Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

"ΒΡΩΜΟΘΗΛΥΚΑ" ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]


Στασινού, Ελένη
"Βρωμοθήλυκα" της Ιστορίας
Από γενιά σε γενιά με έναν μύθο
ΣΕΛΙΔΕΣ: 488 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14 x 21
ISBN: 960-446-083-0 • 19.80€
Δύο αιώνες. Πέντε μάχες. Πέντε δυνατότητες. Πέντε Έρωτες.
Στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης, ο έρωτας μεταξύ μιας Χριστιανής κι ενός Αλβανού-Λαλιώτη θα οδηγήσει σε τραγωδία. Μια καρφίτσα περίτεχνη με έναν διαμαντένιο κύκνο, θα ταξιδέψει μέχρι τις μέρες μας, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους της, να αναβιώσουν το πάθος, τον ηρωισμό, την αυτοθυσία των ερωτευμένων πρωταγωνιστών. Ένα ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο: Κεντρική Πελοπόννησος, Κεφαλλονιά, Πάτρα, Πειραιάς, Αθήνα. Σε εποχές αγώνων, προδοσιών, ηρωισμών. Με ανθρώπους που παλεύουν την άγνοια και τη φτώχεια, με ανθρώπους που βρίσκονται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ιδέες του Διαφωτισμού, και την εντόπια οπισθοδρόμηση. Και μέσα σε όλο αυτό το εκρηκτικό κλίμα οι γυναίκες. «Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας» που δεν χειραγωγήθηκαν από οικογενειακά, πολιτισμικά ή κοινωνικά καθεστώτα. Γυναίκες που με τη στάση τους πήγαν τη γυναικεία φύση, τον έρωτα, την προσφορά, την ίδια την κοινωνία, λίγο πιο πάνω. Εκεί όπου μόνο μια γυναίκα μπορεί να αναγάγει σε ιδέα, την πεζή πραγματικότητα.  Δύο αιώνες. Πέντε μάχες. Πέντε δυνατότητες. Πέντε Έρωτες.


Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr

Σελίδες Ιουνίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων
Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία
Εκδηλώσεις
Αγαπητοί μας φίλοι,
Οι εξετάσεις τελείωσαν, τα σχολεία έκλεισαν, το καλοκαίρι ξεκίνησε επίσημα και κάποιοι ετοιμάζονται ήδη για τις θερινές διακοπές! Πολλά και ενδιαφέροντα βιβλία μας βρίσκονται ήδη στα βιβλιοπωλεία και περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τα ξεφυλλίσουν και να σας κρατήσουν συντροφιά όλο το καλοκαίρι!
Τις νέες μας κυκλοφορίες μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά παρακάτω και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε τακτικά μέσα από το website μας αλλά και την σελίδα μας στο facebook.
Ξένη Κλασική Λογοτεχνία

Ο αόρατος άνθρωπος
H. G. Wells
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 224, Τιμή: 8,99 €
Ο Γκρίφιν, ένας ταλαντούχος φοιτητής της χηµείας, ανακαλύπτει τη μυστική συνταγή που θα τον κάνει αόρατο. Οι συνέπειες αυτού του πειράματος είναι τρομακτικές και οι προσπάθειές του να συνεργαστεί µε τους συνανθρώπους του συνεχώς αποτυγχάνουν, καταλήγοντας σε περιστατικά όλο και πιο βίαια. Το μεγαλειώδες δώρο που φέρνει ο Γκρίφιν στην ανθρωπότητα γίνεται μια πραγματική κατάρα.

Καλοκαίρι
Edith Wharton
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 224, Τιμή: 8,99 €
To μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία της Τσάριτι Ρόγιαλ, μιας νεαρής κοπέλας με περήφανο και ανεξάρτητο χαρακτήρα, που ζει σε μια φτωχή επαρχιακή πόλη υιοθετημένη από μια τοπική οικογένεια. Όταν ο νεαρός αρχιτέκτονας Λούσιους Χάρνεϊ θα επισκεφτεί τη μικρή πόλη η δεκαοκτάχρονη Τσάριτι θα τον ερωτευτεί και θα ξεκινήσει μια παθιασμένη σχέση μαζί του. Το Καλοκαίρι, που θεωρείται από αρκετούς το καλύτερο έργο της Ίντιθ Γουόρτον, εκδόθηκε το 1917 και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, καθώς ήταν ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα που έφερε στο προσκήνιο τη σεξουαλική αφύπνιση μιας νεαρής γυναίκας.

Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα νησιά
D. H. Lawrence
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 288, Τιμή: 8,99 €
Μία συλλογή οκτώ διηγημάτων που παρουσιάζει το μεγαλύτερο εύρος των ιδεών που κυριάρχησαν στο έργο του συγγραφέα, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό για το μυθιστόρημά του «Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι». Καταπιεσµένα πάθη και επιθυμίες έρχονται στο φως, οδηγώντας τους ήρωες των ιστοριών άλλοτε στον όλεθρο και άλλοτε σε μια βαθιά εσωτερική μετατόπιση. Στην κεντρική ιστορία, ένας άντρας προσπαθεί να ελέγξει τη ζωή του μετακομίζοντας σε ολοένα και μικρότερα νησιά. Όμως, η ευτυχία που αναζητεί διαρκώς του διαφεύγει, μέχρι που ένα μυστηριώδες νησί τον οχυρώνει από τους ανθρώπους και την πραγματική ζωή και τον «κατακτά».

Ο υπέροχος Γκάτσμπυ
Francis Scott Fitzgerald
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 224, Τιμή: 8,99 €
Βρισκόμαστε στη Ν. Υόρκη τη δεκαετία του 1920. Είναι η εποχή της τζαζ, μια εποχή θαυμάτων, τέχνης, υπερβολής, όπου κυριαρχεί ακόμα η πεποίθηση ότι τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Ο Γκάτσμπυ είναι πάμπλουτος, μένει σε μια έπαυλη, έχει μπάτλερ, υπηρέτες, μια Ρολς-Ρόις και διοργανώνει θρυλικά πάρτι. Κανείς δεν ξέρει από πού έρχεται, ούτε πώς κατέχει μια τόσο μεγάλη περιουσία, ωστόσο όλοι γοητεύονται από το μυστηριώδες παρελθόν και τον τρόπο ζωής του. Εκείνος έχει κάτι ακόμα. Έναν απόλυτο, ανεκπλήρωτο, ρομαντικό έρωτα για την εύθραυστη αλλά πανέμορφη Νταίζη. Ο Γκάτσμπυ ξεχωρίζει. Και είναι τόσο αθεράπευτα ιδεαλιστής που γίνεται πραγματικά υπέροχος.
Ελληνική Λογοτεχνία

ΙΚΕΤΗΡίΑ
Παναγιώτης Ρίζος
Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 96, Τιμή: 10,99
Στην Αρχαία Ελλάδα, ικετηρία ονόμαζαν ένα κλαδί ελιάς περιτυλιγμένο με άσπρο μαλλί προβάτου, το οποίο κρατούσαν στα χέρια τους ως σύμβολο της δυστυχούς τους κατάστασης όσοι κυνηγημένοι προσέτρεχαν σε μια ξένη χώρα για να βρουν άσυλο και σωτηρία, για να τύχουν προστασίας ή ασφάλειας επειδή κινδύνευαν ή ήταν αδικημένοι. Δώδεκα φανταστικές ιστορίες για πρόσφυγες, ικέτες, ικετευόμενους, διακινητές, εμπόρους, συνοριοφύλακες, θεατές, με φόντο τα ανέκαθεν τρικυμισμένα και επικίνδυνα νερά του Αιγαίου. Δώδεκα φανταστικές ιστορίες που τα γεγονότα και η πραγματικότητα ίσως τις ξεπέρασαν ή, πάντως, τις συναγωνίζονται επαξίως.
Η έκδοσ περιλαμβάνει σχέδια που έκανε η εικαστικός Χριστίνα Κάλμπαρη με αφορμή και ερέθισμα τα κείμενα του βιβλίου.
Μικρά Ταξίδια με τη Φαντασία του Ιουλίου Βερν
Κείμενο: Αντώνης Παπαθεοδούλου – Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου οραματιστή Ιουλίου Βερν κυκλοφορούν για
πρώτη φορά εικονογραφημένα και προσαρμοσμένα για παιδιά ηλικίας 6+ ετών.
Σχήμα: 24Χ22, Σελίδες: 36, Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 11,99 €

Ροβήρος ο κατακτητής ή ο καπετάνιος των ουρανών
Μπορείτε να φανταστείτε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να κοιτούν τον ουρανό με απορία; Όλους ταυτόχρονα; Κάπως έτσι ξεκινά αυτή η ιστορία! Γιατί παράξενα πράγματα συμβαίνουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Μουσικές ακούγονται από τον ουρανό… παράξενα σημάδια εμφανίζονται πάνω από πόλεις και χωριά και εξαφανίζονται σε μια στιγμή…Κι είναι όλα αυτά ανεξήγητα. Γιατί βρισκόμαστε στα 1880. Κι οι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη κατακτήσει τον ουρανό. Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτιάξει μια ιπτάμενη μηχανή που θα δουλεύει. Κανείς εκτός από έναν.
Τον Ροβήρο!
Κυκλοφορούν επίσης :

20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ή
ο Νέμο, ο Ναυτίλος και άλλα μυστήρια του βυθού!

Ταξίδι στο κέντρο της Γης ή
ένας πλανήτης γεμάτος μυστικά

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ή
ποιος είναι ο πιο πλούσιος

Από τη Γη στη Σελήνη ή
το κανόνι της ειρήνης!
Τόμας το Τρενάκι
Τόμας το Τρενάκι στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος!
Από το 1945 ο Τόμας το Τρενάκι είναι ο αγαπημένος φίλος των μικρών παιδιών από όλο τον κόσμο. Μέσα από τις ιστορίες του, τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικές αξίες της ζωής όπως η φιλία, η ομαδική εργασία, η τιμιότητα και η σημασία του να είσαι χρήσιμος.

Τόμας το Τρενάκι – Η ιστορία του
Σχήμα: 24Χ24, Σελίδες: 32, Σκληρό εξώφυλλο, Τιμή: 9,99 €
Αυτή είναι μια ιστορία για τον Τόμας, το μικρό άτακτο τρενάκι που δούλευε στη σιδηροδρομική γραμμή του Χοντροπατάτα, στο Νησί Σόντορ. Αυτό που ήθελε περισσότερο απ’ όλα στον κόσμο ήταν να είναι ένα Πραγματικά Χρήσιμο Τρενάκι και να έχει μια ολόδική του Τοπική Γραμμή.

Μια βόλτα με τον Τόμας
Σχήμα: 22Χ22, Σελίδες: 24, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,99 €
Μια συναρπαστική διαδρομή με τον Τόμας το Τρενάκι που περιλαμβάνει και ιδέες για περισσότερο παιχνίδι!

Ο βασιλιάς των τρένων
Σχήμα: 22Χ22, Σελίδες: 24, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,99 €
Ο Τόμας θα βρει τη λύση γι άλλη μια φορά βοηθώντας τον φίλο του τον Στίβεν
Βιβλία ζωγραφικής με τον Τόμας το Τρενάκι και τους φίλους του!

Τόμας το Τρενάκι – Ζωγραφίζω 1
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 16, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 1,50 €

Τόμας το Τρενάκι – Ζωγραφίζω 2
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 16, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 1,50 €
Οι πρώτες μου γνώσεις με το Μικρό μου Πόνυ

Γλώσσα για Προήπια – Προγραφικές ασκήσεις
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 36, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,99 €
Φύλλα σχεδιασμένα για τα προνήπια που θα βοηθήσουν τα παιδιά με τρόπο διασκεδαστικό να αναπτύξουν γλωσσικές δεξιότητες παρέα με τα ασυναγώνιστα Πόνυ!

Μαθηματικά για Προνήπια – Προμαθηματικές ασκήσεις
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 32, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,99 €
Φύλλα σχεδιασμένα για τα προνήπια, ελκυστικά και ευχάριστα, που θα διασκεδάσουν τα παιδιά αλλά και θα τα φέρουν σε πρώτη επαφή με τη μαγεία των Μαθηματικών. Θα προσεγγίσουν έννοιες όπως χώρος, χρόνος, σύγκριση, ποσότητα, αντιστοίχιση, αρίθμηση.

Γλώσσα για Νήπια – Το αλφαβητάρι των πόνυ
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 32, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,99 €
Τα μικρά μου Πόνυ θα κάνουν τα μαγικά τους και θα σε μάθουν να γράφεις και να διαβάζεις λεξούλες και προτάσεις! Ένα βιβλίο με στιχάκια και παιχνίδια με αφορμή τη γλώσσα.

Μαθηματικά για Νήπια – Έννοιες και Αριθμοί
Σχήμα: 21Χ29, Σελίδες: 32, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 3,99 €
Τα Πόνυ προσκαλούν τα παιδιά στον ασυναγώνιστο κόσμο των μαθηματικών! Διαδρομές, μοτίβα, σχήματα, αριθμοί, σύνολα και όλες οι μαθηματικές έννοιες θα προσγειωθούν στο νου τους μέσα από παιγνιώδεις εργασίες διαβαθμισμένης δυσκολίας.
Παιδική Λογοτεχνία

Πατρίδες Αλησμόνητες: Μικρά Ασία – Πόντος
Συλλογικό έργο
Εικονογράφηση: Γιώργος Παπασταθόπουλος & Αλέξανδρος Κάλλας Σχήμα: 14,5Χ20,5, Σελίδες: 80, Μαλακό εξώφυλλο, Τιμή: 6,50 €
Μία συλλογή από ιστορίες γεμάτες νοσταλγία και αισιόδοξα μηνύματα που μας ταξιδεύουν νοερά σε πατρίδες αλησμόνητες.
Για παιδιά ηλικίας 9+ ετών.

Το ξεχασμένο ημερολόγιο
Μαθητικές συγγραφικές ομάδες – Πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΜΟΙ
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Μια συναρπαστική περιπέτεια για τη φιλία και την αγάπη για τον συνάνθρωπο, με πρωταγωνιστές παιδιά που, ενώ αρχικά μοιάζουν να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, θα καταφέρουν με τη βοήθεια ενός ξεχασμένου ημερολογίου να ανακαλύψουν όσα τους ενώνουν!
Για παιδιά ηλικίας 7+ ετών.
Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα δοθεί στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας.

Νέα κυκλοφορία: "Bonita Αvenue" του Peter Buwalda

-Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-
ISBN  978-960-221-681-1, σχ. 21x14, σελ. 560, α΄ έκδ. Ιούνιος 2016, τιμή: 18,50€ (χωρίς Φ.Π.Α.)
Ο Σιμ Σιχέριες, πρύτανης ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας και προαλειφόμενος για υπουργός Παιδείας, αγαπάει την τζαζ, τα σπορ, το σεξ και τα άλλα ωραία πράγματα της ζωής. Αντιμετωπίζει τις κόρες της δεύτερης γυναίκας του σα δικές του – ώσπου μια νύχτα, καθώς σερφάρει στα πορνοσάιτ του διαδικτύου, ανακαλύπτει μια καλλονή που του θυμίζει τη μία...
Την ίδια ανακάλυψη έχει κάνει όμως και ο γιος του από τον πρώτο του γάμο, που είχε καταδικαστεί για φόνο και, αποφυλακισμένος πλέον, βρίσκει την ευκαιρία να τον εκβιάσει.

Pitsi Feat. Animado - Mi Amor | New VideoClip - New Panik Hit

Pitsi Feat. Animado
MI AMOR

Αυτό το τραγούδι φτιάχτηκε για καλοκαίρι! Download MP3
Download WAV


Ο Pitsi και η Animado παρουσιάζουν το Mi Amor.
Latin ρυθμόςξεσηκωτικό beatαισθησιακή μελωδία και ένα πολύ sexy video ... απολαύστε το.
To ακούμε δυνατά !
Κυκλοφορεί από την Panik Records 

Official Music Video:

Credits:
Pitsi Ft. Animado - Mi Amor
Music: Dj Pitsi , Teo Tzimas , Michael Tsaousopoulos
Lyrics: Gabriel Russel. Dimitris Beris
PANIK RECORDS

PANIK SOCIAL MEDIA: 

Νέα καλοκαιρινά GANT στο oroloi.gr. Όλη η νέα καλοκαιρινή συλλογή της GANT έφτασε και είναι άμεσα διαθέσιμη. Πρόλαβε τα πριν εξαντληθεί

ΑΝΔΡΙΚΑ    │ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ    │ΠΑΙΔΙΚΑ    │ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
There is beauty
in simplicity
GANT Ridgefield Rose Gold Black Leather Strap
GT005002
ΤΙΜΗ: 235€  212€
GANT Ridgefield Black Leather Strap
GT005001
ΤΙΜΗ: 215€  194€
GANT Ridgefield Rose Gold Brown Leather Strap
GT005003
ΤΙΜΗ: 235€  212€
GANT Ridgefield Stainless Steel Bracelet
GT005005
ΤΙΜΗ: 285€  257€
GANT Nashville Rose Gold Black Leather Strap
GT006007
ΤΙΜΗ: 185€  167€
GANT Nashville Brown Leather Strap
GT006005
ΤΙΜΗ: 165€  149€
GANT Nashville Black Leather Strap
GT006002
ΤΙΜΗ: 165€  149€
GANT Nashville Rose Gold Stainless Steel Bracelet
GT006012
ΤΙΜΗ: 209€  188€
GANT Vermont Chronograph Brown Leather Strap
GANT Vermont Chronograph Brown Leather Strap
ΤΙΜΗ:255€ 229€
GANT Vermont Chronograph Brown Leather Strap
GANT Nashville Brown Leather StrapGANT Nashville Brown Leather Strap
GANT Nashville Brown Leather Strap
ΤΙΜΗ:165€ 149€
Mπές κι εσύ στην παρέα των 100.000 φίλων του OROLOI.gr στα social media!
 Δωρεάν Αποστολή σε όλη την Ελλάδα!
 Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών 9-21 στο 2118500125!
 Πληρωμή με μετρητά κατά την παράδοση!
 100% Ασφάλεια με 256-bit κρυπτογράφηση!
 Μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου!
 Η μεγαλύτερη ποικιλία απο 20.000+ μοντέλα & 200+ brands!!
 ΒΡΑΒΕΙΟ Καλύτερου E-SHOP Ρολογιών στα Evolution Awards 2014!
2005-2016 OROLOI.gr All rights reserved