Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
29/04/2010 Δράσεις του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της σωματικής τιμωρίας στις 30 Απριλίου Εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών, θα γίνουν στα σχολεία αύριο Παρασκευή 30/04/2010 , μετά από εγκύκλιο που έστειλε ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.

Απάντηση Ευ. Βενιζέλου σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το πτητικό επίδομα των πιλότων της Π.Α

Απάντηση Ευ. Βενιζέλου σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το πτητικό επίδομα των πιλότων της Π.Α >>>

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
29/04/2010 Σχετικά με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Το σημερινό (29/4/2010) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» περί «κουρτινών» στο Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και τραβάει την «κουρτίνα» της παραπληροφόρησης για να κρύψει την αλήθεια. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση μηχανισμών σκίασης του Υπουργείου που επικαλείται η εφημερίδα, δεν προκηρύχθηκε πρώτη φορά τώρα από την Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.
Έχει προκηρυχθεί εδώ και 2 χρόνια και έχει κηρυχθεί άγονος. Το νέο κτήριο του Υπουργείου που εγκαινιάστηκε το 2007 παρελήφθη χωρίς καμία μέριμνα για στοιχειώδη τουλάχιστον σκίαση.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί πάγιο αίτημα των υπαλλήλων του Υπουργείου και του Συλλόγου τους όπως έχει καταγραφεί σε επίσημες ανακοινώσεις, αλλά και στοιχειώδες μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας, όπως προβλέπεται για όλα τα δημόσια κτήρια.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Γραφείο Τύπου & Δημοσιών σχέσεων Δελτίο Τύπου Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 Στοιχεία επικοινωνίας: Κέλλυ Μιμηκοπούλου, Ν. Πλαστήρα 13
57400 Σίνδος
τηλ. 2310 796570, 2310 797411, 6944354982 e-mail: pr.pressoffice@echedoros.gr,
echedorospress@gmail.com ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ κ.ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ «Το νέο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης, προβλέπει τη συγχώνευση του δήμου Εχεδώρου, με τους δήμους Αξιού και Χαλάστρας.
Οι συντάκτες του «Καλλικράτη» δεν αντιλήφθηκαν ότι η περιοχή του Εχεδώρου είχε αναπτυχθεί αυτοδύναμα και παρέχει πλήρεις υπηρεσίες στους δημότες της, μέσω μιας καλοδουλεμένης διοικητικής μηχανής, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες ενός μεγάλου δήμου που φιλοξενεί στα όρια του τη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή των Βαλκανίων. Όμως ο νέος δήμος που δημιουργείται αν και θα έχει ανομοιογένεια αποτελεί για μας μια νέα πρόκληση.
Άλλωστε στον Εχέδωρο γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει μεγάλος δήμος και μάλιστα με χαρακτηριστικά κράτους.
Η μεγάλη εμπειρία του δήμου Εχεδώρου, θα αποτελέσει πολύτιμο οδηγό στην προσπάθεια για να ανταπεξέλθει ο νέος δήμος στη διοικητικές συνθήκες που δημιουργούνται.
Στην προσπάθεια αυτή θα χρειαστεί πολλή δουλειά και χρόνος.
Πιστεύω πως οι φορείς και οι πολίτες των γειτονικών μας περιοχών , με τους οποίους διοικητικά θα ενωθούμε, έχουν πολλά να προσφέρουν τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και στην κοινή αναπτυξιακή μας προοπτική όπου ενισχύεται δυναμικά η μέχρι τώρα τοπική οικονομία με την προσθήκη του πρωτογενή τομέα των δύο νέων περιοχών. Έτσι θα συναποτελέσουμε ένα Δήμο, όπου θα αρθρώνονται όλες οι παραγωγικές μορφές και οι οικονομικές λειτουργίες, θα αποτελεί σημείο αναφοράς και ανάπτυξης με τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο και ευελπιστούμε να αποτελέσει και δήμο πρότυπο στον τομέα του περιβάλλοντος με την ανάδειξη και την προστασία του Εθνικού Πάρκου (Δέλτα Γαλλικού, Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα) που αποτελεί την οικολογική πύλη του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Όμως δεν κρύβω και την ανησυχία μου για τη διαχείριση των αρμοδιοτήτων και των πόρων, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί.
Μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία κανένα λάθος δεν επιτρέπεται, κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει και ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να σπαταληθεί. Όσον αφορά το νέο όνομα του Δήμου «Δήμος Αξιός» θεωρώ ότι είναι δικαιολογημένη η επιλογή της Κυβέρνησης όπως σωστή είναι και η διατήρηση της έδρας του νέου δήμου στη Σίνδο. Πιστεύω ότι ο νέος δήμος έχει όλες τις προδιαγραφές ώστε να γίνει δήμος-πρότυπο για όλη τη χώρα».

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος - Ανακοίνωση

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2222a Ώρα:09:30 Αθήνα: 29/04/2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Πυροσβεστικό Σώμα με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου, θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή όλων των πολιτών, σε θέματα που αφορούν την προστασία του δασικού μας πλούτου από τις πυρκαγιές. Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη δράση ή αμέλεια.
Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.
Μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούμε όλοι εύκολα να ακολουθήσουμε, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι: Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια: Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος ή στην ύπαιθρο.
Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια. Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο. Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες). Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα. Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος.
Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Εάν είστε κυνηγός ή εκδρομέας, σεβασθείτε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στα δάση, σε περιόδους υψηλού κινδύνου. Ποτέ μη σταθμεύετε το όχημά σας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα.
Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς. Έχετε υπόψη σας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά: Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά. Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται. Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς. Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο.
Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας.
Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο σας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η χρήση του είναι επίσης δωρεάν, από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ.
Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726 http://www.fireservice.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 29 Απριλίου 2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού πραγματοποιείται στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προκαταρκτική εξέταση για την διαπίστωση ποινικά κολάσιμων πράξεων, όσον αφορά στη μη νόμιμη κατοχή από στέλεχός της Απόρρητων και Άκρως Απόρρητων εγγράφων καθώς και εγγράφων προσωπικών δεδομένων υπαλλήλων. Διεξάγονται ταυτόχρονα Ένορκες Προανακρίσεις (ΕΔΕ), για τα ακόλουθα θέματα: α) τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα υπαλλήλων της Υπηρεσίας στο διαδίκτυο, β)την εκτύπωση ψηφοδελτίων υποψηφίων για πρόσφατες εκλογές των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων σε ιδιωτικό τυπογραφείο παρά την ύπαρξη υπηρεσιακού και κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων (γνωστοποίηση στοιχείων υπαλλήλων). Παράλληλα, από την ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) διεξάγεται έρευνα για τη διασταύρωση στοιχείων που αφορούν στην υπερτιμολόγηση προμήθειας συγκεκριμένου ηλεκτρονικού υλικού. Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού της ΕΥΠ επιτελεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης και στο ακέραιο το καθήκον του.
Είναι όμως ειλημμένη απόφαση απέναντι σε οποιαδήποτε μεμονωμένα περιστατικά να εφαρμοσθεί απολύτως η νομιμότητα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ taxalia.blogspot.com

Καλλικράτης: πόσο πληθυσμό θα έχουν οι νέοι δήμοι του Ν.Θεσσαλονίκης ; O νέος αυτοδιoικητικός χάρτης της Θεσσαλονίκης Κυρία μου λυπάμαι: ξεχάστε το Πανόραμα. Τώρα θα λέτε "μένω Χορτιάτη" Ποιοί δήμοι καταργούνται στη Θεσσαλονίκη Αυτό είναι το σχέδιο Καλλικράτη στην τελική του μορφή. Τα "περίεργα" του Καλλικρατη, που θα φέρουν αντιδράσεις Αρχίζει η ανέγερση του Τεμένους Αθηνών στον Βοτανικό, με δαπάνες του ελληνικού κράτους Δηλώσεις Μέρκελ & Στρος-Καν, "επιτάχυνση" ζήτησε η Μέρκελ Πέστα Μπογιόπουλε ! Στάση πληρωμών τώρα? ή μετά την τριετία? ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΗΣΤΩΝ ΜΕ ΙΧ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ! Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

Πρόσκληση - Παρουσίαση βιβλίου Η θάλασσά μας - Ιανός 3-5-10

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Μαυρουδή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ Η θάλασσά μας τη Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 19:00 Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νίκος Βικέτος, εκπαιδευτικός, Γεν. Γραμματέας Ένωσης Σμυναίων Λάζαρος Βλαδίμηρος, ιατρός, συγγραφέας Κώστας Κουτσομίτης, σκηνοθέτης Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός, Μαρία Σκούντζου. ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ: 210 3217917

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου Δημήτρη Ψαθά «Η Χαρτοπαίκτρα»
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την Πέμπτη 29 Απριλίου (ώρα 20.30) και την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010 (ώρα 12.00 και 21.00), τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου θα παρουσιάσουν το έργο του Δημήτρη Ψαθά "Η χαρτοπαίκτρα" «Η Χαρτοπαίχτρα», η κλασική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, διακωμωδεί ένα ανθρώπινο πάθος, τη χαρτοπαιξία, τονίζοντας ιδιαίτερα τα οδυνηρά αποτελέσματα του στο ίδιο το άτομο και στο οικογενειακό του περιβάλλον. Η Αλέκα, μια ώριμη και ευκατάστατη γυναίκα, με σύζυγο και δύο παιδιά, έχει παρασυρθεί από το πάθος της για το χαρτί. Ξημεροβραδιάζεται στο χαρτοπαίγνιο δυναμιτίζοντας την οικογένεια της: παραμελεί το σύζυγο της, αδιαφορεί για τη ζωή των παιδιών της, δεν ασχολείται με θέματα του νοικοκυριού της. Το πάθος της για την τράπουλα αποδεικνύεται ισχυρότερο ακόμα και από τη ζήλεια για το σύζυγο της ο οποίος την απατά. Υφίσταται προσβολές και εξευτελισμούς, όμως τίποτε δεν μπορεί να τη συνετίσει. Ακόμα και στο τέλος του έργου, όταν η Αλέκα υπόσχεται ότι δε θα ξαναπιάσει τράπουλα στα χέρια της, τόσο ο θεατής όσο και η ίδια γνωρίζουν ότι ο όρκος της δε θα κρατήσει περισσότερο από μερικές ώρες. Οι πνευματώδεις διάλογοι, η εύστοχη διαγραφή των χαρακτήρων, οι αλλεπάλληλες κωμικές καταστάσεις ενθουσίασαν τα παιδιά , τα οποία με μεγάλο ζήλο εργάστηκαν για την παράσταση αυτή. Επιπρόσθετα, μέσα από την ξεκαρδιστική αυτή κωμωδία τα παιδιά μπόρεσαν να συναγάγουν χρήσιμα επιμύθια για την πολλαπλώς επικίνδυνη κυριαρχία της χαρτοπαιξίας και τον εξευτελισμό της προσωπικότητας του ατόμου, όταν αυτό καταλαμβάνεται από κάποιο πάθος. Τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν την κωμωδία του Ψαθά διαχρονική και επίκαιρη. ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ( ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ) 1. Βαϊλάκη Ιωάννα (Α' Γυμνασίου) 2. Βαρδαλάκη Κατερίνα (Α' Λυκείου) 3. Γύπαρης Γιώργος (Α' Γυμνασίου) 4. Δεττοράκης Δημήτρης (Γ' Γυμνασίου) 5. Δούκα Αλεξάνδρα (Β' Λυκείου) 6. Κοκολαντωνάκη Γεωργία (Α' Λυκείου) 7. Κορναράκης Αντώνης (Β' Γυμνασίου) 8. Κουριδάκη Στελλίνα (Β' Γυμνασίου) 9. Κωνσταντουδάκης Νίκολας (Α' Γυμνασίου) 10. Παπαδοπούλου Θεοδώρα (Α' Γυμνασίου) 11. Παπαδοπούλου Παναγιώτα (Γ' Γυμνασίου) 12. Παπαμανώλης Κωνσταντίνος (Γ' Γυμνασίου) 13. Παυλουδάκη Μαριλίνα (Γ' Γυμνασίου) 14. Πιστοπούλου Κωνσταντίνα (Γ' Γυμνασίου) 15. Πρώιμου Θίσβη (Α' Λυκείου) 16. Ραϊσάκη Εύη (Β Γυμνασίου 17. Σολανάκη Βάσω (Β' Λυκείου) 18. Σφακιανάκης Μανώλης (Β' Λυκείου) 19. Σφακιανάκη Νατάσα (Β 'Γυμνασίου) 20. Χαριτάκης Νίκος (Γ' Γυνμνασίου) ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : Αλυγιζάκη Αναστασία (Φιλόλογος) Ασαργιωτάκης Μανόλης (Φιλόλογος)
Γυμνάσιο Βάμου Παράσταση σύγχρονου χορού
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, τηνΠέμπτη 29 Απριλίου 2010, στην Πύλη Sabbionara, ώρα 10.00, το Γυμνάσιο Βάμου θα πραγματοποιήσει παράσταση χορού. -Break Dance- Γεια σας ειμαι ο Νικήτας, είμαι 14 χρονών και πάω στο γυμνασιο βαμου... Όταν πρώτο έμαθα για το (break-dance) ήμουν 10 χρονών... Μου αρεσε και αρχισα να χορευω,εκανα μονος μου και εβλεπα οτι δεν τα καταφερνω και το σταματισα... Μετα απο 4 χρονια αρχισε στην τηλεοραση το (so you think you can dance) Εκει ηταν ένας χορευτής ο Λουκάς, είχα τρελαθεί με αυτά που έκανε και έτσι σκέφτηκα να το ξαναρχίσω. Μετα απο λιγο καιρο αρχισα να ψάχνω για σχολή χορού...Τελικά βρήκα την σχολή, που ηταν το (Εν χορω) εκει τωρα παω 2.5 χρονια εμαθα πολλα πραγματα, στο σχολειο αυτό που είμαι γνώρισα 3 παιδιά αρχίσαμε σιγα σιγα να κανουνε παρεα οσπου γιναμε κολητοι! Πρόσεξα ότι τους άρεσε ο χορός συγκεκριμένα το break-dance έτσι σκέφτηκα να τους δείξω μερικά βασικά πράγματα... Μετα απο λίγο καιρό το πήρανε πιο σοβαρά και αρχισανε να κανουνε σκληρη προπονιση...Γιναμε ομαδα την ονομασαμε Ζapp Mn Crew(ηλεκτιζομενα μεσαια νευρα) Μια μερα που καναμε προπονιση μας είδε μια καθηγήτρια, η κυρία Έφη Κορτσιδακη και μας είπε για τους σχολικούς αγώνες χορού ,εμείς δεχτήκαμε με μεγάλη χαρα! Αρχισαμε να κανουμε πολυ προπονιση, για να έρθουμε εκεί και να δείξουμε τι ξέρουμε... Ονοματα μαθητων Νικήτας Αντρέγεβ Γ΄1 Τζάνη Τσάκα Β΄4 Έρβιν Τζάφα Β΄4 Μαρκελιάν Τσούνι Β΄4
5ο Γυμνάσιο Χανίων Συναυλία Out Of Balance
Στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΔΗΧ, η Διεύθυνση Β/Μιας Εκπαίδευσης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010, στην Πύλη Sabbionara, ώρα 10.00, το 5ο Γυμν'ασιο Χανίων θα πραγματοποιήσει συναυλία, με το συγκρότημα “Out Of Balance”. Είμαστε ένα νέο μαθητικό συγκρότημα από το 5ο Γυμνάσιο της Ν. Χώρας και ονομαζόμαστε “Out Of Balance”. Αυτό που μας ένωσε από την αρχή ήταν η αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τη μουσική. Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια μουσική ομάδα στην οποία θα συνέβαλλε ο καθένας από μας με το δικό του τρόπο. Μέσα από συνεχή προσπάθεια, συνεργασία και πίστη σ’ ένα κοινό όραμα: να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας μουσική εμφάνιση, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τον αναγκαίο εξοπλισμό, καθώς και χώρο για τις πρόβες μας. Έχοντας ως πρότυπο διάφορα πετυχημένα μαθητικά συγκροτήματα και αφιερώνοντας ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου μας για να κάνουμε εξάσκηση, αποσκοπούμε στο να βελτιωνόμαστε διαρκώς, έτσι ώστε να ευχαριστούμε και να διασκεδάζουμε τους ακροατές μας. Δεν έχουμε καθορίσει ένα συγκεκριμένο στυλ μουσικής, αλλά τα κομμάτια που παίζουμε έχουν κυρίως Rock στυλ. Στόχος μας; Να περνάμε όσο το δυνατόν καλύτερα!!! Τα μέλη μας είναι τα εξής: Χρύσα Κλεισιάρη: Φωνή Χρήστος Αγγελάκης: Μπάσο Πάνος Αποστολάκης: Ντραμς Βαγγέλης Πουρίκης: Πρώτη Κιθάρα, Σόλο Κιθάρα Μανώλης Σεντίρης: Δεύτερη Κιθάρα, Ρυθμική Κιθάρα Υπεύθυνος Καθηγητής: Κωστουράκης Κώστας

«Είναι στο χέρι σου!»

Είναι στο χέρι σου!» Πέμπτη 29 Απριλίου, Πύργος Παιδαγωγικής, ΑΠΘ.και Παρασκευή 30 Απριλίου 2010 (Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών)ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στον Κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους), Θεσσαλονίκη. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΑΠΘ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA Ένα πεινασμένο στόμα Λένα Διβάνη ISBN: 978-960-03-5087-6
O Γιάννης Γεωργιάδης είναι ένας φιλόδοξος φοιτητής της Νομικής. Έχει τα νιάτα του, την ομορφιά του, μια επικίνδυνη εξυπνάδα, αλλά και τίποτ’ άλλο. Ορφανός από μικρός, σπούδασε δουλεύοντας ως εκπαιδευτής σκύλων. Ο Χρίστος Κρεμόπουλος, αντίθετα, ένας από τους γνωστότερους καθηγητές του, έχει κύρος, τραπεζικούς λογαριασμούς και βέβαια υψηλές διασυνδέσεις. Συναντιούνται ένα βράδυ τυχαία στον Λυκαβηττό, βγάζοντας βόλτα τα σκυλιά τους, και η... μάχη αρχίζει.
Τι θέλει το πεινασμένο στόμα του νεαρού φοιτητή με τόσο πάθος από τον καθηγητή του; Τα λεφτά του; Τη γυναίκα του; Το γιο του; Τη δουλειά του; Τη ζωή του; Ό,τι κι αν θέλει, το σίγουρο είναι πως έχει αποφασίσει να το πάρει. Θα εισβάλει σαν άγγελος εξολοθρευτής στον κόσμο του ανυποψίαστου καθηγητή και θα τον αλώσει ως γητευτής με τη μέθοδο που εκπαίδευε τα σκυλιά. Το όπλο του, άλλωστε, είναι μια κυνική γνώση γραμμένη στο πετσί του: Δημοκρατία δεν υπάρχει, ούτε στην κοινωνία των σκύλων ούτε στην κοινωνία των ανθρώπων.
Μόνο αφεντικά και δούλοι. Μια ιστορία ζήλιας, πόθου και πάθους, για έναν άνθρωπο που έφτασε μέχρι τα άκρα – και τα ξεπέρασε.
ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ' OΛO TON KOΣMO
Άπειροι κόσμοι Τζων Μπάνβιλ ISBN: 978-960-03-5068-5
Μια υπέρλαμπρη μέρα του καλοκαιριού, ο ετοιμοθάνατος μαθηματικός Αδάμ Γκόντλι, καθ' οδόν προς την αιωνιότητα, πραγματοποιεί ένα ταξίδι μέσα από το παρελθόν του.
Στο προσκέφαλό του αγρυπνούν –ο καθένας με τον τρόπο του– τα αγαπημένα του πρόσωπα: η αλκοολική γυναίκα του, Ούρσουλα, που είναι βέβαιη ότι ο Αδάμ δεν πρόκειται ακόμα να πεθάνει, ο αναποφάσιστος, ηττοπαθής γιος του –Αδάμ κι αυτός– ο οποίος τρέμει μήπως χάσει την πανέμορφη ηθοποιό συμβία του, Έλεν, και η δεκαεννιάχρονη, «σαλεμένη» κόρη των Γκόντλι, Πέτρα, που, μεταξύ άλλων, έχει βαλθεί να συντάξει μια εγκυκλοπαίδεια για την ανθρώπινη θνητότητα.
Ωστόσο, ο Αδάμ και η οικογένειά του δεν είναι μόνοι σε αυτή την περιπέτεια, αφού ανάμεσά τους βρίσκεται, αθέατος αλλά πανταχού παρών –τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον– ο γλαφυρός αφηγητής μας και αγγελιαφόρος των θεών, Ερμής. Και δεν είναι ο μοναδικός Ολύμπιος που συμμετέχει ενεργά στην ιστορία…Χίλια χρόνια καλές προσευχές Γιγέν Λι ISBN: 978-960-03-5042-5
Σ’ αυτή τη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων, η Γιγέν Λι μας μεταφέρει σε μία σύγχρονη Κίνα, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει τη σύνθετη Iστορία της, τη γεμάτη καταπίεση και ενοχή. Στο διήγημα Έξτρα, μια μεσήλικη, μοναχική γυναίκα πιάνει φιλία με ένα μικρό αγόρι και εμείς γινόμαστε μάρτυρες του πώς η αγάπη μπορεί να υπερβεί τα εμπόδια της καθημερινότητας.
Στο διήγημα με τίτλο Αθανασία, ένας νέος άντρας μοιάζει καταπληκτικά με το δικτάτορα, και αυτή του η ομοιότητα θα καθορίσει ολόκληρη τη ζωή του. Από την πολύβουη καρδιά του Πεκίνου και τις έρημες εκτάσεις της Μογγολίας, μέχρι ένα συνηθισμένο φαστφουντάδικο στο Σικάγο, η Λι ρίχνει φως στον τρόπο που ο μύθος, η πολιτική, η Iστορία και η κουλτούρα των ανθρώπων αλληλεπιδρούν με την προσωπικότητά τους για να συνθέσουν το πεπρωμένο τους. Αποκαλύπτοντας κόσμους οικείους όσο και ξένους, με μια σπαρακτική ειλικρίνεια και πανέμορφο ύφος, η συναρπαστική αυτή συλλογή είναι το έργο μιας σπουδαίας νέας συγγραφέως. «Μια υπέροχα γραμμένη συλλογή [...] Η Λι έχει το αξιοσημείωτο ταλέντο να αφηγείται ολόκληρη την Iστορία της Κίνας μέσα από τις ζωές συνηθισμένων ανθρώπων. Αποτελεί ήδη μία απ’ τις πιο σημαντικές φωνές της Κίνας σήμερα». New Statesman «Πρόκειται για ιστορίες τεράστιας λάμψης και λεπτότητας [...] Στα διηγήματά της [η Λι] αποδίδει τέλεια τις αποχρώσεις της σκέψης και της δράσης». Scotsman
ΓΕΦΥΡΕΣ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ Δύσκολοι καιροί για μικρούς πρίγκιπες Μαρούλα Κλιάφα ISBN: 960-03-3713-6
Τόπος: Μια επαρχιακή πόλη. Χρόνος: 1989. Σκηνικό: Ένας ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός. Πρωταγωνιστές: Τέσσερις νέοι που οραματίζονται ν' αλλάξουν τον κόσμο. Η ιστορία αρχίζει με μια είδηση από το αστυνομικό δελτίο: Ένα κλεφτρόνι, δεκαπέντε μόλις χρόνων, βρίσκει το θάνατο καθώς προσπαθεί να ξεφύγει από τους αστυνομικούς. Ποιο είναι αυτό το παιδί; Από πού ξεκίνησε; Πώς και γιατί βρέθηκε στο περιθώριο;
Η δημοσιογραφική έρευνα μας αποκαλύπτει τη μοναχική πορεία ενός έφηβου που μεγαλώνει με τα τραγούδια του Πρινς και του Τζιμ Μόρισον, τις σαπουνόπερες της τηλεόρασης, τη συντροφιά του Μικρού Πρίγκιπα και τ' όνειρο της μεγάλης περιπέτειας.Ένα μυθιστόρημα τρυφερό και συνάμα βίαιο, που ανατέμνει την εφηβεία και μιλάει για τα αδιέξοδα της νεολαίας.
ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΟ εγωιστής γίγαντας Όσκαρ Ουάιλντ ISBN: 978-960-03-0053-6
Στον πανέμορφο κήπο ενός γίγαντα έπαιζαν τα παιδιά. Εκείνος όμως τα έδιωξε και έχτισε ολόγυρα έναν ψηλό φράχτη, απαγορεύοντας την είσοδο. Από τότε, η άνοιξη και το καλοκαίρι δεν ξανάρθαν ποτέ. Τα πουλιά έφυγαν. Χιόνι και χαλάζι πέφταν αδιάκοπα. Τα λουλούδια δε φύτρωναν και τα δέντρα δεν άνθιζαν. Όμως τα παιδιά τρύπωσαν στον κήπο κρυφά. Κι άλλαξαν όλα. O γίγαντας κατάλαβε και αγάπησε τα παιδιά. Κι όταν γέρασε, ένα από αυτά οδήγησε την ψυχή του στον Παράδεισο. O μεγάλος συγγραφέας, στο συγκινητικό αυτό παραμύθι, κατηγορεί τον εγωισμό και προβάλλει την ανθρωπιά και την αγάπη. Η συναρπαστική πλοκή, η δράση παρασύρουν τον κάθε αναγνώστη, προσφέροντάς του ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά. Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας Όσκαρ Ουάιλντ ISBN: 960-03-1927-8
Όσκαρ Ουάιλντ (1854-1900).
Από τους πιο σπουδαίους και χαρακτηριστικούς εκπροσώπους του ευρωπαϊκού αισθήματος, αμαρτίας, ενοχής και ανατροπής. Φυλακισμένος για τη δημόσια έκθεση των ομοφυλόφιλων επιλογών του, μονίμως προσεκτικός στην εμφάνισή του, σοσιαλιστής στις προθέσεις του, λεπταίσθητος μέχρι εκζήτησης στις συμπεριφορές του, με όλα αυτά, αλλα προπάντων με την ευφυέστατη, προκλητικά ωμότατη και ταυτοχρόνως τρυφερότατα εξομολογητική γραφή του, ο Ουάιλντ ίσως αποτελεί –μαζί με τον Μπάιρον– την ερωτικότερη και πλέον απείθαρχη περιοχή της αγγλικής γλώσσας.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣTHN EKΠAIΔEYΣH / ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Νέο Λεξικό Ομαλά και Ανώμαλα Ρήματα της Αρχαίας Ελληνικής Ρένα Μπρισίμη-Μαράκη ISBN: 978-960-03-3662-7
Το Νέο Λεξικό των Ομαλών και Ανωμάλων Ρημάτων της Αρχαίας Ελληνικής της Ρένας Μπρισίμη - Μαράκη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, είναι καινοτόμο γιατί καλλιεργεί την αυτοτελή εργασία του μαθητή. Όπως αναφέρει και ο τίτλος του βιβλίου, διδάσκει την τέχνη της κλίσης των αρχαίων ρημάτων. Στο αλφαβητικό ευρετήριο παρουσιάζονται όλοι οι χρόνοι των ρημάτν στο α' ενικό πρόσωπο της Οριστικής, και στις δύο φωνές.
Παράλληλα, υπάρχει παραπομπή σε ρήματα-μοντέλα (που είναι και τα συνηθέστερα σε χρήση) με 250 πλήρεις και αναλυτικούς πίνακες σε όλους τους χρόνους, τις εγκλίσεις και τα πρόσωπα.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ακόμη, με προσεγμένη παρουσίαση, χρήσιμα στοιχεία για την ετυμολογία, τη σύνταξη, τα σύνθετα, τα ομόρριζα, συνώνυμα και αντίθετα των κυριότερω αρχαίων ρημάτων, η κλίση των μετοχών, κανόνες τονισμού για τα απλά και σύνθετα ρήματα, καθώς και συγκεντρωτικοί κατάλογοι.
Με λίγα λόγια: ένα χρηστικό εργαλείο για την κλίση των ρημάτων της αρχαίας ελληνικής, που βασίζεται σε μια άλλη μέθοδο παρουσίασης, μια διαφορετική «φιλοσοφία», και που ανάλογό του δεν κυκλοφορεί στην αγορά. Εκδόσεις Καστανιώτη
Γραφεία: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Σόλωνος 131, 106 77 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208 (εσωτ. 187), Fax: 210 3801331

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΟδυνηρή σωτηρία Ο χάρτης των νέων δήμων Εδώ και τώρα η εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών Ηρωική πρόκριση για την Ιντερ 339 κρατούμενοι σε κελί για 26! Αγοράζουμε τα φάρμακα σαν... καραμέλες 21 φορο-ανατροπές στα ακίνητα «Παίζουμε καλύτερα από ποτέ» Χορεύοντας μ΄ έναν ξένο

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Εμμένουν στον τίτλο «Μακεδονική προεδρία 2010» τα Σκόπια Τεχνικό πρόβλημα σε σκάφος ΕΝΩ ΤΕΙΝΟΥΝ ΧΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ.Ανθελληνικό ντελίριο στο μαυσωλείο του Ατατούρκ στην Άγκυρα Επιτάχυνση των διαδικασιών ζητά η Μέρκελ Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν συμφωνούν για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη Λέει το "ναι" (;) Συνάντηση Δ.Δρούτσα με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών "Απόψεις και 'απόψεις' περί φασισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο!" (2) Περιπέτεια συγγενών του Ερντογάν ελέω... λιμενικού Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί απο επίθεση Κούρδων Μαχητών του PKK Δείτε το με προσοχή! Παπανδρέου και Ερντογάν προωθούν αποφάσεις για το Αιγαίο Μας σπρώχνουν προς τον γκρεμό Ο (τουρκικός) φασισμός σε εξέλιξη στη Θράκη! Ερχεται η στήριξη - Για 25 δισ. ευρώ βοήθεια από το ΔΝΤ γράφουν οι Financial Times Απόψεις και 'απόψεις' περί φασισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο! Οι προσδοκίες από την επίσκεψη Ερντογάν Παραβίαση του Εθνικού Εναερίου Χώρου της Κύπρου από την Τουρκία Οι ΗΠΑ εντείνουν την άσκηση πίεσης στην Άγκυρα Ναυπηγεία, ταχύτητα, κόστος, επενδύσεις Οι τέσσερις άξονες για την ανάπτυξη ναυπηγοεπισκευής Η αεροπορία μας... μετακομίζει στην Πάφο Πορτογαλία: Η νέα Ελλάδα Ενεργειακά κέρδη για τη Ρωσία Ομπάμα: "Χρεοκοπημένο" το αμερικανικό σύστημα μετανάστευσης "Kύπρος η πιο μπερδεμένη νήσος..."

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

"Αδελφά Σωματεία" η «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης και οι «Σταυραετοί» ΠιερίαςΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ HERBRECHTINGEN "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ Πιέσεις στην Αυστραλία να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας γνωστοποιούμε τους συνδυασμούς (με αλφαβητική σειρά) με τα ονόματα των υποψηφίων καθώς και τους ανεξάρτητους υποψηφίους που κατέθεσαν υποψηφιότητα σύμφωνα με το Καταστατικό για τις αρχαιρεσίες της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης. Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στις 12 Μαΐου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 μέχρι 20:00 στα γραφεία της ΕΕΒΕΠ, παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου. (Σκουφά 52, 1ος όροφος, Κολωνάκι, Αθήνα). Συνδυασμός: Ενωτική Πορεία Βιβλιοθηκονόμων: «Συνέχεια Συνέπεια Πρόοδος» Υποψήφιοι για το ΔΣ 1. Αλεξανδράκη, Μαρία 2. Γλωσσιώτης, Γεώργιος 3. Δελάογλου, Δέσποινα 4. Δουκατά, Μαρία 5. Κυράτσος, Γεώργιος 6. Κυριακοπούλου, Χριστίνα 7. Μέλλου, Δέσποινα 8. Παπανικολάου, Γεωργία 9. Πολίτης, Δημήτριος 10. Χωρέμη, Ρένα Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή 1. Τρικουράκη, Φωτεινή 2. Μανέττα, Ειρήνη 3. Γατσούλη, Μαρία 4. Γρέκα, Στέλλα Συνδυασμός: Πανελλαδική Συνεργασία Υποψήφιοι για το ΔΣ 1. Ανδρικοπούλου, Αγγελική 2. Αποστολάκη, Παναγιώτα 3. Γαϊτάνου, Πανωραία 4. Θεοδώρου, Ρωξάνα 5. Καραπατάκη, Χρυσή 6. Κατσιρίκου, Ανθή 7. Οικονόμου, Αγγελική 8. Πασσαλής, Παναγιώτης 9. Πετροπούλου, Κατερίνα 10. Πίττας, Ηρακλής 11. Χριστοδούλου, Γιώργος Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή 1. Κωνσταντάρα, Φωτεινή 2. Κωνσταντοπούλου, Μαρία Ανεξάρτητοι Υποψήφιοι για το ΔΣ 1. Γεωργαντά, Αννα Θα εκτιμούσαμε πολύ τη συμμετοχή σας στις αρχαιρεσίες αυτές Για την Εφορευτική Επιτροπή Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας Ράνια Μελιανού Δημήτρης Λάμπρου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ Αθήνα, 28 Απριλίου 2010 Ανακοίνωση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιώργου Πεταλωτή, σχετικά με την ανέγερση του Τεμένους Αθηνών Η κυβέρνηση ανακοινώνει την άμεση οικοδόμηση του Τεμένους Αθηνών με εφαρμογή του Ν. 3512/2006. Το τέμενος, με χωρητικότητα περίπου 500 ατόμων, θα οικοδομηθεί σε τμήμα του οικοπέδου όπου βρίσκεται το Ναυτικό Οχυρό στον Βοτανικό, με τρόπο που θα ενταχθεί οργανικά σε ένα ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου. Η κατασκευή του τεμένους θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις της μουσουλμανικής λατρείας με καλυμμένο χώρο, σύμμετρο προς τους συντελεστές. Ως προς την διοικητική δομή, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας διορίζεται επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, δύο μέλη του οποίου προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία, ενώ πέντε άτομα είναι Έλληνες κρατικοί λειτουργοί. Το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές. Ως προς την υλοποίηση του έργου, ο Πρωθυπουργός διορίζει Επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο με την συμμετοχή των Υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Η Χεζμπολάχ θα συνεxίσει να εξοπλίζεται Η Θάλασσα Μπάρεντς τελικά οριοθετήθηκε Χωρίς πνοή η αντιπολίτευση στο Ιράν Στη Χιλή το ισχυρότερο τηλεσκόπιο Το φλερτ Κατάρ - Τουρκίας και πού «κολλά» η Κύπρος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Υπουργός τουρκικής καταγωγής «εξόργισε» τους Χριστιανοδημοκράτες Ιστοσελίδα Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Η Disney εξαγόρασε την Ελλάδα αντί...120 δις

Η Disney εξαγόρασε την Ελλάδα αντί...120 δις
Λονδίνο, της Στεφανίας Βουραζέρη. Το χιούμορ δεν λείπει από τα...άπειρα δημοσιεύματα για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Σχόλιο της δημοσιογράφου και πρώην διευθύνουσας σύμβουλου στην Morgan Stanley Alice Schroeder στο πρακτορείο Bloomberg, φέρει τον τίτλο: «Εάν πουληθεί η Ελλάδα στην Disney θα τελειώσουν οι Ευρωπαικές συμφορές» (!). Στο χιουμοριστικό σχόλιο (με ισχυρά όμως δείγματα ρεαλισμού και κυνισμού) της δημοσιογράφου επιχειρείται με ένα φανταστικό σενάριο να σκιαγραφηθεί η Ελλάδα του 2011. Στο σενάριο αυτό η Morgan Stanley εκπροσωπεί την εταιρία Walt Disney που επιθυμεί την... εξαγορά της Ελλάδα αντί 120 δισεκατομμύριων δολαρίων!Εξηγώντας, γιατί η Morgan Stanley έριξε την αμοιβή της προκειμένου να κλείσει την πολυπόθητη συμφωνία, ο Διευθύνων σύμβουλος Jamed Gorman λέει «ότι η συμφωνία που έφερε 179 χρόνια Ελληνικής ανεξαρτησίας στο τέλος της, δείχνει ότι η εταιρεία του ανακάμπτει μετά την οικονομική κρίση.

ΑΠΟ 333 ΕΩΣ 343 ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών για τον "Καλλικράτη" στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.
Διαβάστε επίσης:
1) Παπανδρέου: στα 5 χρόνια η θητεία των αιρετών http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6500
2) Λακωνία: κι άλλος νομάρχης για δήμαρχος
3) Κακλαμάνης: απόψε ανακοινώνει την υποψηφιότητα http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6495
4) Δήμος Λαχανά: απειλεί να σφραγίσει τον ΧΥΤΑ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6499
5) Δήμος Αθηναίων: η κόρη και ο αντιδήμαρχος
6) Θέρμη: δήμαρχος κατά ΥΠΕΚΑ για τα ρυμοτομικά
7) Γλυφάδα: στο ΣτΕ προσέφυγε υπάλληλος του δήμου http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6491
8) Ν. Ανατ. Αττικής: Μουσείο Παλαιοντολογίας στο Πικέρμι
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟ Ν/Σ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ Υ.Σ. ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ....
2) ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
3) ΣΤΙΣ 4 ΜΑΙΟΥ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΑΕ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