Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics "Δύο στούς τρείς Υπουργούς άρχισαν τα δωράκια". Αποκαλύπτονται τεκμήρια για τη βεβήλωση Πρώτα απαντήστε αυτά τα ερωτήματα Τα δάκρυα της μικρής Μαρίνας και η τουρκική προπαγάνδα Oι Τούρκοι τον χαβά τους, ανήμερα Χριστουγέννων Νέο-οθωμανισμός και Νέο-ραγιαδισμός Ο επιστημονικός λόγος σε θέματα ιστορίας και ψυχολογίας πρέπει να είναι αμερόληπτος! Σ’ αυτή την ιστορική καμπή που βρισκόμαστε... Εξεταστική για Cosmote και Γερμανός Ρήγμα Ελλάδας - ΕΕ Τρία άτομα ανακρίνονται για κατασκοπεία υπέρ Ελλάδας Τα ψέματα τελείωσαν Το ξεχασμένο «άθλημα αληθείας» Συμφωνία για τον αγωγό Trans-Anatolian Ρωσία και Γεωργία ανοίγουν και πάλι τα χερσαία σύνορά τους Ελληνες «ευεργέτες» των Σκοπίων «Εξαιρετικό τυρί σε σκυλίσιο τομάρι» Οι σχέσεις ομογένειας-Ελλάδος σε νέες βάσεις Το λάθος του Τ. Ερντογάν περί 130.000 ομοεθνών του στην Ελλάδα

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στάθηκε "ως ίσος προς ίσον" απέναντι στους επαγγελματίες χορευτές και κέρδισε τις εντυπώσεις στη Χριστουγεννιάτικη παράσταση της Νομαρχίας Θεσ/νίκης "ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ"που παρουσίασε ο Γιούρι Τσφέτκωφ στο Θέατρο Αθήναιο σε 4 παραστάσεις στις 22 και 23 του μήνα. Ένα ζευγάρι σολίστ απο την Όπερα της Σόφιας, έπαγγελματίες χορευτές από την Θεσ/νίκη, καθώς και επιλεγμένοι μαθητές από σχολές χορού της Θεσ/νίκης καθώς και 15 μαθήτριες του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ συμμετείχαν στην παράσταση.
Με χαρά και συγκίνηση είδαμε παλιότερες και τωρινές δασκάλες μας, παλιές μαθήτριες μας που τώρα ασχολούνται επαγγελματικά με τον χορό αλλά και τωρινές μεγάλες μαθήτριες, που ανταγωνίζονται επάξια τους επαγγελματίες και τέλος μικρά παιδιά από την σχολή μας να παρελαύνουν από την σκηνή.Μια απολαυστική παράσταση με πολύ ωραίες χορογραφίες, με εντυπωσιακά κοστούμια αλλά και με ένα πάθος απίστευτο σε σχέση με την τέχνη του χορού. Είδαμε όλους αυτούς να μας παρουσιάζουν ένα κλασσικό χριστουγεννιάτικο έργο του Χόφμαν σε μουσική Τσαϊκόφσκι με έναν ιδιαίτερο τρόπο και να μας μεταφέρουν στον κόσμο του παραμυθιού με έναν μοναδικό τρόπο.Ευχή μας;
Και σ΄ ανώτερα παιδιά κι εμείς θα ήμαστε πάντα δίπλα σας!!!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΥΕΙΑΝ, ΕΥΛΟ(Γ)ΙΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΧΡΟΝΙΑΝ! ΚΑΛΑΝΤΑΡΤ'Σ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΕΥΛΟ(Γ)ΙΑΝ!
ΤΟ Ε-PONTOS ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΙΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΥΕΙΑΝ, ΕΥΛΟ(Γ)ΙΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΧΡΟΝΙΑΝ!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ! Κάλαντα Χριστουγέννων
Χριστός γεννέθεν, χαρά σον κόσμον
χα, καλή ώρα, καλή σ' ημέρα
Χα, καλόν παιδίν οψές γεννέθεν
οψές γεννέθεν, το βράδ' αργάτε.
Το εγέννεσεν η Παναΐα
Το ανάθρεψεν αεί Παρθένος.
Εκαβάλκεψεν χρυσόν πουλάριε
κατήβεν σο σταυροδρόμι.
