Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου, Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα

Το Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα εναντίον των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργιών χρυσού, καταγγέλλει στο λαό της Χαλκιδικής αλλά και σε όλο τον ελληνικό λαό την απροκάλυπτα βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν 30 κάτοικοι της περιοχής, οι μισές εκ των οποίων ήταν γυναίκες, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, στη θέση «Σκουριές» του Κακκάβου από 400 εργαζόμενους {τραμπούκους} της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», οι οποίοι κατέφθασαν με τα λεωφορεία της εταιρείας και φορούσαν τις φόρμες με το λογότυπο της εταιρείας ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μισθοφόροι, με συνέπεια τον τραυματισμό πολλών από τους κατοίκους-ο ένας μάλιστα σοβαρά, ο οποίος ευτυχώς γλύτωσε τα χειρότερα αν και νοσηλεύεται ακόμη-.
Καταγγέλλει την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» συμφερόντων της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ» και της καναδικής Eldorado Gold η οποία με τη στάση της δημιουργεί στρατό μισθοφόρων στην περιοχή για να επιβάλλει τα συμφέροντά της απέναντι στα συμφέροντα χιλιάδων άλλων κατοίκων που βιοπορίζονται από εργασίες που θα καταστραφούν από την ανάπτυξη των μεταλλείων.
Καταγγέλλει τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αξιωματικοί της οποίας επιβεβαίωναν ότι θα εμποδίσουν τους μισθοφόρους της εταιρείας να πλησιάσουν στο χώρο που βρίσκονταν οι κάτοικοι, αλλά αντίθετα τους επέτρεψαν και εμπόδισαν τους κατοίκους της περιοχής που προσέτρεξαν προς βοήθεια να πλησιάσουν. Την ώρα της επίθεσης οι λιγοστοί αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί παρέμειναν αμέτοχοι και δεν προστάτεψαν στο ελάχιστο τους κατοίκους από τους τραμπουκισμούς.
Καταγγέλλει το αντιδήμαρχο Αριστοτέλη Μοσχόπουλο, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Στρατωνίου Ζαγοράκη και τον υποδιευθυντη της «Ελληνικός Χρυσός» Στούρνα ως επικεφαλείς των τραμπούκων και ηθικούς αυτουργούς των τραυματισμών.
Καταγγέλλει το Δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα ο οποίος λειτουργεί ως εκπρόσωπος της εταιρείας ενάντια στη θέληση των δημοτών που εκπροσωπεί.
Το Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα εναντίον των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργιών χρυσού και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στα σχέδια καταστροφής της περιοχής μας με όποιο πρόσφορο μέσο διαθέτουν.
‘Ήδη το Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό τελεί υπό κατάληψη και ο αγώνας θα κλιμακωθεί.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΛΚΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΩΝ ΣΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΑΚΤΙΚΑ, Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΆΛΛΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΈΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΝΟΣΟΥ.



Μια τέτοια κατάσταση είναι εξελκώσεις και αιμορραγίες κυρίως από τη μύτη, το στόμα και άλλα μέρη του σώματος. Περισσότερο δε, νεφρά και πνευμόνια στην αγγειίτιδα τύπου Βέγκερ. Η τελευταία εμφανίζεται σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδιαίτερα μετά από θεραπείες ή ανοσοκαταστολή. Πρόκειται δε, για περιπτώσεις όπου υφίσταται η προδιάθεση και η παθογένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας μαζί με την τοξικότητα της ανοσοκατασταλτικής θεραπείας και μπορούν να επιτείνουν το πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η έγκαιρη χορήγηση κορτικοστεροειδών και αλλαγή της ανοσοκατασταλτικής θεραπείας βοηθάει σημαντικά.

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Νέες Κυκλοφορίες | Μάρτιος 2012

Αγαπητοί αναγνώστες,
Καλωσορίζουμε την άνοιξη με νέες βιβλιοπροτάσεις για κάθε αναγνωστική προτίμηση.
Δύο «εκρηκτικά» βιβλία πολιτικο-οικονομικού περιεχομένου, τα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΤΕΣ και ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ , περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ, μας προσφέρουν τροφή για σκέψη πάνω στα φλέγοντα ζητήματα που μας αφορούν όλους.
Στον τομέα της λογοτεχνίας, η Σόφη Θεοδωρίδου περιπλανιέται σε δύσκολες εποχές της πατρίδας μας ακολουθώντας Τ’ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΞΥΠΟΛΥΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ, ενώ ο Πάτρικ Ντεγουίτ, με το αριστουργηματικό μυθιστόρημα ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ, που κατέπληξε κριτική και κοινό, φτάνοντας μέχρι τη βραχεία λίστα για το Booker 2011, κερδίζει τώρα και τις δικές μας εντυπώσεις!
Αυτόν το μήνα εγκαινιάζουμε επίσης τη νέα μας σειρά CRIME με κορυφαίους τίτλους αστυνομικής λογοτεχνίας από κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ αν έχουμε διάθεση για… ηλεκτρονικό διάβασμα, μπορούμε να επισκεφθούμε το i-Books της Apple όπου η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών βιβλίων που διατίθενται παγκοσμίως είναι e-books των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ! Επιλέγουμε ανάμεσα σε 400 τίτλους κάθε είδους, κάνοντας αναζήτηση με τη λέξη psichogios. Παράλληλα, η Apple λανσάρει το νέο iPad. Η τρίτη γενιά του προϊόντος διαθέτει νέα, εκθαμβωτική οθόνη Retina, γεγονός που καθιστά την ανάγνωση ενός e-book μια πραγματικά νέα εμπειρία!
Και ας μην το ξεχνάμε: όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα θέλαμε, ας θυμόμαστε πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ! όπως πιστεύει και η Λένα Μαντά με την επανακυκλοφορία της συλλογής διηγημάτων της, την ίδια ώρα που η Μεταξία Κράλλη μας προσφέρει μια θερινή ανάσα με το ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Καλές -και αισιόδοξες- αναγνώσεις,

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ - «dARK .H τελευταία Κιβωτός»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012
Αίθουσα Γερμανός, Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo – Θεσσαλονίκη

