Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εδώ είμαστε και πάλι Συνέλληνες, για να δούμε τι συμβαίνει στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ «ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», στη χώρα, που έτσι και κάνεις το ΛΑΘΟΣ και αρρωστήσεις, κινδυνεύεις, είναι σχεδόν Βέβαιο, πως ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
Οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ που εδώ και πολλά χρόνια κάνουν κουμάντο στην Υγεία, ευθύνονται έμμεσα και Άμεσα για τον θάνατο ΧΙΛΙΑΔΩΝ (χωρίς καμία υπερβολή στον αριθμό) και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, φρόντισαν να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Αυτό δεν το λέω εγώ Συνέλληνες, το έχουν ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, αλλά ο ΕΛΛΗΝΑΣ, έχει βολευτεί στον καναπέ του, και δεν κουνιέται από εκεί. Μόνο όταν το πρόβλημα μπει στο σπίτι του, ΤΟΤΕ θα αρχίσει να ουρλιάζει, αλλά δυστυχώς, είναι αργά για δάκρυα (που λέει και άσμα).
Να θυμίσω πριν δούμε ένα ενδιαφέρον άρθρο τι είχαν πει σε δηλώσεις τους γιατροί;
Αναφερόμενοι στις περικοπές και τις ελλείψεις της υγείας, είπαν πως «ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΝ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ».
Αυτό, αν θυμάμαι καλά, δημοσιεύτηκε πριν μια διετία, ας το ψάξουν όσοι έχουν αμφιβολίες, και ερχόμαστε στο σήμερα.
Διαβάστε τα ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΜΑΣ στο παρακάτω ρεπορτάζ της ΙΟΚΑΣΤΗΣ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ….
«Διεθνές ρεζιλίκι για το ΕΣΥ!
Πώς θα έπρεπε να είναι κανονικά η νοσηλεία σε ένα νοσοκομείο, υπογραμμίζει η εμπειρία της 54χρονης Deborah Ashford που έγινε άρθρο σε βρετανική εφημερίδα, κάνοντας διεθνώς ρεζίλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας.
Η κα Ashford ενώ παραθέριζε στη Σαντορίνη με την κόρη της, έπεσε από τις σκάλες και έσπασε το κρανίο της σε τρία μέρη. Από εκεί μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή (το γιατί είναι θέμα για άλλο ρεπορτάζ…) στο Τζάνειο, όπου και νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα περίπου. Η ασθενής δεν έχει καμία ταξιδιωτική ασφάλιση κι έχει ήδη καταβάλλει χιλιάδες ευρώ στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αναφέρει το ρεπορτάζ της Manchester Evening News.
Σύμφωνα με την αδερφή της, η κα Ashford νοσηλεύεται σε ένα ανεπαρκές και ανθυγιεινό νοσηλευτικό ίδρυμα: «Η Deborah δεν λαμβάνει καμία φροντίδα. Αν ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, αλλά εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα) νοσηλεύεται σε έναν απλό τετράκλινο θάλαμο, με 8 κρεβάτια, χωρίς διαχωριστικές κουρτίνες, με αποτέλεσμα πολύ προσωπικές διαδικασίες να γίνονται σε κοινή θέα. Οι ασθενείς δεν έχουν καμία αξιοπρέπεια;» λέει χαρακτηριστικά.
Η ίδια διηγείται ένα περιστατικό, κατά το οποίο η κα Ashford σε κατάσταση σύγχυσης έβγαλε ένα σωληνάκι που είχε εισαχθεί στην αρτηρία της βουβωνικής της χώρας, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει ακατάσχετα: «Η νοσοκόμα αφαίρεσε το ματωμένο πανωσέντονο και την άφησε γυμνή επάνω στο ματωμένο κατωσέντονο. Όταν παραπονεθήκαμε μας είπαν ότι το νοσοκομείο είχε ξεμείνει από σεντόνια».
