Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Στη μεθόριο Ελλάδας - Fyrom, βιβλιοπαρουσίαση

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Φίλοι και μέλη του συλλόγου                 
Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στο Club του Μύλου θα γίνει η Γενική συνέλευση του Συλλόγου (απολογισμός Δ.Σ, εκλογή νέου Δ.Σ, κοπή πίτας).                
Στις δύσκολες χρονιές που περνάμε, η λειτουργία ενός πολιτιστικού συλλόγου κρίνεται αναγκαία, γι;αυτό και η παρουσία σας είναι απαραίτητη.               
Η συνέλευση θα γίνει στις 7μμ.                     
Λίγο πιο πριν (στις 5μμ) θα γίνει σεμινάριο για κιθαρίστες από τον Ron Petrides (www.ronpetrides.com) και μετά την συνέλευση θα πραγματοποιηθεί συναυλία στον ίδιο χώρο (9.30μμ).                   
Όλες οι πληροφορίες στο site μας www.jazznet.gr              
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ                  
Το Δ.Σ

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Διορισμοί σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής έχουν ανακοινωθεί και μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση στο http://www.disabled.gr/lib/?p=31755                  
Ένα εξαιρετικό βιβλίο για την οστεοπόρωση και την πρόληψη των πτώσεων βρίσκεται στο http://www.disabled.gr/lib/?p=31709                            
Υπουργείο Εργασίας: Εγκύκλιος για τις ρυθμίσεις του άρθρου 10 του ν.3863/2010 που αφορά στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων των φορέων κύριας ασφάλισης από 01-01-2011 http://www.disabled.gr/lib/?p=31657                       
Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=31672 να βρείτε εγκύκλιο σχετικά με τα ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α. στα φάρμακα.                       
Στο http://news.disabled.gr/?p=35046 θα βρείτε έναν οδηγό συντάξεων για τους επαγγελματίες.             
Μπορείτε να διαβάσετε στο http://news.disabled.gr/?p=35058 ένα κείμενο που αφορά τις αλλαγές που έχουν γίνει το 2011 στα εργασιακά και στα συνταξιοδοτικά.                
Έξι νέα νομοθετήματα που αφορούν έμμεσα τους ανθρώπους με αναπηρίες βρίσκονται στο http://www.disabled.gr/lib/?cat=9 όπου υπάρχει και όλη η σχετική νομοθεσία.                   Ένα ενδιαφέρον κείμενο για αυτά που προβλέπει το μνημόνιο για το 2011 βρίσκεται στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=35028                          
Στο http://news.disabled.gr/?p=35023 μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την αναμόρφωση του συστήματος της «κάρτας εργασίας» και της αναμόρφωσης του σώματος επιθεωρητών εργασίας.              
Νομοσχέδιο για την ένταξη του Ι.Κ.Α. στο ΕΣΥ βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/?p=35013 και χρειάζεται αρκετό διάβασμα επειδή με αυτή την νομοθετική μεταρρύθμιση μάλλον θα αλλάξουν πολλά και μέχρι να ισορροπήσει το σύστημα παροχών σε είδος θα υπάρξουν προβλήματα.                 
Σε ασφαλιστικό ταμείο μετατρέπεται ο ΟΠΑΔ http://news.disabled.gr/?p=35007 λες και τα προβλήματα του ΟΠΑΔ οφείλονται στη νομική του μορφή.                        
Ανακοινώθηκαν τα νέα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. http://news.disabled.gr/?p=35003                                      
Το πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και αφορά την κατοχή επαγγελματικών αδειών από άτομα που λαμβάνουν συντάξεις ανικανότητας εξακολουθεί να υφίσταται http://news.disabled.gr/?p=34997 και κατά τα άλλα γίνονται περικοπές από ανθρώπους με πραγματικές αναπηρίες για να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα.                      
Εντάχθηκε η οριζόντια πράξη «Σύστημα Διαχείρισης και Επιχειρηματικής Ευφυΐας» του υπουργείου Υγείας στα κονδύλια της Ψηφιακής Σύγκλισης http://news.disabled.gr/?p=34963 και προσωπικά θα ήθελα να δω τι θα μείνει για να χρησιμοποιηθεί το σύστημα από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες όταν θα έχει τελειώσει η χρηματοδότηση.                     
Χριστουγεννιάτικα βγήκαν τα αποτελέσματα για όσους έχουν εισαχθεί στα εκπαιδευτικά ιδρύματα http://news.disabled.gr/?p=34951                   
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΔΙΑΒΑΖΩ"

Διαβάζω, μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου                   
(τεύχος  Ιανουαρίου 2011, Νο 514, σελίδες: 96, τιμή: 6,00 €)                           
Το πρώτο  Διαβάζω μιας δύσκολης και καθοριστικής χρονιάς μόλις κυκλοφόρησε. Ευχόμαστε να είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά για το χώρο του βιβλίου και ελπίζουμε για καλύτερες μέρες.                                
Συζήτηση: Τι διαβάζουν τα παιδιά των δωματίων;                    
Η Ιωάννα, η  Μαριαλένα και ο Ιωάννης, μαθητές της πέμπτης δημοτικού, μιλούν με το δάσκαλό τους για τα βιβλία, τους ήρωες, τις ιστορίες, τις εικόνες, και εξηγούν γιατί το διάβασμα έχει γίνει τόσο δύσκολη υπόθεση γι’ αυτά.                        
Αφιέρωμα: Γιατί αρέσει η  παραλογοτεχνία;                     
Εδώ και χρόνια η παραλογοτεχνία έχει το δικό της  κοινό. Τι είναι αυτό που την καθιστά  γοητευτική και τι αναζητά ο αναγνώστης σε αυτήν; Ο Κώστας Μαυρουδής, η Ρέα Γαλανάκη, ο Γιώργος Ξενάριος και ο Γιώργος Δαρδανός δίνουν τη δική τους εκδοχή.                 
Ρεπορτάζ                    
Ύστερα από  κυοφορία πολλών ετών, το Υπουργείο  Πολιτισμού ανακοίνωσε το πλαίσιο μιας εθνικής πολιτικής για το βιβλίο που περιλαμβάνει ορισμένες σημαντικές προτάσεις, εστιασμένες σε 4 άξονες: παιδί, νέοι δημιουργοί, ψηφιοποίηση και νέες τεχνολογίες, προβολή του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό.                        
Συνέντευξη  – «Ο Καβάφης είναι  η ποιητική έκφανση  της ιερότητας»                     
Ο μεταφραστής του Καβάφη Ευάγγελος Σαχπέρογλου μιλάει στην Αντιγόνη Κατσαδήμα για τις προκαταλήψεις, τις ιδέες, τις αγάπες που ακολουθεί κάθε μεταφραστής, για το πού στηρίζεται για τις δικές του μεταφράσεις, ποιες είναι οι αντιρρήσεις που κατά καιρούς έχει συναντήσει από ακαδημαϊκούς και για την έκδοση The Collected Poems σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.                          
Κριτικές  παρουσιάσεις                          
Ο Αλέξης Ζήρας  μιλάει για την Κλαίτη Σωτηριάδου (Μπονζάι), ο Γιώργος Ξενάριος για τον Μισέλ Φάις (Πορφυρά γέλια), ο Γιώργος Περαντωνάκης για την Ιωάννα Καρυστιάνη (Τα σακιά), ο Φίλιππος Φιλίππου για την Αγαθή Δημητρούκα (Πουλάμε τη ζωή, χρεώνουμε το θάνατο), η Αντιγόνη Κατσαδήμα για την Έρση Σωτηροπούλου (Η φάρσα).                             
Βιβλιοθήκες                            
Ο Νάσος Χριστογιαννόπουλος μας μεταφέρει στο βιβλιοπωλείο «Δεύτερο χέρι» που βρίσκεται  στο κέντρο των Βρυξελλών.                   
Ένα βιβλιοπωλείο με άριστη οργάνωση, με κατάταξη των τίτλων ανά θεματικές, με εκδόσεις στα γερμανικά, στα ιταλικά, στα ρωσικά, ακόμα και στα ελληνικά.                  
Ένα βιβλιοπωλείο που μας ωθεί να εκτιμήσουμε τα μεταχειρισμένα βιβλία και να αναλογιστούμε όσους δεν μπορούν να αποκτήσουν ούτε αυτά.                     
Στο τεύχος ακόμα θα βρείτε όλες τις μόνιμες  στήλες: σχόλια, από μήνα σε μήνα, courier, θερμιδωριανά οξύτονα, ζενερίκ, ως αναγνώστης, για τα παιδιά, χωρίς προϋπηρεσία, comics, ο περιοδεύων, κριτικογραφία, ευπώλητα, βιβλιοπαρουσιάσεις.

Μύθοι του Θερμαϊκού - Χτυποκάρδια στο κρανίο | Ακτίς Αελίου | 7ος καλεσμένος

«ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»                    
Χτυποκάρδια στο Κρανίο!             
Καλεσμένοι αυτή την Τετάρτη οι Θάνος Φερετζέλης-Μαριάννα Αβραμάκη-Ευγενία Πανταζόγλου                        
Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» γιορτάζει τα 10 χρόνια του και συνεργάζεται για τέταρτη  χρονιά με το Καφωδείο «Το Ελληνικό» για να παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μύθοι του Θερμαϊκού» - Χτυποκάρδια στο κρανίο, που είναι βασισμένη σε κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη με θέμα τη Θεσσαλονίκη.                    
Κάθε Τετάρτη, στις 10.30 μ.μ. στο Καφωδείο «Το Ελληνικό», Ιουστινιανού 3-πίσω από το παλιό Δημαρχείο.                        
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ                    
Επτά ηθοποιοί – performers παρουσιάζουν ένα σύγχρονο βαριετέ που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία, σε πρόσωπα και γεγονότα της πόλης.                       
Η μουσική -εμπνευσμένη από το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το βαλκανικό τραγούδι- σε συνδυασμό με το χιούμορ αποτελούν τα «όπλα» τους για να ξετυλίξουν τις ιστορίες αυτές. Ιστορίες που αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, που γέννησε η πόλη και που το ίχνος τους είναι εμφανές ακόμα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της χώρας και συνέβησαν εδώ, στη Νύμφη του Θερμαϊκού.                      
Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται και ένας διαφορετικός προσκεκλημένος- έκπληξη, από τον χώρο του θεάματος ή της δημοσιογραφίας.                          
Την πρώτη Τετάρτη του νέου χρόνου, 5 Ιανουαρίου ποδαρικό μας κάνουν οι Θάνος Φερετζέλης, Μαριάννα Αβραμάκη, Ευγενία Πανταζόγλου.                      
Ποιος να είναι ο επόμενος προσκεκλημένος;                              
Λίγα λόγια για τους καλεσμένους μας                         
Γεννηθήκαμε χαρούμενοι, μεγαλώσαμε (λέμε τώρα) περιπλανώμενοι σε παιχνίδια και όνειρα.                     
Αγαπήσαμε το θέατρο και συναντηθήκαμε εξαιτίας του.                         
Μας παιδεύει και μας κάνει νάζια εδώ και δέκα χρόνια.                         
Εμείς το φροντίζουμε όσο μπορούμε.                         
Σημειώνεται πως στον επάνω όροφο του Καφωδείου «Το Ελληνικό» λειτουργεί έκθεση με αφίσες για τα δέκα χρόνια του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου».

Geopolitics-GR

* ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ                       
* «Επικίνδυνη κλιμάκωση» από το Ισραήλ κατήγγειλε η Παλαιστινιακή Αρχή                     
* Η Ευρώπη του γερμανογερμανικού άξονα                         
* Η επέλαση των Τούρκων στα Βαλκάνια

Στο Αυτόφωρο για παρακράτηση ΦΠΑ - Ετοιμάζουν νομοσχέδιο

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                     
Στο Αυτόφωρο όσοι φοροδιαφεύγουν               
Η µη απόδοση του ΦΠΑ µε το νέο νοµοσχέδιο του υπουργείου Οικονοµικών θα θεωρείται κλοπή             
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Φιντικάκης                     
Στο Αυτόφωρο θα οδηγούνται όσοι εντοπίζονται να µην αποδίδουν τον ΦΠΑ, σύµφωνα µε διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονοµικών στο νέο φορολογικό νοµοσχέδιο, που θα προβλέπει την αυστηροποίηση των ποινών για όσους φοροδιαφεύγουν.                   
Στόχος της κυβέρνησης, που µε βάση και τις απαιτήσεις του Mνηµονίου καλείται να εµφανίσει ισχυρά αποτελέσµατα στην πάταξητης φοροδιαφυγής, είναι το νοµοσχέδιονα έχει κατατεθεί στη Βουλή το τελευταίο δεκαήµερο του Ιανουαρίου.                          
Ειδικότερα, σύµφωνα µε το µέτρο που προωθεί το υπουργείοΟικονοµικών, θα ενεργοποιείται η διαδικασία του Aυτοφώρου πάνω από ένα συγκεκριµένο ποσό, όχι µόνο στις περιπτώσεις όπου ο επιχειρηµατίας θα πιάνεται στα… πράσα να µην εκδίδει απόδειξη, αλλά και τη στιγµή που θα διαπιστώνεται το αδίκηµα οτι δεν απέδωσε µέρος ή ολόκληρο τον ΦΠΑ πουεισέπραξε.                 
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

>>> Διαβάστε το άρθρο του Ευ. Βενιζέλου "Το Σύνταγμα, η κρίση και το δημοκρατικό κόμμα", που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα aixmi.gr, εδώ: http://www.evenizelos.gr/home/143--2011/1871-aixmigr                      
>>> Διαβάστε το άρθρο του Ευ. Βενιζέλου "Ποινική ευθύνη υπουργών-αλήθειες και κίνδυνοι", που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα aixmi.gr, εδώ: http://www.evenizelos.gr/home/143--2011/1870-aixmigr                       Χρόνια πολλά και καλή χρονια,

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics                          
* ΗΜΕΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΡΣΙΝΑΣ                        
* Δήμαρχος Σουφλίου: «Πρόχειρη λύση».Ποια σημεία θα κλείσει ο φράχτης του Εβρου                    
* Ενώ η Ziraat Bank προκαλεί…Οι Τούρκοι μετανάστες επιστρέφουν στην πατρίδα                       
* WikiLeaks: ΗΠΑ και Γερμανία αναπτύσσουν κατασκοπευτικούς δορυφόρους                       
* Νέα κέντρα τεχνικής υποστήριξης αεροσκαφών στην Τουρκία                      
* Κύπρος: Σε εκκρεμότητα 1.970 υποθέσεις αγνοουμένων. Οι έρευνες της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ).                    
* Επίσκεψη-σταθμός αντιπροέδρου τουρκικής κυβέρνησης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο                      
* Η ρώσικη Κόζα Νόστρα των πετρελαίων                      
* Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ Εξαγωγή Ισλάμ σε Ευρώπη και Ελλάδα                    
* Εξοπλιστικός πυρετός στην Άγκυρα                       
* Τι θα μαγειρέψουν στο Ερζερούμ Γιώργος και Ερντογάν;                       
* Διαβάστε με προσοχή, για να καταλάβετε γιατί οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο. Πως οι κομματικοί αξιωματικοί κατέστρεψαν την Πολεμική μας Αεροπορία και όχι μόνον!                       
* Τούρκος διπλωμάτης:"Οι ΗΠΑ μας έχουν επιβάλει ένα άτυπο εμπάργκο στα όπλα"!                      
* Η Αγκυρα εκµεταλλεύεται την κρίση της ελληνικής οικονοµίας Τουρκική εισβολή µε φθηνά δάνεια

Νέα από το e-Pontos

* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ                       
* Αίτημα 114 βουλευτών από όλες τις πτέρυγες τη Βουλής                       
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΙΖΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ                       
* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»