Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ // ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ. ΛΟΓΙΚΗ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ // ΝΑΟΓΙΑ ΙΜΑΝΙΣΙ

 

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΝΑΟΓΙΑ ΙΜΑΝΙΣΙ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ
Λογική, μαθηματικά & κριτική σκέψη
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Γουργιώτη
Σειρά: Επιστήμη για παιδιά και εφήβους

ΛΥΣΕ, ΜΑΘΕ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ!
Μέτρα τα πηδηματάκια του βατράχου, ψάξε τα σχήματα πάνω στο πειρατικό καράβι, βρες τον δρόμο σου σ’ έναν λαβύρινθο με βοηθό την αφαίρεση – το Μαθηματικά για νήπια, ένα βιβλίο γεμάτο πολύχρωμα σχέδια και ασκήσεις, βοηθά τα παιδιά του νηπιαγωγείου να θεμελιώσουν τις γνώσεις τους στα μαθηματικά, τη λογική, την κριτική σκέψη, αλλά και να καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθησή τους.
175 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ = ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Από τους λαβύρινθους και τα παζλ έως τις ασκήσεις με κενά που πρέπει να συμπληρώσουν, το βιβλίο διασκεδάζει τα παιδιά και τους μαθαίνει πάρα πολλά.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Οργανωμένες σε 4 επίπεδα, οι δραστηριότητες βασίζονται σε γνώσεις που ήδη αποκτήθηκαν, ώστε τα παιδιά να συλλάβουν νέες μαθηματικές έννοιες χωρίς να βαρεθούν ποτέ.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
Το βιβλίο διδάσκει στα παιδιά έννοιες της ηλικίας τους. Προχωρώντας πέρα από το σχολικό πρόγραμμα, μαθαίνουν να μετρούν μέχρι το 100, να προσθέτουν και να αφαιρούν, να αναγνωρίζουν σχέδια και σχήματα, να λύνουν προβλήματα κ.ά.
ISBN 978-618-230-065-7, σχήμα 20.3 x 25.4 εκ., 208 σελ., τιμή: 12 ευρώ

📚 Για να γελάσεις με την καρδιά σου... 😂



14+1 βιβλία γεμάτα χιούμορ
που υπόσχονται να σου κρατήσουν την καλύτερη παρέα!
Έκτακτο ανακοινωθέν! Η πολλή σοβαρότητα βλάπτει σοβαρά την υγεία – ειδικά αν είσαι παιδί. Εντάξει, σίγουρα υπάρχουν φορές που πρέπει να κρατάς τα προσχήματα, όταν για παράδειγμα γράφεις ένα τεστ, περιμένεις στον οδοντίατρο ή τρως σε μια ταβέρνα. Όμως υπάρχουν και φορές που επιβάλλεται να γελάσεις με την ψυχή σου, να ξεσπάσεις σε τόσο δυνατά γέλια που να σηκώσεις τη γειτονιά στο πόδι. Ήξερες όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει διαβάζοντας ένα βιβλίο; Ναι, καλά άκουσες, υπάρχουν και αυτά τα βιβλία, που θα σε διασκεδάσουν όσο τίποτε άλλο!
Δες παρακάτω τις προτάσεις μας, κάνε μια επίσκεψη στο eshop μας ή στο βιβλιοπωλείο της περιοχής σου και εφοδιάσου με τις ιστορίες που σε ενδιαφέρουν και ταιριάζουν στην ηλικία σου. Είτε σου αρέσει το μπλακ χιούμορ είτε το… γουάιτ, το σίγουρο είναι ότι θα τα λατρέψεις!

Σειρά: Παραμύθια Ντορεμύθια
Σειρά: Παραμύθια Ντορεμύθια
Ένα κεράκι για το ρινοκεράκι
Ευγένιος Τριβιζάς
εικονογράφηση: Λάμπρος Κατσαντώνης Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;
Ευγένιος Τριβιζάς
εικονογράφηση: Κέλλυ Ματαθία-Κόβο
Ένα πρωί ο Ροδόλφος το ρινοκεράκι βλέπει στο τραπέζι του σαλονιού μια πελώρια, λαχταριστή τούρτα και στη μέση της τούρτας ένα κόκκινο κεράκι να τρεμοσβήνει. Δεν έχει παρά να σβήσει το κεράκι και να φάει την πεντανόστιμη τούρτα! Το κεράκι όμως είναι πολύ ζόρικο. Όσο και να φυσάει, όσο και να ξεφυσάει, ο Ροδόλφος δεν καταφέρνει να το σβήσει.
ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΡΟΜΒΟΚΟΛΛΗΤΑ Μια ανοιξιάτικη μέρα ένα ποταμόπλοιο γεμάτο με ανέμελα παπάκια που πηγαίνουν εκδρομή ταξιδεύει στον Μισισιπή. Τα παπάκια γλείφουν χωνάκια, μαδάνε μαργαρίτες, τρώνε παστέλια, ρουφάνε γρανίτες και γενικά περνούν πολύ ωραία, όταν ξαφνικά κάτι αναπάντεχο συμβαίνει. Ένα παπί κάνει πιπί στη μέση του Μισισιπή!
ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΡΟΜΒΟΚΟΛΛΗΤΑ
17,70 € ► 15,93 €
17,70 € ► 15,93 €

Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
Σειρά: Κουνέλι & Αλεπού
Ταξίδι στην Προϊστορία
Ίνγκο Ζίγκνερ Φίλοι πάντα και παντού
Μπεθ Φέρι
εικονογράφηση: Γκέργκεϊ Ντούντας
Ο μικρός δράκος Καρύδας και οι φίλοι του ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στην Προϊστορία, για να μάθουν για τους πρώτους δράκους. Μα η Προϊστορία είναι επικίνδυνη εποχή: η Ματίλντα παραλίγο να πέσει στην παγίδα ενός προϊστορικού κυνηγού και μια πελώρια αρκούδα απειλεί να φάει τους τρεις φίλους… Η άνετη Αλεπού και το αγχωμένο Κουνέλι φαινομενικά δεν ταιριάζουν καθόλου. Όμως, περιέργως, αποτελούν το τέλειο δίδυμο και ό,τι κάνουν παρέα είναι άκρως διασκεδαστικό! Ωστόσο το πιο µαγικό απ’ όλα είναι η φιλία τους. Γιατί αυτοί οι δυο µαζί µπορούν να κατορθώσουν τα πάντα!
11,00 € ► 9,90 €
12,20 € ► 10,98 €

Σειρά: Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι 
Σειρά: Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι
Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι
Άμπι Χάνλον Μια αληθινή φίλη!
Άμπι Χάνλον
Τα μεγαλύτερα αδέρφια της Ντόρι λένε πως είναι μωρό. Δε θέλουν να παίζουν μαζί της. Αλλά δεν την πειράζει και πολύ. Γιατί η Ντόρι έχει κι άλλα πράγματα να κάνει και πολλούς άλλους φίλους που τη βρίσκουν φανταστική! Ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο για μια αξιαγάπητη ηρωίδα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Όταν η Ντόρι αρχίζει το σχολείο, τα μεγαλύτερα αδέρφια της της λένε πως είναι πια καιρός να κάνει πραγματικούς φίλους. Δεν ξέρουν όμως πως η Ντόρι έχει μια συμμαθήτρια που ζει σ’ ένα κάστρο και έχει τον δικό της δράκο! Η Ντόρι πηγαίνει σχολείο και παίρνει μαζί της την απίθανη φαντασία της.
9,90 € ► 8,91 €
9,90 € ► 8,91 €

Παραμύθια από το τηλέφωνο
Τζάνι Ροντάρι
Ο κύριος Μπιάνκι λείπει από το σπίτι του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Τηλεφωνεί όμως κάθε βράδυ στη μικρή του κόρη για να της διηγηθεί μια ιστοριούλα, ένα παραμυθάκι… Ετοιμάσου να κάνεις μια περιήγηση σε πόλεις και χωριά με παράξενες ονομασίες, να περπατήσεις σε δρόμους από σοκολάτα, να δοκιμάσεις τοπικές σπεσιαλιτέ και να διασκεδάσεις με τις περιπέτειες και τις φάρσες που σκαρώνουν η Αλίκη η Τουμπίτσα και οι υπόλοιποι ήρωες.
15,50 € → 13,95 €

