Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΧΙΛΙΕΣ & ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ με την Ανθή Θάνου και το Ζιάντ Ρατζάμπ (στο Αβγό)

Η νύχτα του πεπρωμένου
Αφήγηση: Ανθή Θάνου
Μουσική : Ziad Rajab, Παναγιώτης Κούλελης

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 // Ώρα 21:00
ΤΟ ΑΒΓΟ του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
Kρατήσεις θέσεων και Πληροφορίες
www.music-village.gr
avgo@music-village.gr και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
KΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΔΩ
“κάθε παραμύθι στις χίλιες και μια νύχτες αρχίζει με την εμφάνιση του πεπρωμένου”
Πιέρ Πάολο Παζολίνι
Οι "Χίλιες και Μία Νύχτες" αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή στο δυτικό κόσμο έργα της αραβικής λογοτεχνίας. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρωτοποριακός και πλούσιος ποιητικός λόγος, οι ψαλμωδίες, τα τραγούδια, οι θρήνοι, οι ύμνοι, οι προσευχές, οι επικλήσεις, οι γρίφοι και τα σχόλια που παρέχονται από τους χαρακτήρες των ιστοριών είναι μοναδικά στην αραβική έκδοση της συλλογής. Μερικά είναι σύντομα όσο μία γραμμή, ενώ άλλα εκτείνονται σε δεκάδες γραμμές.
Η ωραία Σαχραζάτ αρχίνησε να λέει ιστορίες και παραμύθια στο χαλίφη Σαχριάρ για να γλιτώσει τη ζωή της.
Μια από τις ιστορίες που αφηγήθηκε στο χαλίφη ήταν κ αυτή του Νουρ Εν Ντιν και της όμορφης σκλάβας του της Ανίς Ελ Γκαλίς. Μια στιγμή ανταμώθηκαν οι ματιές τους και η αγάπη έστησε το δίχτυ της. Μια ματιά και οι καρδιές γέμισαν αναστεναγμούς, βάσανα και καημούς. Μια νύχτα λοιπόν και ... ξετυλίγονται οι σκληρές και συνάμα τρυφερές περιπέτειες τους... η νύχτα του πεπρωμένου!
Περισσότερα για το Ζiad ΕΔΩ
Ανθή Θάνου
Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το 1999 συμμετέχει στην ομάδα Τρισεύγενοι και μπαίνει στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της αφήγησης.
Από το 2002 αφηγείται επαγγελματικά σε συνεργασία πάντα με τον Παναγιώτη Κούλελη, αυτοδίδακτο μουσικό, που τη συντροφεύει στη ζωή και στα παραμύθια
Συνεργάστηκαν και αφηγήθηκαν παραμύθια σε Μουσεία (από το 2009 συνεργάζονται με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης καθώς επίσης και με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, φτιάχνοντας προγράμματα αφήγησης για παιδιά και ενήλικες με αφορμή εκθέματα από τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τους), σε Θέατρα, Μουσικές σκηνές, Πολιτιστικά Κέντρα, Φυλακές, Βιβλιοθήκες (συνεργάστηκαν σε προγράμματα φιλαναγνωσίας βιβλιοθηκών), σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα (Γιορτή παραμυθιού στη Κέα,φεστιβάλ Καλλιπεύκης) και στο εξωτερικό (στο φεστιβάλ της Uzege στη Γαλλία και στο Όσλο).
Συμμετείχαν σε πανεπιστημιακά συνέδρια με αφηγήσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στη Κύπρο. Η Ανθή και ο Παναγιώτης ταξιδεύουν, αφηγούνται, συλλέγουν παραμύθια.
Διοργανώνουν βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης προσπαθώντας να επι-κοινωνήσουν την τέχνη τους και να μοιραστούν ιστορίες με άλλους.
Η Ανθή Θάνου είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης) και του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο CD «Ούτε 'γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» από τις μουσικές εκδόσεις «POLYTROPON».
Οι κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online, εναλλακτικά με αποστολή email στο avgo@music-village.gr ή αποστολή sms στο 6973 578 422.
Οι κρατήσεις θα γίνονται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα αντιστοιχούν σε 50 άτομα.