10:30 Προσέλευση Επισκεπτών
11:00 – 13:00 Μεταμοσχεύσεις
Προβολή ταινίας με θέμα την Δωρεά Οργάνων
Ομιλία από τον Διοικητή και Υπεύθυνο του Γραφείου Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Β. Ελλάδος κ. Γ. Βέργουλα με θέμα: "Δωρεά οργάνων - Μεταμοσχεύσεις"
Ομιλία από τον Καθηγητή Νευρολογίας κ. Ν. Τάσκο με θέμα: “Εγκεφαλικός Θάνατος”
13:00 – 14:00 Ιατρικός Τουρισμός (συνδιοργάνωση ημερίδας με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης)
Προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη
Ομιλία προέδρου ΙΣΘ, κου Εξαδάκτυλου Αθανάσιου
Ομιλία Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κου Τζιτζικώστα Απόστολου
Ομιλία προέδρου ένωσης ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κου Αριστοτέλη Θωμόπουλου
Ομιλία εκπροσώπου της ένωσης τουριστικών πρακτόρων
14:00 – 18:00 Ιατρικός κόσμος και κρίση (Ιατρός και επιχειρείν)
Ομιλίες – Εισηγήσεις από εκπροσώπους ιατρικών συλλόγων, ερωτήσεις – απαντήσεις – προοπτικές για την ανάπτυξη του ιατρικού επαγγέλματος στο περιβάλλον κρίσης που βιώνει η χώρα μας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος

Πλαστικός Χειρουργός
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Π. Νίτσας

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ την Κυριακή 25/3 στο Θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ

Έφυ΄εν ο Λάμπης τη Ρουσσάβας…

της Μυροφόρας Ε. Ευσταθιάδου
Κάθε απώλεια ενός προσώπου είναι επώδυνη. Όταν, όμως, το πρόσωπο αυτό είναι αγαπητό σε πολλούς, το συναίσθημα της απώλειας συνοδεύεται και από την απώλεια ενός κομματιού της κοινωνικής ζωής. Ένα σημαντικό «κομμάτι» που συνδιαμόρφωνε την κοινωνική ζωή του Δήμου Ελλησπόντου Κοζάνης, και όχι μόνο, ήταν ο «Χουσεΐν». Την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, έφυγε από κοντά μας ο Χαράλαμπος Παταρίδης, σε ηλικία 58 ετών. Λυράρης και κατασκευαστής λύρας, ζούσε με την οικογένειά του στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης. Καταγωγή, από το χωριό Μελιανάντων του Χαψίκιοι.
Δεν ήταν «αναγνωρίσιμος» στο ευρύ ποντιακό κοινό ο Χουσεΐν. Στο τελευταίο αντίο, όμως, το πλήθος που ήρθε να τον αποχαιρετήσει άγγιζε τις δύο χιλιάδες… Γιατί; Γιατί παρόλα τα προβλήματα που κλόνιζαν την υγεία του δεν έλεγε ποτέ όχι σε μουχαπέτ΄.
Μάλλον το επιδίωκε. Γιατί μπορούσε να μιλάει με τις ώρες για το πότε πρέπει να κόψει το κάθε δέντρο, άλλο ημέρα κι άλλο νύχτα, για να κατασκευάσει τη λύρα. Γιατί έπαιζε λύρα απλά, παραδοσιακά, «χαψικιεέτ΄κα». Γιατί είχε «παρωνύμ΄» ο «Χουσεΐν», (από τον τότε βασιλιά της Ιορδανίας). Γιατί ήταν ο λυράρης που έπαιξε στη Λιβερά τα Μωμο΄έρια στην πρώτη αναβίωση του δρωμένου, το 2009. Γιατί το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανέβηκε το μονοπάτι της Παναγίας Σουμελά του Πόντου, ντυμένος με τα ζίπκας, παίζοντας λύρα και τραγουδώντας. Γιατί κανείς δεν είχε να πει κακό λόγο για το Χουσεΐν. Γιατί με ένα τηλεφώνημα μπορούσε να βρεθεί στην άκρη της γης για χάρη των συγγενών και φίλων του. Γιατί είχε απίστευτο ποντιακό χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Γιατί ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Γιατί είχε καθαρό ποντιακό βλέμμα…
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

4dvd Πριγκίπισσες

Ίο / Σύρος / Σαντορίνη

Πασxαλινό Πακέτο στην Ίο 99€ για 2 άτομα στο Aphrodite Hotel
Σύρος: Αμφιτρύων 89€ για 4ήμερο για 2 άτομα