Σειρά: Σουτ και γκολ με τον Άντον
Το πιο καλό μου ματς! (Σχεδόν δηλαδή…)
Χάικο Βολτς
εικονογράφηση: Τσαπφ Οι υπέροχες περιπέτειες
του κυρίου Μπόμπο
Yrsa Sigurdardóttir
εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Οι Αετοί του Άλενμπεργκ, η ομάδα του Άντον, πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουν. Ο Τόρστεν, ο προπονητής τους, πιστεύει ότι η γούρικη µπάλα του θα τους φέρει τύχη. Ο Άντον, που είναι ο καλύτερος παίκτης των Αετών, πρέπει να έχει τον νου του στην µπάλα. Λογικό! Όµως τελικά φαίνεται ότι την έχασαν τελείως την µπάλα, και γι’ αυτό δε φταίει ΚΑΘΟΛΟΥ ο Άντον. Σχεδόν καθόλου δηλαδή… Το δράμα του γάτου Αλέξανδρου Καίσαρα Ραμσή Καρλομάγνου VIII δεν έχει τέλος: παρά την αριστοκρατική καταγωγή του, είναι αναγκασμένος να ζει με κοινούς θνητούς ανθρώπους, που μάλιστα αγνοούν το όνομά του και τον αποκαλούν κύριο Μπόμπο. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, ειδικά όταν φτάνει στη γειτονιά τους μια πανέμορφη γάτα με πιστοποιητικό ράτσας και φροντισμένο τρίχωμα.
11,00 € ► 9,90 €
13,30 € ► 11,97 €


Σειρά: Ξενοδοχείο για μάγισσες
Αγαπητέ αδερφέ
Άλισον ΜακΓκι
εικονογράφηση: Τουάν Νίνι Προσοχή, οι πελάτες δαγκώνουν!
Ουλρίκε Ράιλανς
εικονογράφηση: Λίζα Χενς
Μια μικρή αδερφή, που μαρτυρικά αυτοαποκαλείται Η Πιο Παραμελημένη Αδερφή έβερ, γράφει αγανακτισμένα γράμματα προς τον αδερφό της, τον οποίο βαφτίζει Το Μεγαλύτερο Τίποτα έβερ – αλλά ευτυχώς δεν του τα στέλνει ποτέ. Όταν όμως εκείνος φεύγει για την κατασκήνωση, η μεταξύ τους αλληλογραφία αλλά και η απόσταση την κάνουν να δει πως είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν παρά αυτά που τους χωρίζουν. Το διάσημο βαμπιροσυγκρότημα Οι Ατσίδες με τα Αίματα καταφτάνει στον κόσμο των ανθρώπων για μία και μοναδική συναυλία και θα διανυκτερεύσει στη Μοβ Νυχτερίδα! Πλήθος θαυμαστών και τηλεοπτικών καναλιών ακολουθούν τα μέλη του συγκροτήματος. Όμως λίγο πριν από τη μεγάλη εμφάνιση ξεσπάει μια τρομακτική καταιγίδα και ξαφνικά όλοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο ξενοδοχείο…
13,30 € ► 11,97 €
13,30 € ► 11,97 €

Σειρά: Τρίξι Πικλ
Σειρά: Πιζάζ
Η Τιμωρός της Τέχνης
Όλαφ Φαλάφελ Δύσκολοι καιροί για σούπερ ήρωες
Σόφι Χεν
Έπειτα από μια αναπάντεχη επίσκεψη σε μια έκθεση τέχνης, η Τρίξι ανακάλυψε ότι υπάρχει και τέχνη που δεν έχει να κάνει με παμπάλαια πορτρέτα νεκρών βασιλιάδων και αριστοκρατών. Κι όταν έμαθε πόσοι διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν να κάνεις τέχνη, απέκτησε ένα κάρο σούπερ δημιουργικές ιδέες για το πώς να αντιμετωπίσει τα δικά της καθημερινά προβλήματα…
ΜΕ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Μπορεί να είναι τέλειο να είσαι σούπερ ήρωας, αλλά η Πιζάζ ισχυρίζεται πως είναι επίσης και τρομερά εκνευριστικό, αφού πρέπει να φοράει συνέχεια την ίδια στολή, κάθε τρεις και λίγο πρέπει να παρατάει ό,τι διασκεδαστικό κάνει και να τρέχει να σώσει τον κόσμο. Άσε που πρέπει πάντοτε να είναι το καλό παιδί, ενώ το μόνο που θέλει είναι να είναι απλώς φυσιολογική!
13,30 € ► 11,97 €
13,30 € ► 11,97 €

Σειρά: Δόκτωρ Πορδαλός
 
Η περίφημη πορδαλόσκονη
Jo Nesbo
εικονογράφηση: Per Dybvig Ζαχαροπλαστική και πόλεμος
Το ημερολόγιο μιας youtuber
Ουλρίκε Ράιλανς
Μια ιστορία που μιλά για… προυμ, για κάποιους κακούς δίδυμους, για μογγολικούς αρουραίους, για μακριές κρεμ καραμελέ και για ακόμα μακρύτερα φίδια σφιγκτήρες. Αλλά και για αυτά που συμβαίνουν όταν ο μικροσκοπικός Μπούλης με τα καροτί μαλλιά συναντάει τη Λίζα και έναν σχεδόν τρελό επιστήμονα. Στιγμές από το ημερολόγιο της Νίκι, μαθήτριας γυμνασίου, youtuber, ανερχόμενης σεφ και πολύ ερωτευμένης με τον Λίαμ. Ποιος θα κερδίσει στον διαγωνισμό για το δημοφιλέστερο κανάλι στο ΥouΤube και ποιος προσπαθεί να σαμποτάρει τη Νίκι και την ομάδα της; Και πάνω απ’ όλα: θα βρει η ντροπαλή Νίκι το θάρρος να εξομολογηθεί στον Λίαμ πόσο πολύ τον αγαπάει;
15,50 € → 13,95 €
11,00 € ► 9,90 €
ΚΑΙ ΒΑΛ’ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
Δεν είναι σοβαροί οι άνθρωποι που δεν γελούν ποτέ.
Alphonse Allais, συγγραφέας και δημοσιογράφος


Η επόμενη μέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ



Η επόμενη μέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Νεκρό από παρβοϊό παιδάκι 2,5 ετών στην Θεσσαλονίκη



Νεκρό από παρβοϊό παιδάκι 2,5 ετών στην Θεσσαλονίκη
Θλίψη έχει προκαλέσει η απώλεια ενός παιδιού μόλις 2,5 ετών, το οποίο άφησε τη τελευταία του πνοή στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό αποδίδεται σε παρβοϊό, ο οποίος προκάλεσε μυοκαρδίτιδα.

Φορολογικές δηλώσεις: 3 στους δέκα πληρώνουν φόρο – Πόσοι θα λάβουν επιστροφή


Φορολογικές δηλώσεις: 3 στους δέκα πληρώνουν φόρο – Πόσοι θα λάβουν επιστροφή
Λίγο πριν αδειάσει η κλεψύδρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (26 Ιουλίου), η εικόνα που διαμορφώνεται με βά...

Απόφαση-βόμβα ΑΠ: Πότε είναι υποχρεωτική η μείωση επιτοκίων από τις τράπεζες


Απόφαση-βόμβα ΑΠ: Πότε είναι υποχρεωτική η μείωση επιτοκίων από τις τράπεζες
Να μειώνουν τα κυμαινόμενα επιτόκια των στεγαστικών δανείων είναι υποχρεωμένες οι τράπεζες κάθε φορά που μειών...

Ηλεκτροσόκ για επιχειρήσεις - Καλούνται να επιστρέψουν επιδοτήσεις για το ρεύμα!


Ηλεκτροσόκ για επιχειρήσεις - Καλούνται να επιστρέψουν επιδοτήσεις για το ρεύμα!
Αντιμέτωπες μ' ένα.. ηλεκτροσόκ βρίσκονται πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (υπολογίζονται σε 1,2 ε...




Γερμανικός εμφύλιος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Γερμανικός εμφύλιος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ο έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στους τρεις Γερμανούς κατασκευαστές BMW, Audi και Mercedes, για τα αμιγώς ηλεκτ...