Αν και το προσωπικό έχει διαβεβαιώσει την οικογένεια της 54χρονης ότι η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται, εκείνη βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της μην έχοντας καμία εμπιστοσύνη.
Η αδερφή της κας Ashford τονίζει: «Κινδυνεύει να αναπτύξει πνευμονική εμβολή και να πάθει καρδιακή ανακοπή, γιατί είναι καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι χωρίς φυσιοθεραπεία και βασική φροντίδα».
Πεπεισμένη πως η περαιτέρω παραμονή στο Τζάνειο θα της κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, η κόρη της κας Ashford έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να μεταφέρει τη μητέρα της σε ένα καλό ιδιωτικό νοσοκομείο και αφού σταθεροποιηθεί να την φέρει με ειδική πτήση στην Αγγλία. Για να γίνει αυτό απαιτείται αεροπλάνο με θάλαμο αποσυμπίεσης, με κόστος έως και 25.000 λίρες. Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 4.700 λίρες. Η οικογένεια ευελπιστεί με τα χρήματα που θα μαζευτούν να μπορέσει να χρηματοδοτήσει επιπλέον την εξειδικευμένη θεραπεία που απαιτείται για τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της.
Ήδη, τα παιδιά της κας Ashfors, ο πρώην σύζυγος της αλλά και η αδερφή της, έχουν δαπανήσει χιλιάδες ευρώ σε πτήσεις προς και από την Αθήνα για τη φροντίδα της, σύμφωνα με την εφημερίδα. Όπως φαίνεται πάντως – αργά ή γρήγορα – η βρετανίδα υπήκοος θα μπορέσει να έχει μια καλύτερη φροντίδα. Τι γίνεται όμως με τους χιλιάδες Έλληνες ασθενείς που δεν έχουν “χορηγούς”;»
ΠΗΓΗ:virus.com.gr
Λοιπόν Συνέλληνες, ΠΟΙΟΣ θα απαντήσει στην ερώτηση για τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ;
Έγραψα πάρα πολλές φορές για καταστάσεις που αντίκρισα προσωπικά σε Νοσοκομεία, σας μετέφερα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, αλλά και την ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ασθενών και συνοδών, όπως επίσης, και το ότι λειτουργούν ακόμα τα Νοσοκομεία μας, αυτό οφείλεται στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.
Ας ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ οι αρμόδιοι, και ας επισκεφτούν κάποιο Κρατικό Θεραπευτήριο (αλλά τολμούν; Δεν τολμούν γιατί φταίνε δε φταίνε, θα την πληρώσουν τη «νύφη», θα αντιμετωπίσουν την ΟΡΓΗ του κόσμου) να δουν τα ΧΑΛΙΑ τους, το πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ.
Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙΚΙ μας είναι για το οποίο ΚΑΜΑΡΩΝΑΝ και ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ κάποιοι και το παρουσιάζουν σαν «ΕΡΓΟ», σαν «ΕΠΙΤΥΧΙΑ»…
Κούνια που τους κουναγε….
Έτσι είναι, είναι σαν το «ποδόσφαιρο» που οι «διακρίσεις εκτός έδρας» είναι καλύτερες από τις εντος, μόνο που ΟΛΟΙ τους παίζουν «ποδόσφαιρο με την υγεία μας, με τις ζωές μας»…
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Νέα βιβλία από Σταμουλάκη, Σακελλαρίδη, Καφάση και Καμπάνη!