Σαντορίνη Villa Danezis - 58€ 3ήμερο για 2 άτομα

Βραδιά κλασικού και σύγχρονου χορού

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. - Δύο ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Ανακύκλωση με Τέχνη. Μην το πετάς» που φιλοξενείται στο μουσείο, το Τελλόγλειο συνδιοργανώνει με το ζωγράφο - γλύπτη Γιώργο Κοσμίδη δημιουργικά εργαστήρια ενηλίκων με ανακυκλώσιμα υλικά.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εργαστηρίων, τα οποία θα διαρκέσουν τέσσερα δίωρα, είναι οι εξής: 21.3 , 28.3 , 4.4 και 25.4 .
Ώρες: 5-7 το απόγευμα.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 20 άτομα.
Κόστος: 20 ευρώ ανά εργαστήριο (περιλαμβάνει δύο ημερομηνίες από τις παραπάνω).
Πληροφορίες: 9.00-15.00 στα τηλέφωνα 2310991116 και 2310247111
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Γιώργος Κοσμίδης
Το νερό που πίνουμε στη Θεσσαλονίκη μπαίνει στο «μικροσκόπιο» της ημερίδας που διοργανώνει η ΕΥΑΘ Α.Ε. με τίτλο «Πόσιμο νερό και υγεία» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ (Αγ. Δημητρίου 159Α) την Πέμπτη 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού.
Την ημερίδα, που ξεκινά στις 5 μ.μ., θα ανοίξει ο Νίκος Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «ΕΥΑΘ Α.Ε., μια σύγχρονη επιχείρηση κοινής ωφέλειας».
Για τη μικροβιολογική ποιότητα του πόσιμου νερού σε σχέση με τη δημόσια υγεία θα μιλήσει η Μαλαματένια Αρβανιτίδου - Βαγιωνά, διευθύντρια Εργαστηρίου Υγιεινής ΑΠΘ.
Ο Κώστας Νικολάου, χημικός - περιβαλλοντολόγος, θα επισημάνει ότι η ευρωπαϊκή οδηγία - πλαίσιο περί υδάτων καθορίζει πως το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν, αλλά πρέπει να θεωρείται κληρονομιά.
Η δρ χημικός της ΕΥΑΘ Α.Ε. Γεωργία Σερετούδη, υπεύθυνη Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει τα κύρια στάδια επεξεργασίας του πόσιμου νερού στην ΕΕΝΘ, από την προοζόνωση μέχρι την τελική απολύμανση με αέριο χλώριο. Το «νήμα» θα πιάσει στη συνέχεια η επίσης χημικός της ΕΥΑΘ Α.Ε. Μαριάνθη Τσίρτου, η οποία θα αναδείξει τους ποιοτικούς ελέγχους από τους οποίους περνά το πόσιμο νερό της Θεσσαλονίκης έξω πια από το διυλιστήριο, στο Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου Ύδρευσης της εταιρείας.
Πάνω στο τρίπτυχο κλιματική αλλαγή - υδάτινα αποθέματα - παροχή πόσιμου νερού θα κινηθεί η εισήγηση του Αθανάσιου Σουπίλα, διευθυντή Ανάπτυξης της εταιρείας, στο πλαίσιο συμμετοχής της ΕΥΑΘ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CC-Waters» («Κλιματική Αλλαγή και Επίδραση στους Υδάτινους Πόρους»).
Στο χώρο του εστιατορίου του Τελλογλείου, όπου και θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση μετά τη λήξη της ημερίδας, θα εκτίθενται φωτογραφίες του Γιώργου Πούπη από το υπό έκδοση επετειακό λεύκωμα που ετοιμάζει η ΕΥΑΘ Α.Ε. για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Αφ’ υψηλού - Υδάτινοι δρόμοι της Βόρειας Ελλάδας».
Το πρωί της ίδιας μέρας, το Μουσείο Ύδρευσης της ΕΥΑΘ θα φιλοξενήσει μαθητές δημοτικών σχολείων, οι οποίοι θα ξεναγηθούν και θα ενημερωθούν με προβολές βίντεο πάνω στην ιστορία ύδρευσης της πόλης της Θεσσαλονίκης. Επίσης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα παιδιά θα αναζητήσουν απαντήσεις σε περιβαλλοντικά ζητήματα μέσα από το επιδαπέδιο παιχνίδι για το περιβάλλον «Planetbook». Η προσέλευση των μαθητών θα αρχίσει στις 9 π.μ., ενώ το «Planetbook» θα στηθεί λίγο μετά τις 11 π.μ. στο χώρο του μουσείου.

Συνδέεται με τη θεραπεία της κατάθλιψης το ηλεκτροσόκ;

medicalnews.gr
Συνδέεται με τη θεραπεία της κατάθλιψης το ηλεκτροσόκ;

«Δώρο ζωής» από 21χρονη στη Λαμία

Πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο το τεστ ΠΑΠ;

Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

The Idols - Σού 'δωσα Την Αγάπη Μου (Zucchero)

ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

MEDLABΝΕWS.GR
Ρόδι για πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικών και καρκίνου (video)
Οι αρχαίοι πίστευαν ότι το ρόδι είναι μια «συμπυκνωμένη ψυχή» που μπορούσε να χαρίσει την αθανασία. Θεωρούσαν επίσης ότι είναι φάρμακο για σοβαρές παθήσεις. Στην αρχαία Ελλάδα όπως και σήμερα, το ρόδι θεωρείται το φρούτο της γονιμότητας. Το ρόδι είναι ένα φρούτο με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Read more
Πρωτοποριακή αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, με συνδυασμό φλεξοδερμίας και υπερήχους.
Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες τις ηλικίες. Διαβάστε για μία μέθοδο που εφαρμόζουμε στο MEDISPA με ιδιαίτερη επιτυχία. ............ Read more
Καρδιακή αρρυθμία. Τι είναι; Πόσο επικίνδυνη είναι; Πώς αντιμετωπίζεται; Πώς προλαμβάνεται;

Kαρδιακή αρρυθμία. Τι είναι; Πόσο επικίνδυνη είναι; Πώς αντιμετωπίζεται; Πώς προλαμβάνεται; Πολλές φορές ο άρρωστος όταν καταφέρνει να ψηλαφά το σφυγμό του παρατηρεί ότι παρουσιάζει διακοπές. Άλλοτε το αισθάνεται σαν σκίρτημα της καρδιάς. Άλλοτε πάλι μπορεί να έχει αρρυθμίες και να μην αισθάνεται τίποτα................... Read more
Η συμβολή της σωστής διατροφής σε ασθενείς με αρθρίτιδα
Η συμβολή της σωστής διατροφής σε ασθενείς με αρθρίτιδα Η αρθρίτιδα είναι κοινό σύμπτωμα πολλών ασθενειών. Χαρακτηρίζεται από πόνο στην κίνηση ή στην ψηλάφηση των αρθρώσεων. Οι αρθρώσεις μπορεί να παρουσιάζουν σημεία φλεγμονής όπως ερυθρότητα, οίδημα μαλακών μορίων, υπερτροφία του αρθρικού θύλακα και αύξηση των αρθρικού υγρού. Read more
Πότε πρέπει να γίνεται ο υπέρηχος του θυρεοειδούς; Τι δείχνει και τι προετοιμασία απαιτείται;
Το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς αποτελεί την απεικονιστική εξέταση εκλογής για παθήσεις του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, ενώ είναι σημαντική η χρησιμότητα του στην αξιολόγηση των τραχηλικών λεμφαδένων και των σιελογόνων αδένων. Read more
ΠΡΟΣΦΟΡΑ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΛΙΩΝ - ΣΠΙΛΩΝ
Η Χαρτογράφηση Σπίλων με τη μέθοδο της Ψηφιακής Δερματοσκόπησης αυτή την στιγμή αποτελεί το ΠAΠ-TEΣT του δέρματος. Πρόκειται για μία εξέταση που όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα ώστε να καταγραφούν οι σπίλοι, να αποθηκευτούν οι εικόνες και να υπάρχουν στοιχεία σύγκρισης για την παρακολούθηση της εξέλιξης κάθε ελιάς. ... Read more
Human Papillomaviruses (HPV). Kονδυλώματα - μυρμηκιες
Στην ομάδα των ιών HPV οφείλονται τα νοσήματα μυρμηκιές και οξυτενή κονδυλώματα τα οποία δεν ξεχωρίζουν μορφολογικά. Οι ιοί αυτοί διαχωρίζονται με τη βοήθεια του ανοσοηλεκτρικού μικροσκοπίου και με βάση τις αντιγονικές τους ιδιότητες. Read more

Ένα νέο μέλος στην παρέα των Angry Birds

Ένα νέο μέλος στην παρέα των Angry Birds
Απενεργοποιείται η root πρόσβαση στη CyanogenMod

Ξεχωριστός σχεδιασμός στο Xperia U

Εφαρμογή για μεταφορά μεγάλων αρχείων στο Facebook

Στις 6 Ιουνίου η παγκόσμια έναρξη του IPv6

Τρία εκατομμύρια iPad μέσα σε 3 μέρες!