International Intensive Course for Directors

International Intensive Course for Directors
January 13 - March 3, 2014
The 6-week Lab is open to theatre directors with professional stage experience from different countries interested to find new collaborators and start new projects for professional development at international level. 
As the result of the six-weeks participants will create the performance on the stage of Russian Repertory Theatre. 
Learn about programme and application on http://www.iugte.com/projects/labfordirectors

Τα πιο γραφικά χωριά δίπλα στο νερό.(φωτό)

Πανέμορφοι οικισμοί που καθρεφτίζονται σε γαλήνιες λίμνες και ορμητικούς ποταμούς. hallstattaustia.jpg

Thessaloniki International Film Festival - News



 
FestivalNews #431
Το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε αλλά η κινηματογραφική σεζόν συνεχίζεται στο Ολύμπιον με την ταινία Η Αφροδίτη με τη γούνα του Ρομάν Πολάνσκι που έκλεψε τις εντυπώσεις στις Ειδικές Προβολές των Ανοιχτών Οριζόντων καθώς και την πολυσυζητημένη ταινία Η Ζωή της Αντέλ του Αμπντελατίφ Κεσίς, που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (14-20/11/2013)

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ

Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι
Γαλλία - Πολωνία
2013
 
Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ

Σκηνοθεσία: Αμπντελατίφ Κεσίς
Γαλλία
2013
 
 
 
Το ΦΚΘ ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα!
Mέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις το 54ο ΦΚΘ φέρνει το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες. Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες και Φλώρινα θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 54ου ΦΚΘ.
26ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το 26ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διοργανώνουν τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Θεσσαλονίκη. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται ως τις 17 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.

Χρήστος Ζερεφος-Παναγιώτης Τέτσης "Το χρώμα του καιρού και του κλίματος"

14/11 Διάλεξη
«Το χρώμα του καιρού και του κλίματος»

Ομιλητές
καθηγητής Χρήστος Ζερεφός,
ακαδημαϊκός
Παναγιώτης Τέτσης,
ζωγράφος, ακαδημαϊκός
Ο Παναγιώτης Τέτσης και ο Χρήστος Ζερεφός παρουσιάζουν τα αποτελέσματα ενός πειράματος στο οποίο συμμετείχαν ο πρώτος ως ζωγράφος και ο δεύτερος
–με τους συνεργάτες του–
ως πειραματικός φυσικός
του περιβάλλοντος.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 19:00
Είσοδος ελεύθερη
με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει
στις 17:30
Ο καταξιωμένος εικαστικός Παναγιώτης Τέτσης και ο πολυβραβευμένος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός παρουσιάζουν τα αποτελέσματα ενός ιδιαίτερα ενδιαφέροντος πειράματος με ένα ξεχωριστό αντικείμενο: την καταγραφή μοναδικών περιβαλλοντικών πληροφοριών μέσα από τη μελέτη των χρωμάτων του ουρανού κατά τη δύση του ηλίου, όπως τα αποτύπωσαν στους πίνακές τους διάσημοι ζωγράφοι των περασμένων πέντε αιώνων (Τέρνερ, Ντεγκά, Κλιμτ, Ρενουάρ, Ρόμπινσον, Ντελακρουά, Μονέ, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, βαν Ντάικ κ.ά.).
Μια θαυμαστή συνάντηση τέχνης και επιστήμης, και συγκεκριμένα της ζωγραφικής του βλέμματος με τη φυσική του περιβάλλοντος, παρουσιάζεται μέσα από την ξεχωριστή διάλεξη των ακαδημαϊκών Παναγιώτη Τέτση και Χρήστου Ζερεφού, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Μια διάλεξη-απόσταγμα της συνεργασίας ενός καταξιωμένου εικαστικού και ενός διεθνούς κύρους πολυβραβευμένου καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας.
«Το χρώμα του καιρού και του κλίματος», όπως τιτλοφορείται η ομιλία του κ. Τέτση και κ. Ζερεφού, παρουσιάζει τα αποτελέσματα αυτής της πρωτότυπης έρευνας που ανιχνεύει την ύπαρξη αιωρούμενων μικρών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα στον «πίνακα» που προκύπτει από την ένωση του κόκκινου και του πράσινου, όταν ο αυθεντικός ζωγραφικός πίνακας αποδοθεί στα δύο αυτά χρώματα. Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώθηκαν μέσα από την ανάλυση των χρωμάτων του ουρανού σε εκατοντάδες πίνακες μεγάλων ζωγράφων, όπως και από το ειδικό πείραμα της Ύδρας -γενέθλιο τόπο κι αγαπημένο θέμα των έργων του Παναγιώτη Τέτση- στο οποίο συμμετείχε και ο έλληνας εικαστικός (οι εντάσεις των χρωμάτων που μετρήθηκαν στη δύση του ηλίου στην Ύδρα συγκρίνονται με εκείνες που ο ίδιος αποτύπωσε ταυτόχρονα στις ακουαρέλες του). Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο καθηγητής Ζερεφός, «αυτή η ανακάλυψη είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του πιο σπουδαίου οπτικού οργάνου, του ανθρώπινου οφθαλμού, που μαζί με το ταλέντο και την ψυχή του καλλιτέχνη οδηγούν από κοινού στην καλλιτεχνική δημιουργία. Όταν δε οι πίνακες αναλυθούν σε κόκκινο και σε πράσινο, περιέχουν πληροφορίες τις οποίες αναγνώρισε ο οφθαλμός, ακόμα και εν αγνοία του ζωγράφου και οι οποίες είναι αντικειμενικές και ανεξάρτητες από τη Σχολή, το στυλ ακόμα και την ψυχική διάθεση του καλλιτέχνη».
Ο Χρήστος Ζερεφός γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου και σπούδασε Φυσική και Μετεωρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταδιδακτορικές σπουδές και έρευνα έκανε στο Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικών Ερευνών των ΗΠΑ (ΝCAR) και σε άλλα ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Ο Χρήστος Ζερεφός είναι καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών, όπως επίσης επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Βοστώνης, Μινεσότα και Όσλο. Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της Νορβηγικής Ακαδημίας, της Academia Europaea, της Ρωσικής Ακαδημίας της Φύσης, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών του Βελγίου, της International Academy of Astronautics και άλλων διεθνών επιστημονικών ιδρυμάτων. Εταίρος (Fellow) του Institute of Physics (Ηνωμένο Βασίλειο) και Ισόβιο Μέλος της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης η οποία τον τίμησε με τη διάκριση του Αριστείου του Ειδήμονα Κριτή το 1998. Ο καθηγητής Ζερεφός έχει ισόβια σχέση με το περιβάλλον και ιδιαίτερα με τα προβλήματα που δημιουργεί ο άνθρωπος σ' αυτό. Είναι ένας από τους ιδρυτές ενός ολόκληρου επιστημονικού κλάδου που μελετά τις αλληλεπιδράσεις του όζοντος, της καρκινογενετικής υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας και των αλλαγών στο παγκόσμιο κλίμα. Από το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας που ίδρυσε το 1980 προέκυψαν 12 καθηγητές ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και διευθυντές ερευνών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ένας μεγάλος αριθμός διδακτόρων. Ο Χρήστος Ζερεφός έχει τιμηθεί με το Παγκόσμιο Βραβείο Όζοντος του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (1997) και το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών - Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών για το Περιβάλλον (2006). Επίσης του έχει απονεμηθεί εύφημος μνεία από το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ τα έτη 1995, 1998 και το 2012 για τη σημαντική του συνεισφορά στις επιστημονικές εκθέσεις που σχετίζονται με το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ. Το 2008 έλαβε τιμητική διάκριση για τη συνεισφορά του στο έργο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), η οποία τιμήθηκε εξ ημισείας με το Nobel Ειρήνης το 2007. Έχει τιμηθεί με διακρίσεις από τον Υπουργό Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας (2008), από τη Ρωσική Ακαδημία της Φύσης (2009), το Υπουργείο Παιδείας της Αραβικής Δημοκρατίας και το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου (2010). Το 2007 έλαβε τη διάκριση του ?ρχοντος Μεγάλου Διδασκάλου του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’. Του έχει απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως της Θεσσαλονίκης (2009) και το Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών (2010). Οι προσπάθειες του ιδίου αλλά και των συνεργατών του για την αποκατάσταση των κτιρίων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Λόφο των Νυμφών, όπως επίσης για τη δημιουργία του Μουσείου Γεωαστροφυσικής και του Γεωαστροφυσικού Περιπάτου, τιμήθηκαν με το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Europa Nostra 2010”. Ο Χρήστος Ζερεφός έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες στη διεθνή βιβλιογραφία και επιστημονικά συγγράμματα. Έχει εκλεγεί δύο φορές Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος της Διεθνούς Ενώσεως Μετεωρολογίας και Ατμοσφαιρικών Επιστημών (IAMAS), Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Διεθνούς Ενώσεως Γεωδαισίας και Γεωφυσικής (IUGG), Καθηγητής της Έδρας UNESCO Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρος του Μαριολοπουλείου-Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος και έχει διατελέσει ή διατελεί Μέλος Εθνικών και διεθνών επιστημονικών Επιτροπών κύρους στην ΕΕ και στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. Από το 2013 είναι Διευθυντής του National Geographic.Τα τελευταία 30 χρόνια ο Χρήστος Ζερεφός έχει ιδρύσει ή συνιδρύσει από το μηδέν τα εξής επιστημονικά/ ερευνητικά κέντρα: 1. Tο Κέντρον Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών (υπό την εποπτεία του αείμνηστου Ακαδημαϊκού Η. Μαριολόπουλου, 1978) 2. Το Εργαστήριον Φυσικής της Ατμοσφαίρας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (1981) 3. Το Παγκόσμιο Κέντρο Χαρτογράφησης Όζοντος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού του ΟΗΕ (1991) 4. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη «Φυσική του Περιβάλλοντος» του ΑΠΘ (1991) 5. Το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (2003) 6. Την Έδρα UNESCO για τις Φυσικές Καταστροφές στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (2006) 7. Το Μουσείο Γεωαστροφυσικής στο Μέγαρο Σίνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (2008) και 8. Το Navarino Environmental Observatory (NEO) στη Μεσσηνία (2012).

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ



Φωταγώγηση του ΚΑΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 - Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013
blue cam 2aΗ ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων συμμετέχοντας στην παγκόσμια ημέρα Διαβήτη, που είναι η 14η Νοεμβρίου και σε συνεργασία του Συλλόγου ΠΑ.ΣΥ.ΝΕ.Δ., του Διαβητολογικού Ιατρείου του Βενιζέλειου, του Παιδοδιαβητολογικό του ΠΑΓΝΗ και του Δήμου Ηρακλείου, πρόκειται να φωταγωγήσει, στις 14 – 15 και 16 Νοεμβρίου 2013, με μπλε χρώμα το ιστορικό κτίριο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, όπως συμβαίνει σε πολλές πόλης ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.
Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στη συνολικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενημέρωση, την πρόληψη , τη διάγνωση και την καταπολέμηση της ασθένειας.

Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι)

BAZAAR ΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ λειτουργεί συνολικά οκτώ Κοινωνικές Δομές («Βοήθεια Στο Σπίτι» και «Κ.Η.Φ.Η») , που δραστηριοποιούνται στις περιοχές Χανίων, Ελευθερίου Βενιζέλου, Ακρωτηρίου, Νέας Κυδωνίας και Θερίσου, που εξυπηρετούν συνολικά περίπου 800 άτομα,
τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν χαμηλό βιοτικό επίπεδο, λόγω
ανεπαρκούς οικογενειακού υποστηρικτικού περιβάλλοντος.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό, να συνεργαστούμε και να συμπαρασταθούμε, όλοι μαζί, στους συμπολίτες μας, προσφέροντάς τους αγάπη και
χαρά τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.
Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων
bazaar
 με σκοπό την αγορά τροφίμων για τους ωφελούμενους των προγραμμάτων Βοήθεια
στο Σπίτι και ΚΗΦΗ του Δήμου μας.
Πέρυσι ξεκινήσαμε αυτή τη δράση και προσφέραμε όλοι μαζί, σαν κοινωνία, ότι μπορούσαμε με αποτέλεσμα να απαλύνουμε, έστω και προσωρινά, τα προβλήματα των άπορων οικογενειών. Έτσι και φέτος, απευθυνόμενοι στην κοινωνική σας ευαισθησία και το πνεύμα φιλανθρωπίας που σας διακατέχει σας ζητάμε να ενισχύσετε με την έμπρακτη συνεισφορά σας την προσπάθειά μας αυτή για μια ακόμη χρονιά.
Για το λόγω αυτό παρακαλούμε τις επιχειρήσεις να προσφέρουν διάφορα είδη και δώρα τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν με κλήρους.
Η συλλογή των ειδών θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 18/11 έως και Τετάρτη 20/11 από ανθρώπους της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

"ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΟΥ"

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 13-11-13/21 UTC
ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1010 ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΥΨΗΛΕΣ
ΠΙΕΣΕΙΣ 1024 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΙΔΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14-11-2013 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 14-11-2013
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ), ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.
ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ, ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΩΣ 24 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ .
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 EΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-11-2013
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ,
ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ

Τα πιο χαριτωμένα χωριουδάκια της Γαλλίας (φωτό)

Ανακαλύψαμε τα πιο γραφικά χωριά της Γαλλικής υπαίθρου. Χαθείτε στα σοκάκια τους. 

Η πιο 'τρομακτική' εφεύρεση της Google; Θα σας προδίδει όποτε λέτε ψέματα

Επιστρέφει η τρόικα την Παρασκευή, «μας χωρίζουν μέτρα» λέει ο Στουρνάρας - in.gr

Διαφορετική εικόνα από Αθήνα και Βρυξέλλες
«Αισθητή πρόοδος» σημειώθηκε, όπως επεσήμαναν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη δεύτερη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, κατά την οποία, όπως έλεγαν, «έσπασε ο πάγος». H τρόικα αναμένεται να επιστρέψει την Παρασκευή στην Αθήνα. Τι απαντά ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις κοινοτικού αξιωματούχου, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, ότι «χωρίζουν μίλια και δισεκατομμύρια» την Αθήνα και την τρόικα.
 
Δημοτικοί υπάλληλοι και στο νέο κύμα διαθεσιμότητας
Πολιτική λύση αναζητούν βουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον φόρο στα ακίνητα
Σαμαράς: Η ελληνική κοινωνία έχει εξαντληθεί από την παρατεταμένη ύφεση
Υπαναχωρεί το Ισραήλ από το σχέδιο επέκτασης-ρεκόρ του εποικισμού
Έως 2.500 οι νεκροί, και όχι δέκα χιλιάδες, λέει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων
H Χαβάη έγινε η 15 Πολιτεία που νομιμοποιεί τους gay γάμους
Επιστρέφει η τρόικα την Παρασκευή, «μας χωρίζουν μέτρα» λέει ο Στουρνάρας
Δεν αποκλείει να υπάρξουν αρνητικά επιτόκια καταθέσεων ο Άσμουσεν
Συμφωνία ΟΛΠ και Cosco για επενδύσεις 230 εκατ. ευρώ
Η μείζων κατάθλιψη «επιταχύνει τη γήρανση»
Το Kinect εκπαιδεύεται να αναγνωρίζει κλωτσιές και γροθιές
Η καημένη η ύαινα δεν φταίει για τη μυρωδιά της
Τιμή-ρεκόρ όλων των εποχών έπιασε σε δημοπρασία έργο του Φράνσις Μπέικον
Θλίψη για το θάνατο της Αντ.Βαλάκου από κόμματα και θεατρικούς οργανισμούς
Στο Διαδίκτυο πίνακες από τον «θησαυρό των ναζί» στο διαμέρισμα του Μονάχου
Δεν δοκίμασε 11άδα ο Σάντος, δεν έπαιξε στο δίτερμα ο Σαμαράς
Μέσα στο μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη ΑΕΚ κατά Ψωμιάδη
Τρεις φορές τον γύρο της γης σε 64 ημέρες έκανε ο Λιονέλ Μέσι!

Καινούριος διαγωνισμός για εισιτήρια Village!
Τζέραρντ Μπάτλερ - Γούπι Γκόλντμπεργκ: τι είναι αυτό που τους συνδέει;
Τι συμβαίνει όταν οι ξενέρωτοι πέφτουν για ύπνο; - Κερδίστε Προσκλήσεις
“Ερωτικές ιστορίες του αραβικού κόσμου” με τη Lamia Bedioui
Funk ήχοι από τους Just Dance στο Σταυρό του Νότου
Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα την ΒΜW 428i Coupe
Subaru WRX 2014: Επιστροφή στις παραδόσεις
Nissan Note 2014: Στην Ελλάδα από 11.950 ευρώ
Ρόδος και Μάλτα, η κληρονομιά των Ιωαννιτών Ιπποτών!
Αρκάδι, σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία!
Καούρ εκάνατε το Μέανε! Καλώς ήρθατε στα Μέλανα!
Τα 10 ξένα fashion blogs που πρέπει να ξέρεις
Η Σικελία της Monica Bellucci
Οι αγαπημένες μας κόκκινες γόβες από €20
Βιταμίνες & συμπληρώματα: Τι ρόλο παίζουν στον καρκίνο & τις καρδιοπάθειες;
Τι προβλήματα όρασης κρύβει ο πρόωρος τοκετός;
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
Ο νόμος του Μέρφι ισχύει - πάντα- και στα παιδιά!
Πατέρας-γιος: Εικόνες μιας μοναδικής σχέσης
10 απλοί τρόποι για να προλάβετε το κρυολόγημα
Ανοίγουν τα πρώτα Media Lab σε εννέα δημοτικές βιβλιοθήκες «του μέλλοντος»
Διακεκριμένος παραολυμπιακός αθλητής ιδρύει ελληνική πλατφόρμα αλληλοβοήθειας
Η πρώτη ματιά στο iPad Air
Nέο ενιαίο σκάφος για όλες τις ομάδες του Volvo Ocean Race, στον επόμενο αγώνα του 2014-2015
Η Oracle Team Usa νικήτρια του 34oυ America' s Cup