Φίλες και φίλοι
Από 3 Οκτωβρίου κυκλοφορούν 4 νέα βιβλία!
Το νέο βιβλίο της Κέλλυς Σταμουλάκη το οποίο μεταφέρεται στην σκηνή του θεάτρου Αλίκη απ' τις 9 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο θεατρικό γεγονός της χρονιάς μιας και πρόκειται για την μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή της φετινής σεζόν, με πρωταγωνίστρια την Ελένη Καστάνη και 13 ακόμη γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς. Την μουσική έχει γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας!
Το νέο βιβλίο του Γιώργου Σακελλαρίδη με CD το οποίο αποτελεί την αρχή μιας νέας συνεργασίας και
2 βιβλία από συγγραφείς πρωτοεμφανιζόμενους και ταλαντούχους με πρωτότυπες ιδέες και τρόπο γραφής. Την Κλαίρη Καμπάνη και τον Περικλή Καφάση!
Κέλλυ Σταμουλάκη - Μόνο αν το πιστέψεις (με CD)

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική: Λαυρένης Μαχαιρίτσας
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 

Περικλής Καφάσης - Η καλή μάγισσα στο Ρεβιθοχωριό

Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 

Κλαίρη Καμπάνη - Γίνομαι συγγραφέας

Σχεδιασμός Κλαίρη Καμπάνη
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 

Γιώργος Σακελλαρίδης - Παιδιά, ελάτε να παίξουμε με τη μουσική! (περιέχει CD)

Βιωματικές προτάσεις για νηπιαγωγούς, δασκάλους, γονείς, φητητές, σπουδαστές κ.α. για την μουσική ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας 3-12 ετών
Δείτε τι και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ 
Πληροφορίες για την παράσταση Μόνο αν το πιστέψεις

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

Ray218 Full featured compact VHF radio

Η Ray218 και Ray218E έρχονται γεμάτο από χαρακτηριστικά όπως Dual Channel Display και προγραμματιζόμενη αγαπημένο κανάλι πλήκτρα. Η Ray218 και Ray218E μπορεί να επεκταθεί με το προαιρετικό Raymic απομακρυσμένη συσκευή που προσφέρει την πλήρη λειτουργία ελέγχου ραδιόφωνο και ενδοεπικοινωνία από έναν απομακρυσμένο στο σταθμό του σκάφους.
Key FeaturesΜεγάλη οθόνη, VHF υψηλής απόδοσης Anti-glare LCS πλήρη dot matrix οθόνη Programmable αγαπημένο κανάλι πλήκτρα 10 φωτεινότητας και αντίθεσης Ρυθμίσεις 30 watt μεγάφωνο Προαιρετικό RayMic απομακρυσμένη συσκευή προσφέρει πλήρη λειτουργία ελέγχου ραδιόφωνο και ενδοεπικοινωνία από έναν απομακρυσμένο σταθμό.
View the specifications
Digital Selective Calling (DSC)
Η Ray218 και Ray218E περιλαμβάνουν εξοπλισμό για την κατηγορία "D" ψηφιακή επιλεκτική κλήση (DSC). πρωτόκολλο DSC είναι ένα παγκόσμιο εφαρμόζεται σύστημα που χρησιμοποιείται για την αποστολή και λήψη ψηφιακών κλήσεις.
Αν έχετε την ατυχία να βρείτε τον εαυτό σας να χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μια κλήση Mayday, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι επιπλέον επιπλοκή. Κάνοντας μια κλήση κινδύνου DSC είναι απλή με το Ray218 και Ray218E. Απλά πατήστε το κουμπί, υπάρχει σαφής σήμανση στο πίσω μέρος της συσκευής ή πρόσοψη του ραδιοφώνου και της θέσης GPS και ώρα μεταδίδονται σε ένα ψηφιακό πακέτο με πλήρη ναυτιλιακής κινητής υπηρεσίας αναγνώρισης του σκάφους (MMSI) λέει άλλα πλοία και παράκτιους σταθμούς ακριβώς όπου και αν είστε και ότι είστε σε μια κατάσταση κινδύνου.
Αυτή η απλή διαδικασία μπορεί να αυξήσει δραματικά τις πιθανότητες σας για μια επιτυχημένη διάσωση σε σύγκριση με μια παραδοσιακή Πρωτομαγιά φωνητική κλήση.
Ray218 and Ray218E Radio Controls
MICROPHONE KEYSKey Name Press & Release Press & Hold 3 seconds
1. PPT Push-to-Talk Push-to-Talk
2. HI/LO | LOC/DIS TX Power High/Low and ACCEPT key for menu item selections Toggles between full receiver sensitivity (Distant mode) and attenuated receiver sensitivity (Local mode).
3. EU and ROW: 16/PLUS | US: 16/9 Switch between the Priority and Working Channels Switches to Secondary Priority (PLUS) channel; If already tuned to the PLUS channel, programs a new PLUS channel
4. UP/DOWN Channel changing and navigating menu item selections Rapid channel change and navigating menu item selections
5. SCAN/SAVE Initiate Priority Saved Scan mode or terminate any active scan SAVE/DELETE channel to/from memory
TRANSCEIVER CONTROLS
Key Name Function
6. CH/OK Rotate to change channels or navigate menu items. Press to accept menu item selections.
7. PWR/VOL Power radio ON / OFF and adjust volume level
8. SQ Adjust squelch threshold level
9. Soft Keys Press appropriate key to make associated menu selections
TRANSCEIVER PUSH KEYS
Key Name Press & Release Press & Hold 3 seconds
10. HAILER / INTERCOM Activate Hailer functions Activate Intercom functions
11. MENU/DSC Activate Menu functions Activate DSC functions
12. CLEAR Cancel function Weather Channel Mode, if so programmed
13. EU and ROW: 16/PLUS | US: 16/9 Switch between the Priority and Working Channels Switches to Secondary Priority (PLUS) channel; If already tuned to the PLUS channel, programs new PLUS channel.
14. DISTRESS Designate Distress Type Make Distress Call
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/communicatiogmdss/ray-marine/ray218/

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT

Η πρόταση μας!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ AMATEUR VERSION ΜΕ VFO 25-30Mhz KAI ΒΗΜΑ ΑΝΑ 5 KHZ/ REPEATER OFFSET -100/+100 KHz /CTCSS RX TX /ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ η ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ,/ 8-10 WATT / EXPO MODE ΜΕ 400CH.ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12 ή 24 Volt!
ME ΣΥΧΝΟΜΕΤΡΟ, S METER
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΤΟΝΩΝ ΛΗΨΗΣ CTSS, ΕΚΠΟΜΠΗΣ DTMF
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ, UP DOWN ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ
ΚΟΜΠΡΕΣΣΟΡΑ ΦΩΝΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ HIGH-CUT
Norm CITIZEN BAND/AMATEUR 10m AM/FM
Mode AM / FM European Multinorms
Power 4-8 Watts AM / 4-8 Watts FM
Input voltage 12 - 24 Volts
Channels 40
Memories 16 to use the DTMF codes
S-METER Yes ( TX / RX )
SQUELCH Manual or Automatic (ASQ)
ROGER BEEP Roger beep : 5 possibility
CTCSS / DCS (encoder/decoder)
Yes : sub-audio code to activate repeater like selective tone
REPEATER OFFSET -100/+100 KHz
DTMF (encoder) Yes : tones selected to activate repeater, internet gateway and other items
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
COMPANDER function Yes : TX with a clear voice
Various functions Direct access to channel 9/19
Bonus Detachable power cord with plug + Jack plug for external loud speaker + Jack plug for external S-METER
Mike UP/DOWN selection + multifunction keys + DTMF inclused + 6 pins plug in front pannel. (Standard microphones CRT 520 P6 and CRT 518 P6 compatible)
Display LCD display : 7 colors (LOOP function to change the color every second)
Options Programming cable + software + din plate iso
Programmable by software Yes
Size 139 (l) x 184 (L) x 37 (H) mm
Weight 850 gr
Guaranty 2 years

Το πιο όμορφο κυκνάκι

Το πιο όμορφο κυκνάκι
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: 'Αγης Αγησιλάου
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 11 Μαΐου 2015
Ανατύπωση: 2η 8 Δεκεμβρίου 2015
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 64
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-038-2
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Παρά τις έντονες αντιδράσεις γιγάντων και εμπόρων αξεσουάρ
για λαιμούς κύκνων, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την έκδοσή τους, κυκλοφορούν επιτέλους από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ τα πολυαναμενόμενα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς του κοσμαγάπητου ποιητή παραμυθιών, με εξαίσια εικονογράφηση του Άγη Αγησιλάου.
Μια νέα σειρά που θα ενθουσιάσει, θα συγκινήσει και θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!
ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΥΚΝΑΚΙ
Εφτά κυκνάκια σε μια λίμνη περιμένουν πώς και πώς την επίσκεψη του βασιλιά της χώρας, που θα έρθει με την εβένινή του γόνδολα για να διαλέξει το πιο όμορφο και να το πάρει μαζί του στο παλάτι.
Ποιο όμως είναι το πιο όμορφο απ’ όλα τα κυκνάκια; Ποιο θα διαλέξει ο βασιλιάς; Ποιο θα περάσει ζωή χαρισάμενη στη μυθική λιμνούλα της βασιλικής αυλής με το αλαβάστρινο σιντριβάνι; Ποια είναι η απατηλή και ποια είναι η αληθινή ομορφιά;
Καληνυχτίστε κι εσείς τα αγαπημένα σας πρόσωπα, διαβάζοντάς τους ένα από τα μαγευτικά βιβλία της νέας σειράς που, αν δεν αιχμαλωτίσουν γίγαντες τον Ευγένιο (κάτι δυστυχώς πολύ πιθανό), θα εμπλουτισθεί σιγά σιγά με 999 ακόμα τίτλους!

Κυκλοφόρησε από την Κάπα Εκδοτική το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα "Σαν περάσουν πέντε χρόνια"

ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ
Σαν περάσουν πέντε χρόνια

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Άννυ Ανεστοπούλου,
Έφη Γεωργοπούλου, Θεοδοσία Κοφινά
112 σελ., τιμή: €8,48
ISBN 978-618-5191-29-0
Κάπα Εκδοτική
Η Κάπα Εκδοτική παρουσιάζει σε νέα μετάφραση το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα Σαν περάσουν πέντε χρόνια. Πρόκειται για ένα σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα έργο του μεγάλου Ισπανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα, που ξεφεύγει από τη ρεαλιστική ηθογραφική θεματολογία των άλλων δραμάτων του.
Ο μεταφραστής Κωνσταντίνος Παλαιολόγος σημειώνει στην εισαγωγή του: «Στις 19 Αυγούστου του 1931, ακριβώς πέντε χρόνια πριν την εκτέλεσή του, ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα ολοκληρώνει στη Γρανάδα το 
Asque pasen cinco anos (Σαν περάσουν πέντε χρόνια), ένα θεατρικό έργο που είχε αρχίσει να γράφει στην Κούβα, το 1930, και το οποίο ανήκει μαζί με το El publico (Το κοινό) του 1930 και το ανολοκλήρωτο La comedia sin titulo (Κωμωδία δίχως τίτλο) στην άτυπη τριλογία του αποκαλούμενου «Teatro imposible» [«Ανέφικτου θεάτρου»]. Στα έργα αυτά συναντάμε έναν Λόρκα υπερρεαλιστή, επηρεασμένο έντονα από τις θεωρίες του Φρόιντ και τα κινήματα της πρωτοπορίας των αρχών του 20ού αιώνα, έναν Λόρκα που απέχει αισθητά από τη χρονικά μεταγενέστερη και σαφώς πιο γνωστή στο ελληνικό θεατρόφιλο κοινό, ρεαλιστική ηθογραφική θεματολογία των αγροτικών δραμάτων του: Ματωμένος γάμος (1933), Γέρμα (1934) και Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα(1936)».
Το έργο έχει παιχτεί μόνο μία φορά στην Ελλάδα, την περίοδο 1971/72 σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξη Σολομού, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Ποταμίτη.
Κάπα Εκδοτική • Παπαρηγοπούλου 6, Περιστέρι • Τηλ.: 210 6859273info@kapaekdotiki.gr - www.kapaekdotiki.gr - fb/ Κάπα Εκδοτικήt @KapaEkdotiki

ΚΘΒΕ: ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ ΣΤΟ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ

Έκθεση κοστουμιών στο Αλατζά Ιμαρέτ
ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
55 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος οργανώνει μια έκθεση κοστουμιών, σχεδιασμένων από σημαντικούς ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 55 χρόνων λειτουργίας του. H Έκθεση έχει τίτλο «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των Δημητρίων.Αλατζά Ιμαρέτ. Διάρκεια: 4 έως 23 Οκτωβρίου
Είσοδος ελεύθερη

Παράταση εγγραφών στα εργαστήρια για παιδιά

Παράταση εγγραφών στα εργαστήρια για παιδιά
Λόγω του εξαιρετικά μεγάλου ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά που θα λειτουργήσουν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. από 15 Οκτωβρίου 2016 μέχρι 29 Ιανουαρίου 2017 (α΄ κύκλος), η περίοδος εγγραφών παρατείνεται έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.
Επίσης παρατείνεται ως τις 15 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής έργων για τον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής που προκήρυξε στο Τελλόγλειο με τίτλο «Διαγωνισμός ζωγραφικής: Λουκάς Βενετούλιας».