Μειώνεται το ενδιαφέρον των developers για το Android

Τρεις σειρές καρτών γραφικών σε τρεις μήνες

Αργεί να φορτιστεί πλήρως η μπαταρία του νέου iPad

Νέος «τσάρος» ο Σαχνινίδης | Δημοσκόπηση | Εγκύκλιοι για ρύθμιση οφειλών σε Ταμεία και σύνταξη μητέρων | Come back διαγραφέντων σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ | Εφάπαξ | Κόμμα Ανέργων!

Ρύθμιση οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία - Συνταξιοδότηση μητέρων ανηλίκων
Εγκύκλιο για τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προς τα ασφαλιστικά Ταμεία με νέο προσωρινό διακανονισμό που παρέχει έκπτωση 40% επί των προσθέτων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης μέχρι 31-12-2011 οφειλής τους, απέστειλε σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία ο υπουργός Εργασίας. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Μαρτίου για την υποβολή της αίτησης υποβολής στη ρύθμιση και η 30 Απριλίου για την καταβολή του συνόλου της οφειλής ή της πρώτης δόσης.
Επίσης, νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που εκδόθηκε σήμερα, παρέχει διευκρινίσεις, για τη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα παιδιά, οι οποίες είναι ασφαλισμένες στα πρώην Ειδικά Ταμεία, πριν την 1.1.1983. Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο για τη ρύθμιση οφειλών με τα Ασφαλιστικά Ταμεία...
περισσότερα

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Φ. Σαχινίδης
Ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού. Το μεσημέρι ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Το βιογραφικό του νέου «τσάρου» της οικονομίας και γιατί ανέλαβε τώρα καθήκοντα...
περισσότερα

Δημοσκόπηση VPRC: Προβάδισμα της ΝΔ, άνοδος αριστεράς και ακροδεξιάς
Δέκα μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και...14 μονάδες πίσω από την αυτοδυναμία, στο 36% τα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς, στο 11% το κόμμα του Π. Καμμένου, κάτω από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή ο ΛΑΟΣ (!), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα». Δεν καταγράφεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση το κόμμα των Κατσέλη- Καστανίδη, ενώ εξαιρετικά ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν...
περισσότερα

Εγκρίθηκε η δανειακή σύμβαση - 12 διαγραφέντες από ΠΑΣΟΚ & ΝΔ υπερψήφισαν...
Με ισχυρή πλειοψηφία 213 θετικών ψήφων σε σύνολο 292 βουλευτών και 79 αρνητικών ψήφων, έγινε νόμος του κράτους η δανειακή σύμβαση με ονομαστική ψηφοφορία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών καθώς αναμένεται να καθορίσει την επανάκαμψή τους ή όχι σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ποιοι είναι οι πέντε διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ που «ανένηψαν» και ποιοι οι επτά διαγραφέντες της ΝΔ. Ποιοι απουσίαζαν επιδεικτικά. Πώς ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Στο μεταξύ, σημείο αιχμής αποτέλεσε και η ψήφιση της αμοιβής των αντιπροσώπων που συμμετείχαν στο PSI και στο IIF, συνολικού ύψους 7,4 εκατ...
περισσότερα

Πέντε διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ
Τη διεύρυνση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού με την ένταξη στις δυνάμεις της, των διαγραφέντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητων, Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Γιώργου Παπαμανώλη και Οδυσσέα Βουδούρη, αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία η Κ.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς. Εμπλοκή φημολογείται ότι προέκυψε σήμερα με βουλευτή καθώς η τοπική οργάνωση της ΔΗΜΑΡ, αποφάσισε να κατεβάσει άλλο υποψήφιο...
περισσότερα

Νέο σενάριο για εκλογές 13 Μαΐου, λόγω φόβου επεισοδίων την Πρωτομαγιά!
Νέα δεδομένα φαίνεται να έχουν μπει στο τραπέζι των άτυπων διαπραγματεύσεων που γίνονται για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι κάλπες θα στήνονταν στις 6 Μαΐου με... αουτσάιντερ την 29η Απριλίου, τώρα φαίνεται πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι εκλογές να πραγματοποιηθούν τελικά στις 13 Μαΐου. Δηλώσεις που αφήνει το θέμα ανοικτό υποδηλώνοντας ότι η ΝΔ δεν θα βάλει «βέτο» έκανε και ο εκπρόσωπός της Γ. Μιχελάκης...
περισσότερα

Μείωση της τιμής της βενζίνης; - Επανεξετάζεται ο φόρος κατανάλωσης
Ελπίδες για μείωση της τιμής των καυσίμων στην Ελλάδα δημιουργεί η πληροφορία ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επανεξετάσει το ύψος του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στη βενζίνη! Και ενώ το ΙΝΚΑ δηλώνει ότι μεσοσταθμικά η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο, η κυβέρνηση φέρεται να...
περισσότερα

Κουτρουμάνης: Η επόμενη κυβέρνηση αποφασίζει για το εφάπαξ
«Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι και θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ώστε να μην επανέρχονται θέματα που αφορούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», σημείωσε σήμερα, Τετάρτη, το πρωί ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις για το τι θα συμβεί με το εφάπαξ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση, αλλά ...
περισσότερα

Την είσοδό του στη Βουλή θα διεκδικήσει το Κίνημα Ανέργων!
Την είσοδό του στη Βουλή θα διεκδικήσει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές το Κίνημα Ανέργων, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπός του, Γαβριήλ Αβραμίδης. Απευθυνόμενος στους χιλιάδες ανέργους που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, απηύθυνε κάλεσμα με στόχο την κατάρτιση ψηφοδελτίων και την είσοδο του σχήματος στη Βουλή. Οι θέσεις...
περισσότερα