Έπιασαν άτό' οι σκύλ' Εβραίοι
χίλ' Εβραίοι και μίλ' Εβραίοι.
Ασ' σα κρέντικα κι άσ' στην καρδίαν
γαίμα έσταξεν, χολήν κι εφάνθεν.
γαίμα έσταξε, εμυροστάθεν.
Εμυρίστεν ατ' ο κόσμον όλον
για μυρίστ' άτό και σύ αφέντα.
Σύ αφέντα, καλέ μ' αφέντα
έμπα σoν οντάν κι ελά σην πόρταν.
Φέρ ουβάς και λεφτοκάρυα.
Κι αν ανοί'ς μας χαρά σην πόρτα'ς.
Χριστός γεννέθεν, χαρά σον κόσμον
χα, καλή ώρα, καλή σου μέρα.
Χα, καλόν παιδίν οψέ 'γεννέθεν.
Οψέ 'γεννέθεν, ουράνοστάθεν.
Τον εγέννεσεν η Παναΐαν
τον ανέστησεν Αγιά-Παρθένος.
Εκαβάλκεψεν χρυσόν πουλάριν
χρυσοπούλαρον και ανεμοπούλαρον.
Εκατήβεν σο σταυροδρόμιν
ερπαξαν ατον οι χίλ' Εβραί
οιχιλ' Εβραίοι και μύρ' Εβραίοι
χίλ' Εβραίοι και μύρ' Εβραίοι.
Ασ' σα Αρχαντίκα και ασ' σην καρδίαν
γαίμαν έσταξεν, γλεήν κι εφάνθεν.
Εμυρίστεν ατ' ο κόσμον όλον
για μυρίστ' ατό και εσύ αφέντα
άη αφέντα, καλέ μ' αφέντα.
Δέβα σο ταρέζ κι έλα σην πόρταν
δώσ' με το παχτσίς κι ας πάω δεβαίνω.
* Η παραπάνω φωτογραφία βρίσκεται στο ημερολόγιο του 2010 "Τα παρχάρια και λιβαδοτόπια του Πόντου" από τις εκδόσεις Ινφογνώμων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» «Άρωμα Πόντου» στη βιβλιοπαρουσίαση του Γιάννη Μιχαηλίδη "Τα Παραδοσιακά Δρώμενα του Δωδεκαημέρου"

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η ΣΑΜΟΣ ΣΤΙΣ 78 ΣΤΡΟΦΕΣ
Ιστορικές ηχογραφήσεις 1918-1958
Είδος: Βιβλίο με 2 CD
ISBN: 978-960-524-276-3
Χαρακτηριστικά: 14.5 Χ 25 εκ., 192 σελ.,
έγχρωμο με 156 φωτογραφίες,
συνοδεύται από 2 CD συνολικής διάρκειας 2 ώρες και 36 λεπτά
Έτος έκδοσης: 2009
Περιγραφή Η μουσική αυτή έκδοση διαπραγματεύεται ένα θέμα, του οποίου ο πυρήνας βρίσκεται στην τομή μεγαλύτερων και ευρύτερων πεδίων, όπως είναι η δισκογραφία, η μετανάστευση στην Αμερική και η μουσική ζωή στη Σάμο στα τέλη του 19ου-αρχές του 20ού αιώνα.
Η πολλαπλή προσέγγιση του θέματος από έξι επιστήμονες και ερευνητές (Νίκος Διονυσόπουλος, Ντίνος Κόγιας, Σωτήρης Χτούρης, Γιώργος Κοκκώνης, Χρίστος Λάνδρος και Βούλα Γαλανού), με τα πάμπολλα νέα και άγνωστα στοιχεία που παρατίθενται, μαζί με τις σπάνιες και αδημοσίευτες στην πλειονότητά τους φωτογραφίες, αναδεικνύουν πλευρές και διαστάσεις στο αντικείμενο της έκδοσης, που υπερβαίνουν κατά πολύ το –εξειδικευμένο εκ πρώτης όψεως– σαμιώτικο ενδιαφέρον. Με το ηχητικό και το συνοδευτικό τεκμηριωτικό υλικό που παρουσιάζεται, επιχειρείται η ανακατασκευή της μουσικής εικόνας της Σάμου έναν περίπου αιώνα πριν.
Μιας εικόνας που συντίθενται από ετερόκλητα μουσικά είδη, τα οποία όμως συνυπάρχουν στην πράξη και συμβιώνουν ως συγκοινωνούντα δοχεία, συγκροτώντας με αυτό τον τρόπο έναν μουσικό πολιτισμό στα πρότυπα της Σμύρνης.
Μιας εικόνας που περνάει μέσα από το παίξιμο Σαμιωτών μουσικών αλλά και μέσα από το πολυσυλλεκτικό διαθλαστικό πρίσμα άλλων μουσικών, που προερχόμενοι από άλλες μουσικές παραδόσεις σμιλεύτηκαν στο χωνευτήρι της Αμερικής ή της Αθήνας και τις εκάστοτε αισθητικές επιλογές της δισκογραφίας.
Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι από τις σαράντα έξι ηχογραφήσεις σε δίσκους 78 στροφών που συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση, τριάντα μία έγιναν στην Αμερική, ένδεκα στην Αθήνα, δύο στην Κωνσταντινούπολη, και δύο στο Κάιρο.
Από αυτές, στις είκοσι τέσσερεις συμμετέχουν σαμιώτικης προέλευσης μουσικοί η τραγουδιστές, ενώ οι δώδεκα μπορούν να θεωρηθούν ότι είναι αμιγώς ή σχεδόν αμιγώς σαμιώτικες. Η έκδοση αποτελεί τομή στην εκδοτική προσέγγιση της δισκογραφίας των 78 στροφών, αφού στην παραδειγματική περίπτωση της Σάμου, η παλαιά δισκογραφία ανάγεται όχι μόνον ως ένα πολλαπλά ενδιαφέρον αντικείμενο έρευνας και μουσικής απόλαυσης, αλλά και ως εργαλείο μουσικής, κοινωνικής και πολιτικής ιστοριογραφίας.
Το ηχητικό υλικό που παρουσιάζεται προέρχεται από έρευνα και συνεργασία με δέκα αρχεία δίσκων 78 στροφών, και το εικονογραφικό υλικό από είκοσι έξι φωτογραφικές συλλογές. Ανάμεσα στα διάφορα τραγούδια της έκδοσης ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τέσσερις παντελώς ξεχασμένοι πλέον σαμιώτικοι χοροί (Πλατανιώτικος, Βαοδιώτικος, Καριώτικος Σάμου και Παγώνδα, ηχογραφημένοι πριν από εννέα δεκαετίες), και περισσότερα από δέκα ξεχασμένα, αθησαύριστα ή ελάχιστα γνωστά τραγούδια, σαμιώτικου ενδιαφέροντος ( Ανάνμησις της Σάμου, τρία τραγούδια για τους Γιαγιάδες, Σαμιωτοπούλα μου γλυκειά, δύο δείγματα της περίφημης σαμιώτικης ψαλτικής παράδοσης κ.α.), διευρύνοντας έτσι το μουσικοχορευτικό ρεπερτόριο του νησιού.
Αυτά και μερικές δεκάδες άλλα τραγούδια σαμιώτικου ενδιαφέροντος, που ανασύρονται από την λήθη με τη ευκαιρία της έκδοσης, ανατρέπουν την μέχρι προ τινος αντίληψή μας περί ισχνής παρουσίας της Σάμου στη δισκογραφία, αναδεικνύοντάς την ως ιδιαίτερη και αξιόλογη περίπτωση.
Επιπρόσθετα, μια πλειάδα περισσότερο η λιγότερο γνωστών μουσικών συμμετέχει σε αυτές τις ηχογραφήσεις σαμιώτικου ενδιαφέροντος, συνεισφέροντας σε μιαν εντυπωσιακά υφολογική μουσική ποικιλία.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους μουσικούς που συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση: Μαρίκα Παπαγκίκα, Κώστας Ρούκουνας, κα Κούλα, Γεώργιος Κανάκης, Χαρίλαος Περρής, Βασίλης Ντηνιακός, Γιώργος Βιδάλης, Ιω?ννης Κυριακάτης, Ιω?ννης Μούτσος, Γιώτα Λυδια, Αφοί Αντων?ου, Οδυσσ?ας Μοσχονάς, Διονύσιος Πόγγης κ.ά.Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στην περίπτωση του Μανώλη Καραπιπέρη, ο οποίος παίζει μπουζούκι και τραγουδάει πάνω σε ομοιοκατάληκτα ιαμβικά οκτασύλλαβα δίστιχα, δίνοντας την αίσθηση ενός «τροβαδούρου» που παίζει τζιβούρι σε ιδιωτικό γλέντι της παλιάς Σάμου, σαν αυτό του εξωφύλλου της έκδοσης. Πρόκειται για μία από τις πρώτες ηχογραφήσεις μπουζουκιού στην ιστορία της δισκογραφίας, και μάλιστα από Σαμιώτη οργανοπαίχτη.