Έρωτας με την πρώτη μπουκιά

Έρωτας με την πρώτη μπουκιά
Πόση σως υποκρισίας μπορεί να καλύπτει μία σχέση; Πόσο κρύο μπορεί να είναι το πιάτο της εκδίκησης;
Πόσο πικρή μπορεί να είναι η αποκάλυψη ενός μυστικού και πόσο άνοστη η κατάληξη ενός ειδυλλίου; Πώς σερβίρουμε μια απόφαση στον εαυτό μας και στον άλλο; Υπάρχει συνταγή για μία ευτυχισμένη σχέση;
Και τελικά είναι μύθος ή όχι ο έρωτας με την πρώτη μπουκιά;
Στην εποχή των εφήμερων σχέσεων και των αντιθέσεων, του φθηνού έρωτα και των ψεύτικων υποσχέσεων, επτά ιστορίες έρχονται να μας ταρακουνήσουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, συστήνοντάς μας τους ανθρώπους που γεύονται τη ζωή δίπλα μας. Πρόκειται για επτά αληθινές ιστορίες με γεύση μοναξιάς, χωρισμού, προδοσίας, χαράς, υπομονής, αλλά και ελπίδας. Ιστορίες που όλοι έχουμε ακούσει, αλλά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη διαχρονικότητα, τη βαθύτητα και τη σημασία τους.
Η Λένα Τερκεσίδου στο βιβλίο της ξετυλίγει το γοητευτικό κουβάρι των ανθρωπίνων σχέσεων προσδίδοντάς του ξεχωριστή γεύση: αυτήν του έρωτα μαζί με -εννοείται, αληθινές- συνταγές.
Γιατί η ζωή μαγειρεύει διαφορετικά απ' ότι περιμένουμε.
Έρωτας με την πρώτη μπουκιά
Αληθινές ερωτικές ιστορίες με γεύσεις

συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
141 σελ.
ISBN 978-960-6748-21-9
Τιμή € 15,28

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμάθηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών (Braille)

Δελτίο τύπου Σωματείου Ατομων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμάθηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών (Braille)
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ανακοινώνει την έναρξη συγκέντρωσης αιτήσεων ενδιαφερομένων για την εκμάθηση του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών, σε σειρά μαθημάτων συνολικής διάρκειας 52 ωρών, τα οποία θα πραγματοποιούνται
στο γραφείο του Σωματείου μας στη Σπάρτη. 

Τα πιο "νόστιμα" της εβδομάδας που μας πέρασε


Μπιστρό στην Αθήνα: 7 στέκια με παριζιάνικο αέρα.

Σημειώστε...

Μοσχαράκι στρογγανόφ.
Αυθεντική κις Λορένς.
Μηλόπιτα με 5 υλικά.

Ρώμη: Η πόλη τώρα ξαναγεννιέται



ArtTravel

1

Ρώμη


Η πόλη τώρα ξαναγεννιέται. 
Κάντε κλικ
2

Ναυπακτία

48 ώρες στα χωριά της.
3

Ευρώπη

 5 μυστικές γειτονιές.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

Βαρκελώνη: Όλοι οι λόγοι για να την επισκεφτείτε.

4

Αθήνα

 Τα αγαπημένα μας ουζερί.
Κάντε κλικ
EDITOR'S PICK

Orabel Suites: Η άφιξη της Σαντορίνης που ξεχωρίσαμε και αγαπήσαμε.

Interview: Ο Executive chef Jiri Stift του Mandarin Oriental της Βενετίας.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας