Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

❦ Νέες Κυκλοφορίες 📚





Ο Αγρός του Κεραμέως εις ταφήν τοις ξένοις
Ντίνα Βλάχου
Μυθιστόρημα
Τιμή €18
Σελ. 328
ISBN 978-960-03-7291-5
... Κι αυτή, για να τους τραβήξει την προσοχή, έκανε κάθε τόσο απόπειρες αυτοκτονίας· κατάπινε επιδεικτικά βελόνες και καρφιά και κουμπιά και κέρματα... Υπάρχει ένα πράγμα που το λένε Αγάπη και που γι’ αυτό λιώνουν ακόμα και οι οχιές και οι σκορπιοί και τα δέντρα, και που χωρίς τη χάρη Της τα σκυλιά γίνονται λύκοι και οι άνθρωποι από πέτρα...
Με τα χρήματα της προδοσίας του Χριστού οι Εβραίοι αγόρασαν τον Αγρό του Κεραμέως για να θάβουν τους ξένους. Εμείς φτιάξαμε τα ψυχιατρεία, για να θάβουμε τους ξένους στην καρδιά μας. Ο Αντρέας, άτομο με νοητική διαταραχή, από τεσσάρων χρόνων περιφέρεται σε θαλάμους και διαδρόμους· εκεί όπου πέζεται το δράμα του ανθρώπινου όντος...


Ελληνικά εγκλήματα 7
Αστυνομικές ιστορίες
Συλλογικό
Επιμέλεια: Δημήτρης Ποσάντζης
Τιμή €18
Σελ. 328
ISBN 978-960-03-7256-4
Ο Ανδρέας Αντωνιάδης επιστρέφει μια μέρα του ’72 στο Μόναχο, όπου ένας υπότροφος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας αντιλαμβάνεται ότι παρακολουθείται από έναν άντρα με καφέ παλτό. Ο Δώρος Αντωνιάδης αφηγείται την ιστορία ενός γενετικού πειράματος, μια υπόθεση ζεστής εκδίκησης, απίστευτης αλλά και «αληθινής». Ο Ανδρέας Αποστολίδης προσκαλεί τον Πουαρό στη Ρόδο τον Σεπτέμβριο του ’37, για να λύσει το μυστήριο ενός αρχαιολογικού θησαυρού. Ο Νεοκλής Γαλανόπουλος ασχολείται με τον θάνατο ενός συγγραφέα στο υδάτινο πάρκο Splish Splash.
Ο Λευτέρης Γιαννακουδάκης αναζητά στο παγωμένο Ηράκλειο τον δολοφόνο ενός επιχειρηματία της νύχτας.
O Σέργιος Γκάκας μάς συστήνει έναν «περίπου νεκρό» εκδότη, ο οποίος δέχεται μιαν αναπάντεχη πρόταση από συγγραφέα ευπώλητων μυθιστορημάτων. Ο Βασίλης Δανέλλης ξεσκεπάζει μια σπείρα περιστεριών. Η Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου εισδύει στο βρόμικο κύκλωμα του ποδοσφαίρου. Ο Ιερώνυμος Λύκαρης πέφτει τυχαία πάνω στον διαβόητο βασανιστή της ΕΣΑ επί δικτατορίας Μιχάλη Τρουπέ ή Τελετάρχη.
H Μαρίλη Μαργωμένου ψάχνει τη λεία από την κλοπή των θυρίδων της Εθνικής Τράπεζας. Ο Κώστας Μουζουράκης βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του τοπικού πρωταθλήματος. Η Χίλντα Παπαδημητρίου ταξιδεύει στη Σερβία και ματαιώνει τη διάσκεψη της Europol. Ο Γιάννης Ράγκος πλανιέται στην Αθήνα με έναν συγγραφέα φίλο του, που του μιλά για την υπόθεση του βομβιστή του Αιγαίου.
Ο Γιάννης Σιώτος ανακαλύπτει τη διάρρηξη στο σπίτι ενός ερημίτη δημοσιογράφου. Ο Φίλιππος Φιλίππου διερευνά έναν φόνο στην οδό Ευτυχίας, με θύμα έναν λαϊκό τραγουδιστή.
Ένα πολύπτυχο αστυνομικής και νουάρ φαντασίας, ένας «κήπος» επίγειων και υπόγειων παραβάσεων, μια συναρπαστική περιπλάνηση στον κόσμο του εγκλήματος.


Πώς ο Άνταμ Σμιθ μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή σου
Ρας Ρόμπερτς
Μετάφραση: Βίβιαν Στεργίου
Τιμή €17
Σελ. 256
ISBN 978-960-03-7267-0
Όταν ο οικονομολόγος Ρας Ρόμπερτς διάβασε τελικά το λησμονημένο βιβλίο του θεμελιωτή του δικού του επιστημονικού πεδίου, κατάλαβε ότι μάλλον είχε πέσει πάνω στο σπουδαιότερο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας που δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα.
Ο Άνταμ Σμιθ, μετά τη δημοσίευση του εμβληματικού Πλούτου των Εθνών, θεωρήθηκε ο άγιος προστάτης του καπιταλισμού. Πλην όμως, ελάχιστοι γνωρίζουν ότι είχε γράψει επίσης πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τη συμπεριφορά των ατόμων, για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, για το πώς αντιμετωπίζουμε τους άλλους και για τις αποφάσεις που λαμβάνουμε στη διάρκεια της ζωής μας. Ο Σκοτσέζος φιλόσοφος είχε αναπτύξει τις ιδέες του για την ανθρώπινη φύση στη Θεωρία των ηθικών συναισθημάτων. Σε τούτο το βιβλίο ο Ρας Ρόμπερτς εξετάζει προσεκτικά το παραγνωρισμένο αριστούργημα του Άνταμ Σμιθ και αναδεικνύει έναν διαχρονικό θησαυρό πρακτικής σοφίας· το βλέμμα του είναι τόσο επίκαιρο όσο ήταν και πριν από εκατοντάδες χρόνια. Τι χρειαζόμαστε για να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι; Πρέπει να κυνηγάμε το χρήμα και τη δόξα ή τον σεβασμό της οικογένειας και των φίλων μας; Πώς μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο; Οι διόλου αναμενόμενες απαντήσεις του Άνταμ Σμιθ, πλαισιωμένες από ποικίλες αναφορές σε γεγονότα του σύγχρονου κόσμου, στη λογοτεχνία, στην ιστορία και στην ποπ κουλτούρα είναι απροσδόκητες, εντυπωσιακές και βαθιά απολαυστικές.



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331

😎 60 e-books με -30%!📱



Διάλεξε το e-book που ΘΕΛΕΙΣ!














Παράθυρο για σύνταξη πριν από τα 62 για 90.000 ασφαλισμένους



Παράθυρο για σύνταξη πριν από τα 62 για 90.000 ασφαλισμένους



Η διαδικασία πρόσληψης του λοιπού, επικουρικού προσωπικού σε φορείς της Υγείας- Πλην ιατρών



Η διαδικασία πρόσληψης του λοιπού, επικουρικού προσωπικού σε φορείς της Υγείας- Πλην ιατρών
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της υπουργού Εσωτερικών και του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους καθορίζεται η διαδικασία πρόσληψης του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού. Στόχος είναι η κάλυψη επιτακτικών αναγκών.

Παραιτείται ο ΕΦΚΑ από χρέη άνω των 15 δισ. ευρώ!


Παραιτείται ο ΕΦΚΑ από χρέη άνω των 15 δισ. ευρώ!
Νέα αύξηση κατέγραψαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ το πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ η εισπρακτική υπηρ...


Ποια χρέη βάζει η εφορία στην άκρη, με νέα απόφαση της ΑΑΔΕ


Ποια χρέη βάζει η εφορία στην άκρη, με νέα απόφαση της ΑΑΔΕ
Ανεπίδεκτα είσπραξης θα χαρακτηρίζονται χρέη προς την εφορία που έχουν δυσκολίες στην είσπραξή τους, ακόμα και...



Μεταλλευτική εταιρεία στη Νορβηγία εντόπισε το μεγαλύτερο κοίτασμα σπάνιων γαιών στην Ευρώπη


Μεταλλευτική εταιρεία στη Νορβηγία εντόπισε το μεγαλύτερο κοίτασμα σπάνιων γαιών στην Ευρώπη
Μια νορβηγική μεταλλευτική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα, παρουσιάζοντας νέες μελέτες, ότι ένα κοίτασμα σπάνιων γ...



ΣΥΡΙΖΑ για ΑΔΑΕ: Κατάλυση του κράτους δικαίου - Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει το αναπόφευκτο


ΣΥΡΙΖΑ για ΑΔΑΕ: Κατάλυση του κράτους δικαίου - Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει το αναπόφευκτο
"Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών που είχε θέσει μέσω της ΕΥΠ και του Predator υπό παρακολούθηση το μισό του υπουρ...