Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

👻 Πώς να δείξουμε στα παιδιά μας να ξεπερνούν τους φόβους τους



ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ
ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙZΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥ
10+1 βιβλία για να το πετύχετε!
Υπάρχουν φορές που βλέπετε το παιδί σας να ανησυχεί υπερβολικά,
να φοβάται και τη σκιά του και να πανικοβάλλεται με το παραμικρό;
Μην αψηφάτε τα συναισθήματά του. Είτε τα θεωρείτε λογικά είτε παράλογα και υπερβολικά, τα συναισθήματά μας είναι δικά μας! Οφείλουμε να μάθουμε
να τα αναγνωρίζουμε και να τα τιθασεύουμε όταν αυτά μας κάνουν κακό.
Εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις… Πράγματι. Μπορεί όμως
ένα βιβλίο –ή και περισσότερα– να σας βοηθήσουν. Δείτε παρακάτω
τις προτάσεις μας και αναζητήστε στο eshop μας ή στο βιβλιοπωλείο
της περιοχής σας τους τίτλους που ταιριάζουν στην ηλικία του παιδιού σας.

Πώς να τρομάξεις ένα τέρας
Γιάνα Μπάουερ
εικονογράφηση: Mάλγκοσια Ζάτζακ
Υπάρχει τέρας κάτω από το κρεβάτι σου; Μην ανησυχείς καθόλου, γιατί τρέμει τις μπάντες των χάλκινων! Δεν έχεις παρά να παίξεις δυνατά κάποιο εμβατήριο.
Ένα εικονογραφημένο βιβλίο, μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και ανατροπές, που θα καθησυχάσει τα μικρά παιδιά και θα τα ανακουφίσει από τους φόβους και τις ανησυχίες που έχουν σε αυτή την ηλικία.
14,40 € → 12,96€
Τα ΜΑΛΛΙΑΡΑ τέρατα είναι τα πιο άγρια, τα πιο πονηρά και τα πιο τρομακτικά απ’ όλα. Χαμογέλασα στον Φίλιπ. «Ξέρω πώς να το ξαποστείλω».
Καθάρισα τον λαιμό μου και άρχισα να απαγγέλλω ένα φριχτό ποίημα.
Ένα ποίημα που κάνει τα μουστάκια κάθε μαλλιαρού τέρατος να τρέμουν από τρόμο.

Σειρά: Το μικρό βιβλίο των συναισθημάτων
Μερικές φορές ανησυχώ
εικονογράφηση: Μαρί Παρουί Τι σε απασχολεί;
Μόλι Πότερ
εικονογράφηση: Σάρα Τζένινγκς
Ένα διαδραστικό βιβλίο που μπορείτε να διαβάσετε μαζί με το παιδί, για να το βοηθήσετε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες του. Με κινούμενα μέρη, πρακτικές οδηγίες και απλές δραστηριότητες. Όλοι ανησυχούμε για διάφορα πράγματα, και αυτό είναι φυσιολογικό! Τα παιδιά όμως χρειάζονται βοήθεια για να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τα δυσάρεστα συναισθήματα. Στο βιβλίο αυτό θα βρουν χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους με πρακτικούς τρόπους.
8,80 € ► 4,00 €
9,90 € ► 8,91 €


Σειρά: Τα παιδιά μπορούν
Οι ανησυχίες δεν είναι για πάντα
Ελίζαµπεθ Βέρντικ
εικονογράφηση: Μαριέκα Χέινλεν Νίκησε τους φόβους σου
Τζιλ Χάσον
εικονογράφηση: Σάρα Τζένινγκς
Όλοι ανησυχούμε κάποιες φορές, και τα παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση. Το βιβλίο αυτό εξηγεί τι είναι οι ανησυχίες, πώς αισθανόμαστε όταν ανησυχούμε και πώς μπορούν να κάνουν τις ανησυχίες τους όλο και πιο μικρές. Όλα τα παιδιά φοβούνται κάποιες φορές, από το σκοτάδι και τα τέρατα µέχρι κάτι που µπορεί να συµβεί. Το βιβλίο αυτό θα τους δείξει κάποιες τεχνικές ώστε βήµα βήµα να περιορίσουν τους φόβους τους και να τους διαχειριστούν.
8,80 € ► 7,92 €
11,00 € ► 9,90 €