Παράλληλα, δημοσιεύονται –για πρώτη φορά– φωτογραφία και τα άγνωστα μέχρι τώρα βιογραφικά του στοιχεία. Το πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό (156 φωτογραφίες), που συνοδεύει την έκδοση, τεκμηριώνει τα όσα αναλύονται στα κείμενα, κάνοντας εναργέστερη την ατμόσφαιρα μιας ανεπιστρεπτί παρελθούσης εποχής.
Ταυτόχρονα, από μια δεύτερη ανάγνωση των ίδιων φωτογραφιών προκύπτουν σημαντικές πληροφορίες για τα χρησιμοποιούμενα όργανα στη Σάμο πριν από έναν αιώνα (λ.χ. η πλατειά χρήση των χάλκινων πνευστών, του κλαρίνου, της αρμόνικας κ.ά.), την ελληνική παρουσία στις απαρχές της δισκογραφίας των 78 στροφών στην Αμερική κ.ά. Τέλος, σημειώνουμε την ιδιαίτερα προσεγμένη ηχητική επεξεργασία (αποκατάσταση και αποθορυβοποίηση), για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν τελικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από την αρχική κατάσταση του κάθε δίσκου.
Το αποτέλεσμα συνάδει με τις απαιτήσεις του σημερινού ακροατή, που εύλογα δεν είναι εξοικειωμένος με τους σύμφυτους θορύβους της δισκογραφίας των 78 στροφών, και στη γενικότητά του είναι καλύτερο από τις περισσότερες επανεκδόσεις σχετικών δίσκων.
Παράλληλα, παραμένει εμφανής η τεχνική εξέλιξη στην παλαιά δισκογραφία (1918-1958), από την εποχή του «χωνιού» μέχρι τις «ηλεκτρικές» ηχογραφήσεις του 50. Η καλαίσθητη έκδοση, την οποία επιμελήθηκε ο Νίκος Διονυσόπουλος, αποτελείται από έγχρωμο πολυσέλιδο βιβλίο (192 σελ., 14.5 Χ 25 εκ.) και δύο συνοδευτικά CD, με συνολική διάρκεια 2 ώρες και 36 λεπτά.
Οι σκοποί και τα τραγούδια της έκδοσης, καθώς και το βιβλίο με τα εκλαϊκευμένα σχόλια, απευθύνονται και προσφέρουν απόλαυση τόσο στον κοινό ακροατή, όσο και στους φίλους κάθε καλής μουσικής, και φυσικά στους λάτρεις της παραδοσιακής και της λαϊκής μουσικής.
Πρόκειται για μια έκδοση πλατειάς αποδοχής, η οποία ξεφεύγει από το στείρο ακαδημαϊσμό, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη σαμιώτικη μουσική στις διάφορες εκφάνσεις της μακριά από τα στερεότυπα της μονοδιάστατης παρουσίασης της παραδοσιακής μουσικής.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΤΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ
GEOFFREY BLAINEY
Διαστάσεις 13 x 20
ΙSBN 978-960-535-567-8
Barcode 9789605355678
Σελίδες 576
Ημερομηνία Έκδοσης 10/2008
Κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Το ανάγνωσμα που κρατάτε στα χέρια σας, πόνημα του έγκριτου ιστορικού Geoffrey Blainey, πραγματοποιεί ένα συναρπαστικό ταξίδι ανά τον κόσμο και αγγίζει το σφυγμό μιας θυελλώδους εκατονταετίας.
Με αιχμή του δόρατος το διεισδυτικό βλέμμα και το περίτεχνο αφηγηματικό ύφος, ο συγγραφέας δίνει πνοή στα γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα: τους δύο παγκόσμιους πολέμους, την άνοδο και την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, τη δριμύτερη οικονομική ύφεση που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, την παρακμή των ευρωπαϊκών μοναρχιών και αυτοκρατοριών, την ανάρρηση της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού, την ανάκαμψη της Ασίας και την εξερεύνηση του διαστήματος.
Ωστόσο, η εξοικείωση με τα ορόσημα της παγκόσμιας ιστορίας δεν επαρκεί για την εμβριθή γνώση ή την κατανόησή της.
Ως συνήθως, ο Blainey ζωντανεύει το παρελθόν με την καταγραφή του παλμού της καθημερινής ζωής: σκιαγραφεί εννιάχρονες μητέρες με κάτισχνα βρέφη στην αγκαλιά, περιγράφει με γλαφυρότητα σκηνές από τον αγροτικό βίο, καταγράφει την πολύβουη ατμόσφαιρα πυκνοκατοικημένων μεγαλουπόλεων.
Κοντολογίς, αιχμαλωτίζει τα πάθη, τους θριάμβους και τις τραγωδίες του σημαντικότερου ίσως αιώνα της ιστορίας μας.

Από τον Εμφύλιο στη Χούντα

Από τον Εμφύλιο στη Χούντα
Υπότιτλος: 1949-1952
Επιμελητής: Σφυρόερα, Σοφία Ν.
ISBN13: 978-960-469-686-4
ISBN: 960-469-686-6
Μέρος: Αθήνα
Μέγεθος: 21χ12Γλώσσα: Ελληνικά
Είδος: Βιβλίο Σελίδες: 606
Έτος Έκδοσης: 2009
Σειρά: Το Βήμα Βιβλιοθήκη· Ο Ελληνικός Εικοστός Αιώνας Βήμα προς Βήμα
Μήνας Έκδοσης: Δεκέμβριος
Βάρος: 667 Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Περιγραφή:
Η ιστορία του ιστορήματός του συνίσταται στον διαχωρισμό των γεγονότων από τις απόψεις του συγγραφέα.
Διευκολύνεται, έτσι, ο αναγνώστης να αποδεχθεί ή όχι τις διατυπούμενες απόψεις και κρίσεις.
Σημειώνω μόνο ότι η περίοδος, που ιστορεί ο Σπύρος Λιναρδάτος, είναι από τις σημαντικότερες της σύγχρονης Ιστορίας μας.
Η γνώση της βοηθά στην αναγνώριση, ίσως και δικαιολόγηση, των αδυναμιών της Μεταπολίτευσης, που είναι και η διαρκέστερη, από το 1821, περίοδος πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας.
Γιώργος Ρωμαίος

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΡΑΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

O ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΠΕΝΧΑΪΜΕΡ
Kai Bird & Martin Sherwin ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ διαστάσεις: 25Χ17 εκ. σελίδες: 864 εικόνες: 76 ISBN: 978-960-6640-34-6
Ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ ήταν ένα αίνιγμα. Ένας θεωρητικός φυσικός με τις ιδιότητες ενός χαρισματικού ηγέτη, ένας εστέτ που χαρακτηριζόταν από την έντονη αμφισημία.
Ήταν ο Προμηθέας της Αμερικής, ο «πατέρας της ατομικής βόμβας», που σε καιρό πολέμου βρήκε το μυστικό της αστείρευτης ενέργειας του Ήλιου, για χάρη της χώρας του. Όμως, όταν πάλεψε να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τους τρομερούς κινδύνους της βόμβας, το κατεστημένο στράφηκε αμέσως εναντίον του. Η οδύνη και ο εξευτελισμός που υπέστη ο Οπενχάιμερ το 1954 -κατηγορούμενος ως επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια των Η.Π.Α.- δεν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση την εποχή του μακαρθισμού.
Όμως, ο «Όπι» ως κατηγορούμενος ήταν ασύγκριτος. Γοητευτικός, μανιώδης καπνιστής, ψηλός και αδύνατος, γνώστης των αρχαίων ελληνικών, φίλος της γαλλικής και ρωσικής λογοτεχνίας, λάτρης της ποίησης και του γυναικείου φύλου: ένας εθνικός ήρωας, υπόδειγμα επιστήμονα-δημόσιου λειτουργού. Για τους φιλελεύθερους συμβόλιζε τον άνθρωπο που αποκάλυπτε το ανήθικο πρόσωπο της Δεξιάς.
Για τους πολιτικούς του εχθρούς ήταν ένας κομουνιστής, ένας αποδεδειγμένος ψεύτης. Στην πραγματικότητα, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, προσιτός αλλά και απόμακρος, ευφυής αλλά και αφελής, παθιασμένος υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και ακούραστος κυβερνητικός σύμβουλος.
Ήταν ένας λαμπρός άνδρας που βίωσε τόσο τον θρίαμβο όσο και την τραγωδία.
Η ιστορία του Οπενχάιμερ υπενθυμίζει ότι η εθνική ταυτότητα των Η.Π.Α. παραμένει στενά συνδεδεμένη με τον πολιτισμό της πυρηνικής εποχής.
Στην μετά την 11η Σεπτεμβρίου εποχή, αξίζει να θυμόμαστε ότι ο «πατέρας της ατομικής βόμβας» είχε προειδοποιήσει ότι επρόκειτο για ένα όπλο τρόμου δίχως διακρίσεις, που στα επόμενα χρόνια κατέστησε την Αμερική στόχο των πλέον ετερόκλητων επιθέσεων. Είναι ένα πολύτιμο έργο, τόσο για την κατανόηση του πρόσφατου παρελθόντος μας, όσο και για τις μελλοντικές επιλογές μας.Η έρευνα για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου διήρκεσε 25 χρόνια.
Πέρα από τη μεγάλη λογοτεχνική αξία του, και τη μοναδικότητά του ως μια ολοκληρωμένη βιογραφία, αποκάλυψε πολλά νέα στοιχεία για την Αμερική της Οικονομικής Ύφεσης, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και τον Ψυχρό Πόλεμο. Απέσπασε επαινετικά σχόλια από τον διεθνή Τύπο, και τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ.
«Η απόλυτη βιογραφία... διασταυρωμένες αλήθειες για το έργο μιας κυβέρνησης σε μια εποχή φόβου... ένας λογοτεχνικός άθλος. Αξίζει -και με το παραπάνω- η κάθε ώρα δουλειάς από τα 25 χρόνια έρευνας για τη συγγραφή αυτού του υπέροχου βιβλίου.» Newsweek
«Ένα συγκινητικό βιβλίο... η ζωή του Οπενχάιμερ με κάθε λεπτομέρεια, σε ένα ασυνήθιστα σαγηνευτικό ανάγνωσμα.» Time [Σκληρό εξώφυλλο, πανόδετο, κουβερτούρα πλαστικοποίηση ματ]

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ
Σελίδες: 288 Διαστάσεις: 15 Χ 18 cm ISBN: 978-960-6611-93-3
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Η ιστορία και η προέλευση τους.
Πληροφορίες βοτανικές: χαρακτηριστικά, καλλιέργεια.
Συστατικά μέρη και ιδιότητες.
Χρήση των μπαχαρικών και των μυρωδικών στην κουζίνα και την ιατρική.
Οι βασικές αναμίξεις των μπαχαρικών

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Τώρα τα Χριστούγεννα, ευχόμαστε σε όλους να βρουν το δικό τους "αστέρι" που θα τους οδηγήσει στην εκπλήρωση όλων των προσδοκιών τους.
Το νέο έτος να μας βρει γεμάτους ΥΓΕΙΑ και πραγματική ευτυχία...
Χρόνια γεμάτα νόημα, ανεπανάληπτα και μοναδικά...
Κάθε ευτυχία και κάθε όνειρο ας είναι η καθημερινή σας πραγματικότητα!!
Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο 2010!!
Παλαιών Πατρών Γερμανού 38
Θεσ/νικη
Τηλ.: 2381 77 0060

ΑΛΒΑΝΙΑ:Επίθεση τσάμηδων σε Έλληνα μειονοτικό βουλευτή!

ΑΛΒΑΝΙΑ:Επίθεση τσάμηδων σε Έλληνα μειονοτικό βουλευτή!