Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σήμερα Τετάρτη 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής η τελετή Παράδοσης – Παραλαβής ειδών Μέσων Ατομικής Προστασίας προς τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Νομού.
Τα ειδή που παραδόθηκαν είναι μια ευγενική δωρεά της Νομαρχίας η οποία αναγνωρίζοντας το έργο των Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και τις ελλείψεις σε εξοπλισμό που έχουν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Χαλκιδικής. Έτσι σήμερα, παρουσία του Νομάρχη Χαλκιδικής ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, και εκπροσώπων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, της Πυροσβεστικής, των Εθελοντών Πυροσβεστών του Νομού, και φίλων του Εθελοντισμού οι Εθελοντές Πυροσβέστες παρέλαβαν 30 κράνη Δασοπροστασίας, 30 μπουφάν 4 σε 1 φωσφορούχα, και 30 ζευγάρια γάντια πυροσβεστών δερμάτινα τύπου FIREMAN.
Είναι γνωστή σε όλους η ευαισθησία των φορέων του Νομού Χαλκιδικής και Ιδιαίτερα του Νομάρχη Χαλκιδικής και του Νομαρχιακού Συμβουλίου σε θέματα εθελοντισμού.
Το να συγχαρούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους επειδή κάνουν ΠΕΡΑ τις όποιες κομματικές διαφορές, και συμφωνούν ΟΛΟΙ για τον εθελοντισμό, είναι πολύ λίγο, και ίσως υποτιμήσουμε την ευαισθησία, την αντίληψη, και την αγάπη τους για την κοινωνική Προσφορά.
Πολλοί θα πρέπει να παραδειγματιστούν από την στάση του Νομάρχη και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής απέναντι στους Εθελοντές Πυροσβέστες, απέναντι στον Εθελοντισμό γενικότερα.
Με την ΕΝΟΤΗΤΑ του το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποδεικνύει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Αποδεικνύει ότι ΕΝΑ είναι το ζητούμενο.
ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ. Ο Νομάρχης Χαλκιδικής στη σύντομη ομιλία του είπε χαρακτηριστικά ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο υλικά όσο και ηθικά τους Εθελοντές του Νομού, εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού και των Εθελοντών της αναφερόμενος στην Άριστη Συνεργασία που έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μαζί τους.
Τόνισε ότι η Νομαρχία δεν πρόκειται να υπολογίσει την όποια δαπάνη προκειμένου να συμβάλλει σωστά στην Αντιπυρική Θωράκιση της Χαλκιδικής, αλλά και στην ανάπτυξη του Εθελοντισμού.
Ακολούθως το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Χαλκιδικής Θεόδωρος Νικολαιδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Νομάρχη και το Νομαρχιακό συμβούλιο για την προσφορά τους αυτή προς τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Νομού.
Έκανε μια σύντομη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εθελοντές Πυροσβέστες τόσο στην Χαλκιδική, όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, και πρότεινε στον Νομάρχη από τα νέα οχήματα που περιμένει η Νομαρχία να παραχωρήσει δυο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις ανάγκες εκτέλεσης περιπολιών από τους Εθελοντές Πυροσβέστες οι όποιοι θα τα επανδρώσουν.. Κατά την τελετή η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Χαλκιδικής τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες τον Νομάρχη Χαλκιδικής για την ευαισθησία του σε εθελοντικά θέματα, και την διάδοση του εθελοντισμού, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου για την Άριστη συνεργασία της με τους Εθελοντές Πυροσβέστες, και τον Εθελοντή Πυροσβέστη Μιλτιάδη Κυπραίο για την προσφορά του στον Θεσμό.
Πρέπει να κάνουμε γνωστό ότι στην μεγάλη πυρκαγιά της Κασσάνδρας, το σπίτι του Μιλτιάδη Κυπραίου κάηκε ενώ εκείνος εκτελούσε τα εθελοντικά του καθήκοντα μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους του κλιμακίου Κασσάνδρας στο μέτωπο της φωτιάς.
Λόγο της επικινδυνότητας (4) και λόγο των συμβάντων που εκδηλώθηκαν στον Νομό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην τελετή (απουσίαζαν από την προηγούμενη σε Κασσάνδρα και Σιθωνία).
Την Υπηρεσία εκπροσώπησε ο Υποπυραγός Διαμαντής Ταραζάς, ο οποίος αφού παρέλαβε την πλακέτα της Υπηρεσίας, εξήρε την παρουσία των Εθελοντών Πυροσβεστών στο Σώμα, και ευχήθηκε να γίνουν ακόμα περισσότεροι.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι την τελετή τίμησε με την παρουσία του ένας άνθρωπος εξαιρετικά δραστήριος που έδωσε, και εξακολουθεί να δίνει πολλά στην Χαλκιδική.
Ο Πρόεδρος του Πανχαλκιδικιώτικου Συλλόγου Θεσσαλονίκης ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗΣ! Χαιρετισμό έστειλαν από την Αθήνα όπου βρισκόταν οι Βουλευτές του Νομού Γεώργιος Βαγιωνάς και Αθηναίος Φλωρίνης, ενώ. ο Βουλευτής Γιάννης Δριβελέγκας χαιρέτησε και αυτός την εκδήλωση με επιστολή του.
Η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Χαλκιδικής, θέλει για ακόμα μια φορά να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τον Νομάρχη Χαλκιδικής Αστέριο Ζωγράφο, και προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την δωρεά τους.

Βασίλης Τσούγκαρης
Εθελοντής Πυροσβέστης
Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας
tsougarisgnomi@gmail.com

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων - Δήμος Χανίων - ΔΗΠΕΧ
18/7/2008
Ενετικό Λιμάνι Χανίων
21.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Την προτελευταία συναυλία της καριέρας της δίνει η Νανά Μούσχουρη τον Ιούλιο στα Χανιά, μετά από μια τετραετή παγκόσμια αποχαιρετιστήρια περιοδεία.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Ενετικό Λιμάνι, το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιουλίου και θα είναι ελεύθερη για το κοινό, σε ένδειξη τιμής της μεγάλης τραγουδίστριας προς τη γενέτειρα πόλη της, τα Χανιά.
Η λαμπρή σταδιοδρομία της τελειώνει στις 23 Ιουλίου στο Ηρώδειο.
Η Νανά Μούσχουρη ξεκίνησε την καριέρα της το 1959.
Εχει ηχογραφήσει περισσότερα από 1600 τραγούδια σε 8 γλώσσες και 450 δίσκους παγκοσμίως.
Έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα.
Έχει λάβει 350 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.
Είναι πρέσβειρα Καλής Θελήσης της Unicef.
Της έχουν αποδοθεί το μετάλλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, του «Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Ευποιίας», από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ Κάρολο Παπούλια, και το μετάλλιο της Γαλλικής Δημοκρατίας «Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής» από το Γάλλο πρωθυπουργό De Villepin.
ΕΙΣΟΔΟΣ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Η χώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στηριγμένο στο περιβάλλον και όχι σε χωροταξικά που τσιμεντοποιούν δασικές εκτάσεις και παραλίες, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Δάσος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο χωριό Ταξιάρχης Χαλκιδικής.
Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του τμήματος Δασολογίας, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πανεπιστημιακή μονάδα αναδεικνύει μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της ελπίδας που σέβεται το περιβάλλον, αλλά και το αξιοποιεί για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και παράλληλα δίνει ζωή στα χωριά και στις παραδόσεις της πατρίδας μας.
Το μοντέλο αυτό, πρόσθεσε, είναι ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης που αντιδιαστέλλεται με τη λογική της τσιμεντοποίησης.
Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε και είχε συζήτηση με παράγοντες της σχολής και φοιτητές, στο σύντομο δε χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον παρόντα αντιπρύτανη της σχολής για τη δουλειά που γίνεται, αναφέρθηκε στις καταστροφές των δασών από τις πυρκαγιές, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις περσινές καταστροφές στην Ηλεία και τονίζοντας ότι δεν υπήρχαν κάποιες ασύμμετρες απειλές, αλλά κάποιοι που ήθελαν να οικειοποιηθούν τις καμένες εκτάσεις για ίδιο όφελος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι το συμπόσιο της Σύμης αποφασίστηκε να διεξαχθεί φέτος στη Χαλκιδική, προκειμένου να αναδειχθεί η περιοχή και περιβαλλοντικά, καθώς ένα από τα μεγάλα θέματα του συμποσίου είναι το περιβάλλον και οι κλιματικές αλλαγές. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει τα δάση καθώς και για έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης για τη συντήρησή τους.
Στη συνέχεια, ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό του χωριού Ταξιάρχης και την πλατεία του χωριού.
Ακολούθως παρακάθησε σε γεύμα με τους βουλευτές κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι βρίσκονταν στις εκλογικές τους περιφέρειες και δεν είχαν υποχρεώσεις στο θερινό τμήμα της Βουλής ή δεν ήταν σε διακοπές.
Περισσότερα νέα από την Χαλκιδική εδώ.

Αυξάνεται έως 10% σειρά επιδομάτων

Τα πρώτα μέτρα για την ενίσχυση των πλέον «ευαίσθητων» ομάδων άρχισε να προωθεί το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί το «πακέτο υπέρ αδυνάτων» το αργότερο έως το Φθινόπωρο. Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Υγείας προχωρούν στη χορήγηση ενός νέου επιδόματος στα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Ν. Λέγκας, έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για αναπροσαρμογή διαφόρων ανάλογων επιδομάτων έως και 10%.Ειδικότερα, με κοινή απόφαση του Γ. Αλογοσκούφη και του Δ. Αβραμόπουλου χορηγείται επίδομα κίνησης 165 ευρώ μηνιαίως, σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω στα κάτω άκρα τους. Το επίδομα αυτό, το οποίο δεν φορολογείται ούτε υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, χορηγείται στους δικαιούχους προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες δαπάνες μετακίνησής τους και ανεξάρτητα από το εάν αυτοί είναι κύριοι, νομείς, κάτοχοι ή χρήστες Ι.Χ. αυτοκινήτου. Το επίδομα χορηγείται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις - Τμήματα Πρόνοιας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας και ημερομηνία έναρξης για τη χορήγηση είναι η ημερομηνία κατάθεσης από το δικαιούχο της αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 15 Ιουλίου 2008
Ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με θέμα τη « Μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς » και συγκεκριμένα για την καθυστέρηση έκδοσης της ατομικής κάρτας δωρεάν μετακινήσεων των ΑΜΕΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για το έτος 2008.
«Τα Άτομα με Αναπηρία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού μας συνόλου και χρέος όλων μας, πολιτών και πολιτικών, είναι να τους παρέχουμε τα απαραίτητα εφόδια ώστε να νιώθουν ότι ζούνε πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνία » αναφέρει στη ερώτησή του ο κ. Τζιτζικώστας, και ερωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς
«Για ποιο λόγο δεν έχει εκδοθεί έως τώρα η κάρτα μετακίνησης ΑΜΕΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για το τρέχον έτος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη δωρεάν μετακίνησή τους και εάν προτίθενται να επισπεύσουν τις διαδικασίες επίλυσης αυτού του ζητήματος, ώστε να αποδείξουμε εμπράκτως ότι ως κοινωνία λαμβάνουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες αυτών των συμπολιτών μας και ότι αντιμετωπίζουμε την αναπηρία ως συλλογικό κοινωνικό ζήτημα ».