Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ VII

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΦΑΓΗΣ VII

Και συνεχίζουμε την αναφορά μας στον «αναθεωρημένο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας», στον «ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΤΕΟ» των Ανάπηρων και Χρόνια Πασχόντων, που σκοπός της δημιουργίας του και των αναθεωρήσεων του είναι η ΣΦΑΓΗ των ασθενών από τις διάφορες επιτροπές, προκειμένου να μην πληρώνει το «κράτος πρόνοιας» συντάξεις, επιδόματα, και φαρμακευτικές δαπάνες.
Εδώ και χρόνια φωνάζουμε και προειδοποιούμε τους ασθενείς για το ΧΑΛΙ αυτό το σημερινό, και λέω σημερινό, γιατί ο «νέος πίνακας» είναι σε ισχύ από 1/1/2018.
Και δεν είναι μόνο ο «πίνακας», είναι και το άλλο ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ, η ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, 43 τον αριθμό μέχρι στιγμής.
Είναι οι ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ, που έκαναν οι «αρμόδιοι» πειραματιζόμενοι με την ΥΓΕΙΑ, με τις ΖΩΕΣ των ασθενών, για τα οποία καμαρώνουν κιόλας, και στην όποια αντίδραση, ισχυρίζονται πως ΟΛΟ αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, είναι «εντολή των δανειστών».
Δηλαδή, οι δανειστές τους έδωσαν τις λίστες αυτές και τους είπαν να τις εφαρμόσουν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ τα Α.Μ.Ε.Α και τους χρόνια πάσχοντες.
Θέλουν να μας πουν πως στη δημιουργία της ΛΙΣΤΑΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, και του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ οι «πρωτεργάτες» και δημιουργοί ΔΕΝ ήταν οι γνωστές Κομματικές κλίκες στις οποίες συμμετείχαν και συμμετέχουν και εκπρόσωποι συνδικαλιστών από τα ΑΜΕΑ…
Στις «επιστημονικές» (και καλά) επιτροπές, τις γεμάτες από «καθηγητές» διαφόρων ειδικοτήτων, ΟΛΑ αυτά τα ΑΙΣΧΗ, δεν είναι προτάσεις – αποφάσεις των δικών μας, αλλά είναι προτάσεις των δανειστών ΜΟΝΟ, οι οποίοι δανειστές, στις χώρες τους, δεν ΣΦΑΖΟΥΝ ΑΜΕΑ.
Ρε ποιους κοροϊδεύετε;
Οι ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΕΣ σας βγάζουν μάτι, και ο «μπούσουλας» αυτός, οι πίνακες (παλιός και νέος – αναθεωρημένος), αλλά και η λίστα με τις παθήσεις, από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως θα ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ στην εφαρμογή τους γιατί δεν έχετε να κάνετε με μηχανήματα, αλλά με ανθρώπινους οργανισμούς .
Έχω άδικο;
Παρόλα αυτά, σε πολλές επιτροπές (ευτυχώς ΟΧΙ σε όλες μέχρι στιγμής), τόσο η λίστα, όσο και οι πίνακες σας, σε συνδυασμό με κάποιους ΑΣΧΕΤΟΥΣ από παθήσεις γιατρούς, έγιναν η αιτία άτομα με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις ΞΑΦΝΙΚΑ να γιατρευτούν από τις επιτροπές.
Και μια και είπα πιο πάνω για ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ» διαβάστε και το άρθρο του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΡΔΑΚΗ.
«Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΕΝΩ ΤΟ "ΔΟΥΛΕΜΑ" ΛΟΓΙΚΟ...
Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΝΩ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ...
Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΦΙΛΙΚΟ...
«Η απαίτηση των δανειστών είναι παράλογη, αδικαιολόγητη και εχθρική»
(ΕΣΑμεΑ 12/01/2018).
Κάποτε η ΕΣΑμεΑ έθετε τις προϋποθέσεις κι έλεγε πως αν είναι να εφαρμοστεί το ICF οι ιατροί που θα αξιολογούν θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι ιατροί ICF.
Ενώ, σήμερα, τα πράγματα έφτασαν στο σημείο όπου πάνε οι κυβερνώντες να εφαρμόσουν ένα πειραματικό σύστημα, εντελώς δικό τους, στα τυφλά και με πλήρη άγνοια, που δεν θέλουν όμως να το αποκαλέσουν ICF.
Εξετάζοντας προσεκτικά τις πρόσφατες διατάξεις και το νομοσχέδιο που είναι υπό ψήφιση, διαπιστώνουμε ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης της αναπηρίας θα εξετάζει τη λειτουργικότητα του ΑμεΑ ενώ όμως αποφεύγουν πολύ προσεκτικά να παραδεχτούν ότι το σύστημα θα αξιολογεί βάσει της λειτουργικότητας.
Απεναντίας, εξακολουθούν με θρασύτητα να δηλώνουν ότι εναντιώνονται στο ICF.
Στην πραγματικότητα όμως πάνε να εφαρμόσουν στα τυφλά ένα "κουτσό" κι ανώνυμο ICF, μόνο και μόνο για να μην έρθουν σε αντίθεση με τους δανειστές.
Όμως, αυτού του είδους η αντιμετώπιση, με την εφαρμογή ενός πρόχειρου συστήματος αξιολόγησης, "φτιαγμένου στο πόδι", θα έλεγε κανείς ότι τοποθετεί τα Αμεα σε θέση παρόμοια με του πειραματόζωου.
Υποχωρούν με προθυμία στις επιταγές των δανειστών της χώρας, αλλά δηλώνουν και με θράσος ότι η απαίτηση των δανειστών είναι παράλογη, αδικαιολόγητη και εχθρική.
Παράλογο, αδικαιολόγητο και εχθρικό, όμως, δεν είναι και όταν δείχνεις μόνο τον ηθικό αυτουργό ενώ συμφωνείς και συναινείς με τον εκτελεστή του εγκλήματος;
Παράλογα, αδικαιολόγητα και εχθρικά, όμως, δεν είναι και όλα αυτά που προβάλλουν αν νομίζουν ότι οι πολίτες είναι τόσο ανόητοι που δεν αντιλαμβάνονται την υποκρισία και την εξαπάτηση;»
ΠΗΓΗ: ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ
Συνέλληνες, σε βάρος των ΑΜΕΑ και χρόνια πασχόντων σε αυτή τη χώρα, γίνονται ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ, αλλά δυστυχώς, οι μόνοι που το ξέρουν αυτό είναι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Υπάρχουν ένα σωρό παθήσεις, ΟΧΙ μόνο οι 43 με τις οποίες κάποιοι ΠΑΙΖΟΥΝ αδιαφορώντας με το αν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ η όχι τους συνανθρώπους τους. Προσπαθούμε να σας ενημερώσουμε για τα ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των αναπήρων και χρόνια πασχόντων σε ΟΛΟΥΣ τους ΤΟΜΕΙΣ. Και η απάντηση ενός ΑΜΕΑ, τα λέει ΟΛΑ σε δυο γραμμές για το πώς βλέπει το «κράτος» τους ασθενείς…
«Για αυτούς, πάντα ήμασταν πειραματόζωα. Η ψυχολογία του Όχλου. κτλ κτλ.»
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Άρβυλα Ψηλά Πυροσβεστών FIRE.BK.978

Άρβυλα Ψηλά Πυροσβεστών FIRE.BK.958 της Longstone
Ιταλικά δερμάτινα άρβυλα προστασίας για τους πυροσβέστες, με φερμουάρ και κορδόνια.

Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
* Κατηγορίας πολύ υψηλής ασφάλειας
* Από υψηλής ποιότητας αδιαβροχοποιημένο δέρμα πάχους 2,4mm
* Εσωτερική επένδυση με μεμβράνη Sympatex/Tepor
* Εσωτερική σόλα από διαπνέον μαλλί Felt
* Σόλα από λάστιχο νιτριλίου Vibram αντοχής σε θερμοκρασίες ως και 300οC
* Κορδόνια 134cm από Nomex με σύστημα easy roller για ευκολότερη εφαρμογή
* Ανατομικό
* Εξωτερική ενίσχυση στα δάχτυλα
* Ύψος: 26cm
Προδιαγραφές
DIN EN 15090:2012 / DIN EN ISO 20344:2013 / DIN EN ISO 20345:2012 / F2A – HI3 – SRC – CI – AN / CAT.III
Προτεινόμενη Χρήση
Για πυρεσβέστες και διασώστες.

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-35

FULL-CIRCLE COLOR SCANNING SONAR Model FSV-35
Advanced Solutions Built on World-Proven Sonar Technology
The FSV series of Furuno Scanning Sonar has long been a favorite among commercial fishermen, and the FSV-35 carries on that tradition. The FSV series provides reliable and consistent detection of fish and seabed conditions with revolutionary, enhanced signal processing technology.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

4 Νέα βιβλία και μία μεγάλη εκδήλωση στον Ιανό!

Φραντσίσκα Σέιμπολτ - Ο Τεό μαθαίνει να λέει ΟΧΙ

Εικονογράφηση: Άντγε Ντρέσερ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Κρίκελ-Κράκελς - Το βιβλίο που κουνιέται

Εικονογράφηση: Κρίκελ-Κράκελς
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Κλαίρη Καμπανη Σειρά: Χρονομπερδέματα
Τα παιδιά μας διαβάζοντας τα απίθανα χρονομπερδέματα του Άλεξ και του Πίκλα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και μέσα από την μαγική πύλη του χρόνου μαθαίνουν ποια ήταν τα σημαντικά γεγονότα που χάραξαν την ιστορία της ανθρωπότητας. Γνωρίζουν μεγάλες προσωπικότητες, όπως σπουδαίους επιστήμονες, μουσικούς, ζωγράφους, ποιητές και συγγραφείς, πολιτικούς αλλά και φιλόσοφους. Μέσα από τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες ενός 12χρονου αγοριού και του παράξενου γάτου του μαθαίνουν εύκολα, απλά διασκεδάζοντας και με ένα τρόπο που ποτέ δεν θα διδάσκονταν στο σχολείο.
Άλεξ & Πίκλας 1ο χρονομπέρδεμα

Εικονογράφηση: Κλαίρη Καμπάνη
Δείτε το και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ
Άλεξ & Πίκλας - 2ο χρονομπέρδεμα

Εικονογράφηση: Κλαίρη Καμπάνη
Δειτέ το και ξεφυλλίστε το ΕΔΩ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Πέμπτη 18 Ιανουαρίου παρουσίαση του βιβλίου ''Φόνος με ενδεχόμενο βλακείας'' της Μάρας Χωματίδη τον Ιανό!
« Υπάρχει ο τέλειος φόνος ή πίσω απο ενα μοχθηρό μυαλό καραδοκεί σαν Θεία τιμωρία το ενδεχόμενο βλακείας;»
Οι Εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο IANOS στο CAFE σας προσκαλούν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 20:30μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου της Μάρας Χωματίδη, «Φόνος με Ενδεχόμενο Βλακείας» απο την νεα σειρά Ελληνική Λογοτεχνία.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Λιάνα Κανέλλη, η κ. Ελένη Γκίκα και αποσπάσματα θα διαβάσει η κ. Θεοφανία Παπαθωμά.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Αφροδίτη Φρυδά, o Χρήστος Μουστάκας και ο Αυγερινός Σέρμπος.

Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76 
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
www.diaplasibooks.gr
info@diaplasibooks.gr

Φιλική Εταιρεία Πνεύματος

Φιλική Εταιρεία Πνεύματος
Συγγραφέας: Δημήτρης Καρύδας
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 280
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-137-2
Μια μυστηριώδης φωνή στο τηλέφωνο προσφέρει το απόλυτο μπεστ σέλερ σ’ έναν αποτυχημένο συγγραφέα του ενός βιβλίου. Βασικοί όροι της «φαουστικής συμφωνίας» να μη μιλήσει ποτέ δημόσια για το έργο του και να το παραδώσει σε συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο. Σταδιακά και μετά την τρομερή επιτυχία του βιβλίου ο λογοτέχνης καταλήγει να αναζητά μανιωδώς τον παράξενο άγνωστο δωρητή και μπλέκεται σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό και σατανικό απ’ ό,τι περίμενε.
Η ιστορία κάποιου που κέρδισε ανορθόδοξα την αναγνώριση, αλλά έχασε τον εαυτό του επειδή αγνόησε τον βασικό κανόνα: όταν κάνεις συμφωνία με τον διάβολο, στα ψιλά γράμματα γράφει ότι θα σου πάρει την ψυχή. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα του την παραδώσεις.
Βιβλιοφιλικό θρίλερ με νουάρ ατμόσφαιρα και κεντρικό θέμα τη λογοκλοπή, μια τοιχογραφία που αναφέρεται στον λογοτεχνικό κόσμο αλλά και στις ανθρώπινες συμπεριφορές. Με μια μη γραμμική αφήγηση και συχνά φλας-μπακ, ο συγγραφέας «παίζει» με την αλήθεια του αναγνώστη όπως οι ήρωές του με τη λογοκλοπή. Τα τελευταία πέντε κεφάλαια του βιβλίου συνιστούν το καθένα έναν αυτόνομο επίλογο της πλοκής που έχει προηγηθεί, και ο αναγνώστης είναι αυτός που καλείται να βάλει την τελεία.

ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ: «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ. ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙ ΠΡΕΚΑ»

«Πίσω από τους Πίνακες. Μία συνομιλία με τη ζωγραφική του Πάρι Πρέκα»
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, στις 19:30
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ
Η δράση «Πίσω από τους Πίνακες. Μία συνομιλία με τη ζωγραφική του Πάρι Πρέκα» σε σκηνοθετική επιμέλεια Μάρας Τσικάρα, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της τον Δεκέμβριο, επιστρέφει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στις 19:30. Αφορμή για τη δράση αυτή αποτελεί η έκθεση «Πάρις Πρέκας και Μερόπη Πρέκα. Δύο δημιουργοί - Δύο κόσμοι», η οποία φιλοξενείται στο Τελλόγλειο έως και τις 28 Ιανουαρίου 2018.

Μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια από την ΕΕΜΕ

Τα νέα μας


Στο σεμινάριο θα διδαχθούν οι αρχές της διεύθυνσης χορωδίας σε αρχάριο αλλά και σε προχωρημένο επίπεδο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πλαστικότητα της διεύθυνσης, στις ασκήσεις οι οποίες συμβάλλουν στην ανεξαρτησία των χεριών, στις ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στη διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας, καθώς και στη διεύθυνση Ρετσιτατίβων Ορατορίου και Όπερας. Η διεύθυνση απλών και σύνθετων μέτρων, οι στυλιστικές διαφορές διεύθυνσης ανά εποχή καθώς και η αρμόζουσα προετοιμασία των μαέστρων φωνητικών και οργανικών συνόλων πριν την πρόβα αλλά και τη συναυλία,
είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες.
Ο Δημήτρης Κτιστάκης, συνεργαζόμενος μαέστρος της χορωδίας της ΕΡΤ και διδάσκων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι ο προσκεκλημένος μαέστρος και δάσκαλος στο Εργαστήρι Διεύθυνσης Χορωδίας (15 ωρών) που διοργανώνει στις 26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2018, η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση.
Ώρες εργαστηρίου:
Παρασκευή 26/1: 18:00-22:00
Σάββατο 27/1: 11:00-16:00
Κυριακή 28/1: 10:00-15:00
Συμμετοχή (δήλωση και πληρωμή μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2018 ):
Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018): 60 ευρώ
Μη μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: 100 ευρώ
Πληρωμή από τις 14 Ιανουαρίου 2018 και μετά:
Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. (2018): 100 ευρώ
Μη μέλη: 150 ευρώ
Δηλώστε συμμετοχή στη διεύθυνση:
https://goo.gl/forms/RmocbT8D3KS8XnU32
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ψυχόδραμα ως εργαλείο στην εκπαιδευτική πρακτική

Το ψυχόδραμα αποτελεί μια βιωματική μέθοδο ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου, η οποία βασίζεται στην εκδραμάτιση. Εντάσσεται γενικότερα στις θεραπείες μέσω τέχνης και στοχεύει στην ενίσχυση του αυθορμητισμού και της δημιουργικότητας, καθώς και στην καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης. Αποτελεί χρήσιμο εργαλείο αυτογνωσίας, επίλυσης συγκρούσεων και διαχείρισης κρίσεων το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε ποικίλα πλαίσια. Στο εργαστήρι αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα μέσα από το παιχνίδι και την αλληλεπίδραση με την ομάδα να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη μέθοδο του ψυχοδράματος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένας κύκλος 6 συναντήσεων, στις οποίες θα εξοικειωθούμε με τις βασικές τεχνικές του ψυχοδράματος και θα εμπλουτίσουμε με αυτές το ρόλο μας ως εκπαιδευτικοί.
Πέντε τρίωρες συναντήσεις: Παρασκευή 18:00-21:00: 19/01, 02/02, 09/02,16/02 και 23/02.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση:
https://goo.gl/forms/BnpejHsLrCx0TA9k1
Εισηγήτρια: Φωτεινή Παπαχαραλάμπους (Ψυχολόγος MSc-Ψυχοθεραπεύτρια)
Μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.: 80 ευρώ
Μη μέλη: 100 ευρώ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 ( θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας)
Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:
Η Φωτεινή Παπαχαραλάμπους είναι Ψυχολόγος MSc-Ψυχοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στο Ψυχόδραμα(πιστοποίηση από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών για το Ψυχόδραμα, FEPTO). Παράλληλα, διαθέτει κλινική κατάρτιση στη Ψυχοδιαγνωστική και Μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικές και δημόσιες δομές ψυχικής υγείας στο χώρο της ειδικής αγωγής, της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών, της εκπαίδευσης και της πρόληψης. Από το 2015 διατηρεί σταθερή συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην υλοποίηση εργαστηρίων για ενήλικες και παιδιά και στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σήμερα παρέχει ιδιωτικά συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ατομικό επίπεδο και παράλληλα συντονίζει ομάδες με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και ενδυνάμωση παιδιών και ενηλίκων. Ως εισηγήτρια έχει πάρει μέρος σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια και διαθέτει πλούσια εμπειρία στο συντονισμό βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά, εκπαιδευτικούς, γονείς και σπουδαστές ψυχολογίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ε.Ε.Μ.Ε. ξεκινά τις προετοιμασίες του 8ου συνεδρίου της που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 23-25 Νοεμβρίου 2018. Συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 18:30 στα γραφεία της Ένωσης, Ερμού 7 στη Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι της Ε.Ε.Μ.Ε. που ενδιαφέρονται να συμματάσχουν, προσκαλούνται στη συνάντηση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανανεώστε η συνδρομή σας στην Ένωση για το 2018 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018 και κερδίστεαπό τις προνομιακές τιμές της έγκαιρης ανανέωσης! Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Ε.Ε.Μ.Ε.
Ερμού 7, Τ.Κ. 54625
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 6939560404
Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας:
info@eeme.gr
Eπισκεφτείτε την
ιστοσελίδα της ΕΕΜΕ
www.eeme.gr

Ακολουθείστε μας στο facebook

Επισκεφτείτε το blog της ΕΕΜΕ

Τρεις φορές Ξένη, παρουσίαση Αθήνα

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του William Mallinson:
«Τρεις Φορές Ξένη»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Free Thinking Zone
(Σκουφά 64 Γριβαίων, Αθήνα)
την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00.
Με το συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι:
Νίκος Δεμερτζής, καθηγητής πολιτικής επικοινωνίας και επικοινωνίας, Ε.Κ.Π.Α. – Δ/ντής Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.)
Ανδρέας Στεργίου, επίκουρος καθηγητής Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Πολιτικής, Πανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΤη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο William Mallinson, μέσα από την καταγραφή της προσωπικής διαδρομής συγγενικών του προσώπων, καταφέρνει με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του στον εύγλωττο αντικομφορμισμό να καταρρίψει ταμπού και τις προκαταλήψεις που σχεδόν πάντα επηρεάζουν την κρίση μας και θολώνουν την όρασή μας.
Σημείο εκκίνησης του βιβλίου ο Έλληνας παππούς, που ήταν υπήκοος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά που ακολούθως έγινε Ιταλός υπήκοος. Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το γιο κάποιου από την Cumbria που πολέμησε στον Μεγάλο Πόλεμο, να συναντά μετά τον πόλεμο την κόρη του εχθρού του Οθωμανού υπηκόου και στη συνέχεια να την παντρεύεται. Οι παππούδες του συγγραφέα βρέθηκαν σε αντίθετες πλευρές στο Μεγάλο Πόλεμο, ο ένας με τους Βρετανούς στην Καλλίπολη και ο άλλος με τον Οθωμανικό στρατό. Στον επόμενο πόλεμο, ο πατέρας και ο θείος του συγγραφέα μαζί βρέθηκαν στην αντίθετη πλευρά με αυτή του συζύγου της θείας του. Η θεία του υπήρξε τρεις φορές πρόσφυγας: από την Οθωμανική Τουρκία, από την ιταλική Ρόδο, και στη συνέχεια και πάλι από τη σύγχρονη Τουρκία.
Αυτά αποτελούν το πλούσιο φόντο, όπου παρατίθεται ο ιστορικός απολογισμός των σκαμπανεβασμάτων της οικογένειας σαν αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του αμφιλεγόμενου Έλληνα Ελευθέριου Βενιζέλου και του στομφώδους Τούρκου Κεμάλ Ατατούρκ. Γραπτές και προφορικές περιγραφές από μέλη της οικογένειας καθώς και από διπλωματικά έγγραφα υφαίνουν ένα πλούσιο ταπισερί μέσα στο γεωστρατηγικό αποχωρητήριο που ονομάζεται Ανατολική Μεσόγειος. Το βιβλίο ζωντανεύει κύριες πτυχές της σύγχρονης Ευρωπαϊκής ιστορίας και τελειώνει με μια καυστική και χωρίς αναστολές κριτική της σημερινής Ελλάδας και Τουρκίας.
Ο William Mallinson είναι καθηγητής Πολιτικών Ιδεών και Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Guglielmo Marconi και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Journal of Balkan and Near Eastern Studies, πρώην μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Αυτού Μεγαλειότητας. Απόφοιτος του London School of Economics με Ph.D. από το Τμήμα Διεθνούς Ιστορίας. Από το 1994, οπόταν του απονεμήθηκε υποτροφία του Ελληνικού Δημοσίου, μελετά τα αρχεία του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Υπουργείου Άμυνας, Γραφείου του Πρωθυπουργού και τα αρχεία του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τη γενική κατηγορία "Αγγλο-ελληνικές σχέσεις κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου", συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

🔥 Hot Deals έως -60%!

eNakasMusic Store
Sale
Φίλιππος Νάκας
Φίλιππος Νάκας Α.Β.Ε.Ε.Τ.Ε.
19o χλμ. Λεωφόρος Λαυρίου
19002 Παιανία - Αττική, Ελλάδα
Αποστολή Mail: paianiaecom@nakas.gr
Τηλ.: 210- 6686 000
Φαξ.: 210- 6686 108

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε

Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε 
Η "Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που επιθυμείτε", αφιερώνεται στα 400 χρόνια του Σαίξπηρ (1564-1616) του μέγιστου δραματουργού και ποιητή, που πλάι στη διαχρονική και παγκόσμια μαγεία της πένας του είχε, από όλους τους νεότερους και αρχαίους, την πιο πλατειά και γεμάτη κατανόηση ψυχή και που ο πιστός καθρέφτης του των τρόπων και της ζωής έχει την ευστάθεια της αλήθειας.
Η μετάφραση του Βραβευμένου μεταφραστή και θεατρανθρώπου Αριστείδη Λαυρέντζου αποτέλεσε τον κορμό της παράστασης του Θιάσου "Θέσπις" των Βρυξελλών την άνοιξη του 2017.
Ας έρθει ο θάνατος κι ας μπω,
σε κυπαρίσσι λυπημένο.
Ας φύγει η ανάσα να μη ζω,
για αγάπη ανάλγητη πεθαίνω.
Μ’έλατο τ’άσπρο σάβανό μου
να το ετοιμάστε.
Πιστός μέχρι το θάνατό μου,
να το θυμάστε.
Κανένας άνθη ευωδιαστά
στο φέρετρό μου μη σκορπίσει.
Λείψανο, τάφο μου και οστά
φίλος κανείς μη χαιρετίσει.
Λυγμοί χιλιάδες για ν’ αποφευχθούν
κάπου ας με θάψουν,
αγάπης μάτια μη με βρουν
για να με κλάψουν.
(Φέστε, Δεύτερη πράξη, σκηνή 4)
Ω, έρωτα ακοίμητε, με δίψα για το νέο,
που ενώ τα πάντα νιώθεις και χωράς
σαν θάλασσα πλατιά, ό,τι έρχεται σε σε,
όσο ακριβό και μέγα, ένα λεπτό αρκεί
για ν’απαξιωθεί, να χαμηλώσει.
Πλήθος μορφές η ερωτική επιθυμία:
Είν’ η πιο τέλεια φαντασμαγορία.
(Ορσίνο, Πρώτη πράξη, σκηνή 1)
Όταν είναι κανείς γενναιόδωρος, με καθαρή συνείδηση και ελεύθερο
πνεύμα, αυτά τα πράγματα που άλλοι θεωρούν βλήματα κανονιού, τα
βλέπει σαν σαΐτες για πουλάκια.
(Ολίβια, Πρώτη πράξη, σκηνή 5)
Πόσο εύκολο η στάμπα ωραίου πλανευτή
να χαραχτεί στην κέρινη καρδιά γυναίκας!
(Βιόλα, Δεύτερη πράξη, σκηνή 2)
Η τρέλα διατρέχει την οικουμένη σαν τον ήλιο. Ακτινοβολεί
παντού.
(Φέστε, Τρίτη πράξη, σκηνή 1)
Άλλοι γεννιούνται μεγάλοι, άλλοι κατακτούν το μεγαλείο
και σε άλλους τους προκύπτει.
(Μαλβόλιο, Δεύτερη πράξη, σκηνή 5)
Δωδέκατη Νύχτα ή Αυτό που Επιθυμείτε
πρωτότυπος τίτλος:Twelfth Night or What You Will
Σειρά: Θέατρο. Βιβλίο 3ο
συγγραφέας:Ουίλιαμ Σαίξπηρ
μετάφραση-επιμέλεια:Αριστείδης Λαυρέντζος
Isbn: 978-960-579-078-3
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 236
Λιανική Τιμή: 14,00 ευρώ

Η μυστική αγορά του Λονδίνου που αξίζει να ανακαλύψετε.


Η μυστική αγορά του Λονδίνου που αξίζει να ανακαλύψετε.

Σημειώστε...

Μπρουσκέτες με σκορδάτα μανιτάρια.
Κοτόπουλο στο φούρνο με παρμεζάνα και πάπρικα.
Εθιστικό σοκολατένιο κέικ με φουντούκια.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