Σειρά: Ο Μαξ και το κουνέλι
Δε σε φοβάμαι, λύκε!
Αστρίντ Ντεμπόρντ
εικονογράφηση: Πολίν Μαρτέν Μια στάλα θάρρος
Νίκολα Κίνεαρ
Απόψε ο κακός λύκος έρχεται ξανά στο δωμάτιο του Μαξ. Ευτυχώς όμως, το αγοράκι έχει μερικές ευφάνταστες ιδέες για να τον ξεφορτωθεί… Ένα βιβλίο που με πολύ χιούμορ δείχνει στα παιδιά πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. Μπορεί ένα κουνέλι που δεν τολμάει να βγει από το σπίτι του να δείξει μια στάλα θάρρος; Ο Λόγκαν ξεκινάει για την πρώτη του περιπέτεια και δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένος γι’ αυτό. Έξω όμως τον περιμένει ένας εκπληκτικός κόσμος, αρκεί να βρει το κουράγιο να τον ανακαλύψει…
7,70 € ► 6,93 €
15,50 € ► 13,95 €

Οι σαράντα εφιάλτες
Ευγένιος Τριβιζάς
εικονογράφηση: Βαγγέλης Ελευθερίου
Όλοι μας βλέπουμε εφιάλτες, ιδίως άμα τρώμε με τις ώρες πτι φουρ και πάστα φλώρες. Ποιος δεν έχει ακούσει ένα μουγκρητό να έρχεται από την κουζίνα ή δεν έχει δει μια ουρά δράκου να σαλεύει πίσω από την κουρτίνα; Ποιος δεν έχει δει ένα πλοκάμι να προβάλλει κάτω από το κρεβάτι ή δεν έχει νιώσει ένα κρύο άγγιγμα στην πλάτη;
Ένα βιβλίο που διασκεδάζει τα παιδιά και τα βοηθάει να μιλήσουν με τους δικούς τους τρόπους για τους εφιάλτες, τις φοβίες και τις ανησυχίες τους.
17,70 € → 15,93€

Βασιλιάς στο κρεβάτι μου
Γιάσπερ Ντρίζεν
εικονογράφηση: Άρον Ντέκστρα Μαμά! Τα τέρατα!
Λιλιάνα Σινέτο
εικονογράφηση: Πόλι Μπερνατέν
Ο Άρον ένα βράδυ που δεν κοιµάται βρίσκει ένα τέρας κάτω από το κρεβάτι του. Τόσον καιρό έτρωγε τους εφιάλτες του για να µπορεί το αγόρι να κοιµάται καλά. Τώρα όµως χόρτασε και θέλει να βγει από την κρυψώνα του. Έλα όµως που έχει φουσκώσει και δεν χωράει! Θα µπορέσει ο Άρον να βοηθήσει το τέρας; Και θα τολµήσει να κοιµηθεί χωρίς αυτό κάτω απ’ το κρεβάτι του; Φοβόμουν πολύ. Στο κάτω κάτω, ποιος θέλει να πάει για ύπνο όταν ΕΚΕΙΝΑ κρύβονται στο σκοτάδι; Φαντάσματα που αφήνουν πίσω τους ιστούς αράχνης, μάγισσες με ανακατεμένα μαλλιά και καλικάντζαροι με πελώρια στόματα γεμάτα πράσινα σάλια. Στην πραγματικότητα όμως τα τέρατα ήταν εκείνα που έπρεπε να φοβούνται. Γιατί δεν είχαν γνωρίσει τη μαμά μου!
13,30 € ► 11,97 €
12,20 € ► 10,98 €

Σειρά: Οι ιστορίες της κουκουβάγιας
Το γατάκι που φοβόταν τα πάντα
Ερίκ-Εμανουέλ Σμιτ
εικονογράφηση: Μπάρμπαρα Μπρεν
Ο Φορτούνιο το γατάκι είναι πολύ λυπημένος γιατί, αντίθετα από τον αδερφό του, φοβάται τα πάντα. Όμως η κουκουβάγια η Αθηνά τον βοηθά να καταλάβει ότι μόνο εκείνοι που αντιμετωπίζουν τους φόβους τους είναι πραγματικά γενναίοι!
13,30 € → 11,97€
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα σύντομο σημείωμα για τους γονείς όπου γίνεται αναφορά στο θέμα του φόβου και στις ιδέες μεγάλων φιλοσόφων που το προσέγγισαν.
Κανένας δεν γεννιέται γενναίος. Οι άνθρωποι αποδεικνύουν ότι είναι γενναίοι όταν βρεθούν μπροστά σε κίνδυνο. Γενναιότητα δεν σημαίνει να μη φοβάσαι, σημαίνει να ξεπερνάς τον φόβο σου. Επομένως η γενναιότητα προϋποθέτει δύο στοιχεία: τον φόβο και την υπερνίκηση του φόβου.
Αν μπορείς, κοίταξε τον φόβο κατάματα
και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει.
Νίκος Καζαντζάκης