματα έμαθε να παίζει σχεδόν όλα τα έγχορδα, τα οποία χρησιμοποιούνται στη ρεμπέτικη μουσική, ενώ αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο συγκεκριμένο είδος, το οποίο υπηρετεί μέχρι και σήμερα. Μέσα από τις εμφανίσεις του δίπλα σε σημαντικούς εκπροσώπους της μουσικής αυτής και με δεκάδες ηχογραφήσεις η φωνή του έχει ταυτιστεί με το γνήσιο ρεμπέτικο.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λευτέρης Τσικουρίδης (Λέκτορας ΤΜΕΤ)
Tετάρτη 9 3 ΜΑΪΟΥ // 20.30 //
Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
«εκ πνοή» της τάξης της «Κινησιολογίας»
Σκοπός της παράστασης είναι το σώμα των φοιτητών να λειτουργήσει ως μέσο για να δημιουργήσει έναν πολύχρωμα καμβά όπου η τέχνη της κίνησης, της μουσικής και της αρχιτεκτονικής του χώρου να συναντηθούν σε ένα ενιαίο έργο. Η παράσταση θα αποτελείται από αυτοσχεδιαστικές κινητικές φράσεις με άξονα το μουσικό ήχο, τη φωνή και το χώρο. Ο θεατής καλείται να αναγνωρίσει τον κοινό χώρο των τεχνών που δημιουργείται μέσα από αυτήν την παράσταση.
Επιμέλεια: Αιμιλία Μπουρίτη (ΠΔ 407 ΤΜΕΤ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 3 ΜΑΪΟΥ // 21.00 //
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Schubertiade
Διδάσκοντες του ΤΜΕΤ σε μια συνύπαρξη με σκοπό την αναβίωση μιας Σουμπερτιάδας και την ανάδειξη των μουσικών θησαυρών του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη. Κι ο πιο κατάλληλος χώρος και χρόνος δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Μουσείων. Άγνωστα κουαρτέτα, γνωστά Lieder, Σονάτες και Trio, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της συναυλίας.
Συμμετέχουν οι: Αγγελική Καθαρίου (Σοπράνο), Ούβε Μάτσκε και Ιγκορ Πέτριν (πιάνο), Έλενα Παπανδρέου (κιθάρα), Κατριν Αννέτε Τσέντς (φλάουτο), Χαρά Σειρά (βιόλα), Δημήτρης Πάτρας (τσέλο), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί).

TΡΙΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ // 20.00 //
Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
«Βραβείο Σύνθεσης & Ποιητικής»
Συναυλία με έργα φοιτητών των ειδικεύσεων σύνθεσης και ποιητικής.
Στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού εκδηλώσεων ΜΜΘ το βραβείο σύνθεσης και ποιητικής αποτελεί μία δραστηριότητα που αποβλέπει στην καλλιέργεια και προαγωγή της μουσικής πράξης και δημιουργίας, μέσα από την προώθηση της καλλιτεχνικής συνεργασίας μεταξύ των φοιτητών της σύνθεσης και της εκτέλεσης.
Καλλιτεχνική επιμέλεια, διοργάνωση: Hλίας Παπαδόπουλος (καθηγητής ΤΜΕΤ), Γιώργος Κυριακάκης (Λέκτορας ΤΜΕΤ),
Παρασκευή 25 3 ΜΑΪΟΥ // 10.00-18.00 //
Αμφιθέατρο Τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Διαγωνισμός ερμηνείας κονσέρτου και μουσικής δωματίου Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης 2012
Ο διαγωνισμός ερμηνείας μεταξύ φοιτητών του ΤΜΕΤ διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή τα τελευταία χρόνια με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της αριστείας αλλά και της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου που γίνεται στο Τμήμα. Για δεύτερη φορά γίνεται σε συνδιοργάνωση με τηνΦΑΑΘ η οποία είναι και χορηγός των βραβείων του κύκλου της Μουσικής Δωματίου. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από εξέχουσες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής με διεθνή αναγνώριση.
Καλλιτεχνική επιμέλεια, διοργάνωση: Κωστής Χασιώτης (Επίκουρος καθηγητής ΤΜΕΤ)
Σάββατο 26 3 ΜΑΪΟΥ // 19.00 - 20.00 - 21.00 //
Λουτρά Παράδεισος (Πλ. Αριστοτέλους)
«80+1»: Δρώμενο σε επτά μουσικές στάσεις και μικρή συναυλία για τα 81α γενέθλια της S.Gubaidulina.
Έργα των S.Gubaidulina, Γ. Κυριακάκη, φοιτητών της Κατεύθυνσης Σύγχρονης Μουσικής & φοιτητών τoυ συνόλου ελεύθερου αυτοσχεδιασμού του ΤΜΕΤ. Συμμετέχουν φοιτητές και διδάσκοντες του ΤΜΕΤ.
Οργάνωση-σκηνοθεσία ήχου: Γιώργος Κυριακάκης (Λέκτορας ΤΜΕΤ), Κώστας Ράπτης (Λέκτορας ΤΜΕΤ), Θύμιος Ατζακάς (Λέκτορας ΤΜΕΤ)
Δευτέρα 28 3 ΜΑΪΟΥ // 19.00 //
Αμφιθέατρο Τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Συναυλία βραβευθέντων διαγωνισμού μουσικής δωματίου
Σε συνεργασία με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης (ΦΑΑΘ)
KΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ // 12.00 //
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΘ (Αγ. Δημητρίου 159Α)
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας ΤΜΕΤ
Η συμφωνική ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ σε έργα B.Bartok και O.Respighi. Διεύθυνση Γιώργος Βράνος (Λέκτορας ΤΜΕΤ)
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παρασκευή 4 ΜΑΙΟΥ // 20.30 //
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», ΑΘΗΝΑ
Σειρά «Νέοι Κλασικοί»
Συναυλία φοιτητών πιάνου της Τάξης του Καθηγητή Ούβε Μάτσκε
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 ΜαΙου 2012 // 20.30 //
Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας
«Νύχτες πιάνου στην Ύδρα»
Συναυλία φοιτητών πιάνου της Τάξης του Καθηγητή Ούβε Μάτσκε
σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Ερμηνεύουν: Κοντυλένια Βλαχοδημήτρη, Ιάσονας Γιαγτζόγλου, Αγγελική Κάρτσιου, Βασιλεία Μαλτέζα, Λάζαρος Μελίδης, Σοφία Παλαιολόγου, Αντώνης Παπαθεοδώρου, Αθανάσιος Ραμαδανίδης, Άννα Σιαμπάνη
Υπεύθυνο μέλος ΔΕΠ: Ούβε Μάτσκε (Καθηγητής ΤΜΕΤ)

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓ.ΠΑΝΑΓΙΑ & ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ και η Δημοτική Ενότητα Θερίσου, διοργανώνουν την Τρίτη 1 Μαΐου 2012 εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, στο Πάρκο της Λίμνης της Αγιάς.
Η εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, περιλαμβάνει :
ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ
Μουσική : Dj Μάνος Λιοδάκης
Χορεύουν : Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης», Παραδοσιακός Σύλλογος «Ονειροκρίτες»
Παραδοσιακός Σύλλογος «Βιγλάτορες», Παραδοσιακός Σύλλογος «Η Παράδοση»
Έκθεση με τροπικά ζώα απο τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων
Αθλοπαιδείες και Παραδοσιακά Παιχνίδια από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής Αλέξανδρου Καψοκαβάδη και Άννας Πανηγυράκη

2ος Λαϊκός Αγώνας Τριών Αθλημάτων στην Καλαμαριά

Η κόρη της Σελήνης

Η κόρη της Σελήνης
Συγγραφέας: Εύη Πετροπούλου Λιανού
Εικονογράφηση:Hristo Mavref
Σειρά: Παιδική Λογοτεχνία
Σελίδες: 80
Διάσταση: 22 Χ 24
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN 978-960-98931-8-3
Μια φορά κι έναν καιρό
το παραμύθι θα σας ιστορήσω
Για τη μικρή τη Ξακουστή μια πανέμορφη πριγκίπισσα, που εμπόδια ήρθαν στο δρόμο της αλλά με τη βοήθεια και την αγάπη της γιαγιάς σοφής Αντριάννας και των φίλων της, των ζώων τα έβγαλε πέρα …
Κι έζησε αυτή καλά κι εμείς καλύτερα
Κόκκινη κλωστή δεμένη
στην ανέμη τυλιγμένη…

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Η νεράϊδα της θάλασσας και δέκα λαϊκά παραμύθια
Συγγραφέας-απόδοση: Αντώνης Σανουδάκης-Σανούδος

Σελίδες: 108
ISBN: 978-960-6748-75-2
Δέκα συν ένα παραμύθια της Χερσονήσου και του Ρεθύμνου με ρίζες στα ελληνιστικά και τα βενετσιάνικα χρόνια ως τα νεότερα της τουρκοκρατίας, με στοιχεία από τη Δανάη και τον Περσέα, τον Οιδίποδα, την Παλαιά Διαθήκη και γλώσσα που φέρνει στο νου τον δεκαπεντασύλλαβο του Ερωτόκριτου και τα αναγεννησιακά έπη και νουβέλες. Δέκα συν ένα παραμύθια που δεν είναι ισοπεδωμένα και ανούσια, αλλά ούτε και τρομοκρατούν τις αμάλαγες ψυχές των παιδιών, γιατί «το νεοελληνικό παραμύθι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί, για να ζήσει κανείς σαν σωστός άνθρωπος πρέπει να παραμείνει ειλικρινής και ακέραιος σαν παιδί».

ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ [ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΗΛΙΩΝΗ] - ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Η βόρεια Ελλάδα και η ξεχωριστή ομορφιά της....

Δράμα Παρανέστι: 59€ για 3ήμερο για 2 άτομα
Δράμα Παρανέστι: 59€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Νέσσος με πρωινό, welcome drink και late check out. Επισκεφτείτε μια περιοχή με ξεχωριστή ομορφία. Δείτε από κοντά το φημισμένο παρθένο δάσος Παρανεστίου που είναι ένα Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης! Το τοπίο θα σας μείνει αξέχαστο!
Σέρρες:Το Ξύλινο Χωριό 59€ για τριήμερο για 2 άτομα με πρωινό

Άγκιστρο Σερρών:Το Ξύλινο Χωριό 59€ για τριήμερο για 2 άτομα με πρωινό σε δίκλινο δωμάτιο, γλυκό του κουταλιού για καλωσόρισμα και late check out. Απολαύστε πολυτέλεια και χαλάρωση στα πιο παραδοσιακά χαμαμ σε μια ξενοδοχειακή μονάδα που δύσκολα συναντάς εντός Ελλάδας. Αναζωογονηθειτε με τη φυσική ευεξία των ιαματικών νέρων.
Κοζάνη, Βλάστη: 79€ για 3ήμερο για 2 άτομα.

Κοζάνη, Βλάστη: 79€ για 3ήμερο για 2 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, welcome drink, late check out. Η γραφική Βλάστη σας προσκαλεί να την εξερευνήσετε γιατί το τοπίο της σας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις!

ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ Ο ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΣ

Ετοιμάζεται κάμερα των 3,2 δισεκατομμύρια pixel

Ετοιμάζεται κάμερα των 3,2 δισεκατομμύρια pixel
Κυριαρχεί το Kindle Fire στα Android tablets

Eργοστάσιο στο Βιετνάμ φτιάχνει η Nokia

Συνεργασία Facebook και HTC

Απώλειες προκάλεσε στη Nintendo το 3DS

ANAMONH – H ZTE 4η στις πωλήσεις smartphones

Αποκαλύφθηκε ο επεξεργαστής του Galaxy S III

Δεύτερη θέση στην Ευρώπη για το 3ο Λύκειο της Μυτιλήνης

Kaspersky: Δέκα χρόνια πίσω η Apple στο θέμα της ασφάλειας

Kaspersky: Δέκα χρόνια πίσω η Apple στο θέμα της ασφάλειας
H Google τιμά τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Τους 125 εκατ. χρήστες έχει φτάσει το iCloud

Χάκερς 12 χωρών «χτύπησαν» την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Google Doodle αφιερωμένο στον Θόδωρο Αγγελόπουλο!

Ταξιδέψτε διαδικτυακά με τη Google

Έρχεται το Woodstock

To Facebook γίνεται πιο ασφαλές

Το πρώτο trailer του PES 2013

Φωτογραφική μηχανή περιγράφει ό,τι βλέπει!

Πρωτομαγιά 2012

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι (καν) δεύτερο κόμμα...

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι (καν) δεύτερο κόμμα…
Σε αυτές τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ… τα έχασε. Και φαίνεται ότι το βράδυ της 6ης Μαϊου θα είναι το πιο δύσκολο που πέρασε ποτέ το Κίνημα, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. [...]
Ο Σαμαράς στο… σπίτι του Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε το μεσημέρι σε σύσκεψη εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων και του τουρισμού στο επιμελητήριο της πόλης, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να ακούγεται περισσότερο η φωνή της περιφέρειας. [...]



Να ποιοί διοικούν την Ελλάδα... - Aνεξέλεγκτη συμπεριφορά του εκλογικού Σώματος καταδεικνύουν τα μυστικά γκάλοπ της Συγγρού και της Ιπποκράτους

Aνεξέλεγκτη συμπεριφορά του εκλογικού Σώματος καταδεικνύουν τα μυστικά γκάλοπ της Συγγρού και της Ιπποκράτους
Να ποιοί διοικούν την Ελλάδα...

Παρέμβαση Χρυσόστομου για τις εκλογές

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Φωτογραφίες από την ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στην Κομοτηνή
Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης ο Βενιζέλος από την Κομοτηνή! Χαρακτήρισε «δωρεάν μάγκα» το Σαμαρά

Δείτε live την ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου από την Κομοτηνή

Πάρα πολύ κοντά στην αυτοδυναμία ο Σαμαράς! Οι Σέρρες δείξανε τον δρόμο…

Στις 7 στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής η ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ μεγαλοδικηγόροι του Έβρου και της Ροδόπης

Ο Αντώνης Σαμαράς στην εξέδρα πετρελαίων του Πρίνου Θάσου

Παρουσία των θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κομοτηνή

Προσοχή στις μεταμφιέσεις πρόεδρε…

Ελένη Τσιαούση: «Θα συνεχίσω να δουλεύω με αγάπη για τον Έβρο»

Ψήφος ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Φιλοξενία 10 Ολλανδών Φοιτητών στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Αν πρέπει να πετάμε γιαούρτια στους δικούς μας πολιτικούς…

Στη Σαμοθράκη ο Κυριάκος Γεροντόπουλος

Focus: «Η Ελλάδα δεν έχει ούτε χαρτί για ψηφοδέλτια»

Νίκος Παπανδρέου: Στείλαμε «άσχετους» να μιλήσουν με το ΔΝΤ
Marianne: Ο Νικολά Σαρκοζί είναι ντροπή για την γαλλική δημοκρατία
Συνελήφθη ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά από μήνυση της συζύγου του Πάνου Καμμένου
Βαλλιανάτος για Κανέλλη: Αν και λεσβία δεν βοήθησε ποτέ τους γκέι
Μιχελάκης για Βενιζέλο: Ο πολιτικά ανύπαρκτος κάνει μείζον θέμα το ντιμπέιτ
Μαγκούφης: «Η οικογένεια Τσίπρα είχε δεσμούς με τη χούντα»
Σαμαράς: Θα προχωρήσουμε σε εξορύξεις πετρελαίου και αερίου
Focus: «Η Ελλάδα δεν έχει ούτε χαρτί για ψηφοδέλτια»
Τέλος στον ναρκω-τουρισμό βάζει η Ολλανδία!
Προφυλακιστέα κρίθηκε η Βίκυ Σταμάτη μετά την απολογία της
Άδωνις: «Ο Καμμένος κρύβεται πίσω από τη γυναίκα του και λέτε εμένα μπουμπούκο;»

Ο Παπαδήμος εγκαταλείπει την πολιτική

Ο Παπαδήμος εγκαταλείπει την πολιτική
«Ο Λουκάς Παπαδήμος κλήθηκε υπό έκτακτες συνθήκες για ένα δύσκολο έργο, που το έφερε σε πέρας. Η αποστολή του έχει ολοκληρωθεί. Έχει ακαδημαϊκά καθήκοντα, και σε αυτά προτίθεται να επιστρέψει». [...]
Με την Όλγα οι καραμανλικοί

Το «Πρώτο Θέμα» θυμίζει με νόημα ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη υπήρξε επί σειρά ετών στενή συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, ενώ διετέλεσε και νομική σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. [...]
Στις κάλπες με 1 exit poll

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό κόστος του exit poll αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα των 100.00 ευρώ, και θα υπάρξει αναλυτικός σχολιασμός στα κανάλια, καθώς και πίνακες με ποιοτικά στοιχεία της ψήφου των Ελλήνων πολιτών. [...]

IRON MIKE vs FADI MERZA - IRON CHALLENGE 2012 (ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ)

Συγκλονιστικός αγώνας - Ο 3ος γύρος θα σας κόψει την ανάσα!
Ο δικός μας Μιχάλης Ζαμπίδης, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του Kick Boxing Κ1, έδωσε χθες βράδυ έναν από τους σπουδαιότερους αγώνες του, εναντίον του ισχυρού διεκδικητή του τίτλου του King of the Ring, Fadi Merza.
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθήσαμε τον Μιχάλη, να μη χαρίζεται στον πολύ ικανό αντίπαλο του (βρίσκεται ανάμεσα στους 10 καλύτερους του κόσμου!!), αλλά παγώσαμε για μια στιγμή, όταν ο Μιχάλης δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι!
Δείτε ολόκληρο τον εκπληκτικό αγώνα του Μιχάλη Ζαμπίδη!

Ο Ολάντ "ζήλεψε" τον Γιώργο

Ο Ολάντ “ζήλεψε” τον Γιώργο
Δήλωσε σήμερα ότι… θα σταματήσει τις απολύσεις Γάλλων εργαζομένων. Όχι όμως του δημοσίου τομέα, όπου έχει λόγο κάθε Πρόεδρος. Αλλά… της ιδιωτικής οικονομίας. Και πως θα το κάνει; Προειδοποιώντας τους Γάλλους επιχειρηματίες ότι «δεν θα μείνει αμέτοχος στα σχέδιά τους». [...]
Το ΠΑΣΟΚ που… θα μας βγάλει από το Μνημόνιο

«Με τον Ολάντ, θα έχετε την Ελλάδα», υποστηρίζει, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο θα μπορούσε να κατρακυλήσει η Γαλλία, εφόσον στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 6ης Μαϊου, ο Φρανσουά Ολάντ επικρατήσει του Νικολά Σαρκοζί. [...]

Ξανά εκλογές

Ξανά εκλογές…
«Ανάμεσα σε επαναληπτικές εκλογές και αστάθεια ή ακυβερνησία, διαλέγω επαναληπτικές εκλογές. Θέλω ισχυρή εντολή για να αποφευχθούν όλα αυτά», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά. [...]
Να πούμε όχι στους φύρερ

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται «φυρερ» για να γυρίσει σελίδα. Μας χρειάζεται όμως όλους για να την προστατεύσουμε απ’ αυτούς. Μας χρειάζεται όλους ώστε με τη ψήφο μας να δώσουμε δύναμη και προοπτική στη Δημοκρατία. [...]
Ποιοι κρύβονται πίσω από τον Άκη

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, η σύλληψη της κόρης του και της συζύγου του, τον εξόργισαν και γι αυτό «θα τα παίξει όλα γι όλα» δίνοντας «πρόσωπα υπεράνω κάθε υποψίας». [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Τι θα ψηφίσετε στις ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές της 6ης Μαϊου; ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/
Ελληνοποιούνται Αλβανοί για να ψηφίσουν!

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Τουρκία: Έριξε το γάντι στην Αθήνα, οδεύουμε για την αρχή. του τέλους

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΙΜΙΑΣ

Πωλούνται τα πάντα σχολεία, νοσοκομεία και φυλακές!

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ, ΣΑΡΑΝΤΗ ΚΑΡΓΑΚΟΥ κ.α., ΙΔΡΥΕΤΑΙ «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ» ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ετοιμάζουν εκλογικό πραξικόπημα; Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΕΥΚΑ, ΑΚΥΡΑ, ΑΠΟΧΗ

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Κατάρριψη Τουρκικού Mη Επανδρωμένου οχηματος (UAV) απο Κούρδους Μαχητές του HPG
Will Gülen and Gülenists testify before the Prosecutor for supporting the military coup in 1997?

ΚΙΝΑ Επενδύει στην Ανατολική Ευρώπη και στο Νότιο Σουδάν

Διαστημικός δορυφόρος από Ελληνες μαθητές

Αιφνιδιαστικό δημοψήφισμα εν όψει συνόδου του ΝΑΤΟ ετοιμάζει ο Γκρούεφσκι Θα ζητήσει έγκριση για το όνομα «Βορεια Δημοκρατία της Μακεδονίας»

ΝΑΤΟ: Εκτός ατζέντας η ΠΓΔΜ

Στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς

Ευρασιατική Οικονομική Άνθηση και Γεωπολιτική: χερσαία γέφυρα της Κίνας προς την Ευρώπη: η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας Κίνα-Τουρκία

Τουρκία: Έριξε το γάντι στην Αθήνα, οδεύουμε για την αρχή… του τέλους

Κατασχέθηκε φορτίο με όπλα στον Λίβανο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΜΠΙΛ Οι Ιρακινοί πολιτικοί αρχηγοί μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίας έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοινωθέν

Αυστραλία: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές συμμετοχής Ελλήνων στρατιωτών στα αυστραλιανά στρατεύματα

Δ. Αβραμόπουλος: Δωρεάν περίθαλψη για τους ακρίτες

Συρία: Επίθεση από θαλάσσης εξαπέλυσαν αντικαθεστωτικοί

Ειρήσθω Άγ. Ιλαρίων 1964, Ήρωες Γαλακτίου…

Απόβαση στη Δ. Θράκη

Ριζικές αλλαγές για τους εφέδρους 24ωρες-48ωρες παρουσιάσεις, σκοπιές, έλεγχος φυσικής κατάστασης

Στρος-Καν: «Πράκτορες» του Σαρκοζί με εξόντωσαν πολιτικά "Ο χειρισμός της υπόθεσης έγινε από πρόσωπα, που είχαν προτάγματα πολιτικά»

Τα οστά των πεσόντων

ΗΠΑ: Το αγκάθι της πώλησης νέων F-16 στην Ταϊβάν, πεδίο συνδιαλλαγής μεταξύ Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών

Επικίνδυνη η στρατιωτική συμφωνία με το Ισραήλ

ΑΟΖ και ενέργεια μπήκαν στα Επικρατείας

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ!Τηλεοπτικός Σταθμός Μουσουλμάνων

Μεγαλύτεροι φόροι για μισθωτούς και έγγαμους με παιδιά - Αποδοκίμασαν τον Γιώργο στην Πάτρα (video)

Αποδοκίμασαν τον Γιώργο στην Πάτρα (video)
Μεγαλύτεροι φόροι για μισθωτούς και έγγαμους με παιδιά

Ο Άκης προειδοποιεί πως "Δε θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα στο φως»

Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα στις χωματερές

Το μνημονιακό καθεστώς σχεδιάζει νοθεία; - Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ελλάδα

Πώς να κόψετε εύκολα το κάπνισμα

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αδελφοποιήθηκαν Ποντιακός σύλλογος και σύλλογος Κρητών Κιλκίς

Κάλαντα και Κερκέλια στο Θρυλόριο

Ανακοίνωση για το νέο βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού.

Η γενοκτονία των Αρμενίων ως αιχμή του δόρατος