Πρόταση νόμου Καστανίδη - Κατσέλη για δάνεια & αναστολή πλειστηριασμών
Πρόταση νόμου υπέρ των ευπαθών επαγγελματιών , εργαζομένων και ανέργων, κατέθεσαν από κοινού στη Βουλή, οι εκπρόσωποι της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λ. Κατσέλη και Χ. Καστανίδης. Επίσης σήμερα σε συνέντευξη Τύπου δήλωσαν παρόντες στις εξελίξεις και στις εκλογές και μετά από αυτές. Στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν στη Βουλή, ζητούν «κούρεμα» ύψους 30%, όλων των καταναλωτικών, επαγγελματικών και στεγαστικών δανείων, των...
περισσότερα

Στη Βουλή η συζήτηση για το Ελληνικό και το πρόγραμμα «Ήλιος»
Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικό και το πρόγραμμα «Ήλιος», την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2009/28/ΕΚ για την προώθηση χρήσης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές και την ενσωμάτωση Οδηγίας για τα βιοκαύσιμα (2009/30/ΕΚ). Το νομοσχέδιο προκαλεί αντιδράσεις από φορείς της αγοράς, οι οποίοι θεωρούν ότι παραμένουν αρκετοί περιορισμοί στην αξιοποίησή του. Παράλληλα ...
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές ). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα
Δεν υπάρχουν συνεπώς «καλοί» και «κακοί», ούτε «ανάλγητοι» που πήραν μέτρα για να τιμωρήσουν τους Έλληνες. Όλοι αγωνιούμε και όλοι υφιστάμεθα τις επιπτώσεις λανθασμένων επιλογών και ερασιτεχνικών χειρισμών που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. [...]
Στο 10% η διαφορά

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 22,5%, έναντι 12,5% του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, 12% του ΣΥΡΙΖΑ, 11,5% της Δημοκρατικής Αριστεράς, 11% των Ανεξάρτητων Ελλήνων, 3,5%. [...]

Χέρι- χέρι στο 35% ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία - "Παίζει εν ου παικτοίς", ο Παπαδήμος με τις εκλογές - Την βίασαν, την περιέλουσαν με βενζίνη και της έβαλαν φωτιά

Χέρι- χέρι στο 35% ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία
"Παίζει εν ου παικτοίς", ο Παπαδήμος με τις εκλογές

Το έλλειμμα του 2009 προκαλεί σεισμούς στη Βουλή

Νίπτει τας χείρας του ο Αλογοσκούφης για το έλλειμμα του 2009, ρίχνοντας τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ

Μέχρι και ισόβια στον Λαυρεντιάδη

Την βίασαν, την περιέλουσαν με βενζίνη και της έβαλαν φωτιά

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Ανακοίνωσε τις εκλογές ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
5 χρόνια Piazza del Popolo! Η δημοσιογραφία των πολιτών θέλει ελευθερία

Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στον Έβρο

Νούμερο

Αυτός είναι … Πατριάρχης!!!

3 σενάρια και τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία στις εκλογές!

Πειρατές … ή γιαλαντζί πειρατές;

3η θέση στο 20ο Κύπελλο Αναρρίχησης για τον Ορειβατικό Σύλλογο Κομοτηνής

Με αποχή απειλούν από τις εκλογές η ΠΟΕ-ΟΤΑ εάν δεν πάρουμε επίδομα

«Γράμμα σ’ ένα παιδί» με τη Ζέτα Δούκα από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Κόμμα είναι αυτό;...

Η Πωλίνα Λάμψα ήταν και golden girl στο ΠΑΣΟΚ! Χρεοκοπημένο κόμμα με χρυσοπληρωμένα στελέχη

Δημιουργείται Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στο Δήμο Κομοτηνής

Με 16 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου

Υποδομές στους συνοριακούς σταθμούς και τις μαρίνες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Ερώτηση για την φημολογούμενη υποβάθμιση του Ογκολογικού Τμήματος στην Καβάλα κατέθεσε ο Εμινίδης

Εξομοίωση των εθελοντών με τους λοιπούς αξιωματικούς ζητά η Ελένη Τσιαούση

Η γνώμη του Στυλιανίδη για το κόμμα του Καμμένου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου

Προς υλοποίηση η επένδυση της Energean για το πετρέλαιο στην Καβάλα

Κοροϊδεύουν τον κόσμο!

Επιστροφή Σάκη Σταυρίδη στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ

«Ψαλίδι» στο εφάπαξ | Στη Βουλή η δανειακή | Αναβολή στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου; | Εγκληματικότητα στην Αθήνα

Έρχονται περικοπές μέχρι και 30% στο εφάπαξ στο πλαίσιο του νέου μνημονίου
Χωρίς τέλος μοιάζουν να είναι ο περικοπές που προκύπτον από το νέο μνημόνιο, στο στόχαστρο του οποίου εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις, είναι και οι εφάπαξ αποζημιώσεις στο δημόσιο, τη ΔΕΗ, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες, τον ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τα εφάπαξ αναμένεται να μειωθούν από 10% έως και 30%, αν και ο υπουργός Εργασίας διέψευσε ότι υπάρχουν προβλέψεις για περικοπές αυτού του επιπέδου. Εν τω μεταξύ, με άλλες δηλώσεις που έκανε ο κ. Κουτρουμάνης, είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να συμψηφιστεί το εφάπαξ με τις οφειλές από δάνεια σε τράπεζες. Μάλιστα, ο υπουργός είχε επαφές ...
περισσότερα

Στην Ολομέλεια της Βουλής η νέα δανειακή σύμβαση - Συλλαλητήρια από το ΚΚΕ
Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται απόψε η νέα δανειακή σύμβαση, η οποία θα επικυρωθεί και επίσημα με ψηφοφορία, μια μέρα μετά την πρώτη... εκταμίευση χρημάτων! Την ίδια ώρα που ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή (και έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί πώς θα ψηφίσουν κάποιοι διαγραφέντες από τη ΝΔ βουλευτές) συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνει το ΚΚΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας ...
περισσότερα

Αντίθετη η ΝΔ με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου;
Στις «καλένδες» το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου; Την πληροφορία ότι η Ν.Δ έθεσε «βέτο» στο νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή για ψήφιση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, δημοσιεύει επικαλούμενο ασφαλείς πηγές, το ΑΠΕ. Επικαλείται αντιρρήσεις της ΝΔ, διότι για ένα τόσο μεγάλο σε έκταση νομοσχέδιο με καθοριστικές για τη Δημόσια Διοίκηση διατάξεις δεν είχε ζητηθεί η γνώμη της, ούτε υπήρξε επαρκής χρόνος για να εκφράσει τις απόψεις. Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο. Και η εγκύκλιος για τις μετατάξεις...
περισσότερα

Επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας στην Αθήνα ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης
Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Ο υπουργός, ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και, μάλιστα, του γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας και τον έλεγχο του μεταναστευτικού κύματος. Τι περιλαμβάνει...
περισσότερα

Βενιζέλος στην Κ.Ο ΠΑΣΟΚ: Ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα
«Κάποιοι ζητούν μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση, εμείς ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα και έχουμε την υποχρέωση αυτό να το πετύχουμε. Και θα το πετύχουμε γιατί το πιστεύουμε. Η Ελλάδα και οι Έλληνες θα νικήσουμε», είναι η φράση αισιοδοξίας με την οποία έκλεισε την πρώτη του ομιλία ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και εγκαινιάζοντας ανεπίσημα την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Τί είπε για την προεκλογική εκστρατεία, τη ΝΔ και την Αριστερά...
περισσότερα

Νομοσχέδιο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος - Νέα Εταιρική Μορφή - Σήματα Προϊόντων και Υπηρεσιών - Μεσίτες Ακινήτων - Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και άλλες διατάξεις». Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η ολική άρση του καμποτάζ, βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων, θεσπίζεται μια νέα εταιρική μορφή, τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο του σήματος προϊόντων και υπηρεσιών, ρυθμίζεται..
περισσότερα

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» οι βουλευτές Μ. Ιατρίδη και Π. Μελάς
Την προσχώρηση ακόμη δύο πρώην βουλευτών της ΝΔ στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ανακοίνωσε σήμερα, ο επικεφαλής του κόμματος, Πάνος Καμμένος. Πρόκειται για τη Μίκα Ιατρίδη και τον Παναγιώτη Μελά, με τους οποίους η κοινοβουλευτική δύναμη των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανεβαίνει στους 9 βουλευτές, όπως είπε ο κ. Καμμένος και αναμένεται ο δέκατος για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική ομάδα ...
περισσότερα

Κινητικότητα ανεξάρτητων βουλευτών - Αποχωρήσεις και προσχωρήσεις
Συνεχίζονται οι παραιτήσεις βουλευτών από κόμματα προκειμένου να προσχωρήσουν σε άλλα αλλά και η συνεργασία ανεξάρτητων βουλευτών σε κόμματα, ενώ άμεσα - όλα δείχνουν - ξεκαθαρίζουν και θέματα διαγραφέντων στα δύο μεγάλα κόμματα. Οι τελευταίες πληροφορίες που αφορούν τις προσχωρήσεις βουλευτών στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», την «Κοινωνική Συμφωνία» τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και τη ΝΔ, έχουν ως εξής...
περισσότερα

Ευθύνες σε όσους πιστοποιούσαν αναπηρίες «μαϊμού» - Θα επιστραφούν τα χρήματα
Ευθύνες σε γιατρούς, αλλά και στις δημοτικές αρχές επέρριψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα που δίνονταν σε άτομα τα οποία δεν τα δικαιούνταν. Ο κ. Λοβέρδος, είπε ότι μετά από την απογραφή, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων από όσους δεν δικαιούνταν τα επιδόματα. Παράλληλα, όπως είπε θα ξεκινήσει και η διαδικασία της απόδοσης...
περισσότερα

Δεν αλλάζουν οι εκλογικές περιφέρειες - Πριμ 50 εδρών στο πρώτο κόμμα
Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα το Π.Δ του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο δεν αλλάζουν οι εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Οι εκλογές θα διενεργηθούν για πρώτη φορά με τον εκλογικό νόμο που πριμοδοτείται αντί για 40 που ίσχυε μέχρι τώρα, με 50 έδρες το πρώτο σε ψήφους κόμμα, για να σχηματίσει το πρώτο σε ψήφους κόμμα αυτοδύναμη κυβέρνηση θα πρέπει...
περισσότερα

eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
Οι θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικότερα θέματα εγχώριας πολιτικής επικαιρότητας - πολιτική αρθρογραφία, δημοσκοπήσεις και η μεγαλύτερη «Τράπεζα Πληροφοριών» στην Ελλάδα, για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ειδικά στελέχη), τη βουλή, την ευρωβουλή, τα κόμματα (διάρθρωση οργάνων), την αυτοδιοίκηση (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, σύμβουλοι, επιτροπές ). Επίσης, οι διοικήσεις αιρετών και διορισμένων φορέων, οργανισμών και συνδικαλιστικών οργάνων...
περισσότερα

www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τράπεζες;

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τράπεζες;
69.000.000 ευρώ τα μυστικά κονδύλια 4 υπουργείων!
Μισθολογικά μπόνους σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών
Σε λειτουργία η υπηρεσία υποβολής Πιστοποιητικών Φορολογικού Ελέγχου
Cosmote: Ολοκληρωμένες λύσεις για επαγγελματίες
Ισραήλ και παλαιστινιακές Αρχές «παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα» λέει ο ΟΗΕ
Δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα με την εκλογική νομοθεσία
«Νέα αρχή και για τους δύο μας» είπε ο Γ.Παπανδρέου δίνοντας τη σκυτάλη στον Ευ.Βενιζέλο
Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό από την Εκκλησία προωθούν βουλευτές
Με πυρά κατά Σαμαρά ο Χρ.Ζώης ανακοίνωσε την προσχώρησή του στους Ανεξάρτητους Έλληνες
Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτέλεσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ
Alpha Bank: Κάτω του 1% ο πληθωρισμός τους επόμενους μήνες
Τρ. Πειραιώς: Στήριξη των επιχειρήσεων σε συνεργασία με ΕΤΕΑΝ
Οριστική η αυλαία στον "γάμο" Alpha Bank- Eurobank, μετά το PSI
Alpha Bank: Μαζί … και στην αναδάσωση!
Eurobank:Νέο υποκατάστημα στην καρδιά του Λονδίνου
Τεράστιες δυσκολίες ρευστότητας σε Νοσοκομείο…
Νέα σενάρια για deal Alpha Bank και EFG Eurobank…

H φούσκα των παραγώγων

Το Νοικοκύρεμα και οι προκλήσεις της PC SYSTEMS

Το βασικό συμπέρασμα της χθεσινής αργίας στη Wall Street…

Τετράωρη εργασία με 293 ευρώ!!! - Πρώτα οι κάλπες και μετά οι περικοπές στο εφάπαξ - Hurriyet Daily News:Το 1/3 της Ελλάδας πωλείται

Παπαδήμος: Να διασώσουμε το κέντρο της Αθήνας
Το ΔΝΤ αμφιβάλει για την αποτελεσματικότητα του νέου προγράμματος διάσωσης

Τετράωρη εργασία με 293 ευρώ!!!

Πρώτα οι κάλπες και μετά οι περικοπές στο εφάπαξ

Hurriyet Daily News:Το 1/3 της Ελλάδας πωλείται

Ο Φίλιππος Σαχινίδης νέος τσάρος της οικονομίας

Οι άνεργοι κατεβαίνουν στις εκλογές

Πέθανε ο δικηγόρος του Αριστοτέλη Ωνάση

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -Ποιον ξάφνιασαν οι καταγγελίες κατά της Goldman;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ποιον ξάφνιασαν οι καταγγελίες κατά της Goldman;
Ο φόβος του πετρελαίου

Οχι, δεν σώθηκε ακόμη το ευρώ
Στο «κόκκινο» οι ελληνικές επιχειρήσεις
Συνέχεια στα κέρδη για έκτη ημέρα στο ΧΑ

Όταν η Ελλάδα άλλαξε γενιά...

Όταν η Ελλάδα άλλαξε γενιά…
Η εκλογή Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή του παραδοσιακά συντηρητικού πόλου του πολιτικού φάσματος, ήταν ένα τόλμημα που δεν μιμήθηκε ποτέ η αυτοαποκαλούμενη «προοδευτική» παράταξη. [...]
Μια χώρα… χωρίς Υπουργό Οικονομικών

Βρέθηκε για περίπου 48 ώρες χωρίς Υπουργό Οικονομικών. Από τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπέβαλε την παραίτησή του, μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το Μέγαρο Μαξίμου άργησε χαρακτηριστικά να καταλήξει στον διάδοχό του [...]
Η εξέγερση έφτασε… στην αυλή της Μέρκελ

Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που περιφέρει ανά την Ευρώπη, με τη… σύμφωνη γνώμη του Νικολά Σαρκοζί, εξελίσσεται στο κεντρικό σημείο αναφοράς των πολιτικών και ιδεολογικών αναμετρήσεων που έρχονται, ξεκινώντας από τη Γαλλία. [...]
Η Ισπανία δεν είναι… Ελλάδα

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος των κυβερνήσεων του Χοσέ Μαριά Αθνάρ, ο οποίος καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, για την παραπάνω… ανάρμοστη σχέση με τον δημοσιογράφο που είχε επιφορτιστεί να γράφει τις πολιτικές ομιλίες του. [...]
Μια εικόνα που.. θα ξαναδούμε

Η χειραψία Παπαδήμου-Σαμαρά λοιπόν, αναμένεται να επαναληφθεί σε μερικές εβδομάδες από σήμερα. Τότε που ο μεταβατικός πρωθυπουργός θα παραδίδει τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου σε έναν ηγέτη που θα έχει την έγκριση του ελληνικού λαού. Νωπή και ισχυρή εντολή. [...]

Η δεύτερη πράξη της ελληνικής τραγωδίας

Η δεύτερη πράξη της ελληνικής τραγωδίας
Η κλασική ελληνική τραγωδία έχει τρεις πράξεις. Η πρώτη πράξη περιγράφει την κατάσταση. Αλλά μόνο στη δεύτερη ο μύθος φτάνει στην κορύφωσή του. Στη σημερινή Ελλάδα, η επιβολή ‘εθελοντικών’ ζημιών στους ιδιώτες πιστωτές της χώρας αντιπροσωπεύει απλά το τέλος της αρχής. Η πραγματική τραγωδία ακόμη περιμένει να ξεδιπλωθεί.
Συνέχεια
Ελληνικές τράπεζες πίσω από τα χθεσινά δάνεια από την ΕΚΤ
Οι τράπεζες άντλησαν 11,5 δισ. ευρώ σε δάνεια μιας ημέρας από την ΕΚΤ την Τρίτη, αύξηση που οι ειδικοί αποδίδουν σε ελληνικές τράπεζες που προσπαθούν να διαχειριστούν τις ταμειακές τους ανάγκες. Συνέχεια

Η "θαμπή συγγνώμη" και οι εκλογές

Η “θαμπή συγγνώμη” και οι εκλογές
Ο ηττημένος της εσωκομματικής κάλπης του 2007, δεν πιστεύει στην ιστορική ανάγκη κατεδάφισης και επανασύστασης του ΠΑΣΟΚ. Προσπαθεί απλώς να εμφανιστεί ως αποτελεσματικότερος διαχειριστής. [...]
Να… καταργήσουμε τις εκλογές

Προανήγγειλε, πρώτος απ’ όλους την υποψηφιότητά του για την ηγεσία, και μετά… ξεχάστηκε, μέχρι τελικά να ανακοινώσει… στο όρθιο ότι στηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όπως και όλοι οι άλλοι λεγόμενοι «κορυφαίοι». [...]
Εκεί που είσαι, ήμουν…

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν, όσο κι αν κάτι τέτοιο φάνταζε παράταιρο, σύμφωνα με τα πάθη και την ένταση του 2007. Το Μνημόνιο ωστόσο είχε άλλες βουλές. Όπως και το ΠΑΣΟΚ. Έστω κι αν ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την ταύτιση των δυο… κακών. [...]
Σε ποιο ΠΑΣΟΚ προεδρεύει ο Βενιζέλος;

Είναι προφανές- αλλά ίσως η επιβεβαίωση της κάλπης να το κάνει εμφανές- ότι το πολιτικό σύστημα με όρους μεταπολίτευσης βαίνει προς το τέλος του. Ακόμα και τα ποσοστά βαίνουν μειούμενα. [...]
Ο Ηλίας Παπαγεωργίου “έφυγε”

Οι φίλοι του, αισθανόμαστε ήδη την απουσία του. Σαν να βρίσκεται, όπως συνήθιζε, σε ταξίδι στο εξωτερικό. Σήμερα, που κηδεύεται, θα καταλάβουμε ότι δεν θα γυρίσει. [...]
Πόσο δίκιο είχε ο Μητσοτάκης

Σε δυο μόλις χρόνια τον απέλυσαν (όλοι ξέρουμε ποιοί) και τον περιφρόνησαν και τον πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας και δεν ρώτησαν καν πως τα πάει με την υγεία του, πως τα βολεύει με το ποδήλατο, με το κανό του. Τίποτα! [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
ΤΕΛΟΣ Η ΠΛΑΣΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ... "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ"!
Η διάσπαση του ΕΔΕΣ Αθηνών - μέρος Α'

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Φέρνουν Δερβίσηδες στα Γιάννενα παραμονή 25ης Μαρτίου!

Διονύσιος Σολωμός, Έργα

Το σενάριο είναι φρικιαστικό…όμως θα το πολεμήσουμε μέχρι εσχάτων!

2.000.000 ευρώ (προεκλογικά) σε ΜΚΟ για την ... προστασία του καταναλωτή!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μυστήριο με το Αμερικανικό οχηματαγωγό μετέφερε, τανκς, οχήματα και βαρέα όπλα με βιτρίνα.... Jeep Cherokeee! Πώς βρέθηκε στην Ελευσίνα αφού πήγαινε Σ. Αραβία;

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ????...Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ... Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΡΑΨΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ ....(videos)

Το ερώτημα δεν είναι πώς θα φύγει η σημερινή ανελεύθερη κατάσταση , αλλά πώς δεν θα ξανάρθει

ΓΙΑΤΙ ΤΟ KONTRA "EΚΟΨΕ" ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ"2

Στο στόχαστρο Τούρκων ελληνικά λιμάνια »

www.marketbeast.gr
Στο στόχαστρο Τούρκων ελληνικά λιμάνια »
Πυρά Δασκαλόπουλου κατά της «σταλινικής και μηδενιστικής» Αριστεράς »
Πωλητήριο για το γκολφ στο Αφάντου της Ρόδου »
ΕΟΠΥΥ: Πλήρης αποπληρωμή των φαρμοκοποιών για τον Ιανουάριο »
«Εξω από την ΕΕ η φτώχεια θα είναι οριστική» λέει ο ΣΕΒ »
Νοβότνι: Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα επενδύσεις »
Γκάιτνερ: «Οχι» στην υπερβολική λιτότητα στην Ευρώπη »
Πρόοδος στον προϋπολογισμό, ανησυχία για τουρισμό, εξαγωγές »

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Κακοκυβερνησία ή ακυβερνησία; Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!
ORWELL 1984 "RELOADED": The NSA Is Building the Country’s Biggest Spy Center

Μπορεί να είναι καθηγητής και να διδάσκει τα ελληνόπουλα ένας καταχραστής δημοσίου χρήματος; Διώξτε τον!

Δεν υπάρχει βενιζέλεος

Δημοκρατική Επανάσταση

Ν. Νικολόπουλος: Αβοήθητη η ελληνική μειονότητα στα Σκόπια

Επίθεση τουρκικής αστυνομίας σε διαδηλωτές με πραγματικές σφαίρες Σκηνές εμφυλίου πολέμου στην ανατολική Τουρκία.

Φιλοϊσλαμικές οργανώσεις χρηματοδοτούν στην Θράκη την μαντίλα

H πρόβα της Κουρδικής Άνοιξης στην Τουρκία! Παρακολουθείστε με προσοχή το έργο...

Σφοδρή επίθεση Παπακωνσταντίνου στη ΝΔ

Μα ποιοι είναι επιτέλους;

Ζαν Μαρί Λεπέν: «Το πρώτο εργοστάσιο που θα έπρεπε να κτίσει η Γαλλία, είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής αρ@@@@!»

Τουρκία-Δημοσκόπηση: «Οι μισοί Κούρδοι ζητούν αυτονομία και οι άλλοι μισοί ανεξαρτησία»

Ελλάδα: Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας από NYT

Σχόλιο πρόταση του εκ Χαλκίδος Σταύρου Ψυχογιού

Οι γάιδαροι, οι πολιτικοί και το τσιμέντο ταχείας πήξεως!!!

Γιατί συνεχίζονται οι αλβανικές προκλήσεις;

Θα κηρύξει o Μπαρζανί την ανεξαρτησία του Νότιου Κουρδιστάν με την ευκαιρία του φετινού Νεβρόζ;

Η Τουρκία προορισμός μετανάστευσης-Παράνομοι οι περισσότεροι

Επί τάπητος η στρατηγική για την ενέργεια

Κατασπατάληση πόρων του ΕΛΓΑ

Λίγο χιούμορ δεν βλάπτει: Το δράμα της απλήρωτης υπαλλήλου του ΠΑΣΟΚ

Συρία: Έφτασαν οι ειδικοί του ΟΗΕ και πλοίο της Ρωσίας με αντιτρομοκρατική μονάδα, διάψευση από Τουρκία

Ιστορίες ελληνικής γραφειοκρατικής «τρέλας» στους New York Times Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Στο Αιγαίο βγάζει και πάλι το «Πίρι Ρέις» η Αγκυρα

213 "ναι" και 79 "οχι" - Θα πληρώσουμε 7,4 εκ. ευρώ τον Νταλάρα και τους υπολοίπους για την έκβαση του PSI!!! - Αποχώρησε από το ΛΑΟΣ, λόγω εμπλοκής του ονόματός της σε ροζ ιστορία -

Θα πληρώσουμε 7,4 εκ. ευρώ τον Νταλάρα και τους υπολοίπους για την έκβαση του PSI!!!
Τζωρτζάκης: «Τόσα χρόνια σπαταλούσαμε πόρους για συστήματα πληροφορικής χωρίς αποτέλεσμα»

213 "ναι" και 79 "οχι"

Εκλογές την άνοιξη του 2013 θέλει ο Χρυσοχοϊδης

Στις 29 το ραντεβού με την κάλπη και στις 30 με την εφορία!

Αποχώρησε από το ΛΑΟΣ, λόγω εμπλοκής του ονόματός της σε ροζ ιστορία

Οι Μερκοζί γνώριζαν για το δημοψήφισμα του ΓΑΠ

Δεκάδες τα κτίρια που κατεδαφίσθηκαν λόγω του ισχυρού σεισμού στο Μεξικό

Μέλος της Αλ Κάϊντα ο δράστης των πολλαπλών δολοφονιών στην Τουλούζη

Περίπατος του Παναθηναϊκού στο Ισραήλ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):
-Μιλώντας για ζεϊμπέκικα και κανό περισσότερα…
Ελεύθερη Ζώνη

Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα. 
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα
Τηλ. 210-3643601

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Δυσλεξία - Διάσπαση προσοχής - Μαθησιακές δυσκολίες

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΣΕΡΡΑ»

Μια χρυσή λίρα σε νεογέννητα από τον δήμο Τραπεζούντας για τα Ποντιακά ονόματα

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ «Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ»