Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΥΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ


ΥΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

«ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», έτος 2018, θέματα και αποφάσεις για την υγεία, και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Η «χώρα του ποτέ», κατά γενική ομολογία, έχει τους πιο…. «φωτισμένους» λειτουργούς, από τα πιο ψηλά, μέχρι και τα πιο χαμηλά κλιμάκια, γι αυτό άλλωστε και είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη χώρα στην οποία  ΟΛΑ, λειτουργούν άψογα (κατά τους ισχυρισμούς των κυβερνώντων). Ένα από αυτά που λειτουργούν «άψογα» τα τελευταία χρόνια, είναι και η ΥΓΕΙΑ, και αυτό χάρη στην ΑΞΙΑ διοίκηση των νέων επικεφαλής αυτής. (Μετά ξυπνήσαμε).
Είναι γεγονός, πως οι.. «τέως» διοικούντες αυτή τη χώρα, τα έκαναν ΜΠΑΧΑΛΟ ειδικά στον τομέα της υγείας ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ τον, αλλά, και ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ τους ιθαγενείς με διάφορες μεγάλες περικοπές.
Δεν θα το αναλύσουμε αυτό τώρα, δεν θα πούμε για το μαχαίρι που μπήκε παντού με αποτέλεσμα όποιος κάνει το λάθος και αρρωστήσει στη χώρα αυτή, αν δεν έχει χρήματα να πάει σε ιδιώτες, θα στέλνει χαιρετίσματα από το τρίτο σύννεφο δεξιά… Θα πούμε όμως για ένα ακόμα ΜΑΧΑΙΡΙ που μπαίνει στην υγεία.
Διαβάσαμε το άρθρο σε μια εφημερίδα της ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ, και γι αυτό είπαμε πιο πάνω «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»….
Ας δούμε το άρθρο.
«"Μαχαίρι" ΕΟΠΥΥ σε αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες - Βάσει πλαφόν οι εξετάσεις ασφαλισμένων
Άγριο «τσεκούρι» σε μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες προωθεί ο ΕΟΠΥΥ µε το επιχείρημα να περιοριστούν τα φαινόμενα των πλασματικών εξετάσεων και να ''κουρευτούν'' οι δαπάνες, υιοθετώντας πλαφόν αυτήν τη φορά ανά μηχάνημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΕΘΝΟΣ''.
Όπως δημοσιεύει η εν λόγω εφημερίδα, μετά το πλαφόν που τέθηκε ανά ΑΜΚΑ ασθενούς αλλά και ανά γιατρό για την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, τώρα η νέα... έμπνευση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι να µπει «κόφτης» στα μηχανήματα που πραγματοποιούν μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες.
Η πράξη αυτή όμως, ενδεχομένως να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους του οργανισμού, οι οποίοι θα δυσκολεύονται να βρουν διαγνωστικό κέντρο ή εργαστήριο εάν έχει κλείσει το πλαφόν. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, µε ό,τι συνέβαινε µε τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που είχαν στη διάθεσή τους µόνο 200 δωρεάν επισκέψεις, οι οποίες τελείωναν μέσα στις πρώτες ημέρες του μήνα.
Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι µε την τελευταία υπουργική απόφαση τέθηκε περιοριστικό πλαφόν στις απεικονιστικές εξετάσεις ανά ασθενή, ενώ και ο ίδιος ο γιατρός δεν μπορεί να ξεπεράσει συγκεκριμένο αριθμό παραπεμπτικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 δόθηκαν 350 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις ασφαλισμένων του, εκ των οποίων περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσαν σε αιματολογικές εξετάσεις, ενώ 150 εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν σε οκτώ διαφορετικούς κωδικούς που αφορούσαν απεικονιστικές εξετάσεις. Μάλιστα, 76 εκατομμύρια ευρώ σχετίζονταν µε μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων (ΠΑΣΙ∆ΙΚ) µε επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ασθενών µε την αποστολή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, αφού αυτά είναι έκθετα προς αντιγραφή, καθώς θα αποσταλούν χωρίς κωδικοποίηση. Όπως αναφέρουν τα µέλη του ΠΑΣΙ∆ΙΚ, «ο ανωτέρω τρόπος διενέργειας του ελέγχου (µέσω της μεταφοράς δεδομένων σε σκληρό δίσκο) προκαλεί εύλογες αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα της μεταφοράς των στοιχείων καθώς δεν λαμβάνετε υπόψη κανένα τεχνικό μέτρο προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τα οποία ζητάτε».»
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
ΚΟΦΤΗΣ λοιπόν στα μηχανήματα, στους Αξονικούς και Μαγνητικούς Τομογράφους. Και αυτό γιατί; Για να κουρευτούν λέει οι «δαπάνες», και να περιοριστούν οι «πλασματικές εξετάσεις». Το ΘΡΑΣΟΣ τους δεν έχει όριο. Από την μια μιλούν για εκσυγχρονισμούς, και από την άλλη ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ελέγξουν ΠΟΙΟΙ συνταγογραφουν, και ΠΟΙΟΙ κάνουν τις εξετάσεις αυτές.
Μπαίνει λοιπόν ΜΑΧΑΙΡΙ, και την πληρώνουν ΟΛΟΙ….
Εξετάσεις που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ σε άτομα με ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΕΣ – ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΕΣ ΚΛΠ, λόγο «πλαφόν» ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ, και όχι μόνο αυτό.
Χαρακτηριστικά είναι σχόλια ασθενών σε forum. Ας δούμε ενα δυο!
«όταν εσύ θα έχεις κάνει 1 μέσα στο χρόνο, αν δεν έχεις άλλη διαθέσιμη και έχεις υποτροπή ή περνάς κεπα και πρέπει να έχει όσο ποιο κοντινή εξέταση γίνετε, δεν θα σε αφήνει.. Το άρθρο αναφέρετε σε πλαφόν ακόμα και στα διαγνωστικά όχι μόνο σε γιατρούς.
Αντε εσύ που πρέπει να κάνεις εξετάσεις που ξεπερνάνε το 626 του προνοιακού και να έχεις να πληρώσεις και μαγνητική ή αξονική για να περάσεις κεπα.
ΥΓ μπορεί να δέχονται τις εν λόγο εξετάσεις έως ένα χρόνο μετά, αλλά οι αλλαγές που μπορεί να έχει επιφέρει μια πάθηση σε έξαρση ή υποτροπή μπορεί να είναι μεγάλες ακόμα και μέσα σε ένα 3μηνο»
«Οι απεικονιστικές αυτες εξετάσεις μπορούν να σώσουν ζωές!! Και οι γιατροί δεν τις γράφουν για ψύλλου πήδημα…..  Συμπέρασμα: Το κράτος βάζει πλαφόν κ στην ζωή του καθένα;;»
«όταν σου λέει ότι βάζει όριο στις πόσες συνταγογραφήσεις έχει κάθε γιατρός σημαίνει ότι οι γιατροί θα κάνουν υπερβολικό φιλτράρισμα στις εξετάσεις ή δεν θα τους φτάνουν. Το αποτέλεσμα θα είναι να μην φτάνουν οι εξετάσεις για τους εξεταζόμενους.»
Είναι πολλά τα σχόλια από ασθενείς στα διάφορα forum, μια και η απόφαση αυτή των «εγκεφάλων» του υπουργείου έσπειρε τον πανικό, και την ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ για το αύριο.
Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές λεπτομέρειες, αλλά δεν χρειάζεται. Η ουσία είναι πως στη ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ, έχεις χρήμα, ζεις… Δεν έχεις;; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
ΖΩΗ ΜΕ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Μπότα Ασφαλείας Μεταταρσίου Wellington S5 Μ Portwest FD85


Κωδικός: FD85
Brand: Portwest
Υλικό Κατασκευής: Νιτρίλιο
Προτεινόμενη Χρήση: Για όλες τις εργασίες,Για βροχή και υγρασία
Συσκευασία: 1 ζευγάρι
Διαθεσιμότητα: 10-15 ημέρες
Μέγεθος Παπουτσιών: 47,46,45,44,43,42,41,40,39,38,37,48
Περιληψη
Η Μπότα Ασφαλείας Μεταταρσίου Wellington S5 Μ Portwest FD85 προσφέρει πλήρη προστασία ποδιών. Ο πρωτοποριακός, μη μεταλλικός σχεδιασμός επιτρέπει
ευελιξία και άνεση στο χρήστη. Βοηθά στην προστασία από κινδύνους στα βαριά βιομηχανικά περιβάλλοντα εργασίας.
Portwest® Pro
Μια σειρά premium υποδημάτων ασφαλείας που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα υλικά και εξαρτήματα.
Κατασκευασμένη για να παρέχει ασυναγώνιστη άνεση, την υποστήριξη και την ευελιξία, αυτή η σειρά έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσει τα πόδια σας στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Standard Horizon GX1300E

Standard Horizon GX1300E
Το νέο GX1300E είναι ένα νέο προσιτό VHF marine class D .Σχεδιασμένο σε χυτό σασί, προσφέρει αξιοπιστία και απρόσκοπτη λειτουργία για πολλά χρόνια στις δύσκολες συνθήκες του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Διαθέτει πολύ μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη LCD που εμφανίζει τα στοιχεία LAT / LON, την ημερομηνία, την ώρα και το όνομα του καναλιού όταν το συνδέσετε με ένα δέκτη GPS.
Σάρωση κατά προτεραιότητα και λειτουργία Dual Watch, για να κάνετε ταυτόχρονα ακρόση στο κανάλι λειτουργίας και στο κανάλι 16.
Επίσης έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε εύκολα το όνομα του καναλιού για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση και την καλύτερη αναγνώριση του.
Ψηφιακή Επιλεκτική Κλήση κινδύνου(DSC), προς όλα τα πλοία, ατομικά, αίτηση θέση και αναφοράς θέσης.
Το GX1300E είναι διαθέσιμο σε μαύρο χρώμα για να το ταιριάξετε με το σκάφος σας.
Υπάρχει επίσης σαν αξεσουάρ ένα εξωτερικό ηχείο MLS300 στο χρώμα που σας ταιριάζει.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT S 8040 CB RADIO

CRT S 8040 CB RADIO
40 CX AM/FM European multinorms
Output power 4W AM/FM.
UP/DW key
Backlit keys
Squelch Auto (ASQ).
SCAN function
Channel 9/19.
Microphone 6Br with UP/DW
Call beep.
External speaker plug
WARRANTY 2 YEARS

Το πιο τρελό τριήμερο (με CD)

Το πιο τρελό τριήμερο (με CD)
Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη
Εικονογράφος: Ελίζα Βαβούρη
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-164-8
Ο μικρός Ιάσονας καλείται να περάσει ένα τριήμερο στο σπίτι της γιαγιάς του. Πώς όμως θα αποχωριστεί τα αγαπημένα του ηλεκτρονικά παιχνίδια; Τι σχέδια θα σκαρφιστεί προκειμένου να πείσει τη γιαγιά του να τον αφήσει να φιλοξενηθεί στον συμμαθητή του τον Σωτήρη; Και πώς θα αντιμετωπίσει αυτά τα σχέδια η πανέξυπνη γιαγιά και η ιδιαίτερη παρέα της; Τι σχέση έχουν με το τριήμερο του Ιάσονα ένας θησαυρός, ένας αστυνομικός, και δύο πιτσαδόροι;
Απίστευτα μπερδέματα, κωμικές καταστάσεις και ανατροπές ξετυλίγουν το κουβάρι της ιστορίας μας και συνθέτουν μια περιπετειώδη και συνάμα τρυφερή κωμωδία, που αναδεικνύει τη σημασία του παιχνιδιού και της ανθρώπινης επαφής.
Το βιβλίο περιέχει CD με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους και τραγούδια. Τη μουσική έχει γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και τραγουδούν οι Πασχάλης Τσαρούχας, Νέλλη Γκίνη, Ρένος Ρώτας, Λένα Σταμέλου, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Παύλος Εμμανουηλίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιώργος Στεφανουδάκης, Έλενα ∆ελακούρα, Νένα ∆ρογγίτη και Μαυρίκιος Μαυρικίου.
Αφηγείται η Κέλλυ Σταμουλάκη.

12 νέα βιβλία για ατελείωτες ώρες διαβάσματος! 📚


Αγαπητέ Αναγνώστη νέα, συναρπαστικά βιβλία από παγκοσμίως καταξιωμένους συγγράφεις, όπως το νέο μυθιστόρημα της αξεπέραστης Ιζαμπέλ Αλιέντεμε τίτλο ΠΕΡΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ, το ΜΟΝΑΧΟ του Ρόμπερτ Χάρις, που ήταν βιβλίο της χρονιάς στην Αγγλία το 2017, και το νέο ψυχολογικό θρίλερ της Σάρα Πίνμπορο Ο ΟΡΚΟΣ. Επίσης, με την νέα έκδοση του διεθνούς best seller ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΚΟΧΥΛΙΑ, καλωσορίσαμε στις εκδόσεις μας τη Ρόζαμουντ Πίλτσερ!
Στην ελληνική λογοτεχνία, οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν πολυαναμενόμενους τίτλους αγαπημένων συγγραφέων, αλλά και νέες φωνές που θα συζητηθούν!
Ανακάλυψε παρακάτω τις νέες κυκλοφορίες του μήνα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη!
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο τη μοιραία Διάσκεψη του Μονάχου, όπου παίχτηκε η τύχη της Ευρώπης. Από τον Ρόμπερτ Χάρις, συγγραφέα των διεθνών best sellersFatherland, Το Μυστικό του Αρχάγγελου, Πομπηία κ.ά.
16,60 € 14,94 €

Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ από τη συγγραφέα του διεθνούς best seller ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ
16,60 € 14,94 €

Στη χιονισμένη Νέα Υόρκη, τρεις άνθρωποι έρχονται κοντά με απρόβλεπτο τρόπο. Ανάμεσά τους ανθίζουν η συμπόνια, η αλληλεγγύη, ακόμα κι ένας έρωτας… Μια ιστορία επίκαιρη όσο ποτέ, για την Αμερική του σήμερα, τη μετανάστευση και τη μοναξιά, αλλά και την ελπίδα, την ανθρωπιά και τις δεύτερες ευκαιρίες.
15,50 € 13,95 €
Ένα εμβληματικό βιβλίο σε νέα έκδοση. Η Ρόζαμουντ Πίλτσερ ξετυλίγει την ιστορία μιας γυναίκας και μιας οικογένειας σ’ ένα μυθιστόρημα για όλα όσα φέρνει και όσα μοιραία παίρνει η ζωή, που συγκίνησε εκατομμύρια αναγνώστες και την καθιέρωσε ως μία από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς της γενιάς της.
17,70 € 15,93 €

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Οι κόρες της Ελλάδας», με τους ίδιους αλλά και νέους ήρωες. Η Φιλομήλα Λαπατά, με την υπέροχη πένα της, ταξιδεύει τον αναγνώστη στην Αθήνα από το 1840 έως το 1875, αναπαριστώντας την πόλη με κάθε λεπτομέρεια.
16,60 € 14,94 €
Ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στα Γιάννενα τού σήμερα και στα Γιάννενα τα χρόνια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Δύο ιστορίες που συνδέονται μέσα από μυστικά του παρελθόντος και μια αγάπη σημαδεμένη από τη φρίκη του πολέμου, το μεγαλείο της αφοσίωσης και την προσμονή της λύτρωσης.
16,60 € 14,94 €


Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή, βγαλμένη μέσα από την Ελλάδα της κρίσης και τη ζωή των ανθρώπων που μοχθούν στην καθημερινότητα.
16,60 € 14,94 €
Ένας δυνατός έρωτας συνδέει δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη στον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο και στα χρόνια του Εμφυλίου.
16,60 € 14,94 €

Μια εξαιρετικά δυνατή ιστορία για μια γυναίκα που φυλακίζεται για ένα έγκλημα που διέπραξε. Ήταν όμως αυτή πραγματικά η δολοφόνος; Μυστικά, ψέματα και ανομολόγητες ενοχές σε ένα βιβλίο από την πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα
Έλενα Γκίκα-Πετρουλάκη.
16,60 € 14,94 €
Μια γυναίκα επιστρέφει στο νησί της ύστερα από χρόνια απουσίας και έρχεται αντιμέτωπη με τα φαντάσματα και τα μυστικά του παρελθόντος, αλλά και με έναν έρωτα απαγορευμένο από τον οποίο όμως δεν μπορεί να ξεφύγει.
15,50 € 13,95 €

Ένα μυθιστόρημα έρωτα αλλά και μυστηρίου, που εκτυλίσσεται στα τέλη του 19ου αιώνα σ’ ένα ξενοδοχείο στην Κηφισιά της Μπελ Επόκ.
16,60 € 14,94 €
ΙΣΤΟΡΙΑ
Οι Ρωμαίοι εισέβαλαν για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος το 229 π.Χ. Περίπου εξήντα χρόνια αργότερα, όλα είχαν τελειώσει και η Ελλάδα έγινε μια από τις πρώτες Επαρχίες της αναδυόμενης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο Γουότερφιλντ φωτίζει κάθε πτυχή αυτής της συναρπαστικής και σκληρής διαδικασίας που καθόρισε όχι μόνο τους Έλληνες και
τους Ρωμαίους αλλά ολόκληρο τον κόσμο.
17,90 € 17,91 €


Η Φανή Πανταζή γράφει για το νέο της βιβλίο ΟΙ ΚΥΚΝΟΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Η ιστορία αρχίζει με μια από τις ηρωίδες να φεύγει αξημέρωτα από το σπίτι της, «το σπίτι που την πρόδωσε», όπως έλεγε, θέλοντας να ανακαλύψει την πραγματική της ταυτότητα και να συνέλθει από την απογοήτευση και τον αφόρητο πόνο που της προκάλεσαν τα άλλοτε αγαπημένα της πρόσωπα. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε από πού ξεκίνησαν όλα.

Το Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες!στο Θέατρο Χυτήριο.

Καθρέφτες και Είδωλα
ΠΡΟΣΩΠΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Συγγραφέας
του μήνα
Ρόμπερτ Χάρις
Δημοσίευμα
Γυναικεία ηγεσία
Συνέντευξη
500 λέξεις με τo Θοδωρή Παπαθεοδώρου
Δημοσίευμα
Elon Musk: «Ο εποικισμός του Αρη δεν είναι δύσκολος!»
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Μόναχο (Ρόμπερτ Χάρις)
Ο όρκος (Σάρα Πίνμπορο)
Η πυραμίδα της οργής (Μένιος Σακελλαρόπουλος)
Άλικες σιωπές (Κλαίρη Θεοδώρου)


ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800
FAX: 210 28 19 550 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654
FAX: 210 36 40 683